מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות בלבלב שגדלונעמה02/10/2012
לפני כשנה נמצאו אצל אימי ציסטות בלבלב שקטנות מ 1 ס"מ לאורך צינור הלבלב הראשי.ולכן לא בוצעה ביופסיה בבדיקת EUS .
עכשיו בבדיקת U/S נמצאה ציסטה בגודל כמעט כפול
מה זה אומר ? זה סימן ששזה סרטני ? מה ניתן לעשות ??
בתודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בלבלב שגדלו - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2012כדאי לקחת מרקרים ולשקול ניקור תחת US לפחות אם זה חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופה על בדיקה שיש לי מחרשירה01/10/2012
ערב טוב, יש לי בדיקת הליקובטר לקיבה דרף נשיפה .. האם זה כולל חומר מסוכן או רדיואקטיבי ? אם כן האם יש בדיקה חלופית ללא חומרים אלה? תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש דחופה על בדיקה שיש לי מחר - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2012האיזוטופ אינו בעיתי במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מגורגרנירית01/10/2012
ב US של הכבד נמצא כבד מגורגר. ב CT שנעשה לאחר מכן לא נמצא ממצא חריג. האם יתכן כבד מגורגר ללא ממצא קליני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מגורגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/10/2012כן- יכול להיות כבד מגורגר ללא סימפטומים. בדרך כלל יש הסכמה בין us לביןct
ויש צורך להבדק אצל רופא כבד לחפש הסיבה לכבד מגורגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסשי29/09/2012
ד"ר שלום רב
בחצי השנה האחרונה אני סובל מצרבות והתקפי רפלוקס שקורים בעיקר לפניי השינה וכבר גרמו לי לנזק במיתרי הקול פעם אחת (גרנולומה) כחודש לאחר ניתוח שעברתי בלסת שגם ככה פגע במיתרים בגלל הטובוס בקנה הנשימה שלא עברה כמה חודשים , מבדיקות שעשיתי אמרה לי רופאת הגסטרו שיש לי GERD ושזה כרוני לכל החיים, עשיתי בדיקת ניטור לחצים שרשמו שם ש-70% מהגל הפריסטלי חלש אבל השסתום התחתון והעליון מתפקדים תקין עם רווחים של בין שניים לחמישה ס"מ בבליעה אחת הגל הפריסטלי לא התקדם ובנוסף רשום שם שבדיקת איפדנס הראתה מעבר תקין של הבולוס בתשעים אחוז מהבליעות, הרופא הציע ניטור חומציות ושם רשמו: ABNORMAL ESOPHAGEAL PH MONITORING UCDRL ובגרךף יש הרבה תנודות מטה כשהכי נמוך הגיע עד לקצת מעל מספר אחד, השאלה שלי היא כזאת: אמרו לי להמנע ממזונות מסויימים שיכולים להחריף את הבעיה כמו עגבניות,קפאין, אוכל מטוגן או שמנוני ומיצי הדר ,כיום אני לוחק קונטרולוק 20 מ"ג פעם ביום) וכדורי טאמס וזה קצת עוזר אבל לא יותר מדי:
מה יקרה אם פעם אחת בחודש אוכל משהו מאלה זה יחריך את הבעיה לצמיתות או רק לאותו היום?
הרופאה אמרה לי שהמחלה אצלי היא ברמה נמוכה ובגלל שיש לי עבר של מעי רגיז אולי כשיירד המתח שלי (מעבר דירה, סיום לימודים מעבר עבודה) זה ייעלם ואולי תרופות נוגדות חרדה יעזרו, זה נשמע אפשרי וסביר?
האם די בלילה אחד התקפי ריפלוקס בלילה עלול לגרום לנזק למיתרי הקול או שמדובר במספר רב של לילות?
האם יש מאכלים מסויימים שכן מותר לאכול בשלוש השעות שלפניי השינה שהם מתעכלים מהר אבל משרים שובע ולא גורמים לצרבת או רפלוקס (לימים שאני מגיע רעב הביתה ושעת הפסקת האכילה שלי עברה )?
האם יש סיכוי שהמחלה שגילו לי היא זמנית ותעבור מתישהו?
החחש העיקרי שלי מהרפלוקס זה הנזק למיתרי הקול כי אני עובד במוסיקה ומופיע בלהקה ובנוסף עובד כמלצר מזמר, מה היקף הנזק שרפלוקס יכול לגרום למיתרי הקול?
לציין שאת הצרבת אני מרגיש בצורה שונה מאחרים שסובלים מזה, אצלי יש הרגשה של משהו חומצי כזה שאני מרגיש שתקוע בשקע שמתחת לגרון וקושי בבליעה של אוכל ולפעמים כאב בשקע שבין שרירי החזה מצד שמאל (במבט מהגוף שלי)
אני מתנצל מראש על ההודעה הארוכה פשוט אני כבר חסר אונים, אני כל היום רודף אחרי שעות האוכל ובודק מאכלים וזה ממש סיוט אין אלטרנטיבות זמינות לאכול מחוץ לבית והאוכל הוא תמיד אותו הדבר והלילות של ההתקפים מחזיקים אותי ער כמה וכמה שעות.
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/09/2012הנזק בד"כ בר תיקון עם הפסקת הגירוי עדיף לא לאכול כלל 3 שעות לפני השינה. אם אתה נאלץ לשיר לפרנסתך כדאי שתקפיד על הטיפול והדיאטה. אין סיכון מרפלקס חד פעמי אפיזודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וירטואליתנילי29/09/2012
שלום. אני נמצאת בקבוצת סיכון ולפיכך עלי לעבור קולונסקופיה. האם הבדיקה הוירטואלית מדוייקת כמו ה"רגילה"? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/09/2012היא יכולה להיות בדיקת סקר- אבל יש חשיפה לקרינה מאחר שזה בדיקת ct , גם ההכנה אותו הדבר, ואם מגלים פוליפים צריך לעשות קולונוסקופיה רגילה על מנת להסיר אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מצהבתיובל28/09/2012
בכניסה לעבודה (מסגרות) נמצאים לעיתים נרקומנים.לאחרונה כאשר ניסיתי להיכנס דיבר איתי אחד מהם ונשען עליי במשך מס' שניות. אנו משתמשים בבגדי עבודה מהמקום ויום למחרת (כ25 שעות אחרי )המשכתי לעבוד עם הבגדים מאתמול ושיפשפתי עם כמעין "ברזל כלים " (שמרטיבים מדיי פעם עם סבון נוזלי דליל )לאחר את הידיים ואף את הרגל לניקוי (במשך כ-20 דקות). זה יצר אצלי פציעה בעור בגודל של 3 ס"מ על 5 ס"מ(אומנם ללא טיפטוף דם אולם שיפשוף עמוק מאוד ושורף מאוד (כמעין כווייה מקולפת). לאחר מכן קראתי שדם עם הפטיטיס סי יכול לשרוד גם 4 ימים ועלה לי החשש שמה אותו נרקומן היה עם דם מההזרקות או מהזנחה ואני העברתי והחדרתי אותו ע"י השיפשוף מהבגדים ומברזל הכלים לגופי.
האם חששי מוצדק/מוגזם ?
האם אכן הדם עלול להדביק כ26 שעות אחרי ,לפי התיאור הנ"ל ?
אודה מאוד על תשובתך המהירה (אני מאוד מודאג).
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת על החשש
יובל28/09/2012בגלל שהשיפשוף בברזל הכלים ארך הרבה זמן נגעתי מדיי פעם בבגדיי וחזרה לשיפשוף בברזל הכלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת על החשש - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/09/2012אני לא חושב שיש חשש להפטיטיס c אך יש לבדוק שאתה מחוסן מעודכן נגד טטאנוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מצהבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/09/2012חששך מוגזם ולא מציאותי והנגיף אינו כה מדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי כבד במרקם מגורגרפרופ' דורון זמיר28/09/2012
שלום בת 32 שנה עשיתי בדיקות דם בגלל באולטראסואנד בטן גילה לי כבד במרקם מגורגר השאלה שלי עים הבדיקות דם בסדר מלבד 2 בדיקות בלרובין מבוטל לא ניתן לעשות העים אתה ממליץ לחזור על זה או שזה בסדר ממתינה לתשובה צילאק מה זה כבד מגורגר העים לחזור על האולטראסונד אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מגורגר - תגובה
פרופ' דורון זמיר30/09/2012כבד מגורגר אינה תשובה ספיציפית, היא יכולה להעיד על מחלת כבד כרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהיםשלומי27/09/2012
שלום, בביצוע בדיקות תפקודי כבד התגלו התוצאות הבאות ועלייה באנזימי הכבד הבאים: GOT, GPT, ALK. PHOSPHATASE.
התוצאות במלואם:
GOT (AST) 42
GPT (ALT) 67
ALK. PHOSPHATASE 146
שאר התוצאות נראות תקינות:
PROTEIN-TOTAL 7.9
ALBUMIN 4.8
BILIRUBIN-TOTAL 0.7
BILIRUBIN-DIRECT 0.14
GGT 26
CERULOPLASMIN 20.1
ALPHA-1 ANTITRYPSIN 136.5
FERRITIN 123
ESR 11
ספירת דם ובדיקות צהבת לסוגיה נבדקו לפני כמה חודשים ונמצאו תקינות.
יש לציין שרוב הזמן ה- GPT (ALT) אצלי בסביבות 60 שזה גבוה והשאר די תקינים. לפני 3 שנים הייתה לי הפרעה דומה ואז בוצעו אולטרסאונד בטן עליונה ו- MRCP ונמצאו תקינים וההפרעה חלפה. אולטרסאונד בטן עליונה בוצע שוב לפני שנה והיה תקין. מידי פעם יש לי תקופות של גירודים בכל הגוף וזה עובר לחצי שנה בערך ואז שוב חוזר לחודש (כבר מספר שנים - נעלם ומגיע לסירוגין). יש לציין שאני סובל מקוליטיס כבר 15 שנה, (בוצעה קולונוסקופיה - דלקת לא פעילה כרגע) ולכן בוצע בעבר MRCP לשלול PSC. יש לציין שמתאמן באופן אינטנסיבי בחדר כושר, אוכל המון חלבון (בצורה טבעית), ותזונה מוקפדת מאוד. מדוע אנזימי הכבד עלו והאם יש צורך בבירור נוסף? האם יש קשר לזה שההמוגלובין לאורך המון שנים בתחום העליון (בין 16.5 ל-17 אך לא חורג משם). תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2012mrcp ביקה טובה לשללית psc.
אם ש הפרעה חוזרת של אנזימי הד עם גרד יתכן ויש מקום לבצע ביופסיה של הכבד על מנת לבדוק מה קורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה של הכבד - חשוב
שלומי30/09/2012דיברתי עם הרופא משפחה שלי והוא אמר לי שביופסיה של הכבד זו בדיקה מאוד מסוכנת והוא לא היה ממליץ לי לבצע אותה, אלא רק במקרים מאוד קיצוניים
האם אתה באותה דעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד גבוהים - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2012אם ההפרעה ממושכת יש לשקול ניקור כבד למרות קלותה היחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אנא תעזרו לי אני פוחדתמריאנה27/09/2012
שלום רב,
מזה שלושה שבועות יש לי תחושת מחנק בגרון , בדיקת US של בלוטת התריס תקינה, בדיקות דם תקינות לחלוטין, בדיקת אף אוזן גרון תקינה.. החנק מלווה בגריספים כל הזמן וגזים מרגשיה שזה מהקיבה האם זה מפחיד? מה עלי לעשות ? אני בת 31 בריאה לא היו לי בעיות בקיבה מעולם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אנא תעזרו לי אני פוחדת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2012לעתים התחושה יכולה להיות משני לרפלוקס- העברה של חומצה מהקיבה לגרון.
בגילך וללא תלונות נוספות מספיק בשלב ראשון נסיון טיפולי עם תרופה חזקה שמדכא יצור החומצה כגון אומפרדקס.
מציע להפנות לרופא המטפל ולהציע גישה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל בטן תחתונהאלירן26/09/2012
שלום רב,
לפני כחצי שנה עזרתי לחבר לעבור דירה וכשהרמתי לבד את הטלויזיה שלו הרגשתי כאב בבטן התחתונה בצד שמאל. בכל זאת המשכתי להעביר דברים. למחרת כשקמתי הלכתי כמעט 10 פעמים לשירותים בגלל שילשולים. בתקופה שלאחר מכן כל כמה ימים היו לי כמה יציאות ביום ואחר כך מסתדר לסרוגין. עשיתי בדיקות דם וצואה והכל יצא טוב. (חשוב לציין שהכאב בצד שמאל של הבטן התחתונה נשאר.
בחודש האחרון זה הסתדר וכבר לא היו יציאות רכות (אבל עדיין הרגשתי תחושה כמו שריר תפוס בבטן התחתונה). שבוע שעבר שוב עזרתי בהעברה של דירה לקרוב משפחה והפעם השתדלתי לא להרים כבד ושוב למחרת היו לי שילשולים וכאבי בטן עזים במיוחד בצד שמאל בבטן תחתונה.
האם יש הסבר לדבר הזה???
תודה וגמר חתימה טובה לכל בית ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד שמאל בטן תחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2012לפעמים לאחר מאמץ אדיר- כגון ריצה של מראטון- יכול להיות חוסר זרימת דם למעי שגורם לכאב בטן ושלשול.
אנני בטוח שזה מקרה כאן - את יש מקום לבדוק המעי על ידי קולונוסקופיה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלה ברשותך
אלירן27/09/2012תודה רבה על התגובה.
כבר תקופה לא היו לי שלשולים ופתאום אחרי שעזרתי לחבר הם חזרו. עכשיו אני מרגיש כמו שריר תפוס באיזור הזה (את זה אני מרגיש כבר חצי שנה בלי קשר ליציאות, ההרגשה היא תמידית במיוחד כשאני עומד הרבה זמן או הולך הרבה ברגל או עולה במדרגות), האם זה יכול להיות דלקת בשריר שמשפיע על המעיים? או האם זה יכול להיות הרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים לא עופייניםפרידה25/09/2012
שלום רב,
יש לי התקפים לא עופיינים-לפי דבריו של רופאת משפחה..כבר חודשיים אני מאוד סובלת מהתקפי חולשה,טשטוש בעיניים, תחושות קרובות לעילפון,זה מתחיל מגל שעולה מרום הבטן לכיווון פנים.,(זה לא צרבת) וגם ריצות לשירותים.גם היום היה לי פתאום חם,ואחר כך כמעט לא התעלפתי.אני בת 56,גיל מעבר כבר 8 שנים מאחורי. בנוסף לפעמים גם קשה לנשום ,לחץ באיזור הקבע שמשתחרר אחרי גרפצים חזקים מאוד אחרי שאני משנה תנוחת גוף .גרפצים מאוד מציקים לי. . אני חייבת לציין שכל התקפים שלי מתחילים בישיבה בלבד ובחוזק שונה..אני לא בפניקה ולא אדומה,לחץ דם בזמן ההתקפים תקין,דופק תקין.
יש לי בקע סרפתית זעיר-רשום בתוצאות גסטרו. יש לי אליקובקטר 18.33 –לא עזר טיפול תרופתי. בדיקות דם תקינות (שני הכוליסטירולים שלי גבוהים-טוב 99 והרע 300),
CT בטן תקין, USבטן תקין, גסטרו תקין,קולונסקופיה תקינה, EKG תקין, לפני שנה עשיתי EKO לב, גם תקין,לחץ דם ,דופק, CT ראש לפני שנה תקין.בדיקת 5-HIAA, Urine תקינה, HPLC Report - urine תקין, דופלקס צוורי תקין.,. בקיצור בדיקות על בדיקות.
האם הסימפטומימים מתאימים לאיזהשהו בעיה גסטרואנטרולוגית ?.
האם בקע יכול לעשות את כל הבעיות האלה? בעיות עיקול?
מצטערת שכתבתי כל כך הרבה.
בכבוד רב
פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים לא עופיינים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2012מקרה מסובך ואני לא בטוח שהגורם המרכזי בתוך מערכת העיכול.
בודאי לא ניתן לבחן מקרה כזה בפורום ויש צורך ללכת למישהו חדש לדעתי בנסיון לחבר הכל. לפעמים "הרופא האחרון הכי חכם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרידה27/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס / לוסקיוחנן25/09/2012
שכחתי לציין שאני בן 51 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס / לוסק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2012ית תיארים של כאביב טן צשני לאומפרדקס שהוא גם לןזק.
מציע קודם כל להחליף הטיפול ללנטון וקונטרולוק ולראול מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה!!דותן24/09/2012
שלום ,
ביתי בת השנה וארבעה חודשים ביצעה בדיקת דם והתגלה הערך הבא :
ALT(GPT) = 131 , אוד הלכם אם תוכלו לומר לנו ממה זה יכול לנבוע , אנחנו מאוד לחוצים.
קצת רקע עליה - אחת מתאומות שנולדו בשבוע 30 במשקל 1350 גרם , שוחררה מהפגייה לאחר כ42 יום במשקל 2.2 ק"ג , לאחר מספר ימים בבית אושפזה בטיפול נמרץ ילדים עם הפסקות נשימה (אפנאות) - הורדמה והונשמה במשך 3 ימים ולאחר מכן שהתה עוד כ 10 ימים להשגחה במחלקת ילדים.
מאז היא מטופלת כמעט באופן קבוע בפליקסוטייד ובוונטולין עקב שיעולים , צפצופים בריאות ופעם אחת דלקת ריאות.
אנחנו ממש ממש לחוצים מהערך הזה , לתגובתכם המהירה אודה
דותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה!! - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/09/2012יכול להעיד על זיהום נגיפי חולף וכדאי לחזור על תפקודי כבד מלאים ולקחת סרולוגיה זיהומית . פנה לגסטרואנטרולוג ילגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהמאור24/09/2012
שלום רב,
ידוע על פרוקטיטיס כיבית 5 ס"מ. בבדיקת קולונוסקופיה תשובה מיקרוסקופית לגבי צקום -
mild chronic inflammatory infiltrate with prominent eaosinophils probably non specific
מלבד זה הכול תקין. עד שיש לי תור לרופא גסטרו ייקח זמן רב והייתי שמח לשמוע מכם מה משמעות ממצא זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/09/2012דלקת קלה בלתי ספיציפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מגורגררחל ארבל23/09/2012
שלום אני בת 32 שנה בריאה בדרך כלל לפני כשבועיים עשיתי אולטראסונד בטן עליונה הממצאים כבד אינו מוגדל מרקמו מגורגר באונה ימינית 2 ציסטות קטנות עד 9 ממ והשאר הכל תקין שאלה שלי אליך היום הלכתי לרופא כבד שאמר אין עדות לסרטן אז מה הגורם לכבד ממרקם מגורגר כמובן אמר לי לעשות בדיקות דם אני חוששת אודה לך לך על המלצתך מה לעשות בנדון רופא משפחה לא יודע מה הוונה כבד מגורגר אתה יכול להסביר מה זה גורם איזה סיבות יוכלים להיות העים זה טעות באבחנה
פרופ' דורון זמיר24/09/2012זה יכול להעיד על שחמת או פיברוזיס של הכבד ויכול להיות כלום-פרשנות רנטגנית. פני אישית לגסטרואנטרולוג או הפטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)