מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות ראשאביגיל15/03/2011
ד"ר שלום וצהריים טובים
ביתי בת שנה + 9 היום. חלתה בהיותה בת 9 חודשים באינפטיל ספאזם. טופלה בזריקות ACTH והיום היא מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג .
מדי פעם אני שמה לב לתנועות ראש מוזרות כאילו עושה לא עם הראש. זה קורה פעם פעמיים ביום וללא סיבה מיוחדת. זה יכול לקרות סתם בזמן ישיבה או משחק וגם שכיבה.
1. מה פשר התנועות הללו?? האם תנועות אלו רצוניות?
2. האם זה יכול לעיד על פיגור או משהו כזה?
אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ראש - תגובה
ד``ר שי מנשקו15/03/2011תנועות הראש יכולות להיות בהחלט חלק מתבנית התנהגותית תקינה. בנוגע לאיחור התפתחותי - הדבר דורש הערכה חוזרת אצל הנוירולוג המטפל ושיחה לאחר מכן על המימצאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב ווגליחגית13/03/2011
הבת שלי בת 4 סובלת מפיגור התפתחותי ואפילפסיה שאובחנה בגיל שנה וחצי. האפילפסיה מסוג פטיט מל. על אף נטילת תרופות משולבות (דפלפט 200 מ"ג פעמיים ביום, למיקטל 25 מ"ג פעמיים ביום וקפרה 500 מ"ג פעמיים ביום - שוקלת היום כ-16 ק"ג) - עדיין לא הגיעה לאיזון מלא. מזה כשנתיים אנו בדיאטה קטוגנית כאשר לאחרונה אנו עוברים גמילה ממנה - בהחלטת הנוירולוג. לאור חוסר האיזון הוצע לנו לאחרונה לשקול קוצב ווגלי. מה דעתכם בנושא? והאם קיימות תרופות נוספות שניתן לנסות לפני החלטה על צעד זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב ווגלי - תגובה
ד``ר שי מנשקו15/03/2011קוצב וגאלי בהחלט בא כאפשרות לאחר כישלון תרופתי של מיספר תרופות בשילובים שונים. האם בוצעה הדמייה מוחית?
כמו כן ישנם עד מספר תרופות שניתן לנסות [ בהנחה כי האבחנה אכן "פטיטי-מל" ] כאשר העיקרית הינה תרופה בשם זרונטין , הניתנת בעיקר במצבים כאלה.
באם אתם אכן מעונינים לשקול קוצב וגאלי [ ולא התחלתם בתהליך בבית חולים אחר ]- תוכלו לקבוע למירפאת הקוצבים שאני מרכז שבבה"ח ספרא לילדים שבתה"ש ונוכל להרחיב בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרכוסים עוברים בתורשהפאני13/03/2011
שלום,
אחי סובל מפרכוסים מגיל 4 חודשיים(היום בן 25) הפרכוסים היו מגיעים עם חום או בלי חום ותמיד לפני ההתקף של הפרכוס הוא היה אפתי ולאחר ההתקף הוא היה עייף מאוד.
אף פעם לא הגדירו אותו ממש כחולה אפילפסיה למרות שנראה לי שהוא כן.
בכל מקרה שאלתי היא: יש לי ילד בן 11 חודשיים ילד בריא לחלוטין שלא קיבל מעולם התקף האם אני צריכה להיות מודאגת שנושא ההתקף או הפרכוס יעבור בתורשה.
ממה שהבנתי שאם ההתקפים הגיעו בגלל חום אז זה כן עובר בתורשה.
האם אני צריכה לקחת אותו לאיזה בדיקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרכוסים עוברים בתורשה - תגובה
ד``ר שי מנשקו15/03/2011אכן רבים מסוגי האפילפסיה הינם על רקע " גנטי או תורשתי" אך ברוב המיקרים אנחנו לא יודעים אילו " גנים " מעורבים או גורמים לכך. באם בנך ילד בריא ומפותח כפי גילו , לא היתי ממליץ כול ברור כעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EEG לא ברורהערן12/03/2011
שלום הבת שלי בת 6 עברה פירכוס חום מורכב בפעם הראשונה בחייה הMRI
היה תקין ובבדיקת EEG נרשם "תרשים בלתי תקין בשל גלים חדים נלווים גלים איטיים על פני איזורים מרכזי ופריאטו אחורי שמאלי מתגברים משמעותי בנימנום ושינה.
מה זה אומר למען השם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות EEG לא ברורה - תגובה
ד``ר שי מנשקו15/03/2011תשובת ה EEG אכן גם לא ברורה לי - לא כול "פעילות חדה " היא בעלת משמעות אפילפטית. האם ישנה שורת סיכום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורת הסיכום
ערן17/03/2011מה שרשמתי הינה שורת הסיכום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה פתאומית... עמוקה מאודגולן04/03/2011
בני בן 14 עם אפילפסיה מוקדית באונה טמפורלית שמאלית בגלל גליומה. פרכוסים חלקיים מורכבים שעברו הכללה בעבר. עבר ניתוח להסרת חלקית של הגידול. בחדשים האחרונים החל לחוות ארועים של חולשה פתאומית המתחילה ברגליים בדרך כלל ומטפסת למעלה ותוך כמה דקות ולעיתים שניות נרדם. השינה אינה טבעית ואינו מתעורר מרעשים סביבתיים שבדרך כלל יעירו אותו. השינה עמוקה מאוד. אם מעירים אותו בכוח הוא יפתח עיניו יבקש שיעזבו אותו או יאמר די ומיידית יפול לשינה שוב שתוך רגע נשמעת ונראית כמו שינה עמוקה ביותר. לעיתים אם הארוע בשעות אחר הצהריים יפול לשינה של עד 16 שעות.
הילד טוען שחש בחולשה פתאומית ולעיתים בכאב בטני (י והיו פרכוסים אבדומינלים ). ישנם ימים שקודם לארועים כאלה של שינה הוא מבולבל, בעיות זכרון, כאב ראש ואינו מתפקד קוגניטיבית כמנהגו.
עליה במינון דפלפט מעבר ל 500 מ"ג שלוש פעמים ביום גרמה לארועים אלה להעלם. לא ניתן להשאירו על רמות דפלפט מעל הנ"ל בגלל תופעות לוואי חמורות שפיתח.
מה הם הארועים הללו? האם אלו פרכוסים? מאיזה סוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה פתאומית... עמוקה מאוד - תגובה
ד``ר שי מנשקו05/03/2011האירועים כפי שאת מתארת בהחלט נישמעים כאירועים אפילפטים ( מסוג " חלקי פשוט או מורכב " בהם ישנה מוקדיות של תנועת גפה או צד גוף ואשר לרוב ההכרה בה שמורה או חלקית ). באם עליה ברמות בדפלפט לא איזנו את האורועים הנ"ל מדוע לא ניסתם תרופות אחרות כגון - טרילפטיל, פרזיום, טופמקס..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מוזרות אצל בתימירי02/03/2011
שלום רב,
בתנו בת ה-7 מאז לידתה מגיבה קשה לשינויים במזג האוויר, במיוחד באביב.
בתקופה זו היא כאילו מרחפת, לא מרוכזת, פעמים רבות לא שומעת ולא נשמעת, מאבדת דברים, שוכחת, רוב הזמן נראית עייפה למרות שהולכת לישון מוקדם.
הילדה עם קשיים בויסות חושית.
בחורף המצב משתפר פלאים.
האם כדאי לנו לפנות לניורולוג לבדיקות?
איזה בדיקות כדאי לבצע?
איך אפשר לעזור לילדה שלנו?
תודה רבה מראש,
אמא מודאגת שלא יודעת כבר מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה למה שכבר נכתב
מירי02/03/2011הילדה סבלה מקשיי שינה משמעותיים עד גיל 3, עכשיו ככל הנראה המצב השתפר (בכל אופן גם אם מתעוררת לא קוראת לנו וקשה לדעת כיצד היא ישנה).
אובחנה כ-ADHD, למרות שפעמים רבות היא שקטה, מרוכזת ועובדת יפה מאוד. פתאום מסיבות לא ברורות היא מאבדת ריכוז, מפטפטת ולא רגועה וזה נמשך לתקופה של מספר ימים או שבועות ואחר כך הרגיעה חוזרת.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
מדובר בילדה מקסימה, נבונה ומתוקה שזקוקה לסיוע ואנחנו לא יודעים בכלל באיזה כיוון לחפש.
ההרגשה שמשהו גורם להפרעות הקשב ושה-ADHD זה תוצאה של משהו ולא סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות מוזרות אצל בתי - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/03/2011לא ברור מה את שואלת ובאם מתאים לפורום הזה- ממליץ שתפני תחילה לרופא הילדים שלה להערכה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מירי03/03/2011התחום הניורולוגי אינו נדבק.
האם כדאי לפנות לניורולוג ולבצע בדיקות ניורולוגיות? אולי משהו קורה עם הילדה מהבחינה הניורולוגית ויכול להסביר את הנסיגות בתפקודה ובהתנהגותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר שי מנשקו05/03/2011באם ישנה נסיגה התפתחותית לדעתך - אז בהחלט יש מקום להערכה ע"י נוירולוג ילדים או במיסגרת התפתחות הילד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתחיה28/02/2011
בני בן 3 וחצי אובחן בגיל שנה ו8 חודשים כילד עם הפרעת תקשורת pdd בתפקוד גבוהה.
במסגרת הבדיקות הגנטיות שבוצעו כולל בדיקת MRI כל הבדיקות תקינות.
לאחרונה התקבלה תשובה EEG שבוצעה בשינה.ולהלן ממצאים:תרשים שינה מראה רקע מתאים למצבי שינה.באזור טמפורלי קדמי מימין נרשמו זיזים ומדי פעם היפוכי פאזה אשר בולטים מן הרקע.
סיכום: מוקד אפילפטי טמפורלי ימני.
אינני יודעת מה משמעות הדבר,הילד לא מפרכס,נופל,או מראה איזה סימנים המשקפים הבחנה זו.
לאור האמור לעיל אשמח לקבל הסבר מפורט מה זה אומר וכיצד עלינו לפעול.
נודה על תגובה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/03/2011מימצאי ה EEG - מראים על פעילות חשמלית חריגה באיזור טמפוראלי ( ממוקם בערך מתחת לאוזן) משמאל, דבר אשר לרוב איננו מחייב טיפול באופן מידי אלה עם קשור ישירות לפירכוסים קלינים ( "הניראים בעין" ) או עם מצבים כגון אובדן שפה/קשיי דיבור שינויי התנהגותאו שינויים תחושתיים קיצונים. אינני יודע מה תפקודו של בנך אך מומלץ להתיעץ זאת עם הנוירולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
שירה18/03/2011פני לנוירולוג ילדים המתמחה באפילפסיה יתכן שטיפול תרופתי יביא לשיפור במצבו התקשרותח של בנך .
יש לי ילד בן 4.5 עם PDD ואפילפסיה ,היינו אצל המון נוירולוגים שלא עזרו.
רק כאשר התחלנו טיפול באפילפסיה (לילד אי אי גי לא תקין אך כמעט ללא פירכוסים )
בחודש הראשון לטיפול התרופתי עד שהילד התאזן היו לו מספר פירכוסים ואח"כ חל שיפור גדול מאד במצבו מבחינת התקשורת .
בהצלחה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בעקבות ביעותי לילהאלינא25/02/2011
שלום
בני בן 8.3 שנים במעקב נוירולוגית עקב ביעותי לילה, מתעורר מגיל 3 בחצי שעה הראשונה של הלילה ברעידות ומילמולים ודופק מואץ בתדירות של 3 פעמים בשבוע ואינו זוכר דבר מאירוע הלילי. בחצי השנה האחרונה יש הקלה בתסמינים ובתדירות.
הופנה לEEG בעירנות לראשונה שהיה תקין ולאחר מכן בעירנות ובחסך שינה להלן הממצאים:
בערנות רקע תקין. בשינה 4 התפרקויות מסוג זיז גל איטי למשך 400-900 מילישניות, אחת מהן עם קורלט חשמלי של קפיצת רגל. נרשמו 8 קפיצות רגליים, מהן 7 ללא קורלט חשמלי ואחת עם קורלט חשלי שתיאר התפרקות זיזים מלווים בגל איטי.
לאור הממצאים הנ"ל הנירולוגית ביקשה להתחיל בטיפול תרופתי אנטי אפילפטי.
הילד הינו ילד חיוני ומעולם לא איבד הכרה או פרכוס חלילה ולמעט המקרים בלילה אין שום מקרה אחר.
במקביל נמצא במעקב קשב וריכוז בגלל תנועתיות יתר בכיתה.
ברשותך מס' שאלות:
1. האם להתחיל בטיפול תרופתי?
2.מה זה VIDEO EEG.? האם לבקש לעשות אותו לאור הממצאים?
3.במידה ויתברר כי יש בעית קשב וריכוז האם יש קשר בין השניים?
תודה רבה אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה בעקבות ביעותי לילה - תגובה
ד``ר שי מנשקו26/02/2011על פי מה שציינת - האירועים של מה שאת מתארת כביעותי לילה התבררו בחלקם כפעילות אפילפטית ולכן מומלץ להתחיל טיפול תרופתי. וידאו EEG הינה בדיקה בה המטופל מחובר באופן רציף לEEG ומוקלט ע"י מצלמת וידאו במשך תקופה שבין יממה לעד כשבוע ואז ניתן להעריך באם ישנם אירועים אפילפטים ( או לא ) שלהם המטופל או סביבתו לא מודעים להם.
וכן- ישנו קשר בין חולי אפילפסיה לבין עליה בשכיחות של הפרעות קשב וריכוז ביחס לאוכלוסיה רגילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עיניים כלפי מעלה וזריקת ראש מאלמס23/02/2011
שלום
יש לי תינוקת בת 6 חודשים, לפני כחודש וחצי לילדה עלה חופ מאוד גבוה (כמעט 41) וסימנים של גלגול עיניים כלפי מעלה.
הגענו לבית החולים סורוקה בב"ש ושם מצאו כי יש לילדה דלקת אוזניים.
מה שמלחיץ אותי זה שהילדה עד היום לפני שהיא נרדמת עם תופעת גלגול העיניים כלפי מעלה ובו בזמן זורקת את הראש מצד לצד במהירות משתנה, פנינו לרופאה במרכז בריאות הילד והיא טוענת כי יש ילדים שמרדימים את עצמם בצורה כזו.
האם זה נורמלי? ואיך זה הגיוני שפתאום הילדה התחילה להרדים את עצמה בצורה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים כלפי מעלה וזריקת ראש מ - תגובה
ד``ר שי מנשקו24/02/2011באם האירועים הללו קורים רק בזמן הכניסה לשינה ללא כול מרכיב אחר כמו תנועות ידיים/ רגלים חריגות , שינוי בנשימה , הכחלה וכ"ו אז בהחלט ניתן להניח כי מדובר "בתבנית -שינה " תקינה. באם אתם עדין מוטרדים יש לבצע EEG בשינה ואז להסיר את הספק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו EEG לתינוקת בת שנה וחצי דחוף!ליהיא20/02/2011
תוצאות ניטור VIDEO EEG
מבוא קליני: בת שנה וחצי התפתחות תקינה הופנתה לניטור עקב אירועי ניתוקשל כ3-4 פעמים בשבוע שנמשכים עד דקה ובהמשך ישנונית.
ניטור של הרקע: נצפו פרצים של טטא גבוהת מתח באזור טמפורלי שמאלי-משמעות קלינית אינה ברורה
אירועים: ביום האחרון לניתור נרכש ארוע ניתוק אופייני שלא נצפה בוידאו כי היתה מוסתרת אין ליווי אלקטרוגרפי לארוע הנ"ל.
לסיכום:
התקפי הניתוק לא אפילפטים
השאלה שלי האם ניתן לדעת בוודאות מ"ארוע" אחד שגם בו לא היינו בטוחים שאכן זה לא אפילפסיה ואם כן מה עוד ניתן לבדוק ולשלול מבחינה רפואית מכיוון והניתוקים האלה קורים גם בעמידה והיא נופלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידאו EEG לתינוקת בת שנה וחצי דחוף! - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/02/2011שלום ליהיא
אם האירוע שנרכש בניטור היה אופייני לאירועים שלשמם נשלחה לבדיקה אפשר לפעמים להסתפק באירוע בודד.
לא ניתן לתת ייעוץ מקצועי בפורום באינטרנט ולכן חשוב שתגשי לנוירולוג שמטפל בביתך לצורך דיון על ממצאי הבדיקה ועל הבירור הנוסף שנדרש (יתכן שכבר נעשה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה....
ליהיא20/02/2011האירוע היה מאוד דומה אבל היה מאוד קצר מכדי להבחין ולכן נדמה לי שזה לא היה האירוע שמדומה ובנוסף לכך אחרי השיחרור שלה היו לה שני אירועים בטוח האחד היה בעמידה והיא נפלה והשני היה בישיבה שניהם היו ארוכים יותר השאלה אם ניתן להמשיך ולבדוק האם זאת אפילפסיה או שעכשיו הם בטוחים שזה לא זה.
העניין עם הנוירולוג שלנו שהוא בחו"ל עד אמצע מרץ ולא היינו רוצים לחכות עד אז עם הנפילות שלה זה די מסוכן... האם ניתן להפנות אותנו למישהו שיכול לענות לי על השאלות באיזור חיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון למיקטללימור ישראלי20/02/2011
בוקר טוב סליחה שאני שואלת הרבה שאלות אבל אתם מאוד עוזרים לי תודה מראש ועכשיו
לעינין בתי בת 10 והיא שוקלת ביו 47קג או 48 קג והמינון של הלמיקטל הוא 150 בוקר 150 ערב חשוב לציין שהיא עדיין לא מאוזנת תרופתית השאלה שלי עד איזה מינון אפשר להגיע עם הלמיקטל וביזה שלב מחליטים שצריך להחליף תרופה לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון למיקטל - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/02/2011שלום לימור
המינון שביתך מקבלת אינו גבוה במיוחד.
מינון הלימקטל בילדים מוגבל בעיקר ע"י תופעות לוואי (נכון לכל תרופה) ועם ביתך לא סובלת מהן ניתן לעלות במינון עוד ועוד.
תרופה מוכרזת כלא יעילה אם במינון שגורם לתופעות לוואי עדיין יש פרכוסים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למזוןלימור ישראלי18/02/2011
שלום שמי לימור ואני שמעתי על מקרה של ילדה בגיל 10 עם תסמונת דאון+התקפי אפילפסיה שלאחר כמה התקפים ההורים שלה לקחו אותה למאפיינת עיניים ולפי האישון של העין היא גילתה שהילדה אלרגית לסוג של מזון שנמצא במזון שהיא אוכלת ומאז שהפסיקו לה את המוצר ההתקפים פסקו לגמרי האם זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למזון - תגובה
ד``ר שי מנשקו19/02/2011מקווה שאת לא באמת מאמינה כי לפי האישון או כול דבר אחר ניתן לאתר את הגורם לאפילפסיה ( ביקרה שציינת כנראה על רקע תסמונת הדאון וללא כול קשר ישיר למזון).
לשיטות ריפוי "טיבעיות" לדעתי יש מקום חשבו בכול רפואה אך ביחד עם האיבחון והטיפול הקונבנציונלי ולא כצורה מתחרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון אחרי התקףלימור ישראלי16/02/2011
תי בת 10 קיבלה אפילפסיה לפני שנה בזמן האחרון ההתקפים מגיעים אחת ל-3 שבועות היא כרגע לא מאוזנת תרופתית אנחנו מעלים את המינון כול פעם ב-50 מל כדור למיקטל כרגע היא לוקחת 150 בבוקר ו150 בערב שאלתי היא האם בזמן התקף צריל להשכיב על הרצפה בצד או האם אפשר להשאיר אותה עומדת ועוד האם אפשר לתת לה לישון אחרי התקף כי היא מאוד רוצה לישון ואני מפחדת לאפשר לה ועוד האם בגלל שההתקפים שלה כרגע בתדירות גבוהה זה אומר שזה לא יעבור לה לתשובתך אודה המשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון אחרי התקף - תגובה
ד``ר טל גלבוע17/02/2011שלום לימור
בזמן ההתקף מומלץ להשכיב על הצד במקום מוגן למנוע חבלות אך זה תלוי בסוג ההתקף ולעתים אם הילד ממילא לא מאבד הכרה ולא נופל פשוט להיות לידו ולשמור עליו או להושיב אותו.
אין בעיה לתת לילדה לישון אחרי שההתקף הסתיים
תדירות ההתקפים לא מלמדת על סוג האפילפסיה ולא קשורה לסיכוי שזה יחלוף
מומלץ שאת ושאר בני הבית תקחו קורס בעזרה ראשונה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדפלפטאמאמוטרדת15/02/2011
שלום רב.
ביתי בת 7.5 סובלת מניתוקים ומקבלת דפלפט כבר 5 חודשים.
מאז שמקבלת כבר אין לה ניתוקים אבל הילדה עצבנית, חסרת שקט, הכנת השיעורים איתה בלתי נסבלת, כאילו סובלת מהפרעת קשב וריכוז.
היא מצליחה מאד בלימודים אבל עם הרבה חוסר שקט (כל הכנת שיעורים איתה כוללת בכי ועצבים שמרגישים לי כאמא שלה כחריגים) והיא לא הייתה ככה.
כמו כן, אני מרגישה שיש לה עולם משלה, חיה בבועה כזו, אומרים לה בבוקר להתלבש, היא לא מקשיבה. בקיצור, כאילו יש לה קצב משלה.
אני מרגישה שהילדה שלי זו לא הילדה שלי מאז שהתחילה עם התרופה.
האם זה יכול להיות מהתרופה? אם זה לא מהתרופה- אז אפעל בדרכים שאני חושבת לנכון ע"מ לחנך אותה אבל אני לא רוצה להפעיל לחץ עליה כשבעצם הכל הוא עניין כימי.
אנא תשובתכם כי כבר אין לי כוחות נפש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדפלפט - תגובה
ד``ר שי מנשקו16/02/2011ע" מה שאת מתארת - שהשינוי ההתנהגות החל בסמיכות לטיפול התרופתי , לא ניתן לשלול כי הדבר ניגרם מהתרופה אים כי יתכן יותר משילוב של המחלה והאפקט הקוגנטיבי אשר יתכן נובע מכך.. והשילוב התרופתי.
ממליץ לחזור להערכת הנוירולוג המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והקאותרונית15/02/2011
שלום רב' לבני אפילפסיה רולנדית לאחרונה מקיא הרבה חיוור וחלש ולאחר כמה שעות מנוחה חוזר לעצמו האם יש קשר בין הבחילות החוזרות וההקאות למחלה מה עושים תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה והקאות - תגובה
ד``ר שי מנשקו16/02/2011לרוב איןדוקא קשר בין אפילפסיה רולאנדית לבין הקאות, אלה עם מקבל טיפול כל שהוא ואז יתכן שניגרם מזה. לעיתים ישנם חולים שההקאה אצלם הינה " ההאורה " או התסמין המקדים טרם הפירכוס או בסיומו.
כמו כן ישנו סוג אפילפסיה הניקראת אוקסיפיטאלית [ או אחורית] אשר שם ישנו מרכיב ידוע של הקאות ולכן יש לודא כי אכן האבחנה נכונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)