מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בזרוע ימיןלילי24/02/2010
שלום שמי לילי ואני בת 17 וחצי...
מלפני כ3 שנים התגלה ביד ימין בזרוע ציסטה / גידול שפיר .
שלוש שנים אני בריצות מרופא לרופא ואף אחד לא נותן לי תשובה
אחד אומר לי שצריך לנתח ואחרי שבוע רופא אחר בבית חולים איכילוב אומר שלא צריך שזה בכתף
אך כול רופא אומר שזה בזרוע וכולם מבלבלים אותי ,
אני חסרת תשוובות עייפתי מלשמוע דעות , הציסטה / גידול שפיר עומד באורך של כ16 ס"מ
אני כבר חסרת אונים ,
לאן עליי לפנות ומה לעשות ?
תודה , לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בזרוע ימין
ד''ר הרצל גבריאל25/02/2010לילי שלום,
אם לאחר 3 שנים, עדיין אין לך תשובות מספקות לגבי ממצא רפואי, אכן זה לא הוגן ומתסכל.
ראשית, העובדה שהממצא מוכר כבר שלוש שנים, ואין החמרה בגודלו או תלונות חדשות, אכן זה מעיד שמדובר במשהו שפיר, ולכן תתעודדי ותנהלי שגרת חיים רגילה עד כמה שניתן.
לא ברור לי אילו בדיקות דימות (צילומים) עשו לך, אך בדיקת הבחירה היא MRI ולכן אם היא לא בוצעה, תתעקשי לקבל אישור לביצועה.
לא ברור לי מה המיקום המדוייק של הממצא, אך אם הוא אינו מפריע תפקודית ואינו מפריע אסטטית גם אני בדעה שאפשר להמתין ולעקוב ללא התערבות ניתוחית. אך אם הוא מפריע מאחת מהסיבות הנ"ל, יש לדרוש התערבות.
הכתובת הטובה ביותר לחוות דעת מקצועית, היא המחלקה לאורטופדיה אונקולוגית של פרופ' מלר באיכילוב. אם נבדקת שם, את יכולה להיות בטוחה שקבלת את חוות הדעת המקצועית ביותר.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופסור
לילי28/02/2010אך הייתי רוצה לשאול עוד שאלה ...
בהתחלה זה היה 6ס"מ , גדל ל8 ס"מ , ואז ל16....ס"מ
זה מתחיל מהכתף עד אמצע הזרוע , עשיתי MRI פעמיים , מיפוי עצמות פעמיים , צילומים הכול הכול הכול...
יש אפשרות שזה משפיע לי על הצמיחה והגדילה של השד הימני ?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימוטרפיה לתושבי חו"ליוליה24/02/2010
שלום רב, יש לנו זוג חברים שלבתם בת השלוש התגלה סרטן (לימפומה). המשפחה גרה באוקריאנה ורוצה לבוא לטיפול בארץ שלנו. השאלה היא מהי עלות טיפול זה וכיצד ניתן למצוא איש קשר פה בארץ שיעזור להם?
תודה רבה,
יוליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה לתושבי חוץ
ד''ר הרצל גבריאל25/02/2010יוליה שלום,
ישנם לא מעט ילדים שמגיעים כתיירים לקבל טיפול ציטוטוקסי בישראל.
הדרך שאני מכיר לברור הסוגייה, הוא להתקשר לנעמי , המזכירה של ד"ר יניב יצחק, מנהל המחלקה האונקולוגית לילדים במרכז רפואי שניידר. (039253669)
היא גם תגיד לך סדר גודל של עלות כספית, אך לשם כך תצטרכי לתת קצת יותר פרטים לגבי סוג הלימפומה ודרגתה, שכן כל פרוטוקול טיפולי כולל תרופות שונות, בעלויות שונות.
בהצלחה, ולבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם של בת 4מיכל א.22/02/2010
שלום. ערכתי בדיקות דם ל בתי בת הארבע, עקב חולשה, פיסורה קבועה (מהלידה) בפי הטבעת שאינה מחלימה הגורמת לה כאבים במתן צואה, ועקב מעין צל אפור קבוע מתחת לעיניים. עד לפני זמן קצר פתח הנרתיק היה סגור. לאחרונה נפתח וגרם לה תחושת אי נוחות קלה, עקצוץ וגירוד למשך יום יומיים. (יש לציין לרקע הכללי שבלידה אפגר היה 9 ואח"כ 1 עקב אי תפקוד לבבי. לאחר 6 ימים בטיפול נמרץ שוחררה ללא המלצות נוספות מעבר למעקב קרדיולוגי. לאחר מס' מעקבים בהם הכל תקין לא נדרשנו למעקב נוסף. סיבת הקריסה בלידה לא ידועה).
מעבר לכך היא ילדה שמחה פעילה ומפותחת כפי גילה, אך נראה שמתעייפת יחסית מהר מילדים בגילה.
בבדיקת הדם עלו מספר נתונים חריגים להלן:
MCH-Mean Cell Hemoglobin = 25.4
Neutrophils % = 27
Lymphocytes % = 60.9
Eosinophils % = 7.1
מה משמעות החריגות הללו?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם של ילדה בת 4 שנים
ד''ר הרצל גבריאל23/02/2010מיכל שלום,
הערכים שציינת כחריגים, אומנם נצבעו כנראה באדום, בתשובת הבדיקה, אך הם אינם מעידים על שום בעייה, הם זמניים, ובדרך כלל מתרחשים בכל בעייה חריפה, אפילו בצינון קל, פרט לאחוז התאים האאוזינופיליים שהוא אכן גבוה מהמקובל, , אך אינו מעיד על בעייה קשה. 2 סיבות אפשריות לאאוזינופילים הגבוהים,: האחת: אלרגיה כלשהי. הדבר יכול להתבא בפריחות, בעיטושים, בצריבה ו/או אודם בלחמיות העיניים, קוצר נשימה, או שלשולים. הסיבה השנייה היא פרזיטים/תולעים בצואה, שיכולים לגרום, פרט לאאוזינופיליה, גם לכאבי בטן, יציאות לא סדירות, ואצל בנות גם גירוי בנרתיק, באחד מסוגי התולעים (אוקסיאוריס) שנוטים לנדוד לנרתיק בדעות הלילה.
לכן אני ממליץ ר להשלים בדיקת צואה לפרזיטים, ואם יש תסמינים שמחשידים לאלרגיה כלשהי, מאלה שציינתי לעיין ,יש לבקש מהרופא המטפל הפנייה לאלרגולוג.
לבריאות, וחג פורים שמח,
הרצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :) חג שמח.
מיכל א.23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית21/02/2010
שלום,
האם סרטן הלבלב הינו גנטי?
אבי נפטר בגיל 67 מסרטן בלבלב. לציין כי במשפחתו המורחבת אין היסטוריה של גידולים.
קראתי שיש גנים מסויימים כמו הגנים של סרטן השד שאפשר לבדוק. אם כן איך מבצעים ומתי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הלבלב
ד''ר הרצל גבריאל23/02/2010דלית שלום,
סרטן הלבלב, כמו מרבית סוגי הסרטן בבני אדם, איננו גנטי.
אין כל בדיקת דם או בדיקת עזר אחרת שיכולה לנבא אצלינו נטייה להתפתחותו.
נכון שבחלק ממקרי סרטן השד, כמו גם בסרטן מעי הגס יש משפחות עם הגן המגדיל סיכון התפתחות אותם גידולים ספציפיים, אך אין קשר בינם לבין סרטן הלבלב.
אני מאחל לך ולמשפחתך בריאות ואריכות ימים.
חג פורים שמח,
הרצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעיאסתר11/02/2010
שלום
רציתי לדעת האם קיים סרטן מעי אצל ילדים קטנים.
ומהי מטרתה של בדיקת קולונוסקופיה בילדים צעירים?
שאלה נוספת עד כמה חשובה מיומנות ומוקצעויות הרופא כמדד להצלחת הבדיקה?
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי
ד''ר הרצל גבריאל14/02/2010אסתר שלום,
סרטן מעי נדיר ביותר בילדים, הוא בעצם לא קיים מתחת לגיל עשר, ונדיר במתבגרים.
קולונוסקופיה מבוצעת בילדים, בדרך כלל כדי לחפש סיבות שונות, לאיבוד דם בדרכי העיכול התחתונות, ובעיקר הכוונה לפוליפים, ולדלקת כרונית של רירית המעי, ומצבים מולדים נדירים כמו דיוורטיקולום ע"ש מקל, או חוסר עצבוב של קטע מעי. מאחר ושום דבר ברפואה אינו מוגדר ככזה או אחר ב- 100%, שוללים בבדיקה גם ממאירות.
קולונוסקופיה מתבצעת רק על ידי רופאים שיש להם על-מומחיות בגסטרואנטרולוגיה פדיאטרית, כך שהבדיקה היא תמיד בידי אנשים מורשים ומקצועיים.
בהצלחה,
ד"ר הרצל גבריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מח עצםנינה09/02/2010
שלום, לאחיינית שלי יש לוקמיה, היא בת 7. תהיתי מתי מגיע השלב שיודעים שהיא צריכה השתלת מח עצם והאם אולי כדאי לבדוק מראש אם יש בינינו התאמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מח עצם
ד''ר הרצל גבריאל10/02/2010נינה שלום.
לא בכל מקרה של לויקמיה יש צורך בהשתלת מח עצם.
על פי תת הקבוצה של המחלה , בעת האבחנה, הרופאים המטפלים מבהירים להורים מה יהיה הפרוטוקול הטיפולי, ואם הוא כולל השתלה.
במרבית המקרים ההחלמה מהמחלה צפוייה ללא השתלה.
מאחל הבראה מלאה לאחייניתך.
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףאמא של חן02/02/2010
בתי בת 8 יש לה הטפתחות מוקדמת נתנו לה MRI לגילוי בעיות בהיפופיזה אך התור עוד ארוך
בשבועים האחרונים התנפחו הבלוטות לימפה הצוואריות עד גודל של 3 ס"מ . היום ביצענו ספירת דם תוצאת EOS 17 אחוז מה זה יכול להעיד?
2. אם חס וחלילה מדובר בגידול האם הערך צריך להיות גבוהה הרבה יותר?
בבקשה תענה לי דחוף אני משתגעת מדאגה
אמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של חן
ד''ר הרצל גבריאל04/02/2010לאמא של חן שלום,
התאים האאוזינופיליים, עולים במספרם, בדרך כלל, במצבים של אלרגיה ובזיהומים מפרזיטים מסויימים. ציון אחוז אאוזינופילים ללא כל המדדים של ספירת הדם, אינו אומר דבר. יש הבדל אם 17% אאוזינופילים הם מ- 4000 תאים או מ20000 תאים לבנים.
הגדלת בלוטות למיפה, אינה נקשרת לבעיות של התפתחות מוקדמת.
חשוב לדעת אם היה חום או דלקת כלשהי בלוע או בפה, שיכולים לגרום להגדלה זמנית של קשרי לימפה צוואריים.
בכל אופן, בממצאים אלה חשובה ראשית בדיקת רופא ילדים, כדי לברר מצב שאר בלוטות הלימפה בגוף, גודל טחול, וממצאים רלוונטיים אחרים, ולפיהם יוחלט אילו בדיקות עזר נוספות יש להשלים.
יש המון מצבים חריפים חולפים שיכולים לגרום לממצא זה ולא צריך להעלות מיד את סוגיית הגידול האפשרי.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאמא מודאגתליאת31/01/2010
שלום רב,
בני היה מאושפז לפני כחודש בבית חולים (העמק ילדים א) - חשד לitp עקב ebv
מאז אנחנו במעקב כל שבוע-שבועיים בדיקות דם לראות שטסיות הדם יעלו ואכן יש מגמת עלייה
היום ביצענו בדיקת דם להלן התוצאות
12.0- 4.4 K/ul 13.5 WBC
5.30- 3.70 M/ul 4.47 RBC
13.5- 10.5 g/dl 11.7 HB
39.0- 33.0 % 33.6 HCT
86.0- 70.0 fL 75.3 MCV
31.0- 23.0 pg 26.1 MCH
36.0- 30.0 g/dl 34.6 MCHC
16.0- 11.0 % 13.5 RDW
400- 100 K/ul 155 PLT
15.0- 7.0 fL 10.6 MPV
2.5- 0.0 0.0 MACRO%
6.0- 0.0 6.7 MICRO %
6.0- 0.0 0.5 HYPO %
50.0- 30.0 % 47.3 NEUT%
70- 50 % 37 LYM%
12.0- 2.0 % 11.0 MONO%
7.0- 0.0 % 0.8 EOS %
2.0- 0.0 % 0.5 BASO %
4.0- 0.0 % 3.4 LUC%
8.5- 1.5 K/ul 6.4 NEUT.abs
9.5- 3.0 K/ul 5.0 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 1.48 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.1 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
0.48- 0.00 K/ul 0.45 LUC abs
אני קצת מודאגת מהתוצאות- יש לציין שהוא בן שנתיים לא לוקח תרופות וכרגע מאוד משתעל ומנוזל
האם הבדיקות נראות תקינות?
אשמח לתשובתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מאמא מודאגת
ד''ר הרצל גבריאל31/01/2010ליאת שלום,
ספירת הדם של ילדך, בעצם תקינה. רמת הטסיות חזרה לתחום הנורמה, וריבוי יחסי של מונוציטים, מעיד על העובדה שעבר את המחלה הויראלית (מ- EBV ), ונמצא בסיום החלמה ממנה.
אין כל מקום לדאגה, מאחר ואין שום ערך חריג בספירה הנוכחית.
אפשר אף לא לחזור יותר על ספירות בשבועות הקרובים.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ליאת01/02/2010שלום ד"ר
אתמול בערב בלי העלה חום והיום הוא עם חום 38.3 האם אני צריכה לדאוג מירידה בטסיות?
והאם עקב זאת צריך לבצע שוב בדיקות דם?
אשמח לתשובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחסוי30/01/2010
מטאמלוציטים אחוז 1 בדם כשאין מחלות כמו מחלת נשיקה וכו ובלוטות נפוחות
האם זה יכול גם להעלות חשד ללימפומה בגיל שנתיים והאם זה קיים בגילאים כאלה ומה הבדיקות שמבצעים לשלילת לימפומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר הרצל גבריאל31/01/2010שוב שלום,
קשה מאוד להתיחחס לנתון נקודתי מתוך ספירת דם מלאה.
בכל אופן, 1% מטאמיילוציטים, בתוך ספירה כללית תקינה ושאר הממצאים במשטח דם תקינים, יכול להיות ממצא תגובתי לתהליך חריף, אפילו קל, כמו התקררות ויראלית קלה, וכך גם הגדלה מתונה של קשרי לימפה.
אני מקווה שהילד נבדק אצל רופא ילדים, ועל פי המהלך בבדיקת הבלוטות, ולפי צורך חזרה על ספירת דם, כעבור שבוע, אפשר יהיה לקבוע שלא מדובר בתהליך גידולי.
הממצאים הנ"ל שכיחים מאוד ברפואת ילדים, וכפי שציינתי חשוב מעקב רופא ילדים, והוא יחליט אם יש צורך בברור אצל המטולוג,
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית29/01/2010
שלום ד"ר.
בשל בעיות המפרקי הירך של הבת שלי בת שנהעברה 3 צילומי אגן, בטכנולוגית CT.
צילום ראשון בגיל 5 חודשים, לאחר 7 שבועות צילום נוסף ולאחר 5 חודשים צילום נוסף
(בצילום זה - התעקשתי על הגנה על השחלות).
אני מפחדת מכמות הקרינה שספגה.
ראיתי את החישוב שאתה עושה לעניין הסיכוי חלילה לפתח מחלה ממארת. אשמח שתעדכן אותי בסכנה הנשקפת, אם בכלל?
שאלה שנייה- נרשם בפורום כי ילדים בסכנה גבוה יותר, אבל הבנתי כי כמות הקרינה היא נמוכה ובהתאמה לגיל?
תודה על האדיבות.
יפיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יפית29/01/2010אם הסיכוי של הסי.טי הוא 1:5,000 אז זה אומר שהסיכוי ב - 3 צילומי אגן קטן יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 הבהרות לשאלה
יפית31/01/20102 הבהרות לשאלה
האם חשיפה של 3 צילומי אגן (כמות הקרינה באגן היא פי 35 מקרינה של צילום חזה, כלומר האם 3 צילומי אגן שווה לסיטי מח אחד ואז הסיכון של 1:5000 הוא בהתאם?
האם העובדה כשעשו לבת שלי את הצילום, אמרה לי הטכנאית היא כמות הקרינה היא אפסית, כמות קרינה שמשמתמים לאצבע של מבוגר אמורה להרגיע אותי?
תודה על האדיבות.
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 הבהרות לשאלה
ד''ר הרצל גבריאל31/01/2010יפית שלום,
בצילומי רנטגן רגילים, אכן כמות הקרינה היא אפסית, וגם מחושבת על פי האזור המוקרן, ולכן גם פיזור הקרינה לאזורים סמוכים הוא בטל בששים.
אין מה להשוות צילומי רנטגן בודדים לבדיקת CT.
הנזק העלול להיגרם מאיחור באיבחון פריקה בפרק ירך, הוא גדול עשרת מונים מסכנת הקרינה מצילומי רנטגן.
איני רואה צורך להתעסק בחישובים ומכפלת של קרינה מצילומי רנטגן רגילים.
ובכל זאת, פרקי ירכיים יכולים להיבדק היטב בבדיקת אולטראסאונד שאינה כרוכה בקרינה כלל. אם הבעיה היא בעיית מעקב אחר פרקי ירכיים צריך לבדוק האפשרות לאולטראסאונד כבדיקת מעקב.
לבריאות,
ד"ר הרצל גבריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחסוי26/01/2010
המצאות מטאמלוציטים בדם הרופא אומר שלא צריך לראות את זה בדם
ואמר שחייב רופא המטולוג
הבנתי שזה תאים לא בשלים האם זה מצריך התייחסות מיוחדת
או שזה שכיח בילדים קטנים ויעלם מעצמו ללא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר הרצל גבריאל28/01/2010מטמיילוציטים הם אכן תאים צעירים, אך הדרך כלל בילדים וצעירים הם מופיעים כשמערכת החיסן מגיבה חזק לתהליך זיהומי חריף.
בכל מקרה, צריך לחזור על ספירת הדם כעבור שבוע, ולוודא שהממצא חלף.
בכל מקרה חשוב לדעת אם ספירת הדם הלבנה היא בתחום סביר ולא גבוהה מאוד. בספירות גבוהות מאוד (מעל 20000 ) רצוי להתייעץ עם המטולוג.
לבריארות
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהשתלת מח עצםצחי25/01/2010
היי ד"ר.
בני היה בן 10.5 כשאובחן כחולה בלוקמיה A.M.L .טופלנו בתל השומר ןסיימנו את הטיפולים בנובמבר2008 .מאז חזרנו לשיגרה עד ליום ראשון האחרון בו הודיעו לנו שההמחלה הארורה חזרה.
היום התחלנו בכימותרפיה,ואנחנו מיועדים להשתלת מח עצם.
שאלתי מהם אחוזי ההצלחה בהשתלות?ואציין שנמצא במאגר תורם מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מח עצם
ד''ר הרצל גבריאל26/01/2010צחי שלום,
ברור לי עד כמה קשה להתבשר על הישנות הלויקמיה.
ב- AML , בכל שלב, השתלת מח עצם הוכחה שמגדילה את אחוזי ההחלמה מהלויקמיה.
אחוזים אלה פחותים יותר, לאחר שהמחלה נשנית, אך בהחלט, הם טובים יותר מכל אופציה אחרת.
איני יכול לתת אחוזים, כי יש המון נתונים בלויקמיות שמשפיעים על הפרוגנוזה ולכן , רק הרופאים העמיתים שלי , שמטפלים בו בתל השומר יכולים לתת הערכה באחוזים.,
אני מאחל לבנכם החלמה מלאה.
ד"ר הרצל גבריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה מחוסר ברזלריטה25/01/2010
שלום רב!
ילד שלי בן 3 נמצא הובחן כאנמי מחוסר ברזל (MCV - 65, MCH - 19.5, Hb - 10.8, MCHC- 30.1, RDW - 16.9) בנוסף לזה Iron - 18, Ferritin 2, צליאק - שלילי, בדיקות אלקטרופורזה של המוגלובין לא מצביעות על טלסמיה. המטוגוג ילדים המליץ על טיפול בברזל במינון מקסימלי
(6 מג /לקג) וביצוע ספירת דם לאחר חודש וחצי. הרופא ציין שחשוב להסתכל על ערכי MCV, MCH שצריכים לעלות בעקבות הטיפול וערך ה RDW שירד ופחות חשוב רמת ההמוגלובין.
הים עשינו ספירת דם:
MCV - 66
MCH - 21
Hb - 12.8
RDW - 20
אנני מבינה את משמעות התוצאות, מצד אחד המוגלובין עלה יפה, אך הערכים שהודגשו כחשובים לא הגיבו כמעט (MCV). האם נראה לך שיש תגובה לטיפול או שכדי להמשיך ולבדוק את הסיבה לחוסר תגובה (הומלץ לנו ללכת לגסטרו אם לא תהיה תגובה לטיפול)?
המון תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה מחוסר ברזל
ד''ר הרצל גבריאל26/01/2010שלום ריטה,
אכן באנמיה מחוסר ברזל, בודקים פרמטרים רבים, כדי לוודא שמדובר בחוסר ברזל ולא במצב אחר.
נכון שחשוב לעקוב אחר כל הפרמטרים ולא רק אחר רמת ההמוגלובין.
חשוב לצפות עלייה ברמת ההמוגלובין, וזו מהווה הוכחה שהברזל ניתן לבנך, ונספג. אך חשוב לעקוב אחר הפרמטרים הנוספים, כי המשימה היא למלא חזרה את מחסני הברזל בגוף, כדי שהאנמיה לא תישנה לאחר סיום הטיפול.
את הטיפול בברזל יש לתת מספר חודשים לפחות, ובמקביל להרגיל הילד לתזונה עשירת ברזל (בשרים, ירקות ירוקים, קטניות, זרעים ונבטים, טחינה ועוד), ניתן תמיד להתייעץ עם דיאטנית\ מאחר ונושא התזונה הנכונה מאוד חשוב.
תמיד ההמוגלובין הוא הפרמטר שהשינוי בו מהיר ובולט, ורק כשהמחסנים בגוף יתמלאו, הייצור של הכדוריות יהיה תקין יותר ואז גודלן (MCV ) וריכוז ההמוגלובין בתוכן ( MCH ), יחזרו לתחום התקין.
לבריאות,
מד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
ר26/01/2010תודה על ההסבר המקיף! נמשיך בטיפול של מתן ברזל עד לתיקון של כל הפרמטרים בספירה. הבעיה שרופאים רבים חושדים שישנה גם תלסמיה, למרות שבדיקה (A2, F) יצאה שלילית וגם ספירת דם בגיל שנה הייתה תקינה לגמרה. האם אני מבינה נכון שכרגע אין צורך לבירור אצל רופא גסטרו אלא להמשיך בטיפול כיוון שישנה תגובה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
ר26/01/2010תודה על ההסבר המקיף! נמשיך בטיפול של מתן ברזל עד לתיקון של כל הפרמטרים בספירה. הבעיה שרופאים רבים חושדים שישנה גם תלסמיה, למרות שבדיקה (A2, F) יצאה שלילית וגם ספירת דם בגיל שנה הייתה תקינה לגמרה. האם אני מבינה נכון שכרגע אין צורך לבירור אצל רופא גסטרו אלא להמשיך בטיפול כיוון שישנה תגובה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה או אמבטיה עם PICC ?אור24/01/2010
האם יש פתרון לנושא השחיה עם PICC של הילדה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה או אמבטיה עם PICLINE
ד''ר הרצל גבריאל26/01/2010שלום אור.
פיקליין מוחדר לווריד היקפי, שטחי.
סכנת זיהום בתעלת הצינורית מתחת לעור הוא גבוה, והרטבת האזור היא פתח לזיהומים כאלה., בעיקר בגלל העובדה שמי בריכות וים נחשבים למים מזוהמים. לכן יש להתאפק ולא לדחות עמו, ואילו באמבטיה, יש לעטוף היטב בניילון נצמד את כל האזור ומיד לאחר הניגוב להסירו.
לבריאות,
מד"ר הרצל גבריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לרחצה ושחיה עם פיקליין PICC - תגובה
ד''ר גל גולדשטיין26/11/2011טוב לדעת. גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לרחצה ושחיה עם פיקליין PICC - תגובה
ד``ר דרור לוין26/11/2011אורן שלום!
יש לנו נסיון מעולה עם ה"שרוולים" הללו
אני מאד ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטותחסוי20/01/2010
בני בן 2 בלוטות צואריות נפוחות לא כואבות וקשות נעשו בדיקות דם לשלילת מחלת נשיקה ויש לו מטאמלוציטים בשקיעת דם הפנו אותו לצילום חזה והרופא קבע שלא צריך אולטראסאונד אלה צילום האם לדעתך מומלץ צילום במצבו ומה הקשר לצילום חזה אם הילד נושם טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר הרצל גבריאל21/01/2010גלית שלום,
בילד בן שנתיים, הגדלת בלוטות לימפה צוואריות היא תופעה שכיחה, ולרוב הסיבה היא זיהומים בדרכי נשימה עליונות, ולא מחלה של הבלוטות עצמן.
צילום חזה נעשה, כדי לוודא שאין הגדלת קשרי לימפה, בהמשך לצוואר, באיזור מצר החזה, לא בגלל בעיות נשימה. זהו חלק מהברור שנעשב כדי לשלול שמדובר במחלה של בלוטות הלימפה בכל הגוף.
אין טעם לפרט סדר בדיקות, כפי שכתבתי, ואני מעריך שאם לרופא המטפל יהיה ספק לגבי תמימות הבלוטות הנמושות, הוא ישלח אתכם להמשך ברור לרופא אאג .
בברכה,
ד"ר הרצל גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)