מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן וקפיצותיגאל23/09/2012
ד"ר שלום,
מזה כשלושה חודשים סובל מתחושה לא נעימה בבטן - תחושת חוסר שבע.
כמו כן כאבים הולכים ובאים בגב ובכתף ובצלעות
כמו כן מרגיש "קפיצות" בבטן העליונה מצד ימין וגם ביד וגם ברגל מדי פעם.
האם נראה שהבעיה היא גסטרולוגית או עצבית? למי עליי לפנות.
אודה על תשובתכם.
בברכה,
יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וקפיצות - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/09/2012לך לגסטרואנטרולוג אך תחילה עשה תבחין נשיפה להליקובקטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות בבטן
יגאל23/09/2012פרופסור תודה על תשובתך.
כך אעשה.
ממה נובעות הקפיצות בבטן?
העניין מטריד אותי.
תודה
יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה23/09/2012
שלום לרופאים
1. מהם אחוזי ההצלחה עם הטיפול החדש פורץ הדרך ב HCV?
2. האם התרופות החדשות שנמצאות עכשיו במחקרים סופיים מעלות עוד יותר את אחוזי ההצלחה בטיפול?
3. האם ישנה סיבה לאופטימיות בשנים הקרובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/09/2012מדובר על 65%-75 אחוזי הצלחה בגנוטיפ 1 הבעיתי, כולל 32% בכשלון טיפול קודם בגנוטיפים 2 3 יש 80-85% הצלחה. הטיפולים החדשים צפויים לחוריד הצורך באינטרפרון ולשפר ההצלחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרהגילי22/09/2012
לפני מס' חודשים החלתי לחוש בכאבי בטן (תחתונה ועליונה) ובעצירות וקושי להתרוקן. ככל שעבר הזמן התיאבון היה ירוד, חשתי שובע מהר, אכלתי מעט, ירדתי במשקל וחשתי עייפות. בדיקות דם ואולטרסאונד היו תקינות. במבחן נשיפה נמצא חיידק הליקובקטר וקבלתי טיפול משולש. הכאבים החמירו עד כדי חוסר יכולת לתפקד אך רופא המשפחה ורופא הגסטרו התעקשו כי עלי לסיים את הטיפול התרופתי, להמתין זמן נוסף לביצוע מבחן נשיפה ורק אז ימשיכו לשקול מה יש לעשות. לבסוף, קרוב לסיום הטיפול התרופתי התאשפזתי בבי"ח כיוון שהם היו בלתי נסבלים. בבדיקת C.T למעי ראו דלקת במעי הגס (סימני פאן-קוליטיס). בדיקות על מנת לאתר זיהום היו שליליות והועלתה השערה כי הדלקת נגרמה בגלל האנטיביוטיקה. קבלתי באינפוזיה פלג'יל, מעט מאוד סטרואידים ואומפרדקס. לאחר חמישה ימים כאבי הבטן פחתו ועברתי בדיקת קולונוסקופיה (נאמר לי שנלקחה ביופסיה אך אני מתקשה לקבל תשובה מבי"ח לגבי התוצאות) הבדיקה הייתה תקינה ולכן שוחררתי באותו יום. כעבור חודש מהאשפוז התחזקתי פיזית וכן כאבי הבטן הלכו ופחתו (אני מקפידה על מנוחה, תזונה בריאה והתעמלות גופנית). בשבוע האחרון הרגשתי כי כאבי הבטן מתחילים להתחזק מחדש. אני חוששת כי הסיבה לדלקת לא אותרה וכעת אצטרך להתמודד עם הכל מחדש. בנוסף יש לציין כי בבית החולים בדקו רק את הכאבים בבטן התחתונה ולא את אזור הבטן העליונה שייתכן שהוא מקור הבעיה הראשונית. הייתי מעוניינת לדעת כיצד יש להמשיך מכאן. האם לבדוק את הימצאות החיידק שייתכן ולא הוכחד? האם תוצאות בדיקת הקולונוסקופיה חשובות ורלוונטיות ויש להתעקש לקבלן? האם יכול להיות כי ישנה בעיה אחרת ואם כן מהי יכולה להיות? ואולי בכלל לוקח לגוף זמן רב להשתקם מהדלקת עם עליות וירידות בתגובה שלו?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לעזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/09/2012אם הקולונוסקופיה תקינה אז לא נראה לי שהמקור משם.
יתכן שיש מקום להשלים גסטרוסקופיה לבדיקה של מירכת העיכול העליונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסדינה21/09/2012
אני מטופלת בהומופרדקס בבוקר וגאסטרו בערב.
מתי כדאי לקחת את הגאסטרו כדי למנוע צרבת בלילה, האם לפני או בזמן הארוחה או לאחריה, או רצוי לקחת לפני השינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/09/2012מציע לפני הארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה והריוןליטל21/09/2012
האם מותר להיכנס להריון כשידוע על המנגיומה בכבד בגודל 7X5 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה והריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/09/2012כן אך דרוש מעק אולטראסונד לבדוק שלא גודל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת השרוןאיציק פאר21/09/2012
לרעייתי ניתגלה הפטיטס C עפ פענוח הביופציה שעברה עפ סולם החומרה של הפיברוזיס היא מוגדרת F3/F2 ורמת הפעילות מוגדרת A2
נאמר שהיא זכאית לעבור טיפול ב3 תרופות כולל תרופה שהוכנסה לאחרונה לסל,
בשל העובדה שהטיפול כולל פגאינטפרון רעייתי חוששת מתופעות הלוואי
ורוצה להמתין עד להכנסת תרופת אחרת , נאמר לה שקיימות בצינור בפיתוח
תרופות חדשות , מה דעתכם האם ברמת החומרה כדאי להמתין או שעליה להתחיל בטיפול
האם ידוע מה עומד להתפתח ומתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת השרון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/09/2012יש כמה שנים עד לכניסה של תרופות חדשות- לפני 3 שבועות 2 הופסקו במחקר עקב תופעות לואי.
יש מחלה רצינית מספיק להצדיק טיפול.
הכל תלוי על הרבה גורמים- גיל , מחלות אחרות , למשל.
מציע לדון על זה עם רופה כבד אך בכל מקרה אין טיפול אחר בשנים הבאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה19/09/2012
בת 55,סובלת מעצירות כרונית מילדות,נוטלת לקסעדין 3 ביום,אומרים שזה לא טוב,איזה תחליף ניתן במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/09/2012ניתן להשתמש בקונסיל שהוא שיבים אך מציע להבדק אצל גסטרו מאחר שיש שימוש כרוני כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים מאדמורן19/09/2012
שלום
אימי בת 60 ובשל תלונות על "בטן מתהפכת" בחילות וסחרחורות היא הופנתה לבדיקות דם. הבדיקות הראו ערכים מאד גבוהים שך תפקודי כבד (GGT GOT LDH) ברמה של מעל 500 כ"א.
אולטרסאונמד בטן עליונה ותחתונה יצא תקין.
היא הופנתה שוב לבדיקות דם לאחר שבוע שכללו מרקרים (CEA, CA-19, ALPHA FETOPROTEIN TM, CA-35) שיצאו תקינים.
אבל תפקודי הכבד יצאו הפעם אף גבוהים יותר (600 ומעלה).
נשלחה בדיקה גם לצהבת אבל עדיין אין תשובה וכמו כן נקבע CT בטן חזה ואגן שבוע הבא.
אני יודעת שעלינו להמתין אבל מה זה יכול להיות? באיזה כיוון לחשוב?
אנחנו בחרדות כבר שבועיים...
תודה וחתימה טובה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים מאד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/09/2012יכול להיות הרבה מאוד דברים - אפילו אבנים בכיס המרה.
אולטראסאונד גם בדיקה טובה ולעתים יותר זמין מct.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד גבוהים מאד
מורן מחלוף20/09/2012שלום
תודה על התשובה המהירה
כאמור האולטרסאונד היה תקין ולא נמצאו אבנים בכיס מרה ובדיקת הדם הראתה סמנים תקינים ואילו תפקודי כהבד הולכים ומתגברים מאד.
באיזה כיוון לבקש בדיקה?
ה-CT שבוע הבא, האם ניתן לחשוד בכיוון אחר (ויראלי/חיידקי...)?
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזיםליטל19/09/2012
שלום רב
אימי בת 68 מטופלת בקומדין בשל קריש דם שנקלע לכיליה לפני כעשור.
לפני 3 חודשים חשה בכאב בבטן חזק מאוד (כאב מפושט ) עם תחושת בחילה והקאה. הגיעה בעקבות הכאב למיון בביה"ח.
לפני 3 שבועות הקאה
שלשום עפ"י תיאור של מי שמצא אותה באמצע הלילה - קשיי נשימה
כאב חזק בבטן עם הקרנה לבית החזה,והזעה מרובה
הבאנו אותה לבית החולים שם אשפזו אותה בחשד לאירוע לב בשל הרקע שלה.
לאחר בדיקת הדם לבירור נאמר כי סיכוי גדול שמקור הכאב בדרכי עיכול ולא מהלב.
שאלותיי
האם כאב של רפלוקס יכול לגרום למצב כזה ?
מדובר באישה מאוד חזקה שאינה מתלוננת כלל כך שנראה לי תמוה שהיתה מגיעה לבית החולים בשל כאב מסוג זה של כאבי קיבה
מה גם וזיעה וקושי נשימתי נראה לי כמצב מסובך יותר
הלוואי ומקור הבעיה הינה בקיבה אך אמשח לדעתך
כיצד ניתן לבדוק האם אכן מדובר בבעיית קיבה
אני יודעת שלאמא יש אבנים בכיס מרה אך לא נותחה כנראה בשל הקומדין
אמא אינה סובלת מצרבות או מבעיות עיכול
האם יתכן ופתאום החלה לפתח רפלוקס שגרם למצב זה ?
אשמח לכל הבהרה או הכוונה כיוון שאני דואגת שמא הדבר קשור לקריש דם ואולי נפספס משהו ??
תודה ורק בריאות אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/09/2012אחד הגורמים השכיחים לכאב בחזה לא ממקור הלב הוא ממערכת העיכול עם התכבצות של הושט.
התיאור תומך.
אבנים בכיס המרה לא מנתחים אם אין תלונות קשורות וקומדין אינה מפריעה- ניתן להתגבר על זה.
הכי קל לבדוק על ידי מתן תרופה נגד חומצה במינון גבוה כגון אומפרדקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז - עזרהחיים19/09/2012
שלום
מזה שנתיים אני סובל מבעיות קשות של קשיי נשימה איומים, חוסר תאבון, נפיחות בבטן , עצירות, צרבות לעיתים, אני מרגיש ממש רע אחרי אוכל (גם אחרי ארוחות ממש קטנות)
החיים שלי השתנו מקצה לקצה, ממש מיואש כבר אני בכלל לא אותו אדם כשהיתיי בריא
אני כבר שנתיים עושה בדיקות והכל תקין
(בהתחלה חשבנו שזאת בעיית רפלוקס)
תמיד הרגשתי הקלה אחרי יציאות
שאני לא הולך כמה ימים לשירותים אלו הימים הכי קשים שלי
חוץ מזה אחרי אוכל ובמצבי לחץ אני מרגיש רע מאוד, קשה לי לנשום והלב שלי דופק חזק
אתה יכול בבקשה לייעץ לי ולהסביר איך כל הדברים האלו קשורים למעיים?
לפי מה שקראתי יש במעיים מערכת עצבים עם מערכת סרוטונין או משהו ...
הבנתי שאין ממש תרופות לריפוי מעי רגיז אלא רק להקלה, מה הכוונה הקלה? אני לא אהיה בריא לחלוטין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/09/2012מעי רגיז מאוד מורכב גם בגורמים וגם בסימפטומים וגם בטיפול.
אין פתרון של קסם.
קודם כך צריך אבחנה בטוחה ולאחר מכן לדון עם רופא גסטרו לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז - עזרה
חיים20/09/2012מה הכוונה אבחנה? הרי אין "בדיקה לגילוי מעי רגיז"
מה שכן שללנו את הכל, עשיתי בדיקות החל מאקו לב ועד למנומטריה והכל תקין
לפי מה שהבנתי מהרופאת משפחה אחרי ששוללים את הכל הולכים על המעי רגיז
אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי אלא אם יש עוד משהו שיכול לגרום לסימפטומים האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז - עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/09/2012אז כנראה מעי רגיז ואין פתרון תרופתי.
לא נראה לי שיש אבחנה אחרת אם כל הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז - עזרה
חיים21/09/2012נכון שאין תרופה לזה אבל אמרת שיש טיפול
רציתי לדעת עד כמה הטיפול משפיעה על אנשים, האם אפשר לחזור לשגת חיים רגילה
המצב שלי ממש חמור, אי אפשר לעבור חיים שלמים עם סבל כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז - עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/09/2012יש אנשים שמתאוששים ויש גערין קשה שלא מגיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ בדםדניאל18/09/2012
שלום רב,
הופנתי ע"י רופא גסטרו לביצוע בדיקת אבץ.
בלי כל קשר, בימים האחרונים אכלתי כמות גדולה מהרגיל של טחינה גולמית משומשום מלא אשר עשירה מאוד באבץ.
חשוב לי שבדיקת האבץ תשקף היטב את המציאות, ולכן אני מתכוון להפסיק לאכול טחינה זו.
כמה ימים צריך להמתין מהפסקת הצריכה של טחינה זו, כדי שעודף האבץ בדם יתפוגג וכדי שהבדיקה תשקף את מצבי הכללי במידה מהימנה?
אודה לעזרתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ בדם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/09/2012יש בדרך כלל מערכת ויסות של רמות אלקטרוליטים בדם.
לשעתי לאחר כמה ימים אפשר לעשות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא עצירות בגיל מבוגריוסי18/09/2012
ערב טוב
סבתי היא אישה מבוגרת שסובלת מעצירות כרונית תקופה ארוכה.
היא מקבלת אבילק ולקסדין בלי שיפור מהותי.
הייתי מעוניין לשמוע מהי דעתכם בנושא והאם יש לכם המלצה על תכשיר נוגד עצירות אחר לסבתי?
בתודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא עצירות בגיל מבוגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2012קודם כל דרוש בדיקה אצל גסטרו לשלל חסימה.
לפעמים משתמשים בחומרים של הכנה לקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיה וירטואלית?אור18/09/2012
שלום רב,
הופניתי ע"י רופא המשפחה לאנדוסקופיה של דרכי העיכול העליונות בעקבות תסמינים המחשידים לריפלוקס. האם קיימת שיטה וירטואלית לביצוע הבדיקה ללא החדרת סיב אופטי? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוסקופיה וירטואלית? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2012יש אפשרות של צילום קיבה עם קרינה.
אין למעשה תחליף טוב לגסטרוסקופיה של מערכת העיכול העליונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס ותהליך כבדי אשר גדלshuni17/09/2012
שלום רב,
לפני כ- 12 שנים במהלך US בטן עליונה נצפה תהליך כבדי במימדים 1.7 מ"מ.
לאחרונה עברתי US במהלכו נצפתה גדילה של "התהליך הכבדי" לכ- 3.1 מ"מ. בעקבות זאת עברתי מיפוי כבד ו- CT כבד. הממצאים כדלקמן: "הכבד תקין בגודל ובמרקם. תהליך היפודנסי בין סגמנט 5 ל- 6 במימדים 32*20*33 מ"מ. עובר האדרה נודולארית הקפית המתחילה בשלב עורקי ומתמלאת בהדרגה בשלב פורטאלי ובשלב המאוחר, אך ללא מילוי מלא של התהליך בשלב המאוחר. התהליך מתאים ככל הנראה להמנגיומה.עד כמה שניתן להעריך התהליך נמדד בבדיקה קודמת כ- 30*1.7 מ"מ. שלושה מוקדים של עד 3 מ"מ באונה ימנית, קטנים לאפיון. שינוי שומני מוקדי בסמוך לפלציפורם."
רקע - סובלת מאנדומטריוזיס קשה ביותר (דרגה 4). לאחר ניתוח שבוצע לפני כשנה מצבי החמיר. מסידרת בדיקות עולה כי סובלת אף מפיברומיאלגיה, כאבי אגן כרוניים, דלרת פרקים, סקרואילאיטיס, CTS, ובבדיקת MRI נצפה גוש בתוך תעלת השידרה על S1 שכפי הנראה הינו מוקד של אנדומטריוזיס. אציין כי עיקרם של מוקדי האנדומטריוזיס אשר נכרתו במהלך הניתוח (לפרוסקופיה) היו בצידו הימני של האגן והשחלה הימנית.
ולשאלתי - האם ניתן לשער כי הממצאים על הכבד, בהתייחס לקצב גדילתם ולמראם עשויים להיות מוקדי אנדומטריוזיס? עד כמה נדיר? כיצד ניתן לאמת את טיבעם וטיבם של הממצאים? האם נכון לומר כי מומלץ לא לגעת/להסיר נגעים אלו בשל סיכון חיים (פגיעה בעורקים ראשיים וכדומה).
מודה לכם על תשובתכם & שנה טובה,
shuni* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס ותהליך כבדי אשר גדל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2012הממצאים טיפוסיים להמנגיומה אשר גידול שפיר.
אין חשיבות לשינוי הגודל בממדים האלו.
אין קשר לדעתי לאנדומטריוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לייעוץ בבקשהאבי17/09/2012
שלום, אני בחור בן 32.
מזה כחודש החלו לי תופעות מוזרות שגרמו לי לפחד וחרדה וחוסר חיים.
בגדול פעם בחצי שנה היה מופיע לי כאב המתנהג כמו כיב, כאב חד ברום הבטן נוטה לצד ימין שחודר ומקרין לגב, הייתי מרגיע אותו עם אוכל או שתייה והוא היה נעלם לו לכמה חודשים.
מה שקורה עכשיו זה ככה- אני חש עייפות רבה וחולשה בעיקר לאחר האוכל, אני סובל מבטן נפוחה וגרפסים\שיהוקים פנימיים שלא יכולים לצאת ושאני מנסה להוציא אותם בכוח על ידי דחיפת אצבע לגרון הם יוצאים בכמות גדולה וברעש אדיר וגורמים להקלה.
אני חש בערפול ותחושת ניתוק. אני שרוי במצבי רוח ירודים עקב פחד מגידול או משהו דומה. הצואה יוצאת אחת ליום והפכה להיות בצבע חרדל וקלה לפירוק במים (לא סובל משלשול או חום גוף).
הפחד הגדול שלי הוא לפעמים תחושה של לחץ בבטן עליונה עם פחד וכשזה קורה אני חש צורך שוב להוציא את האויר הכלוא בבטן עליונה ואכן יוצא.
לסיכום, אני חי במצבי רוח ירודים ומחשבות עקב כל התחושות שלפתע במהלך היום יכולים להשתפר וגם התחושות ושוב עלולים ליפול.
אני מבין שאני צריך להתגבר על הפחד ולהיבדק אך בנתיים אשמח לשמוע דעה רפואית שאולי קצת תעזור לי להבין שלא הכל ישר גידולים ומחלות קשות, אני פשוט כל היום במחשבות (משער שזה משפיע על הקיבה)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לייעוץ בבקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2012נשמע הכי סביר שמדובר על מעי רגיז.
הפרק הזמן הארוך מאוד לא תומך בגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)