מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק בקיבהשרון04/11/2012
עשיתי בדיקה הליקובטור ויצא חיובי (59)והרופא אמר לי שזה חידק ונתן לי 4 סוגי אנטיביוטיקה.חברה אמרה שאם יש לי את החיידק הזה הרבה זמן זה יכול להיות מאד מסוכן(להתפתח לסרטן חס וחלילה)זה נכון? ואיך יכולים להיות בטוחים שהכל בסדר ומדובר רק בחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012רובנו רוכשים עם השנים את החידק וטיפול אנטיביוטי בד"כ מעלימו. ניתן לבצע בדיקת נשיפה שבועיים לאחר סיום הטיפול לווידוא העלמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטן לאחר טיסהדוד04/11/2012
שלום.
אני בן 60 ומבקש לשאול האם התופעה שאני מדווח מוכרת :
לאחר טיסה ארוכה של 10 שעות בו ישבתי כל הזמן הרגשתי כאבים ברום הבטן כשירדתי מהמטוס והתחלתי ללכת , הכאבים נמשכו מספר ימים ואני עדיין מרגיש אותם חלש.
האם לדעת הרופא זה קשור לבעיה בקיבה אצלי ?
מה מומלץ לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן לאחר טיסה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012אני בספק אם יש קשר לטיסה, כדאי להתיחס כרגיל עם כאב אפיגסטרי, לשקון גסטרוסקופיה או תבחין נשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפקודי כבדגל01/11/2012
בבדיקות הדם שקיבלתי בסעיף ״תפקודי כבד״ התוצאות יצאו גבוהות מהנורמה. אני יודע שיש הרבה סיבות לכך שהתוצאות גבוהות בתפקודי הכבד, אבל רציתי לדעת אם יש קשר בין ויטמין B12 לתפקודי הכבד, כלומר אם יש לויטמין הזה השפעה על תפקוד הכבד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012לא סביר .באנמיה חרמשית הגורמת לחסר B12 קשה יתכן אמנם LDH גבוה וטיפונת GOT כחלק מייצור לא אפקטיבי של כדוריות קצרות חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
גל04/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזופגיטיס גסטרופתיה דואודניטיס קשהש.פ01/11/2012
שלום ד"ר
בעקבות הקאה דמית עשיתי שלשום גסטרו ומצאו את הנ"ל ""לא ניתן לעבור בבטיחות את הבצל ולהגיע לחלק השני, בצל תריסריון רירית הפרמית עם כיבים . ומצאו חידק.
קיבלתי מוקסיפן קארון ולנטון ואחרי 10 ימים להתחיל אומפרדקס.
אתמול התחלתי עם המלחמה ב"רעים" ובטעות לקחתי את האומפרדקס גם.
המשקל שלי 43 קילו שזה תת תת...והבוקר כתגובה לתרופות היה שלשול נוראי.
הרופאה אמרה לי לא לגעת באומפרדקס גם אחרי ה10 ימים ולהוריד את האנטיביוטיקה בחצי רק 2 כדורים של 500 ביום. וגם את הולנטון להוריד רק לאחד ביום.
יש לי לעשות CT ושוב גסטרו עוד חודשיים.
השאלה שמטרידה אותי אם אני בגלל שלשול מורידה את יעילות הנשק שיש לי להלחם בחידק ולפתור את בעית הכיבים ?
תודה רבה
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טכנית...
ש.פ03/11/2012אם המצלמה לא הצליחה לחדור מבעד לכיבים בתריסריון במהלך הבדיקה, איך המזון עובר שם? האם יש מזון שכדאי לי להמנע ממנו בימים של התרופות כדי להקל על העיכול?
תודה
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה טכנית... - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012המזון בד"כ כבר בחתיכות זעירות בשלב זה ויכול לעבור. המנע בשבוע שבועיים הקרובים מאפרסמון גואיבה ופרי הדר בשל המעבר הבעיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזופגיטיס גסטרופתיה דואודניטיס קשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012כן הורדת מינון יכולה להוריד יעילות טיפול.מה עוד שהשלשול יכול להמשך כדאי לשלול גסטרינומה מה שבוודאי נעשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בהפטיטיס bאולגה01/11/2012
שלום! אמא שלי סובלת מהפטיטיס b מספר שנים. היא לוקחת את זפיקס קבוע. שנה אחרונה התוצאות של hbv dna הין קרובים ל0. בבדיקת הדם אחרונה Vכמות הוירוסים עלתה ל500. רופא במאוחדת המליץ לעבור לentecavir האם כדאי לעשות את זה? מה הם הסכנות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בהפטיטיס b - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012קפיצה פתאומית של רמת הנגיף מעידה על יצירת עמידות לזפיקס, ניתן לאמת זאת בחיפוש YMDD מוטנט עמיד בבדיקה מיוחדת אולם מעשית ניתן להניח עמידות ולעבור לטנופוויר או אנטקוויר שכמעט ואינם יוצרים עמידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לפני בדיקת נשיפהמרים31/10/2012
אני נוטלת אומפרדקס בגלל צרבות ממושכות . הרופא המליץ על תבחין להליקובקטר.יש לי מספר שאלות-
1- כמה זמן לפני התבחין צריך להפסיק לקחת את התרופה ?
2-האם יש עוד דברים שצריך לעשות כהכנה לבדיקה כדי שהתוצאות יצאו מהימנות ?
3- האם לא עדיף לעשות בדיקת דם לנוגדנים של הליקובקטר ? שמעתי שיש מקומות שניתן לעשות בדיקת דם ושזה מדוייק יותר.
האם זה נכון?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לפני בדיקת נשיפה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012המנעי מאומפרדקס שבועיים. תבחין נשיפה לפי ההוראות עדיף על סרולוגיה שעלולה להוותר חובית במי שהיה לו החידק ונרפא ממנו (אם כי אם מדובר במישלא טופל היא די אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לבדיקת נשיפה
אתי12/11/2012אבקש לדעת אם בתקופת ששת השבועות (שלאחר נטילת האנטיביוטיקה ועד לבדיקת הנשיפה) ניתן להמשיך לקחת תוספי תזונה כמו:ברזל,ויטמין b12,וויטמין d, והתוספת ביו.
אבקש תשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבהמרים31/10/2012
אני בת 40 בריאה לא צורכת אלכוהול ולא מעשנת.אוכל בריא ללא חריף או מתובל.
מזה מספר חודשים כרבע שעה אחרי האוכל יש לי כאבים באזור הקיבה אבל עם הקרנה לצד שמאל-הרגשה כאילו יש כאבים בחזה- וזה חולף מעצמו תוך חצי שעה.כמו כן צרבות .
רופא גסטרו נתן לי לוסק פעם ביום ואני נוטלת כבר שלושה חודשים וזה עוזר לצרבות אבל כאבים עדיין יש- אבל בעוצמה פחותה..ניסיתי לעשות הפסקה עם הכדורים וזה חוזר. לפני 4 שנים עקב צרבות חזקות עברתי גסטרוסקופיה שהיתה תקינה. מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012גסטרוסקופיה חוזרת, האם בצעת תבחין נשיפה. אם אינך רוצה לחזור על הבדיקה הכפילי מינון הלוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצליאק או קפסולההראל31/10/2012
שלום,
אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת גמר בפנימית, נשמח אם תוכלו לעזור לנו בשאלה הזו:
בן 70, המוגלובין 6.6, צואה חיובית לדם סמוי. גסטרסקופיה תקינה, קולנוסקופיה תקינה, מה הצעד הבא?
וההתלבטות שלנו בין קפסולה לבדיקת צליאק
מצד אחד כנראה שבגילו ועם המוגלובין כזה יותר שכיח דימום במערכת העיכול או ממאירות
מצד שני למה לא לעשות קודם בדיקה לצליאק (שכן יכולה להתגלות בגיל כזה, אמנם לא שכיח, אל אפשרי, וזו בדיקה לא פולשנית)
מצד שלישי שמענו על הקפסולה יותר "מהספרים" ופחחות ראינו אנשים שעברו את זה
בקיצור, אנחנו מבולבלים
אז אם היו שואלים אותכם מה הצעד הבא, מה הייתם בחורים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצליאק או קפסולה - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012ודאי שבדיקת קפסולה בגלל הדם סמוי החיובי. בהעדר בדיקת דם סמוי ברור שבדיקת נוגדנים לצליאק זולה וזמינה יותר ונטולת תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה מאדמרים831/10/2012
בת 65. עובדת 2 עבודות. קולונסקופיה תקינה. סובלת מעצירות קשה ביותר (רק לדוגמה, כל החומרים שהיו אמורים לגרום להתרוקנות לפני הקולונסקופיה, לא השפיעו עליי בכלל, נאלצתי להזמין אחות לחוקן). אני אוכלת סלטים ופירות, שותה סביר (משתדלת...).
לוקחת כ-4 לקסעדין כל ערב, שותה NORMALAX , ועוד תרופה הומאופטית, לרןב ללא תוצאות. רופאת המשפחה המליצה על תוספת "לבולק" ולפעמים "פליט אנמה".
אני מ י ו א ש ת !
יש אולי משהו חדש שיכול להקל על חיי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה מאד - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012אם הבעיה בלתי נסבלת למרות שילוב משלשלים מסוגים שונים וקולונוסקופיה תקינה ואינך נוטלת תרופות שניתן להאשים לכי למרפאה המתמחה בטיפול בעצירות קשה (למשל ד"ר בירגבל בשיבא). יתכן שלאחר שורת בדיקות כמו US טרנסרקטלי / דפקוגרפיה וכד יתגלה שיש לך אנאיסמוס ואז ניתן לעזור עם BIOFEEDBACK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדלקתדני31/10/2012
שלום רב,
האם צואה ששינתה צבע לירוק לאורך זמן מסמנת הליך דלקתי באיבר מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדלקת - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/11/2012יתכן קשר לסוג האוכל ולעיתים שלשול ירוק מעיד על סלמונלה ליתר בטחון שלח צואה לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה לאחר שנהליאור31/10/2012
שלום רב, לפני כשנה אובחנתי עם דלקת UC באורך 25 ס"מ.
לאחר שבתקופה האחרונה חשתי נפיחות בטנית הופניתי לבדיקה נוספת
בתוצאות הבדיקה נכתב : " המעי הדק נבדק לכל אורכו ונמצא תקין פרט להיפראמיה קלה ברקום דיסטלי - נלקחו ביופסיות."
אשמח לדעת אם ייתכן שהדלקת נעלמה? בהתחלה הוסבר לי שזוהי דלקת כרונית. בנוסף לא הבנתי מה זה היפראמיה קלה ברקום דיסטלי אז אשמח לקבל הסבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה לאחר שנה - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012דלקת כרונית אך עם תקופות תקינות ואף ללא ממצא באנדוסקופיה. היפרמיה-קצת ריבוי כלידם או אדמומיות כנראה כלום אך לאור הרקע נלקחו ביופסיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה בצד שמאלליטל29/10/2012
שלום,
לפני שבוע בערך סבלתי משלשולים כמה ימים לאחר מכן הייתה לי קצת עצירות וצבע הצואה היה כהה מהרגיל, היום התחילו לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל כאב כמו שריר תפוס.
יש לציין שלפני מספר ימים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה פן- רפא 1000 מ"ג פעמיים ביום ובנוסף התחלתי גם מולטי ויטמין ופרוביוטיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012הכאב יכול להיות מהאנטיביוטיה אם הופיע אחרי תחילתה ולא ברור לי למה את נוטלת אותה כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג או לפחות רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין תפקודי כבדאריאלה29/10/2012
שלום,
האם הגיוני שנטלתי דוקסילין בין 15-25/10/12 ובבדיקות דם:
ב - 18/10/12 יצא GOT 57 ו ALT 97
וב - 29/10/12 יצא GOT 125 ו - ALT 215?
(ייתכן שהסיבה היא אחרת ולכן חשוב לי לדעת אם נטילת הדוקסילין היא אופציה לעלייה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012יתכן שבשל הדוקסילין אם כי לא שכיח ואולי בשל הזיהום בעטיו נטלת דוקסילין. כדאי להפסיקו ולעקוב אחר תפקודי הכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה28/10/2012
אני בת 33 , אני סובלת מזה כ 5 חודשים מכאבים באזורים שונים בבטן בעיקר סביב הטבור ,
חלו לי גם שינויים ביציאות , בבקרים אני ניגשת מס' פעמים וגם אז יש תחושה של חוסר התרקנות.
מצד שמאל של הבטן התחתונה יש מעין בליטה נפיחות נקודתית שהופיע לפני חודש ( היא לא משתנה) בנוסף היום היה לי דימום מפי הטבעת דם טרי אדום , יש לציין שזה קרה לפני כחודשיים בערך. אני אמורה לעבור בדיקת קולסקופיה בסוף החודש. יש לציין שאין לי רקע משפחתי של סיבוכים במעי . בנוסף הבראתי מחיידק הליקובקטר. אני מאד לחוצה שמא מדובר בסרטן המעי הגס , בדיקות דם תקינות ואולטרא סאונד בטן תקין גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012הסיכוי לסרטן בגילך כמעט אפסי, בצעי הקולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבה-דחוף!!!דוברת בצלאל28/10/2012
שלום רב,
מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים בקיבה, בחילות, גרעפסים רבים, חוסר תיאבון וירידה במשקל (עד עכשיו ירדתי 6 ק"ג). יש תקופות יותר טובות, בהן המצב מעט משתפר לשבועיים-שלושה ואז שוב חוזר לקדמותו.
עברתי בדיקות דם כלליות שלטענת הרופאים הם בסדר, מלבד HB-12.8, WBC- 7.2, GLUCOSE-76, CREATININE- 0.66, ESR-14
עד עתה כל הרופאים הפנו אותי לתרופות סותרות חומצה. לקחתי אומפרדקס, נקסים ולנטו. בחלקן עזרו אבל לא תמיד (כעת לא לוקחת אותן בכלל). רופאת המשפחה איבחנה פעילות יתר של בלוטת התריס TSH-0.21, T3-FREE- 4.7, T4-FREE- 23.0. אמרה לי לפנות לאנדוקרינולוגית. חודש אחרי ביצוע בדיקת דם זו, עשיתי בדיקת דם לבלוטת התריס בלבד:
TSH- 0.19
T3-4.5
T4-17.1
נפגשתי עם האונדקרינולוגית שאמרה שכנראה הייתה דלקת בבלוטה, ולא התרגשה מהממצאים כי ראתה שהם בירידה. שלחה אותי למיפוי הבלוטה ושוב בדיקת דם חוזרת. (היום אני מבצעת את המיפוי).
באותה התקופה, ביצעתי גם תבחין נשימה להליקובקטר פילורי שיצא שלילי ועליי לבצע גם גסטרוסקופיה לפי הוראת הגסטרולוג (עוד 3 שבועות בערך יש לי תור לבדיקה). הוא מישש את הבטן וקבע שי בטן רכה, רגישות קלה ברום הבטן, ללא גושים.
ביצעתי גם אוטלראסאונד בטן שהיה תקין ברובו מלבד: מוקד אקוגני בכבד בגודל 1.8 ס"מ היכול להתאים לאמנגיונה, לא מוגדל בעל מרקם הומוגני. בכליה הימנית הודגם מוקד היפראקוגני בפרנכימה בגודל 9 מ"מ- היכול להתאים לאנגיומיוליפומה ולצידו מוקדם נוסף קטנטן בגודל 3 מ"מ היכול להתאים לאותו ממצא. הכליה תקינה בגודל ובצורה, ללא הידרונפרוזיס, הפרנכימה שמורה. (אעשה ביקורת חוזרת בינואר).
הייתי גם באבחון אירדיוגלוגי של העין בו נאמר לי שהמערכת עיכול שלי צרה ומאוד בעייתית, ושכל הכאבים בקיבה כניראה נובעים מלחץ רגשי ומתח גדול, ושאני סובלת מתת חומציות (חוסר) בקיבה, חוסר רירית בקיבה ועודף חומצות ברקמות. לכן לא הבינה מדוע נתנו לי את כל סותרי החומצות. אמרה גם שB12 נמוך. אמרה שיכול להיות גם מצב של מעי רגיז, ותפנה אותי לעוד בדיקות בכדי לאשש את כל הממצאים הללו.
שאלתי היא האם לפי כל מה שכתבתי ניראה כי המצב מסוכן?? אני קןראת באינטרנט תסמינים שממש מתאימים לסרטן הקיבה וחוששת מאוד. איזה בדיקות עלי עוד לבצע???
ומה לעשות עם הכאבים האלה??? בעיקר מודאגת מהירידה במשקל וחוסר התאבון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה-דחוף!!! - תגובה
פרופ' דורון זמיר31/10/2012לא נשמע לי מסוכן איני מכיר מקצוע רפואי אמיתי של אבחון לפי העין אלא אם כן מדובר ברופא עיניים . עשי גסטרוסקופיה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)