מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון גיל חודשייםדינה31/07/2013
שלום
רציתי לשאול האם אפשר להפגיש תינוק שעוד לא חוסן חיסון גיל חודשיים (יחוסן עוד שבוע), עם תינוק שחוסן יום קודם?
אני שואלת כי הבנתי שהחיסון רוטה הוא נגיף מוחלש.
אם עדיף להמנע, כמה ימים אחרי החיסון אפשר להפגיש בין התינוק שזה עתה חוסן לתינוק שעדין לא חוסן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל חודשיים - תגובה
ד''ר אריק האס31/07/2013אין צורך למנוע חשיפת התינוק שלך לתינוק שחוסן לרוטה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך לחסן?יעל21/07/2013
בני בן 4.5 חודשים לפני כחודש חוסן במחומשת ולאחר מספר ימים החלה דלקת אוזניים וקוצר נשימה, הוא טופל באנטיביוטיקה וכשסיימנו את המנה שוב חזרה דלקת האוזניים והקוצר אני חוששת לחסן אותו שוב, אשמח לשמוע את המלצתך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם להמשיך לחסן? - תגובה
ד''ר אריק האס23/07/2013יעל,
התופעות שאת מתארת לא נשמעות קשורות לחיסון. בכל מקרה, אני לא ממליץ לשנות מהתוכנית המקובלת לחיסון תינוקות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות הדבקה במולוסקוםאורית15/07/2013
שלום רב,
הוריי מארחים קרובי משפחה עם שני ילדים קטנים שחולים במולוסקום. אני מאוד חוששת שבני יידבק בוירוס, ולכן הוא לא יגיע לבית הוריי בתקופה שהם שם. שאלותי הן-
האם הוריי יכולים "לשאת" על גופם או בגדיהם את הנגיף (למשל יחבקו את הילדים הקטנים בבית ואח"כ ייפגשו עם בני ויחבקו אותו)? האם הוירוס עלול להישאר על בגדיהם/עורם? אם כן - לכמה זמן?
שאלה נוספת - אם הילדים הנגועים יושבים בכסא באוטו, האם בני יכול להידבק אם יישב לאחר מכן באותו כסא? אם כן, שוב - כמה זמן אחרי הישיבה של הילדים האיזור יהיה "בטוח"?
כמה זמן הוירוס הזה יכול לחיות מחוץ לגוף של החולים בו?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרות הדבקה במולוסקום - תגובה
ד''ר אריק האס15/07/2013נורית,
תודה על השאלה. מולוסקום נגרם ע"י וירוס שמסוגל לשרוד מחוץ לגוף על מגבות וכדומה. כמה זמן זה משתנה כך שאי אפשר להגיד באופן ספציפי, כנראה כמה שעות, לא ימים. בקשר לישיבה באוטו זה לא נשמע חשש סביר כך שלא הייתי משנה תוכניות בגלל חשש שמישהו עם מולוסקום ישב באותו מושב.
בגדול לא נראה לי שכדאי לדאוג להעברה דרך חפצים מעבר להיגיינה שגרתית. כמובן כשיש מגע ישיר עם בן אדם שנגוע האפשרות להידבקות היא יותר גבוה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פאפאמירי12/07/2013
בני בן שנה ושבעה חודשים סובל תקופה ארוכה אחת ל3-4 שבועות מתופעת חום גבוה מאוד שנמשך 4-5 ימים חוסר שקט בלוטות נפוחות ופעם אחת גם פצעים על השקדים.
אתמול הרופא העלה השערה שמדובר בתיסמונת פאפא יש לציין כי לא נעשו שום בדיקות באף אחת מהפעמים כדי לשלול דברים אחרים (גם לא משטח גרון).
למי עלי לפנות כדי לאבחן את התופעה? מה דרך הטיפול היעילה ביותר?
הבנתי שמדובר בבעיה במערכת החיסונית האם נכון להכניסו לגן בספטמבר?(עד היום היה בבית)
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת פאפא - תגובה
ד''ר אריק האס13/07/2013מירי,
PFAPA היא תופעה חדשה שתוארה בשנים אחרונות. לפי התיאור, מדובר בחום מחזורי (במרווחים קבועים כמו מחזור סדיר), בלוטות לימפה מוגדלות, תפליטים בגרון, ופצעים מסוימים (אפתות) בפה. מדובר בתסמונת ולא מחלה. המשמעות של הבחנה זו היא שאין אפשרות להגיע לאבחנה סופית, מדובר בצירוף סימנים קלינים וממצאים בבדיקה, אשר הכי חשוב בהם הוא מחזוריות החום במרווחים סדירים.
אין בדיקה שניתן לעשות כדי לשלול או לאשר נוכחות המחלה. אם לא מדובר בPFAPA הדבר הכי שכיח הוא פשוט דלקות חוזרות. לילד קטן ממוצע, רגיל לחטוף זיהומים בדרכי נשימה או בגרון כפעם בחודש כך שלא ניתן לשלול שמדובר במחלות חוזרות ולא בעיה קבועה.
יש מחלה נדירה שנקראת CYCLIC NEUTROPENIA ,שם מדובר בירידה בתאים לבנים בצורה מחזורית. ניתן לאבחן ע"י ביצוע ספירת דם בזמן החום אבל צריך לבדוק במשך כמה חודשים כי לא תמיד תופסים את זה בבדיקה אחד. הבעיה הזו יותר שכיחה אצל תימנים.
אם מדובר בPFAPA לא מדובר בחוסר מערכת החיסון אלא בפעילות יתר כנראה כתוצאה משילוב מרקע גנטי וחשיפה לגורם סביבתי שאומר לגוף לעשות תגובה דלקתית במחזור סדיר ללא גורם מזהם.
ברוב המקרים אין צורך בטיפול והתופעה חולפת עם הזמן. במקרים קשים לפעמים מטפלים בסטרוידים אבל זה לא מרפא הבעיה הבסיסית ויכול גם לקצר את המרווח בין אפיסודות. במקרים מסוימים ניתן להוציא את השקדים שם נמצא הפעילות יתר של מערכת החיסון.
כמו שתוכלי להבין מהנ"ל, אין רופא מסוים שנחשב מומחה בPFAPA. רופא ילדים מנוסה רואה ילדים כאלה ויודע מתי לעשות בירור נוסף. במקרים לא פשוטים יש מצב להפנות למומחי-על כגון אימונולוג, זיהומולוג, או רוימטלוג, אבל זה החלטת רופא מטפל ביחד איתך. אין בעיה להכניס את הילד לגן, לפעמים צריך לקבוע יחד עם הרופא והגננת סף שונה לחום אם מדובר בשכיחות שמונעת השתתפותו בגן אבל זה שוב החלטה אינדיבידואלית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חום חוזרות ומתן חיסוניםנורית03/07/2013
שלום,
יש לנו ילד בן 4, בריא בד"כ מלבד התקפי חום הנמשכים 1-2 ימים , פעם בשלושה שבועות (יש במהלך השנה מספר חודשים גם ללא התקפי חום בכלל).
רופא הילדים איבחן שיש לו מחלת חום מחזורית (PFAPA אם אינני טועה).
רציתי לשאול האם יש מניעה לתת לו חיסונים בגלל מחלה זו (רגישות יתר של מערכת החיסון)? עד היום הוא לא קיבל אף חיסון.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלות חום חוזרות ומתן חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס03/07/2013נורית,
אין בעיה לחסן אותו רגיל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו- מנת דחףאלה18/06/2013
שלום רב,
בתי בת 11 וחצי חודשים. עדיין לא קיבלה חיסונים של גיל שנה כולל מנה אחרונה
של פוליו.
אנחנו גרים בדרום , האם בעקבות גילוי שרידים של הנגיף פוליו כדאי
להקדים את החיסון ( יש לנו תור לעוד חודש) ?
האם ניתן לעשות את החיסון גם לפני גיל שנה ?
האם 3 מנות של חיסון פוליו נותן הגנה טובה גם ללא מנת דחף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו- מנת דחף - תגובה
ד''ר אריק האס20/06/2013אלה,
תודה על השאלה. אין צורך (ואין אפשרות) להקדים את הדחף. הדחף מקנה חסינות לטווח הארוך. עד אז המנות שהיא קיבלה מספקות הגנה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחומשתתמר18/06/2013
הבת הקטנה שלי (עוד מעט בת שנה) קיבלה עד עכשיו 3 מנות של המחומשת... את המנה השלישית קיבלה רק באפריל (בגיל תשעה ומשהו חודשים במקום חצי שנה בגלל שהיתה חולה ואחר כך היתה שביתת אחיות....) בקיצור, את הדחף שאמורים לקבל בגיל שנה היא תקבל רק בגיל שנה שנה וארבע, כי הבנתי שצריך חצי שנה בין המנה השלישית לבין זריקת הדחף. האם זה אומר שבינתיים היא מחוסנת או שרק אחרי כל המנות היא מחוסנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחומשת - תגובה
ד''ר אריק האס18/06/2013תמר,
היא מחוסנת - והיא צריכה להמשיך לקבל חיסונים לפי התוכנית שנאמרה לך כדי שזה יישאר לטווח הארוך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת הבהרה
תמר18/06/2013אני פשוט קצת בלחץ מכל הפרסומים על הפוליו... ברור שאחסן אותה בדחף בגיל שנה וארבע! השאלה היא האם להקדים את הדחף לעכשיו (חודשיים אחרי המנה השלישית) או שהיא מוגנת בינתיים ולחכות שתעבור חצי שנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםRivi18/06/2013
שלום ,
ילדיי בני 4.8 ו -3 , שניהם מחוסנים לפי תכנית החיסונים של טיפת חלב.
בעקבות גילוי נגיף הפוליו בדרום ברצוני לשאול האם הם מחוסנים נגד הנגיף על אף שלא קיבלו את מנת הדחף האחרונה שניתנת רק בגילאי 6-7 , או שיש צורך לתת להם אותה כבר עכשיו ?
יש לציין שאנו מאזור המרכז.
אודה לתשובתך בהקדם.
יום טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס18/06/2013אם חוסנו לפי השגרה אין צורך במנות נוספות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליומיכל18/06/2013
בוקר טוב
בני בן 14 חודשים, חוסן בכל החיסונים בהתאם להמלצת משרד הבריאות, כל החיסונים פוצלו.
כעת נמצא לאחר חלק מחיסון גיל שנה (MMRV) ועדיין לא קיבל את המנה של המחומשת הנוספת.
נקבע לנו תור בסוף החודש להשלים את החיסון.
בעקבות ההתרחשות בדרום, האם מומלץ להקדים את החיסון?
האם כיוון שקיבל שלוש מנות של החיסון המחומש הוא מחוסן?
אשמח לתשובה ותודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו - תגובה
ד''ר אריק האס13/07/2013עדי,
תודה על השאלה. הילד נחשב מחוסן. אין צורך להקדים את החיסון יותר מהמועד שנקבע לך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים אצל בן 4.5מאיה28/05/2013
שלום,
הבן שלי נדבק לעתים קרובות בתולעים. לפעמים עוברים חודשים ספורים וכבר הוא נדבר שוב. לפעמים זה מחזיק מעמד חצי שנה. זה לא מטריד אותו יותר מידי - אני מבחינה בהן באקראי בצואה או בלילה.
להערכתי הגסה מאז גיל 2.5 הוא נדבק משהו כמו 8 עד 10 פעמים. כל המאמצים של הגיינה ובקשות להקפיד בגן לא ממש עוזרים.
האם יש טעם בבירור אצל מומחה למחלות זיהומיות של ילדים ? ואם כן, מה בדיוק בודקים בבירור כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תולעים אצל בן 4.5 - תגובה
ד''ר אריק האס28/05/2013מאיה,
אני לא רואה סיבה לדאגה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גןנעמה20/05/2013
זה נכון שלא מקבלים לגן ילדים שאינם מחוסנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גן - תגובה
ד''ר אריק האס21/05/2013נעמה,
תודה על השאלה. נכון לעכשיו אין הנחייה כזו. כמובן חשוב שילד יהיה מחוסן לפי תוכנית של משרד הבריאות כדי להיות מוגן נגד מחלות שגורמים ללא מעט תחלואה ולעתים תמותה. ילדים לא מחוסנים מהוים סיכון לא רק לעצמם אבל גם לילדים שכן קיבלו חיסונים. ילדים מחוסנים בגן ביחד עם ילדים לא מחוסנים עלולים לחלות בשיעורים יותר גבוהים מאשר ילדים שנמצאים בגן שכולם התחסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון חצבת- נסיעה לאנגליהror08/05/2013
שלום, אנחנו מתוכננים לטוס ללונדון בסוף החודש. התפרסמה היום ידיעה שהתפרצה מחלת החצבת באנגליה ושכדאי להתחסן לפני הנסיעה. נוסע איתנו תינוק בן 7 חודשים, עשינו את כל החיסונים עד כה אבל למיטב ידיעתי חצבת זה רק בגיל שנה. מה כדאי לעשות? האם כדאי לחסן אותו לפני הנסיעה?
חיסון חצבת- נסיעה לאנגליה - תגובה
ד''ר אריק האס08/05/2013שלום,
זו שאלה קלינית ולכן עליך לפנות לרופא במרפאת מטיילים לקבל ייעוץ ספיציפי למצב שלכם. אם ההחלטה תהיה לתת מנה של חיסון נגד חצבת לפני גיל שנה, המנה לא נספרת בחיסוני שגרה ויהיה צורך לקבל שתי מנות בהפרש של לפחות 4 שבועות אחרי גיל שנה כאילו לא התחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהדנה07/05/2013
מאיזה גיל מומלץ לחסן ילדות? האם החיסון יעיל לכל החיים? תודה
פפילומה - תגובה
ד''ר אריק האס07/05/2013דנה,
החיסון מקנה הגנה ארוכת טווח. ראי תשובותי מ17.4 לגבי הגילאים ומתי לעשות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת על הבן שליאובססית!26/04/2013
שלום אני אם לילד בן שנתיים אתמול היינו אצל הוריי בבית שם היה ישן הדוד שלי שאני מרגישה הרבה חששות ממנו הוא היה כל הזמן ביחסי מין עם הרבה נשים וגם השתמש בסמים וכל הדברים המגעילים האלו...הבן שלי רצה לרחוץ ידיים ושם הייתה מברשת השניים של הדוד שלי לפעמים הבן שלי שם מברשות השיניים שמוצא לפניו בפה אני רוצה לשאול אם במקרה הבן שלי שם את מברשת דודי בפה ואם יש לדוד חס וחלילה מחלה כמו איידס האם זה יכול לעבור דרך המברשת?!!! בבקשה אני רועדת מפחד ורוצה תשובה מהירה כדי להירגע
מפחדת על הבן שלי - תגובה
ד''ר אריק האס26/04/2013אני לא רואה מקום לדאגה בחשיפה שאת מתארת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מעניינתדנה25/04/2013
שלום, אני בן 24.קיבלתי זריקת טטנוס לפני 6 ימים. ביום השלישי לאחר קבלת הזריקה התחילו תופעות מוזרות:גירודים בכפות הידיים ובפרקי האצבעות שאף החלו להתנפח קלות ולהתקשות.כך גם כפות הרגליים גרדו והתנפחו מעט בעקב ובצד כל כף רגל.הופיעה אדמומיות ובפריחה בברכיים עם סימני נפיחות כמו של עקיצת יתוש.חשוב לציין שבמשך היום הפריחות נעלמות ומופיעות מחדש.להזכירך, אני כבר 6 ימים לאחר החיסון.האם יתכן שהפריחה קשורה לחיסון ? מה עלי לעשות ? האם עלי לקבל עזרה רפואית ?תודה רבה מראש על התשובה !.
תופעה מעניינת - תגובה
ד''ר אריק האס25/04/2013מיקי, כמו בכל תופעה חדשה, ממליץ לך לפנות לרופא מטפל שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)