מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו התחלה של התקפי אפילפסיה?אביגיל06/02/2010
ד"ר שלום רב,
ביתי היום בת 9 חודשים ןבת 7 חודשים מתוקן. נולדה פגית בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג לאור רעלת הריון שלי, ללא הפרעות או סיבוכים. היום שוקלת 7.5 ק"ג ואורכה: 68 ס"מ.
ניזונה מתמ"ל של פגים ומארוחות של פירות וירקות. בדר"כ היא ילדה חייכנית, מתוקה, משחקת עם צעצועים, מחזיקה את ראשה יציב, אך מתהפכת רק מהבטן לגב ולא ההיפך. עוד לא זוחלת אף לא גחון וגם עדיין עמידת שש לא נראית באופק. גם אינה יושבת עצמאית. לדעתי העניין הוא איחור התפתחותי.
בשבוע האחרון קורית תופעה מוזרה: ילדתנו באי שקט ( דבר שלא היה אופייני לה קודם ) ןכאשר היא על הידיים שלנו היא מטה את ראשה קדימה כאילו מצב של חוסר שיווי משקל ומתחילה לבכות . זה קורה פעם בבוקר ופעם בערב והיא בהכרה מלאה. גם כאשר היא סתם יושבת על הטרמפולינה יוצאות לה תנועות לא רצוניות פתאומיות של כיווץ העיניים, הזרועות והרגליים . דבר שנמשך בין דקה לשתיים. פנינו לרופא משפחה ושלח אותנו לבצע בירור . מחר יש לנו תור ל - EEG ע"מ לבדוק ולעקוב אחר הפעילות של המח ולייעוץ נוירולוגי. בעקבות הנ"ל נלחצתי ואני בהתקפי חרדה . מהי התופעה הזו? האם זו התחלה של אפילפסיה? האם אלו פירכוסים
או התכווצויות מדאיגות? מה יקרה עם התגלו הפרעות ב EEG? איך מטפלים בזה?
בברכה,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי שלום
ד``ר שי מנשקו09/02/2010אכן את נישמעת מאוד חרדה- מציע כי תמתיני לביצוע ה EEG ובעיקר לביקורת הנוירולוגית ורק אז תגיעי למסקנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט וטיפול שיניים בגז צחוקתמי06/02/2010
בתי בת עשר נוטלת דפלפט 500 ,האם יש מניעה לבצע טיפול שיניים בגז צחוק? יש סכנה כלשהי? רופאי השיניים שאליהם פנינו חוששים מאוד לטפל בה האם יש סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי שלום
ד``ר שי מנשקו06/02/2010באם בתך מאוזנת ללא התקפים תכופים - ללא כול מניעה לטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע חוזר של פרכוסשרון04/02/2010
בני בן 5 מהקיץ האחרון עשה אירוע של ספזם של ידיים ועוית של השפה ,לאחר שינה של כ-שעתיים.
מאז היו עוד כמה אירועים דומים.
עשינו בירור האיאיגי חזר תקין גם בעירות וגם בשינה.
וגם במעבדת שינה הכל היה תקין
אתמול בלילה היה אירוע נוסף
האם זה סוג של אפילפסיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון שלום
ד``ר שי מנשקו06/02/2010חסר לי תאור מדויק יותר של האירועים ושעות היום שבהם קרו , אולם מהמעט שכתבת נראה כי מתאים לתאור אפילפסיה שפירה של גיל הילדות הנקראת גם אפילפסיה " רולאנדית".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע חוזרתמר04/02/2010
לפני כשלושה חודשים ביתי בת השמונה עברה ארוע פירכוסי ראשון.
לאחר ביקור אצלך הבנו שזה כנראה אפילפסיה שפירה של גיל הילדות.
אתמול בלילה חוותה ארוע נוסף קצר מאוד 20 שניות בערך. היה פירכוס לצד ימין מעט קצף מהפה.
עדין לא עשינו e.e..g נוסף האם לבוא לביקור. או לחכות לתוצאות של הבדיקות?
האם ביתי תקבל טיפול תרופתי אחרי אירוע נוסף?
תודה על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר שלום
ד``ר שי מנשקו06/02/2010ממליץ להמתין לביצוע ה EEG החוזר - ואז נישקול בהתאם מה ההמשך המומלץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי את תשובת ה-EEGחלי03/02/2010
שלום ד"ר, אבקש את עזרתך בפיענוח - "תרשים לאחר חסך שינה חלקי , בעירות לא תקין עקב הפעילות האפילפטיפורמית שתוארה ושמתאימה ל-
Bening Epilepsy of Childhood with Centro-Temporal Spikes , נרשמו קומפלקסים של זיז וגל בשני האזורים הצנטרוטמפוראליים חלקם בקבוצות בצורה סימטרית אך לרוב לא סינכרונית"
אודה אם תומר לי על מה מדובר, והאם זה מצדיק את כאבי הראש העזים שיש לילדה (להזכירך היא בת 9) תודה חלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי שלום
ד``ר שי מנשקו06/02/2010ה EEG לא תקין ומראה על אפשרות של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות, אולם הדבר לרוב איננו קשור לכאבי ראש וככול הנראה מימצא אקראי.
ממליץ שתשלימי ברור לגבי הסיבות לכאבי הראש החוזרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסי חום אצל תינוקת עם מוקד אפילפמירית03/02/2010
ביתי בת 8 חודשים מפרכסת בעליית חום פרכוסים ארוכים כ20 דק אשר מופסקים ע"י דורמיקום או סטריזוליט. כוללים איבוד הכרה וקפיצות של כל הגוף. ברוב המקרים לפני הפרכוס מתחילה לקפוץ יחד עם מצמוץ עיניים. הפרכוסים החלו מלפני ארבעה חודשים (מיום מתן חיסון מחומשת ופרבנר), ועד כה עברה כ11 פרכוסים. CT תקין , EEG רק בפעם השלישית יצא מוקד בצד שמאל ונראה גם לאחר התקפים נוספים. כל הפעמים הבדיקה נעשתה בסמוך להתקף ועם חום.
החלה טיפול תרופתי של פנוברביטל אשר לא מנע את ההתקפים, החלה טיפול באוספולוט בהדרגה ע"מ להפסיק עם הפנוברביטל.
מתאשפזת כל שבועיים כתוצאה ממחלת חום שלא ידועה אף פעם (תמיד אומרים שזה ויראלי).
לא מצליחים לעשות עדיין MRI כי כל פעם חולה.
לא יודעים מה לעשות, איזה תרופות מומלצות, אפילפסיה או פרכוסי חום (רוב הרופאים הגדירו כאפילפסיה).
בבקשה תעזרו גם במידע או הפנייה לטיפול מתאים.
תודה , הורים מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית שלום
ד``ר שי מנשקו06/02/2010ע"פ תאור המיקרה שלך אכן יתכן כי מדובר בפירכוסי חום מורכבים או בפירכוסים אשר החום רק הגורם המתחיל את התהליך( יותר סביר- בעיקר על רקע הדיווח על מוקד חריג ב EEG)ואשר הבסיס שלהן הינו אפילפטי.
לרוב תרופות כגון פנוברביטל אכן עוזרות אולם ניתן לשקול גם טיפול בתרופות כגון ריבוטריל בכול עלית חום או צינון , אף טרם עלית החום למניעת הופעת התקפי פירכוס ארוכים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה פענוח אי אי גיא א א02/02/2010
אבקש תגובה לתשובת אי אי גי לחולה המטופלת בלמיקטל 150 מ"ג פעמיים ביום
בחסך שינה וקצת ערנות לאחר חסך שינה
הבדיקה במכשיר דיגיטלי רב ערוצי b7
מקצב אלפא סימטרי בתדר 8 הרץ באזורים אחוריים לאחר עצימת עיניים \התפרצויות זיז וגל איטי
נרשמה שבלי שינה nrem 1-3 (פעילות אפילפטימוטורית בשינה גברה,באופן משמעותי)
האם צריך וכדאי להחליף תרופות? האם זה מאוד לא תקין
בדרך כלל התקפים קרו לאחר קימה משנה (טוני קלוני) בשעה לאחר הקימה והיו בזמן האחרון גם קפיצות של היד (מיוקליני?)
תודהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו02/02/2010תרשים ה EEG חריג ומעיד על פעילות אפילפטיפורמית, אולם - כפי שציינתי רבות בעבר אין קשר ישיר תמידי בין מימצאי הEEG וסיווג האפילפסיה.
למיקטל יכולה לשמש תרופה טובה לכך ,אך, על השאלה לשינוי מינון או החלפת הטיפול יש לפנות לנוירולוג המטפל ליעוץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בשעת שינהחלי31/01/2010
שלום, הבת שלי בת 9. לפני חצי שנה ולפני שבוע פירכסה בזמן שינה. הילדה התעוררה ולא היתה מסוגלת לדבר. היתה משיכה של זווית הפה והילדה אמרה שלא הצליחה לדבר כי הייתה לה לשון כבדה ונזל לה רוק מהפה. עשינו בדיקת EEG שינה, טרם קיבלנו תשובות והבת שלי סובלת מאוד מכאבי ראש. על מה זה מצביע והאם יש חשש כלשהו, עד שנקבל את התשובות? תודה חלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי שלום
ד``ר שי מנשקו01/02/2010ע"פ התאור הקצר שכתבת והגיל יתכן מאוד כי מדובר באירוע פירכוסי עקב" אפילפסיה שפירה של גיל הילדות" . כדי לא לקפוץ לאבחנות "ללא כיסוי" ממליץ תחילה, להמתין לתוצאות ה EEG ולהערכה הנוירולוגית הנילוות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים חוזרים, מודאגת מאוד!שרון31/01/2010
בני בן ה- 8 עבר לפני שנה בערך פרכוס מתוך שינה לאחר ההרדמות, פרכוס של דקה וחצי בערך שכלל עיוות של הפה ולאחר מכן הקיא והתלונן על כאבי בטן. חודש לאחר מכן היה שוב פרכוס של 2 דקות בערך וריר שיצא מהפה, התלונן שהרגיש שמשהו חונק אותו. חודשיים אחריי התעורר בלילה ודיבר לא ברור, היה מאוד מבוהל ורצה לישון איתנו בחדר. בערך שבועיים אחרי שוב אותו דבר, קם בלילה, טען שהוא לא מרגיש טוב וביקש לישון איתנו בחדר. לפני חודש וחצי עשינו בדיקת EEG שמראה כנראה אפילפסיה רולנדית, נשלחנו לעשות גם MRI ועוד לא עשינו. בחודש האחרון הוא פרכס שלוש פעמים ואחרי זה הקיא והייתה עוד פעם שקם אלינו למיטה וטען שהוא לא מצליח להרדם ולא מרגיש טוב וביקש לישון איתנו. המצב בבית הספר לא טוב, המורה טוענת שהוא לא מתפקד כמו שצריך ומפריע לילדים אחרים וגם לא מצליח ליצור קשרים חברתיים. אני ממש מודאגת ממצבו, הוא לא מקבל כרגע שום טיפול תרופתי ואני מפחדת שהמצב יהיה גרוע יותר. האם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב?? האם המצב של פרכוסים שחוזרים בתדירות גבוהה יכולים לפגוע במוח? מה לעשות עם בית הספר? במהלך היום הוא לא מרוכז, לא מקשיב, מציק לאחיו. מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון שלום
ד``ר שי מנשקו01/02/2010כפי שתארת היטב ובהמשך למימצאים ב EEG אכן נישמע ומדובר באפילפסיה שפירה של גיל הילדות או בשמה הנוסף אפילפסיה "רולאנדית". לעיתים ביחד עם צורה קלה זאת של אפילפסיה מדווחים גם הפרעות קשב/ריכוז בתדירות גבוה יחסית מאשר באוכלוסית ילדים ללא אפילפסיה , ולכן ממליץ לפנות להערכה נוירולוג ילדים בהקשר להערכת בעית קשב/ריכוז אפשרית בהתיחס גם לבעיית האפילפסיה.
בנוסךף יש לדאוג כי יבצע EEG בערנות ושינה (ולא רק בערנות כמקובל) לשלול אפשרויות נוספות לשינוי התהגותי כפי שדיווחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות למשפחת האפילפסיהעינת30/01/2010
לאחר 2 אירועים לא מוסברים של איבוד הכרה למס' שניות אצל בני הקטן בן ה-1.8 חודשים, הסתבר לנו השבוע לאחר בדיקת EEG כי אנו סובלים מאפילפסיה שפירה/שכיחה וזמנית שאופיינית לילדים בגילאי 5 עד הבגרות. בשל העובדה כי המחלה הופיעה בגיל כה צעיר הופנינו לMRI לבדיקה האם האפילפסיה נובעת מכשל מבני/אחר. למרות ששאלנו המון שאלות בעת הבשורה עדיין היינו בהלם והיום צצות לנו שאלות רבות נוספות, אשמח להתייעץ עימך ולשמוע ממך אודות המחלה:
1. האם יש טעם לחזור על בדיקת EEG ומה היא רמת מהימנותה?
האם באמת מדיקת ההבחנה כי האפילפסיה הינה שכיחה וזמנית עפ"י הEEG?
2. מה לצפות כאשר המחלה הופיעה בגיל כה מוקדם האם יש יכולת ניבוי לכמות האירועים וטיבם?
3. עד כה מאפייני הפרכוס היו אך ורק איבוד הכרה, האם ככל שהגיל גדל המאפיינים מחריפים או משתנים?
4. מה הסטטיסטיקה וניסיונך אומרים לגבי החלמה מהמחלה בגיל הבגרות?
5. האם ישנם ספרים מקצועיים המרחיבים על התופעה בעיקר אצל תינוקות בגיל כזה?
6. בספרות באינטרנט ניתן למצוא המון סוגים של אפילפסיה ושמות רבים..איך אני יכולה להבין לאיזו מהם אנו שייכים? (PATIT MAL,בינלאמי ....).
7. עדכמה אופטימית אני כאשר אני מאמינה כי יש סיכוי שאירועים או לא ישנו?
אני יודעת ששאלו הון ויש לי עד רשימה ארוכהזה נובע לבלבול ותחילה של הכרה במחלה ..
תודה רבה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת שלום
ד``ר שי מנשקו01/02/2010אכן נראה כי אתם במצב חרד מאוד- ולכן מציע כי את כול השאלות שכתבת תפני לנוירולוג המטפל שלכם, אשר צריך לענות לכם על כול טווח השאלות באותו מיפגש שדיברתם יחד , על קביעת האיבחון וסוג האפילפסיה.
בנוגע למידע רפואי זמין להורים ממליץ לפנות לאי"ל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים בגפה אחתאנונימי29/01/2010
שלום.
אני בן 16. מדי פעם כשאני שוכב אני מרגיש שאני יכול להגיע למצב של ממש פרכוסים ברגל ימין.
אני לא בטוח אם תחילת הפרכוס היא רצונית או לא רצונית, אבל אני כן יכול לעצור את הפרכוס. בדרך כלל הפרכוס נמשך לא יותר מכמה שניות, אני נלחץ ומצליח להפסיק אותו.
זה לא קורה בכל מצב, זה קורה רק במצבים מסוימים.
אני לא מאובחן באפילפסיה ולא עשיתי שום סריקת מוח בעברי.
אני לא לגמרי בטוח שמדובר בפרכוסים, כי פרכוסים הם לא רצוניים והתחושה שלי היא שזה רצוני ברמה מסוימת.
ראוי לציין שבעברי סבלתי מכמה התקפי חרדה, אם זה קשור.
השאלה שלי היא: האם באמת מדובר בפרכוסים?
במידה וכן, אם אני יכול לשלוט על זה ולעצור את זה והפרכוסים לא חמורים, יש סיבה לטפל בזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו01/02/2010הצעתי הראשונה לך- הרגע ונסה לחפש ענין בדבר אחר.
באם אתה עדין מוטרד - פנה לרופא מטפל וספר לו על כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק שני -בן שנה ו11 חודשיםאמא שואלת29/01/2010
בני בן שנה ו11 חודשים, הבוקר בדרך לגן, באוטו, ללא כל סיבה נראית לעין הוא התנתק למספר שניות, בעלי קרא לו, נגע בו, בהתחלה לא הגיב ואז אמר אבא די, הגיעו לגן והכל הי בסדר. זה אירוע שני , הראשון היה לפני חצי שנה, רכבנו על אופניים ופתאום ראשו נשמט הצידה, הוא הביט לשמיים ולא הגיב כמה שניות לקריאתנו. התעורר וחזר לעצמו לגמרי. בשני המקרים לא נראו סמפטומים נוספים כמו פרכוסים, נזילת רוק וכד'. האם זאת תופעה שמעידה על תחילת אפילפסיה? ברור שאלך להתייעץ עם הרופא המטפל, אך בכל זאת רציתי לשמוע תגובה ראשונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו29/01/2010כדי במקביל לקביעת הפגישה עם נוירולוג הילדים - לשקול גם ביצוע EEG בשינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות חוזרותטלי28/01/2010
שלום,
בתי בת השלוש נופלת מזה חצי שנה. היא נופלת ונעמדת בחזרה. לפני שישה חודשים התדירות שבה היתה נופלת היתה קרובה ל-6 פעמים ביום,אך כיום נופלת עד 3 פעמים.
ברצוני לציין שבספטמבר 2009 היינו מעורבים בתאונת דרכים כשהילדה הייתה ערה, ומאותה נק' זמן התופעה(הנפילות) החלה. לאחר התאונה נבדקנו בבה"ח ולפיהם הכל היה תקין.
לפני כשבוע בתי עברה את בדיקת ה- EEG והתוצאות לא היו תקינות.
ממצאי הבדיקה הם כדלהלן:
זיז קל,תצורה רונלדי, תכוף באיזור פריאטלי פרה סגיטלי ימני לעתים בא בצברים.
אבחנה: אפילפסיה בניגנית של הילדות.
אני מבקשת לדעת מס' דברים:
מהי האבחנה וכיצד ניתן לפשט אותה בהסבר שונה?
האם תופעה זו תחלוף ומתי?
מהם דרכי הטיפול? ולמי מומלץ לפנות?
אני אודה לך אם אקבל תשובה מהירה מכיוון שאני מאוד לחוצה.
תודה והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי שלום
ד``ר שי מנשקו29/01/2010מימצאי ה EEG - מצביעים ככתוב על אפשרות של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות אשר חולפת [עם או בלי טיפול] . לצורה זאת של אפילפסיה אין כול הסתמנות כפי שאת מתארת - כנפילות חוזרות מס פעמיים ביום וכן איננה מופיע בהקשר של חבלת ראש .
ממליץ כי תפני בהקדם להערכה נוירולוגית היות וממצאי ה EEG יכולים להיות מימצא מיקרי בלבד וללא קשר לסיבת הנפילות החוזרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנרגטירחלי27/01/2010
האם טיפול אנרגטי יכול להרגיע את המוח
שיגיע לאיזון. עם התרופה כמובן.
אני מתכוונת לאפילפסיה מיוקלונית שהתרופה עוזרת
לפרכוסים אבל לא לקפיצות בידיים.
האם הטיפול האנרגטי יכול להועיל ולהעלים את הקפיצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות!
ד``ר שי מנשקו29/01/2010ראי את תשובתי הקודמת על "טיפולים אלטרנטיבים שונים".
אינני מכיר כול הצלחה בטיפול באפילפסיה ע"י טיפולים אנרגנטים..בפרחי בך..בעיצוב גלי מוח...בעיסויים...וכ"ו ואף ממליץ להיזהר משרלטנים העוסקים בכך ומבטיחים דברים ללא כול ביסוס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותאמא27/01/2010
בני ילד עם פיגור ברמה קשה ואפילפסיה של נפילות וריפיונים שותה דפלפט והרמה בדם 117.
מאז שהועלה רמת דפלפט למינון גבוהה יש שיפור קל.
לפני כשבוע לערך התעורר משינה (היה מכוסה בשמיכה ) והיה לו רעד עדין בידיים וגוף וכן נקישות שיניים היה בהכרה מלאה ואף ביקש לשתות ,לי היה ברור שקר לו והרעידות הן מקור היה קריר בחדר.
היום אני תוהה ושואלת את עצמי אולי זהו סוג של פירכוס? היכול להיות שהרעידות הן פירכוס?
איך מזהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו29/01/2010יתכן כי הרעידות היו סוג של פירכוס- אולם הסיכוי לכך נמוך!!
בהנחה כי לבנך פירכוסים כללי, אין לרוב צורך לחשוש כי האירועים המתוארים מהכרה מלאה כולל תגובה מתאימה למצב שבו היה ( ביקש לשתות ולכסותו) מקורם בפירכוס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)