מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום דר שי מנשקו המשך טיפוליהודה בן יוסף11/07/2011
שלום דר שי מנשקו לפני כמה חודשים הייתי אצלך בקליניקה בבאר שבע הגעתי ביחד עם ביתי ליאל בן יוסף ועם אישתי
הילדה עברה מקרה של אפילפסיה פרכוס בגן שלה בדקת את הילדה והיתרשמת לחיוב המלצת על 2 דברים
חצי כדור כל יום במשך 3 חודשים (אוסופולט)
ובדיקת EEG למשך 48 שעות שהתור אליה בתל השומר הוא רק בספטמבר
היתקשרתי למשרד שלך כמה פעמים אבל המזכירה שלך לא מוכנה להשאיר לך הודעה
בגלל הטענה שלה שאתה מטפל באלפי אנשים ואין לך אפשרות לחזור למטופלים בטלפון וזה בסדר מבחינתי אבל עבר כבר 3 חודשים ואני לא יודע אם להמשיך עם הטיפול התרופתי ואני חייב לדעת מה לעשות
אם תוכל לחזור אלי במייל ולהגיד לי מה לעשות אני יודה לך מאוד
דרך אגב אמרת לי לחזור אליך רק אחרי הבדיקה של ה EEG ככה שאם תרצה שאני יגיע גם לפני אני יגיע (דרך אגב הגעתי באופן פרטי לא דרך קופת חולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דר שי מנשקו המשך טיפול - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/07/2011יהודה שלום- אכן המזכירה ממונה מטעם הקופ"ח לקביעת תורים בלבד, אולם תמיד אפשר להשאיר לי הודעה דרך הסניף ואחזור אליך. בכול מקרה תוכל ליצור איתי קשר גם ב 035302577
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרמרינה08/07/2011
כבר 3 פעמים זה קרה עם אחת התאומות זהות שלי ואני מתה מפחד... תחילת הלילה שמעתי צלילים לא ברורים, חשבתי שכלב מקיא והלכתי בעקבותם. הבת שלי במיטה עשתה תנועות ראש מצד לצד ( אחת הפעמים היה מן קצב מהפה ). צבע עור מפחיד, לא חי. שיניים עצומות ו לא מגיבה. נבהלתי נורא, לא ידעתי מה לעשות. הכנסתי אצבע, פתחתי לה נתיב אוויר. ממש לא מיד ( נראה לי מספר דקות ) התחילה לנשום אך לא חזרה להכרה. כעבור עוד מספר דקות הרגשתי שחוזרת מרחוק ולא מהר, ענתה שאני אימא אך לא ענתה נכון באיזו כיתה ועוד שאלות מין כאלו. כעבור עוד זמן הסתכלה ולא הבינה מה כולם רוצים ממנה, לא זכרה כלום. עוד שמתי לב שכאשר חזרה לנשום הייתה נוטה להרדם חזק אך פחדתי לתת לה... תענו לי, בבקשה, למה זה דומה והאם צריך להתערב והאם מסוכן אם אני לא אשמע אותה??? תור לנוירולוגית בעוד שבוע. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר - תגובה
ד``ר שי מנשקו09/07/2011התאור שאת מתארת נישמע כמו אירוע פירכוסי- אולם יש תחילה להגיע להערכה נוירולוגית כדי להרחיב את הברור. באם אירועים נוספים ממליץ כי תפני למיון ילדים קרוב עד קודם לכן להערכה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות נשימהאמא07/07/2011
במידה ויש אבחנה של הפסקת נשימה מרכזית מה יעזור או יתרום ביצוע בדיקת MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה - תגובה
ד``ר שי מנשקו09/07/2011בהחלט - יש לשלול הפרעה מיבנית או בעיה " מטבולית" הניתנת להערכה יחסית ע"י ביצוע MRI/ MRS
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחק או פירכוסאמא07/07/2011
האם קיימת תופעה של פירכוסונים קטנים בצורה של שאיפת אויר לשבריר שניה
בני עם פיגור קשה ואפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו 1000 פעמיים ביום והרמה בדם קרובה תמיד ל-100 עם שיפור משמעותי
לאחרונה סובל המון מריבוי של ליחה ושיעול ולפני מס' חודשים החלו מין שאיפות אויר ופקיחת עיניים לשניה
האם זה יכול להיות סוג של פירכוס ? אולי סוג של טיקים
לא ניתן לבצע EEG
התור המתוכנן לרופא הניירולגית נדחה עקב עיצומי הרופאים ואני מרגישה אבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחק או פירכוס - תגובה
ד``ר שי מנשקו09/07/2011בכל חולה אשר מטופל בתרופות צורת הפירכוסים יכולה להשתנות על רקע הטיפול , ולכן לא ניתן לשלול כי האירועים שאת מתארת הם על רקע פירכוסים. יש לציין כי לילדים עם פיגור ישנם מאפיניים " התנהגותיים" שונים אשר בחלקם באם לידי ביטוי כנשימות שונות, תנועות ידיים חריגות, תנועות עיניים וכו.
ממליץ כי תמתיני להערכה הנוירולוגית...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפרה ובעיות קורדינציה בחלק ספציפיקוסטה07/07/2011
האם יכול להיות שקפרה תגרום לבעיות מבחינת כאב פיזי או רגש מוזר בזמן שימוש ביד ספציפית אך לא בשאר הגוף?
חשבתי שזה פסיכולוגי אבל לפני הקפרה לא היה לי את זה והבעיה היא שזה מלחיץ אותי ואצלי מכיוון שהלחץ כל היום זה יכול ליצור התקף,מה שכן מאז שהתחלתי לקחת קפרה התחלתי לשים לב לגורמים הפיזיים שיוצרים לי בעיות מסויימות אז אוי זה לא פסיכולוגי.
בכל אופן עשו לי בדיקת אי אם ג'י ולמרות שלא חזרתי לניורולוג עדיין בסוף הבדיקה הוא טען שזה לא משהו רציני בכלל,גם מה שאני מרגיש ביד זה לא רציני אבל מתסכל וכל תזוזה שאני עושה אני מרגיש כאילו משהו אל בסדר אפילו לאחוז משהו עם היד נותן לי הרגשה כאילו זה יפול וחוסר ביטחון מוחלט.לעומת זאת אם אני לא מזיז תיד והיא סתם שוכבת לא מרגיש כלום,ביד השניה הכל תקין.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה ובעיות קורדינציה בחלק ספציפי - תגובה
ד``ר שי מנשקו09/07/2011לטיפול התרופתי בטיפול נוגד- פירכוסים או לאפילפסיה לסוגיה תופעות לוואי מדווחות אך גם יחודיות לכל משתמש. באם הדבר מפריע לך כפי שתארת, נסה לבקש מהרופא המטפל לשקול החלפת הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGדנה05/07/2011
אם לתינוק בינתיים אין פרכוסים, האם בדיקת EEG היא "תעודת ביטוח" לכך שאין לתינוק אפליפסיה וגם לא יהיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אבל ממה שידוע לי.
קוסטה06/07/2011נעזרים בבדיקת איאיג'י כדי לוודות שיש אפילפסיה וגם כדי לאבחן את סוג האפילפסיה.
בדיקות איאיג'י לא תמיד מראות פעילות אפילפטית גם אם יש אפילפסיה וחלק מסוגי האפילפסיה באיאיג'י רגיל בכלל לא רואים אותם.יש גם סוגי אפילפסיות כמו שלי שמתפתחות בדרך כלל בגיל ההתבגרות ועד לשלב הזה בחיים הכל יהיה תקין.
דרך אגב יש המון גורמים שיכולים לגרום לאפילפסיה בין אם זה פגיעת ראש,חיידק איזשהו במוח,זיהום,גידול וזה עוד לפני הגנטיקה.אין תעודת ביטוח כי אי אפשר לצפות מראש מה יקרה בעתיד מבחינת הגורמים שציינתי לכן אין טעם לחשוב על זה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת EEG - תגובה
ד``ר טל גלבוע07/07/2011שלום דנה
אין תעודות ביטוח בעניינים רפואיים
אם אין פרכוסים אז אין אפילפסיה
את העתיד לא ניתן לחזות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאודרותם05/07/2011
שלום לכם
אני בת 45 אומנם, אבל הופניתי אליכם מהתמיכה של המבוגרים.
אני עדיין בבדיקות, עדיין לא ברור שום דבר.
הופניתי לנוירולוג, בעקבות תאונת דרכים שעברתי לפני כ-4 שנים, זעזוע מוח, ודימום מוחי, כעת אני בשיקום לנפגעי מוח, הפגיעה שלי מוגדרת קלה, אם אפשר להגדיר אותה קלה. קשיי קשב וריכוז, בעיות בזיכרון. ובשנה האחרונה החלו להופיע סוגים של ניתוקים או התנתקויות.
התנתקות שלפניה מופיעים דפיקות לב מהירות, והרגשה של משהו שעומד לקרות, ואחר כך התנתקות, שאין לי מושג איך היא מגיעה, רק אחרי שאני חוזרת לעצמי, אני מגלה שבעצם התנתקתי, לא נעים, סוג של בילבול, אפילו עייפות. וזה יכול להימשך בערך דקה-שתיים.
מלבד זה יש לי ניתוקים במשך היום, שייחסתי לקשב וריכוז, או שאני יכולה לראות משהו, ולא יכולה להגיב בכלל, כמו סוג של שיתוק, או שאני מתנתקת ולא מרגישה, לזמן קצר מאוד, 20 שניות בערך. לא יותר מכך.
השאלה שלי, במידה ובאמת תאובחן אפילפסיה, אני יודעת שיש טיפול תרופתי, האם אפשר לקחת קונצרטה?
נשלחתי לעשות בדיקות E.E.G. ו C.T. הרופא גילה משהו שקשור למשהו עם ריפלקס הופמן, כשבדק לי את הרגל, אבל לא קשור לזה.
בינתיים לא אושרה לא בדיקת ה C.T., לא יידעתי את הרופא לגבי כל מה שאני מרגישה, ומחר אני צריכה לדבר איתו טלפונית. האם לספר לו טלפונית, או לא לספר כלל. ולהגיד שרק לא אישרו לי את הבדיקה. ממש מבולבלת לגמרי. לא חשבתי שזה חשוב, ממש לא הבנתי לפני ששאלתי, והבנתי שיכול להיות שמדובר ב E.E.G..
מבולבלת אשמח לשמוע מה דעתכם? לגבי הקונצטרה, וכל מה שאני חווה, ומה לעשות לגבי הרופא?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת מאוד - תגובה
ד``ר טל גלבוע07/07/2011שלום רותי
קודם כל יש לברר אם הניתוקים הם פרכוסים ולכך דרוש EEG
אם אכן יש פרכוסים אז עד שמגיעים לשליטה עליהם אין לתת קונצרטה
כדאי שתספרי לרופא שלך כל מה שאת עוברת כך שיוכל לקבל החלטות מושכלות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שאושרו על ידי ה FDA האמריקניקוסטה05/07/2011
אני מעוניין לדעת לפי מה משרד הבריאות מאשר לחברות תרופות בארץ לייבא תרופות מחו'ל
והאם יש בקשה או משהו שאמורים לכתוב על מנת שתהליך זה יזוז.כרגע אני לוקח תרופה בשם קפרה אך משך מחצית החיים שלה מאוד קצר בין 6-8 שעות,למרות שאומרים לקחת אותה פעמיים ביום מטעמי נוחות אני יודע שחלק נוטלים אותה שלוש פעמים בדיוק כמו דפלפט רגיל וניורונטין וזה גם נכון יותר מבחינת איזון.
בארצות הברית עוד בשנת 2008 אושרה לשיווק קפרה בשיחרור מושהה והרבה אנשים לוקחים אותה ואפילו טוענים לשיפור ושליטה טובה יותר עם טיפול בודד ללא תרופה נוספת ואף הפחתה בתופעות הלוואי. ומחצית החיים שלה הינו בין 10-12 שעות ובפועל הרמות בדם הרבה יותר מאוזנות .
אני לא ראיתי שום כתבה שמתכוונים לייבא אותה או משהו וכשהתקשרתי לכצץ היבואנית בארץ של קפרה בשחרור רגיל שאלו אותי האם הניורולוג המליץ,אך אי אפשר להמליץ על משהו אשר אינו קיים בארץ.
ברצוני לדעת איך נעשה כל התהליך עד אשר מאשרים לחברות התרופות לייבא תרופות לארץ והאם ידוע לכם על איזושהי כוונה להתחיל ליבא אותה לארץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שאושרו על ידי ה FDA האמריקני - תגובה
ד``ר טל גלבוע07/07/2011שלום קוסטה
תרופות הן עסק כלכלי ולכן מי שמעוניין להביא תרופה מסויימת כדי להרוויח (חברות תרופות) הוא זה שמקדם אישור של משרד הבריאות לייבא תרופה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביטל02/07/2011
שלום רב!
לבת שלי בת 11 יש אפילפסיה eses מקבלת טיפול תרופתי קפרה אוספולוט דפלפט ופריזיום נמצאת בדיאטה קטוגנית ועברה לפני שבוע טיפול ivig משבוע אחרי התחילה ירידה היא כמה עם דיבור לא ברור ריור יתר וגם לא יכולה לאכול ללעוס לקראת הצהריים זה משפתר אך לא הרבה מה יכול לגרום לירידה כזו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2011הריור והחולשה הכללית שאתה מתאר יכולים להיגרם ממגוון סיבות החל מתופעות לוואי של השילוב התרופתי ועד החמרה בפירכוסים - ממליץ כי תחזור להערכת נוירולוג מטפל וכן תבצע EEG ביקורת להשוואה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול תרופתיאבי26/06/2011
שלום
יש לי ילד שהחל טיפול תרופתי לאחר בדיקת e.e.g אחת בלבד ללא פירכוסים כללים חלקים או אחרים בבדיקה הייתה הפרעה קלה ,בגיל שלש וחצי חודש לאחר מתן הטיפול התרופתי התחילו פירכוסים קשים ומאז ועד היום אנחנו באפילפסיה בילתי מאוזנת כל הבדיקות מוח תקינות כל הבדיקות הגנטיות תקינות האם לא הייתה טעות להתחיל טיפול תרופתי בגיל כל כך צעיר וכשאין פירכוסים ברקע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/06/2011שלום שיר
היתה סיבה שבגללה בוצע ה-EEG ותמיד יש להתייחס לבדיקה כתמיכה או חיזוק למה שממילא הרופא תכנן לעשות
ישנן אפילפסיות, במיוחד כאלו שמתחילות בחודשים הראשונים לחיים, שעם הגיל הולכות ומחמירות למרות ולא בגלל טיפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
שיר27/06/2011ובכן לא הייתה אפילפסיה בחודשים או השנים הראשונות כן היו מגיל שנה מצמוץ בעיניים שממשיך עד היום האם על סמך בדיקה אחת נותנים תרופות האם לא צריך לחכות עד שיהיה פרכוס או לפחות לעשות מעקב בדיקות יותר מעמיקות לפני שמתחילים תרופות כל כך חזקות(לאחר מתן התרופות החלו פרכוסים שלפני זה לא היה אף פעם פרכוס) אני פשוט חסרת אונים הגדרת האפילפסיה משתנה כל הזמן אין מוקד אפילפסיה כללית השאלה היא כזאת אולי אין לו בכלל אפילפסיה וההתקפים הקשים היום הם כתוצאה מאבחון שגוי וטיפול תרופתי שהוא לא צריך . כיום אחרי הרבה שנים של מתן תרופות בלתי אפשרי לקחת אותם בדיקת אם אר אי שנעשתה לפני הטיפול התרופתי היית תקינה ללא פגיעה בחומר הלבן היום בהגדלה נמצאה אטרופיה מוחית קלה שבה שואל הרופא האם הוא צרך תרופות מסוימות נגד אפילפסיה שגרמו לזה. הילד מאז נשאר מאחור ואין התקדמות רק פרכוסים קשים כל יום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
ד``ר טל גלבוע27/06/2011שלום שיר
לפעמים מצמוצים בעיניים הם פרכוסים ולכן יכול להיות שזו הסיבה לטיפול
קשה מאוד לקבוע רטרואקטיבית אם החלטה מסויימת היתה נכונה, אבל סביר להניח שטופלתם בידי רופא טוב שלקח בחשבון את כל האפשרויות והחליט על הטיפול בהתאם לממצאים.
עד כמה שזה מפתיע, ברוב האנשים עם אפילפסיה, ברוב הילדים עם פיגור מוחי וברוב הילדים האוטיסטים - בדיקת ה-MRI תקינה. כך שבדיקה זו לא שוללת אף אחת מהאבחנות הללו.
אני מבינה שאת די מיואשת ובודאי מאוד קשה להתמודד עם ילד שלא מתפתח ולוקח תרופות רבות. מציעה שתגשי להתייעצות מסודרת אצל נוירולוג נוסף ותקבלי חוות דעת נוספת ממומחה בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצבנעמי26/06/2011
שלום,
רציתי לדעת האם בעקבות השתלת קוצב יכול להיפגע משהו או כתוצאה מהניתוח יגרם נזק שיוביל לריור מוגבר?
לבן שלי יש ריור מוגבר מאז הניתוח, שלא היה לפני כן ועם כל העבודה שאנו עושים איתו (קלינאית, ריפוי בעיסוק וחיזוק שרירי הפה) אין כל שיפור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/06/2011שלום נעמי
במקרים נדירים יש הפרעה בבליעה ולכן ריור אך הספרות מלמדת שזה משתפר עם הזמן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמי25/06/2011
שלום,
לאיזה סוגי פרכוסים הדיאטה הקטוגנית הוכיחה את יעילותה?
האם לפרכוסים כלליים, קצרים המתרחשים מתוך שינה, היא יכולה לעזור?
אחרי כמה זמן בדיאטה אפשר לדעת אם היא יעילה או לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שי מנשקו25/06/2011דיאטה קטוגנית הוכיחה את עצמה כמעט בכול סוגי האפילפסיות העמידות [ ישנם יותר דיווחים על הטבה בפירכוסים כללים אולם גם באפילפסיות עם פירכוסים חלקים דווחה הצלחה] . לאחר הגעה לרמת קטונים מומלצת [ אשר הינה לרוב כ 3+] ניתן לאחר כחודשיים עד שלוש לצפות לשיפור או לא ואז להחליט בהתאם באם להמשיכה..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת EEG לתינוק בן 7 חודשיםSHIRI20/06/2011
בעקבות אירוע פירכוסי בגיל חודש ולאחר טיפול בויטמין B6 שהביא להפסקת הפירכוסים
בני עבר בדיקת EEG לצורך מעקב לפני מס' ימים
להלן תיאור הממצאים:
התרשים בוצע בנימנום, שינה ובגירוי אור.
בנימנום נקלטה פעילות רקע כללית מסוג טטא בתדירות של 5/5-7 מ/שנ' ואמפליטודה של 30-60 מק"ו , מעט בלתי סדירה, סימטרית.
בשינה נראתה האטה כללית מתגברת, סימטרית וכישורי שינה קידמיים סימטריים.
ללא שינוי בגירוי אור.
לא נקלטה פעילות אפילפטיפורמית.
האם ההמצאים תקינים?
מה זה אומר ואמפליטודה של 30-60 מק"ו , מעט בלתי סדירה ?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת EEG לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
ד``ר שי מנשקו20/06/2011ככתוב בסיכום - תקין -הינו-תקין !!
השאר רק תאור חשמלי ללא חשיבות קלינית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת EEG דחוף להורה מודאג!!דני20/06/2011
הבן שלי בן 4.5 סובל מבעיות תקשורת, שמיעה, עיינים הוא לומד בחינוך מיוחד
בגן תקשורת עבר בדיקת EEG לא הבנו כלום פנינו לרופא הילדים וזה מנסה להשיג בדחיפות תור לנוירולוג
מן הסתם אנחנו בלחץ מהתשובה להלן נשמח אם תשפחו לנו אור קצת על התוצאות
הבנו מהתוצאה כי הילד יאלץ לעבור בדיקות נוספות אילו בדיקות?
תוצאות הבדיקה EEG
תרשים בנימנום שינה
פעילות הרקע מורכבת מגלי חטא ודלטא סימטרית וסינכרונית.
נרשמה פעילות מוקדית באיזור פריאטלי מימין ולאחר מכן פעילות /TRIFHASIC
DIFHSIC באיזור CENTROTEMPORAL מימין נראו כישורי שינה.
לסיכום: לא תקין
ממולצת קורלציה קלינית / הדמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת EEG דחוף להורה מודאג!! - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/06/2011שלום דני,
חשוב לדעת מדוע נעשתה הבדיקה
הבדיקה מצביעה על איזור במוח שעלול לגרום לפרכוסים. מה שחשוב יותר זה האם יש לו פרכוסים או אירועים החשודים לפרכוסים.
מכיון שהפעילות החריגה נרשמה רק בצד אחד של המוח בדרך כלל אנו ממליצים על ביצוע MRI אולם ניתן לחזור על הבדיקה ואם רואים פעילות דו-צדדית הרבה פעמים לא עושים הדמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני20/06/2011לאחר שהרופאה של טיפת חלב שנמצאת אחת לשבוע בגן חינוך מיוחד שמעה על התסמינים בהם אנו מתארים: הליכה של הילד על קצות האצבעות, שיכחה - אובדן זיכרון לטווח הקצר והארוך
המצאות "בבועה" אתה מדבר עם הילד וכאילה ישנה חומה מסביבו או שהוא "מרחף"
וכן נתון נוסף אחיין של אשתי לוקה ב-PDD
הרופאה הפנתה אותנו לפרופסור עדינה יוסף והפרופסור הפנתה אותנו לסדרת בדיקות כגון בדיקת דם וכן בדיקת EEG.
מצטער שלא רשמתי את שאלתי הקודמת כמו שצריך.
האם בהסתמך לרקע שתיארתי ובהתאם לתוצאות הבדיקה ניתן ללמוד כי הילד סובל מאפלפסיה או האם עדין צריך לאשר זאת בבדיקת MRI?
במידה והילד סובל מאפליפסיה איזה טיפול תרופתי או מניעתי ניתן לקבל?
בשנה האחרונה לא שמנו לב לפירכוסים א. בשל לידת תינוקת נוספת ב. בשל בעיותיי הרפואייות מאושפז לתקופות של מספר חודשים בשנה
מה קורה כאשר ישנם פירכוסים קטנים ואיך ניתן לזהות כאלו פירכוסים?
מאז שהילד היה קטן הוא היה חובט את הראש ברצפה מושך בשיער וגם קיום בלילה מתוך שינה הוא חובט את הראש במיטה - השינה שלו מאד לא רגועה
ולכן מעצם כתיבה זאת האם יכול להיות שהוא סובל ממשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר טל גלבוע
דני22/06/2011עניתי על השאלות שלך ב- תשובות
אטשמח אם תוכלי לענות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר טל גלבוע - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/06/2011שלום דני
מתוך התיאור שלך נשמע שהחשד לאפילפסיה אינו גבוה אלא שהבירור נעשה בחשד ל-
PDD
MRI לא עוזר להחליט אם זו אפילפסיה אלא גם זה חלק מהבירור ל-PDD
בילדים עם PDD יש שכיחות יתר של אפילפסיה ויותר מזה של EEG לא תקין
אם אין התקפים לא נותנים טיפול מניעתי
יתכנו התקפים קצרים שלא תמיד שמים אליהם לב בהתחלה אך כעבור זמן תמיד מישהו (הורה, גננת, מטפל אחר) יבחין בכך
ממליצה שתמשיכו מעקב אצל דר' עדינה יוסף ותוכלו לדון בכל השאלות בצורה מקיפה יותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהסוזי20/06/2011
הבת שלי מטופלת בדיפלט 3 שנים וכבר כשנה ללא התקפים מתי אפשר לשקול הפסקת תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/06/2011שלום סוזי,
בדרך כלל אנו ממתינים לפחות שנתיים ללא התקפים.
ההחלטה על הפסקת הטיפול תלויה בגורמים רבים, כגון סוג האפילפסיה, הקלות בה ההתקפים נפסקו עם תרופות, גיל, מקצוע ועוד ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סוזי20/06/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)