מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובת קולונוסקופיהגיני13/08/2012
שלום רב שכחתי לציין שאמרו את זה באבחנות .האם זה משהו ממאיר חלילה או שהבדיקה נעשתה גם לגלות ממאירות .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012לא משהו ממאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהגיני13/08/2012
שלום רב היום עשיתי בדיקת קולונוסקופיה בת 51.5 סיבת ההפניה בדיקת סקירה.ממצאים המעי נבדק עד לגובה הצקום.הכנה בינונית.נמצאו טחורים פנימים.
באנגלית 455 HEMORRHODS
V78 SPECIAL SCREENING FOR MALIGNAN NEOPLASMS
נאמר לי שהבדיקה תקינה עלי לבוא עוד 10 שנים.
מהו הטיפול שעלי לעבור עם הטחורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012הטיפול לטחורים תלוי בסימפטומים- ויכול להיות כלכלה עשירת סיבים ועד לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מיימי צהוב מזה חמישה ימיםאפרת13/08/2012
שלום,
מזה חמישה ימים יש לי שלשול מיימי, בצבע צהוב ומאוד שורף. בהתחלה היו לי גם כאבי בטן עוויתיים בבטן העליונה. השלשול בעיקר אחרי האוכל ולמרות שאני אוכלת אוכל "עוצר" (אורז, צנימים ודברים יבשים). השלשול מאוד מיימי ובכמויות די גדולות.
האם זהו וירוס? יש טעם לפנות לרופא?
תודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול מיימי צהוב מזה חמישה ימים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012מציע להמתין עוד כמה ימים לפנ שאת פונה לרופא.ֿ
רוב הסיכוי שיסתדר לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הליקובקטר בנשיפהפרופ' דורון זמיר12/08/2012
קיבלתי תוצאות בדיקת הליקובקטר בנשיפה. התוצאה 0.601 .
(טווח הנורמה 0-3.5 .) זה אומר שיש הליקובקטר לטפל או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012זאות אומרת שאין לך זיהום עם הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עזים ו...איתן12/08/2012
אני בת 30 לאחר לידה מלפני חצי שנה נוטלת גלולות נגד הריון וברזל ובארבעת החודשים האחרונים אני סובלת משלשולים ומכאבי בטן עזים לפחות 3-4 פעמים בשבוע בלי שום קשר למשהו שאכלתי וזה קורה לי ממש בשניות מתחילת הכאב עד לשלשולים זוהי תופעה שלא היתה לי מלפני ובמהלך ההריון אני מפחדת לצאת מהבית שלא תתפוס אותי התופעה הכואבת הזו. מה ניראה שקורה לי? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמי ליבנת!!
איתן12/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן עזים ו... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012קודם כל ברזל יכול לגרום לתופעות לואי על מערכת העיכול ומציע שתפסיקי לתקופה לראות מה קורה.
אם אין שיפור יש להבדק אצל רופא גסטרו.
יכול להיות הרבה דברים ולא ניתן לאבחן דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקהג'ול בן12/08/2012
שלום ד"ר
בעלי נשא של הפטטיס B למעלה מ-20 שנה ללא שום תופעות לואי ב"ה.
עם הוודא הנושא התחסנו אני ושלושת ילדי.
אנחנו מקיימים יחסים עם קונדום ומאוד נשמרים בבית.
אתמול ציחצחתי שיניים בטעות עם מברשת השיניים שלו מאז אני חרדה ודואגת מאוד.
האם לדעתך אני יכולה להידבק בנגיף למרות שחוסנתי מזה קרוב ל-20 שנה?
אלו בדיקות או מה עלי לעשות למען השקט הנפשי שלי.
לתשובתך הדחופה אודה
מהחרדה ודואגת
ג'ול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להדבקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/08/2012יש תאי זכרון כך שהחיסון יכול להמשיך הרבה זמן.
יש לבדוק anti-HBSAB
סביר להניח שזה בסדר.
גם תלוי מה המצב של המחלה של בעלך- מה רמת ה HBVDNA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל- IBDשרה12/08/2012
שלום, אני בת 29 בריאה . בשבוע האחרון היו לי כאבי בטן בעיקר בבטן תחתונה מצד ימין הכאבים היו קיימים לאורך כל השבוע לעיתים חזקים ולעיתים חלשים הכאבים היו מלווים ביציאות רכות ותחושה של בחילה. (חשוב לי לציין שילדתי לםני ארבעה חודשים הפסקתי להניק לפני חודש וטרם קיבלתי ווסת). עקב הכאבים המטרידים הרופאה הפנתה אותי למיון. בבית החולים תחילה בדק אותי גניקולוג הבדיקה יצאה תקינה לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד בטן לא זוהה תוספתן הבדיקה יצאה תקינה למעט מעי דק (בסימן שאלה)עקב זאת הפנו אותי ל c.t בטן ושם נראה כי מעי דק מעובים חשד ל IBD. ההמלצות של בית החולים היו: במידה והכאבים ימשיכו עוד שבוע-שבועיים עליי לראות רופא גסטרו לשם ביצוע קולונוסקופיה. שאלותיי הן: 1.האם בדיקת הקולונוסקופיה מאמתת את החשדות מראה ב-100% שאכן זה דלקת במעי הדק/ IBD? 2. במידה ואני מתעלמת מהכאב ולא מעוניינת לבצע את הבדיקה קולונוסקופיה וייתכן שאכן יש דלקת במעי הדק האם יכולה להיות החמרה ונזק כלשהוא?? 3. הייתכן שפתאום פורצת מחלה בגיל כזה?? או שתמיד היא הייתה קיימת ולא יחסתי לזה חשיבות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל- IBD - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/08/20121- קולונוסקופיה בהחלט מאשרת האבחנה והיא בדיקת הבחירה.
2-את יכולה להתעלם מטיפול אך אם המצב מחמיר אז אין ברירה.
דלקת במעיים יכולה להופיע בכל גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת במעי הדק
שרה13/08/2012ראשית תודה רבה על תשובותייך הן מספקות. ברשותך שאלה נוספת: 1.האם המחלה יכולה להעלם בפתאומיות ללא התערבות רפואית- כפי שהיא פרצה במפתיע? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת במעי הדק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/08/2012לעתים נדירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנישגיא11/08/2012
אני בן 25 בשנה האחרונה גילו לי כבד שומני על ידיאולטרס וסיטי
וגם בבדיקות הדם שלי יש לי עליה באינזימי הכבד
לפני חצי שנה עברתי ביופסיה כבד וגילו לי כבד שומני ברמה של 50 אחוז
ב חצי שנה האחרונה אני עושה ספורט ודיטה דלת שומן וירדתי ממשקל של 100 קילו
ל 74 קילו
שאלות
1 האם כבד שומני ברמה של 50 אחוז זה רמה גבוה וזה וסוכן
2 האם אחרי הדיטה אני יבצע עוד ביופסיה או בדיקת אולטרסנד לא היה לי כבד שומני
3 האם אפשר להתפטר לגמרי מהכבד השומני או שכול הזמן זה בגוף שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2012אין ספק שהטיפול הוא ירידה במשקל ופעילות גופנית.
בביופסיה של הכבד פחות חשוב כמות השומן אלה אם יש דלקת וצלקת (פיברוסיס). אם אין אז הפרוגנוזה טובה מאוד והמחלה לא מתקדמת עם השנים.
מצי עלהתייעץ עם רופא הגסטרו ורופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שגיא11/08/2012, תודה רבה על התשובה ולמה רופה גסטרו
במה הוא מטפל
כי אני סובל מפיסורה ואני לא יודע אם יש לזה קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2012מחלות כבד הן חלק של גסטרו גם.
המומחיות היא מחלות של מערכת העיכול וכבד.
אין קשר לפיסורה אבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהקרן11/08/2012
שלום רב,
עקב צמיחה של סלמונלה בתרבית צואה, שברקע יש קוליטיס, ניתן מתן רספרין פורטה (דספיטיל) פעמיים ביום למשך שבוע ימים. ישנה הטבה אך עדיין ישנו, לעיתים, דם בצואה עם יציאות תכופות שמתחילות בלילה- האם להמשיך למשך 10 ימים? בהתייעצות עם רופא פנימאי הוא המליץ לשלב עם רוצפין. האם זה מומלץ?
שנית, מדוע עדיין יש עקבות דם בצואה אפילו עם מתן האנטיביוטיקה?
חשוב לציין כי לפני 5 חודשים נערכה בדיקת קולונוסקופיה- הרירית הייתה תקינה וכן נמצאו שני פוליפים דלקתיים שנכרתו. מעבר לכך היה תקין. האם יש צורך לעשות קולנוסקופיה נוספת?
מתי יש לשלוח שוב בדיקת תרבית לצואה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות=דחיפות
קרן11/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלמונלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2012צריך להיות רגישות של החיידק בתרבית ואם רגיש לרפספרים אז זה בסדר.
7-10 ימים.
אם לאחר מכן ולאחר עוד כמה ימים אין שיפור לגמרי יש לשקול קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה נוספת ברשותך
קרן12/08/2012עם מתן האנטיביוטיקה ישנה הטבה לעומת המצב שלפני מתן האנטיביוטיקה. אך ביציאה אחת-שתיים ביום עדיין ישנו מעט דם(כלומר, במידה פחותה מאשר טרם מתן האנטיביוטיקה)- האם גם במקרה זה תמליץ לשקול קולונוסקופיה נוספת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה נוספת ברשותך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/08/2012לא- אם יש גורם ברור וגם מגיב לטיפול אז אין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפואקוגני בבדיקת אולטרסאונד כאסף10/08/2012
שלום, אני בן 42, 1.82 רחב ודי שרירי במשקל 92 ק"ג. בבדיקת אולטרסאונד בטן, לאחר צום של 6 שעות (עלי לציין כי כעשר שעות לפני הבדיקה אכלתי אוכל שמן, לא הנחו אותי אחרת). הפענוח הוא כנ"ל: כבד בגודל תקין,מרקם שומני, באונה שמאלית מוקד היפואקוגני על רקע הסננה שומנית של הכבד, 4.0 ס"מ בקוטר מירבי, קיימת אבחנה מבדלת. ניתן להשלים בירור ראשוני על ידי CT פאזי, פרוטוקול כבד. אודה על הסבר הממצאים, והמלצות להמשך טיפול. בברכה, אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא היפואקוגני בבדיקת אולטרסאונד כ - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2012מדובר קרוב לודאי על כבד שומני עם פיזור לא אחיד (פוקאלי) בכבד.
על מנת להיות בטוח יש לעשות הct כמו שהומלץ לבדו אם יש האדקה לאחר מתן חומר ניגוד- שאופיני לגידול (גם שפיר) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה באנזימי כבדאפי08/08/2012
אני חולה אונקולוגי שעבר טיפול כימוטרפי , משתמש בשמן פישתן ויוגורט כטיפול אלטרנטיבי.
האם יכול להיות קשר בעליה באנזימי הכבד כתוצאה מהשימוש הנ"ל ?
בברכה
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה באנזימי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2012זה אפשרי ברמה הטיורטית אך נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בחלחולתיעל08/08/2012
סובלת מכאבים עזים בפי הטבעת. בתעלה קרוב ליציאה בצד שמאל. בבדיקה נראה אזור אדום ולא חלק. קבלתי קורטיפואם. לא מועיל. האם יתכן כי מדובר בכיב? אין לי דימומים כלל. יש לי גם רקטוצל קטן. הסמפטום העקרי הוא כאב אחרי היציאה שנמשך כל היום. (נבדקתי על ידי 2 פרוקטולוגים שטוענים שאין פיסורה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב בחלחולת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2012יש דבר שנקרה כיב בודד טיתכן שזו הבעיה.
צריך להבדק אצל מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות באנזימי הכבדנועה08/08/2012
בבדיקות דם שגרתיוית שביצעתי לפני מס' ימים נמצא כי יש לי בתפקוד אנזימי הכבד, וקיבלתי הפניה לאולטרסאונד. האם יכול להיות שהדבר נובע מנטילת גלולות נגד הריון תקופה ארוכה של שנים רבות?? האם יש לי מקום לדאגה?? (טרם ביצעתי את האולטרסאונד...) והאם עייפות כרונית יכולה להיות תופעת לוואי של זה?? (מלבד עייפות רבה כל הזמןן אני מרגישה עצמי בריאה לחלוטין, מעולם לא היו לי שום בעיות מיוחדות ועייפות זו היא הסיבה היחידה שבגללה הלכתי בכלל לבצע את הבדיקות) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
נועה08/08/2012שאלה נוספת-האם שתיה מרובה של משקאות מוגזים משפיעה לרעה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות באנזימי הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2012לא ניתן לדון על הפרעה באנזימי הכבד פעם אחת.
יכול להיות הרבה דברים כולל שפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מוקסיפן פורטה במקרה של גסטריטמירי08/08/2012
שלום. יש לי גסטריטיס קשה בקיבה ובקע בסרעפת,ואני נוטלת לוסק פעמים ביום להקל על המצב(וגם זה לאחרונה לא כל כך מקל).(בעלת עבר של הליקובקטר פילורי פעמיים). אתמול עברתי השתלת 2 שתלים דנטליים בלסת העליונה. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 מ"ג,3 פעמים ביום. כדורי האנטיביוטיקה גורמים לי לכאבים בקיבה(אני יודעת שאוגמנטין אסור לי לקחת עקב הכאבי קיבה החזקים שהוא גורם לי),אך מה עלי לעשות במקרה של כאבי בטן? יכול להיות ששילוב הלוסק והמוקסיפן פורטה במינון גבוה יוצר פעולה לא רצויה בקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת מוקסיפן פורטה במקרה של גסטריט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2012קשה לי להסביר התלונות- לעתים יש שלשול לאחר אנטיביוטיקה ואולי את עומדת לפתח שלשול.
כנראה משני לאנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספפסיה?שין07/08/2012
שלום,
אני בן 36 ללא בעיות רפואיות בד"כ, סובל כבר שלושה חודשים מכאבים ותעוקה בחזה, בהתחלה עם גיהוקים עכשיו נותרו בעיקר הכאבים, שהם בעיקר אחרי ארוחה ובשעות הערב והלילה.
עברתי אולטרסאונד וגסטרוסקופיה ללא כל ממצא. מטופל באומפרדקס כבר חודשיים ללא הקלה משמעותית, חייב לציין שבעבודתי אני מתעסק עם סכומי כסף גדולים וזה גורם ללחץ מסויים ללא ספק.
עישנתי 20 שנה הפסקתי לחלוטין לפני חודש וחצי, שיניתי גם הרגלי תזונה עד כמה שאפשר, אבל כלום לא עוזר. כנראה שאני קצת חרדתי גם כי מעולם לא סבלתי מכאבים והמחלה הזאת גורמת לי לפחד שמשהו ממש לא בסדר איתי ואני עלול למות בכל רגע. ברור לי שזה אינו פחד רציונלי או בעל טעם כלשהוא, אבל ההזדחלות שלו למוח היא בלתי נמנעת מבחינתי.
האם יש דברים נוספים שאני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים?
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לי לעבור כדי לשלול מחלות אורגניות כלשהן?
האם טיפול פסיכולוגי/ טיפול בדכאון יכול להיות הפתרון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספפסיה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2012כדי להחזור לרופא גסטרו.
צריך לבדוק אם יש קר בין התלונות לבין רפלוקס של חומצה מהקיה לושט.
יש בדיקות כגון מנומטריה וניטור ph שכדי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)