מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתרסיס או בזריקה?אני02/11/2014
שלום. יש לי כמה שאלות ואודה לך על כל התשובות:
יש לי שני ילדים, ב"ה. בן 5.5 ובת חודשיים. המליצו לי לחסן את הגדול (בן5.5) השנה כנגד שפעת, אף שהוא לא קיבל חיסון של שפעת בשנה שעברה ועבר את החורף בשלום. מדוע כדאי לי לחסנו בכל זאת? כמה מנות חיסון הוא אמור לקבל אם הוא לא חוסן בשנה שעברה ומתחסן השנה בתרסיס?
ולמה מקבלים חיסון כנגד שפעת בכל שנה מחדש???
כמו-כן, רציתי לדעת מהו החיסון היעיל ביותר- בתרסיס או בזריקה? הבנתי שהיעילות של חיסון בתרסיס לאף יותר יעיל - מדוע? והאם ישנן תופעות לוואי לחיסון בתרסיס?
המליצו לי גם להתחסן מאחר ואני מניקה - האם החיסון יגיע גם לביתי בהנקה? ומהו החיסון המומלץ לי- בתרסיס או בזריקה?
בתודה מראש על כל תשובותיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתרסיס או בזריקה? - תגובה
ד''ר אריק האס06/11/2014תודה על השאלות.
1. אנחנו מתחסנים כדי למנוע מחלות וסיבוכיהם. זה לא אומר שאם לא נתחסן, בהכרח יהיו מחלות. למשל, אנחנו חוגרים עם חגורה בזמן נסיעה ברכב. העובדה שלא חגרתי שנה שעברה ולא קרה כלום לא משנה את העובדה שצריכים לחגור בכל נסיעה. רוב האנשים שחולים עם שפעת לא ימותו ולא יסתבכו - יבריאו וימשיכו לחיות. אבל עלינו לנסות למנוע התפשטות המחלה גם לאלה שהם בסיכון מיוחד כמו ילדים מתחת לחצי שנה ואנשים עם דיכוי במערכת החיסון - אם כל האוכלוסיה היתה מתחסנת, האנשים האלה לא היו נדבקים. בהיבט קצר יותר, יש לכם תינוקת שהיא נחשב קבוצת סיכון עקב גילה הרך ולא יכולה להתחסן - אז גם לתועלת המשפחה הקרובה שלך יש סיבה להתחסן. מה שעשיתם חורף שעבר לא צריך להשפיע על ההחלטה השנה.
2. אם זה פעם ראשונה שהוא מתחסן נגד שפעת, צריך שתי מנות של תרסיס.
3. במקרים שהשוו בין מומת (זריקה) וחי-מוחלש (תרסיס), התרסיס נמצא יותר בילדים. זה לא אומר שהחיסון המומת לא יעיל - שניהם יעילים. החיסון החי מוחלש מתרבה בתוך הגוף ונותן לגוף להתחסן בצורה יותר "טבעית" דרך הפרשות ומערכת חיסון הנשימתית שעובר בהמשך להגנה גם דרך דם. המומת עוקף את המערכת הנשימתית, ויש יתרונות בזה, אבל כנראה יש מנגנונות נוספים בדרך הנשימתי שנותן הגנה יותר טובה. מצד שני, החיסון המומת מכיל רק חלקים מהוירוס ולכן יותר בטיחותי לתת לאנשים כשיש חשש שהמערכת החיסון שלהם לא יתגבר על וירוס חי אף על פי שהוא מוחלש.
4. מקבלים חיסון כל שנה כי החסינות נגד שפעת דועכת עם הזמן. עובדים על גרסה משופרת שיהיה תקף ליותר זמן. בנוסף הנגיף עצמו עובר מוטציות בצורה שהגוף המחוסן לא מכיר אותו כמו פעם.
5. אין תופעות לוואי משמעותיות לתרסיס. לפעמים יש נזלת, כאבי גרון, או דימום מהאף בצורות קלות.
6. מותר לקבל בזמן הנקה. בגיל שלך אין עדיפות למומת או מוחלש. הנוגדנים שהגוף שלך מפתחת לחיסון (מכל סוגי החיסון) עוברים לתינוקת כל הזמן שאת מניקה, אבל אחרי גיל חצי שנה עדיין יהיה צורך לחסן אותה בצורה פעילה (זריקה) אם עדיין נמצאים בעונת השפעת - אם לא אז שנה הבאה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DMVיפעת אהרונובי31/10/2014
שלום ד״ר
בני כיום בן 5 חודשים ובמהלך ההריון שלו בין שבוע 20-35 נדבקתי בcmv,בתחילת ההריון הבדיקות היו שליליות.
גילינו על זה בשבוע 35 נעשו לעובר אולטראסאונד ו mri דרך הבטן נמצא שהכבד והלבלב שלו מוגדלים אך נשלל לחלוטין פגיעה במוח.
בבדיקת שתן לאחר הלידה גם נמצא שהילד נחשף ונדבק אך לא נמצאו פגיעות כלשהם.
אנחנו נמצאים במעקב כל 3 חודשים בבדיקת שמיעה ברה וזיהומולוג בוולפסון.
שאלתי מה זה אומר על מערכת החיסון של התינוק האם צריך לשמור עליו יותר מהרגיל ממחלות בחורף אני שואלת האם זה מסוכן להכניס תינוק כזה לגן בגיל ומצב בריאותי כזה.
אודה לך על תשובתך
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DMV - תגובה
ד''ר אריק האס31/10/2014לא צפוי להיות השפעה על מערכת החיסון כתוצאה מהוירוס. אם מקבלים טיפול עם GANCICLOVIR זה יכול להוריד מספר כדורים לבנים שהם החיילים של הגוף במצב של זיהום חידקי.
אין בעיה להכניס את הילד למעון בגלל הCMV לפי הרקע שציינת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון mmr בגיל 30לירון12/10/2014
שלום בת 30, רציתי לדעת האם מומלץ לי בגילי להשלים את מנת החיסון השניה של mmr? הבנתי שחיסונים אלה צריכים להינתן פעמיים במהלך החיים. על פי פנקס החיסונים שלי, אני קיבלתי את חיסוני החצבת חזרת רק פעם אחת בגיל ינקות ואת חיסון נגד אדמת פעם אחת בגיל 11(בנפרד ולא במסגרת החיסון המשולש). חיסון החצבת הוא היחיד שניתן לי פעמיים (בנפרד). האם מומלץ להשלים מנה שניה בשביל להיות מחוסנת לשתי המחלות האחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון mmr בגיל 30 - תגובה
ד''ר אריק האס19/10/2014כן, בעיקר בגלל אדמת שיכול לגרום למומים אצל עוברים שנדבקים בזמן הריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפאילת10/10/2014
שלום היום במהלך בדיקה פאפ לא ראיתי את הרופא לוקח מקל חדש. אני טופלתי אחרי 5 דקות מהמטופלת הקודמת. במידה והיה נוזל מדבק על המקל מהמטופלת הקודמת ונלקח ממני משטח פאפ האם יש אפשרות להדבק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פאפ - תגובה
ד''ר אריק האס19/10/2014המקרה שאת מתארת לא נשמע חשוד להעברת מחלות זיהומיות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בהריון ואפקטיביותמימי06/10/2014
שלום רב, בקופות החולים ממליצים להתחסן כנגד שפעת וכנגד שעלת הזמן ההריון על מנת שהנוגדנים יעברו גם לעובר וכך יהיה מוגן בחודשי חייו הראשונים. מצד שני עם היוולדו מקבל התינוק חיסון כנגד הפטיטיס B גם אם האם מחוסנת והיא בעלת נוגדנים, מדוע ? האם באמת הנוגדנים עוברים לעובר דרך השליה ?
חיסונים בהריון ואפקטיביות - תגובה
ד''ר אריק האס06/10/2014הנושא מורכב אבל אני אנסה לתמצת.
יש שני סוגים של חסינות, פעילה וסבילה. חסינות פעילה מתרחשת כשהגוף נחשף לחידק או נגיף (או חלבון ממנו) ומפתח תגובה חיסונית. אם הגוף מכיר את החידק או חלק ממנו בצורה מספקת, היא תזכור אותו ולא יתן לו לגרום למחלה בעתיד. חסינות סבילה היא העברת נוגדנים מיוצרים כבר שמתחברים לחידק ומחסלים אותו. הנוגדנים מתפרקים במשך הזמן והגוף לא מספיק לבנות תגובה שיגן בפעם הבאה. אפשר להזריק נוגדנים ישירות, או לקבל אותם דרך השליה. גם בחלב אם יש נוגדנים מסוג אחר ולכן הנקה גם נותנת נוגדנים בצורה סבילה וזה חלק חשיבות בלהניק בחצי שנה הראשונה, ואם אפשר, מעבר.
אם תשאלי מה עדיף לי חסינות פעילה או סבילה? התשובה תמיד תהיה - פעילה כי ההשפעה היא יותר חזקה ועובד בטווח הארוך. מצד שני אם צריך חסינות מיידית (למשל לאחר חשיפה כגון כלבת) אז יהיה צורך בחיסון סביל (בהרבה מקרים בכל זאת ניתן גם חיסון פעיל מהשיקולים הנ"ל).
לכן, כל חיסון הוא מקרה לעצמו:
שעלת - כל שנה יש תינוקות קטנים (פחות מחצי שנה) שמתים או מסתבכים משעלת. רוב התינוקות לא חוסנו עקב גילם הרך ואי אפשר להקדים החיסון ללידה. לכן לאחרונה הוכחה שיטת חיסון השעלת לנשים בהריון כיעילה בלמנוע שעלת בקבוצת סיכון זו.
שפעת - החיסון לא ניתן מתחת לגיל חצי שנה. נוגדנים מהאם יתנו ההגנה הכי טובה שאפשר עד שהתינוק יתחסן בעצמו בצורה פעילה.
צהבת B - נותנים אחרי הלידה מסיבה הנ"ל. נוגדנים מהאם לא יגנו על הבן אדם לטווח הארוך. למרות שאין דחיפות לתת ביום הראשון, הנסיון מהרבה מדינות הוא ששיעורי הדבקה לא יורדים מספיק אם מחכים לתת המנה ראשונה ולכן ההמלצה אומצה לתת מלידה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לשפעת ניתן החל מגיל חצי שנה
תיקון09/10/2014תודה תיקנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ורמוקס וחיסון נגד שפעתגלית06/10/2014
שלום רב, בני בן 5 וארבעה חודשים, קיבל טיפול בורמוקס בעקבות תולעים. האם אפשר לחסנו כרגיל לשפעת??? אין צורך להמתין בין לקיחת הורמוקס לחיסון? אודה מאוד לתשובתך!!!
נטילת ורמוקס וחיסון נגד שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס06/10/2014אין קשר בין שני הדברים. מותר להתחסן
דר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת - השפעה על מערכת החיסוןחלי05/10/2014
שלום,
ביתי היום בת 3 חלתה לפני כשנה ו4 חודשים ב- ITP
קיבלה טיפול דרך הוריד ושחררה לאחר עלייה של רמת הטסיות.
כמו כן הייתה במעקב אצל מנהלת מחלקת המטולוגיה בבי"ח ואכן עברה את התקופה מאז בשלום.
שאלתי היא האם יכול להיות קשר ולו הקלוש ביותר בין חיסון שפעת לבין חזרה של המחלה. שנה שעברה לא חיסנתי מהחשש הזה אבל השנה אני מפחדת לא לחסן.
היא מוגדרת כאסטמטית ולכן תקבל את החיסון המומת אך בכ"ז אני חוששת.
אשמח לחוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת - השפעה על מערכת החיסון - תגובה
ד''ר אריק האס05/10/2014ברפואה הכל אפשרי ואין 100% אבל אני לא רואה סיבה לא לחסן אותה. זה לא מוכר כתופעה ידועה מהחיסון.
בברכה,
דר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתיעל02/10/2014
שלום,
לפני שבוע בערך עשיתי חיסון נגד שפעת. לאחר מכן הייתי חולה עם כל התסמינים צינון, כאב גרון, שיעול וליחה שעברו תוך 3 ימים.. מאז החיסון יש לי כאבים ביד איפה שהוא נעשה כמו כאבי שרירים או דקירות מדי פעם במהלך היום
אמרו שאין תופעות לוואי ובנתיים זה רק מציק.... התחושה ביד תעבור? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס02/10/2014התחושה ביד תעבור. לכל תכשיר רפואי יש תופעות לוואי אפשריות. מה שנכון שאין תופעות לוואי משמעותיות בקשר לחיסון. החיסון הוא מומת ולכן לא מתרבה בתוך הגוף ולא יכולה לגרום לשפעת מבחינה ביולוגית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתגיא28/09/2014
שלום
הבן שלי בן 7 יש לו צליאק אין לו IGA.
האם ניתן לתת לו חיסון דרך האף ?
תודה מוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס30/09/2014מוטי,
תודה על השאלה. חוסר IGA היא לא מחלה ספציפית אלא תופעה שיכול לאפיין כמה מצבי בריאות, ממערכת חיסון תקין לחלוטין לבעיות עם זיהומים חוזרים, נדירים וכו'. לכן, אני לא יכול לתת תשובה על האפשרות לחסן, רק הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה שלו יכול לתרום בקטע זה.
משרד הבריאות מונה בעיה במערכת החיסון כהוריית נגד לקבלת התרכיב החי, אבל הCDC בארצות הברית אומר שמותר לחסן נגד שפעת עם חיסון חי מוחלש לאנשים עם IGA. הדעות כנראה חלוקות.
במקרה זה, קיימת עוד אופציה - חיסון מומת בזריקה, ונראה לי שהיא האופציה המועדפת לבנך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףבת אל26/09/2014
לפני יום בעבודה נדקרתי ממחט לא רפואית אחרי שמשהיא נדקרה נשרטתי קלות וירד לי מעט דם. יש חשש להדבקות באיידס או צהבת?
צריך טיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - תגובה
ד''ר אריק האס30/09/2014נא לפנות לרופא המטפל שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקס טיפול חוזרמיכל09/09/2014
שלום ד"ר
בני בן ה5 טופל בורמוקס בתחילת חודש יולי האחרון (5 סיסי פעמיים ביום למשך 3 ימים ולאחר 10 ימים מנה נוספת) וזאת לאחר שגילינו תולעים בפי הטבעת וגם לאור אאוזינופליה.
לאחר ספירת דם חוזרת אכן רמת ה E0S ירדה בחצי -עדיין לא בטווח התקין
Eosinophils 1.58 K/uL
קיבלנו לבצע טיפול חוזר בורמוקס (חודשיים לאחר הטיפול הקודם)
האם מותר לקבל שוב תרופה זו? הרי יש לה השפעות שליליות על הכבד...
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ורמוקס טיפול חוזר - תגובה
ד''ר אריק האס09/09/2014מיכל,
תודה על השאלה. אפשר לקבל כמה פעמים וזה לא נדיר שיש צורך בכך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיארדיה למבליהריקי28/08/2014
אובחן אצל הבת שלי בבדיקת צואה גיארדיה למבליה, כנראה סובלת תקופה ארוכה.
הטיפול שניתן פלג'יל, שני קורסים של 10 ימים בהפריש של שבועיים, במינון של 75 מג פעמיים ביום למשקל בסביבות 10-8- ק"ג.
תקין?
לא ראיתי בשום מקום שנדרשים שני קורסים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיארדיה למבליה - תגובה
ד''ר אריק האס28/08/2014ריקי,
יש שנותנים שני קורסים. אני לא רואה בזה משהו חריג. ההגיון הוא שהתרופה פועלת רק על הטפיל המבוגר. יש צ'סטות (כמו ביצים) שכנראה פחות מושפעים מטיפול, ושנשארים בגוף עד שהגוף מפריש אותם, ובינתיים יכולים להתבגר ולהשפיע.
בנסיון שלי, קורס אחד בד"כ עובד אבל בהחלט יש מקרים שצריך יותר מאחד, וזו הסיבה שיש שנותנים שני קורסים מלכתחילה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
ריקי28/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נשיקהשירלי07/08/2014
שלום רב
האם יש קשר בין מחלת נשיקה אצל ילדים (גיל 5) ובין ריח רע מהפה? מדובר בריח שונה מכזה של הבל פה, משהו שנובע מבפנים. לא משנה כמה אני מצחצחת לו ועם איזו משחה, נודף ממנו ריח לא נעים, כבד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת נשיקה - תגובה
ד''ר אריק האס08/08/2014שירלי,
אומרים שזה אפשרי, אבל צריך לקחת בחשבון שמחלת הנשיקה היא וירוס שכיח ולכן יש הרבה דברים שנראים קשורים למחלת הנשיקה ולא באמת קשורים. אני ממליץ שתפני לרופא ילדים שישלול סיבות אחרות לריח רע וייעוץ רופא שיניים ואף אוזן גרון במידת הצורך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות נוסף?שרון30/07/2014
ביתי בת 11.5.חוסנה פעם אחת בגיל חמש בחיסון לאבעבועות רוח.לא קיבלה חיסון דחף נוסף מאז ולא נדבקה במחלה במהלך השנים.האם יש לתת לה חיסון נוסף?תודה
חיסון אבעבועות נוסף? - תגובה
ד''ר אריק האס30/07/2014שרון,
תודה על השאלה. היא כן צריכה מנה שניה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לתינוק שאינה סטריליתאם מודאגת29/06/2014
שלום רב,
היום הייתי עם בני בן השנה במעבדות קופת החולים לצורך ביצוע בדיקת דם. היינו צריכים גם ספירת דם וגם בדיקות נוספות שהצריכו בדיקה מהוריד.
האחות לבשה כפפות אולם אז חשבה שהמשענת עליה הילד משעין את ידו גבוהה מדיי והנמיכה אותה. לאחר מכן היא לא חיטאה את מקום הדקירה באלכוהול וגם לא החליפה כפפות אלא טפחה שוב על ידו של בני על מנת למצוא וריד. היא ניסתה לדקור אך לא הצליחה למצוא וריד, לכן לאחר מכן היא גם דקרה אותו באצבע ו"סחטה" את האצבע.
מה שאותי מטריד זה שהיא לא החליפה כפפות לכפפות נקיות לאחר שנגעה בידית המשענת. מטריד אותי שיכול להיות שהכפפות שלה הזדהמו (בדם של מטופל אחר שהיה על הידית הזו, כי כנראה שזו פעולה שהיא מבצעת תדירות) ואז היא החדירה את אותו הדם המזוהם למחזור הדם של בני כאשר היא "סחטה" לו את האצבע או כאשר היא החדירה מחט למקום שזיהמה כאשר טפחה עליו לפני כן.
אני מניחה שתחשוב שהאירוע אינו סביר ושזוהי חרדה מיותרת, אך הוא עדיין מטריד אותי ורציתי לדעת מהם סיכויי ההדבקות במחלות זיהומיות כדון איידס וצהבת ממקרה כגון זה (בהנחה שהיא אכן נגעה בדם מזוהם שהיה על ידית המשענת עם הכפפה הזו ואז נגעה באצבע המדממת של בני).
האם ישנה כמות דם מינימלית שצריכה להיכנס למחזור הדם כדי שתתרחש הדבקה? כמה זמן נגיפים זיהומיים שורדים מחוץ לגוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם לתינוק שאינה סטרילית - תגובה
ד''ר אריק האס29/06/2014המצב שאת מתארת לא נשמע חשוד לאפשרות לזיהום.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
אם מודאגת29/06/2014אני לא רוצה להציק, אבל למה לא סביר ...?
האם לא סביר כי כמות הנוזל שאולי חדרה לתוך הדם של בני אינה מספיקה?
פשוט קראתי שברגע שיש שפשוף של דם נגוע לתוך מחזור דם אז יכולה להיווצר הדבקה ...
תודה וסליחה על ההצקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)