מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבא ופטורים!אוהד סהר08/01/2011
שלום שי!
אולי אתה זוכר אותי מטופל שלך מב"ש
רציתי לדעת אם אני זכאי לישון בבית...כי אני לא ישן בלילה לא 6 ולא 5 שעות,אני מקבל בסביבות ה4 שעות שינה ובנוסף כל הלחץ של הבסיס הסגור מלחיץ אותי ורוצה לישון בבית כדי להרגע בנוסף הרגשתי פרכוסים קטנים ביד ובשינה שלי קטנים מאוד
אשמח לדעת אם יש דרך שאני אקבל כי הרופא בצבא פשוט בא נגדי ואמר לי לא אתה יכול לישון פה!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא ופטורים! - תגובה
ד``ר שי מנשקו11/01/2011היות והינך במיסגרת צבאית - ההחלטה הינה של הרופא הצבאי בבסיס בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוקים חוזריםלימור08/01/2011
שלום רב!
בתי בת שלוש וחצי לפני כשנתיים קיבלה דלקת קרום המח ויראלי שלוותה בפרכוסים רבים וממושכים ואשפוז של שבועיים עד לאיזון.
שוחררנו ללא תרופות וחצי שנה אחרי שמנו לב לתופעת ניתוקים של בהייה באויר וצקצוק של השפתיים ללא שינוי בצבע הפנים .
התחלנו בטיפול של טרילפטין+אוספולוט והניתוקים הפכו להיות אחת לשבועיים ואח"כ אחת לחודש בערך הנוירולוגית מקווה שזה יילך והתארך עד להפסקה מוחלטת.
.ביממה האחרונה היו לה כחמישה ניתוקים דבר שמטריד אותנו מאוד האם ייתכן שהתרופות לא משפיעות יותר ?או שצריך מינון גבוה יותר?או בכלל להחליף?מה דעתך והאם היית מגדיר תופעה זו כאפליפסיית ילדות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם ותודה מראש לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים חוזרים - תגובה
ד``ר טל גלבוע10/01/2011שלום לימור
יתכן והמינון אינו מספיק, אולי היא עלתה במשקל וכעת זקוקה למינון גבוה יותר. לעתים ההתקפים מתרבים ללא סיבה ברורה ולעתים תרופה שעבדה מפסיקה לעבוד.
אינני בטוחה למה את קוראת אפילפסית ילדות, מושג זה משמש את הרופאים לסוגים מסויימים של אפילפסיה אך מהתאור שלך לא נשמע שמדובר באחת מהן. אם שאלתך היא האם זה יחלוף עם הגיל הרי אין לכך תשובה ברורה.
עלייך ליצור קשר עם הרופאה המטפלת על מנת להחליט על הטיפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת- אני מהשאלה הקודמתאיילת07/01/2011
שלום רב,
אני מהשאלה הקודמת לגבי חיסון השפעת.
כפי שאמרתי ביתי מטופלת בוולפורל+ אוספולוט. אמרת שאם היא מאוזנת אין חשש מה זה מאוזנת ? לפני שלושה חודשים היה נפילה אחת בודדת בגלל חום. מאז לצערי הספיקה לפני שבועיים להיות חולה 5 ימים של חום מאוד גבוהה 39.8 הכי גבוה וברוך השם הפעם עבר בלי נפילות בזמן חום. 5 ימים של חום ללא נפילות שז\ה הפעם הראשונה מאז שגילנו את המחלה שאין לה נפילות בזמן חום ואחרי חום.
אני מאוד מאוד מאוד חוששת לחסן וכמו כן, מפחדת מאוד מאוד לא לחסן. לילה מערכת חיסון חלשה מאוד חולה הרבה.
מה לעשות לדעתך? ביתי מטופלת במחלקה שלך אצל ד"ר היימר . טרם קיבלתי תשובה ממנה אצלך התשובה מגיעה יותר מהר:)
תודה רבה רבה מקווה שאקבל את תשובתך בהקדם.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת- אני מהשאלה הקודמת - תגובה
ד``ר שי מנשקו08/01/2011בהתאם למה שכתבת - איננה רואה מדוע מערכת החיסון של ביתך מוחלשת , ההמלצות הכלליות הן להתחסן אולם אין הוראה חד משמעית.
ע"פ הנתונים הללו - לא רואה סיבה ברורה להימנע מחיסון באופן כללי [ אלה אם גם ה EEG מאוד פעיל ] אולם שוב לשיקולך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתאיילת04/01/2011
שלום רב.
ביתי בת ה- 3 ו11 חודשים חולה באפילפסיה ככל הניראה של הילדות. עדיין לא יודעים אבל זוהי ההבחנה נמצאת בנעקב כל 3 חודשים ע"י EEG. נוטלת דפלפט + אוספולוט.
שאלתי היא הילדה מאוד מאוד רגישה האם לחסנה לשפעת העונתית?
תשובתו של רופא הילדים שלי הייתה שהוא לא מחסן את ילדיו ושאם אני רוצה אפשר אבל צריך להתייעץ עם הרופא הנורולוג המטפל.
מדוע יש כזה חשש בקרה הרופאים לחסן נגד שפעת? האם החיסון יכול להזיק במקום לעזור?
אנא אני ממש חייבת תשובה האם ניתן לחסן ילדה בשפעת והאם זה יכול לגרום לנזק במקום לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת - תגובה
ד``ר שי מנשקו04/01/2011באם האפילסיה של ביתך איננה פעילה [ כלומר כבר מספר חודשים מאוזנת תרופתית וללא אירועים פירכוסים ] כי אז לדעתי אין כל מניעה מלחסנה כנגד שפעת עונתית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכיאמא04/01/2011
ילד עם פיגור קשה ואפילפסיה מטופל בדפלפט כרונו בוכה ללא סיבה האם זה סוג של פירכוס?
פעם קראתי באינטרנט שבכי או צחוק הינה צורה של התקף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי - תגובה
ד``ר שי מנשקו04/01/2011לרוב בכי או צחוק ללא קשר לנסיבות או כדברים מוקצנים מהרגיל הינם ביטוי לתבנית התנהגות חריגה הידוע בילדים עם פיגור ולא דווקא אירועים פירכוסים. באם הנ"ל ממשיך ממליץ בכול זאת לפנות להערכת נוירולוג ילדים מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טילטול נידנודאמא02/01/2011
בני ילד עם אפילפסיה ופיגור קשה מטופל בדפלפט כרונו והרמה גבוה בדם.
כל ההתקפים שהיו הינם ריפיון איבוד טונוס או נפילה לאחרונה ישנה מעין רעידה נידנוד עדין ביותר של חלק עליון ללא איבוד טונוס ללא שינוי במצב ההכרה או הבעת הפנים איך להתייחס לזה האם זה סוג נוסף של פירכוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טילטול נידנוד - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/01/2011שלום אמא
יתכן והרעידות הללו הם צורה חלקית של הפרכוס של איבוד טונוס
יתכן ואלו לא פרכוסים כלל
כדי להבדיל בין שתי אפשרויות אלו יש לבצע וידאו-EEG ולתעד את הרעידות ואת הפעילות ב-EEG בו זמנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע אחד לבת שנה ושלושה חודשיםאמא02/01/2011
בתי בת שנה ושלושה חודשים. חיונית, פעילה ושמחה.
היום בערב יצאנו לטיול במהלכו היא פרצה בבכי כי נבהלה ממדורה קטנה שראתה ממרחק כמה מטרים. במהלך החזרה הביתה היא בכתה כמה פעמים (בכתה ונרגעה לסירוגין) מסיבה לא ידועה (בכי שמאד לא אופייני לה). לקראת הבית נרגעה, אך כשירדנו עם העגלה במדרגות התרשמתי שהיא רפויה ושקטה מדי. כשניגשתי לראות אותה מלפנים ראיתי שעיניה פקוחות אך היא אינה מתבוננת בי. היא לא הגיבה לקריאותי, ורק כשהנעתי אותה מעט וקראתי בקול רם היא פתאום הגיבה, התבוננה בי והחלה לבכות. זה לקח חצי דקה בערך עד שהיא הגיבה.
כשנכנסנו הביתה היא ינקה מעט, ונשמה לאט מאד יחסית לרגיל. אחרי היניקה היתה עוד אפיזודה של אפתיה של כמה שניות. לאחר מכן היא שבה בהדרגה לפעילות חיונית, מתעניינת ושמחה.
לא קרה מעולם מקרה כזה, ואין רקע של אפילפסיה במשפחה.
לא היה לה חום, והיא לא נפלה או נחבלה. היא בריאה בדרך כלל.
האם יש סיבה לדאגה? האם יתכן כי מדובר באפילפסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע אחד לבת שנה ושלושה חודשים - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/01/2011שלום אמא
קשה מאוד לדעת מה היה האירוע
בדרך כלל גירוי מפחיד לא גורם להתקף אפילפטי
בכל זאת כדאי לגשת להבדק וגם לעשות EEG
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאפילפסיהאני30/12/2010
אני אם לתינוק בן 3 חודשים שמפרכס בשבוע האחרון .נוירולוגית שלחה אותי למיון, שאלתי היא :האם יש צורך דחוף ללכת למיון או שניתן להמתין לתור לבדיקת EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאפילפסיה - תגובה
ד``ר שי מנשקו31/12/2010זאת בכלל לא שאלה - גשו להערכה במיון ילדים קרוב בדחיפות!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה ללמיקטלורד30/12/2010
בני בן ה3.5 קיבל כחצי שנה דפלפט והוחלט להחליף ללמיקטל (בינתיים מורידים בהדרגה את הדפלפט) עקב בעיות של חוסר תאבון ושתיה וירידה במשקל.שאלתי כיצד ניתן לתת את הכדור לילדים?כרגע אני מרסקת אותו מוסיפה מים ושואבת לתוך המזרק יחד עם הדפלפט, האם זה בסדר לערבב אותם יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה ללמיקטל - תגובה
ד``ר שי מנשקו31/12/2010לרוב מומלץ לא לתת את 2 התרופות באותו זמן אלה להמתין כ 15-30 דקות בניהם [ אין המלצה חד משמעית ] . כמו כן יש לוודא עם הרוקח בבית המרקחת כי ניתן לרסק את הלמיקטל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןאנונימי27/12/2010
אז ככה אני בן 15 ומעשן כבר חודש
היום עישנתי סיגריה אחת של נקסט לא רציני אחר כך הרגשתי סחרחורות,ראיתי כתמים צהובים בעינים,חלש,והייתי חיוור וכמה בעיות ראיה ראיתי צבעים שונים וכו'
האם עלול להיות לי התקף עכשיו?אני על דפלפט ואני ממש מפחד
בבקשה עזרה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון - תגובה
ד``ר שי מנשקו31/12/2010לא נישמע כמו התקף אפילפטי- נסה להימנע מעישון זה טוב יותר בכול המובנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לספר?יפית27/12/2010
שלום רב,
ילדי בן 8 וסובל מאפילפסיה של גיל הילדות וכן מעיכוב התפתחותי. לפני כשנה גם הוטרד מינית בבי"ס ע"י ילד מכיתתו ולכן הוא מטופל אצל פסיכולוגית והיא המליצה לנו לספר לילד שהוא חולה כי אף פעם הוא לא שאל שאלות ,והוא שותה את התרופה בלי שום בעיה.
אז רציתי לדעת מה מספרים לילד בגיל שלו והאם להגדיר את זה כמחלה מפני שאינו זוכר את ההתקפים ? אנא עזרו לי כדי לא לפגוע בו ולתסבך אותו נפשית כי גם ככה הוא סובל מביטחון עצמי ירוד וסבל עד היום מהרבה כישלונות
תודה רבה יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לספר? - תגובה
ד``ר טל גלבוע27/12/2010שלום יפית
אין תשובה אחת נכונה לשאלתך
כל ילד הוא שונה ויכולת ההבנה שלו שונה
ישנם ספרים שנכתבו לילדים על מנת להסביר להם על המחלה ואפשר להעזר בהם (גב' אפילפסיה, טלי הארנבת עם האפילפסיה ועוד)
תוכלי גם להעזר במתנדבי האגודה הישראלית לאפילפסיה ושם גם תמצאי קבוצות תמיכה לאמהות כמוך המתמודדות עם אותן התלבטויות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ואבקת חלבוןאלדד26/12/2010
שלום רב. אני מתאמן במכון כושר וברצוני לצרוך אבקת חלבון. השאלה אם זה מסכן את בריאותי כחולה אפילפסיה, האם זה מתנגש?
אני מטופל בלמיקטל 200 מ"מ ביום ויציב קרוב ל4 שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ואבקת חלבון - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/12/2010שלום אלדד
אם האבקה מכילה חלבונים בלבד ובתנאי שאתה לא מטופל גם באמצעות דיאטה קטוגנית, אין סיבה שנטילת תוסף המזון הזה תשפיע על האפילפסיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חומר באבקות...
אלדד26/12/2010כן יכול להיות מסוכן?
ראיתי כתבה ונאמר בה שזה הורס את הכליות והכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חומר באבקות... - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/12/2010שלום אלדד
אכן עודף חלבון עשוי לגרום בעיות במצבים מסויימים ולכן מומלץ שתתיעץ עם דיאטנית רפואית (אפשר אפילו בקופת חולים) לגבי הכמות וההרכב המתאימים לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עיניים ע"י תינוקתהדסה24/12/2010
בתי בת שנה ו 5 חודשים.נפלה לפני שבוע על פרצופה מגובהה.הקאה אחת בבוקר שלמחרת.כבר באותו ערב הבחנתי בגלגול עיניים לשניות מספר.אושפזה ל48 שעות.פונדוס תקין.ללא הדמיית ראש.נמצא תמיד שהכל תקין.במשך השבוע ראיתי פה ושם גלגולי עיניים.שום רופא לא ראה את התופעה.אתמול היינו במיון שניידר.נמצא תקין.פונדוס תקין.ללא הדמיית ראש.הוזמנו ליום א לאאג. אנא עזרו לי להבין מה יכולה להיות התופעה, ומדוע אני כל כך מודאגת בזמן שהרופאים פחות.כיצד אתם יכולים לטרום לי מנסיונכם?
האם לקבוע פגישה פרטית עם נוירוכירורג בכיר?מה לעשות?
בתודה מראש.הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול עיניים ע"י תינוקת - תגובה
ד``ר טל גלבוע26/12/2010שלום הדסה,
קשה לדעת מהם האירועים הללו ובהחלט יתכן שמדובר בפרכוסים ולכן יש להמתין לתוצאות ה-EEG. אין טעם לפנות כרגע לנוירוכירורג אך יש לשקול הדמית ראש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהאמא23/12/2010
שלום רב
- בתי כיום בת 8 עם CP קל לקוייית שמעיה עם 2 שנטים והרחבה נוספת של החדר השלישי כל זאת על רקע הידרוצפולוס כתוצאה מדלקת קרום המח חיידקית בגיל חודש וחצי . בגיל 4 החלו ארועים פירכוסיים קשים מאוד עם איבוד הכרה מלווים בחם וכולם מתוך שינה . קיבלה דלפט סירופ ואחרי כשנתיים הוחלף לטגרטול CR כיום מקבלת מינון של 600 מ"ג ליום. בחצי שנה האחרונה החלו אירועים של התעוררות מתוך שינה (רבע שעה אחרי שנרדמה או ביקיצה בבוקר) בצעקות חזקות בהלה ובהייה באויר כאשר כל החלק הימני של הגוף משתתק,בנוסף היו גם 3 אירועים עם איבוד הכרה בשינה בהפרשים של חודשיים.
הילדה עשתה לפני כחודש MRI 2 הנקזים הקיימים מנוקזים ולא מורחבים וקיימת הרחבה בולטת של חדר שלישי עם לחץ על הכיאזמה הדחוקה מטה וקדימה. נוירוכירוג החליט לא להתערב כירוגית כי אין שינוי מ-MRI שלפני שנתיים ואין לחץ על העיניים.
רצ"C פיענוח EEG מלפני חודשיים
WHILE PATIENT WAS AWAKE DROWZY ASLEEP AND UNDER HYPERVENTILATION AND PHOTIC STIMULATION/ SOMETIMES DURING AWAKE STUDY NOTED FOCAL LT/FRONTAL AND LT/OCCIPITAL THETA 5-6 HZ ACTIVITY/ THERE ARE NORMAL PATTERNS ACCORDING TO DROWZY AND SLEEP STUDIES/ NO EPILEPTIFORM ACTIVITY WAS FOUND/ SOMETIMES NOTED ARTEFACTS OF MOVEMENTS. CONCLUSIOB: MILD TO MODERATE FOCAL SLOWIMG OF E
יש לציין שמנת הטגרטול הועלה לאחר כל אירוע למרות שרמת התרופה בדם טובה.
הנוירולוג המטפל טרם בדק ונתן תשובה מה לעשות ורק ביקש EEG נוסף בשינה. שאלתי מה דעתך בכלל בנושא והאם באמת מועיל לעשות שוב EEG בשינה.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
ד``ר שי מנשקו23/12/2010אכן לא ברורה מה מטרת ה EEG החוזר בשינה - היות והניתור שכתב מסוכם כתקין בנימנום ושינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלמיקטלאסתי22/12/2010
בתי, בת 8 חודשים, התחילה טיפול בלמיקטל לפני 3 ימים. זאת לאחר 4 פרכוסים במשך שבוע ואשפוז בבי"ח מאייר לילדים.
כבר בלילה הראשון לאחר נטילת התרופה (5 מ"ג - פעמיים ביום) היא התעוררה ולא יכלה להירדם למשך 4 שעות. בנוסף, בכתה המון ומשכה את עצמה בידיים וברגליים בעצבנות.
כך גם בלילה השני וגם עכשיו.
יכול להיות שזו תפעת לוואי של התרופה? מה עליי לעשות?
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלמיקטל - תגובה
ד``ר שי מנשקו23/12/2010אכן ללימקטל אפשרות לגרום להפרעות שינה ואף מעט הפרעות התנהגות - אולם ברוב המיקרים הדבר חולף לאחר מספר ימים. ובנתיים ממליץ שתעקבו בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)