פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת EEG לילדה
    שושי
    19/06/2011

שלום,
    קיבלנו היום את תוצאות ה- EEG בחסך שינה שעשינו לבתי. ילדה בת 4.5, נולדה פגית, מאובחנת עם PDD ו- CP (בדרגה קלה מאד). מעולם לא היו לה פרכוסים. הסיבה שנשלחנו לבדיקה היא לאור שכיחות גבוהה יחסית של אפילפסיה בקרב ילדים בספקטרום.
    בתוצאות נרשם: "פעילות אפילפטית מימין פרונטלית מרכזית ופרונטו טמפורלית מרכזית משמאל בערנות ושינה בלתי תלויה".

האם זה יכול להסביר תופעות כמו הידרדרות קוגניטיבית שאנחנו עדים לה החל מגיל שנתיים+ ? האם זה יכול להסביר את הרגרסיה בתחום התקשורת? והפרעות קשב וריכוז?
    האם טיפול תרופתי יכול לשפר את הדברים האלה, והאם ניתן לתקן נזק מוחי שנגרם, או שזה בלתי הפיך?

ברור שנצטרך להתייעץ עם נוירולוג לגבי הדברים, אבל אודה על תשובה לפחות כללית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת EEG לילדה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת EEG לילדה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/06/2011

שלום שושי

פעילות אפילפטית מרובה בשינה קשורה להתדרדרות קוגניטיבית ושפתית בחלק קטן מהילדים בין אם יש להם או אין להם פרכוסים.

ממליצה שתעשו ניטור EEG של לפחות לילה שלם

בחלק קטן מהילדים הללו יש תגובה לטיפול תרופתי

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת EEG
    שיראל
    19/06/2011

שלום,
    בגיל 17 אובחנתי כחולת אפילפסיה לאחר 2 התקפים עד אז לא היו לי בעיות בכלל..
    ממרץ 2008 לא היה לי התקף, לאחרונה עשיתי בדיקת EEG בשביל הרישיון והיה רשום לי..
    פעילות הרקע 12 מ/ש, מדירה וסימטרית
    בעת הנשימה היתר והגירוי הפוטי כנ"ל. אין פעילות דלתא
    לסיכום: חורג מהתקין בשל הפעילות הנ"ל אשר גם אם אינה חד משמעית,
    יכולה להחשיד לקיום סף
    נמוך לפעילות אפילפטית כללית.

אני לא הבנתי דבר ממה שרשום כאן, לבינתיים קבעתי תור לנירולוג אבל אשמח אם מישו יוכל לעזור לי ולהסביר לי למה התכוונו.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת EEG

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת EEG - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/06/2011

שלום שיראל,

ממה שכתבת בתאור לא ברור לי למה הבדיקה סווגה כלא תקינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת
    א ש
    17/06/2011

בתי בת שנתיים ו3 חוד' לפני כארבעה חודשים התחילו טיפול בדפלפט בעקבות פרכוסים ללא חום (בתי מפרכסת מחום מגיל 4 חוד') הדפלפט לא עזר והיה לה התקף של חצי שעה שבעקבותיו נוסף טרילפטין שגם לא עזר וקפרה שעבדה שבועיים.
    בינתיים חזרו ההתקפים והוחלט על טיפול בפריזיום שאחרי שימוש של שבוע היה פרכוס של שעה הוחלף ללמיקטל שגרם לפריחה דומה לסטיבן ג'ונסון עברנו לריווטריל שגם הוא לא עזר והתחלנו דיאטה קטוגנית לאחר שבועיים מהדיאטה קיבלה התקף של שעתיים שדוכא ע"י דורמיקום מנה אחת ולאחר יומיים קיבלה עוד התקף הפעם של שעה שדוכא הפעם בשלוש מנות דורמיקום תוך כדי הדיאטה התחלנו טופמקס שהיום זה המנה האחרונה שהיא תקבל, כמובן לאחר שהתיאשנו גם ממנו.
    כרגע היא מפסיקה גם עם הקפרה ונשארת עם דפלפט ודיאטה נכון להיום יש לה כל יום התקף אחד משמעותי בבוקר לפני שהיא קמה ואנחנו מחכים לתוצאות eeg ממושך שברור שיצא לא תקין לא ידוע עד כמה
    כרגע אחנו אובדי עצות לאחר אשפז של חודש בשניידר ולאחר ניסוי רוב התרופות המוכרות הילד הפסיקה לדבר הולכת כמו ברווז ולא מצמיחה שיניים
    אם יש למישהו רעיון או מקרים דומים שיכול לספר לנו עליהם כי אנכנו כבר לא יודעים מה לעשות ויש לנו הרגשה שג הנוירולוגית כבר לא כ"כ סגורה על המשך טיפול תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה שלי לא מאוזנת

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    17/06/2011

הדבר העיקרי הוא לא להתיאש - ישנם עד מיגון תרופות הבאות בחשבון בתאור האפילפסיה שציינת כגון זוניאמיד,פלבמט, לקוזאמיד ,רופניאמיד ..[ התרופות סודרו גם לפי זמינותם היחסית בארץ ]. החלק החשוב באותה מידה הוא המידע שלא ציינת , והוא ברור הסיבה לאפילפסיה [ איזה ברור גנטי- מטבולי עברה, מימצאי ה MRI, מימצאי ה EEG ועד] אשר יכולים לכוון אולי אף לטיפול תרופתי טוב יותר , היות ובתאור של פירכוסים בחום אשר בהמשך הופכים להיות פירכוסים ללא חום עד אפילפסיה עמידה לתרופות יש לשקול את התיסמונת ע"ש DRAVET'S [ניתן לבדיקה ואישוש גנטי] אשר בה דווקא ניתנת תרופה יחסית ספציפית לסוג זה של אפילפסיה הנקראת STRIPENTOL.

אשמח לעזור גם בהמשך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת

א ש
    19/06/2011

החשד של הרופאים הוא יותר בכיוון gef+ מכיוון שיש סיפור משפחתי של אפילפסיה אבל בתי קיבלה את המחלה בצורה הכי קשה
    יש לציין ששלחנו בדיקות מטבוליות והן יצאו כולם תקינות כרגע מרצפים את הגן glut1 ומחכים לתוצאות eeg ממושך בדיקת mri יצאה תקינה
    היום אחרי חודש של דיאטה קטוגנית הפסקנו את הדיאטה מכיוון שהיא פשוט לא הועילה להפך המצב רק החמיר והילדה סבלה מסטאטוסים ארוכים חוץ מהסבל הנוראי של הדיאטה כרגע פשוט עזבנו את כל התרופות ואנחנו נשארים רק על דפלפט בלבד (יש לציין שאנחנו נמצאים כבר חודש בשניידר ולא רואים את האור בקצה המנהרה)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר שי מנשקו
    20/06/2011

נסו לבקש את אחת התרופות שציינת- גם בGFF+ רושם של יעילות . האם ניבדקה לתסמונת DRAVET?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי לא מאוזנת

א ש
    23/06/2011

תודה רבה דר' האמת שבעקבות התגובה שלך בדקתי את התסמונת לעומק ובאמת מסתבר שיש לילדה את אותם התסמינים אחד לאחד
    כרגע גן scn1a בבדיקה במעבדה והאמת שאין לנו מושג מה המחלה יכולה לגרום אם תוכל קצת לכתוב על זה אשמח.
    השאלה האם יש ילדים שמתגברים על זה?
    האם יש מחקרים מסודרים בנשא שמסתכלים על טווח ארוך ז"א בגיל 30 או 40 ?
    בעצם מה ההשפעות שיכולות להיות על הילדה באופן כללי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר שי מנשקו
    25/06/2011

באם הגן בבדיקה כעת - כדי להמתין לתוצאות ובאם חיובי אז נוכל לדבר שוב על ההשלכות הנובעות מכך. צריך רק לציין כי באותם תסמינים יכולים להיות גנים נוספים הדורשים ברור [ בעלי השלכה שונה] , ולכן באם הבדיקה ל SCN1A שלילית ניתן לבדוק דברים נוספים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוריאה בפעוט בן 9 חודשים
    זיו
    15/06/2011

שלום רב,

בני בן 9 חודשים. משך 13 שעות היה נתון להתקף שהוגדר ככוריאה. הילד התעורר בבוקר רגיל, מעט "נודניק" ונצמד אלי מרבית הזמן. נתתי לו לוסק (הוא מקבל על בסיס קבוע מאז היה בן שבועיים).

לאחר מס' דקות שמתי לב שהוא מזיז ידיים, ראש וגפיים באופן בלתי רצוני ואינו יוצר קשר עם הסביבה. ההתקף הנ"ל נמשך עם החמרה לסירוגין משך 13 שעות. בבית חולים נאמר שיש לו פרכוסים, קיבל זריקות שלא עזרו. עבר סיטי ראש שיצא תקין, בדיקת נוזל שדרה תקינה. לאחר כ-6 שעות של התקף (ע הקלות בתזוזתיות מידי פעם אבל ללא שיפור בתקשורת ובתגובות לסביבה) החל התקף של בכי בלתי פוסק שנמשך 4 (!!!!! ) שעות מלווה בתזוזות של כל הגוף. לאחר מתן קוקטייל של תרופות שלא עזרו הוא קיבל ואליום ונרדם בתוך דקות. לאחר 6 שעות שינה קם כחדש.

הרקע של הילד: בגיל שבועיים הפסקת נשימה ראשונה. מאז כ-20 הפסקות נשימה עד גיל 3.5 חודשים. ההפסקות נשימה יוחסו לרפלוקס ולכן מטופל בזנטק.לפני כשבועיים הפסקת נשימה בודדת נוספת וקצרה. בחודש וחצי האחרונים התלוננתי על תנודות ראש לא ברורות מצד לצד של התינוק, שמופיעות וחולפות לאחר מס' שניות (כאילו אומר לא, אבל ללא קשר לכלום).לציין שיש לי בבית ילד שנוטל ריטלין אבל אני שוללת מכל וכל אפשרות שהפעוט קיבל ריטלין, שכן שתי התרופות מאוחסנות בנפרד, צבען שונה. בנוסף וידאנו שהקפסולה שנותרה ריקה מאותו בוקר אכן היא של לוסק ולא של ריטלין.כמו כן, בגיל שבועיים עבר בדיקת אי.אי.ג'י תקינה. ב-CT ראש צויין שנצפית הרחבה קלה מעל הנורמה של מדורי CSF פריפריים. כמו כן, כשבועיים וחצי לפני ההתקף חלה במחלה פעילה של CMV , 3 ימים לפני ההתקף סבל מחום עד 39.8 בלילות ושלשולים.

בבית החולים לא מצאו סיבה לתופעה, ולאור העובדה שחלפה לאחר פחות מ-24 שעות נקבע "לנוכח הקליניקה עם אנצפלופטיה ושיפור מהיר בתסמינים ייתכן שמדובר בחשיפה לתרופות או לטוקסין".... אני שבה וחוזרת , לאור ההקפדה הרבה שלי, שאין סיכוי שהפעוט קיבל ריטלין. אשמח לקבל חוו"ד ממה יכול לנבוע התקף שכזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כוריאה בפעוט בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• כוריאה בפעוט בן 9 חודשים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    17/06/2011

שלום זיו

לצערי, לעתים למרות התאור המצויין של האירוע לא ניתן לקבוע בוודאות מה היה שם

יתכן שהיתה מחלה זיהומית והופרש טוקסין ע"י המזהם
    יתכן שמצא על הרצפה תרופה ובלע אותה בלי שידעתם (אולי בבית אחר שהייתם בו או בגן שעשועים), לעתים ילדים קטנים משחקים ברופא ו"מטפלים" בתינוקות ונותנים להם תרופות
    יתכן שהפסקות הנשימה נובעות מפרכוסים
    יתכן שמדובר בסוג של הפרעת תנועה
    ועוד ועוד

קשה מאוד לדעת מה היה אירוע מסויים בעיקר אם זה לא חוזר על עצמו
    בדרך כלל כשאירוע הוא יחיד וחולף תוך יממה אנו מניחים שזו היתה הרעלה או זיהום גם אם זה לא הוכח

חשוב מאוד לבדוק אותו ואולי להמשיך בבירור יותר מקיף כולל MRI מוח ובירור מטבולי. לא ציינת איך הילד מתפתח ויש לכך חשיבות.

מציעה שתגשו להערכה מסודרת אצל נוירולוג ילדים

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוריאה בפעוט בן 9 חודשים

זיו
    19/06/2011

מבחינת התפתחות הילד- יש עיכוב בהתפתחות המוטורית בלבד: אנחנו בפזיותרפיה מאז גיל 3 חודשים בשל חוסר סימטריה בהרמת הראש ובשל העובדה שהשתמש יותר בצד אחד שלו ופחות בצד אחר. יש שיפור ניכר. התהפך לראשונה בגיל חצי שנה (באותו יום לשני הכיוונים) ומאז עשה את זה ברצף. החל לזחול על הגחון בכיל 8.5 חודשים, עדיין לא יושב.
    מבחינה תקשורתית- מאוד מתקשר, ממלמל ומגיב לסביבה, צוחק , ואף יודע לזהות חפצים ע"פ שמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוריאה בפעוט בן 9 חודשים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    19/06/2011

שלום זיו,

בפרט בילד הסובל מאיחור התפתחותי יש לחשוב על אפשרויות נוספות מלבד הרעלה או זיהום.

חוזרת וממליצה שתפנו לנוירולוג ילדים להמשך הבירור

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה תורשתית
    לירון
    14/06/2011

שלום

לבעלי יש אפילפסיה.היו לו 3 התקפים בשנים האחרונות,

הוא בן 40.

האם זה תורשתי?אנו מתכננים הריון,האם יש סיכוי שלילד גם יהיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה תורשתית

הוספת תגובה

• אפילפסיה תורשתית - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    15/06/2011

לא צינית מאפינים נוספים או סוג האפילפסיה בה אובחן - אולם באופן כללי מומלץ לפנות ליעוץ גנטי טרום לידתי במסגרת הקופ"ח מה את מבוטחת בהקדם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצות - דחוף
    אם מאד מוטרדת
    13/06/2011

בני כיום בן 17, סובל מאפילפסיה מאז גיל שנתיים. לרוב ההתקפים הם קצרים, נראים כניתוק, לפעמיםמתארכים וגורמים לנפילה או ירידה איטית אל הקרקע . לאורך השנים ניסינו בתרופות רבות וזאת כי אף אחת מהן לא הצליחה להביאו לאיזון. למעשה היתה תרופה אחת שעזרה מאד מאד (SABRILAN ) אך הניורולוגים לא הסכימו להמשיך הטפול בתרופה זו עקב תופעות לוואי לראיה שפורסמו בזמנו. רשימת התרופות שניסינו והשפיעו לטובה הם VALPORAL.DEPALEPT, TEGRETOL TRILEPTIN SABRILAN כמו כן ניסינו את התרופות הבאות LAMICTAL שגרמה לפריחה, KEPPRA שיצרהעצבנות נוראית, OSPOLOT גרמה למצב רוח מאד גרוע,PHENOTOYIN שגרמה לתגובה קשה של סחרורות שלא איפשרו עמידה. מה עוד ניתן לנסות? לאור התגובה הקשה האחרונה אנו מפחדים קצת מנסיונות חדשים. לאחרונה ההתקפים אפילו אם קצרים גורמים לעייפות רבה יחד עם אי שקט וחוסר יכולת להירדם והשפעת התקף לעיתים נמשכת זמן רב עד יומיים . מה אתם ממליצים? בני נער אנרגטי, שמח ואוהב להיות פעיל, קשה לראות אותו ללא כוחות, נשמח לקבל עצות תגובות וכו'. מי היום המומחים בתחום? עד איזה גיל הולכים לניורולוג/ מומחה באפילפסיה לילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצות - דחוף

הוספת תגובה

• זקוקה לעצות - דחוף - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    15/06/2011

תודה על הפרוט שבשאלתך - אולם לא ציינת דברים חשובים כגון סוג האפילפסיה בה אובחן, מימצאי ה MRI מח, מימצאי ה EEG וכו..
    בנוגע להמשך הטיפול - באופן כללי ישנם תרופות נוספות שלא ציינת כי קיבל וכן תרופות חדשות יחסית שניכנסו רק בשנתיים האחרונות לטיפול בארץ[ רופיאמיד, לקוזאמיד ..], כמו כן ניתן לשקול אפשרות של השתלת קוצב וגאלי המתאים לכל סוגי האפילפסיות העמידות.
    אשמח לעזור גם בהמשך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    דנה
    12/06/2011

אני מפחדת להגיד לכיתה שלי שאני חולה באפילפסיה מה לפי דעתכם כדי לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    17/06/2011

שלום דנה

מציעה לך ליצור קשר עם האגודה הישראלית לאפילפסיה שיכולים לבוא לכיתה שלך או לכל בי"ס ולהסביר על המחלה כך שהילדים יבינו במה מדובר

בנוסף, יש להם קבוצות לבני נוער בני גילך עם אפילפסיה שנפגשים או מתקשרים באינטרנט וכך תראי שאת לא לבד וגם תקבלי רעיונות מילדים אחרים כיצד הם התמודדו עם אותן שאלות שיש לך

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    דנה
    11/06/2011

שלום
    קוראים לי דנה ואני בת 13.5 לפני כבערך שנה או שנתיים הרופאה שלי אמרה לי ולהורים שלי שאני כבר לא חולה באפילפסיה כעבור שלוש חודשים יתקשרו והודיעו להורים שלי שהמחלה שלי חזרה והם ראו זאת בבדיקה האחרונה שעשיתי אכשיו יש לי שאלה יש לי ביכלל סיכוי שהאפילפסיה שנימצאת אצלי תעבור אצלי לא היה בנתיים התקפי פירפור היו לי התקפי קיפאון והתקפי נפילה האפילפסיה אצלי מגיל 7 אז יש סיכוי שהיא תעבור לי

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    11/06/2011

שלום דנה

ישנם סוגים מסויימים של אפילפסיה שחולפים ויש כאלו שלא.
    ממה שכתבת כאן לא ניתן לדעת האם יש לך יש סוג שחולף או לא.

כדאי שתגשי עם ההורים לרופא שלך ותשאלי את כל השאלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזניים לדיאטה קטוגנית

אמא טרייה
    12/06/2011

אני מחפשת לקנות או להשכיר מאזניים לדיאטה קטוגנית, שאותה התחלנו השבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת אפילפסיה
    לי
    06/06/2011

אני בת 28, אני לוקחת דפלפט באופן קבוע, היו לי שני התקפים (בגיל 19 ו-23)
    קראתי מחקר שתרופות אפילפסיה יכולות להביא לפגמים בלידה :

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8557794/Birth-defect

לדעתכם אפשר להפסיק לקחת את הכדורים לפני הריון צפוי (בעתיד)?
    יש חלופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    חולת אפילפסיה

הוספת תגובה

• חולת אפילפסיה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2011

עליך לפנות בהקדם ליעוץ נוירולוג המטפל במבוגרים[ ולא בפורום ילדים ] וליעוץ גנטי נילווה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ואלימות
    מירה
    06/06/2011

אצל מתבגר
    האם התקף אפילפטי יכול להתבטא באלימות?
    האם כאב ראש המלווה בדקירות יכול להיות סימן להתקף?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה ואלימות

הוספת תגובה

• אפילפסיה ואלימות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2011

אצל כל אחד הפירכוס אולם בעיקר "ההאורה " [ סימני מקדימים ] טרם האירוע האפילפטי יכולים להיות מורכבים מהתקף אלימות כעס לא מוסבר בילבול כאבי ראש..ועד סימנים רבים אחרים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים
    מירים
    30/05/2011

הבת שלי הגדולה היום היא בת 17 לפני שנה הובחנה כחולת אפלפסיה , ההיתי רוצה לדעת אם המחלה גורמת להתפרציות זעם, אודה לכם על תושובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים

הוספת תגובה

• עצבים - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    30/05/2011

שלום מרים,

מתבגרים ככלל סובלים מהתפרצויות זעם כך שלא בטוח שיש קשר.
    מצד שני, לאנשים עם אפילפסיה יש יותר קשיים רגשיים ומומלץ מאוד שתגשי איתה להערכה פסיכולוגית על מנת לעזור לה להתמודד עם הקושי הרגשי והקשיים האחרים שיש לחלק מחולי האפילפסיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב וגאלי
    צביאל
    30/05/2011

תודה על התשובה ד"ר מנשקו .
    אני אפרט את שאלתי אני עובד עבודה פיזית (רפתן ) השאלה היא עם אני יכול לחזור
    לעבדה פיזית מאמץ גופני ותוך כמה זמן
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קוצב וגאלי

הוספת תגובה

• קוצב וגאלי - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    31/05/2011

הניתוח באופן כללי לוקח פחות משעה [הקוצב והאלקטרודה מוכנסים מתחת לרקמת העור וללא כול פתיחה של הבית החזה או הקרקפת] . השיחרור הוא לרוב למוחורת היום, וניתן לחזור לעבודה מס ימים אח"כ.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני תרופות
    אמא
    30/05/2011

שלום רב,
    ראשית אני רוצה להודות לכם על עבודת הקודש.
    בני בן ה-5 מאובחן ומטופל בדפלפט מזה חודשיים.
    מקבל כמות של 4 CC שלוש פעמים ביום.(סירופ)
    נאמר לנו שניתן לחלק את מתן התרופה ל- 6 CC פעמיים ביום בוקר וערב.
    רצינו לדעת האם כדאי? נאמר לנו כי סירופ מתפרק מהר יותר בגוף מכדור ולכן כדאי לתת 3 פעמים ביום ולא פעמיים. הילד נמצא עד השעה 16:00 בגן ואני מצאת את עצמי מנוהלת ע"י התרופה... בורחת מוקדם מהעבודה כדי לתת אותה בחלוקת זמן פחות או יותר שווה.
    חשוב לי לציין שכמובן אעשה מה שהכי ממולץ ונכון .

תודה מראש,
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    זמני תרופות

הוספת תגובה

• זמני תרופות - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    30/05/2011

שלום אמא,

אין כמעט הבדל בין מתן דפלפט בכדור או בנוזל.
    אפשר בהחלט לשקול מעבר למתן פעמיים ביום.
    קצב ההתפרקות קשור יותר לגיל המטופל מאשר לתכשיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב וגאלי
    צביאל
    29/05/2011

הרופא שלי הציע לי לעשות ניתוח של קוצב וגאלי רציתי לשאול עם מישהו עשה או יודעה מה תופעות הלואיי

ועם כדי לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    קוצב וגאלי

הוספת תגובה

• קוצב וגאלי - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    29/05/2011

בעולם עד כה הושתלו כ60.000 קוצבים וגאלים, ואילו בארץ החל מ 2006 כ 350 קוצבים לילדים ומבוגרים עם אפילפסיה עמידה.
    ההצלחות כן כמו אלה המדווחות בספרות העולמית ועומדות על כ 33% אחוז הטבה [ באופן כללי בלבד]. הניתוח הינו פעולה פשוטה יחסית ומתבצע במספר בתי- חולים מרכזיים בארץ.
    באם תרצי מידע נוסף או מיפגש עם מטופלים [ ילדים ] שעברו השתלה תוכלי להגיע למרפאת הקוצבים שאני מרכז בבה"ח ספרא לילדים, או לחפש מידע על כך באינטרנט.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב וואגלי

אמא טרייה
    09/06/2011

רציתי לדעת מאיזה גיל משתילים קוצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצב וואגלי - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    10/06/2011

הקוצב הוגאלי שהושתל בארץ למטופלהצעיר ביותר היה בין 6-7 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוברוס סקלרוזיס
    אנונימי
    28/05/2011

שלום, בעלי סובל ממחלה גנטית הנקראת טוברוס סקלרוזיס. הוא לא מרבה לשתף אותי במידע לגבי המחלה ולגבי ההשלכות שלה. בימים אלו אנו מעוניינים להרחיב את התא המשפחתי. רציתי לדעת מהם הסיכויים שהמחלה תעבור לעובר, כמו כן מה יהיו ההשלכות והאם ניתן לטפל בזה לפני שנכנסים להריון? אני ממש במצוקה כיוון שאין שיתוף פעולה מצידו והייתי רוצה לדעת מהן השלכות המחלה? האם ניתן לחיות איתה לאורך שנים? חשוב לציין כי לאחרונה הוא נתקף בהתקף אפילפסיה ורציתי לדעת האם יש להתקף קשר ישיר למחלה זו??

לקביעת תור
    סגירה
    טוברוס סקלרוזיס

הוספת תגובה

• טוברוס סקלרוזיס - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    29/05/2011

טוברו סקלרוזיס הינה מחלה גנטית אשר מועברת [ במיקרה שלכם ] בהורשה דומינתית [כלומר כול חולה מוריש זאת בסיכוי שווה לשאר ילדיו ]. למחלה צורת התבטאות קלינית שונה הנעה בין מספר כתמי עור ועד מחלה רב מערכתית קשה הכוללת פגיעה בלב, שלד,כליות, מוח[ הכוללת פגיעות רבות החל מאפילפסיה קשה , פגיעה קוגנטיבית ועד הצטברות נוזלים] ועד.
    ניתן כיום להגיע לאיבחון גנטי בשלבי ההריון המוקדמים ביותר [ כגון PGD] או בהמשך ע"י בדיקת סיס השליה. בכול אופן מומלץ כי תפני בהקדם לגניקולוג שלך ותבקשי במקביל לבצע יעוץ גנטי בנושא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה