מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול ממהיר לילד בן 8ענת11/06/2008
שלום רב
בני בן 8.5 לפני כחודש וחצי התחיל לצלוע עם כאבים ונפיחות במפסעה
לאחר שבועיים אושפז במחלקה כירורגית ניסו אנטיביוטיקה הנפיחות לא ירדה
והגוש גדל (מרוב בדיקות )כעבור שבוע ושלושה ימים נותח והוציעו גוש בגודל 3-4 סנטים לביופסיה
חיכינו 10 ימים היום הוזמנו למחלקה אונקולוגית לפי דיברי הרופא מדובר בגוש ממאיר
וצריך לחקות עוד שבוע לתוצאות הביולוגי תוך כדי זמנו לנו ליום שני הקרוב ST ומיפוי
אני מעונינת לדעת ברגע שאומרים ממאיר למה הכוונה הוא לא יודע מה הבעיה
הבדיקה הקובעת לא הגיע מה אחוז שזה טעות והביולוגי יצביע אל שפיר
מה סוגי המחלה בגפים תחתונות ומה הטיפול והסיכוי אחרי לחיים נורמלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ממאיר.
ד''ר מוטי חיימי12/06/2008שלום ענת.
במונח גידול ממאיר- הכוונה היא לסרטן.
אני מניח כי אם הרופא במחלקה האונקולוגית קבע שזה כך- הוא בטוח בממצאים. נהוג לחכות למאפיינים הביולוגיים של הגידול לפני תחילת הטיפול , אך זה לא משנה את העובדה כי מדובר בסרטן.
ישנם גידולים שונים בילדים העלולים לפגוע במפשעה.
בראש ובראשונה הייתי חושב עלגידולי רקמות רכות כגון יואינג-סרקומה.
אפשריות נוספות: אוסטאוסרקומה, רבדומיוסרקומה .
במידה ומדובר בבלוטת לימפה -ייתכן שזו לימפומה
מאחל הצלחה רבה בטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הסרטן בילדיםאסנת01/06/2008
שלום רב, מהו סוג הסרטן הנפוץ ביותר בקרב ילדים ומהן הסיבות להתפרצות סרטן אצל ילדים בד"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים בילדים
ד''ר מוטי חיימי02/06/2008הגידולים הכי שכיחים הם לויקמיות וגידולי מוח .ישנן סיבות רבות, שזה לא המקום לפרטן, וגם לא כולן ידועות: גורמים גנטיים, סביבתיים, ואחרים.
מוזמנת לקרוא כתבה שכתבתי בנושא זה:
http://www.nfc.co.il/Archive/003-D-23429-00.html?tag=11-55-23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטורפילים נמוכים לבת חודש וחצישני28/05/2008
בעקבות צהבת מיום שני ללידה(היה 12 ירד ל-7 ) שלח הרופא לבדיקות דם ובלי קשר התגלו נטורפילים נמוכים. להלן
ב- 21.5 480
26.5 810
27.5 490
אין חום לא היה מצב התינוקת טוב לפי ראות עיננו מלבד צהבת. יונקת בלבד, עולה יפה במשקל (קילו בחודש ראשון) הדברים החריגים זה רק עיכוב ביציאות כ-4-5 ימים, (ב-23.5 הוכנס גליצירין כי לא יצא עצמאי לאחר 5 ימים).
יש בקע בתבור (אולי זיהום במעי הגס?!-כאמור אין חום ואיו כאבים נראים)
סובלת כניראה מגזים לא עוזרים הטיפות למינהם רק ביידיים על הבטן, בלילות מתפטלת אפילו מתוך שינה-עיניים עצומות.
הריון שלי תקין, מלבד אולקוס שטופל בכדורים (בהתר רופא)
מה לדעתך הסיבה לנטורפילים הנמוכים?
מה עלינו לעשות?
מה המשמעות של המצב?
האם יש קשר לצהבת?
האם אתה ממליץ על בדיקות מיוחדות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי01/06/2008שלום רב,
ישנן סיבות אפשריות רבות לנויטרופניה. לא נראה שיש קשר לצהבת שהיתה.
בגיל הזה ייתכן שמדובר במשהו מולד- אך אז אמורים להיות זיהומים קשים יחסית.
מאידך ייתכן ומדובר במשהו משפחתי, או תגובתי למחלה וירלית כלשהי.
בגילאים יותר מבוגרים -ייתכנו סיבות אחרות.
יש לעקוב אחר הספירות במסגרת רופא הילדים או המטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל25/05/2008
שלום רב,
יש לי שאלה: כיצד אפשר להידבק בסרטן צוואר הרחם, ומה אפשר לעשות כדי להימנע?
(חוץ מחיסון, כי אני סטודנטית ולא יכולה להרשות לעצמי כעת לשלם על זה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה
ד''ר מוטי חיימי26/05/2008הוירוס שגורם לסרטן צוואר הרחם -מועבר ע"י קיום יחסי מין.
אנ מאמין שאם תתנזרי מיחסי מין למספר שנים - תהיי מוגנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריה18/05/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת באיזה גיל בדרך כלל יכול להתפתח סרטן הערמונית? האם הוא יכול להופיע אצל ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008סרטן הערמוניתמופיע במבוגרים (מעל גיל 50 ), לא בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם סרטןלירון14/05/2008
איך אפשר להתמודד עם מחלה כה נורא הוןעוד אצל ילדים? זה כל כך קשה נפשית, הייתי רוצה להתנדב ולעשות משהו אבל אני מפחדת שלא אוכל לעמוד בזה זה מאוד יצער אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008הייתי מציע לך להתלוות למישהו שמתנדב בתחום הזה לביקור אחד או שניים ולהתרשם בעצמך.
לפעמים הספוק האדיר שמתקבל- מחפה על כל הקשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לתינוקת בת חודשיים וחציבר11/05/2008
שלום,
בתי בת חודשיים וחצי. בוצעה ספירת דם בעקבות ספירה קודם שלא הייתה תקינה בגיל חודש וחצי. נראה כי ההמוגלובין ירד עוד יותר (מ-10.3) למרות שהיא מקבלת 3 טיפות ברזל ביום וגם לויקוציטים בירידה (ספירת דם אחרונה מצורפת).
על מה הנתונים הללו מעידים? מה יכולה להיות הסיבה לספירת דם כזו?
תודה.
WBC-Leucocytes 4.60 10*3/micl 6,00 - 17,5 *(..........).
RBC-Red Blood Cells 3.40 10*6/micl 3,90 - 5,50 *(..........).
Hemoglobin 10.00 g/dl 11,10 - 14,1 *(..........).
Hematocrit 28.30 % 28,00 - 50,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 83.00 fl 80,00 - 99,0 .(.*........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.40 pg/cell 24,00 - 35,0 .(....*.....).
MCHC-M.Corpuscular Hg con 35.30 g/dl 32,00 - 37,0 .(......*...).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.60 % 11,60 - 15,0 .(.....*....).
Platelets 319.00 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....).
MPV-Mean Platelet Volume 10.20 fl 8,00 - 12,0 .(.....*....).
Neutrophils % 14.0 % 17 - 48 *(..........).
Lymphocytes % 68.6 % 67 - 77 .(.*........).
Monocytes % 13.3 % 3 - 13 .(..........)*
Eosinophils % 3.9 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.2 % 0 - 1 .(.*........).
Neutrophils # 0.60 # 1,00 - 8,50 *(..........).
Lymphocytes # 3.10 # 4,00 - 13,5 *(..........).
Monocytes # 0.60 # 0,60 - 1,00 .(*.........).
Eosinophils # 0.20 # 0,30 - 0,50 *(..........).
Basophils # 0.00 # 0,00 - 0,20 .(*.........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר מוטי חיימי11/05/2008שלום,
עד גיל חצי שנה- מדובר באנמיה פיזיולוגית , שמופיעה אצל תינוקות רבים.
יש הנונים ברזל (למרות שלא חובה). . ניתן לקחת מאגרי ברזל- ורק אם זה נמוך ממליץ לתת ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים ערבים ודתיים > סרטןשרון10/05/2008
שלום, אני שרון אני בכיתה י.
השנה עשיתי מחויבות אישית-התנדבות בבית החולים תל השומר.
עבדתי במחלקה פנימית-ילדים ומתי לב במהלך השנה
שהרוב המאוד מכריע של הידים שם רובם חולי סרטן
הם ערבים [מהרשות הפלשתינית לדוגמא] ודתיים.
לא הבנתי למה ישכלכך הרבה ילדים חולי ברטן דווקא מהמגזרים הדתי וערבי.
למה? מה הם חיים במקום שונה? לא אולי זה בגלל שהם חיים במשפחות יותר מרובות ילדים..
לא יודעת......
קיצר...אני עושה עבודה על המחויבות אישית למחר.
ואני ממממש ישמח לדעת אם איזו סיבה מסוימת...כי הנושא הזה ממש מוזר לדעתי.
תודה
שבת שלום =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ומוצא
ד''ר מוטי חיימי11/05/2008שלום שרון.
מקווה שהתשובה עדין תועיל:
ייתכן ויש קשר למרכיב הגנטי שבסרטן (למרות שהוא לא נמצא במלואו).
ידוע כי בקרב הערבים ישנם נישואי קרובים בשכיחות גבוהה. לחלק מסרטני הילדות ישנו מרכיב גנטי וייתכן והדבר מושפע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..>
שרון12/05/2008אהה הבננתי בעיקרון !
תודה רבה יום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירובלסטומהשלומית05/05/2008
האם תיתכן הוצאת גידול נוירובלסטומה בעל N-MYC מאוד גבוה (1000) במלואו מתינוק בן שנה וחודש בלי שיהיה צורך בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה
ד''ר מוטי חיימי11/05/2008אולי , אם זה שלב IV-S . גם אז רצוי מעקב.
מה השלב שאמרו לכם שזה נמצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקת 36 ערדנורית05/05/2008
ילדה בת 4 החולה בנוירובלסטומה מקבלת טיפולים כימותרפים. הילדה לאחר טיפול חמישי. הרופאים קבעו 8 טיפולים ולאחר מכן ניתוח להורדת הגידול מאזור יותרת הכליה. האם יש מרכזים רפואיים או רופאים בארץ ובעולם שמתמחים בניתוח מסוג זה? האם ניתן להמליץ על משהו ספציפי ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה
ד''ר מוטי חיימי11/05/2008שלום נורית וסליחה על האיחור במתן התשובה.
נוירובלסטומה הוא גידול שהטיפול בו נקבע ,בין היתר, בהתאם ל-STAGE של המחלה(מידת הפיזור).
אני ממליץ על המחלקה האונקולוגית ילדים בשניידר . לגבי הניתוח עצמו -מאמין שבשניידר הם מצוינים. תוכלי לשאול בפורום כירורגית ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה04/05/2008
שלום רב,
אני אישה חולת סרטן השד. אני בת 50, אימי נפטרה מסרטן השד. כעת יש לי ילדה בת 10. רציתי לדעת האם זו תורשתי והאם יתכן שביתי בסיכון מוגבר לסרטן ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
ד''ר מוטי חיימי09/05/2008שלום הילה,
אכן נמצא בסיס גנטי לסרטן השד. מדובר במיוחד בנשים ממוצא אשכנזי- והגנים האחראים לכך הם BRCA.
אם את ממוצא אשכנזי- רצוי לבדוק אם את נושאת את המטוציות בגנים הללו, ואז גם לבתך ייתכן סיכון מוגבר לסרטן שד.
לא ידוע על קשר לסרטני ילדות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FACSנעמה29/04/2008
שלום רב,
מה משמעות בדיקת ה-FACS ומה היא באה לפסול? האם לאוקמיה?
בתשובות קודמות כתבת שבעת לאוקמיה יש פגיעה בכלל שורות הדם המתבטת בירידה במדדי ספירת הדם. בנוסף כתבת שבשורת הלוקוציטים - WBC יכולה להיות עלייה חריגה מאוד. איך זה מסתדר עם הספירה שיורדת? האם במקרה של לאוקמיה ירידת הספירה נובעת מנוכחות של תאים לא תקינים התופסים את מקום השורות הרגילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FACS
ד''ר מוטי חיימי01/05/2008שלום נעמה.
הFACS פירושה fluorescence activated cell sorter . זוהי שיטה המאפשרת לקרוא את פלט פלואורסצנציה המתקבל מהתאים הנבדקים, ובהתאם לכך ניתן לחלק את התאים הללו לתת קבוצות. ניתן להפריד את התאים המבוקשים על פי הפלואורסנציה הסציפית לכל תת אוכלוסיה .
בין היתר ניתן להשתמש בה כדי לזהותאוכלוסיות תאים פתולוגיים (סרטניים) שיש להם פלורסנציה מיוחדת להם.
בעבר כתבתי שבלואוקמיה תתכן ירידה בשורות התאים -שנובעת באמת מתפיסת מח העצם ע"י התאים הממאירים. ואולם, לעתים ישנה ספירה לבנה גבוהה- עקב יציאת התאים הממאירים אל הדם ההיקפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהד"ר חסן27/04/2008
אני בת 15 הרופא טוען כי יש לי אנמיה ואני סובלת ממנה כבר יותר משנה. קבלתי כדורים בשם "פרוקל" פעמיים ביום בשנה האחרונה, שזה כבר הפך להרגל - אני חשה בסחרחורות חיוורון וועייפות .
בחודש האחרון משהו מוזר עובר עליי , העייפות גוברת וכאילו שקשה לי לעמוד על הרגליים והראש תמיד מסתובב אנשים קרובים מדברים אליי והראש שלי במקום אחר יותר עצבנית והרבה פחות סבלנית מהרגיל ופחות מרוכזת.
בנוסף לכך אני גם התחלתי לאכול יותר מהרגיל רציתי לדעת אם שינויים אלו ניגרמים בשל האנמיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר מוטי חיימי28/04/2008שלום
תופעות של עייפות, חולשה, סחרחורות- בהחלט יכולות להיגרם כתוצאה מאנמיה.
השאלה היא מה דרגת האנמיה שלך, והאם את מטופלת במינון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי סדרת הבדיקות לגילוי סרטן ?אוריאל22/04/2008
בתנו בת שנה ושבוע , אנו מודאגים ממצב בריאותה שכן רוב הזמן היא חולה וזה מתבטא ב :
חום שעולה ויורד
מנוזלת
בוכה ולא מרוצה
אילו בדיקות מקיפות עלינו לדרוש מהרופא ילדים ע"מ לוודא שלא מדובר בהתפתחות של סרטן מכל סוג שהוא ?
יש לנו זוג חברים שגילו אצל ביתם בת השנתיים סרטן (לא יודע מאיזה סוג ) והיא נפטרה בגיל ארבע וההורים מספרים שכל הזמן היא היתה חולה ,עם חום עולה ויורד , עד שגילו איכשהו שמדובר בסרטן זה היה מאוחר מידיי .
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר
ד''ר מוטי חיימי25/04/2008שלום אוריאל.
מחלת הסרטן היא מחלה נדירה בילדים.
ולכן- גם אם יש סימנים של חום חוזר וכד'- רוב הסיכויים שלא מדובר במחלת הסרטן אלא במחלות ילדות שכיחות.
רצוי ללכת לרופא ילדים טוב שיעקוב אחריה ויבצע את בדיקות הדם הדרושות מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין גבוהאמאשלו21/04/2008
שלום דר' חיימי,
בני בן 12 בשלב אחזקה מלוקימיה. לפני מס' ימים הבילירובין שלו היה 3 והיום בבדיקה חוזרת זה היה 4 ומשהו, כששאר הבדיקות תקינות כולל תפקודי כבד. הוא קצת צהבהב בעיניים ומרגיש עייפות - חולשה. הפסקנו את הכדורים הכימוטרפיים עד ליום ה' ואז נעשה בדיקות דם חוזרות.
ממה הצהבת ? האם זה מדאיג ? האם זה יחלוף לבד ?
איזה בדיקות כדאי לבקש שיעשו לו על מנת לשלול פגיעה בכבד ? האם זה בגלל הכדורים (פורי נטול ומטוטרקסאט) ?
תודה מראש, אמא שמודאגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד''ר מוטי חיימי25/04/2008שלום
ערכים כאלה אכן מראים שמדובר בבעיה כלשהי.
רצוי לדעת כמה מתוך זה הוא בילירובין ישיר .
יש לקחת בדיקות דם ואולי לשקול ביצוע אולטרא- סאונד כבד ודרכי מרה.
ייתכן ויש קשר לתרופות.
הייתי ממליץ ללכת לבית החולים בו אתם מטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)