פורום אפילפסיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• JME
    amanda
    07/02/2011

my daughter has been diagnosed with JME and was told to take depalept chrono. i am very concerned regarding the side effects of this drug. are there alternative options for her to use. if i decide to get a third opinion, who should i turn to ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    JME

הוספת תגובה

• JME - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    07/02/2011

דפלפט הינה תרופה טובה לאפילפסיה מסוג JME, ניתן לשקול גם טיפול בתרופות אחרות באם ישנו חשש מסויים מתופעות לוואי אפשריות- כגון פריזיום, למיקטל [ אשר יכולה באחוז נמוך לעיתים אף להחמיר את האירועים] קפרה, טופמקס וכו.
    בנוגע ליעוץ רפואי נוסף - לשיקולך בלבד.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורת
    חנה
    05/02/2011

לבני יש מידי פעם מעין צמרמורת לשניה מעין טילטול עדין של הגוף האם זהו סוג של
    פרכוס. ????
    בני ילד עם אפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו כבר שנתיים עם שיפור קטן בפירכוסים של איבוד טונוס.
    הצמרמורות/טילטול אינו מטריד אותו אינו משנה את מצב הכרתו או שינוי בהתנהגותו יש לציין שהיו לו צמרמורות אלה עוד לפני פרוץ אפילפסיה.
    אין אנו יכולים לעשות וידאו אי.אי.גי בגלל פיגור שכלי ואין מתאפשר המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    צמרמורת

הוספת תגובה

• צמרמורת - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2011

ככול הנראה לא מדובר באירועים פירכוסים - אולם ניתן לעלות מינון הדפלפט [ תחת ניתור רמה בדם ] ולעקוב באים הנ"ל משתנים או פוחתים. כמו כן תמיד ניתן לבצע EEG קצר תחת הרדמה לביקורת עם האירועים קורים בתדירות יומית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקל EEG פירכוסים ומה שבינהם...
    אביגיל
    05/02/2011

ד"ר בוקר טוב ושבת שלום,

ביתי אובחנה בגיל 8 חודשים באינפנטיל ספאזם. EEG הראה היפסריתמיה. טופלה מייד בזריקות סינקטן למשך בערך חודש וחצי. היום היא בת שנה ושבעה חודשים. יש לה עיכוב התפתחותי של חצי שנה בערך. (גם בעקבות הפגות וגם בגלל ה - IS). נולדה פגית בשבוע 31+5. רק עכשיו עושה את צעדיה הראשונים. באופן כללי ההתפתחות מעט מעוכבת אך טובה. לאחר סיום הזריקות החלה ליטול למיקטל במינון 25 מ"ג פעמיים ביום. לפני כשבועיים נפלה מהספה שבסלון על השולחן ומאז, שמתי לב לכל מיני תנועות קופצניות בידיים בעת כניסה לשינה ובמהלכה. לאור הנ"ל ביקשתי EEG בדחיפות ואכן התוצאה הראתה שיש מוקדים אפילפטורים קלים (מקווה שרשמתי זאת נכון). הנירולוג המטפל בה אמר שזה משהו קל אך חייב לטפל בכך שנעלה את המינון ל - 25 מ"ג בבוקר ו - 40 מ"ג בערב לקראת השינה. אציין שבשבועיים האחרונים גם חוותה שפעת וחום מאוד גבוה שנמשך מס' ימים. בזמן חום גבוה רעדה מאוד. התחלנו את המינון החדש זה כיומיים כבר אך עדיין אני שמה לב לתנועות כאלו בשינה ובמהלכה.

1. האם ייתכן כי הטיפול החדש לא משפיע? יכול להיות שתצטרך תרופה אחרת?

2. מה משמעות התנועות הללו?

3. האם רעד בזמן חום יכול להיחשב כפירכוס חום? האם יכול להיות שבעקבות פירכוסי החום התקבל EEG לא תקין?

4. אנו (במיוחד אני) בחרדות עצומות. מה לעשות??

בברכה,

אמא

הוספת תגובה

• למיקל EEG פירכוסים ומה שבינהם... - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2011

יתכן שהתרופה לא תשפיע [ אולם לא יותר מתרופה אחרת ] ויהיה צורך בהחלפתה , אך ישנם עד תרופות שונות הניתנות במצבים האלה. התנועות וגם הרעד המתואר יכולים בהחלט להיות בטוח "התנועות התקין " ולכן מומלץ לחזור להערכת נוירולוג מטפל לשקול ביצוע EEG חוזר ואז להחליט בהתאם על הצורך בהמשך/ שינוי הטיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה בתינוק
    דודה
    05/02/2011

לשי שלום,
    לאחיין שלי בין ארבעה וחצי חודשים אבחנו אפילפסיה ממוקדת מורכבת. הוא מטופל היום בריבוטריל, טופמקס ולאחרונה בקפרה. לא ניראה שיפור במספר ובאורך ההתקפים שמתבטאים בהסתת עניים לצד ואיבוד הכרה למספר שניות עד חצי דקה. האם קיים מצב שבו לא יהי ניתן לאזן אותו? במידה והשילוב התרופתי לא יעבוד מהם התרופות הבאות אותם ניתן לנסות? כמה זמן יעבור עד שנדע אם תרופות אלו יעילות? כמה זמן יכול להמשך תהליך האיזון?
    לאחייני יש בנוסף תנועות בלתי נשלטות של הידיים והרגלים, האם הם התנהגות נורמלית לילד בגיל שלו או האם הם תוצר של האפילפסיה? בנוסף במחצית הפעמים שאני מנסה ליצור עמו קשר עין הוא בוהה לנקודה אחרת (בעיקר משחקים) ובמחצית השנייה הוא מגיב ומתקשר. האם זה מצב נורמלי או תוצר של התנתקויות? מתי ועל ידי מי נבדקת ההתפתחות שלו?
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה בתינוק

הוספת תגובה

• אפילפסיה בתינוק - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    05/02/2011

לא ברור מה את בדיוק שואלת - הפורום הזה מיועד לשאלות ממוקדות.
    האם פניתם עם הנ"ל לנוירולוג המטפל שלכם ?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG ילד בן 6
    שולה
    03/02/2011

שלום רב,

בננו בן 6 ביצע בדיקת EEG לאחר הפניה מנוירולוג עקב בעיות התנהגות,קשיים לשבת בשקט וללא תנועות במסגרת החינוכית, סרבנות,רצון להחליט, קושי בקבלת גבולות.
    להלן תוצאות הבדיקה:
    תרשים:ערנות ללא שיתוף פעולה.
    נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 8-9 לשניה.
    בטא קדמית המתלבשת על טטא.
    נרשמו גלים חדים זיזו גל פרונטו - טמפורלי שמאלי.
    נשימת יתר: לא בוצע עקב חוסר שיתוף פעולה.
    ללא שינויים לגירוי אור.
    לסיכום: פעילות פרוקסיזמלי פרונטו - טמפורלי שמאלי.

אודה לכם על קבלת הסבר לתוצאות, והאם דחוף לפנות לרופא ?
    תודה ולילהטוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EEG ילד בן 6

הוספת תגובה

• בדיקת EEG ילד בן 6 - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    04/02/2011

שלום שולה

בדיקת ה-EEG מצביעה על כך שיש אזור במוח המייצר פעילות חשמלית לא תקינה.
    אין טעם להתייחס לבדיקה בלי להתסכל על התמונה הכללית. אם לילד אין פרכוסים אז אין לו אפילפסיה.
    .
    עצם העובדה שיש פעילות לא תקינה ב-EEG אינה מלמדת שמדובר במקרה דחוף.
    אנא התייעצי עם הנוירולוג שהפנה אותך כדי להבין מה היתה מטרת הבדיקה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבים שמריחים אפילפסיה
    אורנית
    02/02/2011

שלום,

ראיתי תוכנית בערוץ שמונה לפני שנה בערך לגבי חולי אפילפסיה שיש להם כלבים שמריחים את ההתקף לפני שהוא מתרחש...

רציתי לדעת אם יש דבר כזה בארץ והאם זה באמת יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבים שמריחים אפילפסיה

הוספת תגובה

• כלבים שמריחים אפילפסיה - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    02/02/2011

השרות של כלבים מיוחדים לחולי אפילפסיה החל לפעול בארץ [ אם כי אינני יודע מה הזמינות של השרות] לפני כ2-3 . פועל בהצלחה מזה מספר שנים בצפון אמריקה ובמספר ארצות באירופה
    פרטים נוספים תוכלי לקבל דרך סנפי אי"ל הקרובים אליך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שלי

שקד
    09/02/2011

הכלב המקסים שלנו , שוקי, גילה את ההתקף הראשון של הבת שלי. מאז הוא קשור
    אליה יותר ויותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבים...

ד49
    17/03/2011

מזה כשבע שנים יש לי כלב בוקסר, שבלי כל אילוף מזהה התחלת התקף, מכל מקום שהוא נמצא בבית, ורץ אלי ומלקק אותי. אשתי כמובן מרגישה ועושה מה שצריך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוקים במוח
    יעל
    25/01/2011

אני בת 23. מילדות אני סובלת מ- MULTIPLE PITUITARY DEF. אני נוטלת: HYDROCORTISON, ELTROXIN, TRISIQUENCE, CALTRATE.
    במהלך החצי השנה האחרונה אני סובלת מהתקפים חוזרים של ניתוקים פתאומיים מלווים בתנועות בלשון ופה, תנועות בידיים. ההתקפים נמשכים פחות מדקה. בהתחלה כשלא הכרתי את התופעה לא הייתי זוכרת שום דבר. עכשיו כשאני מכירה את התופעה אני יודעת שזה הולך לקרות. אני מרגישה בחילה ואז ההתקף קורה ואחר כך אני חוזרת לעצמי ומרגישה שהיה לי ניתוק. בחצי שנה הראשונה כשלא הייתי מטופלת ההתקפים היו קורים לי בין 5 ל-7 פעמים ביום. היו ימים ללא אירועים. עשיתי M.R.I מוח- מימין- הרחבה של חריץ באיזור אחורי הטריגון, הרחבה של חדר לטרלי מימין. משמאל- ללא שינויים.
    E.E.G בעירנות+ שינה - תקין.

6/9/2010
    הגעתי למינון של 175 מ"ג ליממה בהדרגה כמובן (אני מטופלת כבר חצי שנה). קיימת ירידה משמעותית בתדירות של ההתקפים. לא היו לי תופעות לוואי מהכדור.

25/10/2010:
    LAMICTAL 150 MG *2, עדיין התקפים כללים של ABSANCE לשניות, תדירות פעם ביום, מקסימום עד 3 פעמים ביום. יש תקופות של ימים ללא התקפים.

6/12/2010:
    LAMICTAL 150 MG *2, התחלתי לקחת גם TOPAMAX25 MG *2, שבועיים לא היו לי התקפי ABSANCE, אח"כ ההתקפים חזרו יום כן יום לא.

נכון להיום אני לוקחת LAMICTAL 150 MG *2 ו- TOPAMAX 50 MG+ 25 MG ועדיין ממשכים ההתקפים, לא באותה תדירות אבל עדיין ממשיכים.
    זה די מפריע לי ביומיום.. כי כרגע אני בבית, מפחדת שזה יקרה לי במקום עבודה אז לא יוצאת לעבוד, לא ממש יוצאת לבלות. זה פוגע לי בשגרה. מה אפשר לעשות?
    יש לזה פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוקים במוח

הוספת תגובה

• ניתוקים במוח - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    25/01/2011

כפי שאת בעצם מעידה - אפילפסיה הינה מחלה כרונית אשר לעיתים תכופות דורשת שילוב תרופתי מורכב ובעד כ 15% מהחולים גם מראה עמידות חלקית לטיפול משולב.
    כי שציינת בפרוט- לדעתי עליך להמשיך נסיונות טיפולים בתרופות ובשילובים שונים עד שתמצאי את האיזון המתאים לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים- לא קיבלתי תשובה
    איילת
    24/01/2011

שלום רב
    ביתי בת 4מתלוננת לאחרונה על כאבי ברכיים ובכלל כאבי רגליים.
    הכאבים ממש מציקים אפילו במהלך השהות בגן.
    האם יש קשר בין הכאבים לבין מחלת האפילפסיה?
    ביתי כבר שנה עם אפילפסיה שעדיין לא ידוע זהותה אולי שפירה של הילדות היא במעקב צמוד כל 3 חודשים של EEG מטופלת בולפורל +דפלפט+קרנטין בהמשך שנה.
    היה לה התקף לפני שבוע של 3 נפילות בבוקר כשעתיים לאחר שקמה וכך פעם בשעה סה"כ 3 נפילות הנפילות היו בזמן מחלת חום של 5 ימים אדום באוזן.
    תודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים- לא קיבלתי תשובה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    04/02/2011

שלום איילת

אפילפסיה לא גורמת כאבי רגליים, אבל תרופות כן יכולות לגרום לכאבי שרירים ולתופעות שונות. נשמע מהתאור שלך שבתך אינה מאוזנת תרופתית מבחינת הפרכוסים ואולי גם סובלת מתופעות לוואי של הטיפול ולכן כדאי לחזור לרופא המטפל ולנסות לשפר את המצב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאפילפסיה לילד בן שלוש
    ליהי
    23/01/2011

שלום רב,
    בני בן השלוש מוגדר כהיפוטוני - עם איחור התפתחותי- נמצא במעון שיקומי.
    לפני כמספר חודשים לאחר שאני לוקחת אותו ממיטתו לאחר שינת הלילה החלו מעין רעידות בגוף - בתחילה חשבנו שאולי קשור למתח השרירים שלו אך היו מספר פעמים בזמן שינה שפתאום הוא מחזיק את שני הזרועות שלו ומתחיל לרעוד ולבכות (עניין זה לא חזר על עצמו)
    הניורולוג אמר שיפנה אותנו למעבדת שינה ולמספר בדיקות אך לפי מה שהוא שמע מהצוות של הגן ומאיתנו הוא מעריך שכנראה יש לו אפילפלסיה, אבל זו עדיין היתה השערה שלו.
    אשמח לקבל מהפורום חוות דעת .
    בתודה מראש,
    ליהי

הוספת תגובה

• חשד לאפילפסיה לילד בן שלוש - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    23/01/2011

לא ברור מדוע הדבר שתארת מתאים לאירוע פירכוסי [ בודאי לא אפילפסיה] היות לא תארת כמה זמן נימשך, באם היה שינוי הכרה נילווה, מה היה מצבו לאחר האירוע וכו.
    בכול אופן לא היתי קופץ למסקנות רק ע"פ תאור זה - תחילה יש לבצע EEG ואז המשך הערכתו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליהי

שירה
    18/03/2011

גם לבני יש את אותן הבעיות :היפוטוניה ,איחור התפתחותי כללי ואפילפסיה .
    אני מאחלת לך הרבה כוחות ,לא להתייאש ולתת לילד המון אהבה וחום .
    אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות ראש בתינוקת
    הגר
    21/01/2011

יש לי תינוקת מקסימה בת 7 חודשים ומפותחת היטב. בחודשיים האחרונים לעיתים במנוחה עושה תנועות של "כן" עם הראש, תנועות הנהון קלות. כשאני קוראת לה מפסיקה ומחייכת. לפעמים התנועות הן חלק מניסיון של כל הגוף להתקדם קדימה על הבטן או למעלה על הגב ואז זה נראה נורמטיבי לחלוטין, אך לפעמים זה רק הראש בשכיבה על הגב ואז זה נראה מוזר. נראה לי שעושה זאת יותר כשהיא עייפה. סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות ראש בתינוקת

הוספת תגובה

• תנועות ראש בתינוקת - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    23/01/2011

לעיתים התנועות הנ"ל מדווחות יותר בסמיכות לכניסה לשינה- ואז לרוב תבנית התנהגותית תקינה. באם את עד מוטרדת פני להערכת רופא מטפל .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI מח - דחוף
    איילת
    20/01/2011

בני בן השנה וארבעה חודשים עבר בדיקת MRI מח עקב עצב 6 משותק ולהלן התוצאות:
    התוויה קלינית: שיתוק עצב 6 משמאל.
    ממצאים:
    לא מודגם תהליך ברור בגזע המוח.
    אין עדות לתהליך ארובתי או לתהליך בסינוס הקברנוזי.
    אין עדות להאדרה פתולוגית.
    אין עדות לממצא אחר ברקמת המוח.
    מודגמת הרחבה קלה של חללים סב-ארכנואידליים.
    המיאלנציה נראית תקינה ושמורה לגיל.
    סיכום : הבדיקה בגדר התקין.
    בבקשה אודה לך אם תאמר לי מה המשמעות מודגמת הרחבה קלה של חללים סב-ארכנואידליים?? והאם הבדיקה תקינה??

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI מח - דחוף

הוספת תגובה

• פענוח MRI מח - דחוף - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    23/01/2011

איילת שלום- תקין הוא תקין!
    ללא כול משמעות קלינית

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות
    איילת
    13/01/2011

שלום רב,
    אני מהשאלה הקודמת. אני אקבע תור אבל כפי שאתה בטח יודע קביעת התורים לוקחת הרבה זמן בנתיים פיספסתי כבר 2 תורים לEEG בגלל שביתי הייתה חולה.
    אתה יכול רק להגיד לי מה עושים בנפילות? מרימים אותה ישר? או שנותנים לה לקום לבד?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות

הוספת תגובה

• נפילות - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    14/01/2011

רצוי לעזור לה לקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות או ניתוקים
    איילת
    11/01/2011

שלום רב.
    ביתי בת ה- 3 ו11 חודשים חולה באפילפסיה ככל הניראה של הילדות. עדיין לא יודעים אבל זוהי ההבחנה נמצאת בנעקב כל 3 חודשים ע"י EEG. נוטלת דפלפט + אוספולוט.
    מזה 3 ימים עם חום גבוהה הגיע עד 40 אך מאתמול 10/1 בערב ללא חום כולל הלילה בו בדר"כ עולה עבר ב"ה בשקט.
    היום בבוקר 11/1 נפלה 3 פעמים פעם אחת קיבלה מכה בראש ובשתיים הפעמים תפסתי אותה. היא נופלת וישר קמה ובוכה. היתה מבוהלת נורא ומאז לא רוצה להיום לבדה מפחדת ליפול שוב.
    כמה בעצם גילנו את האפילפסיה נפילות אחורה או קדימה ממש שנייה וקמה.
    אני יודעת שבזמן מחלה יש נפילות האם זה נכון? כמה נפילות עד שניגשים לבי"ח?
    מה עושים בכלל בזמן שהיא נופלת להרים אותה? היא מנסה לקום לבד אבל אני מרוב בהלה ישר מרימה אותה האם זה נכון להרים ישר?
    האם אפשר לשלוח לגן למרות הנפילות? או כמה ימים לא ניתן לשלוח לגן?
    ד"ר תודה רבה על העזרה זה ממש מציל אותי כל פעם מחדש:)

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות או ניתוקים

הוספת תגובה

• נפילות או ניתוקים - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    11/01/2011

איילת - לא לגמרי ברור מה את שואלת, אולם ברור כי לא הוסבר לך היטב מהלך המחלה אשר בגללה מטופלת ביתך. ממליץ כי תפני שוב לנוירולוג המטפל ותקבעי פגישה חוזרת לקבלת כול ההנחיות בנוגע להתנהלות בזמן חום או עליה בפירכוסים, בצורה מסודרת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאפילפסיה
    דניאל
    10/01/2011

בני עבר בדיקת e.e.g. הממצאים היו"תרשים בעל רקע מורכב בעיקרו מפעילות 5-6 ו-3-4 הרץ עורפית ורקתית, פעילות בטא קדמית ופעילות גלים איטיים לא סדירים באזורי הרקות ובאזורים הקידמיים. רקע זה הופרע ע"י התפרצויות גלים גבוהי מתח חדים וסינכרונים" הופניתי לנוירולוג ילדים אך יש לי תור רק בסוף החודש, עפ"י רופא הילדים כנראה שמדובר ב-temporal lobe epilepsy . קראתי רבות באינטרנט והדבר שמטריד אותי יותר מהכול הוא כי עלול להיות מצב של גידול. האם עליי לבקש בדיקת mri?כמו כן עד כמה הכרחי טיפול תרופתי אם זו אכן האבחנה? ואיך מתמודדים עם זה ביוםיום?

אשמח למענה

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאפילפסיה

הוספת תגובה

• חשד לאפילפסיה - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    10/01/2011

שלום דניאל,

בן כמה בנך? מדוע עשו לו EEG? אלו שאלות שבלעדיהן לא ניתן להתייחס לממצאי ה-EEG וגם לא ניתן לדעת מה הדחיפות של הפגישה עם הנוירולוג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות בגוף ילדה בת שנתים וחצי
    חגית
    09/01/2011

בתי בת שנתיים, בשבוע האחרון התחילה ברעד בכל הגוף. מתחילה בדיוק להאחז בדברים ונופלת על הראש מאחור. זה קרה מספר פעמים. בנוסף גם התיאבון לאוכל ירד. האם יש קשר בין הדברים. הפנו אותנו לבדיקת EEG
    האם יש לנו לחשוש מאפליפסיה.

הוספת תגובה

• רעידות בגוף ילדה בת שנתים וחצי - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    10/01/2011

שלום חגית,

אפילפסיה זו בהחלט אפשרות סבירה אם כי לא ודאית
    מומלץ שתפני בהקדם לנוירולוג ילדים עם או בלי ה-EEG

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה