מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוותים בפניםלינוי עמיר30/03/2011
ד"ר שי שלום,
אני לא בפורום הנכון , אך אני יודעת שאתה מאבחן בעיות כפי שאתאר לך בהמשך .
ביתי לינוי בת שנה והבחנתי אצלה לעיתים רחוקות עיוותים בפנים שנמשכים כדקה .
קשה לתאר זאת במילים - אך אנסה .
היא מותחת את השפתים שלה - פו\תחת את הפה שלה ואף מעקפת בקצת את השפתיים לצד ימין .
כאילו משהו מפריע לה - אולי שריר?? הבחנתי שהיא עושה את זה היא בפוקוס - שאני קוראת לה היא מסתכלת עלי ומפסיקה לעשות את זה .
השבוע בנוסף ניתקלתי במשהו חריג נוסף.
בשעה 23:00 לפתע היא קמה ( יותר נכון באמצע שינה נראה לי כי היא לא קמה פיזית)
בוכה עם הפה פתוח ולא יכלה לסגור אותו והכל של הבכי היה שונה לגמרי ממה שבדרך כלל. כאילו היא לא יכלה לסגור את השפתיים וזה כאב לה וזה נמשך כ - 10 דקות- אני לא צכירה לתאר לך את ההיסטריה שנכנסתי - פשוט לא הצלחתי להרגיע אותה - כמה שקראתי לה בשמה וניערתי אותה פיזית ,רק שעשיתי לה רוח לפנים מספר פעמים היא התאפסה על עצמה כאילו כלום לא קרה ותוך שתי דקות נרדמה לי בידיים
אחרי המקרה הזה אמרתי שאולי שיש קשר בין התופעה שתיארתי לך לעיל.
אשמח לקבל את הייעוץ שלך בתחום.
בברכה,
אמא של לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוותים בפנים - תגובה
ד``ר שי מנשקו30/03/2011התנועות שתארת בפנים - יכולות להיות" טיקים" אולם גיל שנה נחשב צעיר יסית להופע של הנ"ל ויתכן כי הם חלק מתבנית התנהגותית תקינה.
בנוגע לאירוע השני שתארת כולל התעוררות הלילה, יש לדעתי צורך לבצע EEG בשינה ואז להעריכה מבחינה נוירולוגית בהתאם לתוצאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה,דלקת קרום המח וטיפוס בהרותד4929/03/2011
בן 63. 30 שנה באפילפסיה. בילדות: דלקת קרום המח וטיפוס בהרות. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה,דלקת קרום המח וטיפוס בהרות - תגובה
ד``ר שי מנשקו29/03/2011באם הופעת האפילפסיה היתה בסמיכות לדלקת קרום המוח - אז יש קשר, או לא באם הופיע שנים אחר כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיווצים בפניםחנה28/03/2011
בני סובל מאפילפסיה אטונית ומקבל דפלפט כרונו .
מזה זמן אני שמה לב שיש מעיון כיווצים של צד אחד בפנים ברצף פעם או פעמיים ללא איבוד הכרה ללא שינוי במבט !
האם זהו סוג של פירכוס?
איך יודעים שזה אולי טיק בפנים ולא פירכוס? הילד עם פיגור אינו מדבר ולא מסביר את עצמו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיווצים בפנים - תגובה
ד``ר שי מנשקו29/03/2011ניתן לבצע ניתור EEG ממושך או וידאו EEG - אשר בו ניתן ליראות אם בזמן שמבצע את התנועות בפנים יש במקביל גם שינויים ב EEG או לא, וע"פ כך להחליט.
תוכלי לבקש הפניה לכך מרופא מטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הסגולד4927/03/2011
בשנה שעברה ב-26.3 היה יום הסגול. והשנה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הסגול
ד4929/03/2011כבר קבלתי תשובה בפורום אחר ששבוע זה כולו סגול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לתינוקת בת 9 חודשיםמחפשת עצות27/03/2011
לפני כשבועיים היו לביתי בת התשעה חודשים שני אירועים של חוסר תקשורת עם הסביבה שבאחד מהם גם היתה רפויה ולא הגיבה לכך שקראתי בשמה במשך כמה שניות. יחסתי את הכל לעייפות כי יום לפני כן מטיול שכלל טיסה ארוכה (אנו גרים במזרח ארצות הברית וחזרנו מהחוף המערבי). ביום למחרת היא נראתה עייפה ופניתי לרופא ילדים לבדוק אם מדובר בוירוס. משם הגענו לבית חולים, בדיקת EEG אישרה שמדובר בבעיה נוירולוגית. בדיקת הMRI ככל הנראה תקינה אם כי הבנו שגם שם היה "ממצא מקרי". כרגע ביתי מטופלת בקפרה.
בעיני היו לה שני סימפטומים שונים. היו שני האירועים שציינתי, שהיו חריגים ביותר. ובנוסף מידי פעם נשמט לה הראש - מין תנועה של "ניקור" מאוד מאוד קצרה. אני שמתי לב לכך עוד כשהייתה בת 4 חודשים ואפילו התחלתי לברר על כך אולם, כניראה שפחדתי מההשלכות (ההדחקה חגגה) ולא התעקשתי על בדיקה נוירולוגית. הניקור הזה היה די נדיר בעבר אולם שבוע שעבר הופיע עשרות פעמים ביום והנוירולוג איבחן אותם כmyoclonic seizure. מאז הטיפול בקפרה תכיפות הניקורים ירדה כמעט לאפס (אם כי מידי פעם יש משהו עדין שאנחנו אפילו לא בטוחים אם הוא התקף או לא). השאלה שלי אם האירועים של החוסר בתישורת הם חלק מאותה בעיה או מעידים על בעיה נוירולוגית נוספת?
למותר לציין. אנחנו מאוד מודאגים. אנחנו מרגישים כל כך ירוקים בכל העיניין הזה. אין לנו תקשורת טובה עם הנוירולוג שלה ואנחנו תמיד מרגישים תחת מכבש לחצים לסיים מהר את התור ולא לתפוס לו יותר מידי זמן. החלטנו לעבור לרופא אחר אבל זה לוקח זמן... אנחנו מבולבלים אבל לא יודעים מה לשאול ולמה צריך לשים לב... יש לכם עצות? מה כדאי לשאול את הרופא? כמה זמן יקח עד שידעו בודאות מה יש לה...
חייבת גם לציין שהיא באופן אובייקטיבי לגמרי התינוקת היפיפיה והמצחיקה והמתוקה ביותר שאי פעם נולדה. ואנחנו מתים מפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לתינוקת בת 9 חודשים - תגובה
ד``ר שי מנשקו29/03/2011הפחד שלכם והבילבול מובנים, וכך קורה להרבה הורים הנחשפים ביום אחד לאפילפסיה כמחלה כרונית. אל דאגה, תוכלו תמיד להתיעץ איתי בנושא וכן ישנם גם גופים אחרים כגון אי"ל המספקים תמיכה ומידע להורים ברמה המעשית, ואני ממליץ לכם במקביל להעזר בהם.
לא ציינתם מה נימצא בתרשים ה EEG או הדמית המוח, היות " שחוסר התיקשורת" או " הניתוקים " עליהם אתם מדווחים בהחלט יכולים להיות ממקור אפילפטי.
אשמח לעזור
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאפלפסייניב27/03/2011
שלום לך . לפני 3 חודשים קיבלה בתי בת ארבע עוד חודש התקף אפילפסיה לראשונה ומאז כל שבועיים לערך אנו חוזרים לאישפוז בבית החולים שניידר . אתמול שוב קיבלה אגם התקף חזק שנמשך כמעט 20 דקות והיא כרגע בבית החולים . התחילו לפני 3 חודשים לתת ל כדור שנקרא אוספולו אך ללא שינוי במצבה שינו לפני שבוע וחצי את התרופה לקפרה ושוב אתמול כפי שציינתי התקף נוסף אני פשוט מרגיש שעושים ניסויים על הילדה אולי לך יש איזה עצה אנחנו כבר אובדי עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לאפלפסי - תגובה
ד``ר שי מנשקו29/03/2011לא ציינת באיזה סוג של אפילפסיה אובחנה לבתך ולכן קשה להתיחס לשאלה איזה טיפול תרופתי יש להמשיך לנסות. יש לציין כי " אין כמעט תרופה המתאימה לסוג פירכוסים בודד בלבד" ולכן גם אין מקום לטענה כי הרופאים מבצעים עליה ניסויים.
אנא ציין גם מה המימצאים שדווחו ב EEG והאם בוצע הדמייה מוחית [ כגון MRI CT מח].
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה שלא עניתם לשאלתי ??!!!!שירה24/03/2011
האם מותר לחולי אפילפסיה לאכול דגים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיבה שלא עניתם לשאלתי ??!!!! - תגובה
ד``ר שי מנשקו25/03/2011אין כול איסור מבחינת חולי אפילפסיה, לאכילת כול מאכל [ כמובן מלבד שאין להם רגישות למאכל ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה25/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה לגבי מתן טימוניל רטרדמיכל24/03/2011
שלום רב,
בתי בת 10.5 סובלת מפרכוסים אפילפטיים במהלך הלילה. מטופלת ביעילות רבה בסירופ טגרטול 7cc בבוקר ו-8cc צהריים וערב (סה"כ מנה יומית 460mg). הומלץ מטעמי נוחות לעבור לטימוניל רטרד 300mg כדור וחצי פעם ביום (450mg). ההתלבטות שלי האם לתת בבוקר או בערב. בבוקר נוח מאד- שעה קבועה, לא משנה לילדה את סדר היום, דיסקרטי ופחות סיכון לשכוח ליטול. מצד שני, כיון שמדובר בהתקפים ליליים, לעיתים ממש לפני ההתעוררות לקראת 7 בבוקר, אני חוששת שרמת התרופה בדם בזמן זה תהיה נמוכה מידי ולא תוכל למנוע פרכוסים. מה דעתך? האם לתת בבוקר או בערב?
אודה לתשובה מהירה.
בברכה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה לגבי מתן טימוניל רטרד - תגובה
ד``ר שי מנשקו25/03/2011מנגנון התרופה מאפשר פרוק שווה [ לפחות כך מדווח] לאורך 24 שעות לאחר לקיחה חד פעמית - כלומר גם אם תיקח בבוקר יכסה את הערב. מניסיוני אכן אם לוקחים בבוקר לפעמים בבוקר שאחרי לפני הלקיחה ישנם המדווים לעיתים על פירכוסים ולעיתים צריך לעלות במינון או להחליף זמן מתן לכיוון הצהריים או ערב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eeg לילד בן 4 ו10 חודשיםיובל22/03/2011
ראשית אנו מתנצלים על האריכות וכמות השאלות.
מזה כשנה אנו מבחינים בתנועה לא רצונית של הראש כולל איזור החזה ולפעמים גם בשילוב הידיים אצל בננו. התנועות הופיעו תחילה בתדירות נמוכה ונמשכו לא יותר מכמה שניות בודדות. לאחרונה שמנו לב שמופיע רעד קל לפני התנועה הלא רצונית. לא תמיד זה מופיע עם רעד.
תדירות התנועה התגברה והיא מופיע מידי יום ולפעמים כמה פעמים ביום .
היום קיבלנו את תוצאות ה- EEG :
ממצאים חריגים: 1.קומפלקסים של זיז גל אינטרמיטנטים באזורים האוקסיפטלים דו צדדית
2. גלים איטיים באמפליטודה בינונית , תכופים באזורים האוקקסיפטלים דוצדדית.
פעילות רקע: מקצב אחורי דומיננטי בתדירות 8 הרץ, סימטרי, ראקטיבי לפקיחת עניים ופעילות בטא קדמית נראו בעירנות.
גירוי פוטי: לא גרם לשינויים תרשים.
סיכום: תרשים בלתי תקין בשל פעילות אפילפטיפורמית באיזורים האוקסיפטלים.
האם זו אפילפסיה? ואם כן אז איזו? האם יש בדיקות נוספות מומלצות? כבר עברנו על האינטרנט ולא הצלחנו לשייך את הסימפטומים לסוגים.
אנו מודאגים מאוד , במהלך הבדיקה המחשב התנתק והרגשנו שמהלך הבדיקה היה חובבני. קבענו תור בשבוע הבא לניאורולוג בינתיים רצינו לדעת בפני מה אנו עומדים, מה אומרים לילד כ"כ חכם שמבין ושואל הכל? עד היום לא אמרנו כלום אפילו כשהלכנו לבדיקה .
יש לציין שהוא תאום ומייד ישאל למה הוא הולך לרופא ואחיו לא?.
תודה , נשמח לקבל תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg לילד בן 4 ו10 חודשים - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/03/2011שלום יובל
התנועות החוזרות שאתה מתאר יכולות להיות פרכוסים אך יש גם אפשרויות אחרות, לכן המלצתי היא שתצלם בוידיאו את האירועים כדי שתוכל להראות לנוירולוג.
אפילפסיה מאובחנת על סמך תיאור של אירועים חוזרים של פרכוסים ולא על סמך EEG בלבד, ומכיון שטיב האירועים לא לגמרי ברור לא אוכל לומר בודאות אם מדובר באפילפסיה או לא.
מה לומר לילד זה תלוי בכל כך הרבה גורמים וכלל לא ברור לי האם הילד מודע לאירועים ולכן האם בכלל יבין מה תסבירו לו.
קחו נשימה עמוקה, חכו לפגישה עם הנוירולוג ותדונו שם בכל השאלות שהעלתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
יובל24/03/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בידיים ובראשאמא חדשה22/03/2011
ערב טוב,
כשבני היה בן חודש הוא פירכס מס' פעמים ללא חום ואחרי אישפוז ממושך הכולל סדרת בדיקות מקיפות (דם, c.t eeg מטבוליות וכד') אובחנה אצלו אפילפסיה עם מוקד בצד שמאל.
עדיין לא אובחנה הסיבה ואנחנו עדיין בבירור מטבולי (כיום הוא בן חודשיים), אך נשלחנו הבייתה עם טיפול בלומינל. בשבועיים הראשונים הכל היה ורוד, הילד חזר לשקט שלו והיה רגוע וללא כל סימנים לפירכוסים שעבר. בשבוע האחרון אני רואה מעין רעידות קלות בידיים בלבד, העיניים זזות מהר הצידה או מתגלגלות ולפעצים גם הראש רועד. זה קורה ל5-6 שניות ופוסק. הרעד פוסק כשאני נוגעת ביד אך הילד לא איתי בשניות אלו. הוא לא מוצץ, לא מגיב כאילו ספסטי... האם זהו גם סוג של התקף? או בעיה נורולוגית אחרת?
אני חרדה מאוד שמא הוא עובר התקפים ומה צריך לעשות? אנ ענה לי במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בידיים ובראש - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/03/2011שלום אמא חדשה
ראשית - מזל טוב
שנית - עליך ליצור קשר בהקדם עם הנוירולוג המטפל היות ובהחלט יתכן ששוב החלו פרכוסים. אם אירועים אלו שונים מהפרכוסים שהיו לו בעבר, ממליצה שתצלמו אותם בוידאו ותראו לנוירולוג שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מעיד על פיגור?אביגיל22/03/2011
ד"ר שלום וצהריים טובים
ביתי בת כמעט שנתיים. נולדה בשבוע 32. בגיל 9 חודשים אובחנה באינפנטיל ספאזם. טופלה בזריקות סינקטן והיום מטופלת בלמיקטל מינון של 25 מ"ג פעמיים ביום. יש לה עיכוב התפתחותי של חצי שנה בערך. התחילה ללכת רק לפני חודשיים. היא אומרת רק אבא , אמא , טטה, ובובה. יש לה כאמור גם עיכוב בשפה.
היא לא מצביעה אלא מוליכה אותנו למקום / חפץ בו היא מעוניינת. נהנת ממוסיקה ומשחקים משותפים.
באופן כללי ילדה חייכנית , עקשנית ובעלת כושר ריכוז נמוך מאוד. יש תופעה שדי מדאיגה אותנו: מדי פעם אני שמה לב שמרביצה לעצמה בראש. זה לא שהיא מתעצבנת על משהו או לא מרוצה. פשוט זה קורה לכמה שניות ומפסיק. לעיתים אני מבקשת ממנה להפסיק אך היא ממשיכה עוד כמה שניות וזהו.
שאלת השאלות: 1. האם זה מעיד על פיגור??
2. האם הלמיקטל גורם לעיכוב בהתפתחות הקוגנטיבית?
מה דעתך בנושא?
אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מעיד על פיגור? - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/03/2011שלום אביגיל
1. התנהגויות מוזרות קיימות בילדים בריאים ויותר מכך בילדים פגועים נוירולוגית. התנהגות מסויימת אינה אבחנתית לפיגור וממילא אנו לא נוהגים לקבוע בגיל כה צעיר אבחנה כזו.
2. למיקטל אינו גורם בדרך כלל להפרעה בהתפתחות הקוגניטיבית אך כפי שציינת לביתך יש לפחות 2 גורמי סיכון להפרעת התפתחות - פגות ועבר של אינפנטיל ספאזם
היא זקוקה להמשך מעקב נוירולוגי והתפתחותי ולמתן סיוע בכל התחומים על מנת לאפשר לה להתפתח בצורה המיטבית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותמאור21/03/2011
שלום רב.
בני בן חמישה חודשים עם אפילפסיה חלקית מורכבת, מטופל בשלב זה בלמיקטל ווימפט,
(טופל בעבר בתרופות נוספות ללא הטבה) השילוב של שתי תרופות אלו גורם לתופעות לוואי של אי שקט ניכר ומצמוץ ממושך בעניים כשעה לאחר מתן התרופות( אין פריחה), שאלתי היא האם יש משמעות לנתינת התרופות בזמן קרוב אחת לשניה או שאפשר לרווח לשלוש שעות בינהן בכדי למנוע תופעות אלו? מה דעתכם על שילוב תרופות זה לאור העובדה שתדירות הפירכוסים אמנם ירדה, אך פרכוסים עדיין מופיעים מדי שבוע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין תרופות - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/03/2011שלום מאור
ניתן להפריד בין מתן התרופות אך חשוב לשמור על מרווח של כ-12 שעות בין המנות של כל תרופה.
נשמע שלבנך יש אפילפסיה קשה לשליטה ולכן הוא על שילוב של תרופות ותרופות אחרות נכשלו. מכאן שקשה מאוד לקבוע איזה שילוב תרופתי יעבוד, בכל מקרה הסיכוי להפסיק את הפרכוסים לחלוטין באמצעות תרופות בלבד במקרים כאלו הוא מאוד מאוד נמוך.
ממליצה שתחזור לרופא המטפל לבדוק את האפשרות שהתגובות שאתה רואה הן לא בעצמן סוג של פרכוסים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאור23/03/2011תודה על התגובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- infantil spasemאמא20/03/2011
אני אמא לתאום בן שנה וחצי נולד פג בשבוע 32 ז"א מתוקן לגיל שנה וארבע חודשים
בגיל 6 חודשים חלה בהיפסריטמיה וטופל ב acth וברוך השם הeegתקין ואין פירכוסים
השאלה שלי היא: מאחר ולקח את הסטרואידים למשך זמן היית לו חולשה בשרירים,הוא סיים את הסטרואידים בינואר מתי השרירים שלו אמורים להתחזק? זאת מאחר והוא התחיל ללכת לסירוגין עם זחילה אבל אני מרגישה שהרגליים שלו לא כל כך חזקות יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר infantil spasem - תגובה
ד``ר שי מנשקו21/03/2011אכן הטיפול בסטרואידים אך גם המחלה האפילפטית הקשה גורמים לעיקוב התפתחותי כללי [ הכולל גם מוטורי ]. ככול שהזמן יחלוף כך יחזור יותר ויותר לתפקוד בהתאם לגילו.
לא ניתן לזרז תהליך זה - אולם מומלץ לפנות למעקב במיסגרת התפתחות הילד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לחולי אפילפסיה לאכול דגיםשירה18/03/2011
בני בן 4 סובל מאפילפסיה ואיחור התפתחותי ניכר.
נוטל תרופות ובחודשיים האחרונים מאוזן.
נאמר לי שדגים אסורים על חולה אפילפסיה האם זה נכון .
אני נמנעת מזה כשנה וחצי לתת לו דגים בבית ,בגן הוא אוכל מעט טונה אבל בכמות מאד מינורית .
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים
אסתר22/04/2013אני שמעתי שיש סגולה לחולי אפילפסיה לא לאכול דגים במשך שנה.
אבל בכלל לא, לא לפעמים כן ולפעמים לא... אני חולת אפילפסיה והפסקתי לפני כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור דגים?
דני23/04/2013יש אפשרות לקבל חוו"ד מרופא כאן בקשר לדגים? אמנם אני לא אוכל הרבה דגים אבל לוקח 2 אומגה 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לחולי אפילפסיה לאכול דגים - תגובה
ד``ר טל גלבוע25/04/2013שירה שלום
אין שום מחקר רפואי שהראה שלחולי אפילפסיה אסור לאכול דגים או לקחת אומגה 3
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב האי .אי.גי לא היה תקין ועוד לא
שירה18/03/2011עשינו אי אי גי לבדוק את המצב מאז שהחל בטיפול התרופתי .
אך ניכר שיפור משמעותי בהתפתחות התקשורת שלו בחודשים האחרונים וכן לא מקבל התקפים אך יש מעין טיקים לא קולניים .
(גם לפני כן קיבל התקפים מועטים ,בתדירות של פעם בחצי שנה ,והיו לו מעט טיקים שהם קצת התרבו )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלד4917/03/2011
אני בן 62. הופניתי אליכם מהפורום למבוגרים: מזה כשנה מקבל למיקטל 150 מ"ג. האם יתכן שגירויים במתניים הם תגובה לתרופה (וכ"כ הרבה זמן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר טל גלבוע18/03/2011האם יש גם פריחה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל
ד4919/03/2011לשאלתך-אין פריחה.אבל אני נוהג לשחות יום יום בבריכה ולשהות בג'קוזי.אולי עם תרופות אלה יש ריאקציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/03/2011שלום דני
זרמי מים ובמיוחד בהפרשי טמפרטורות (בריכה קרירה וג'קוזי חמים) יכולים לגרום לגרד, אולי התופעות שאתה מתאר כלל לא קשורות לתרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל
ד4923/03/2011תודה. אתם עושים עבודת קודש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי בגלל הכלור בבריכה
מאור26/03/2011יתכן שהגירו הוא כתוצאה מחשיפה ממושכת לכלור בבריכה, נסה לשים קרם לחות לאחר הרחצה בבריכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)