פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• בדיקת אוזניים
    לירון
    15/06/2014

שלום, בתי בת 4. התלוננה על כאב באוזן וביקרנו אצל רופא משפחה. הוא בדק את האוזן עם המכשיר שעליו מולבש כיסוי פלסטיק. לצערי , שמתי לב רק אחרי הבדיקה שהוא לא החליף את הפלסטיק שמתלבש על המכשיר שבודק את האוזן, גם אחרי שבדק את האוזניים של הבת שלי לא הוריד הכיסוי... האם דוקא כתוצאה מהמכשיר הזה יכולה להיות דלקת אוזניים, אם במקרה לילד לפניה היה משהו אפילו ויראלי באוזן... האם יכול להיגרם באמת נזק או הדבקה מדבר כזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אוזניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אוזניים - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2014

לא צפוי בעיות או נזק מהמצב שאת מתארת. דלקת אוזניים היא בעיה באוזן התיכונה כך שלא מועברת "מאוזן לאוזן".

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MMRV
    קרן
    25/05/2014

שלום רב
    ביתי בת השנה קיבלה חיסון MMRV
    לאחר כשבוע פיתחה חום, שלשולים ופריחה נרחבת. הפריחה אינה פריחה קלה אלא נראית בדיוק כמו הפריחה של חצבת- מכסה את כל פניה, בטנה, גבה, רגליה. פריחה כזו לא ראיתי מימיי. הפריחה עדיין חזקה זה שלושה ימים מלאים ולא נחלשת
    זו נראית לי תגובה קיצונית! הרופא טוען שזה ויראלי.. זה ממש לא נראה ויראלי.
    האם עלי להתייעץ עם עוד רופא? האם עלי להיות במעקב כלשהו עם ביתי הקטנה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    MMRV

הוספת תגובה

• MMRV - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/05/2014

קרן

תודה על השאלה. זה נשמע קשור לחיסון. אני תמה איך את יודעת איך בדיוק נראה חצבת, מדובר במחלה שרוב רופאי ילדים בדורנו לא רואים הרבה. כמו כן לא נהיר לי איך את מבדילה בין פריחה שנראית ויראלית ואחרת, שזה גם לפעמים קשה לרופאים. אם לא קיבלת תשובה שמרגיעה אותך, תתיעצי עם רופא אחר לשקט נפשי שלך, אבל את חא מתארת משהו חריג שמחיב יעוץ. אם תשלחי לי תמונות טובות אני יכול לנסות לתת התרשמות שלי.

בברכה,
    דר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Toxocariasis
    נח
    21/05/2014

שלום ד"ר,

יש לנו תינוק בן 3 חודשים וגור כלבים בן 6 שבועות (הלכנו להביא אותו כל המשפחה).

לאחר יומיים ראשונים של שלשולים דמיים של הגור, הוטרינר נתן לו תרופה נגד תולעים עגולות. למחרת בבוקר ראינו שיוצאות מהצואה שלה תולעים עגולות (הרבה).
    מיד בדקנו באינטרנט לגבי התולעת הזאת ואם היא יכולה להדביק בני אדם וקבלנו חום!
    מתואר שם שזה סופר מסוכן לילדים שנדבקים (מחלה שנקראת Toxocariasis)

יכול להיות שביום שהלכנו להביא את הגורה חבר שלי נגע בגורה ואז בתינוק (לא רוצה אפילו לחשוב על אפשרות שהוא שם לתינוק מוצץ). יכול גם להיות שאנחנו גם עשינו פשלה כזאת.
    בבית, כשהרמנו את הגורה, ניסינו להקפיד לשטוף ידיים אבל אי אפשר להיות בטוחים. בגלל שהיא גורה שעוד לא יכולה לצאת, היא עושה קקי על עיתונים בבית (כמובן שמנקים כשעולים על זה..)

אנחנו ממש בפניקה ומתקשים לישון בלילה.

השאלות שלנו הן:

1. האם יש סיכוי סביר שנדבק?

2. האם כדאי ללכת למומחה למחלות זיהומיות שישלח אותנו לבדיקות ?

3. האם זה כ"כ מסוכן ונפוץ כמו שמתארים?

אשמח לתשובה ויעוץ

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    Toxocariasis

הוספת תגובה

• Toxocariasis - תגובה

ד''ר אריק האס
    22/05/2014

1. יש סיכוי שנדבק. אין דרך לדעת בשלב זה אם כן או לא.
    2. אין מקום לייעוץ מחלות זיהומיות בשלב זה.
    3. רוב האנשים שנדבקו לעולם לא יפתחו סימנים. למשל, בארה"ב, יש מיליונים שמראים עדות בגוף שנחשפו לTOXOCARA ואין סימנים. במקרים מסוימים זה כן יכול לגרום סימנים. אם יש ספק, לפנות לרופא המטפל, ולהזכיר לו\לה היה חשיפה לבעל חיים עם TOXOCARA ויחליט אם התסמינים של המטופל מתאימים למחלה, ובמקרה של ספק, יפנה הלאה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון חזרת ואבעבועות בגיל מבוגר
    אלי
    17/04/2014

שלום רב,
    אני בן 32. לאחרונה חבר טוב שלי, בן גילי, חלה בחזרת. הרופאים אמרו לו שכיום המחלה די נדירה, בייחוד בגילאים מבוגרים וזאת לאור שגרת החיסונים, אבל בכל זאת העובדה היא שהוא אכן נדבק איכשהו וחלה במחלה.

אני אף פעם לא חליתי בחזרת ולמיטב ידיעתי בתקופת ילדותי גם לא חוסנתי מכיוון שבעבר לא היו מחסנים נגד חזרת אלא מי שהיה מחוסן היה מי שחלה במחלה בפועל.
    בנוסף, אף פעם לא חליתי באבעבועות רוח וגם למיטב ידיעתי אף פעם לא חוסנתי כנגד המחלה מכיוון שבעבר לא היו מחסנים נגד אבעבועות אלא מי שהפך מחוסן הוא מי שחלה במחלה בפועל.

אני יודע שאם נדבקים בחזרת ו או אבעבועות רוח בגיל מבוגר אזי מדובר במחלה די קשה שההחלמה ממנה די ממושכת ואף לעניין חזרת, עלולה לפגוע בפוריות.

הבנתי שיש כיום חיסון "מרובע" כנגד חצבת חזרת אדמת ואבעבועות.

בשביל למנוע מצב של הידבקות בחזרת או אבעבועות בעתיד (למרות שהסיכויים מאוד נמוכים) כמו שחבר שלי נדבק, רציתי לדעת האם ניתן לחסן בגילי נגד חזרת ואבעבועות? האם זה סביר לדעתך? וכיצד ניתן לעשות זאת בדרך המהירה והפשוטה ביותר?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אריק האס
    17/04/2014

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה בהרפס
    שרית
    10/04/2014

שלום,
    אנחנו אמורים להתארח בחג אצל קרובת משפחה אשר לפני כמה ימים הרופאה איבחנה אצלה הרפס ברגל ודלקת בעצם הזנב. היא סובלת כבר כמה ימים מכאבים עזים מהגב התחתון ועד כף הרגל. היא טופלה בזריקות אשר קיבלה 3 פעמים (חמישי, שישי, ראשון) וממשיכה ליטול כדורים ולמרוח משחה כל 5 שעות. לדבריה, ישנה הקלה בכאבים אך הפצעים עדיין קיימים ולקראת סוף 5 השעות מתחילים שוב כאבים. אנו מאוד מתלבטים אם להתארח אצלה (עם כל המשתמע מכך - הכנת אוכל, שירותים, שינה וכו) מחשש להידבקות. יש לנו ילד בן 3 ותינוקת בת 4 חודשים. קרובת המשפחה מתקרבת מאוד לילדים ואוהבת לחבק ולנשק,ורציתי לדעת האם ישנו סיכון כלשהו בהידבקות? האם זה מסוכן?
    אודה מאוד על התשובה,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בהרפס

הוספת תגובה

• הדבקה בהרפס - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/04/2014

שרית,

האבחנה לא ברורה לי ממה שכתבת. אם מדובר בהרפס או בזוסטר, הבן אדם עצמו לא מדבק אלא אם יש מגע ישיר בפצע או נוזל מהפצע. לכן אין בעיה בלהתקרב כל עוד שאין מגע ישיר עם הפצע. אם יש עדיין שאלות אני מציע שהקרובת משפחה תתיעץ עם הרופא המטפל לראות אם יש אמצעי מניעה מיוחדים לפי האבחנה הספציפית שלה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל חודשיים
    סגולה
    25/03/2014

שלום, ברצוני לשאול שתי שאלות: ראשית, האם מותר לתת לתינוק חיסון של גיל חודשיים לפני שמלאו לו חודשיים (ליתר דיוק- יום לפני שימלאו לו חודשיים)? שנית, האם יש לחכות פרק זמן כלשהוא ממתן החיסון של גיל חודש למתן חיסון של גיל חודשיים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל חודשיים

הוספת תגובה

• חיסון גיל חודשיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/03/2014

סגולה,

החיסונים של גיל חודשיים אפשר החל מ 6 שבועות. אין צורך לחכות בכלל בין החיסון של גיל חודש לאלה של חודשיים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפול לדלקת בשתן אי קולי esbl?
    אדם
    24/03/2014

שלום רב
    לתינוק שלנו בן החצי שנה התגלה בבדיקת תרבית שתן דלקת מסוג אי קולי esbl, ללא חום או תסמינים אחרים (מלבד ריח בשתן).
    האם בדיקת שתן בשקית היא. מהימנה לתוצאות כאלו?
    איך יודעים שזה לא פוגע בכליות?
    האם חייבים לתת טיפול למרות שאין חום או סימפטומים אחרים?
    ואם כן, מה הטיפול המומלץ?
    הבנתי שהחיידק עמיד לאנטיביוטיקה, ואני חושש שטיפול חריף יותר יפגע לו במערכות אחרות (יהרוס את החיידקים במעיים, תופעות לוואי אחרות וכו׳)
    האם תוכלו לתת הכוונה?
    תודה רבה!
    אדם

הוספת תגובה

• מה הטיפול לדלקת בשתן אי קולי esbl? - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/03/2014

אדם,

לבדיקות יש פענוח רק בהקשר הקליני (תסמינים + ממצאים בבדיקה גופנית ע"י רופא). אם רופא לא היה מעורב בהחלטה לעשות תרבית שתן, חייב לערב אותו עכשיו. אם רופא החליט לבדוק תרבית שתן, אז כל שאלותיך לגבי התוצאות צריכות להיות מופנים אליו.

בכלליות אני אציין שריח בשתן, כממצא בודד, לא מתאים לדלקת בדרכי השתן ולכן לא נראה שמדובר בדלקת אמיתית, בהנחה שאין בעיה במערכת השתן. אם התינוק נימול זה עוד יותר מוריד את הסבירות שמדובר בזיהום אמיתי. תרבית שתן משקית לא מומלצת בד"כ כי האזור לא סטרילית וזה יכול לסבך את התמונה. תרבית שלילת שוללת דלקת, בעוד שתרבית חיובית יכול להיות קונטמינציה (לכלוך) מאזור הטיטול. עם זאת, אם מדובר בצמיחה חזקה (מעל 10,000) של חידק אחד יתכן שזה זיהום אמיתי.

אני ממליץ שתחזרו על הבדיקה, שתלקח בצורה סטרילית (קטטר או שאיבה דרך מחט-מזרק מהכיס שתן) בהתאם לחשד הקליני של רופא ילדים.

ESBL עמיד לפניצילים וצפלוספורינים אבל לפעמים רגיש לדברים אחרים. אם יש צורך לטפל (כלומר דלקת אמיתית) זה גובר על חששות של נזק אפשרי מהטיפול. אנטיביוטיקה כקבוצה הם תרופות בטיחותיות כך שלא נראה שצריך לחשוש.

אם הבדיקת שתן מראה אותו חידק יהיה צורך בטיפול ובירור מערכת איסוף השתן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה כל כך מועילה!

אייל
    26/03/2014

שלום ד"ר,
    תודה רבה על תשובתך המקיפה והמועילה - זה עזר לנו רבות להבין יותר את התמונה.
    הזיהום הוא מעל 100 אלף, והבדיקה בשקית השתן נעשתה פעמיים על ידי רופא (שגם הוא התקשה להאמין שמדובר בחיידק הזה).
    מכיוון שלא רצינו לתת אנטיביוטיקה חריפה ללא צורך, רצינו לבקש חוות דעת נוספת, והנה קיבלנו אותה.
    שוב תודה, והמשך כך במלאכתך המבורכת,
    שמואל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאג'
    אלומה
    07/03/2014

שלום,
    רציתי לדעת האם ישנה בעיה בריאותית להשתמש בסאג' (כלי מתכת קעור שמשמש להכנת פיתות על האש) באופן כללי וגם האם יש בעיה בשימוש ראשוני (כך שלא השתמשו בו כלל לפני כן).
    אם כן, האם כיסויו בנייר כסף יכול לפתור את הבעיה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סאג'

הוספת תגובה

• סאג' - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/03/2014

לא הבנתי מה הקשר עם מחלות זיהומיות או חיסונים. תנסי פורום אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד
    קרין
    03/03/2014

ד"ר שלום, להלן תוצאות של בדיקות דם לבני בן ה4. אני רואה שיש ערכים חריגים ואני מאוד מודאגת. אודה לעזרתך מה המשך טיפול:
    להלן התוצאות
    Basophils # 0.01. בנורמה.
    Basophils % 0.1. בנורמה
    Eosinophils # 0.35 בנורמה
    Eosinophils % 4 נורמה בין 0 - 5
    Hematocrit 33.4
    Hemoglobin 10.8 נורמה בין 11 עד 14
    Lymphocytes # 5.22 נורמה בין 1.5 עד 6.5
    Lymphocytes % 60.22 נורמה בין 33 עד 48
    MCHC-M.Cell Hb cont. 32.3 נורמה בין 32 עד 37
    MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.9 נורמה בין 26 עד 32
    MCV-Mean Cell Volume 77 בנורמה
    Monocytes # 0.89 בנורמה
    MPV-Mean Platelet Volume 9.5 בנורמה
    Neutrophils # 2.2 בנורמה
    Neutrophils % 25.4 נורמה בין 40 עד 60
    Platelets 391 בנורמה
    RBC-Red Blood Cells 4.44 בנורמה
    RDW-Red Cell Distri.Width 14.8 בנורמה
    WBC-Leucocytes 8.7 בנורמה

Monocytes % 10.3 בנורמה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד

הוספת תגובה

• דחוף מאוד - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/03/2014

קרין,

אני לא רואה משהו דחוף כאן. בכל אופן, תהיו בקשר עם הרופא המטפל עם כל השאלות שלך. התוצאות של בדיקות צריכות להתפענח רק בהקשר של ילד שנבדק ע"י רופא ולא דרך רופא באינטרנט.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת
    טלי
    27/02/2014

שלום, בני בן חודש ושבוע. נולד בשבוע 37.6. במהלך ההריון חוסנתי נגד שפעת. האם גם בני מחוסן באופן טבעי כתוצאה מהחיסון אותו אני קיבלתי? גם בני בן השלוש חוסן וכל הזמן מצונן. התינוק נדבק בצינון ולכן אני חוששת מאד. תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/02/2014

טלי,

יכול להיות שנוגדנים שלך עברו לתינוק ואז ממשיכים להגן כ-4 חודשים. בנוסף, אם את מניקה, את מעבירה נוגדנים מסוג אחר דרך חלב אם לכל התקופה שאת מניקה. לא כל צינון הוא שפעת. יש וירוסים אחרים וחלק מהם יכולים לגרום למחלה קשה אצל תינוקות. להיות בקשר עם הרופא המטפל של התינוק אם יש שאלות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב cmv מולד
    רועי
    24/02/2014

שלום

תינוקת עם cmv מולד, בגיל 3 שבועות עברה בירור שכלל:
    us מוח - תקין
    בדיקות דם - תקינות
    בדיקת עיניים - תקין
    בדיקת abr - תקין
    בדיקה פיזיקלית אצל רופא מומחה - תקין

מה ההמלצות המקובלות במקרה כזה?

אלו בדיקות נדרשות לצורך מעקב? (הומלץ רק על בדיקת abr כל 3 חודשים)
    האם יש צורך בבדיקות חוזרות של עיניים - us - בדיקות דם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב cmv מולד

הוספת תגובה

• מעקב cmv מולד - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/02/2014

רועי

בשלב זה עיקר המעקב הוא אצל רופא המטפל. יש שממליצים על בדיקתCT או MRI של הראש. מעקב של עיניים ושמיעה. אין צורך בבדיקות דם נוספות במקרה שאתה מתאר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת חיסון יחסי
    שרית
    06/02/2014

שלום רב בני בן השש וארבעה חודשים עבר היום חיסון טטנוס בעקבות פציעה.
    שנה הבאה הוא יהיה בכיתה א׳ ואני יודעת שהחיסון שמקבלים בכיתה א מורכב בין היתר גם מטטנוס.
    השאלה שלי היא איך בשנה הבאה הוא יוכל להשלים רק את החלק היחסי של החיסון ללא רכיב הטטנוס?
    רוב תודות וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    השלמת חיסון יחסי

הוספת תגובה

• השלמת חיסון יחסי - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/02/2014

שרית,

הוא יקבל את החיסון הרגיל של כולם (בדרך כלל זה בכתה ב' אבל אין בעיה לתת בכתה א') והכל בסדר. אין אפשרות (ואין צורך) להפריד את הטטנוס מהמרכיבים האחרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    שלי
    28/01/2014

שלום,ביתי בת ה-9 חודשים נדבקה באבעבועות מאוד קשה, הפחד שלי שבגלל שהיא מתחת לגיל שנה היא תחטוף שוב את המחלה... האם היא עדיין יכולה לקבל חיסון של אבעבועות בגיל שנה?
    בנוסף רוב הסיכויים שיהיו עוד ילדים חולים בגן שלה, האם היא יכולה להידבק מהם בטווח כזה קצר שרק סיימה את המחלה כשתשוב לגן בקרוב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/01/2014

שלי,

אין צורך במנה של וריצלה (אבעבועות) בגיל שנה - אבל גם אין סכנה לקבל אותו. היא נחשבת מחוסנת ואין סיבה לדאוג מלהכניס אותה לגן. בכתה א' היא אמורה לקבל עוד מנה וזה כן כדאי לקבל על אף שהיא חלתה כדי לשפר זכרון חיסוני לטווח הארוך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv מולד
    שני
    02/01/2014

שלום

יולדת שבהריון נמצאה עם CMV, בלידה לא ראו על התינוקת בעיות מיוחדות, כעת מספר ימים לאחר הלידה התקשרו מבית החולים לעדכן שהתינוקות עם CMV.

מה המשמעות של זה?
    אלו בדיקות נדרשות בטווח המיידי ו/או הארוך?
    עד איזה גיל נדרש מעקב במידה ואין בעיות?
    האם יש שלב שלאחר שעוברים אותו בשלום אפשר להיות רגועים ובטוחים שהכל בסדר לגבי העתיד?
    האם יש בדיקה כלשהי שיכולה לתת אינדיקציה לגבי העתיד?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    cmv מולד

הוספת תגובה

• cmv מולד - תגובה

ד''ר אריק האס
    05/01/2014

ממליץ שתהיו בקשרמעם רופא המטפל של הילד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן, אך ברשותך שאלה על בדיקת דם

שני
    06/01/2014

רופאת המשפחה הפנתה לכמה בדיקות בטרם ניגש למרפאה ייחודית לCMV מולד.
    בדיקת קרקעית העין תקינה (US וברה טרם בוצע)
    בדיקת דם, תפקודי כבד תקינים, פלייטלס תקין, יש עליה במונציטים ואאוזנפילים, ובאזופילים.
    זה מן הסתם קשור ל - CMV ?
    כמו כן בדיקת נוגדנים ל CMV, מראים את התוצאות הבאות
    CMV-IGG 78.50 U/ML
    Positive
    (CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE )
    (CMV IGG 12 -14 U/ML = BORDERLINE)
    (CMV IGG >14 U/ML = POSITIVE )
    (CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE :26-06-12 עד)
    CMV-IGM NEGATIVE

כמדומני ש IGM שלילי מעיד על כך שכעת אין מחלה?

מה ניתן ללמוד מבדיקת הדם הזו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתאבון אחרי חיסון
    שרון
    31/12/2013

שלום,
    הבן שלי קיבל ביום רביעי האחרון חיסון גיל חודשיים.
    מאז חלה ירידה בתאבון שלו (פותח מרווחים גדולים יותר בין הנקות וההנקות עצמן קצרות יותר מבעבר).
    האם זה הגיוני ליחס את זה לחיסון (6 ימים אחרי)?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בתאבון אחרי חיסון

הוספת תגובה

• ירידה בתאבון אחרי חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    31/12/2013

שרון,

לא נשמע קשור לחיסון. מצד שני, הוא מהסוג של שאלות שמצריך בדיקה ע"י רופא או אחות ולא דרך האינטרנט.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה