פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• פוליו-עזרה בבקשה
    ליאת
    19/08/2013

שלום רב,
    ביתי בת 4 ו 11 חודשים חוסנה במנה אחת של מחומשת בגיל 8 חודשים. מאז ועד היום לא קיבלה אף חיסון בכלל.
    שאלותיי:
    1. היש סכנת הידבקות בווירוס המוחלש הניתן בטיפות?
    2. האם זה אפשרי לקבל חיסון מומת בגיל כזה לאחר שעבר הרבה זמן ממתן החיסון הראשון? זה לא מסוכן?
    3. מאחר ושנת הלימודים מתחילה בעוד כשבוע ואני מניחה שיהיו ילדים בגן אשר קיבלו את הטיפות, האם היא יכולה להידבק?
    אודה לתשובה בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליו-עזרה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליו-עזרה בבקשה - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/08/2013

ליאת,

1. אין סכנה להדבקות מהחיסון למי שחוסן בפוליו המומת אפילו מנה אחת. גם מי שלא חוסן בכלל לא נחשב בסיכון מיוחד, מדובר בפחות מ1 למיליון ומתקרב לאפס. יש סכנה של הדבקות מהנגיף הפראי שמסתובב בקרב ילדים בריאים בדרום בלי סימנים, וזה מה צריך להדאיג אותך, לא את החיסון.

2. לא מתחשבים בהפסקה גדולה - אפשר וכדאי להשלים וזה לא מסוכן. מסוכן להשאיר אותה עם פחות מנות מהמומלץ וכדאי לסגור את הפער.

3. היא לא יכולה להידבק במחלה מילדים שהתחסנו, אבל יש סיכוי שתידבק במחלה מילדים שמפרישים הנגיף הפראי בצואה, על כן חשיבות של לפחות 3 מנות של מומת.

בסיכום, ההמלצה להשלים חיסונים של המומת לפי תדריך החיסונים (אחות טיפת חלב תעזור לך עם העיתוי). בנוסף יש צורך לקבל החיסון החי מוחלש בטיפות בהקדם האפשרי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת בטירוף פוליו
    נטלי
    19/08/2013

שלום רב לך
    אני ממש בלחץ אני גרה בדרום ואני אמורה לתת לבתי כמעט בת 3 חיסון.
    בתי נולדה ב- 10/11/2010 היא כמעט בת 3.
    את המחומש הראשון קיבלה בתאריך 20/1/2011 .
    את החיסון השני קיבלה בתאריך 2/7/2013 כלומר אחריי שנתיים וחצי בגלל הפחדים שלי כי ילדה מאוד חולנית כל הזמן הייתה חולה מהגן וגם נדבקה מהילד השני
    וכעת אני אמורה לתת לה מנה שלישית ב-20/8/2013
    :
    1)האם יש לה בכלל הגנה חיסונית/ זיכרון חיסוני? האם הגוף זוכר את המנה הראשונה שקיבלה לפניי מעל שנתיים פלוס ? האם זה באמת נחשב 2 מנות או שזוהי רק מנת חיסון אחת כי עבר זמן כה רב בין חיסון אחד לשני?
    2) האם 2 מנות חיסון בהפרש זמן שנתתי לה מספקות לה הגנה מספקת כנגד המחלה או כנגד החיסון דרך הפה במידה ובאה במגע עם הפרשות של ילד שחוסן דרך הפה? כי אמרו לי בטיפת חלב ש-2 מנות חיסון לא מגינות עליה. האם זה נכון?
    3)אם איננה מוגנת אזי אסור לי לקחת אותה לגן כדי שלא תדבק מילדים שקיבלו חיסון חי מוחלש, נכון?
    4)האם זה לא מסוכן שלא נתתי לה מעל שנתיים וחצי אף חיסון ופתאום אני מתקיפה אותה בחיסון אחרי חיסון?
    5)האם יש טעם לתת שוב מחומשת-האם היא לא גדולה מידי למחלות של המחומשת? כי קראתי שהמופילוס זה בגיל קטן יותר, גם שעלת, דיפטריה אין יותר, טטנוס אפשר לתת כשנפצעים ונשאר פוליו שהוא הכי מסוכן, האם זה נכון או סתם כותבים באינטרנט?
    6)למה צריך לחכות 8 שבועות בין מחומשת למחומשת? מה ההגיון מאחורי זה?
    7) אם ילדי בן ה-5 קיבל 4 מנות פוליו מומת הוא מוגן מהחיסון החי מוחלש במידה ויבוא במגע עם ילדים שקיבלו את החיסון החי ומפרישים אותו בגן?

תסלח לי על עומס השאלות , אני ממש דואגת וחרדה אך אני מפחדת מכל העניין של החיסונים דרך הפה... הילדים שלי חולניים מאוד
    אודה לך מאוד אם תתייחס לשאלותיי ותצליח ולו במעט להרגיע אותי
    בכבוד רב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת בטירוף פוליו

הוספת תגובה

• דואגת בטירוף פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/08/2013

הגבתי לך במייל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לטיפוס הבטן
    ליאת
    19/08/2013

הי,
    אני בקופח כללית, רציתי לדעת כיצד אני משיגה את החיסון טיפוס הבטן.
    לא דרך מרפאות המטיילים.(גם יקר וגם אין להם תורים)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לטיפוס הבטן

הוספת תגובה

• חיסון לטיפוס הבטן - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/08/2013

למיטב ידיעתי מרפאת המטיילים היא הדרך היחידה להשיג. רק מומלץ למי שנוסע למדינות מסוימות. אפשר לפנות לרופא מטפל, אולי יש אפשרות להשיג מהקופה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו
    חגית
    15/08/2013

שלום רב , בני בן 7 חודשים קיבל עד כה 2 מנות של חיסון מומת , החיסון השלישי נקבע לספטמבר , האם הוא מוגן מפני המחלה אם חוסן 2 זריקות בלבד ? האם יש צורך להקדים את החיסון השלישי המומת ? יש לו 2 אחים בני 4.5 ו 7.5 ואני חוששת לחסן אותם בחיסון החי מוחלש בגלל התינוק , אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו

הוספת תגובה

• חיסון פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/08/2013

חגית,

3 הילדים שלך צריכים להתחסן עם החיסון החי מוחלש. אין סכנה בדבר. הצורך להתחסן עם החיסון החי מוחלש הוא בנוסף לחיסון המומת שהוא יקבל וצריך לקבל גם וגם. אין צורך להקדים את החיסון המומת. כדי להחשב מוגן מהמחלה צריך 3 מנות של המומת, אבל אפשר לעשות החיסון החי מוחלש בלי חשש כל עוד שעברו 4 שבועות מהחיסון המומת הראשון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון חי לילדה עם חסר ב IGA
    יאיר
    13/08/2013

האם ניתן לחסן בחיסון חי ילדה בת 8 עם חסר מוחלט ב IGA? האם יש בעיה לחשוף אותה לילדים שחוסנו לאחרונה בחיסון חי?
    תודה
    יאיר

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון חי לילדה עם חסר ב IGA

הוספת תגובה

• פוליו - קצת מורכב
    שירלי
    13/08/2013

שלום רב,

בני בן השנה ותשע היה חולה תקופה ממושכת. במסגרת בירור נבדקה מערכת החיסון שלו. במסגרת הבדיקות גילינו במקרה שנגד אבעבועות הוא לא מחוסן על אף שקיבל חיסון (נגד שאר החלות להן קיבל חיסונים במסגרת טיפת חלב הוא מחוסן).

את החיסון המומת נגד פוליו הוא קיבל במלואו אולם לא נבדק אם הוא פתח נוגדנים לפוליו.

שאלתי - אם הוא לא פתח נוגנים נגד אבעבועות, יתכן ואולי לא פתח גם נגד פוליו. כעת אני חוששת לתת לו את החיסון החי מוחלש.

האם יש סכנה במתן החיסון החי מוחלש במידה וגם לפוליו לא פתח נוגדנים?

אני לא יודעת מה לעשות
    אודה על תשובתך
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    פוליו - קצת מורכב

הוספת תגובה

• פוליו - קצת מורכב - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/08/2013

תפנו לרופא שערך את הבדיקות במערכת חיסון, או לרופא מומחה באימונולוגיה ילדים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליו
    שרה
    13/08/2013

הילדה שלי בת 4 וחצי קבלה חיסון של פוליו לפני חדשיים מנה ראשונה,
    היא אמורה לקבל את השני השבוע.האם היא בסכנה להדבקות מילדים שיקבלו חיסון הפוליו
    מוחלש דרך הפה
    מה ההמלצה(איו שום עדות בשום מדינה לנתינת שני הסוגים וההשלכות)
    הבן שלי בן 8 וחצי קיבל 2 מנות של פוליו מה ההמלצה לסיים את ה3 או לתת את החיסון המוחלש?
    תודה שרה

לקביעת תור
    סגירה
    פוליו

הוספת תגובה

• חיסון פוליו
    ליטל
    12/08/2013

שלום רב,
    אנו גרים בלונדון ומגיעים לביקור בארץ בעוד כשבוע. בני בן ה-20 חודש קיבל בלונדון ע"פ תוכנית החיסונים המקומית שלוש מנות של חיסון פוליו מומת ואת המנה הרביעית נותנים כאן בגיל שלוש ולא בגיל שנה כמו בארץ.
    האם הוא מוגן? האם יש צורך לבצע חיסון נוסף (המנה הרביעית) לפני שאנו מגיעים לארץ?

תודה רבה!!

ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו

הוספת תגובה

• חיסון פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/08/2013

ליטל,

אם תהיו כאון יותר משבועיים כדאי להתחסן עם הטיפות. הוא יכול לקבל את החיסון בארץ בכל תחנת טיפת חלב. אם אפשר לקבל את החיסון באנגליה - אינני יודע.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו

ליטל
    12/08/2013

תודה רבה על התשובה.
    אנו מגיעים לתקופה של שבועיים.
    השאלה היא האם בני מוגן לאחר רק שלוש מנות של חיסון פוליו או האם יש צורך לבצע את המנה הרביעית?

המון תודה!!
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/08/2013

הוא מוגן. המנה הרביעית הוא דחף להקנות חסינות ארוכת טווח.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליו
    יובל
    11/08/2013

שלום.
    ילדיי, תאומים בני שנה וחודשיים חוסנו עד עכשיו בהתאם לגילם בחיסון מומת.
    תאום 1 חלה השנה במחלת קוואסאקי וקיבל בביה"ח 2 מנות IVIG ונאמר לנו לא לחסנו באף חיסון חי עד 2/2014.
    1. האם כדאי לחסן את תאום 2 בפוליו חי? אם כן, האם חיסון של פוליו חי של תאום שני יכול להדביק את תאום 1?
    2. אבא של תאומים מעולם לא חוסן באף חיסון נגד פוליו. האם עליו להתחסן בטרם לתת חיסון לילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליו

הוספת תגובה

• פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

יובל,

לפי תדריך החיסונים, אין צורך בהמתנה לפני או אחרי IMMUNOGLOBULIN כדי לתת החיסון החי של פוליו. כמובן אין מניעה גם לתת לתאום השני.

כדאי לאב להתחסן נגד פוליו. אפשר לפנות ללשכת הבריאות באזור מגורכם. אין צורך לדחות את החיסון של הילדים בגללו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו לילדה סכרתית
    taufic
    11/08/2013

שלום
    יש לי ילדה יחידה בת שש עולה לכיתה א.
    מזה שנתיים חלצה בסוכרת ניעורים וצליאק.הילדה קיבלה את כל החיסונים לפי התוכנית כולל פוליו עד גיל שנה
    ברמה כללית הילדה בריאה בדרך כלל. למרות שבבדיקות דם מעקב בשנתיים האחרונים יש רמת neut abs הנעים בין 900-1550 וneut% נעים בין 29.5%-37.4%
    האחרון בוצע לפני שמונה חודשים ועמד על neutabs 1300 ו neut% על 37%
    יש לי שלוש שאלות ענייניות וישובות ואודה על תשובה מדויקת ככל האפשר
    1. האם ליחד סכרתי רגישות יותר מילדים אחרים לחיסון מוחלש.
    2. האם במקרה כזה של מערכת חיסונית בגבול התחתון יש סכנה והאם נדרש בדיקה חוזרת לספירת דם לפני החיסון
    3. למה להחדיר נגיף 100% חשיפה מול תסריט הכי גרוע שתידבק מנגיף ממישהו אם יש לה חיסון הרי הגוף יתמודד עם הנגיף זהה בשני המקרים.מה היתרון
    אנחנו גרים בבאר שבע

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו לילדה סכרתית

הוספת תגובה

• חיסון פוליו לילדה סכרתית - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

1. הילדה לא נחשבת רגישה יותר ויכולה להתחסן.
    2. הפורום לא מיועד לשאלות רפואיות ספציפיות כי אי אפשר לעבוד ככה דרך האינטרנט. תיגש לרופא מטפל\אנדוגקרינולוג שמכיר אותה ותשאלו כל השאלות לגבי צורך לבדיקות נוספות וכו'.
    3. החיסון חי מוחלש הוא בטוח ולכן אני לא מחשיב את זה 100% חשיפה. מדובר בתופעות לוואי חמורות 1 מתוך מיליון ואפילו פחות כך שלא מדובר בסכנה ממשית (פחות מסיכוי לתאונה קטלנית ברכב, למשל). מבחינת הפרט, הזריקה מקנה חסינות טובה. חלק חשוב מהנושא של חיסונים הוא להסתכל על האוכלוסייה. אפילו אם הכיסוי חיסוני שלנו הוא גבוה כפי ההערכות, עדיין מדובר בעשרות ואפילו מאות של אנשים שלא התחסנו או לא יכולים להתחסן מסיבות רפואיות, גיל צעיר, וכו'. לכן, יש חשיבות בזה שנחסן ברמת האוכלוסייה כדי שאנשים כאלה לא יידבקו. זה אפשרי רק ע"י החיסון החי מוחלש שמקצר הפרשה מהמעיים. כל אחד יש לו את הזכות להגיד "אני עשיתי את שלי למשפחה שלי" אבל יש חשיבות כחברה למנוע מה שאפשר. יש 3 מדינות בעולם שפוליו מסתובב חופשי במקרים חדשים של שיתוק - אסור לנו לאפשר לישראל להיות הרביעית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו לילדה סכרתית - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

1. הילדה לא נחשבת רגישה יותר ויכולה להתחסן.
    2. הפורום לא מיועד לשאלות רפואיות ספציפיות כי אי אפשר לעבוד ככה דרך האינטרנט. תיגש לרופא מטפל\אנדוגקרינולוג שמכיר אותה ותשאלו כל השאלות לגבי צורך לבדיקות נוספות וכו'.
    3. החיסון חי מוחלש הוא בטוח ולכן אני לא מחשיב את זה 100% חשיפה. מדובר בתופעות לוואי חמורות 1 מתוך מיליון ואפילו פחות כך שלא מדובר בסכנה ממשית (פחות מסיכוי לתאונה קטלנית ברכב, למשל). מבחינת הפרט, הזריקה מקנה חסינות טובה. חלק חשוב מהנושא של חיסונים הוא להסתכל על האוכלוסייה. אפילו אם הכיסוי חיסוני שלנו הוא גבוה כפי ההערכות, עדיין מדובר בעשרות ואפילו מאות של אנשים שלא התחסנו או לא יכולים להתחסן מסיבות רפואיות, גיל צעיר, וכו'. לכן, יש חשיבות בזה שנחסן ברמת האוכלוסייה כדי שאנשים כאלה לא יידבקו. זה אפשרי רק ע"י החיסון החי מוחלש שמקצר הפרשה מהמעיים. כל אחד יש לו את הזכות להגיד "אני עשיתי את שלי למשפחה שלי" אבל יש חשיבות כחברה למנוע מה שאפשר. יש 3 מדינות בעולם שפוליו מסתובב חופשי במקרים חדשים של שיתוק - אסור לנו לאפשר לישראל להיות הרביעית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו לתינוקות
    אור
    10/08/2013

שלום
    יש לי תאומים בני שלושה חודשים וחצי. קיבלו מנה ראשונה של חיסון מחומש לפני כחודש.
    1. בטיפת חלב נאמר לי ע״י אחות אחת שיש לקבל את המנה השניה לאחר 8 שבועות וע״י אחות אחרת אחרי 6 שבועות. ברצוני לדעת בבקשה כמה זמן יש להמתין בין המנה הראשונה לשניה ובין השניה לשלישית?
    2. יש לי גם תאומים בני 4.5 שחוסנו בכל 4 המנות.
    עם ההחלטה לחסן את כל הילדים בחיסון החי המוחלש, האם ילד שמחוסן בחיסון זה יכול להדביק בתקופה מסויימת לאחר החיסון, אוכלוסיה לא מחוסנת כגון תינוקות קטנים שקיבלו רק מנה אחת או שתיים של החיסון המחומש?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו לתינוקות

הוספת תגובה

• חיסון פוליו לתינוקות - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

אור,

תודה על השאלות.
    1. הרווח המומלץ בין חיסוני פוליו הוא 8 שבועות. הרווח המינימאלי הוא 4 שבועות. לא ברור לי מאיפה ה6 שבועות - הגיל המינימאלי הוא 6 שבועות. עד כה אין המלצה להקדים חיסונים לפני הרווח המומלץ (חוץ מנסיעות לחו"ל וכדומה).

2. ילד שמחוסן עם החיסון החי מוחלש מפריש הנגיף המוחלש בצואה לתקופה קצרה וזה יכול לעבור לאחרים. לא הייתי קורא לזה הדבקה כי החיסון לא גורם למחלה. בפועל מי שנחשף לחיסון חי מוחלש דרך צואה של מתחסן אחר גם יהיה מחוסן. מכיוון שאי אפשר לצפות מי ייחשף בצורה כזו, אין להסתמך עליה לכתחילה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליו מס שאלות
    יעל
    10/08/2013

שלום
    1. חיסנתי את בני בן ה3 וחצי בחיסון המוחלש השבוע. בנוסף יש לי תינוקת בת שבועיים. אומרים שבימים/שבועות הראשונים לאחר מתן החיסון, הילד עלול להדביק אותה כיון שהיא לא מחוסנת. האם זה נכון? אם כן, עד מתי? ומה אמצעי הזהירות שיש לנקוט כדי למנוע הידבקות?
    2. שאלה נוספת- קראתי כאן בפורום שלמעשה מי שמחוסן בחיסון המומת לא יכול להידבק אך נושא את הנגיף ועלול להדביק אחרים. לא הבנתי את זה. מבקשת הסבר נוסף . (אם כך כל מי שחוסן בחיסון המומת מסכן תמיד את סביבתו הלא מחוסנת??? אם כך הדבר היו אמורים להיות המון חלים...)

תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    פוליו מס שאלות

הוספת תגובה

• פוליו מס שאלות - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

יעל,

הנגיף החי מוחלש מופרש בצואה לתקופה קצרה אחרי מתן החיסון (בין 10 ימים לחודש). במידה ואין הקפדה על הגיינה במיוחד בקשר לצואה, הנגיף מהחיסון יכול לעבור לאחרים. לא הייתי קורא לזה הדבקה כי הנגיף החי מוחלש לא גורם למחלה. בפועל, מי שנחשף בצורה כזו יעבור תהליך כמו שקיבל החיסון בטיפות ויהיה מחוסן. אם הבן הגדול עדיין, בטיטולים, עדיף לסגור אותם בשקית ולא להשאיר בחוץ. מעבר לזה הקפדה על שטיפת ידיים היא חיונית.

אנחנו לא מדברים על נשאים של פוליו. נשא זה מי שהוא שמפריש את הנגיף בצואה לתקופה ארוכה ועד עכשיו זה תואר בעיקר אצל אנשים עם בעיה מוגדרת במערכת החיסון שלא מצליחים להתגבר על הנגיף (ויש גם בעיות אחרות).

אנשים בריאים יפרישו את הנגיף בצואה לתקופה קצרה ואחר כך לא יהיה זכר לקיום של פוליו בצואה. בתקופה הזו הם יכולים להעביר את הנגיף לאחרים גם אם אין סימני מחלה וגם אם הם בעצמם מחוסנים. אם ה"מקבל" הוא לא מחוסן, זה יכול לגרום למחלה, וזה המטרה של המבצע הנוכחי, למנוע מצב כזה. החיסון החי מוחלש מגביר את התגובה החיסונית בתוך המעיים ומקצר תקופת ההפרשה ליותר קצר כך ששרשרת ההעברה ננתקת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לפוליו
    שלי
    09/08/2013

שלום רב,

ביתי בת 4 סובלת מפאפא (לפי אבחון של רופא). קיבלה פעם אחת מנת סטרואידים לפני כ-5 חודשים ומאז לא היה לה. כעת צריך לחסן לפוליו חיסון מוחלש ושמעתי שלמי שיש מחלת חום מומלץ לא לחסן. האם זה נכון , לחסן או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לפוליו

הוספת תגובה

• חיסון לפוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/08/2013

שלי,

אין מניעה להתחסן נגד פוליו. הכוונה שבזמן שיש חום לא מחסנים עד ההחלמה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר
    ריקי
    08/08/2013

שלום ביתי בת 4 וחצי קבלה 2 מנות של פרבנר לפני שנתיים ויותר , השאלה שלי האם יש צורך במנה השלישית ??
    האם מותר לחסן בגיל כזה ??
    מה קורה אם מקבלים חיסון זה 4 פעמים ?
    והאם כל מנות החיסון הן אותו הדבר מבחינת תרכיב?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/08/2013

ריקי,

תודה על השאלה. אם היא קיבלה את המנות אחרי גיל שנה, אין צורך במנות נוספות. מותר לחסן בכל גיל, תלוי אם יש התוויה. מכיון שחיסון הוא חומר ביולוגי, לא נותנים כשאין התוויה, אבל לא צפוי נזק אם בכל זאת קיבלה. המנות הם זהות ברמת העיקרון. לפני כמה שנים הפרבנר עבר שדרוג וכולל 13 זנים במקום 7, אבל אין שינוי בהתוויה. עכשיו כל החיסונים שניתנים בארץ הם מהסוג ה13.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריבנר

ריקי
    08/08/2013

סליחה אבל לא הבנתי מה זו התוויה ??
    האחות בטיפת חלב אמרה שבך הכל היא אמורה לקבל 3 מנות , והיא קבלה רק 2
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריבנר - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/08/2013

ריקי,

התוויה = אינדיקציה. למשל לילדים קטנים יש התוויה לקבל פרבנר כי הם בסיכון לחלות עם פנוימוקוק. למבוגרים אין התוויה כי הם לא בסיכון לחלות במחלה. אבל זה לא מסוכן למבוגרים להתחסן, פשוט אין להם סיבה. יש התוויה למי שכרתו לו את הטחול להתחסן נגד פנוימוקוק לפני הניתוח - כי הוא גם בסיכון עקב חוסר במערכת החיסון. יש התוויה למטיילים למדינות מסוימות לקבל חיסונים שכלל האוכלוסיה לא מקבלים.

לפי תדריך החיסונים, ילד בין 12-71 חודשים שחוסן עם שתי מנות פרבנר אחרי גיל שנה, אין צורך (=אין התוויה) לתת מנות נוספות. אם בטעות קיבל זה לא מסוכן, אבל לא היה צורך כי בגיל הזה הוא לא נחשב בסכנה מיוחדת למחלה. לפי המצב של עיתוי החיסונים, ההמלצה משתנה. אחות טיפת חלב תסתכל על התאריכים ותחסן לפי מה שצריך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו מנגיף חי
    אמא
    05/08/2013

שלום דוקטור,

אשמח לדעת האם נכונה האמירה כי ילד שקיבל כבר כמה מנות של חיסון פוליו מומת (בן 2.4 ומחוסן לגילו) אכן מוגן לחלוטין מהסיכוי לפתח סיבוכים כמו שיתוק בעקבות חיסון פוליו מוחלש כמו שמתכננים לתת עכשיו? או שבכל זאת קיים סיכוי אבל הוא פשוט קטן יותר בהשוואה לילדים שלא חוסנו?
    ושאלה נוספת: יש לי ילדה נוספת בדרך שאמורה בע"ה להיוולד בקרוב מאד. האם לתת את החיסון החי לאחיה לא עלול לסכן אותה - מאחר והוא יוכל להדביק אותה בנגיף המוחלש כשהיא עוד לא קיבלה שום מנת חיסון? או להיפך - דווקא לא לחסן אותו יכול לסכן אותה (כי כמה שאני מבינה ללא החיסון הנוסף הוא עלול להיות נשא ולהדביקה לפני שתקבל את המנה הראשונה של החיסון המומת)?

מקווה שכתבתי ברור ותודה...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו מנגיף חי

הוספת תגובה

• חיסון פוליו מנגיף חי - תגובה

ד''ר אריק האס
    05/08/2013

תודה על השאלות, הבנתי אותן מצוין. ילד שחוסן נגד פוליו עם לפחות 3 זריקות נחשב מוגן לפוליו והסיכוי שהוא יחלה הוא נמוך ביותר וקרוב לאפס (אין מאה אחוז בחיים!) הרציונל של המבצע הנוכחי הוא לעצור הפרשה בצואה שיכול להדביק אחרים. הזריקות לא מונעות הפרשה דרך הצואה וילד יכול להדביק אחרים כגון תינוק שלא הספיק להתחסן או מבוגר עם בעיה במערכת החיסון. בעקרון התינוק תקבל נוגדנים סבילים מהאם אבל אלו לא ישארו לנצח ולכן יש צורך לחסן פעיל, בשגרה ב 2, 4 6 חודשים. לאור כל זה, כדאי לילד שלך להתחסן כדי שהוא לא יוכל להעביר את זה בצואה. אין בעיה שהוא יתחסן בזמן שאת בהריון או כשיש תינוקות (כל עוד שהמבצע נמשך).

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה