מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון שעלת בהריוןדנה12/02/2015
שלום
אמי מקווה שאני בפורום הנכון...
אני בהריון בשבוע 30 ואני נדרשת לבצע את החיסון לשעלת
לפי הבנתי החיסון בעבר והיום מכיל גם חיסון לטטנטס
בשנת 2010 קיבלתי חיסון לטטנוס בעקבות פציעה, האם אני עדיין מחוסנת באמצעות אותו חיסון לשעלת והנוגדנים מגנים גם על העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שעלת בהריון - תגובה
ד''ר אריק האס12/02/2015דנה,
מבחינת טטנוס את מחוסנת. החיסון ניתן בגלל החידק שעלת. מכיון שלא קיים שעלת כחיסון לבד, צריך לקבל מנה של טטנוס אסכרה ושעלת ביחד - ואין בעיה בזה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בלי סוףלנוש04/02/2015
שלום. התינוקת בת שנה. לפני חמישה חודשים נכנסה לגן ומאז היא לא יוצאת מנוזלת וחום. יומיים היא בגן (ראשון, שני) ויתר השבוע בבית (עם יומיים אני לא מגזימה, זה כך בפועל) עם חום , אף סתום ושיעול , משאירה אותה בבית היא מבריאה - מחזירה לגן ושוב פעם אותו דבר. היה לה ברונכיתיס, דלקת אוזניים. האם יש טיפול לחיזוק המערכת החיסונית שלה? אני יודעת שאין תרופת קסם, לוקחים אותה והכל מסתדר, אבל בכל זאת, מה אפשר לעשות. האם יש רופא מומחה שניתן לפנות אליו ולעשות בדיקות של מערכת חיסונית של הילדה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה בלי סוף - תגובה
ד''ר אריק האס04/02/2015שלום,
אני לא שומע על תסמינים שמחשידים על בעיה במערכת החיסון. כנראה מדובר במחלות זיהומיות חוזרות בזמן של חורף שמסתובבות בין הילדים. חשוב להקפיד על קבלת חיסוני שגרה בזמן כולל חיסון שנתי נגד שפעת. אם יש עוד שאלות בקשר לאפשרות בחוסר במערכת החיסון, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה בלי סוף.
לנוש04/02/2015תודה רבה. עוד שאילה. האם חיסון נגד שפעת יכול להפחית כמות הדבקות בשאר הוירוסים, שגורמים להצתננות (לדוגמה), או שהוא פועל רק נגד וירוס שפעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חולה בלי סוף. - תגובה
ד''ר אריק האס04/02/2015החיסון שפעת מונע רק מחלות שנגרמות ע"י נגיף השפעת. בכל זאת, כדאי להתחסן כי: 1) מה שניתן למנוע, רצוי למנוע. 2) יש כמה זנים בתוך החיסון ואותו בן-אדם יכול לחלות עם זנים שונים של שפעת בזמנים שונים באותה עונה. 3) שפעת לפעמים מסתיימת בדלקת אוזניים או דלקת ריאות חידקית - כך שלפעמים כן מדובר במניעת כמה מחלות שונות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתשי28/01/2015
שלום
בני בן 12 בריא .
לפני יומיים התלונן ל כאבים באזור הלסת קרוב לאוזן ימין היום זה נפוח מאוד .בבדיקה של רופא הילדים אובחנה חזרת (רק על סמך מישוש המקום)בני קיבל את כל החיסונים אז איך יכול להיות שהוא קיבל את החזרת ?והאים זה יהיה של יותר עקב החיסון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרת - תגובה
ד''ר אריק האס29/01/2015שי,
תודה על השאלה. לא בטוח שמדובר בחזרת למרות שזה יכול להתאים. גם אם אכן מדובר בחזרת, זה יכול להיות על אף החיסונים שקיבל. חיסונים גורמים לתגובה לארוך טווח ברוב המוחלט של מתחסנים, אבל לא 100%, כך שתמיד נשארת אפשרות למחלה. בנוסף, בחלק מהמתחסנים, הזכרון האימונולוגי דועך עם הזמן ונותן אפשרות להופעת מחלה, לפעמים בצורה יותר קלה מאשר מי שאף פעם לא התחסן.
שיקול שלישי הוא שבזמן שאנשים אחרים לא מתחסנים, הנגיף יכול לעבור בכמויות שאפילו אלו שהתחסנו יהיו בסיכון מסיום. זה מדגיש את החשיבות לקבלת חיסונים לא רק לבן אדם הפרטי המתחסן והתועלת שהוא מרוויח מהם, אלא גם לאלה שבסביבנו. למשל, יש מחקרים שהראו שכשמחסנים ילדים בבית ספר נגד שפעת, התחלואה\תמותה יורדות גם אצל קשישים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו חי מוחלשורד19/01/2015
שלום, בני בן השנה וחצי קיבל עד היום את חיסון הפוליו המומת במסגרת החיסון המחומש. היום בפעם הראשונה הוא קיבל גם את החיסון החי מוחלש בטיפות. נאמר לי בטיפת חלב כי עליו לקבל מנה נוספת. שאלותיי:
1. מדוע לקבל פעמיים (סה"כ 4 טיפות) אם כל הילדים קיבלו רק פעם אחת (2 טיפות)?
2. מה הזמן הנדרש בין המנה הראשונה (שקיבל היום) למנה השנייה?
3. אני בהריון שבוע 17 האם קיים סיכון לי או לעובר? (מאחר וחי מוחלש מופרש בצואה של הילד)?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה
ד''ר אריק האס19/01/2015ורד,
תודה על השאלות. טוב שהילד קיבל מנה אחת - אני עדיין מנסה לברר אם צריך לקבל עוד מנה כפי שנאמר לך. אני אחזור אלייך כשתהיה לי תשובה ואסביר את הסיבה איך שאני מבין אותה.
המרווח המינימלי בין מנות הוא חודש.
אין סכנה לאשה הרה שבנה יקבל חיסון חי מוחלש נגד פוליו
בברכה,
ד"ר אריק האס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
ורד20/01/2015ממתינה להמשך התשובה ושוב תודה על העזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה
ד''ר אריק האס29/01/2015לפי תשובה שקיבלתי ממחלקת אפידמיולוגית במשרד הבריאות:
1. יש לקבל עוד מנה לפחות 4 שבועות אחרי המנה הראשונה.
(עד כאן תשובתם, להלן הבנתי)
2. מה שנעשה ב2013 היתה במסגרת תגובה מהירה להחדרת הנגיף פוליו למדינתנו מה שלא היה תקופה ארוכה - המטרה היתה לחסן את כל האוכלוסייה שלא קיבלה חיסון פומי בהקדם האפשרי במצב של חירום פוטנציאלי.
3. עכשיו מדברים על ראייה לעתיד - האם הנגיף יוכל לחדור ולהתפשט בעתיד. לצורך זה הוחלט להכניס החיסון הפומי חזרה לשגרת החיסונים. בכל חיסון "חדש" - תמיד חותכים את הגיל המומלץ איפה שהוא - ילדים יותר גדולים קיבלו מנה אחת, לא נבצע עוד מנה לכולם, אבל כן נבקש שתינוקות שנולדו אחרי יוני 2013 לעשות 2 מנות בגילאים 6 ו 18 חודשים, ובמידה שלא קיבלו בגיל 6 חודשים, בהפרש של לפחות 4 שבועות בין שתי המנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון mmr בכיתה של הבן והריוןחנה29/12/2014
שלום, אני בשבוע שישי. ע"פ בדיקת דם שעשיתי אין לי נוגדנים לאדמת. בכיתה של בני עשו חיסון mmrv לילדים. בני לא קיבל את החיסון, כי הייתה לו תגובה קשה למנה ראשונה. האם זה שהוא נמצא בסביבת הילדים שחוסנו יכול לסכן אותי או את העובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון mmr בכיתה של הבן והריון - תגובה
ד''ר אריק האס29/12/2014זה לא יכול לסכן אותך או את העובר. בכל זאת כדאי שתעשי אדמת אחרי ההריון הנוכחי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו וחוסר הגייניהאני24/12/2014
שלום,
בתי בת 4 חודשים נמצאת בפעוטון עם ילדים גדולים ממנה.
אתמול אחד הילדים עשה את חיסון הפוליו החי מוחלש(בן חצי שנה). אימו אמרה זאת לצוות רק בשעות הצהריים.
אני יודעת כי הוחלף לו טיטול עם צואה ולא רחצו ידיים אחר כך. אחר כך המטפלת האכילה את הילדה (בבקבוק) ושיחקה איתה בצעצועים המשותפים..
בתי עברה בנתיים רק את החיסונים של גיל חודשיים(ז"א רק חיסון פוליו מומת אחד)
האם יש סיכוי שהיא נדבקה בפוליו??? לאיזה סימנים עליי להיות עירנית?
וכמה זמן הנגיף נשאר חי מחוץ לגוף (בידיים של המטפלת)לאחר החלפת הטיטול?
תודה. אני ממש בלחץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו וחוסר הגייניה - תגובה
ד''ר אריק האס25/12/2014אין צורך באמצעים מיוחדים מעבר להיגיינה רגילה. הבת שלך לא תידבק בפוליו. לא לדאוג.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהיובל20/12/2014
שבת שלום, אתמול עשיתי טיפול שורש בשן ורציתי לשאול , האם ניתן להשתמש באותה זריקת הרדמה (באותה מחט) לכמה הזרקות (כולן לי כמובן) בהפרש של כמה דקות בין אחת לשניה? תודה
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אריק האס20/12/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ונפיחות במפרקי הרגל והידרוחה רמי18/12/2014
לנכדתי בת השנתיים התגלתה פריחה , נפיחות וסימנים כחולים בקרסולי הרגלים , הברכיים ומרפקי הידיים. (ללא נפילה ללא מכה). היא התקשתה בהליכה.
הפריחה התפשטה לפנים. (פרצוף)
האם זו תופעה מוכרת ?
האם זה וירלי ?
לא נראה שזה אלרגיה.
אודה מאוד לתשובה וגם לתגובה ממי שחווה או שמע על התופעה.
סבתא רוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה ונפיחות במפרקי הרגל והיד - תגובה
ד''ר אריק האס18/12/2014שלום
הפורום לא מיועד לאבחן ילדים. אני מציע לגשת לרופא המטפל לצורך אבחנה ובמידת הצורך, טיפול.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופאאורית18/12/2014
שלום, האם בבדיקת הגרון עם המכשיר (זה עם הפנס) כשהמכשיר נוגע בפה בגלל שהילד לא פותח את הפה אפשר להידבק במחלות נוספות? תודה
בדיקת רופא - תגובה
ד''ר אריק האס18/12/2014כששואלים שאלה "אפשר", התשובה תמיד יהיה "כן" - יש וירוסים שיכולים לשרוד על חפצים ולעבור לבן אדם. כמו שקורה בידיים ובשיעול ובהתעטשות. כמה זה קורה מאוטוסקופ - לא ידוע. בדרך כלל לא ממש נוגעים במכשיר על המטופל - אם זה קורה בטעות, רצוי לבצע חיטוי עם אלכוהול של המכשיר. אני לא חושב שזה משהו שצריך להדאיג אותך יותר מדי.
בברכה,
ד"ר אריק האס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת ונטילת סירופDesloענת18/12/2014
שלום,
בני בן 1.9 נוטל עכשיו כל יום סירופ דסלורטדין-תרימה - Desloratadine-Trima
למשך חודש ימים.
האם בתקופה זו אפשר לתת לו חיסון שפעת (אני צריכה לתת לו את המנה השניה)?
חיסון שפעת ונטילת סירופDeslo - תגובה
ד''ר אריק האס18/12/2014אינה,
ניתן לחסן נגד שפעת בזמן שנוטלים תרופה זו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים עם דלקת בשן בינהשאלה16/12/2014
שלום,
רציתי לשאול האם מותר לבצע חיסונים (אדמת חזרת חצבת, שעלת, טטנוס ודיפטריה) עם דלקת בחניכיים באיזור שן בינה שצומחת לא נכון? (יש לי דלקות שבאות והולכות בשן הזו, ואני בד"כ מטפלת בהן בשטיפות פה בלבד והן עוברות, אבל כן יש שם קצת כאב וקשרית הלימפה בצד ההוא טיפה נפוחה).
ואם לא מומלץ להתחסן, כמה זמן אחרי שהדלקת עוברת צריך לחכות עד שיהיה מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים עם דלקת בשן בינה - תגובה
ד''ר אריק האס16/12/2014אפשר לחסן כל עוד שלא מדובר בחום ב48 שעות לפני החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל 4 ו- 6 חודשיםמיטל09/12/2014
שלום רב,
ביתי תהיה בת 5 וחצי חודשים בעת קבלת חיסון של גיל 4 חודשים (החיסון כולל: IPV, DTaP, Hib, PCV13, ROTA)
ותהיה בת 7 וחצי חודשים בעת קבלת חיסון גיל 6 חודשים
(החיסון כולל: IPV, DTaP, Hib, HBV, ROTA)
האם זה בעייתי וקיימות מגבלות גיל למתן החיסונים הללו?
תודה רבה ויום נעים,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל 4 ו- 6 חודשים - תגובה
ד''ר אריק האס11/12/2014מיטל,
תודה על השאלה. חייב לקבל כל 3 המנות של ROTA לפני גיל 8 חודשים. אין הגבלות או דברים מיוחדים בחיסונים אחרים. צריך לשמור על מרווח מינימלי לחיסונים כפי הוראת האחות שעובדת לפי תדריך החיסונים של משרד הבריאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שעלתקאלו102/12/2014
שלום רב,
האם החיסון ניתן גם לאוכלוסיה הכללית ולא רק לנשים הרות?
אם כן,
לאן צריך לפנות?
אם לא,
איך אפשר להתחסן באופן פרטי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אריק האס07/12/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשלבקת חוגרתיפית09/11/2014
שלום רב
בת 69. נוטלת תרופות לקצב לב. בעבר חליתי בשלבקת חוגרת פעם בגב ופעם סמוך לעין.
1. האם כדאי לי להתחסן לשלבקת חוגרת ?
2.האם החיסון הוא לכל החיים?
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אריק האס09/11/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מרובע בכיתה א'תומר04/11/2014
שלום
לגבי חיסון מרובע בכיתה א',
מה משמעותו ויעילותו אם לא קיבל חיסון משולש או מרובע בעבר?
תודה
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון מרובע בכיתה א' - תגובה
ד''ר אריק האס06/11/2014תומר,
אם לא קיבל מנה אף פעם, יהיה צורך לקבל עוד מנה (שני) בהפרש של לפחות 28 ימים כדי להיות מחוסן היטב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)