מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח לאסק....עדי21/09/2011
שלום, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לאסק. בעין אחת אני רואה מעולה ובעין השנייה אני עדיין רואה הרבה פחות טוב ומרוח כשאני מסתכלת על מחשבים ואורות. אני כבר לא יודעת מה לעשות... מה זה יכול להיות? להתקשר לרופא או לחכות לבדיקה של השלושה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לאסק.... - תגובה
ד''ר נדב בלפר22/09/2011זה יכול בהחלט להיות חלק תקין בהחלמה מניתוח כזה
בכל ספק - אני ממליץ על בדיקה להמנע מחשש והדאגה (המיותרים, אני מקווה)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה מומלץ לנתונים הבאים=שתי המלצותדמיאן20/09/2011
שלום,
הייתי בבדיקות בשני מכונים CARE וAMERICAN LASER
הנתונים שלי הם:
מספרים בשתי העיניים -1.5 (עד -2)
עובי קרניות 560 בערך שתיהם (+-5)
בCARE המליצו לעשות ניתוח LASIK - בגלל שהוא עם תוצאה מהירה וללא כאבים - שם הרופא יולי סוחודרב
בAMERICAN LASER המליצו על ניתוח (ASA - (PRK . הרופא - מצליח טאייב, טוען שזה הכי בטוח למספרים קטנים, ושעם LASIK המספר עלול לחזור.
יש איזו המלצה\דעה של רופא מומחה שמבין בנושא ? והוא אובייקטיבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - אני בן 22
דמיאן20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשכחתי לציין - אני בן 22 - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/09/2011שלום רב,
ראשית עליי לציין כי הנני משמש כמנהל הרפואי של רשת care ועל כן מותר לחשוד בי שאיני אובייקטיבי.
עם זאת, שאלתך נוגעת לסוג הניתוח המוצע, ואת שניהם מבצעים בשני המכונים שהזכרת. לכן, זוהי אינה שאלה על המלצה בין שני מכונים שונים אלא על ההבדל בין שיטות ניתוח שונות, ומבחינה זאת אני אובייקטיבי לגמרי - אני מבצע את שניהן.
לעצם העניין - ההבדל היחיד בין שני סוגי הניתוחים שהוצעו לך הוא במהירות ההחלמה.
בשיטת הלאסיק ההחלמה מהירה יותר ולכן מי שמתאים לשתי השיטות- בד"כ יומלץ לשיטה זאת.
עם נתונים כמו שלך, אין שום הבדל בתוספת לייזר עתידית, בין אם תנותח בשיטת לאסיק או בשיטת PRK.
גם במכון care מנתחים בשיטת ה A.S.A וההחלטה אם לעבור בשיטה זו - בידיך בלבד.
איני מבין כל כך את הדעה של ד"ר מצליח- הגורסת כי לאחר ניתוח לאסיק המספר עלול לחזור: האם לאחר ניתוח PRK מובטח שהמספר לא יחזור?
כל המאמרים שאני מכיר מדברים על כך שאין הבדל בין השיטות לגבי חזרת מספר עתידי, כך שבשתי השיטות מדובר על אחוזים זהים.
בכל מקרה ההחלטה בידך - אתה המטופל.
שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לקראת ניתוח intralasikנופר20/09/2011
שלום,
אני סובלת מGPC מזה מס' שנים ולכן איני יכולה להרכיב עדשות מגע, בנוסף, בעין שמאל הזגוגית מעט עכורה כלומר - באור יום יש לי "נקודות" שצפות בשדה הראיה.
האם שתי הבעיות יכולות להחריף לאחר הניתוח (במיוחד השניה שציינתי)?
וסתם מתוך סקרנות-למה השאלה הראשונה ששואלים לפני בדיקת התאמה היא אם המטופל מרכיב עדשות? האם יש יתרון/חיסרון בכך ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח intralasik - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/09/2011גם GPC וגם בעיית הזגוגית לא יחריפו לאחר הניתוח.
לגבי ה-GPC - אף ניתן לומר שהבעיה תהיה יותר קלה לפתרון לאחר הניתוח, שכן לא יהיו עדשות מגע בעיניים שיגרמו לתופעה כזו.
השאלה לגבי עדשות מגע נובעת מכך שאנו רוצים לדעת האם הקרנית אותה אנו ממפים-מושפעת מהרכבת עדשות מגע. אם כן, נבקש מהמטופל להסיר את העדשות לתקופה מסוימת.
אין בכך יתרון או חסרון, אלא זהו פרט שעלינו לדעת.
בברכת שנה טובה,
פרופ' קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עוד שאלה בבקשהלנה20/09/2011
עברתי ניתוח להסרת משקפים לפני כשלושה שבועות בשיטת ASA...
העניין הוא שהראייה בעין שמאל פחות חדה וגם נראה כאילו שהיא יותר כהה...האם העניין יכול להצביע על בעיה שלאחר הניתוח? או הישארות מספר לאחר הניתוח?
והדבר המוזר הוא שלפני שבוע ראייתי הייתה יציבה יותר מאשר עכשיו כשעברו כבר שלושה שבועות..לעיתם יש טשטוש ולא תמיד חדות בראייה..
האם הדבר נורמאלי..?
תודה מראש!
לנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן22/09/2011שלום רב,
בשיטת ניתוח זו, הראייה אינה מתייצבת אלא לאחר 4-5 שבועות.
עד סוף תקופה זו, הטשטוש הזמני הוא סביר ואין מקום לדאגה. ניתוח ASA הוא ניתוח לכל דבר ועניין, ולכן גם תהליך ההחלמה זהה.
לגבי שינוי צבע העיניים- אין לזה קשר לניתוח, כיוון שהלייזר פעל על הקרנית ואילו צבע העין נמצא בקשתית. אין קשר בין הדברים.
בברכת שנה טובה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
לנה22/09/2011אוקי תודה רבה, מקווה שעניין הטשטוש יעבור.. וכשרשמתי שהראייה כהה יותר לא התכוונתי לצבע העין אלא לראות עצמה.. כשאני עוצמת את עין שמאל הכל נראה בהיר יותר וכשאני עוצמת את עין ימין הדברים פחות חדים ונראים כהים יותר..כאילו מישהו שינה טיפה את התאורה.. מה ההסבר לכך?
תודה רבה ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/09/2011דבר זה הוא חלק מהחלמת הקרנית.
מדובר בסוג של טשטוש הנובע מחוסר יציבות הראייה בשבועות הראשונים לניתוח.
זה עלול גם להיגרם מעכירות בקרנית - וגם עכירות זו אמורה לעבור לאחר מספר שבועות.
כמובן שתמיד ניתן להגיע למכון בו נותחת ולבקש שאיש צוות רפואי יבדוק אותך ויאשר שאכן ההחלמה מתקדמת כנדרש.
שנה טובה גם לך,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבולבלאהד19/09/2011
שלום,
עשיתי בדיקה בשני מכונים ובשניהם המליצו לי על שיטות הלאסיק...באחד על לאסיק ובאחד על אינטראלסיק. עכשיו ממה שקראתי באינטרנט יש יותר יתרונות לשיטת הPRK כיוון שיש סיכוי נמוך יותר לסיבוכים עתידיים בשיטה זו אבל החסרון שלה היא שלראיה לוקח יותר זמן להתיצב ויש כאבים בהתחלה.
אם זה נכון מדוע המליצו לי דווקא על השיטה השנייה? האם לא עדיף לסבול קצת לאחר הניתוח כדי שלטווח הארוך יהיו פחות סיכונים?
דבר שני האופטיקה שאני קונה אצלו את העדשות אומר לי תמיד שהעיניים שלי יחסית יבשות. בבדיקה בשני המכונים אמרו לי שהם לא. מה עלי לעשות? האם אין סיכון לבצע ניתוח כשיש יובש בעיניים?
מקווה שתוכלו לענות לי את כל השאלות פשוט לא ממש מצאתי תשובות באתרים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל - תגובה
ד''ר נדב בלפר20/09/2011שלום למבולבל
אני מציע לך לסמוך על רופא שבדק את עיניך ולא וירטואלי (כמוני למשל)
בכל אופן - אתה כנראה מתאים לכמה סוגי ניתוח - וכל רופא מתייחס גם לעיניך וגם לנסיונו והעדפותיו שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוות דעת שונה משני רופאים שוניםיוני19/09/2011
שלום,
לאחרונה נבדקתי בשני מכונים להסרת משקפיים בלייזר,
בשני המכונים ניתנה לי תשובה שונה באשר להיתכנות ניתוח לייזר
האחד תמך בשיטת PRK והאחר הציע השתלת עדשה,
יש לציין כי המספר שלי בשני העיניים 10- ועובי הקרנית 550
*טענת הרופא התומך בהשתלת עדשה:מספר גדול כזה יגרום לשיוף חלק גדול מהקרנית.
והוא גורס כי בניתוח לייזר עדיף לשפר עד כ 4-
מן הסתם שמחתי על החלטת הרופא הראשון לביצוע PRK אך כעת אני אובדת עצות.
אנא חוו דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שונה משני רופאים שונים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2011שלום רב יוני,
אני בעד שיטת ה PRK. אמנם ניתוח זה ישייף חלק מרקמת הקרנית (בדומה לכל ניתוח לייזר) אולם כשמשווים את הסכנות הטמונות בכך לסכנות הטמונות בהשתלת עדשה - בד"כ מגיעים למסקנה זהה - ניתוח לייזר עדיף.
ניתוח להשתלת עדשה הינו ניתוח פולשני- בו משתילים גוף זר בעין. הסכנות הינם זיהום תוך עיני, דחיית השתל, תזוזת השתל, העלאת הסיכוי להתפתחות גלאוקומה ועוד.
לעומת זאת בניתוח לייזר להסרת משקפיים הסכנות פחותות הרבה יותר.
גם הדיוק בתוצאת הניתוח גבוה יותר בניתוח לייזר מאשר בניתוח השתלת עדשה.
לגבי הישארות על מספר של 4.00- במקרה של ניתוח לייזר - מי נתן לך נתון זה? האם המכון שהציע לך את ניתוח הלייזר או המכון שהציע לך את השתלת העדשה?
האפשרות להורדת המספר באופן מלא תלויה בפרמטרים ברורים מאוד ולא אמור להיות סימן שאלה בנושא.
אם אכן שני המכונים מדברים על הישארות מספר - אכן האופציה של השתלת עדשה נראית הגיונית יותר, אך אם ניתן להוריד את כל המספר עם לייזר - הדבר לדעתי עדיף הרבה יותר.
חשוב להבין, איני נגד השתלת עדשה, אולם יש לשמור אופציה זאת רק למקרים שאין ברירה אחרת.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הפסקת חשמל בזמן הניתוח - אפשרי?אור19/09/2011
היי, אני אמורה לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשבוע הבא, וכמובן שחששות רבים מתחילים לצוץ, ולכן אשמח לדעת -
יש סיכוי שיהיו הפרעות מתח למכשיר / הפסקות חשמל שיוכלו לפגוע בהליך הניתוח?
תודה רבה ושנה מצויינת לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חשמל בזמן הניתוח - אפשרי? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2011שלום רב,
מכשיר הלייזר (בחברתנו לפחות) מחובר למערכת אל-פסק, כך שגם במידה ובכל מדינת ישראל לא יהיה חשמל - מכשיר הלייזר ימשיך לעבוד למשך כמחצית השעה לאחר הפסקת החשמל.
מכיוון שניתוח לייזר להסרת משקפיים אורך כ- 10 דקות, אין חשש להפסקת אספקת זרם החשמל למכשיר באמצע ניתוח.
שיהיה בהצלחה, ושנה טובה גם לך.
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לגבי דמעות מלאכותיותאיתן19/09/2011
שלום ד"ר :)
גם אני עברתי ניתוח לאסק בשתי העיניים, בערך לפני שמונה חודשים. מתעוררת אצלי מין תחושה כזו שדומה למצב שבו יש ריס שתקוע בעין....מין תחושה מציקה כזאת. אני מנסה כמה שפחות להשתמש בדמעות מלאכותיות (כרגע יש לי הילו-קומוד). יכול להיות שזה יובש? והשאלה שלי היא - אם אני משתמש בדמעות מלאכותיות בלי הגבלה, זה לא יכול למנוע ולעצור את המנגנון העצמי של העין לייצר לחות? הרי המטרה היא, בסופו של דבר, לא להשתמש בשום טיפות עיניים, לא כך?
אשמח לקרוא את תגובתך.
תודה ויום נעים,
איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי דמעות מלאכותיות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2011שלום רב,
הרגשה של גוף זר בעין יכולה בהחלט לנבוע מיובש, אולם היא יכולה לנבוע גם מגוף זר, לדוגמא ריס שגדל בצורה הפוכה.
כדי לוודא את הסיבה, יש לעבור בדיקה קלינית אצל רופא עיניים,כשהטיפול ייעשה כמובן בהתאם לממצאים.
לגבי שימוש בטיפות הרטבה - אין חשש מפני "החלשת" המנגנון הטבעי, היות והדמעות המלאכותיות שאת מזליפה לעין אינן ממכרות ואינן גורמות לנזק לטווח ארוך או קצר.
אכן יש לבדוק מדוע את עדיין שמה טיפות הרטבה (יש כאלו שמזליפים טיפות אלו באופן קבוע גם ללא ניתוח להסרת משקפיים שעברו).
גם תשובה לשאלה זאת ניתן לתת רק לאחר בדיקה קלינית אצל רופא עיניים.
בברכת שנה טובה,
פרופ' קיזרמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המלצות שונותמאיה19/09/2011
שלום וברכה
בשבועות האחרונים הלכתי לבדוק אופציית ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשני מכונים שונים שנחשבים לטובים ביותר בתחום. המספרים שלי גבוהים (-9 וצילינדר 2 בערך, -7 וגם בעין זו צילינדר נמוך יותר) בסופו של דבר, בכל מכון, המליצו לי חד משמעית על ניתוח שונה. במכון אחד המליצו על ה PRK (שכפי שהבנתי מדובר בשיוף הקרנית, ללא חיתוך) במכון השני הציעו לי את הלאסיק (חיתוך הקרנית) יש לציין כי הקרנית שלי עבה יחסית (באזור ה560 מיקרון+ ) בשני המכונים טענו כי ההמלצה היא בעקבות הנתונים שלי. כרגע, אני לא יודעת מה לעשות. בכל הקשור לעיניים ובכלל לבריאות שלי, אני לא חוסכת בבירורים. חשוב לי לשמוע דעתכם בנושא. אולי תעזרו לי בקו מחשבה אופציונאלי?
תודה רבה, יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות שונות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/09/2011שלום רב,
על פי המספרים הגבוהים - בדרך כלל ההמלצה תהיה על ניתוח מסוג PRK מהסיבה שניתוח זה חוסך יותר רקמה.
ישנם עוד מספר שיקולים כמו זמן החלמה (המהיר ביותר הוא ניתוח לאסיק), קמירות קרנית ועוד.
מבלי שאראה את הנתונים, הנטייה שלי עם מספרים כאלו היא לנתח ניתוח PRK ולא לאסיק, אולם אין תחליף לבדיקה קלינית ולסקירת כל הנתונים (עובי קרנית והמספר אינם הנתונים היחידים).
לאחר שאראה את כלל הנתונים אוכל להמליץ בוודאות. נכון לעכשיו, אני ממליץ לך להמשיך בבירור עד שתהיי שלמה עם החלטתך - הדבר חשוב מאוד להצלחת הניתוח ולהתנהלותך לאחריו.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכה בעין המנותחתהילה18/09/2011
שלום קיבלתי מכה חזקה מאוד בעין של הניתוח בין הגבה למרכז העין מהשידה שליד המיטה. עשיתי את הניתוח לפני שנה בערך ניתוח PRK רציתי לדעת אם יש אפשרות שזה פגע בתפקוד ראיה של העין. ואם העין לבנה ללא אדמומית נראית לעין יכול להיות שזה מכה יבשה. העין מציקה לי מעט אתמול קיבלתי את המכה?
מה כדאי לעשות במקרה זה?
והאם לפנות לרופא עיינים או לרופא המנתח?
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעין המנותחת - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/09/2011אם המכה לא פגעה בקרנית עצמה - הדבר לא יפגע בתוצאות הניתוח.
אם היית נפגעת בקרנית - היית יודעת מכך (קשה היה לך לפתוח את העין).
יש להתייחס לכך כמו לכל מכה רגילה - אין קשר לרופא המנתח.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמכה בעין
הילה19/09/2011אז כרגע אין צורך לפנות לרופא? אם אין אדמודמיות בעין אבל יש רגישות בעין עצמה.
להתייחס אל המכה הזו כאל מכה יבשה רגילה כמו ברגל (לתת לזה זמן).
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/09/2011שוב שלום הילה,
במידה ואת מרגישה ירידה בחדות הראייה שלך, או כל שינוי מעבר לתחושת הכאב של המכה היבשה- יש מקום להיבדק ע"י רופא עיניים. אפשרי לעשות זאת גם דרך קופת חולים וגם באמצעות ביקורת במכון בו נותחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח אינטראלקסיק -יונית18/09/2011
כמה זמן לאחר ניתוח אינטראלאסיק מותר לשתות אלכוהול ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אינטראלקסיק - - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/09/2011לאחר כל ניתוח לייזר, אין מניעה לשתות אלכוהול - אפילו באותו יום.
כמובן לא לשכוח - לתת את המפתחות למי שלא שתה.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תופעות מוזרות בעיין שמאל אחרי PRKעוז18/09/2011
שלום, עברתי לפני כ 3 חודשים ניתוח מסוג PRK
לאחר כחודש ראיתי בעין ימין בצורה חדה ומספקת אולם עין שמאל עושה קצת צרות.
תחילה ראיתי מטושטש יחסית בעין שמאל, ולאחר כחודשיים שמתי לב שאני קם בבוקר עוד לפני שאני שם את טיפות אני רואה חד יחסית (לא כמו עין ימין, קצת יותר מרוח...)
אבל תוך זמן קצר מאד הראיה המטושטשת חוזרת, בכל אופן אמרו לי שהראיה אמורה להתייצב לאחר 3 חודשים וכנראה שזו בעיה של יובש, אולם אני משתמש כבר 3 חודשים ברציפות ב visco tears gel ולא רואה הבדל...בכל אופן המצב כרגע הוא שעין ימין רואה טוב גם כשהיא יבשה, ועין שמאל רואה חד יחסית (שוב...לא כמו עין ימין) בחלק קצר מאד של תחילת היום, ושאר היום רואה מטושטש עם התדרדרות חזקה יחסית לקראת הערב...האם יש לכך פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מוזרות בעיין שמאל אחרי PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/09/2011איני יכול להמליץ על פתרון מבלי שאדע בוודאות את הגורם לבעיה.
רק בדיקה קלינית תוכל לתת את התשובה.
אכן הסימנים שאתה מדווח עליהם יכולים להתאים לבעיית יובש, אולם כמו שכתבתי, רק בדיקה קלינית תספק אבחנה רפואית מדויקת.
בגדול, לאחר ניתוח מסוג PRK - הראייה אכן עלולה להיות לא יציבה במשך מספר חודשים. אני ממליץ לך ללכת לביקורת במכון בו ביצעת את הניתוח ולבקש תשובות.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK וטיפות סטרואידיםamir17/09/2011
שלום, אני חמישה שבועות אחרי ניתוח PRK (מספר 4.5- ו5-). ההחלמה עד כה טובה ותקינה. בחודש הראשון לאחר ניתוח נאמר לי לקחת סטרודקס 3 פעמים ביום. לאחר כחודש החליפו לי את הטיפות לFML שלוש פעמים ביום לתקופה של חודש וחצי, אח"כ יורד לפעמיים ביום שוב לחודש וחצי, אח"כ פעם ביום ובסופו של דבר פעם ביומיים (שוב לאותן התקופות). רציתי לדעת האם סטרואידים לעיניים במשך חצי שנה לא יכול לגרום לנזק, הבנתי שסטרואידים לאורך זמן יכולים ליצור בעיות (גם לגוף עצמו ולא רק לעיניים). לא כדאי להפסיק את הטיפול בFML בשלב מוקדם יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK וטיפות סטרואידים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/09/2011הטיפול שניתן לך הוא טיפול סטנדרטי והגיוני.
טיפות FML אינן גורמות לנזק, לא לגוף ולא לעיניים.
חשוב להקפיד ולהישמע להוראות הרופא המטפל, ולפנות אליו לפני שינוי בטיפול התרופתי.
שיהיה בהצלחה.
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה על לאסיקמתן17/09/2011
תוך כמה זמן אני אמור לראות שיפור אחרי ניתוח מסוג לאסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על לאסיק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן17/09/2011שלום מתן,
ברוב המקרים השיפור לאחר ניתוח מסוג זה הינו מיידי.
אתה אמור לחזור לראייה תפקודית כעבור יום אחד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזרדרור16/09/2011
שלום!!! המספר של במשקפייים שלי כרגע הוא 2.5- וצילינדר חצי שמאל ו- 2.25- וצילינדר רבע ימין פעם אחרונה שבדקתי ליפני שנה אמרו לי שהמספר נשאר ככה.
בקרוב אני עושה ניתוח אצלכם אצל ד''ר מרקוביץ בבדיקה אצל האופטימטריסט אצלכם הוא אמר לי שיש לי 2.75- וצילינדר 3/4 וחצי, בבדיקה שלושה שבועות ליפני במכון אחר נאמר לי שיש לי את אותו צילינדר ו- 3- בשתי העיניים.
אני לא יודע כמה זמן המספר שלי יציב כי לא בדקתי שנה וזה גם לא מפריע לי ולא הרגשתי את השינוי הזה,
העם כדאי לבצע את הניתוח עכשיו או לחכות עוד?
והאם ישאר לי מינוס רבע עם אני יעשה את הניתוח? לאחר ואמרו לי במקום אחר שיש לי 3-.
האופטימטריסט אצלכם אמר לי שלא רק על זה מסתמכים ושכל יום ושעה הבדיקה יכולה להשתנות אשמח לתשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/09/2011תשובת האופטומטריסט היא הנכונה.
הדיוק ברמה של רבע מספר או צילינדר לכאן או לכאן - תלוי בנבדק יותר באשר בבודק.
הבדיקה מסתמכת על התשובות מהנבדק ולכן העירנות ושיתוף הפעולה שלו חיוניים להצלחת הבדיקה.
אין הרבה הבדל בין כל התוצאות אותן ציינת. באופטומטריה ישנו "טווח" סביר להבדל בין בדיקות, אולם בשביל השקט הנפשי שלך (שהוא חשוב לא פחות מהצלחת הניתוח), אם עדיין אינך בטוח במספרים, עליך לגשת למכון נוסף ולבקש את הבדיקה מודפסת.
ישנם מכונים שנותנים את התיק הרפואי מודפס אוטומטית בסיום הבדיקה. כך תוכל להשוות בפשטות את התוצאות ולהתייעץ האם ההבדל משמעותי או לא.
שיהיה בהצלחה.
פרופ' אור קיזרמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד דבר
דרור19/09/2011האופטימטריסט אמר לי שאין לי ממה לדאוג ושבניתוח הרופא מוסיף על המספר? זה נכון או שיש סיכוי שישאר רבע מספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד דבר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2011שלום,
קודם כל אני מבין שהיית במכון עיניים (אצל ד"ר מרקוביץ) ואילו אני המנהל הרפואי של רשת care - כך שאיני מבין למה אתה מתכוון כשאתה כותב "האופטומטריסט אצלכם".
לעצם העניין - תוצאות בדיקת האופטומטריסט מושוות לתוצאות טופוגרפיית הקרנית, אנו אמורים לראות קורלציה ביניהם.
ועדייין, תוצאות בדיקת האופטומטריסט הם הקובעות את המספרים והצילינדרים שעל פיהם יתבצע הניתוח - אין שום פתרון אחר, מחשובי או טכנולוגי, ולא שלא היו נסיונות.
אכן יכולים להיות שינויים קלים בין הבדיקות (רבע יותר או רבע פחות) - אלו שינויים סבירים אשר אינם משפיעים על תוצאות הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)