מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גנטיקהרחל06/10/2008
בתי נפטרה מנוירובלסטומה. האם יש סכנה/צורך לבצע מעקב כלשהו לאחותה התאומה ולעתידים לבוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירובלסטומה
ד''ר מוטי חיימי12/10/2008שלום רחל,
לנוירובלסטומה ישנו מרכיב גנטי מסוים וניתן להבחין בשינויים גנטיים בתאי הגידול , ולעתים אף במח העצם.
יחד עם זאת איני מכיר שינוי תורשתי שניתן לעקוב אחריו לדורות הבאים או לאחות התאומה.
ממליץ לברר אצל הרופא המטפל בנוגע לממצאים הספיצפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירובלסטומה (המשך)
רחל16/10/2008ראשית תודה על התייחסותך. לצערי, גם רופאת המשפ' וגם האונקולוגים שטיפלו בבתי לא מסוגלים להמציא עבורי את האינפורמציה עליה אתה מדבר מהטעם שדעתם נחרצת ואין כל סכנה/קשר/עניין גנטי. האם תוכל לפרט מעט?מה עלי לעשות? אני חסרת מנוחה. האם מדובר בפגם גנטי שנובע מהחיבור שלנו כהורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי17/10/2008יש להבדיל בין שינוי גנטי שמופיע ברקמה עצמה- והדבר מוביל לממאירות, לבין שינוי שמועבר בתורשה.
כפי שאמרתי קודם- בגידולים רבים ישנו מרכיב גנטי- כלומר ישנו שינוי מסוים שמוביל להתפתחות הגידול הממאיר. ניתן לעקוב אחר השינוי הזה לאחר הטיפולים -דבר שיעזור לדעת אם הגידול הוכחד.
אבל אין הכוונה שהשינוי הזה מועבר בתורשה לדורות הבאים מאחר והשינוי הזה קיים רק בתאי הגידול ולא בביציות או תאי הזרע.
לדעתי את יכולה להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים גבוהיםשירה03/10/2008
בתוצאות הבדיקות של בתי נמצאו כמה חריגות שאחת מהן היא אחוז לויקוציטים גבוה - 5.4%. מה אחוז זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים
ד''ר מוטי חיימי05/10/2008שלום שירה.
לדעתי- את לא מדייקת ברישום הערכים.
אנא רשמי את סך כל הלויקוציטים-WBC,
ורק אחר כך את הערכים באחוזים, של תתי הסוגים של הלויקוציטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חריגמושה25/09/2008
שלום , הבת שלי נולדה עם ערך ניטרופים אפס ,התחלנו טיפול בהזרקת הורמון נופוגן ולאחר ספירות רבות הערך של הנוטרופילים נשאר אפס ,הינו בבידוד ולפי בדיקת הלש"ד היה חשד לניטרופניה קוסטמן אבל רק לאחר חודש ימים הספירה בדם הייתה 24000 נטרופילים ואז נתבקשנו להפסיק עם הזרקת ההורמון ובהמשך עד היום הספירות עומדים על 1000 האם יש הסבר למצב? האם עדיין המצב מוגדר כניטרופניה חמורה?האם ניתן לומר שחל שיפור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי28/09/2008שלום משה,
בהחלט ניתן לומר שחל שיפור שכן ספירת הנויטרופילים עלתה. אמנם הערך עדין מעט נמוך אך הוא לא נחשב "נויטרופניה קשה" כפי שהיה קודם לכן. (מתחת ל-500 נויטרופילים זה נחשב קשה).
לא תמיד ישנה תגובה מיד עם זריקות הנאופוגן הראשונות ולעתים הדבר לוקח זמן. לא ידוע מדוע אנשים מסוימים מגיבים מהר ואחרים -לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה אצל ילדיםמושיקו22/09/2008
קרוב משפחתי חלה בלוקמיה והוא בן 12הכלוטות הננפחו ובבדיקה בעמוד השידרה נמצא תקין נאמר לי שגילו מוקדם וההחלמה מעל90$ כמה זמן משך הטיפול והאם זו החלמה מלאה בכבוד רב מושיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מלאוקמיה
ד''ר מוטי חיימי28/09/2008הטיפול בלאוקמיה נמשך בערך כשנתיים,
במידה ואין סיבוכים מיוחדים.
לא ניתן לדעת האם יש החלמה מאחר והוא עדין נמצא בטיפול.
רק לאחר הטיפול -מעריכים את התגובה לטיפול ועוקבים במשך מספר שנים נוספות ורק לאחר מכן-ניתן לומר אם ההחלמה מלאה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם קרושג.21/09/2008
תינוק בן ו8 חודשים, בספירת דם גיל שנה נאלצו לעשות פעמיים כי הדם מהאצבע יצא קרוש, לא התייחסתי, אתמול לקחו לו 3 מבחנות מהוריד עקב אנמיה וריבוי אאוזופילים וכל הבדיקה נפסלה כי יצא דם קרוש, במהלך לקיחת הדמים הדם יצא ממש לאט מהוריד. צריך כמובן לעשות שוב... האם כלום או שסממן לבעיה? ומה יכולות להיות הסיבות לקרישה מהירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם קרוש
ד''ר מוטי חיימי22/09/2008שלום רב,
לרוב מדובר בבעיה טכנית.
לתינוקות יש ורידים קטנים ולכן כשלוקחים דם מוריד כזה - חלק מהדם נקרש .
מספיק שישנו קריש דם קטנטן במבחנה- כדי לפסול את כל הבדיקה.
ולכן - להבא רצוי לגשת למישהו מאד מיומן בלקיחת דמים מתינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם וחיסוןאלה16/09/2008
שלום, בני סובל מנוטרופניה כבר מספר חודשים, נאמר לנו לעשות ספירת דם נוספת החודש, לראות אם המצב השתפר. השבוע בני עבר חיסון MMR (חצבת, חזרת, אדמת). בנתיים ללא תופעות לוואי. האם ניתן לבצע ספירת דם שבוע הבא לצורך ספירת הנוטרופילים או שהחיסון יכול להשפיע על התוצאה ועדיף להמתין, אם כן, כמה זמן? תודה מראש, אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי17/09/2008שלום אלה,
חיסון MMR הוא חיסון חי מוחלש ולכן ייתכן שיעורר תגובה כלשהי מבחינת ספירת הדם.
ולכן- הייתי ממליץ לחכות מעט (שבוע עד עשרה ימים) עד לביצוע ספירת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חולה במחלה + שאלה .דיויד15/09/2008
כמה אנשים חולים ממוצע במחלה ? (I.T.P) ו .. כמה זמן ממוצע המחלה נמשכת ? בתודה , דיויד .. אני בן 11 (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר מוטי חיימי17/09/2008שלום דיויד.
אין לי נתונים מדויקים לגבי מספר החולים בארץ.
שיעור החולים מכלל האוכלוסיה שונה בגילאים שונים, ובארצות שונות.
גם משך המחלה משתנה מאדם לאדם- ויכול להיות מספר ימים עד מספר חודשים, ואף לעתים מעל לשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקימיהנדיה14/09/2008
שלום רב, ב-10/09 אחיינתי אובחנה כחולת לוקימיה מסוג ALL. אחי עם משפחתו מתגוררים באוקראינה. מזה כמה ימים אני מחפשת נואשות מישהו שיכול לעזור לי לברר מחיר הטיפולים הדרושים. אני מבינה שאף אחד לא ינקוב במספר מדויק אך הייתי רוצה לדעת סדרי גודל של טיפולים כאלה. אם זה עוזר, 50% מהתאים של מוח העצם אובחנו כסרטניים ובינתיים אין גרורות לעברים נוספים בגוף (מוח, לב וכו'). אודה על התגובות. נדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALL
ד''ר מוטי חיימי17/09/2008שלום נדיה.
הטיפול ב-ALL בילדים נעשה לרוב עפ"י פרוטוקולים עולמיים, כאשר ישנה חשיבות לגיל הופעת המחלה, לממצאים בספירת הדם, לשינויים הגנטיים והמולקולריים המאפיינים את תאי הגידול, ולתגובה לטיפול.
איני בקיא במחירים של הטיפול אך אין ספק כי מדובר בטיפולים יקרים מאד(אלפי דולרים) , כאשר צריך לשלם זאת באופן פרטי.
במידה ויהיה צורך בהשתלת מח עצם- כמובן שזה ייקר את כל התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאמי התגלה סרטן השדמשה14/09/2008
inflammatory carcino שם הסרטן . לפני 3 חודשים ביצעה אימי בדיקה ידנית וצילום לא נימצא ממצא. כרגע נמסר לי כי היא קיבלה סרטן קטלני והוא התפשט. מבקש לדעת יותר פרטים מה עלי לעשות ולמי לפנות.... מי מתמחה בסוג זה של סרטן. אימי גרה באזור ת"א ושייכת לכללית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
ד''ר מוטי חיימי17/09/2008שלום משה.
רצוי לפנות למחלקה אונקולוגית למבוגרים ולקבל את הההמלצות המתאימות.
אני בטוח כי בכל בית חולים גדול קיימת מחלקה כזו .(באיזור המרכז- ביילינסון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלון10/09/2008
שלום רב, לפני כ-4 חודשים לערך, עברתי אירוע של חזה אויר ספונטני בריאה השמאלית וטופלתי ללא התערבות כירורגית . לאחר שחרורי מאשפוז של ימים מספר, נאמר לי כי עלי להמנע מלבצע פעילות גופנית מאומצת וכמו כן להשתדל שלא לטוס בפרק זמן מסויים שלאחר המקרה. האם באפשרותי לטוס נוכח העובדה כי עברו מספר חודשים מאז וכן נוכח העובדה כי מאז לא חשתי כאבים או מקרה דומה? כמו כן, האם יש איזהו קשר בין אירוע חזה אוויר לסרטן ריאות? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנאומוטטרקס
ד''ר מוטי חיימי14/09/2008שלום אלון,
השאלה אינה שייכת לפורום הזה.
אין קשר בין פנאומוטורקס לבין סרטן ריאות. אם כי לעתים פנאומוטורקס עלול להתפתח באיוזר בו ישנה מחלה ריאתית (כולל גידול כלשהו).
לגבי היכולת לטוס -אישית- הייתי מחכה עוד מספר חודשים לפני הטיסה, אך רצוי להתייעץ עם מומחה לריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בקרקפתגלית07/09/2008
בראש של בני יש בליטה בגודל של ראש גפרור. כשאני נוגעת ולוחצת הוא אומר שזה לא כואב. מה המלצתך? לי זכור שלפני כמה שנים היה לי משהו דומה ומנתח פלסטי אמר שזה לא מדאיג והוציא לי את זה בהרדמה מקומית. גם כן מהראש. מה המלצתך? תודה! כל הכבוד על הפורום, אתה עוזר להרבה אנשים, מקווה שאתה רווה מזה סיפוק רב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ובליטה בראש
סיגל לוי25/05/2014שלום שמי סיגל, אני בת 14 וסובלת דיי הרבה זמן מכאבי ראש מקומיים וחדים בחלק העליון ובחלק התחתון של הראש. בנוסף בזמן האחרון אני מרגישה גם חולשה ועייפות אבל אין לי בחילות או הקאות. שמתי לב שיש לי בחלק התחתון של הראש בליטה גדולה ועבה בצורה אליפסית בערך. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטה בקרקפת.
ד''ר מוטי חיימי08/09/2008שלום גלית, ותודה לך על הברכות החמות :)
ייתכן ומדובר בבלוטת לימפה קטנה (תלוי באיזה איזור של הקרקפת), או בשומן תת עורי.
לא נראה לי שמדובר במשהו מדאיג.
ממליץ בכל מקרה שייבדק אצל רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר חיימי היקרגל01/09/2008
ראשית, תודה על הפורום ועל תשובותייך. אשמח לדעת : לילד אשר במשפחתו היו כמה מקרי סרטן - האם רצוי לערוך אחת לתקופה בדיקה כלשהי או כל עוד הכל בסדר אין צורך? תודה רבה!! ושכולנו נהייה בריאים, גם אתה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות במשפחה
ד''ר מוטי חיימי03/09/2008שלום גל ותודה על הברכות הלבביות :)
ידוע כי קשר בין סרטן לגנטיקה.(הכוונה היא לא לתורשה בהכרח ).
ישנם גידולים רבים שהבסיס להם הוא שינוי גנטי כלשהו (מוטציה) המוביל להתפתחות הגידול.
ידועות גם תסמונות של גידולים סרטניים במשפחות(תסמונת לי-פראומני למשל)- שם ישנם גידולים גם במבוגרים וגם בילדים.
בנשים ממוצא אכנזי מוכר גן שמוטציה בו גרומת לשכיחות מוגברת של גידולי שד ושחלה (BRCA).
יחד עם זאת- רוב הגידולים הסרטניים בילדים אינם "תורשתיים", גם אם יש להם בסיס גנטי.
כלומר- העובדה שיש גידולי מעי, שד וכד' לקרובי משפחה- אינה מגבירה בהכרח את הסיכון של הילד לחלות בסרטן- ילדות, ולכן אני לא חושב שצריך מעקב מיוחד.
כמובן שתלוי איזה גידולים היו בבני המשפחה, באילו גילאים הופיעו וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מוח עצםמושה29/08/2008
שלום רציתי לשאול האם ידוע על מקרים של השתלת מוח עצם לתנוקות בני חודשים ספורים(חודשיים בלבד) ,האם היו מקרים שזה הצליח? איפה בארץ המקום הטוב ביותר לביצוע ההשתלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מח עצם בילדים
ד''ר מוטי חיימי01/09/2008שלום רב.
ישנם מקרים בהם השתלה כזו מוצלחת.
ממליץ לפנות למחלקה אונקולוגית לילדים בשניידר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקת דםנעמה27/08/2008
להלן החריגות בבדיקות דם שערכתי לבני בן ה 3 וחצי: המוגלובין - 11.9 MPV 12.1 NEUTROPHILS 34.9 לימפוציטים 49.5 EOSINOPHILS 5.6 מה משמעות החריגות? כמו כן, לבתי בת ה 8 החריגה היחידה היתה EOSINOPHILS 9.0.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
ד''ר מוטי חיימי01/09/2008ההמוגלובין גבולי- נמוך. רצוי לעקוב אחריו.
אאוזינופילים מעט מוגברים (גם אצל הבת)- שכיח במקרים של אלרגיה/אסטמה או במקרים של פרזיטים במעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםעינב24/08/2008
בבדיקת דם שיגרתית לבני בן ה4 נרשמה תוצאה חריגה בבדיקת EOSINOPHILS 19.2 כאשר הממוצע בין 0-5 . אשמח לדעת מהמסמל הערך הגבוה שנרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופילים
ד''ר מוטי חיימי01/09/2008אאוזינופילים גבוהים ייתכנו במצבי אלרגיה שונים.
כמו כן במצבים של פרזיטים במעי.
רצוי לעקוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)