מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים ירוקים-בהריון צעיר-בלחץ!!ליאתי10/11/2012
שלום לכלם,
בתחילת שבוע חמישי אוטוטו,נוטלת אסטרופם,אוטרוגסטרון,חומצה פולית,פרנטל,שתי כמוסות ג'ינג'ר ביום.ושותה הרבה דבש.
אולי אני חוזרת על עצמי,אז מצטערת גם הנושא קצת מגעיל..
אך לצערי,שוב היום היה לי שלשול ירוק רק הפעם מימי יותר ועם נקודות שחורות.
(קרה לי כבר ארבע פעמיים בשלושה ימים האחרונים-לא באופן רצוף).
אני מפחדת שזה יזיק לעובר.קראתי מאמר מלחיץ על ליסטריה.
אין לי חום.והבוקר היתה לי צואה תקינה.
רק אחרי שאכלתי סלט ירקות -בו בצל ירוק ועלי בזיליקום וגבינת עיזים שכתוב שהיא מפוסטרת וגם כוס חלב,כמה דק אחכ היה לי שלשול מימי ירוק -שחור עם ריח עז-שוב סליחה על התאור.
האם זה מסכן את העובר?
מה עלי לעשות עתה?
עלי לציין שחזרתי לאכול מוצרי חלב לאחר הפסקה של כשנה לפני ההריון.
האם עלי להילחץ ולגשת למיון כך בעלי מציע..
מקווה בעזרת השם שיהיה טוב.
מחכה לתשובתכם בלחץתודה
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ירוקים-בהריון צעיר-בלחץ!! - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012אם יש לך חסר בלקטז (שכיח מאד) יתכן שמכך השלשול. שלשול בצבע כזה יכול להחות בשל תזונתך המוזרה מעט או בשל חסר לקטז . איני רואה סיבה לפניקה אם ניתן נסי שבוע בלי חלב ומוצריו ותני צואה לתרבית וטוקסין קלוסטרידיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,אודה למענה על שאלה נוספת
ליאתי11/11/2012התחלתי לנטול את הפרנטל בהפסקה של חמש שעות מזמן אכילת מוצרי חלב ולא יחד עמו ונטלתי גינגר.
האם נטילת שלושה או ארבעה כדורי גינגר עלולה להזיק?
הקיבה חזרה לעצמה והיציאות תקינות.
היום כבר אכלתי מוצרי חלב.
הבנתי שבשל ההריון מומלץ שאוכל מוצרי חלב.
יתכן כי בגלל שעשיתי הפסקה של שנה בערך באכילת מוצרי חלב אז פתאום נהיה לי שלשול כזה או שזסביר שזה בגלל שאכלתי מוצרי חלב עם כדור פרנטל?
תודה מראש\
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בדיקת PET CT תעזור לי לאבחן האם יש לי סרטן לימפה?פרופ' דורון זמיר09/11/2012
שלום,
אני בת 58, בבדיקת CT בטן עליונה לפני חצי שנה נמצא הפטו-ספלנומגליה (טחול מעט מוגדל 13.4 ס"מ), בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד (קוטר 1.3 ס"מ לאורך 3 ס"מ), ברטרופריטנאום (0.9 ס"מ), במפשעות (קוטר 1.3 ס"מ) וקשרי לימפה בודדים פרא איליאקליים בקוטר 0.8 ס"מ. (כבד מעט מוגל מרקמו שומני, ידוע ללא שינוי). בבדיקה חוזרת של CT בטן עליונה לאחר 3 חודשים נמצא בשער הכבד וברטרופריטנאום ריבוי בלוטות לימפה בגודל מרבי 2 ס"מ ללא שינוי מהותי, בלוטות לימפה בגודל 1 ס"מ במפשעות ללא שינוי. מומלץ המשך בירור.
רופא המשפחה הפנה לבדיקת PET, ומרכז הייעוץ הארצי לדימות בקופת החולים שבה אני חברה דחה את הבקשה בטענה ״שלימפאנופתיה אינה ספציפית ואינה מהווה אינדיקציה למיפוי PET CT. גם בלוטות ראקטיביות יכולות לקלוט FDG. הממצאים לא שינוי מהותי בבדיקת CT בטן חוזרת לאחר 3 חודשים.״
אנא עזרו לי להבין האם בדיקת PET CT תעזור לי לאבחן האם יש לי סרטן לימפה או לא?
פניתי למספר רופאים מומחים וחלקם המליצו לי לבצע בדיקת PET CT:
א. רופא המטולוג אחד המליץ על ביצוע PET וכתב ״המשך הבירור תלוי בהדגמת בלוטת לימפה נגישה - מה שנראה לי בלתי אפשרי אצלה. יתכן שאין מנוס מלבצע PET CT והיה ובלוטה ״נדלקת״ להגיע אליה בגישה מונחית או ישירה.״
ב. רופא המטולוג אחר אמר שלדעתו אין צורך בבדיקת PET, וניתן לבצע צילום חוזר של CT בטן עליונה בעוד 4 חודשים, ובמידת הצורך ביופסיה בשיטה לפרוסקופית.
ג. רופאת גסטרו אחת המליצה וכתבה "יש צורך לבצע בדיקת PET CT", ורופאת גסטרו אחרת לא המליצה והבנתי ממנה שבדיקת PET נועדה לביצוע בשלב הטיפול בסרטן, ולא בשלב האבחון.
ברצוני לשאול אותך:
1. האם לדעתך בדיקת PET תעזור באבחון או שלילת סרטן?
2. האם בדיקת PET עלולה דווקא להטעות? והאם בדיקת PET מיועדת לשלב הטיפול בסרטן בלבד, ולא לשלב האבחון?
אודה לתשובתך,
בברכה,
עודדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם
עודדה12/11/2012שלום,
דילגתם על השאלה שלי, אודה לכם אם תוכלו לענות לי, תשובתכם חשובה לי.
בברכה,
עודדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/11/2012בדיקת pet מצביעה על רקמות עם יותר פעילות- יתכן סרטני אך יתכן זיהומי ודלקתי.
נראה לי עדיף להגיע לביופסיה של הרכמה לדעת בדיוק על מה מדובר.
אנני ממליץ לעשות הרבה לֹ ct עקב הקרינה המצטברת.
יתכן שניתן להגיע לבלוטה במפשעת.
למה עשית ct מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופיריןגלי09/11/2012
שלום. אני סובלת ממעי רגיז המתאפיין בתנודות שבין עצירות לשלשול. כיום אני עוברת טיפול פוריות במסגרתו אמורה ליטול מיקרופירין 75 מג. האם יש התנגשות בין השניים? האם הדבר מסוכן ועלול להחמיר את מצבי? תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012אין התנגשות בין השניים באם יש לך צרבת היא עלולה להחמיר מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבה?מישהי08/11/2012
שלום רב
לפניי שנים סבלתי מדכאון והגעתי לאנורקסיה עברתי טיפול העלתי במשקל אבל מאז האנורקסיה אינני יכולה לאכול כמו פעם.
חיידק האליקובטר תוקף אותי כמעט כל שנה שדרך אגב בבדיקת נשיפה יוצא שלילי בבדיקת דם יוצא חיובי מאוד.
יש לציין שאני לא אוכלת מסודר לא אוכלת ירקות משתדלת לא לאכול בשרים .
רוב שעות היום אני בעבודה שותה רק נס קפה וכשמגיעה הבייתה בסביבות 8 בערב אני רק מכניסה משהו לפה והרעב לא מפסיק גם אם לא הייתי רעבה ונישנשתי ואז כל הבלאגן מתחיל הבטן מתנפחת גזים שלא יוצאים צרבות הזעה חום או קור צמרמורת ועייפות בלתי נשלטת שבעיקר בגללה אני לא אוכלת בצהריים כי אז אני בעבודה ואני מנקרת .בשבועיים האחרונים אני עייפה בצורה מחרידה יוצא לי להקיא כמעט כל לילה תחילה קישרתי לפיברומיאלגיה שיש לי אבל הכאבים בבטן גברו הלחץ בחזה הצרבות ההקאות הרופא לא הפנה אותי אפילו לבדיקה וישר התחיל את הטיפול המשולב של אנטיביוטיקה והפנה אותי לדיאטנית היות שאני כבר לא יכולה לעכל חלב בשר שניצל תירס דבר קטן שנכנס לי לפה אני כמעט מתה עם התופעות .
האם יכול שהחיידק יחזור על עצמו ?לבעלי היה לפניי חודשיים את אותו חייידק האם זה מדבק?
ואיך מתפטרים מהעייפות אני כבר שבוע לא עובדת וישנה רוב שעות היום
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012אין ספק שישנ כנראה גם אלמנט נפשי חרדתי אצלך . החידק אינו חוזר אלא בעד שליש מהחולים אינו מוכחד בטיפול הרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריעופר08/11/2012
בשנים האחרונות יש לי כאבי בטן ושלשולים חוזרים (פעם בחודש בממוצע).
הייתי אצל רופא משפחה ששלח אותי לבצע מספר בדיקות כלליות ובדיקת נשיפה להליקובקטר.
כל הבדיקות יצאו בסדר מלבד ההליקובקטר (יצאה תוצאה של 13.755 DELTA C /m כשהנורמה היא 0-3.5).
הרופא טען שכל הבעיות שלי נובעות מהחיידק.
אבל בשום מקום באינטרנט לא הצלחתי למצא קשר בין החיידק לשלשולים.
1. האם תוצאת בדיקת הנשיפה היא חד משמעית ובטוח שיש לי את החיידק?
2. האם יכול להיות שיש קשר בין הסימפטום לחיידק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012הליקובקטר יכול לגרום לשורת הסתמנויות כולל כאב בטן, ריח רע מהפה ואחרות דווקא שלשול לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות כתצואה מחומציות בקיבהתום06/11/2012
שלום,
זה שנים רבות שאני סובל מקול צרוד.
קשה לי להפיק צליל ברור ונקי, הטונים נמוכים ובכל פעם שאני מדבר אני משדר עייפות בקול. התחושה היא שיוצא אוויר בקול והוא לא נחתך טוב ושהקול הוא נמרח.
הייתי מטופל חצי שנה אצל קלינאית תקשורת איתה תרגלתי סוגים שונים של תרגילים ועבדתי על כך יום יום אך בסופו של תהליך ללא הצלחה. אולי כדאי גם לציין שלאחר תרגול בשעורים ובבית (שעורך כ-20 דק) יש הטבה למספר דקות בודדות שאני מרגיש שהקול יוצא טוב! אבל מהר מאד זה חוזר למצב הרגיל.
לאחרונה הייתי אצל רופא א.א.ג שביצע לי בדיקה עם צינורית דרך האף וקבע כי יש גירוי ושכנראה זה נובע מחומציות בקיבה. לאחר חודש ללא הטבה עם אופרדקס 20מג הלכתי לרופא נוסף מומחה למיתרי הקול ולאחר הסתכלות בגרון (ללא אביזר) הסכים עם הרופא הראשון ואמר לי שלוקח זמן עד להטבה במקרה של חומציות. עכשיו אני כבר 3 חודשים עם אומפרדקס וללא שינוי.
אני כל כך מתוסכל כי הדבר משמפיע בצורה משמעותית על התקשורת שלי עם אנשים ועל הבטחון העצמי והגעתי למצב של דיכאון וטיפול תרופתי באסטו.
מה לדעתך אפשר עוד לעשות? אילו בדיקות?
האם יכול להיות שהתפספס משהו באבחנה? איך פותרים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות כתצואה מחומציות בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/11/2012אם חודשיים של טיפול באומפרדקס 40 מ"ג ליום לא עזרו, ספק אם יש אכן רפלוקס (אלא אם כן יש לך גם צרבת ורגורגיטצית מזון. אפשר לוודא זאת עם PHMETRY או בדיקת BRAVO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות בקיבה
תום07/11/2012המינון שאני לוקח הוא 20מג, לא 40מג.
האם יש טעם לנסות הגדלת המינון, או בכלל החלפת האומפרדקס לתחליף אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת BRAVO
תום09/11/2012קודם כל תודה ד"ר.
חיפשתי פרטים באינטרנט על הבדיקה ולא מצאתי יותר מידי.
אשמח אם תוכל להגיד לי דרך איזה רופא אני מקבל הפניה לבדיקה (א.א.ג, גסטרו, משפחה). ואם אפשר במשפט על הבדיקה.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012אפשר בהחלט להחליף לנקסיום 40 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה צהובה ונוזלית במרקם שומניפרופ' דורון זמיר06/11/2012
בעקבות דלקת בדרכי השתן חוזרת ברציפות, טופלתי 10 ימים בזינט, 10 ימים בצפורל, 3 ימים בציפרולקס ובזינט לוריד, כל האניביוטיקות ברצף. אך מאז יש לי מזה כעשרה ימים צואה צהובה, לעיתים נוזלית לעיתים במרקם שומני עם הפרשות שקופות או בהירות או צמיגיות בצואה.
האם זה קשור לטיפול האניטביוטי? האם יש לבצע תרבית צואה?
כמה זמן מצב זה עשוי להימשך? במידה וקיים חיידק בצואה, האם הוא עשוי לעבור ללא טיפול אנטיביוטי (הרופא ממש לא רוצה לתת עוד אנטיביוטיקה, הוא טוען שזו דלקת במעיים ולוקח זמן ריפוי בשל ריבוי האנטיביוטיקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה צהובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/11/2012יש לשלוח צואה לתרבית וביחוד לטוקסין של קלוסטרידיום דיפיצילה שעלול להשתלט לאחר אנטיביוטיקות ולגרום לשלשול וכאב בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החידק הזה מסוכן?
שיר07/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשלחה תרבית והחידק יצא חיובי-
שיר07/11/2012אני בת 35, אמא למספר ילדים, חודשיים אחרי לידה.\הצילו- מה עושים?
רועדת מפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשלחה תרבית והחידק יצא חיובי- - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012לוקחים טיפול משןלש אם יש הסתמנות. אין סיבה לדאגה בין אם תקחי טיפול ובין אם לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך זמן
שיר08/11/2012כאמור נמצא החידק שהמלצת לי לבדוק, הזהומולוג מעדיף לחכות ולא לטפל,
כמה זמן עשוי להמשך הריפוי עד להחלמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך זמן - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2012הטיפול הוא קורס של 3-4 תרופות ל7-14 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה, חלה הטבה משמעותית
שיר11/11/2012ב"ה חלה הטבה משמעותית, היציאות כמעט רגילות, האם ניתן להמנע מטיפול או רצוי לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליות וירידות
שיר13/11/2012חלה הטבה משמעותית, אך היום לפתע שוב כאבי בטן ויציאות פחות יפות עם הרבה הפרשות שקופות, לא מרגישה כ"כ טוב.
האם יש עליות וירידות עם ההרגשה?
היתכן ובכל זאת אני צריכה טיפול תרופתי?
כמה זמן עשוי להמשך ללא טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין
שיר13/11/2012כי חזרתי אתמול לתזונה כמעט רגילה ולקחתי וויטמנים.
האם יתכן שזה גרם לנסיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף כאב בטן - חשד לריפלוקסדני06/11/2012
האם בהתקף ריפלוקס יכולה להיות עליה באנזימי כבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף כאב בטן - חשד לריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/11/2012לא אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןבת 2806/11/2012
ערב טוב .
עשיתי בדיקת US לבטן עליונה ותחתונה בגלל כאבים ברום הבטן והקאות מרות בצבע צהוב . והינה הלא תקין מכוונתי :
- למשל , כיס מרה מכווץ .
- כבד מעט מוגדל ( רקמה הומוגנית ).
- טחול תקין . אבל בצמוד לחלק תחתון של הטחול נצפה טחולון בגודל 1.4 ס"מ .
- שלפוחית השתן בקיבולת מעל בינונית .
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2012כבד מעט מוגדל-פשוטו כמשמעו
טחולון-רקמת טחול זעירה נוספת נטול משמעות כיס נרה מכווץ-צום לא מספיק ,קשה לראות אבנים
שלפוחית שתן מלאה-ללא משמעות מעשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק ההליקובקטר פילוריאריה05/11/2012
שלום רב להאחרונה. התגלה אצלי חיידק בקיבה ההליקובקטר פילורי. עברתי בדיקה . נשיפה . הביאו לי מספר כדורים . לאחר חודש שום דבר לא השתנה נשארו הכאבים לצערי . נשלחתי לעשות שוב בדיקות כעת אני מחכה לתוצאות . השאלה שלי כזאת . אני מרגיש חום פנימי של הדם מאוד חזק ועייפות רוב היום . האם חילוף של כדורים יוכלו לעזור או רק אבחנה של גסטרו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק ההליקובקטר פילורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2012התלונות שלך אינן ספיציפיות ואינן מעידות על משהו ברור. חכה לתבחין הנשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני בדיקת קולונוסקופיהדפנה05/11/2012
הבנתי שאסור ירקות ופירות ואסור אורז עדשים וקיטניות וכל מה שיש בו סיביםוהבנתי שמותר מוצרי חלב מיצים ללא חלקי פירות בשר עוף בפסטה ולחם לבן.
האם מותר: תפו"א ובטטה?
מותר טחינה וחומוס?
מותר קינואה?
מותר פיתה מחיטה לבנה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2012עדיף לא כלכלה עתירת סיבים ושארית כדאי להמנע מתפוחי אדמה ובטטות 2-3 ימים לפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין ותפקודי כבדריקי05/11/2012
שלום,
נטלתי דוקסילין במשך 10 ימים כהכנה לניתוח לייזר בעיניים.
3 ימים אחרי הכדור הראשון תפקודי כבד היו לא תקינים: AST 57, ALT 97
4 ימים אחרי שהפסקתי אותם תפקודי כבד: AST 125, ALT 215
10 ימים אחרי שהפסקתי אותם תפקודי כבד: AST 95, ALT 170
אני נוטלת באופן קבוע תרופה שגם גורמת לבעיות בתפקודי כבד (פלקוויניל) אבל אני מאמינה שמה שגרם לשינוי פתאום היא הדוקסילין. הבעיה שגם את התרופה הקבועה הפסקתי באותו זמן שהתחלתי לקחת את הדוקסילין כך שלא ניתן כרגע לדעת מי מהן עשתה את ההפרעה.
כמה זמן לוקח לדוקסילין להתפנות מהגוף? אם היא אכן גרמה לתופעה, האם סביר שאחרי 10 ימי הפסקה המספרים עדיין גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין ותפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2012תגובה לתרופה המתבטאת בהפרעה בתפקודי כבד יכולה להעלם בתוך ימים עד מספר חדשים מהפסקת התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה ותרופות -דחוףדפנה05/11/2012
שלום
היום קיבלתי תור לקולונוסקופיה ליום ראשון הקרוב 11/11.
אני לוקחת
ACTIVELLE
באופן קבוע. זה הגלולת הורמונים שאני לוקחת עקב הפסקת פעילות שחליתית כתוצאה מכימותראפיה (אני בת 32).
האם צריך להפסיק לקחת לפני הבדיקה?
הפסקה ממושכת יכולה לגרום לדימום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה ותרופות -דחוף - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2012את יכולה להמשיך לקחתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות גסטרוסקופיה וקולנסקופיהדרור04/11/2012
גסטרוסקופיה- ושט - בקו z ארוזיות קטנות
קיבה- בעקומה הקטנה של הגוף הדסטלי פוליפ בקוטר 3 מ״מ , נלקחה ביופסיה , יתר הקיבה תקין, ד"ר מדוע הפוליפ לא נכרת ורק נלקחה ביופסיה??? האם זה אמור להחשיד שמשהו לא כשורה????
תריסריון- בצל וחלק שני תקינים
במעי- נכרת פוליפ בקוטר 3 מ"מ יתר מעי הגס תקין, המעי נבדק לכל אורכו עד הצקום שזוהה לפי צורתו האופיינית , פתח התוספתן ומסתם האילאו-צקלי
אני בת 37 ולאימי עבר של סרטן המעי, אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות גסטרוסקופיה וקולנסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/11/2012יש לך ארוזיות קטנות במעבר וושט-קיבה כנראה בשל רפלוקס. פוליפים בקיבה הם בד"כ שפירים היפרפלסטיים בניגוד למעי הגס ולכן אין הכרח לכרות. הפוליפ במעי הגס שנכרת קטן ונטול חשיבות אך מקובל לכרות ולראות טיב ההסטולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד!סיון04/11/2012
שלום פרופ. אני בת 31 בריאה בדכ. חודשיים שלושה אחרונים היו לי כאבים עמומים ברום הבטן(באמצע בלבד), ללא סימפטומים נוספים.בימים האחרונים נוספו גם כאבים בחזה וקשיי נשימה הגעתי לביהח והרופא חשד שמדובר בחיידקh.p וסיכם את ממצאיו ככיב פפטי משני לחיידק. האולטרסאונד בטן יצא תקין כמו כן גם שאר הבדיקות למעט ספירת דם ערך 50. לאחרונה גם הבנתי שכנראה שעשיתי לעצמי את הנזק כיוון שלקחתי למשך חודש תמצית טבעית של צמחי מרפא חומצית במיוחד למשך כחודש ערב ובוקר שהיתה אמורה להוריד כולסטרול...לדאבוני. בביהח קיבלתי עירוי דרך הוריד של אנטיביוטיקה שלאחריו היתה הטבה ניכרת במצבי. כרגע אני מקבלת של הטיפול המשולש כבר יומיים שלושה עם הטבה ניכרת ברום הבטן אך יש קצת לחץ כאב בבטן התחתונה. שאלותיי 1. האם הלחץ בבטן התחתונה זה סימפטום של הטיפול?2. אם יש שיפור בכאבים שהיו לי מרמז על הצלחת הטיפול3. קראתי שיש קשר ישיר בין החיידק לפתח סרטן, מה דעתך על כך?3. מה סיכויי הצלחה של הטיפול והאם יש סיכוי שזה יחזור בעתיד, כמו כן, איך ניתן לעשות וידוא הריגה מוחלט של החיידק ומתי אני צריכה לעשות גסטרוסקופיה וכמה פעמים?תודה. מודאגת מאוד.אודה לתשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה הקודמת
סיון04/11/2012תבחין הנשיפה יצא שלילי ולמרות זאת קיבלתי את הטיפול המשולש. האם יש ספק באמינות בדיקה זו?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת מאוד! - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012הסיכוי לממאירות נמוך ביותר בערך כפול מללא חידק אך עדיין נמוך . ניתן לעשות בדיקת נשיפה חוזרת שבועיים לאחר סיום הטיפול אם הלחץ בבטן התחתונה מלווה בשינו ביציאות הוא כנראה מהאנטיביוטיקה ויעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
סיון04/11/2012תודה לתשובתך. אך חשוב לי לדעת האם יש ספק במהימנות של בדיקת הנשיפה כי היא יצאה שלילית ובכז אני מקבלת את הטיפול לחיידקב. מה סיכויי לצאת מזה באופן מוחלט.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/11/2012אם הבדיקה נעשתה בצמוד לטיפול אנטיביוטי או בגסטרו או אומפרדקס או ימים לאחר הפסקתם היא בלתי אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
סיון07/11/2012לא, הבדיקה הנשיפה אינה נעשתה בצמוד לשום הליך. בדיקת הנשיפה יצאה שלילית ולמרות זאת אני מקבלת כרגע את האנטיביוטיקות בהוראת רופא. שאלתי היא כזו:1.האם יש אפשרות שפיתחתי דלקת בקיבה ללא החיידק????(יש לציין שלא היו לי את כל התופעות שהחיידק גורם להוציא כאב ברום הבטן מלווה בקשיי נשימה אך ללא שלשולים או הקאות או תופעות אחרות. ברגע שהתחלתי עם הטיפול המשולש בליווי לוסק הכאבים פסקו)עוד נקודה חשובה: חודשיים לפני לקחתי תרופה מצמחי מרפא חומצית במיוחד!!!!!והאם אתה ממליץ בכל זאת על בדיקת גסטרו???אודה לתשובות על שתי השאלות .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)