מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פנאומוקוקילנה26/05/2015
הבן שלי בן 3 ו9 חודשים מאושפז עקב פנאומוקוק ודלקת אוזן חריפה בבית חולים בחיפה. מחוסן בPREVINAR13.
לאחר שהחיידק נמצא בדם הוחלט לא לבצע בדיקת דם שתאפשר לאתר את הזן הספציפי כדי להתאים אנטיביוטיקה.
כעת בטיפול של rocephin (כולל מחר - 4 ימים). אחרי השחרור יטופל במוקסיפן כנראה 10 ימים.
לפני כשבועיים קיבל טיפול במוקסיפן עקב חום גבוה (39) מס' ימים שהסתיים בדלקת אוזן. לא נעשתה בדיקת דם.
שאלות:
1.מי יכול לבצע בדיקת איתור הזן הספציפי, אם בבית החולים לא מעוניינים לעשות אותה?
2.האם יש לבצע בדיקות חוזרות לאחר הטיפול כדי לוודא שהכל בסדר?
3.האם יש צורך בחיסון חוזר (מתי מומלץ?) או בPREVINAR23?
4.האם ההדבקה אומרת שהחיסונים שנעשו לא עבדו? איך ניתן לדעת את זה?
5.לבן שלי שמעו אוושה בלב - האם זאת לא השלכה של הפנאומוקוק?
6.האם יש מקומות בחיפה (או במרכז) שבהם ניתן להיות במעקב רפואי בעניין כבר לאחר האשפוז. איך ניתן להגיע לשם - הפנית הרופא המטפל? ייעוץ פרטי? אנחנו בק"ח כללית
תודה,
ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול פנאומוקוק - תגובה
ד''ר אריק האס26/05/2015ילנה,
תודה על השאלות. הפורום מיועד לשאלות כלליות שלא מחייבות הכרת פרשת המטופל מקרוב. לכן, אני ממליץ שתפני את רוב השאלות לצוות המטפל בילד בבית החולים כולל רופא בכיר אם יש צורך. אני אקדים כמה דברים ואז אני אענה על מה אני יכול.
הבנתי שהחידק פנאומוקוק צמח מתרבית דם. אם זה נכון, השאלה היחידה שרלוונטית כעת היא "לאיזה אנטיביוטיקה החידק שנמצא בדם רגיש". זה לא קשור לזן, ובעצם כל מעבדה מבצעת את הבדיקה בצורה אוטומטית כשיש צמיחה של חידק שנחשב בר-יכולת לגרום למחלה בבן אדם כולל פנאומוקוק. גם אם פנאומוקוק צמח רק מתרבית אוזן, אפשר וצריך לאיזה אנטיביוטיקה זה רגיש. אם אין תרבית חיובית, הטיפול הוא אמפירית - כלומר השערה סבירה לפי מה שמסתובב בבית חולים הספציפי והקהילה ככלל. רוצפין זה אופציה טובה במצב כזה. לזן הספציפי של החידק, אין שום משמעות טיפולית בשלב זה.
בכל מקרה של זיהום פולשני ע"י פנאומוקוק, הבית חולים שולח את הדוגמא למעבדה ארצית לקביעת הזן. יש לזה משמעות ארצית לגבי יעילות החיסון פרבנר ותחלואה ממחלה קשה בכלל. דרך רופא המטפל אפשר לברר בעוד 6-8 שבועות את הזן שצמח בדם.
1. אם יש צמיחה, מבצעים רגישויות אוטומטית. תבדקי בצוות המטפל לתוצאות.
2. כשיש צמיחה בדם, צריך לבצע עוד תרבית דם מידי לבדוק אם הוא עדיין נמצא בדם. אין צורך בבדיקות דם מיוחדות אחרי הטיפול.
3. יש עוד מנה של פרבנר אחרי גיל שנה. אין צורך במנות נוספות או שינוי במועדי החיסונים אם הילד קיבל כל המנות הדרושות. אין צורך בפנאומובקס (23-זן) לפי הנתונים שנתת.
4. המדד ליעילות של חיסונים הוא יעילות באוכלוסייה. הילד הפרטי צפוי להרויח מההגנה של החיסון כי בסופו של דבר הוא שייך לאוכלוסייה. אולם מכיון שאין חיסון עם יעילות של 100% יש תמיד אפשרות של אי-הצלחה אצל מקרים ספציפים. כאן סוג הזן יכול לקבוע. אם מדובר בזן שכלול בפרבנר, אז מדובר ב"BREAKTHROUGH DISEASE", פריצת מחלה למרות החיסון. אם מדובר בזן שלא כלול בחיסון, אז אין קשר בין החיסון והמחלה הספציפית, יש מעל 100 זנים של פנאומוקוק והחיסון מכסה את הכי נפוצים ואלימים.
5. לגבי האוושה, זה שאלה לצוות המטפל וגם רופא המטפל
6. לא שמעתי סיבה לייעוץ פרטי. תהיה בקשר עם הרופא המטפל אחרי השחרור. הוא יכול להחליט יחד איתך אם יש צורך במעקב מיוחד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתדליה25/05/2015
בני בן 7 חודשים משתעל מזה 3 ימים מידי פעם , ללא חום עם צינון מאוד מאוד קל. עד כה קיבל את כל החיסונים ע"פ משרד הבריאות לגיל חצי שנה. בגלל ריבוי מקרי השעלת לאחרונה, מה הסיכוי כי מדובר בשיעול שמקורו בחיידק השעלת? אני שואלת כי קראתי שהסימפטומים למחלה בתחילתה מאוד קלים ודומים להצטננות קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעלת - תגובה
ד''ר אריק האס26/05/2015גלית
תודה על השאלה. יש שלבים במחלת השעלת. בשלב הראשון יש בעיקר נזלת וקשה להבדיל בין זה ומחלה וויראלית. עם זאת אני לא רואה סיבה מיוחדת לדאוג לשעלת במקרה שאת מתארת. אם יש שאלות נוספות, לפנות לרופא מטפל של התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד זיהומים פנוימוקוקיםורד17/05/2015
שלום, בני היום בן שנה+10 חודשים. הוא עבר את החיסון הנדון בגיל שלושה חודשים ובגיל שמונה חודשים. את המנה השלישית טרם קיבל. (הסיבה העיקרית לעיכובים היא הפרדה של החיסונים ואילוצים נוספים...). שאלתי, האם מותר לתת לו בחודש/חודשיים הקרובים את החיסון השלישי או שעבר כבר יותר מידי זמן וזה עלול לסכן אותו או לא להשפיע? עד איזה גיל הוא יכול לקבל את המנה השלישית? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד זיהומים פנוימוקוקים - תגובה
ד''ר אריק האס17/05/2015ורד,
הוא יכול לקבל עכשיו. תתיעצי עם אחות טיפת חלב לגבי גיל מקסימום של השלמות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV אצל תינוקלרה11/05/2015
שלום רב,
בני בן 5.5 חודשים.
בגלל שלשול ממושך, נשלח לבדיקות דם, בין התוצאות היה על CM:
CMV IGG: גבולי 16.9
CMV IGM SCREEN: שלילי (מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים)
בנוסף עשו לו על EBV AB: הכל שלילי.
אצלי עשו במהלך ההריון (סביב חודש 7) והתוצאות היו:
CMV IGG: חיובי 230.1
CMV IGM SCREEN: שלילי
CMV IGG AVIDITY: שווה או גדול. 65%
זה היה הריון שני, בראשון הכל היה שלילי.
האם יכול להיות שהוא נבדק תוך רחמי? מה זה אומר IGG גבולי?, אין מספר או משהו, יש על מה להילחץ?
כשהוא היה בן חודשים הוא היה חולה בלי חום אבל עם נזלת ועבר אינהלציות, אני יודעת שהנגיף הזה הוא גם יכול להתבטא כצינון... נכון?
אני מאוד לחוצה... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV אצל תינוק - תגובה
ד''ר אריק האס11/05/2015לרה,
לפי הבדיקות שציינת, אני לא רואה סיבה לחשוד בCMV תוך-רחמי. ייתכן שמדובר בCMV אקוטי של עכשיו, שזה מחלה מאוד נפוצה (כ-80% מכל האוכלוסייה) ואין לו משמעות לטווח הארוך. את יכולה להיות רגועה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הסטרפטוקוקוסליאת10/05/2015
שלום,
האם ילד שחלה בדלקת גרון ומצאו במשטח אח חיידק הסטרפטוקוקוס - האם כל דלקת או כאב גרון עתידית זה יהיה סטרפטוקוקוס ?? כל כאב גרון מחייב משטח??
האם יש טיפול מונע או חיסון כלשהו???
תודה מראש על התשובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיידק הסטרפטוקוקוס - תגובה
ד''ר אריק האס10/05/2015יש הרבה גורמים לדלקת גרון, כולל וירוסים וחידקים. לא כל דלקת גרון תהיה סטרפטוקוק. עם זאת, יש ילדים עם נטיה לדלקות גרון בכלל וסטרפ בפרט. לא כל כאבי גרון מחייב משטח, אבל כדאי להבדק ע"י רופא אם מדובר בכאבים ממושכים, או אם הכאב מלווה בחום, או קשיי בליעה. מכיון שקשה להבדיל בין דלקת גרון ע"י סטרפ וגורמים אחרים דרך בדיקה גופנית, מומלץ לבצע משטח. כל רופא אמור לדעת מתי צריך ומתי לא. לפעמים גם מטפלים בלי משטח וזה גם מקובל במקרים מסוימים. אין טיפול מונע, ואין חיסון. יש אפשרות להידבק יותר מפעם אחת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד חוםגלית06/05/2015
בני בן חצי שנה ביצע אתמול חיסון אצל אחות בטיפת חלב. לפני החיסון מדדנו לו חום בטוסיק , האחות שלפה את מד החום מהמגירה (נראה שהוא שהה שם הרבה זמן), ולא שמתי לב אם היא חיטאה אותו לפני המדידה. האם יש אפשרות הדבקה בוירוס HIV או כל וירוס מסוכן אחר במידה והיא לא חיטאה את מד החום?
מד חום - תגובה
ד''ר אריק האס06/05/2015גלית,
אין מקום לדאגה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-חרדה
דליה07/05/2015אז אין צורך להיבדק כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לכבדאדית04/05/2015
שלום,
לפני כשנה חוסנתי בחיסון הראשון בארה"ב, נסעתי וחזרתי ושכחתי לגמרי שהייתי אמורה לקבל את החיסון השני אחרי חודש. מה עושים? כמה זמן אפשר להשאיר מחיסון לחיסון? האם כדאי להתחסן שוב בחיסון הראשון? האם להתחסן בשני לא חשוב כמה זמן עבר? זה לא מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לכבד - תגובה
ד''ר אריק האס05/05/2015אדית,
תלוי באיזה חיסון מדובר. אם מדובר בצהבת A, צריך רווח מינימלי של 6 חודשים בין המנות. אם מדובר בצהבת B אז יש שלוש מנות, עם מרווחים של חודש ו5 חודשים. אם לא קיבלת בזמן אפשר להמשיך בלי לפגוע ביעילות של החיסון. תגשי לרופא מטפל והוא יכול להדריך איך להתקדם הלאה. אם אין תיעוד כתוב של החיסון, הם לא נחשבים ולכן רצוי להראות פנקס או איזשהו מסמך על איזה חיסון מדובר.
בברכה,
ד"ר אריק האס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל חצי שנהדליה03/05/2015
התינוק שלי בן 6.5 חודשים. מזה 10 ימים מצונן, כאשר בהתחלה היה לו חום וירד. כעת נשאר רק עם גודש באף. האם ניתן לחסן עם צינון ? הוא אמור לקבל גם חיסון חי מוחלש של פוליו , האם יש סכנת הידבקות במחלה בשל קבלת החיסון? האם מערכת החיסון שלו חלשה יותר בשל הצינון וקשורה להתמודדות שלו עם החיסונים בכלל וחיסון הפוליו חי מוחלש בפרט? מה הסיכון באופן כללי בקבלת חיסון חי מוחלש? אני מאוד חוששת מחיסון זה ושוקלת אם כדאי לעשות אותו. אודה להמלצתך.
חיסון גיל חצי שנה - תגובה
ד''ר אריק האס05/05/2015גלית,
אפשר לחסן בזמן שמצוננים כל עוד שאין חום, זה לא משפיע על היעילות של החיסון או על הבטיחות שלו, וזה כולל פוליו דרך הפה. על אף שבכללי אפשר להגיד שחיסונים חי-מוחלשים הם קצת יותר קשים מבחינת תופעות לוואי ביחס לחיסונים מומתים, על פי רוב מדובר בחצבת-חזרת-אדמת ואבעבועות רוח. החיסונים הניתנים בטיפות(רוטה ופוליו) הם קלים מאוד ולא צפוי מהלך קשה בזמן שמצוננים וכן כשבריאים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בפעם השנייהחנה01/05/2015
שלום,
לפני כ - 7 שנים קיבלתי חיסון MMR שתי מנות מכיוון שלא היו לי נוגדנים לאדמת ותכננתי הריון. לאחר החיסון רמת הנוגדנים הייתה גבוהה. עכשיו אני מתכננת הריון נוסף ורמת הנוגדנים לאדמת ירדה ל - 17. מה עלי לעשות? עוד פעם לקבל שתי מנות? או מנה אחת? האם ניתן לקבל חיסון נגד אדמת בלבד או שאני צריכה את כל שלושת המרכיבים? אין לי מושג מה רמת הנוגדנים אצלי לחזרת וחצבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון בפעם השנייה - תגובה
ד''ר אריק האס03/05/2015אם יש תיעוד על 2 חיסונים בעבר אין צורך במנות נוספות גם אם הנוגדנים הם נמוכים )ייתכן שיש רופאים שייתנו עוד מנה במצב כזה(. אם אין תיעוד אז צריך להתחסן מחדש. אדמת לא קיימת כחיסון נפרד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ביילודחגית01/05/2015
שלום,
ילדתי בן לפני 11 ימים. כ4 ימים לאחר הלידה התחיל לי כאב באזור הפות, הלכתי להיבדק לפני מספר ימים והיום קיבלתי תשובה חיובית לhsv1 (דם ותרבית)
הigg הוא חיובי ככה שנראה שזאת התפרצות חוזרת. בדיקות שנלקחו מהתינוק שלשום מעיניים, אף, פה וטוסיק חזרו שליליות. רופא המשפחה טוען שמכיוון וזאת התפרצות חוזרת ומדובר בהרפס סוג 1 ולא 2 הסיכון לתינוק מזערי ולכן אין מה לחשוש, גם אם ההתקף היה פעיל במהלך הלידה (מה שאי אפשר לדעת). האם זה נכון?? אני מאוד מודאגת. אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרפס ביילוד - תגובה
ד''ר אריק האס03/05/2015חגית,
הרפס 1 ו 2 יכולים לגרום מחלה אצל תינוקות. כשיש פצעים פעילים בזמן הלידה יש עדיין סיכון להדבקה, אמנם פחות מזיהום ראשוני אבל לא אפס. עלייך להיות במעקב רופא ילדים בכל שינוי במצבו של התינוק כולל כמובן פצעים או חום, וגם אי-שקט או אפטיות או חוסר תאבון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhsv1 ביילוד
חגית03/05/2015ד"ר,
תודה על התשובה המהירה!
אנחנו אכן עוקבים, מודדים לו חום כל יום ובוחנים מקרוב. עד מתי התקופה הבעייתית מוגדרת? כלומר מאיזה גיל נוכל להירגע ולדעת שהוא לא נדבק?
והאם יש סיכוי שאני יכולה להדביק אותו עכשיו מאזורים אחרים בגוף שלי (פה, ידיים, פטמות ההנקה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
hsv1 ביילוד - תגובה
ד''ר אריק האס03/05/2015אם תהיה העברה היא בדרך כלל בשלושה שבועות הראשונים. תמיד יש אפשרות שזה יופיע יותר מאוחר (אפילו עד 2-3 חודשים), אבל אני חושב שחודש זה מספיק למעקב צמוד שאת מתארת. אפשרות להידבק עכשיו זה רק ממגע ישיר עם פצעים למשל בפה. אין בעיה להניק כל עוד שאין פצעים הפרטיים בשד עצמו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvטל23/04/2015
לאחרונה קיבלתי תוצאות לא ברורות של cmv, אני לפני הריון ורציתי לשאול האם אני יכולה להיכנס להריון?
3.9.14:
cmv igg 45.6, cmv igm negative
12.11.14:
cmv igg 42.6, cmv igm negative
6.4.15:
cmv igg 44.8, cmv igm positive
19.4.15:
cmv igg 50.2, cmv igm positive
שיטה שניה-cmv igm metod 2 (vidas) negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
ד''ר אריק האס23/04/2015טל,
לפי הבדיקה נראה שהיתה הדבקה חוזרת בזמן אחרון מה שגרם לIGM חיובי אחרי שבעבר כבר היתה תגובת IGG. המלצותיי:
1. לא לבדוק סרולוגיה לCMV בעתיד. בעצם לא היתה סיבה מוצדקת לבדוק נוגדנים נגד CMV אחרי הבדיקה הראשונה אלא אם מדובר בחשיפה למגע עם CMV?
2. תתיעצי עם רופא נשים לגבי מתי שאפשר להיכנס להריון. בדרך כלל אחרי זיהום אקוטי מקובל לחכות לפחות 6 חודשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv
טל23/04/2015היי, תודה על תשובתך.
ב19.4 עשו לי בדיקת cmv igm ב2 שיטות, כאשר בשיטת וידס יצא שלילי ובשיטה השניה יצא חיובי, מה הסיבה לשונות ולאיזו תוצאה עליי להתייחס?
כמו כן, לא רואים עלייה משמעותית בנוגדנים (igg) יש לכך משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשעלתלילך22/04/2015
שלום. אני בשבוע 30 ומנסה לקבל החלטה לגבי ביצוע חיסון השעלת. לפני עשר שנים חליתי בשעלת, האם ייתכן שכבר יש לי מספיק נוגדים בגוף והחיסון מיותר?
חיסון לשעלת - תגובה
ד''ר אריק האס22/04/2015לילך,
כששואלים שאלה עם המילים "האם ייתכן" התשובה תמיד תהיה "כן, ייתכן". בכל זאת גם יכול להיות שהנוגדנים ירדו עם הזמן, ולכן המלצהשלי היא כן להתחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמתמיה04/03/2015
שלום,
אני בת 35, חוסנתי נגד אדמת בשנת 91 וכן בשנת 2012 במסגרת החיסון המשולב של אדמת-חצבת-חזרת.
לפני מספר ימים ביצעתי כהכנה להריון נוסף בדיקת נוגנים לאדמת וראיתי שלפי הבדיקה רמת נוגדנים יחסית נמוכה-20.20 low titer.
האם עליי לעשות שוב חיסון נגד אדמת? במידה וכן- כמה זמן אפשר לנסות לאחר מכן להכנס להריון? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד אדמת - תגובה
ד''ר אריק האס05/03/2015מיה,
תודה על השאלה. אני ממליץ שתקבלי עוד מנה של חיסון חצבת-חזרת-אדמת ולחכות לפחות חודש ימים לפני כניסה להריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לרך הנולד- צריך באמת הכול?עידן25/02/2015
שלום . יש לי שתי שאלות :
1. אנו מצפים לילד ראשון בשבועות הקרובים. אנו שואלים את עצמנו מה הם החיסונים שניתנים לילד כבר בבית החולים והאם צריך את כולם ?
כך למשל אנו תמהים לגבי החיסון נגד צהבת : מדוע ילד בן יומו צריך לקבל חיסון כנגד מחלה שנרכשת ביחסי מין או בהידבקות ממזרק.
2. השאלה השניה היא לגבי מחלת נשיקה . האם נעשית לאם בדיקה במהלך ההריון או שצריך לבקש במיוחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים לרך הנולד- צריך באמת הכול? - תגובה
ד''ר אריק האס25/02/20151. חיסונים עובדים רק כשמקבלים אותם לפני חשיפה לנגיף או חידק. לכן, החכמה היא לתת אותם בהקדם האפשרי. יש עדיין העברה ממבוגרים לילדים של צהבת B - מדובר מהעברה דרך רוק וחפצים ביתיים ולא דרך דם או יחסי מין. אם מישהו רוצה לא לקבל את המנה הראשונה בזמן האשפוז הראשון זה לגיטימי - אם האם היא שלילית לנוגדנים - אבל לדחות את זה יותר מכמה שבועות לוקח סיכון שהתינוק ייחשף לנגיף בלי רמה מספקת של נוגדנים. במדינות אחרות כשהתחילו לחסן נגד צהבת B בגיל יותר מבוגר (כמה חדשים או שנים), לא ראו ירידה במקרים חדשים של צהבת B אצל ילדים - כי כל אחד עשה מתי שבא לו, והיתה העברה בין בני הבית ובסוף לתינוק. החיסון הוא בלי תופעות לוואי משמעותיות ועכשיו מדובר בחלבון מיוצר במעבדה ולא חלק מוירוס חי או מומת. לכן, אין יותר מדי סיבות לחשוש בלקבל את החיסון גם ביום הראשון של החיים.
2. יש כמה וירוסים שיכולים לגרום לתסמונת בשם מחלת הנשיקה. הכי שכיח הוא נגיף בשם EBV, אבל גם CMV יכול לגרום לתופעה דומה, ולפעמים עושים בדיקה. אם יש חשש של חשיפת אשה הרה לאחד מוירוסים אלה, ניתן לבדוק את זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvשירן25/02/2015
שלום,
אני בשבוע 34 שלילית לcmv.היריון תאומים.
כל חודש מתחילת ההיריון אני עושה בדיקת דם וב"ה שני ערכי הבדיקה שליליים.
בבדיקה האחרונה ב23.2 יצא igg שלילי קטן מחמש. Igm שלילי 11.40.
בכל הבדיקות הקודמות גם הוא היה קטן מחמש.
יש סיבה לעליה? אני חוששת מאוד!
מאיזה ערך igm נחשב גבולי או חיובי? יש טעם להיבדק שוב?
אני מיועדת לקיסרי... יש טעם להקדים הניתוח כדי למנוע חשיפה של העוברים?
אשמח לתשובתך... סליחה על ריבוי השאלות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv - תגובה
ד''ר אריק האס25/02/2015שירן,
תודה על השאלות. שלילי זה שלילי. לא להתייחס למספר כל עוד שהוא מתחת לסף. לכל מעבדה יש רפרנס אחר, כך שאי אפשר לקבוע מספר שנחשב שלילי לכל הדעות. אני לא חושב שיש צורך בעוד בדיקות בשלב זה בהריון. המלצת משרד הבריאות (וגם הדעה המקצועית שלי) היא לא לבדוק נוגדנים לCMV כסקירה בלי חשד להדבקה. אם בדקנו ומצאנו שאין נוגדנים ניתן לבצע בדיקות עוד 1-2 פעמים נוספות במשך ההריון אבל לא על בסיס חודשי. אחת הסיבות שלא מומלץ לבדוק נודגנים כי זה מוסיף הרבה חרדה אצל המשפחה במקום שאין צורך. לא קיימת התוויה לשנות מועד הניתוח עקב מצב CMV.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
שירן25/02/2015קודם כל תודה !
שוחחתי עם המעבדה ונאמר לי שעד 18 זה שלילי... 18-22 גבולי.... מעל 22 חיובי.
האם זה שהigm עלה ל11.4 יכול להעיד שתהיה עליה נוספת ואכן נחשפתי לנגיף בזמן ההיריון? או שבבדיקה הבאה יכול שוב להופיע קטן מ5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)