מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת מצוות.ליזה קרופמן25/05/2011
ילדתי היא ילדה חדשה בתחום האפילפסיה.
אסור ללכת להמון דברים לדוגמא : לונה פארק ים אם חברים ועד..
היא מאוד אוהבת ללכת לדברים אלו,
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מצוות. - תגובה
ד``ר טל גלבוע30/05/2011שלום ליזה,
האמת שמותר לעשות כמעט הכל.
יש להצמיד מבוגר בעת כניסה למים ויש להמנע מספורט כמו צלילה, צניחה וטיפוס צוקים.
גם מגבלות אלו מוסרות אחרי תקופה של איזון ממושך.
כדאי שאת וביתך תפנו לאגודה הישראלית לאפילפסיה שם תוכלו להכיר משפחות נוספות המתמודדות כמוכן ותשאבו עידוד ורעיונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה?אמא מודאגת מא24/05/2011
שלום רב
בתי, בת 5, בריאה בדכ, לפני חודש אירוע חד-פעמי של איבוד הכרה ל 5 דק כתוצאה ממכה קלה.
בדיקות במיון כולל קרקעית העין לא העלו דבר. לאחר מכן ביצענו EEG ערות ושינה לאחר חסך שינה וקיבלנו את התוצאה הבאה:
הרקע הכללי בערות מכיל פעילות אלפא אחורית וביטא קדמית
בשינה נרשמו גלי וי וכישורי שינה
בכמה הזדמנויות נרשמה פעילות חדה דו צדדית בהדגשה ימנית בזמן שינה
נישום יתר והבהובי אור לא גרמו להפרעות
אני בלחץ הסטרי וממתינה לתור אצל נוירולוג לעוד חודש. אודה לך מאוד אם תוכל/י לתת לי כמה מילות הסבר על מה הנל אומר
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה? - תגובה
ד``ר שי מנשקו24/05/2011בתאור ה EEG שצרפת - ישנו תאור של הפרעה בעלת פוטנציאל חריג [אשר לא דוקא מעיד על אפילפסיה ] מאיזורי המוח המרכזיים שנצפתה באופן לא תכוף בשינה בלבד.
באופן כללי תאור ה EEG איננו מתאים לסיבה שתאר שמימנה קרתה ההתעלפות.
אשמח לעזור בהמשך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה? - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/05/2011שלום אמא מודאגת
האירוע שאת מתארת אינו אופייני לפרכוס
לא ברור אם הגלים החדים המתוארים ב-EEG הם תקינים או לא ובלי לראות את הבדיקה עצמה קשה לקבוע.
אין סיבה להיות בלחץ היסטרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שזה אפילפסיה?לי16/05/2011
הבת שלי בת 4.5
ב-4 חודשים האחרונים יש לה התקפים של כאבים במצח בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים. (בזמן האחרון התדירות יותר קרובה).
תיאור ההתקף:
היא אומרת שכואב לה המצח ואז היא בוכה שכואב, מפהקת הרבה ורוצה ישר לישון. אם זה למשל בשעה 1600 היא ישר נשכבת במיטה לשעה-שעתיים ואז כשמעוררת כאילו שכלום לא קרה, היא משחקת, משתוללת ולא מתלוננת יותר. אם ההתקף בערב אז היא הולכת לישון ואז קמה בבוקר.
יש התקפים יותר חלשים שבהן היא רק מתלוננת שכואב לה המצח אבל היא לא בוכה, רק נחה או שממשיכה בפעילות וכנראה זה עובר.
תדירות ההתקפים:
רשמתי את ההתקפים במשך חודשיים ויצא שזה קרה אחרי 8 ימים, פעם אחרי שבועיים,אחרי שבוע, אחרי 5 ימים, אחרי שבועיים, 3 ימים רצוף אבל יותר חלש...
-ביצעתי לה בדיקת קרקעית העין+ראייה ויצא תקין. אני הולכת לחזור על הבדיקה שוב בעוד שבוע.
-קבעתי תור לנוירולוגית אבל התור רק ביולי.
-ביקשתי הפניה לבדיקת EEG וכנראה שאקבל ואבצע בקרוב את הבדיקה
אבל בינתיים אני ממש ממש לחוצה, אני לא יודעת ממה יכולים לנבוע ההתקפים האלה, זה לא ממש מתאים למיגרנה כי היא לא מקיאה ואני ובעלי בכלל לא סובלים ממיגרנה, ואני ממש כבר מיואשת ולא יודעת איזה עוד בדיקות לעשות.
מה זה יכול להיות, האם נשמע כמו משהו מסוכן? איזה עוד בדיקות לעשות? צריך CT או MRI? אולי בדיקות דם מסוימות?האם זה סוג של אפילפסיה?
תודה,
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שזה אפילפסיה? - תגובה
ד``ר טל גלבוע18/05/2011שלום לי
למרות שאפילפסיה יכולה להתבטא בהרבה דרכים, התקפים של כאבי ראש זה לא ביטוי שגרתי של אפילפסיה.
ההתקפים דווקא נשמעים טיפוסיים למיגרנה בילדים קטנים.
את עושה עבורה את הבירור הדרוש, ובהתאם לממצאים הנוירולוג ישוחח איתך על האבחנה האפשרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים שונים בתינוקעופר16/05/2011
שלום רב
בני התינוק בן 5 חודשים וכבר בגיל חודשים התגלו אצלו פרכוסים שהתבטאו בגלגול עיניים ובהתנתקויות.
עבר שלוש פעמים EEG---תקין
MRI---תקין
בדיקות דם וגנטיקה כולל נוזל בעמוד השדרה----תקין
הוחלט על טיפול בפנוברביטל 20 מל פעמיים ביום.
לאחר כחודש פרקס שוב והפעםהעלו את המינון ל-25 מל פעמיים ביום.
לאחר כחודש פרקס שוב בצורה שונה של פשיטת ארבע גפיים לצדדים תוך כדי מקלחת למספר שניות ושחרור.
המינון הועלה שוב ל-30 מג פעמיים ביום.
כשבוע לאחר מכן פרקס שוב והפעם ברעידה של יד וראש למספר שניות.
והיום ,כשבוע לאחר מכן פרקס שוב והפעם רק רעידה של היד למספר שניות.
האם התרופה מתאימה?
המינון מתאים?
כל עזרה ומידע נוסף יתקבל בברכה.
רובם המוחלט של הפרקוסים קרו תוך כדי יניקה (או יניקה תוך שינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים שונים בתינוק - תגובה
ד``ר טל גלבוע18/05/2011שלום עופר,
היות ועדיין יש לבנך אירועים הרי הטיפול איננו אופטימלי
לכך יכולים להיות מספר הסברים ובכל מקרה יש צורך לדעתי לבחון מחדש את המצב. בהינתן 3 בדיקות EEG תקינות והמשך אירועים מסוגים שונים למרות טיפול תרופתי יש לשקול וידאו-EEG כדי להבין טוב יותר את האירועים.
לגבי התאמת התרופה - תלוי ברמת התרופה בדם.
מומלץ שתחזרו לנוירולוג המטפל לברר את העניין לעומק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט ופירכוסיםחנה15/05/2011
ילד עם אפילפסיה ופיגור שותה דפלפט כרונו הרמה בדם 100 והמצב הרבה יותר טוב משהיה שאלותי האם יכול להיות מצב שהרמה בדם תקינה וגבוה ופתאום יהיה שינוי לרעה בכמות הפירכוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט ופירכוסים - תגובה
ד``ר טל גלבוע18/05/2011חנה שלום
לעתים לאחר תקופה של שקט יחסי ולמרות רמות תקינות בדם יכולים להופיע יותר פרכוסים. אין לכך הסבר ברור אך התופעה מוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגת,, אמא מודאגת.....אמא דואגת....12/05/2011
תודה רבה על תשובתך אני רוצה לבדוק בעניין התרופה שהמלצת עליהה הזרונטין מה השפעותיהה השליליות ...
שוב תודה רבה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת,, אמא מודאגת..... - תגובה
ד``ר שי מנשקו14/05/2011לזרונטין אין תופעות " שליליות " מיוחדות אלה בכללי כמו כמעט כול תרופה אחרת בתחום הכוללת בעיקר אפשרות של עייפות, כאבי ראש , שינוי במלחים בגוף.. [כולם בשכיחות נמוכה יחסית ].
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיא בדיקת PET ומהיא בדיקת MEG ואיזאמא חדשה12/05/2011
ואיזה משניהם יותר חשובה לצרכי ניתוח מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהיא בדיקת PET ומהיא בדיקת MEG ואיז - תגובה
ד``ר טל גלבוע12/05/2011שלום אמא חדשה,
בדיקת PET נועדה להדגים אזורים במוח אשר אליהם אספקת הדם שונה מאשר לשאר המוח. בדרך כלל עושים אותה לא בזמן התקף והיא לעתים מראה אזור שאליו מגיעה פחות אספקת דם מה שמצביע בדרך כלל על רקמת מוח שאיננה מתפקדת בצורה תקינה. ידוע שבחלק מחולי האפילפסיה אותו אזור במוח שגורם לפרכוסים גם מתפקד בצורה לא תקינה ולכן הבדיקה עוזרת לקבוע את האזור החולה במוח.
בדיקת MEG הינה שילוב של בדיקת MRI עם EEG ומטרתה לראות מוקדים חשמליים (לעתים גם כאלו שלא נראו ב-EEG רגיל) ולהשליכם על תמונת המוח ב-MRI. בדיקה זו נעשית בדרך כלל לא בזמן התקף ואז היא יכולה להראות מוקדים חשמליים לא תקינים במוח. אם מתרחש התקף תוך כדי הבדיקה ניתן הרבה פעמים לקבוע מהיכן הוא מתחיל.
אין בדיקה אחת יותר חשובה, כל מקרה לגופו ולעתים יש צורך בכמה בדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק? פירכוס?חנה10/05/2011
האם תנועה של לקיחת נשיפה לשניה יכולה להיות טיק ? ואיך יודעים אם זה לא סוג של פירכוס קטן? הילד עם טיפול של דפלפט כרונו בגלל אפילפסיה
אבקש רק לא לענות לי לעשות וידאו איאיגי.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה כוונתי הייתה שאיפת אויר
חנה10/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיק? פירכוס? - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/05/2011ישנם סוגים רבים של טיקים [ כנראה כמעט לכול אדם בשלב זה או אחר של חייו ], אולם בילדים עם אפילפסיה אשר מפרכסים באופן מסוים [ כגון פירכוסים כללים וכ"ו ] לא דוקא סביר להניח כי אותה שאיפת אוויר הינה טיק.
בנוגע למה צריך כדי לודא זאת - תני לנוירולוג המטפל שלכם להחליט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי למוגיןמרים09/05/2011
ביתי בת 11בספטמבר נפלה ברחוב איבדה הכרה אחרי חצי שנה שוב איבדה הכרה בכיתה הרופאים החליטו לתת טיפול למוגין מאז שהיא לוקחת את התרופה יש לה כאבי ראש ורעד ברגליים האם התרופה לא מתאימה אין את מי לשאול הרופא משפחה אמר לתת לה אקמול והכאב עדיין ממשיך להזמין תור לניאורולוג צריך לחכות חצי שנה האם זה תופעות לוואי של הכדורים או שהכדורים לא מתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי למוגין - תגובה
ד``ר שי מנשקו10/05/2011רעד באופן כללי תואר כתופעת לוואי [ לא שכיחה ] בטיפול בלמיגין.
באם אינך מוצאת תור לנוירולוג לצורך מעקב תוכלי לפנות למירפאתי בבה"ח ספרא שבתל- השומר ואשמח לעזור [ טל 035302685]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאפילפסיהדנית05/05/2011
שלום!
בתי בת הארבע וחצי עברה פירכוס, אחרי בדיקת EEG נמצא חשש לאפילפסיה רולנדית אך הרופא אמר לי בע"פ שיתכן גם חשש לאפילסיה פוקלית.
א. ראשית הייתי שמחה לשמוע על ההבדל בניהם?
ב. לילדה לא היה חום, ילדה בריאה לחלוטין ולנו ההורים ובני משפחתנו לא סובלים מאפילפסיה. יש אפשרות שזה בכלל לא אפילפסיה ואם כן מה זה עוד יכול להיות (אנחנו לפני בדיקת MRI)?
ג. יש מצב שזה נגרם עקב רעלת הריון שהייתה לי?
ד. זה יכול להיות בגלל בעיות קשב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאפילפסיה - תגובה
ד``ר טל גלבוע09/05/2011שלום דנית
1. אפילפסיה רולנדית היא סוג של אפילפסיה פוקלית
2. עד שלא יהיו לה 2 התקפים לא בזמן חום רוב המומחים לאפילפסיה לא יתנו לה אבחנה של אפילפסיה. יתכן שהיה התקף אחד וה-EEG לא תקין ולא יהיו עוד התקפים (שכיח באפילפסיה רולנדית)
3. לא סביר שיש קשר לרעלת ההריון
4. קשיי הקשב יכולים להיות התוצאה ולא הסיבה לאפילפסיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאהיפסריתמיה05/05/2011
היי בני עבר את מחלה ההיפסריטמיה בגיל חצי שנה טופל בסטרואידים וכרגע ללא טיפול כלל ברוך ה'
השאלה שלי היא: אם חלילה מקבל מכה בראש ,זה מהווה סיכון(למח) אחר בגלל מה שעבר או שהוא כמו כולם שצריך לשים לב להקאה או עילפון חלילה.
מאחר והילד התחיל ללכת לא מזמן עוד נופל וכדומה אז אני בעצם שואלת אם מכה בראש יכולה להשפיע או להחזיר או להגביר אצלו את החשש לאפילפסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
ד``ר טל גלבוע09/05/2011אמא שלום
אין הבדל בינו לבין ילד אחר מבחינת הסיכון להנזק מחבלות לראש
לבנך יש סיכון מוגבר לאפילפסיה בלי קשר למכות בראש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
היפסריתמיה09/05/2011תודה רבה על התש' אתם מדהימים!!!
ברצוני לשאול שאלה נוספת למה בעצם יש חשש כל כך מוגבר לאפילפסיה בילדים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגת עזרה בבקשה לאמא דואגת..אמא דואגת....01/05/2011
שכחתי לעדכן אותכם בבקשה, שלפני שבועיים התחילה ליטול ויטמולט -תוסף תזונה לפי החלטה רופא 4סמ"ק * פעמיים ביום למשךשבוע והפסיקה ליטול את זה כי גם לא עזר לה וגם לא אהבה את הטעם. מבחינת בדיקת רמת תרופה בדם הרמה היתה תקינה ונמוכה. ותפקודי כבד תקינים. בבקשהההההההההההההההה תעזרו לנו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת עזרה בבקשה לאמא דואגת.. - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/05/2011אמא דואגת שלום,
בוודאי ברור לך שאין אפשרות לטפל בבתך דרך פורום באינטרנט.
אנא חזרי לנוירולוג המטפל בך או קבעי תור לנוירולוג ילדים אחר באזור מגורייך.
אם תרצי, אשמח לראותה במרפאתי, נא קבעי תור למרפאת אפילפסיה בטלפון 02-6555345
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמא הדואגת....
אמא דואגת....03/05/2011שלום רב, לד"ר גלבוע תודה על תשובתך אך לא עזרת לי בכלום, ביקשתי את דעתך לגבי התרופה ורוצה לדעת שהתרופה שהיא לוקחת עכשיו מנסיון או מיידע, תוך כמה זמן היא אמורה להשפיע, או אם יש תרופה יותר טובה או טיפול אחר. אני כל כך רשמתי הכל בפרטי פרטים בתקווה לקבל לו כצת התייחסות של תשובה קטנה לגביה, אני מודה לך שוב ואני מבקשת את דעתך הנכבדה, אני יודעת שטיפול לא יהיה דרך האינטרנט אך כמוני כמו אחרות אני ביקשתי את דעתך. חלק גדול מהפניות כאן כבר היו אצל נוירולוגים אך תשובתך ממש לא היתה לפנות לנוירולוג המטפל !!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל כנראה שטעיתי שחשבתי שנאי אקבל ממכם לו כצת התייחסות במקום התשובה "לפנות לנוירולוג המטפל..." תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגת, עזרה בבקשהאמא דואגת....01/05/2011
עזרתכם בבקשה מתחננת, יש לי ילדה בת 8 שנים מזה כמעט שנתיים לילדה שלי יש ניתוקים ובהייה למשך מספר שניות אולם בחצי שנה האחרונה הבהיות התלוו גם בסטיית הראש כלפי מעלה ובהיה למספר שניות. הבדיקות שבוצעו לילדה הן כלהלן:
12/2009 נישום יתר של 120 שניות --ולא נצפו ניתוקים ובהייה.
01/2010 בדיקת קשב וריכוז --תוצאה חסרת מנוחה ואין עדות להפרעות קשב וריכוז והמדדים תקינים וציון מסכם היה 1.45.
01/2010 EEG בעירנות --תרשים יצא פעילות רקע ערנות רציפה וסימטרית בקצב 7-8 הרץ מתארגן אחורית. ולא נרשמו התפרצויות אפילפטיות./תקין וללא רישום התפרצויות אפילפטיות.
09/2010 EEG בחוסר שינה --התרשים בערנות נמנום ושינה טבעית בלתי תקין עקב התפרצויות אפילפטיות כלליות במהלך השינה בעיקר בשלב 2 של השינה בתבנית של רב זיז/גל איטי. בהתאמה עם הדיווח הקליני והממצאים האלקטרו גרפיים יש לחשוד בכפיון כללי ראשוני מסוג של absence.
10/2010 בדיקת פונדוס לעיניים --ללא עדות לבצקת דסקות עצבי הראיה או תפליטים בקרקעיות העיניים/ בדיקה תקינה.
11/2010 MRI מח תהודה מגנטית --מבני מוח בגדר נורמה ואין עדות לדיספלזיה והפרעות מיגרציה או מזיוסקלרוזיס.
הומלץ והתחילה בטיפול של depalept פעמיים ביום על פעם 3 CC.
01/2011 הועלה המינון ל 4 סמ"ק ואיכשהו ירדה כמות הבהיה
03/2011 הוחלפ טיפול ל valporal הועלה מינון ל 5 סמ"ק * פעמיים ביום -עקב המשך הניתוקים ובזמן הבהיה נטיית הראש והמבט כלפי מעלה.
עד היום יש ניתוקים ובהיות, הציונים שלה בבית הספר מעולים 100% ילדה פעילה וחכמה, אך היא מאוד מעונייניית שזה יפסק כל הניתוקים האלה אך זה לא בידיים שלה.
בבקשה עזרו לה ולי תמליצו לי המשך טיפול יעיל יותר אנא עזרתכם, וסליחה ושוב סליחה שלא קיצרתי בהסברי, אני מתחננת תעזרו לה ולי כדי לראותה בריאה ...בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת, עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/05/2011תודה על הפרוט הרב. לא ברור לי מדוע בוצע החלפה בין דפלפט לולפוראל היות ומדובר באותה תרופה רק בשם שונה [ המכילה חומצה ולפוארית].
בכול אופן באם גם תחת הטיפול הנ"ל [ בהנחה שניבדקה רמת התרופה ונימצאה בגבול הנורמה] ניתן להחליף או להוסיף תרופה נוספת כגון זרונטין [ ETHOSUXIMIDE] המיועדת בעיקר לסוג זה של אפילפסיה ולרוב מביאה לשליטה טובה יותר על הפירכוסים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - סחרחורת ואפילפסיהאיילת26/04/2011
הבן שלי, בן 8.5 עם אפילפסיה מגיל 3.
לפני כחצי שנה הפסקנו את התרופות לאחר שנתיים וחצי ללא פירכוסים.
היום טען כי כאשר הוא שוכב מרגיש שהכל זז בחדר (גם כאשר עוצם עיניים).
האם קשור לאפילפסיה? משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - סחרחורת ואפילפסיה - תגובה
ד``ר טל גלבוע28/04/2011שלום איילת
נדיר מאוד שהתקף מתבטא רק כסחרחורת אלא אם ההתקפים הקודמים היו כאלו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
איילת28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים לבת 3 - מחפש מומחה דחוף!יריב25/04/2011
ביתי בת השלוש חוותה פירכוס מורכב וממושך בגיל שנה (אירוע שנמשך שעתיים וחצי לפחות עד שהתעוררה- הייתה לה הסטת מבט לשמאל), לאחר בדיקות (בי"ח אסף הרופא) m.r.i + e.e.g לא נמצאו סימנים לאפילפסיה אך נאמר כי ביתי פירכסה כתוצאה מחום ( הייתה לה דלקת אוזניים).ב3 חודשים אחרונים ביתי מראה סימנים של עייפות/חוסר התמצאות רגעית/"התנתקות" בזמן שמזג האויר חם בסביבתה ( לא היה פרכוס) אך לפני יומיים שביתי חלתה כנראה מוירוס( 40 מעלות חום) פירכסה היא למשך 10 שניות וחזרה לעצמה (מילמול שפתיים, גוף רפוי,ללא הקאות והתכווצויות). בחודשיים האחרונים חלה מגמה בתופעות היכולות להעיד על אפילפיסיה(דעתה של רופאת המפשחה)- ביתי עברה בדיקות דם,תפקודי כבד,בלוטת תריס,סכרת ולא נמצא דבר! קיבלנו הפנייה לנוירולוג, מבקש את עזרתכם בהמלצה לרופא מומחה עבור ביתי די בדחיפות.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירכוסים לבת 3 - מחפש מומחה דחוף! - תגובה
ד``ר טל גלבוע28/04/2011שלום יריב,
בהתאם למקום מגוריך, אם תרצה, אשמח לראותך במרפאת האפילפסיה בשערי-צדק בירושלים. תוכל לקבוע תור בטלפון 02-6555345
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)