מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסיק לרוחק ראיה-מסובך יותר?רון04/10/2011
שלום.
אני מועמד לניתוח Z לאסיק עם מספר + ולא עם קוצר ראיה.
האם הניתוח מורכב יותר? ומה עם תקופת ההתאוששות?
מדוע המחיר יקר יותר מניתוח זהה עם קוצר ראייה.
מדוע יש פחות רופאים ומקומות שמוכנים לעשות את הניתוח הזה?
איך אפשר לאתר מקום שבו שי רופא שמתמחה בסוג הניתוח הזה?
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק לרוחק ראיה-מסובך יותר? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן04/10/2011שלום רב,
ניתוח להיפרופיה (מספרי +) הוא לא שונה מבחינה טכנית מניתוח למיופיה (מספרי -).
ההבדל העיקרי - בניתוח להיפרופים מקמרים את הקרנית ואילו בניתוח למיופים משטיחים אותה.
ההחלמה זהה - מדובר בהחלמה מהירה בשיטת הלאסיק, ואיטית יותר בשיטת ה-PRK.
הייחוד בהיפרופיה הינו שיש למספרים יותר נטייה לחזור - האחוזים גבוהים יותר מאשר במיופיה.
מצד שני, השיפור באיכות החיים דווקא גדול יותר במנותחי היפרופיה (ללכת עם משקפי "פלוס" קשה, מציק ופחות אסתטי מאשר עם משקפי "מינוס").
לגבי זי-לאסיק והמחיר - עליך לבדוק טוב את האלטרנטיבות.
ישנם מכונים המנתחים בשיטת הלאסיק עם תוצאות לא פחות טובות במחירים נוחים יותר.
כמו בכל מוצר אחר - השוואת מחירים ומכשירים תמיד מומלצת.
אתה מוזמן לבדוק את המכון אותו אני מנהל רפואית, גם מבחינת סוג הניתוח (לאסיק) וגם מבחינת המחיר.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפשר לדבר פה על מחירים? אם כן אשמח
רון04/10/2011הציעו לי Z לאסיק ב 17 אלף.
קיבלתי גם הצעה של 10200 במקום אחר.
האם בלאסיק המחיר יהיה יותר זול?
יש לי חברים שעשו ב 7200 לאסיק
ויש כאלו ששילמו 7800.
בכולם יש השתתפות של קופות החולים.
מה הניסיון שאני אמור לחפש אצל הרופא המטפל.
מה העדיפות באופן כללי של Z לאסיק אל מול לאסיק?
ומדוע לדעתך במקרה הספציפי הזה (או שלא רק...) עדיף לאסיק רגיל.
שוב תודה.
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפשר לדבר פה על מחירים? אם כן אשמח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן06/10/2011רון שלום,
ראשית לגבי המחירים, כמו בכל דבר אחר, יש טווח מחירים בשוק הרפואי ומומלץ לעשות סקר שוק.
ניתוח במחיר היקר לאו דווקא טוב יותר מניתוח במחיר פחות יקר.
לעצם הנושא הרפואי -
ישנם שני סוגי ניתוחי לייזר להסרת משקפיים: לאסיק או PRK. אין יותר סוגים.
ב- PRK מבצעים את הלייזר על השכבה החיצונית של העין - האפיטל. במקרה כזה, לוקח לעין מספר ימים להירפא ולהחלים מהפגיעה בשכבה זאת.
בלאסיק לעומת זאת, מפרידים בין שכבות הקרנית ומרימים את השכבה החיצונית. את הלייזר מבצעים לאחר הרמת השכבה החיצונית בעומק הקרנית.
אי לכך, בלאסיק לא נפגעה השכבה חיצונית - האפיטל, ולכן תקופת ההחלמה קצרה בהרבה; זה יתרונה הגדול של שיטה זאת.
בתוך שיטת הלאסיק ישנם מספר "תתי שיטות" כאשר ההבדל ביניהם הינו טכני לחלוטין -כיצד להפריד בין שכבות הקרנית.
בשיטה המסורתית (לאסיק), ישנו מכשיר מיוחד הנקרא מיקרוקרטום העושה זאת בדיוק רב. למעשה, ברוב המחקרים נמצא כי הדיוק במכשיר זה הינו הגבוה ביותר.
בשיטות אחרות (זי לאסיק או אינטרא לאסיק) הפרדת השכבות מתבצעת ע"י לייזר. אמנם זה נשמע מבטיח והיי-טקי, אך עדיפות שיטות אלו לא הוכחה עדיין.
יש לציין כי החלק החשוב בניתוח הוא שיוף הקרנית. לחלק זה אין שום קשר עם שיטת הפרדת השכבות (לאסיק רגיל או אינטרא לאסיק או זי לאסיק).
בדרך הטבע, השיטות ה"חדישות" יותר הן היקרות יותר, למרות שאם חוקרים לעומק - לאו דווקא המדויקות יותר.
במכון אשר בניהולי הרפואי החלטנו, כהחלטה אסטרטגית, לבצע את הניתוחים בשיטת הלאסיק המסורתי והטוב.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליט.
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה, הארת את עיני.
רון06/10/2011(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסיק לרוחק ראיה-מסובך יותר? - תגובה
פרופ` אירית בכר08/10/20111. כאשר המספר הוא (+) השיטה המתאימה היא לאסיק בלבד. בשיטת PRK /A.S.A התוצאות אינן יציבות והסיכוי לנסיגה גבוה ביותר. בשיטת הלאסיק המסורתית משתמשים בלהב ניתוחי .2. בשיטת הZ LASIK משתמשים במכשיר לייזר מדויק ביותר הנקרא Femtosecond LASER . למכשיר זה יתרונות רבים בדיוק ובבטיחות אך הפעלתו יקרה ולכן המחיר גבוה יותר.3. תקופת ההתאוששות קצרה ביותר (ממספר שעות ועד ליום המחרת) והיא נטולת מחושים כמעט לחלוטין.4. בניתוח לקוצר ראיה ניתן לטפל גם בשיטות PRK /A.S.A שמחירן נמוך יותר ,אך במחיר זהה אם מבצעים את הניתוח בשיטת Z LASIK5. ברוב המרפאות בישראל אין מכשיר Femtosecond LASER בשל מחירו הגבוה. שיטת Z LASIK מתבצעת במרפאה אחת בישראל אך שיטה מקבילה - אינטרלאסיק קיימת במרפאה אחרת. בעולם המערבי שיטה זאת תפסה בקצב מהיר ביותר את מעמד הבכורה בשל יתרונותיה. לדעתי מגמה זאת תגיע גם לישראל ומכונים אחרים ירכשו את הטכנולוגיה המתקדמת הזאת למרות מחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה עדיף נגד יובש?טל02/10/2011
היי, מה עדיף- TEARS NATURAL FREE או גנטיל?
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף נגד יובש? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/10/2011שני התכשירים מיועדים לטיפול נגד יובש.
אני אישית נותן מרשם לשניהם ואין לי העדפה ספציפית לאחד מהם, שניהם עושים עבודה טובה.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השוואה בין טכנולוגיהאהד02/10/2011
שלום,
לאחר בירור סיננתי 2 מכונים שאני מתלבט ביניהם שבשניהם המנתח מנוסה מאוד והתרשמתי לטובה ואני חושב שהמכשור יכריע.
באחד משתמשים במכשיר ה Technolass 217-Z של B&L
ובשני משתמשים באלגרטו 400
מה משני המכשירים נחשב טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואה בין טכנולוגיה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/10/2011שלום לך,
למיטב הכרתי עם המכשירים הקיימים- כולם ברמה מאוד גבוהה. כיום במדינת ישראל, כל המכונים העובדים בתחום הסרת משקפיים בלייזר- עובדים עם טכנלוגיה מהגבוהות בעולם.
כמובן שקיימים הבדלים בין המכשירים וברור שמכשור מהווה פרמטר חשוב בהחלטה שלך, אך ברמת הידע שיש לך, יהיה לך מאוד קשה לקבל החלטה על ניואנסים של הבדלים בין המכשירים. גם מכשירים מאוד חדישים צריכים מיומנות וניסיון, על מנת לדעת להוציא מהם את המיטב.
אני ממליץ לך לקבל החלטה על פי פרמטרים, שיש לך יותר יכולת לבחון אותם בעצמך,
כגון : מקצוענות הבדיקה שעברת - עד כמה מקיפה ויסודית היא הייתה; חשיפה רחבה של מידע שקיבלת על הנתונים שלך ועל הסיכויים והסיכונים בתהליך; החיבור שלך מול הרופא שבדק,ינתח וילווה אותך לאורך המשך התהליך.
כמובן שיש לבחון האם בטיפול אתה מקבל אחריות לכל החיים.
אני די בטוח שהיכן שלא תחליט, סביר להניח שתהיה מאוד מרוצה, לפחות ברמת עבודת המכשיר שיבצע את העבודה על עיניך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה!
אהד03/10/2011תודה על הזמן שהקדשת בתשובה. מקווה לעבור את הניתוח כבר בשבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRKhory01/10/2011
שלום,
אני עשרה ימים לאחר ניתוח PRK למספר 1.75 לרחוק ללא צילינדר.
אני מרגישה שהראייה שלי בכלל לא משתפרת מאז הניתוח, לא לרחוק ולא לקרוב..
הכל נראה עכור ומטושטש ואני ממש לחוצה מזה. כשבעיקר העכירות מלחיצה אותי, כיוון שאני מבינה שהטשטוש עוד לגיטימי.
בנוסף, כיוון שעשיתי רק בעין אחת ויש לי אפשרות להשוות בין העיניים, הצבע בעין המנותחת נראה גם עכור ופחות כהה וצלול בהשוואה לעין השניה..ולא רק שאני רואה דרכו כך.
האם זה לגיטימי?
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011זה אכן לגיטימי ואין סיבה להילחץ.
החלמה מלאה בניתוח מסוג PRK לוקחת כ- 4-5 שבועות - רק אז יהיה נכון להתחיל להשוות בין העיניים.
גם כך הנושא של ראייה "כהה" הינו חלק מההחלמה. אין סיבה לדאגה.
כמובן שיש לעבור ביקורות במכון בו עברת את הניתוח, על מנת לוודא שההחלמה תקינה.יחד עם זאת, מהסימפטומים שציינת - אין מקום לדאגה,רק לסבלנות.
שנה טובה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה!!
hory02/10/2011הורדת לי את מפלס החרדה פלאים..
שנה טובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKאנונימי01/10/2011
שלום לכם,
אני בת 19.
עברתי ביום שני האחרון ניתוח PRK בעייניים.
יש לי -3.5 בשני העיינים עם צילנדר של -0.5.
אני לא רואה ממש לקרוב טוב וקשה לי מאוד עם זה.
גם לרחוק אני עדין לא רואה פיקס.
בבדיקה שעשו לי יום אחרי הניתוח ראיתי 6\8.5 .
אני רואה בעין ימין מרוח קצת כלפי מלעלה ובעין שמאלה מרוח
קצת לצד.
מתי אני אראה כבר טוב?קצת מדאיג אותי. גם בניתוח נדמה לי
שזזתי קצת ,זה משפיע על התוצאות?
ביום הראשון של הניתוח ראיתי הרבה יותר טוב מעכשיו.
תודה רבה על המענה,מצטערת עם יצא לי קצת ארוך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011שלום רב,
התופעות אותן את מתארת הינן שכיחות ונורמליות לאחר ניתוח מסוג PRK.
החלמה מלאה מניתוח מסוג זה מגיעה בד"כ כ- 4-5 שבועות לאחר הניתוח.
אין סיבה לדאגה ואין מקום ללחץ.
הסיבה שבגינה ראית טוב יותר בימים הראשונים לאחר הניתוח- היא בגלל ששכבת האפיטל לא הייתה על העין (הוסרה במהלך הניתוח).
כעת השכבה גדלה מחדש, ועד שהיא תהיה שקופה את תמשיכי לראות קצת מטושטש - כאמור, הדבר נורמלי לגמרי.
החלמה מהירה,
פרופ' קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בעיות בראייה לאחר ניתוחאלעד01/10/2011
היי,
קוראים לי אלעד, אני בן 25 ועברי לפני כשמונה חודשיים ניתוח הסרת משקפיים בלייזר(לאסיק) לאחר שהיו לי פלוסים מאוד גבוהים(בערך 5-6) וצילינדר. עין שמאל הינה מוגדרת כ"עין עצלה".
כל הביקורות עברו בהצלחה ונאמר לי שנשאר מספר קטן שאינו מצריך משקפיים(בערך פלוס 1).
נאמר לי שלאחר הניתוח אני אחוש בסינוורים שייקטנו וייעלמו בהדרגה. אך בזמן שאני קורא כתבות מהמחשב או ספר(בעיקר בשעות היום) אני רואה מאוד מטושטש וכאשר אני בוהה בדברים,לדוגמא, הם גם מתחילים להטשטש ו"נעלמים" בהדרגה.אני עדיין מרגיש בעיה בפוקוס של העיניים, ולכן התחלתי לעבוד לפני כחודש עם תוכנה לחיזוק שרירי העיניים. אני לא מרגיש שיפור משמעותי.
חשוב לי לציין שעברתי לפני כמה ימים בדיקה אצל אופטומטריס במקום בו עברתי את ניתוח הלייזר ונאמר לי שהכל תקין.
האם יכול להיות שאחרי תקופה כה ארוכה אני עדיין סובל מסינוורים? האם צריך בדיקה יתר מעמיקה בעיניין? האם יכול להיות שהסיפטומים נובעים מקיומה של בעיה אחרת? האם יש תוכנה או בדיקה ספציפית שיכולה להתאים למקרה זה??
תודה רבה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בראייה לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011אלעד שלום,
אכן אין סיבה לסינוורים הנמשכים כל כך הרבה זמן לאחר הניתוח.
תלונתך מצריכה בדיקה קלינית, וזאת לא ניתן לבצע בפורום (בינתיים...).
יש לזכור כי בעיית סינוורים וכל בעיה אחרת יכולים לנבוע גם מגורמים חיצוניים שאינם קשורים לניתוח.
לגבי תוכנת המחשב - אם הכוונה לנוירו ויז'ן, התוכנה מיועדת לשיפור העין העצלה והיא עושה עבודה די טובה בכך. השיפור מגיע כ- 3-4 חודשים מרגע תחילת התרגול, ולכן חודש של תרגול אינו מספיק להשגת תוצאות.
התוכנה אינה מיועדת לשיפור בסינוורים.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
אלעד02/10/2011זו אינה תוכנת נוירו-ויז'ן אלא תוכנה בשם hts אשר עובדת על חיזוק שרירי העיניים. האופטומטריסטית שלי אמרה שבשלב אני אעבוד עם תוכנת הנוירו-ויז'ן.
וסליחה על הבורות אבל אולי אני מתבלבל בין ההגדרות של סינוור ופוקוס של העין.
יכול להיות שהכאבים נובעים מקיומה של עין עצלה? אני לאחר שלוש שעות של מבחן מרגיש כאבי ראש חזקים באזור הרקות וארובת העין(שתי העיניים).
כמו כן, גם במהלך משחק כדורגל,לדוגמא, מתעוררים כאבי הראש.
תודה רבה על התשובה המעמיקה!!
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך - תגובה
פרופ' אור קייזרמן02/10/2011אני לא בקיא מספיק בתוכנה זו (למעשה זוהי הפעם הראשונה שאני שומע עליה).
לגבי כאבי הראש - הדבר מצריך בדיקה קלינית מעמיקה.
זה אכן סביר שלאחר 3 שעות של קריאה מאומצת העיניים יהיו "כבדות" ותורגש עייפות.
כאב ראש במהלך משחק כדורגל- זהו מצב אחר המצריך בדיקה מעמיקה.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בין שני סוגי ניתוח.מיכל30/09/2011
שלום...אני בת 22 מרכיבה עדשות מגע רכות כ7 שנים וברצוני לעבור ניתוח להסרת משקפים, המליצו לי במקומות שונים על סוגים שונים של ניתוח וברצוני לדעת מה יותר מתאים לי...
המספר שלי בעין ימין הוא 4- וצילנדר 2.75-
ובעין שמאל הוא 4.5- וצלינדר 1.75-
עובי הקרנית לא ידוע לי אך אני יודעת כי היא לא עבה (בהתחלה חשבו שהיא דקה מדי ואמרו לי להישאר 10 ימים ללא עדשות רק עם משקפיים)
לאחר מכן נמצאתי מתאימה לניתוח, במקום אחד אמרו לי כי הlasek cv ov (לאסק קטנוויו) ובמקום השני lasek prk.
מה ההבדלים ביניהם? ומה יותר מתאים לי?
תודה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין שני סוגי ניתוח. - תגובה
ראשית חשוב לציין כי על מנת לדעת מהו הניתוח העדיף עבורך, עליי לראות את כל הנתונים, ולכן כעת אסביר מעט על ההבדלים בין השיטות ואמליץ לבסוף על פי הנתונים המעטים שיש בידי.
לאסיק (עם קאסטם ויו או בלי - זה לא ממש משנה להסבר שלנו) הינו ניתוח אשר מחייב הפרדה בין שכבות הקרנית והרמת השכבה החיצונית. מתחת לשכבה זו יבוצע טיפול הלייזר.
ניתוח זה מצריך קרנית עבה ומספרים שאינם גבוהים (המספרים שלך נמצאים בגבול בין גבוהים לבינוניים ולכן יש צורך לדעת מהו העובי המדויק).
יש לציין כי ישנם מספר סוגי לאסיק (איטרא לאסיק, זי לאסיק או לאיסק רגיל - ההבדל ביניהם הינו רק באופן הפרדת השכבות בקרנית ולא בשום דבר אחר).
בניתוח מסוג PRK (או LASEK- אותו דבר) אין צורך בהפרדת השכבות ובהרמת השכבה החיצונית,כיוון שהלייזר מבוצע על הקרנית מבחוץ. מסיבה זו ניתן לבצע את הניתוח הזה לבעלי מספרים גבוהים.
מבחינת רמת הדיוק והתוצאה הסופית- אין הבדל כלל בין שני סוגי הניתוחים. ההבדל היחיד הינו בתקופת ההחלמה (לאסיק קצר יותר), אבל זהו שיקול שאין לקחת אותו בחשבון כשעושים פרוצדורה רפואית לכל החיים.
בגדול, עם המספרים שציינת והקרנית הלא עבה שיש לך, הייתי נוטה יותר לשיטת ה- PRK ולא לשיטת ה- LASIK.
בהצלחה בכל אשר תבחרי,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
מיכל02/10/2011תודה רבה עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוחענת30/09/2011
שלום,יש לי מס' שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוח במכון 'עיניים':
1. אני בת 34 ולפני לידות. האם ניתוח יכול להיות בעייתי/ תוצאותיו יפגעו בעקבות לידות?
2. אני שוחה די הרבה. האם וכמה זמן אחרי ניתוח צריך להימנע משחייה (עם משקפת כמובן)?
3. אני מרכיבה עדשות מגע. כמה זמן צריך להסירן לפני בדיקה/ ניתוח?
4. המספרים שלי הם מינוס 5 ו- 5ו רבע ומעדיפה, אם אמצא מתאימה, אינטרלאסיק (מחשש לכאב והחלמה ארוכה). מה מהירות ההחלמה הממוצעת בו? רואים טוב באותו יום? כמה זמן יש תופעות לוואי (אסתטיות ורפואיות?) יש זמן עד שהראייה מתייצבת?
מצטערת על אורך השאלות ומודה מראש לתשובות
תודה רבה, שנה טובה ורק בריאות
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לקראת בדיקת התאמה וניתוח - תגובה
1. אין סיבה לשינוי בתוצאות הניתוח בעקבות לידות עתידיות. גם אם יש שינוי הנובע מההיריון, הוא בד"כ מקושר לשינויים הורמונליים או שינויים גופניים אחרים. לאחר הלידה (או לאחר תקופת ההנקה) המצב אמור לחזור לקדמותו.
2. לאחר הניתוח יש להימנע ממים לא סטריליים (בריכה או ים) במשך כחודש.
3. עדשות מגע רכות- יש להסיר לפחות 3 ימים לפני בדיקה או ניתוח. במקרה של תוצאות גבוליות תתבקשי להסירן ליותר זמן.
4. ישנם שני סוגי ניתוחים: PRK או לאסיק.
הסוג הנקרא לאסיק מתחלק גם הוא למספר תתי קבוצות ובינהם גם האינטראלאסיק.
ההבדל בין לאסיק לאינטראלאסיק הוא הבדל טכני באופן הרמת המתלה (השכבה החיצונית של הקרנית). בכל אחד מהם משתמשים במכשיר אחר.
בשניהם יש צורך שהמנתח ירים ידנית את המתלה לאחר הפרדת השכבות בקרנית (יש פרסומים על "ללא מגע יד אדם" - אין דבר כזה, פשוט לא קיים).
5. ההחלמה בכל שיטות הלאסיק (לאסיק רגיל או אינטראלאסיק) זהה - באותו יום הצפי הוא לראייה טובה מאוד, עיניים מעט אדומות ומעט סינוורים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
החזרה לשגרה בשיטות אלו מהירה הרבה יותר מאשר בניתוח מסוג PRK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שינה ללא כיסויי עיניים לאחר ניתוחיעל25/09/2011
עברתי ניתוח לאסיק ונרדמתי בטעות בלילה השני אחרי הניתוח
ללא כיסויי עיניים
האם כתוצאה מכך יש נזק בעיניים
עקב שיפשוף או נגיעה?
האם אני צריכה לעבוד בדיקה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ללא כיסויי עיניים לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011הסכנה היא בשפשוף עין תוך כדי שינה, אשר יגרום לקיפול במתלה (החלק שהורם בניתוח והוחזר למקומו).
אם הראייה תקינה - כנראה שאין מה לדאוג.
בכל מקרה, בשביל השקט הנפשי - תגיע לבדיקה במכון בו ביצעת את הניתוח.
שנה טובה ובהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קושי במיקוד לאחר PRKשלומי24/09/2011
שלום רב,
לפני שבעה חודשים עברתי ניתוח מסוג PRK בשתי העיניים.
קצב ההחלמה שלי היה איטי, ונטלתי טיפות FML עד לפני כשבועיים.
כמו כן סובל מיובש בעיניים.
הבעיה- אני מרגיש קושי במיקוד הראיה, בעיקר בעין אחת, כך שהראיה אינה חדה.
בבדיקה נאמר לי שאני רואה 6/6 בכל עין, אך אני מרגיש 'כפילויות' בראיה.
יש מקום לאופטימיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במיקוד לאחר PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011שלום לך שלומי,
תמיד יש מקום לאופטימיות.
יש לבדוק את מצב הקרניות מבחינה קלינית ואת מצב הרפרקציה (המספר והצילינדר) בכדי לאבחן את הבעיה הספציפית הגורמת לך לכפילות.
לאחר שהבעיה תאובחן - הטיפול יהיה בהתאם.
טיפות FML ניתנות בד"כ בכדי להוריד עכירות מהקרנית. יש לוודא שהקרנית אכן ללא עכירות.
דרך הפורום איני יכול לתת אבחנה.
שנה טובה ובהצלחה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKלירן23/09/2011
נבדקתי במכון CARE שם נאמר לי שאין סיכוי שאוכל לעבור ניתוח LASIK בגלל שיש לי קרנית דקה מידי. ברמת העיקרון מספר בעיניים שלי הוא -3 וכן יש לי צילינדר של 3.5.
הבנתי שהניתוח קצר מאוד אך ההחלמה ארוכה. רגע לפני שאני הולכת על המהלך, נלחצתי מאוד מהמחשבה שההחלמה תהיה קשה. והאם בכלל הראיה תחזור להיות תקינה?
כאשר הסתכלתי במכון עיניים, ראיתי שיש אפשרות גם לניתוח אינטרלאסיק. מה ההבדל בינו לבין ה-PRK? האם הוא מתאים לי? אם כן, האם עדיף על ה-PRK?
אשמח לקבלת תשובה לפני שאלך על מהלך שאולי אתחרט עליו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011ההבדל בין לאסיק לאינטראלאסיק הינו בפרט טכני של אופן הרמת המתלה. טיפול הלייזר עצמו זהה בשני סוגי הניתוחים.
מי שנפסל ללאסיק סביר להניח שיפסל גם לאינטראלסיק, שכן קרנית דקה אינה מאפשרת הרמת מתלה כלל (חיתוך הקרנית וביצוע טיפול הלייזר בעומק הקרנית).
כשיש קרנית דקה, הטיפול המומלץ הוא PRK . אומנם משך החלמה קצת יותר ארוך אבל התוצאה תהיה טובה באותה מידה.
ב- PRK לא חותכים את הקרנית אלא עושים את הטיפול על פני הקרנית מלמעלה, ולכן יש פחות משמעות לעובי הקרנית.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטי.
בברכת שנה טובה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה יותר מסוכן? PRK או LASIKשי22/09/2011
שלום רב,
נמצאתי מתאים לניתוח PRK - (שיוף הקרנית). הרופא אמר לי שאני לא מתאים ל- LASIK כי הקרנית שלי מעוותת.
מתשובתו (וכן מתשובות של מכון נוסף) היתה לי הרגשה כי מעדיפים לעשות LASIK (כאילו קצת מתנצלים על כך שאני צריך לעבור PRK), למרות שלא היתה לי ההעדפה.
האמת שחשבתי ש- PRK פחות מסוכן, כי משייפים את חוץ הקרנית, בעוד ב- LASIK משייפים בעומק הקרנית (חמישית מרחק פנימה).
אני מעוניין לדעת האם PRK פחות מסוכן.
תודה רבה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר מסוכן? PRK או LASIK - תגובה
ד''ר נדב בלפר22/09/2011יש סיכונים שונים
סה'כ שתי הפעולות בטוחות מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה יותר מסוכן? PRK או LASIK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011שלום רב,
ראשית עליי לציין, כי אם אכן הקרנית מעוותת, ניתן להגיד שטיפול מסוג PRK יהיה בטוח יותר.
לא כל קרנית מתאימה בצורתה לטיפול מסוג לאסיק.
במידה ומנתחים ניתוח לאסיק בקרנית שאינה מתאימה - הסכנה רבה, אולם אם נעשה לאותה קרנית טיפול מסוג PRK - הטיפול יהיה בטוח (כמובן בכפוף לבדיקת ההתאמה).
ההבדל נובע מכך שב- PRK הטיפול הוא שטחי ואילו בלאסיק הטיפול נעשה בשכבה עמוקה יותר בקרנית.
יש לציין כי מבחינה סטטיסטית רק 25% מהניתוחים מתבצעים בשיטת LASIK וכל השאר בשיטת PRK , מכיוון שרוב הקרניות אינן מתאימות ללאסיק.
בברכת שנה טובה,
פרופ' קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
שי26/09/2011תודה רבה על תשובותיכם.
אתם עושים עבודה נפלאה וחשובה ולא מובנת מאליה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשנה טובה לך שי
פרופ' אור קייזרמן26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הרופאה אמרה שזה פינגואקולהד``ר עמי הירש21/09/2011
שלום, עברתי נתוח לייזר לפני חודשיים.. כבר אחרי כמה שבועות התחיל להופיע לי צהבוביות ואדמומיות בלובן העין קרוב לאישון..
היום שהייתי בביקורת הרופאה אמרה שזה פינגואקולה אם זכור לי נכון.. וזה נוצר מחשיפה רבה לשמש..
העניין שלפני הניתוח בקושי הייתי הולכת עם משקפי שמש ולא היה לי את זה.. איך פתאום זה הופיע? איך מטפלים בזה? והאם זה יעלם מתישהו?
תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינגואקולה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/09/2011פינגווקולה היא רקמה הגדלה על לובן העין ובעלת גוון צהבהב.
היא גדלה במשך השנים (ולא בתקופה קצרה), וההנחה היא שהדבר נגרם כתוצאה מחשיפה מוגברת לקרינת השמש.
אני יכול להניח כי הסיבה שכעת ניתן לראות יותר את הפינגווקולה היא משום שאין משקפיים או עדשות מגע המסתירים אותה.
לגבי צבעה האדום - כל הלובן נהיה אדום מעט לאחר הניתוח, אך עם הזמן זה נעלם.
פינגווקולה לא נעלמת מעצמה, אלא יש לקוות שלא תגדל (ולכן מומלץ להשתמש במשקפי שמש כמה שיותר).
במידה והרקמה תגדל ותפריע לראייה, ניתן יהיה להסירה על ידי ניתוח.
בברכת שנה טובה,
פרופ׳ אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם....
טל22/09/2011האם יש קשר בין התופעה הזאת לניתוח?
ואם הולכים לרופא עיניים הוא לא יכול להביא לי טיפול לבעיה?(במידה וזאת הבעיה בכלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם.... - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011להלן תשובת ההמשך:
פינגווקולה אינה קשורה לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
זוהי רקמה הגדלה על לובן העין (הניתוח עצמו מתבצע על הקרנית - רקמה אחרת ומופרדת).
הפינגווקולה אינה גורמת להפרעות בראייה או לתופעות אחרת. הפגם היחיד הינו אסתטי.
ניתוח יתבצע רק כאשר הרקמה תעלה על הקרנית (פטריג'יום).
בברכה,
פרופ' קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים גורם לכאבי ראש?ליז21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יובש בעיניים גורם לכאבי ראש? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/09/2011שלום רב,
לא סביר שיובש בעיניים יגרום לכאב ראש. יובש יגרום בד"כ לתחושת של עיניים שורפות.
אמנם באופן תאורטי, יובש יכול לגרום לראייה מטושטשת וזה עלול להביא לכאבי ראש, אולם הייתי שולל אופציות אחרות טרם ההחלטה על היובש כגורם לכאבי הראש.
בכל מקרה, מומלץ לטפל ביובש. יש היום תכשירים מצוינים לכך.
ממילא לאחר פתרון הבעיה, את תדעי האם היובש היה הגורם לכך או לא.
רק בריאות ושנה טובה לך,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיובש בעיניים גורם לכאבי ראש? - תגובה - תגובה
ד''ר נדב בלפר22/09/2011לא סביר שיובש בעיניים יגרום לכאב ראש. יובש יגרום בד"כ לתחושת של עיניים שורפות.
כדאי לברר עם רופא המשפחה - רפואית, על סיבות נוספות אפשריות לכאב ראש
העיניים לרוב "לא אשמות" בכך
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- רגישות גדולה לשמש-שאלהחיים21/09/2011
אני בן 43 לפני כחודש וחצי עשיתי את הניתוח בעניים אני רואה בסדר גמור
אך כשאני יוצא מהבית אני חייב משקפיי שמש כי העניים מאוד רגישות לאור
האם זו תופעה מוכרת שאמורה לחלוף או שעלי לטפל בכך ואם כן כיצד -תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דניאל22/09/2011שלום רב,
אחת התופעות הצפויות לאחר טיפול לייזר להסרת משקפיים היא סינוור לתקופה מסוימת.
עם זאת, משקפי שמש אמורים לפתור את הבעיה לתקופה זאת.
יש לציין כי מומלץ ללכת עם משקפי שמש באופן קבוע ללא קשר לניתוח לייזר - הדבר גורם לשמירה מוכחת על בריאות העין.
בברכה,
ד״ר ריטה לביא שטורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה - תגובה
ד''ר נדב בלפר22/09/2011בהחלט שכיח לאחר ניתוח לייזר
יובש שכזה לרוב מסתדר לאחר מס חודשים
כדאי לטפטף תחליפי דמע ולהשתמש במשקפי שמש
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)