פורום סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יואב
    20/11/2007

איך עושים לילד בדיקת גנים? כדי לדעת אם יש לו בעיות של אחד ההורים?
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית

ד''ר מוטי חיימי
    21/11/2007

שלום יואב,
    ניתן לבצע בדיקה גנטית לילד לצורך איתור מחלה כלשהיא.
    מדובר בבדיקת דם רגילה (מבחנה אחת) . מהדם מפיקים את הדנ"א ושם ניתן לבדוק את הגן הרצוי.
    כמובן שניתן לבדוק רק גנים למחלות ידועות ומוכרות.
    איזה מחלה יש להורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת itp כרונית
    מיכל
    18/11/2007

שלום לכולם שמי מיכל ואני בת 27+ חולת טרומבוציתופניה כ 3 שנים ברצוני לדבר עם עוד חולים במחלה ולדעת איך אתם מתמודדים ומטפלים במחלה תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חולת itp כרונית

הוספת תגובה

• ITP

דניאלה
    19/11/2007

שלום מיכל,
    בתי חולה גם היא ב-ITP במשך כחצי שנה.
    מה מדדי הספירה שלך נכון להיום? האם את מקבלת טיפול כלשהו?
    ביתי טופלה כבר מספר פעמים ב-IVIG שנתן תגובה טובה לתקופה קצרה והמדדים שוב ירדו.
    כגע ללא טיפול עם מדדים סביב ה-50.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה-מיכל

מיכל
    29/11/2007

דניאלה שלום אני עונה לך באיחור מתנצלת
    בשנה הראשונה הספירות שלי לא עלו על 15 אלף הייתי בבתי חולים ביקורות ומטופלת בפרדניזון לאחר מכן בחיפוש אחר התרופה ניסיתי בערך כל דבר אפשרי. בעצת משפחה וחברים הייתי אצל רב הוליסטי ,הייתי אצל הילרית, אצל פסיכולוגית,גם אצל משהי שעובדת בשיטה גרמנית שהאמיני לי אני אפילו לא זוכרת בדיוק מה זה היה,אחרי כתבות ותשבחות ניסיתי לשתות חלב גמלים מאיזשהי חווה ליד באר שבע ששמעתי מהרופאה שלי בתל השומר שזה מה שהעלה את הספירות לכמה אנשים אז גם את זה ניסיתי (אגב לא מומלץ מזעזע גורם להקאות),חודשים עברתי לאכול רק מזון אורגני ולאכול יותר בריא לאחר שהגיע אליי תזונאי לבית החולים כי אבי ממש היה לחוץ והכי חשוב נכנסתי למשטר מיים שזה מלווה אותי עד היום ואני שמחה פשוט לשתות רק מיים והרבה את יודעת לנקות את המערכת,והתאימו לי פרחי בך(לא יודעת אם שמעת על זה זה תמציות פרחים שמתאימים לכל אחד בהתאמה אישית) בעצם את נוכחת לראות שהייתי במסע ונסיונות ואחרי כל זה הספירה שלי לא עלו על 15 אלף ובמשך השנתיים האלו כל מה שהייתי צריכה לעשות ובו סיכון הכי קטן לדימום היה מלווה במתן גמגלבולינים שזה אני חושבת מה שרשמת שהבן שלך קיבל ושזה החזיק רק יום יומיים אז גם אצלי זה היה כך בעצם כל טיפול היה מלווה בפרוצדורה לא קטנה גם טיפולי שיניים . בעצם בהיותי מספרת לך את המסע הפרטי והאישי שלי זה לא למטרת ייאוש חלילה אולי להזדהות ולמידה מהדרך אותה עברתי כל זה היה בשנה הראשונה למחלה לאחר מכן בתום השנה בערך הפסקתי בעצמי לקחת את הפרדניזון שלא העלה לי את הספירות ,ושתופעות הלוואי שלו היו מעל למצופה עם השמנת יתר,תאבון בלתי פוסק ומוקצן,עייפות נוראית,כאבי עיינים רציניים,כאבים וראיים ברגליים שאגב בעקבות הפרדניזון מלווים אותי עד היום ועוד...אחרי חוות דעת נוספות שגם בהם המליצו לי לכרות את הטחול סרבתי ושם התחיל תהליך הריפויי שלי היום אני עומדת על ספירות של 101 אלף בדיוק -כן זה מה שאת שומעת שזה דיי קרוב לנורמל אני רושמת את זה ומחייכת ולשם באמת דניאלה הובילה אותי רק האמונה אני כבר שנה עם הספירות האלו אני לא יודעת איך אתם חיים אבל אני 4 חודשיים ראשונים חייתי כמו אדם חולה פעמיים בשבוע ביקורת בבתי חולים מצב רוח לא ממש טוב,הפסקתי לעבוד בתקופה הזו היום כבר שנתיים וחצי אני חייה עם המחלה ולא אותה,מטופלת אצל פסיכוטרפיסטית שעוזרת לי מאוד ומלווה אותי הרביעית במספר במשך כל השניים הללו (לא רצוף) אני מאושרת מתמודדת ויודעת שאני בריאה ומרגישה כך,אז אני מקווה שהסיפור שלי יחזק אותך ואולי עוד כמה אנשים נוספים ...אשמח לשמוע ממך אני תמיד צוחקת ואומרת אני חצי רופא בעקבות כל מה שעברתי ,אתה כבר לומד לקרוא את הבדיקות לדעת כל דבר קטן מהו
    תודה בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לוקמיה ALL היא גנטית?
    מיטל
    08/11/2007

שלום!
    בעלי בצעירותו היה חולה בלוקמיה ALL .אני בהריון ורציתי לדעת אם זה גנטי והאם בשל הנסיבות כדאי לי לשמור דם טבורי (האם דם טבורי עוזר למקרה הנ"ל)
    תודה מראש מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    האם לוקמיה ALL היא גנטית?

הוספת תגובה

• גנטיקה ולאוקמיה

ד''ר מוטי חיימי
    08/11/2007

שלום מיטל.
    ישנם מרכיבים גנטיים למחלות סרטן שונות, וגם ללאוקמיה. הכוונה היא שיש שינויים גנטיים בתאי הגידול, שכנראה אחראים לטרנספורמציה הגנטית.
    יחד עם זאת- ב- ALL - לא מדובר במחלה תורשתית!!!
    לגבי דם טבורי- יש יתרונות וחסרונות . ללא קשר למחלתו של בעלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן
    אורי
    07/11/2007

זה נכון לומר שמתישהו הוא תמיד חוזר? או שזה סתם פחד....? תודה רבה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן

הוספת תגובה

• חזרת מחלה

ד''ר מוטי חיימי
    08/11/2007

זה ממש לא נכון. ברוב המקרים - כאשר יש החלמה, אין חזרה של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP
    ערן
    07/11/2007

שלום דוקטור,
    הייתי בעבר בקשר איתך בפורום לגבי מחלת ה-ITP של בני. מחלת ה-ITP שלו נמשכת כבר כחצי שנה ללא שיפור משמעותי. טופל 3 פעמים ב-IVIG,פעם אחרונה לפני 10 וחצי שבועות במנה כפולה
    (2 * 12.5 גרם). בעקבות הטיפול עלו מדדי ה-PLT משמעותית למעל 200,אך כעבור כשלושה שבועות ירדו שוב ומאז הוא נע סביב מדדים של 50~. בספירת דם היום התקבלה תוצאה 31~.
    מכיוון שישנה מגמת ירידה אנו צופים אפשרות שתדרש התערבות רפואית. ככל הנראה,לא יטפלו שוב ב-IVIG. האם טיפול ב-ANTI D אפשרי (רמת המוגלובין בספירה היום 12.1)? האם יש דרכים נוספות פרט לסטרואידים? האם לא היה צפוי לאחר תקופה ארוכה זו שתתחיל מגמת שיפור בילד בגיל כזה (3) והאם יתכן שמדובר כבר ב-Chronic ITP?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ITP

הוספת תגובה

• ITP ממושך

ד''ר מוטי חיימי
    08/11/2007

שלום ערן.
    ITP נחשבת כרונית לאחר שנה של נסיונות טיפוליים.
    ישנם כל מיני טיפולים-
    לגבי אנטי D- רוב הסיכוי שזה לא יעזור אם IVIG לא עזר, וצריך לבדוק עם הרופא המטפל אם זה בכלל מתאים כאן.
    ישנם נסיונות טיפוליים גם במבטרה (יותר במבוגרים ).
    נראה לי שלא יהיה מנוס מנסיון טיפולי בסטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ערן
    08/11/2007

שלום דוקטור,
    תודה על התשובה.
    האם מנסיונך טיפול בסטרואידים (אם יוחלט) אכן יכול להביא להחלמה ולא רק לעלות את המדדים לתקופה מוגבלת כמו במקרה של IVIG? האם לדעתך,אם יציעו לנו טיפול נוסף ב-IVIG כדאי לנסות שוב ולו רק כדי להעלות את המדדים זמנית על פני תחילת טיפול בסטרואידים? האם יש תרופה סטרואידית יחידה ל-ITP או שישנן מספר אופציות ועל מה היית ממליץ ולאיזו תקופה טיפול על מנת לראות אם כלל יש תגובה?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP המשך

ד''ר מוטי חיימי
    08/11/2007

1. לעתים טיפול בסטרואידים אכן יכול להביא להחלמה מליאה. התגובה משתנה מחולה לחולה. לעתים יש רק שיפור זמני ולעתים החלמה מליאה.
    2. לא נראה לי שיש טעם לעוד IVIG.
    3. לגבי סטרואידים- זו אותה תרופה הקיימת עבור מחלות אחרות. אך כאן נותנים מינון מתאים למחלה זו למשך מספר שבועות לפחות.
    לעתים נותנים טיפול בסטרואידים דרך הוריד למספר ימים בודדים, כאשר הטיפול דרך הפה נכשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן-מיכל

מיכל
    29/11/2007

ערן שלום
    אשמח שתקרא את כל מה שעברתי בתור אחת שחולה במחלה כבר 3 שנים אל תמהרו להמשיך את הסטרואידים אומנם לא אומרים זאת אבל יש להם השפעות מאוד רעות על גופינו ולפעמיים גורמות לנזק בלתי הפיך,אחרי קריאה ממושכת ובעצם אחרי שימוש של שנה אני יכולה להגיד לך שהיום אחרי שנתיים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים ברגליים שאף אחד לא יכול לעזור לי חוץ ממעקב במחלקה המטולוגית בעקבות זה הגעתי גם למחלקה נומרולוגית עם חשש לדלקת פרקים ובנוסף כאבי עיינים שליוו אותי בשנה וחצי הראשונות באופן משמעותי גם כך בא והלך ועם טיפולי אצל רופאים גיליתי שמזל שאצלי זה רק כך וישנם אנשים שזה יכול לגרום להם לנזק בלתי הפיך לדוגמא בעיניים וזאת אמרה לי רופאת עייניים בביקור אני לא רוצה להפחיד אותך,רשמתי תשובה בפורום אשמח אם תקרא ואם ברצונך לדבר אשמח לתשובה ממך
    תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בגלל קוי מתח חשמלי גבוה
    רינת
    04/11/2007

קראתי שחשיפה למתח חשמלי גבוה יכולה לגרום לסרטן אצל ילדים.
    ליד הגן של הילד שלי יש עמוד חשמל גדול שלעפמים גם עושה רעשים. איך אני יכולה לדעת אם זה מסוכן? אם זה מסוכן אני לא מוכנה שהוא ילמד שם, מי הכתובת?

הוספת תגובה

• קוי מתח גבוה

ד''ר מוטי חיימי
    05/11/2007

שלום רינת,
    למיטב ידיעתי -לא הוכח קשר ברור וחד משמעי בין קוי מתח גבוה לסרטן בילדים.
    אני מציע שתפני למשרד הבריאות או למשרד לאיכות הסביבה ותתלונני שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• itp - טיפול במבטרה
    מיכל
    29/10/2007

בני בן ה- 16 אובחן כחולה itp לפני כ- 9 חודשים. טופל בסטרואידים ו- ivig , הגיב יפה אבל הטסיות יורדות די מהר לסביבות 15,000. הרופא המטפל ממליץ טיפול במבטרה. מה הסיכויים? מה משך הטיפול המקובל? האם יש תופעות לוואי מסוכנות? איך ניתן לקבל מימון (יש לנו כללית מושלם)? האם זה טיפול אחרון לפני כריתת טחול? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    itp - טיפול במבטרה

הוספת תגובה

• טיפול במבטרה ל-ITP

ד''ר מוטי חיימי
    29/10/2007

אכן, לאחרונה הופיעו מחקרים חדשים המראים על האפשרות לטפל ב-ITP כרוני במבטרה (ריטוקסימאב) כקו שני , לאחר שנכשל טיפול בסטרואידים או IVIG. עפ"י הדיווחים הראשונים- ההצלחות די טובות (כ-54%) אך לצערי איני יודע אם זה במימון קופות החולים בארץ.
    ממה שאני ראיתי- השימוש נעשה בעיקר במבוגרים מעל גיל 18, במינון של 375 מ"ג"/ מטר מרובע , אחת לשבוע , למשך 4 שבועות. לא דווח על תופעות לוואי חריגות כמו זיהומים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רבדואיד
    מעיין
    26/10/2007

טרם קיבלתי תשובתך מהאיימל. שאלתי היא האם הורדה של מינון בכימו בשל פגיעה בכבד בעבד VOD יכול למנוע סבל לגוף אבל לא יפגע בגידול עצמו.ז"א לא ישפיע וימנע מהגידול לחזור? האם ישנה סכנה שהגידול יופיע שוב? כי אי סבילות של הגוף לטיפול כאשר מעלים את המינון לפי המשקל והגיל. כרגע ההורים סירבו להעלאת המינון. האם זה בסדר מבחינת הטיפול. ומה ההשפעה .
    תודה שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    רבדואיד

הוספת תגובה

• הורדת מינון טיפול כימוטרפי

ד''ר מוטי חיימי
    27/10/2007

שלום שלומית,
    עניתי לך בעבר (גם במייל)- כי תמיד ישנה סכנה שעקב הורדת מינון הכימוטרפיה- הדבר יגש ביכולת להילחם בגידול , ועקב כך עולה הסכון שהגידול יחזור.
    יחד עם זאת- יש לזכור שמטפלים באדם כולו ולא רק בגידול!
    ולכן- אין טעם להעלת מינון אם הדבר גורם לסיבוכים שעלולים להרוג את החולה עצמו.
    מקווה שלמרות הורדת המינון- הדבר יהיה יעיל בחיסול הגידול.
    תמיד אפשר אח"כ להוסיף תרופות נוספות או אמצעי טיפול אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בגזע המח
    כרמית
    24/10/2007

שלום,
    לצערינו קיבלנו הודעה אתמול שאצל אחייני, בן שנתיים ו-11 חודשים התגלה סרטן מסוג BRAIN STEMP GHOMIA - BSG בדרגה 4.

המלצת הרופאים היא רק הקרנות ללא טיפול אחר.

אנחנו אובדי עצות ומחפשים להתייעץ עו גורמים נוספים.
    נודה לך על איזשהוא כיוון.

תודה

כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בגזע המח

הוספת תגובה

• סרטן בגזע המח - תגובה

ד''ר גל גולדשטיין
    06/11/2012

כרמית שלום
    כשפניתי לכיוון של אונקולוגיית ילדים לא תיארתי לעצמי שגם בשנות האלפיים יש גידולים בהם כמעט לא ניתן לטפל,
    אני מקווה שהאחיין שלך הוא ה׳כמעט׳.
    לצערי הרב רוב רובם של הילדים ובני הנוער שלקו בגליומה ממארת של גזע המח מתו.
    קרינה היא הטיפול המוכח היחידי.
    יש הרבה טיפולים ניסיוניים. אף אחד מהם לא הוכח כיעיל.

גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בגזע המוח

ד''ר מוטי חיימי
    24/10/2007

לצערי מדובר בגידול מאד קשה לטיפול ,בגלל מיקומו . ולכן- קשה להגיע לשם בניתוח.
    לרוב אכן מטפלים קודם בהקרנות. לעתים מוסיפים בהמשך טיפולים כימטורפיים מסוימים.
    איפה אתם במעקב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בגזע המח

כרמית
    25/10/2007

ד"ר חיימי שלום,

המלצת הרופאים היא הקרנות. ביום ראשון הקרוב מתחילים סדרה של 6 שבועות הקרנות רק ע"מ להקל על הילד ועל הסימפטומים שיש לו.
    חוץ מזה אין מה לעשות. הרופאים גם נקבו בזמן - בין 4 חודשים לשנה.

יש לי שאלה חשובה לגבי גנטיקה. לזוג יש תינוק נוסף, בן 6 שבועות.
    האם יש איזשהוא קשר גנטי בגידולים מהסוג הזה ?
    האם גם אנחנו צריכים להיבדק או משהו אחר ?

תודה רבה על התשובות.

כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

בקשה תענו
    20/09/2012

אני רוצה לדעת מה קרה בסוף עם האחיין שלך? האם הוא ניצל בנס ונשאר בחיים? בבקשה תגידי לי שכן... אני רוצה לדעת אם יש סיכוי שילד ייצא מזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר דרור לוין
    20/09/2012

שלום
    אני חושש שמי שכתב את השאלה לפני מספר שנים אינו עוקב אחר הפורום ולכן לא תקבלי תשובה.
    שנה טובה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר לוין

עינת
    21/09/2012

מדובר בילד בן 11 עם סרטן בגזע המוח הוא נמצא כרגע על כיסא גלגלים ומקבל סטרואידים. השאלה הכואבת היא האם יש לו סיכוי להישאר בחיים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בגזע המוח

ד"ר דרור לוין
    28/09/2012

שלום מדובר בקבוצה של גידולים (מספר סוגים שונים) אשר ככלל קשה מאד לרפא אותם
    לגבי חולה ספציפי כמובן שלא ניתן לדון בפורום שכזה על סיכויי החלמה שלו
    רפואה שלמה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישנות לוקמיה
    אמאשלו
    23/10/2007

הי דר' חיימי. זוכר את הילד המקסים מרמב"ם שהסכים להרצות בפניך ובפני הסטודנטים שלך בחדר הבידוד בו שהה ? למרות שהיה בתקופה מאוד לא טובה שלו, הוא סיפר בפניכם, בהרחבה מלאה, על המחלה שלו, הטיפולים וכל מה שהוא עבר. אני זוכרת שהתלמידים שלך יצאו עם דמעות בעיניים.

ועכשיו, תודה לאל, כל זה מאחורינו. הילד חזר ללימודים והתקופה הרעה נשארה מאחוריו.

לצערי הפחד מפני הישנות המחלה קיים אצלי. מהם הסיכויים לחזרת המחלה ב- ALL ? האם ישנם קריטריונים לאחוזים אלה לפי מס' הבלסטים שנמצאו בתחילת המחלה ? האם לפי מס' הבלסטים שנמצאו ביום 33 בבדיקת הלשד ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הישנות לוקמיה

הוספת תגובה

• סיכוי להישנות

ד''ר מוטי חיימי
    23/10/2007

שלום לאמא היקרה.
    בוודאי שאני זוכר את שניכם!
    יש לך ילד מקסים וגיבור שהסביר לקבוצת הסטודנטים שהבאתי את כל התהליך שעבר באותה תקופה. הם באמת יצאו עם דמעות בעיניים (וגם אני) ומאד התרשמו ממנו .
    הסיכויים להחלמה תלויים בכמה מדדים .
    בעקרון כאשר מתקבל ילד עם לאוקמיה -מיד בהתחלה בודקים את כל המדדים שלפיהם נקבעת הפרוגנוזה של המחלה.
    "פרוגנוזה" טובה= סיכויי החלמה גבוהים, וסיכוי נמוך להישנות, ולהיפך.
    מבין המדדים השונים ניתן למנות את:
    1.גיל הילד
    2. ספירת הלויקוציטים בזמן הקבלה,
    3.סוג התאים - B או T,
    4. מאפיינים גנטיים של תאי הגידול- פלואידיות, ציטוגנטיקה, פרופיל גנטי,
    5. תגובה מוקדמת לטיפול- הבלסטים שהיו בדם ביום ה-8 לטיפול, ואחוז הבלסטים במח העצם ביום ה-33,
    זהו אכן הפקטור הפרוגנוסטי בעל החשיבות הגובהה ביותר- מהירות התגובה לטיפול.
    6. בנוסף- בודקים גם Minimal Residual Disease (MRD) -מדד לשארית המחלה , מבחינה מולקולרית או תאית.
    אלה הפקטורים החשובים, אך ישנם עוד כמה בעלי חשיבות נמוכה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישנות המחלה

אמאשלו
    25/10/2007

לגבי המדדים שלנו:
    אם אתה זוכר את הסיפור, את המחלה גילינו ממש במקרה, עוד לפני שהיא נתנה את סימניה. אחוזי הבלסטים בבדיקה הראשונית היו 46% בלשד.
    אין לי מושג אם מדובר בתאי T או B. אני אברר את זה בביה"ח, אך מה המשמעות שלהם ?
    ביום 8 לא היו בלסטים בדם הפריפרי. ביום 33 הלשד היה נקי וכך גם עד היום ( טפו טפו טפו).

אני יודעת שאי אפשר להבטיח לי דבר, אך עם מדדים אלו מהם בכל זאת הסיכויים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי משהו..

אמאשלו
    25/10/2007

מס' הלויקוציטים ביום גילוי המחלה היה 7,500. המוגלובין 9.5. הטרומבוציטים היו קצת נמוכים כפי שאני זוכרת, אך לא מאוד נמוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדי פרוגנוסטיים

ד''ר מוטי חיימי
    28/10/2007

שלום,
    מבחינת התגובה לטיפול ביום ה-8 (בדם) וביום ה-33 (בלשד)- הרי שהתוצאות מצוינות.
    כנ"ל לגבי ספירת הלויקוציטים בעת האבחנה,
    בהנחה שהגיל שלו- פחות מ-10 שנים הרי שיש לו מדדים פרוגנוסטיים "טובים".
    עדין צריך לברר מה האימונו-פנוטייפ ,ומה היתה הציטוגנטיקה בעת האבחנה.
    אני מניח כי אם לא אמרו לכם משהו מיוחד הרי שהוא שייך לקבוצת ה-SR ("סטנדרט ריסק") שזו הקבוצה עם הסיכון הכי נמוך להישנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP
    נעמי
    21/10/2007

שלום,
    מה תופעות הלוואי הידועות של Prednison לטיפול ב-ITP והאם יש מסגרת זמן שבה רצוי לטפל בתרופה על מנת למנוע תופעות אלו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ITP

הוספת תגובה

• סטרואידים

ד''ר מוטי חיימי
    22/10/2007

שלום נעמי,
    לסטרואידים יש תופעות לוואי רבות , שתקצר היריעה מלמנות.
    העיקריות כוללות": תאבון מוגבר והשמנה, אקנה, גירוי הקיבה, שינוי ברמות הסוכר, אגירת נוזלים, יתר לחץ דם,נטיה לזיהומים,אוסטאופורסיס, דלדול שרירים , תופעות בעיניים (קטרקרט וגלאוקומה)ועוד...
    כמובן שלא כל תופעות הלוואי מופיעות אצל כולם, ולא באותה עוצמה
    אני מניח שאם הוחלט לטפל בסטרואידים- לא צלחו הדרכים האחרות.
    ב"כ מטפלים במשך מספר שבועות- עד חודשים בודדים תוך ניטור הדוק אחר תופעות לוואי ועם נסיון לרדת במינון בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטרופילים
    דנה
    17/10/2007

שלום,

מה תפקיד תאי הדם הלבנים מסוג נטרופילים והאם הם החשובים שבין תאי דם אלו?

כיצד מגיב הגוף במקרה של חיידק או וירוס מבחינת מרכיבי התאים הלבנים - נטרופילים ולימופציטים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטרופילים

הוספת תגובה

• נויטרופילים

ד''ר מוטי חיימי
    22/10/2007

שלום דנה,
    הנויטרופילים הם סוג מסוים של תאי דם לבנים שתפקידם בד"כ להילחם בזיהומים חיידקיים.
    בד"כ בזיהומים חיידקיים חריפים - עולה מספר הנויטרופלים, ואילו בעת זיהום ויראלי- עולה בד"כ מספר הלימפוציטים .
    לפעמים העליה במספר התאים היא רק יחסית (כלומר אחוז התאים האלה עולה מס"כ התאים הלבנים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקמיה
    שני
    15/10/2007

האם כאשר מאבחנים לוקמיה, כדוריות הדם הלבנות צריכות להיות מעל הממוצע בסוגריים או מתחת לממוצע בסוגריים?

לקביעת תור
    סגירה
    לוקמיה

הוספת תגובה

• לאוקמיה

ד''ר מוטי חיימי
    16/10/2007

שלום שני.
    יש מקרים בהם ספירת התאים הלבנים מוגברת , וישנם מקרים בהם דווקא הלויקוציטים נמוכים. (כי תאי הסרטן תופסים את מח העצם ומפריעים לתאים הנורמליים להתפתח).
    חשוב לראות גם אם יש בלסטים (תאי אב פתולוגיים) דם הפריפרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם טבורי
    חסויה
    14/10/2007

בוקר טוב,

אני בהריון ומתלבטת האם לשמור דם עוברי או לא.

אני יודעת כי עוד לא הוכח כלום בנושא.

שמעתי כי במידה והסרטן הוא גנטי, לא ניתן יהיה להשתמש בדם העוברי, האם נכון?

רציתי לדעת האם זה נכון שמרבית מקרי הסרטן אצל ילדים הוא גנטי... במידה וכן כמה אחוזים מהמקרים הוא גנטי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דם טבורי

הוספת תגובה

• דם טבורי

ד''ר מוטי חיימי
    15/10/2007

זה לא מדויק:
    אם הילד פיתח לאוקמיה בגיל הינקות (עד גיל שנה)- זו נחשבת לאוקמיה מולדת, ואז באמת אין טעם להשתמש בדם הטבורי של עצמו מאחר והוא ככל הנראה נושא את המחלה.

לעומת זאת ברוב הגידולים בילדים, גם אם יש מרכיב גנטי- הרי שהשינוי הגנטי התחולל מאוחר יותר ואז כן ניתן להשתמש בדם הטבורי של אותו הילד.
    את צריכה להבדיל בין "גנטי" ל"תורשתי"- ברוב סוגי הסרטן ישנם שינויים גנטיים אך לא מדובר בשינויים תורשתיים ולא מדובר בשינויים שהופיעו בלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מונעות לילד
    שרית
    14/10/2007

שלום!
    במשפחה שלי יש מקרים רבים של סרטן. האם יש טעם לבדוק את הילד שלי למרות שהוא מרגיש טוב? אחרי שאיבדתי אדם קרוב מאוד לליבי אני נורא מודאגת כל הזמן, במיוחד מאז שילדתי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מונעות לילד

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר מוטי חיימי
    14/10/2007

שלום שרית,
    ראשית- יש הבדל בין סרטני ילדים לסרטני מבוגרים.
    שנית- אין נכון להיום בדיקה שיכולה לגלות נטיה לסרטן בעתיד.
    אולי בעוד כמה שנים תהיה בדיקה גנטית שתאפשר לגלות "נטיה" גנטית לסרטן. כרגע זה לא שימושי.
    הדבר היחיד שכדאי לך לבדוק-במידה ואת ממוצא אשכנזי- לראות אם נעשו בדיקות ל- BRCA שנמצא כי מוטציות בגן הזה קשורות לסרטן שד ושחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה