מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקסדינה04/12/2012
שלום
האם לשימוש קבוע וממושך של גאסטרו 40מג יכולה להיות תופעת לוואי של הפרעה בתפקודי כליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2012לא ידוע לי על אי ספיקה כליתית מגסטרו. יתכנו כאב ראש, עצירות, שלשול, אי יציבות ורבות אחרות . עם זאת אין כמעט תופעת לוואי שאינה מתוארת כמקרה בודד עם גסטרו ואחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסאיציק03/12/2012
אני בן 42 בריא ב"ה עושה ספורט כל יום נשלחתי לבדיקת בליעת בריום לאחר שהיתלוננתי זמן רב על הרגשת חוסר אויר לאחר ארוחות בבדיקה הכל הודגם תקין וכתוב רפלוקס קל עד בינוני רופא גסטרו נתן ל אמפרקדקס 20 אחד ביום ברצוני לדעת האם אכן זה יכול לגרום לתופעה שלי? והאם הכדור יכול לעזור? תודה מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2012קוצר אוויר לאחר האוכל ללא צרבת, עליית מזון לחלל הפה וכד אינו תלונה ייחודית לרפלקס, אך הייתי מנסה טיפול באומפרדקס לחודש לראות אם התופעה נעלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לבדיקהיובל03/12/2012
קימים היום מכונים שמאשפרים ניקוי הידרתרפתי כהנה לפני הבדיקה במקום משלשלים וצום
האם זה הוכח כמשהו שהוא אלטרנטיבה ראויה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לבדיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2012כנראה שכן אין לי נסיון אישי בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון להפטיטיס בידני03/12/2012
ביצעתי שתיים מתוך שלוש זריקות החיסון להפטיטיס בי.
את השלישית אני אמור לבצע עוד מספר חודשים.
השאלה: האם כדאי לבקש מהרופא לערוך בדיקה לבדיקת רמת הנוגדנים, כדי לראות אם כבר עכשיו אני מחוסן, או בכל מקרה לחכות לזריקה השלישית ואז לבדוק רמת חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון להפטיטיס בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/12/2012ההמלצה ל3 זריקות למרות ש2 מספיקות כנראה ברוב האנשים אך כנראה שמירת רמת נוגדנים לטווח ארוך יעילה יותר עם 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בבטןלורין03/12/2012
שלום אני בת 33, ולפני כ6 שנים עברתי ניתוח להוצאת אבנים בכיס מרה, הסתבכתי בניתוח והיו צריכים לעשות פתיחת בטן כתוצאה מהסיבוך, הבעיה שמאז יש לי רעשים בבטן כאילו אני רעבה ובדיוק סיימתי לאכול , הרעשים כמעט תמיד מופעים אחרי שאני אוכלת, עשיתי בדיקותף מצאו שאני רגישה לחלב אז עברתי לחלב ללא לקטוז ומפחיתה מכמוית מוצרי החלב שאכלתי בעבר אבל עדיין יש לי רעשים , מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הרעשים
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/12/2012נסי פרוביוטיקה והמנעות מחלב ומשקאות תוססים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוסטרידיום דפצילשיר המודאגת02/12/2012
שלום, אני בת 35, לאחר לידת בני, היו לי דלקות חוזרות בדרכי השתן וקיבלתי קורסים ארוכים וחוזרים של אנטיביוטיקות.
בעקבות זאת קיבלתי רעלן של קלוסטרידיוםו דפציל.
כעת ב"ה החלמתי ללא טיפול תרופתי (רק נטלתי ביו). אך אני מאוד מודאגת,
האם אי פעם בחיי אוכל לקחת אנטיביוטיקה מבלי שהקלוסטרידיום יחזור?
כמה זמן מרגע ההחלמה, במידה ועולה הצורך, מותר ליטול אנטיביוטיקה?
הרופא משפחה אמר לי שמעולם לא פגש אדם בגיל צעיר כשלי עם קלוסטרידיום, האם אתם פגשתם סיפור של קלוסטרידיום דפציל בגילאים צעירים?
האם מותר לי להרות שוב?
סליחה על ההצפה, אני פשוט מאוד לחוצה
בברכה ובתודה
שיר המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוסטרידיום דפציל - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/12/2012קלוסטרידיום דיפיצילה יתכן בכל גיל והוא פונקצית שימוש בממושך באנטיביוטיקה רחבת טווח. זה לא תווית לחיים ואינך צריעה להמנע בעתיד משימוש מושכל באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' הנכבדדני02/12/2012
שלום פרופסור,
עשיתי בדיקה להפטיטיס בי. מדובר בבדיקת hbsag והתוצאה במספרים היתה 0.1
מה פירוש התוצאה? האם אני נשא או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' הנכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/12/2012כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטסה גרנולות ופנטסה טבליותעידו01/12/2012
שלום,
יש לי קוליטיס כיבית ואני לוקח באופן קבוע פנטסה גרנולות 2 גרם ליום. נתקעתי בלי גרנולות ובלי מרשם ועד שאוכל להגיע לרופא עלולים לעבור כמה ימים.יש לי בבית טבליות פנטסה של גרם, האם זה אותו דבר? האם ניתן לקחת אותן במקום הגרנולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטסה גרנולות ופנטסה טבליות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2012כן אין בעיה להשתמש בכדורים במקום גרנולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבעיה שלי במעיים?? או בעיות אחרנונו01/12/2012
אני פונה אליכם אחרי הרגשת ייאוש מוחלטת. לפני כחודש , התחלתי להרגיש כאבים בצד ימין במפשעה ומעל למותן ימין, הכאבים מלווים בבחילות כאשר הכאב ממש מתחזק יש גם צמרמורת. בפעם הראשונה התחלתי להרגיש את הכאבים אחרי שבוע של קבלת מחזור. ביקרתי בבית חולים, נעשו בדיקות דם, שתן ובדיקה פיזית הכל יצא בסדר ושוחררתי הביתה. לפני כמה ימים חזרתי עם אותם כאבים והתקף בחילות וצמרומרת (לא הצלחתי לישון) וגם כן אחרי שבוע של קבלת המחזור. ב 7-11 עשיתי סי טי , הכל תקין חוץ מנוזל חופשי בכמות קטנה באגן .אני לא יודעת למה זה גורם) לפעמים הכאבים לא קשורים למחזור אבל ההתקף החזק בא אחרי שבוע של מחזור. כבר ביקרתי אצל 3 רופאי נשים שאמרו שהכל תקין בשחלות וברחם. הרופאה בבית החולים , ציינה שאולי מדובר באנדומטריוזים שמגלים דרך ניתוח. המליצה על נטילת גלולות. הרופאים בבית החולים גם ביצעו צילום אולטראסאונד וגם פה אמרו שהכל תקין. ההתקף בא ואחרי זה יש כאבים. אני לא יודעת מה לעשות פשוט מיואשת . המליצו לי על קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. אין לי שלשולים, אין לי שינויים חריגים ביציאות מלבד עצירות באופן נדיר מאד. אין דם ביציאות. לפעמים אני מרגישה שהכאב מתחזק אחרי אוכל....האם יכול להיות דלקת בתוספתן? יש כאב ליד הטבור ויורד לנרתיק גם וזה יותר מציק מאשר כואב ..הבחילות והצמרמורת הן הדבר הכי קשה..לפעמים יש תכיפות במתן שתן לפעמים יש הפרשות אחרי ההתקף. נדקתי אצל אורלוג שציין שאין לי בעיה בדרכי השתן. לפי שאני יודעת על אנדומטריוזים שזה טרו ווסתי ...או במהלך הביוץ?? אני לא יודעת למה ההתקף של הכאבים בא אחרי 8 ימים של קבלת המחזור לא יודעת אם זה במקרה או שיש סיבה מסוימת. הכאב לא עוזב לפעמים הוא פחות משמעותי ולפעמים הוא פשוט מציק ולא נסבל...מה הסיכוי שזה אכן אנדומטריוזים??
לציין שקבעתי תור אצל רופא גסטרו שיכול אולי לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבעיה שלי במעיים?? או בעיות אחר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2012לא נראה לי שזה קשור לבעית מעעי- אנדומטריוזיס נשמעת משהו אפשרי.
כדי בכל זאות להבדק אצל גסטרו אך נראה לי לא בתחופ שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthanks a lot
נונו02/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםliliane29/11/2012
האם גרעיני תירס וחומוס עלולים לגרום לגזים מכאיבים ? איזה מרכיבים נוספים הם בקטגוריה הזאת ? בתודה מראש על תשובת הרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2012התגובה לאוכל מסוים היא אישית וקשה לדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שימוש יומי בשמן קיק למשך חודשיעל29/11/2012
ליצירת יציאות גורם לתלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שימוש יומי בשמן קיק למשך חודש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2012לא לתלות אך לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםליאור29/11/2012
שלום, לפני כחודש מצאו לי בבדיקת הדם שיש לי מחלת הנשיקה עקב הנגיף EBV. תפקודי הכבד שנמצאו בבדיקת הדם היו: AST-23 ALT-17 ALK-81. אתמול עשיתי שוב בדיקות דם, והתפקודי הכבד עלו: AST-41 שטווח הנורמה הינו 0.0-35.0, ALK-88, ALT-20.
האם תוצאות אלו יכולות להעיד על בעיה בתפקודי הכבד? חשוב לי לציין שלא שתייתי אלכוהול במהלך החודש האחרון, אני לא מעשן, ו-12 שעות לפני הבדיקה עשיתי פעילות גופנית מאומצת בת שעה וחצי. גובה 1.80 משקל 75.
בנוסף לכך כל ספירת הדם שלי תקינה חוץ מ-MICRO HYPO שייצא לי 18.0 שהטווח הנורמה הוא 0.0-10.0 גם עלייה משמעותית מהבדיקה של הלפני חודש. גם הכימיה של הדם תקינה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך של השאלה
ליאור29/11/2012תודה מראש על התשובה**
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות רוק (אמרו לי לפנות לגסטרו)שי28/11/2012
שלום. כבר מספר חודשים שאני פשוט לא יכול, לא מצליח לבלוע מאכלים יבשים אפילו סתם דוגמא שאני מפורר ממש עוגיה זה נתקע בדרך. עשיתי בדיקה מיפוי בלוטת רוק ומצאו לי: "תפקוד ירוד של בלוטות סיב מנדיבולריות דו צידי", בבדיקות בליעה ייצא הכל תקין (לבלוע עם מים בכוח אני מצליח), אבל לבלוע דברים יבשים כגון מה שהזכרתי או בגט, פיתה, במיוחד דברים מוצקים אפילו לאחר לעיסה אני לא מצליח מבלי שזה ייתקע איפושהו. בנוסף יש לי תחושת גוף זר, התנפחות במהלך היום בצד ימין למעלה (בתחתית הפה). האם זה קשור לתפקוד הירוד של בלוטת הרוק? מה אפשר לעשות איזה טיפול אפשר לקחת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות רוק (אמרו לי לפנות לגסטרו) - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2012לא נראה לי שקשור לגסטרו.
מציע בדיקה של אף אוזן גרון ורופא ראמטולוג- יש מחלה ע"ש שוגרן שמקטין כמות הרוק.
בכל מקרה המחסור ברוק גורם לקשי בליעה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה של הכבדענת28/11/2012
שלום רב,
בעלי אמור לעבור ביופסיה של הכבד. רציתי לדעת מי המומחה המוביל בארץ בתחום והאם ניתן לגשת אליו לבדיקה פרטית?
האם יש מכון פרטי שמצטיין בנושא או שבית חולים ציבורי הוא ברמה מספיק טובה?
אודה לתשובתכם,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה של הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2012ביופסיה כבדית היא בדיקה שגרתית שניתן לעבור בבטיחה בכל בתי החולים הציבוריים בארץ.
לדעתי אין צורך לחפש בדיקה פרטית ואנני מכיר מישהו שמיומן יותר טוב מכל העמיתים במקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות ויציאות צהובותהילה28/11/2012
שלום, בתקופה האחרונה הנני סובלת מצרבות קשות אשר ממשיכות במשך 4 ימים רצוף לפעמים, כמו כן, לאחרונה החלו לי יציאות בצבע צהוב, על מה זה יכול להעיד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות ויציאות צהובות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/11/2012צרבות בדרך כלל קשור לרפלוקס- תוכן הקיבה עם חומצה עולה לושט.
אנני חושבב יש קשר לשינוי צבע של הצואה.
רצוי בדיקה של גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)