מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגת מאוד!ליאת06/09/2012
אני בת 24. לפני כ9 חודשים בערך תקפו אותי כאבי בטן מאוד חזקים שהקרינו לגב. הכאבים נעלמו מעצמם לאחר מספר ימים... לפני כשבועיים שוב תקף אותי אותו כאב, לאחר שלושה ימים פניתי לקופת חולים שם איבחנה הרופאה כי התייבשתי וקיבלתי עירויי. לאחר העירוי אכן הרגשתי יותר טוב והכאבים חלפו. האם יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות שהכאבים נובעים ממשהו רציני או שפשוט התייבשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2012אנני חושב שיש סיבה לדאגה- בעיקר עקב הפרק זמן הארוך בין האירועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בידני06/09/2012
תוצאת בדיקת הפטיטיס בי שערכתי HBSAG היא 0.1 , כלומר לפי הערכים: NEGATIVE. האם צריך לבדוק ערכים נוספים כדי לקבוע אם אני נשא או חולה כרוני בהפטיטיס בי או שמספיקה הבדיקה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס בי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2012הבדיקה זו מספקת לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם אשמח לקבל התייחסותמיראל06/09/2012
אני בת 38 ובעברי היו לי הפרעות אכילה(אנורקסיה)לפני חודשיים הופיעה אצלי עצירות כתוצאה מצום שעשיתי והתחלתי להשתמש בנרות גליצרין,יש לי עבר של הפרעות אכילה אני כבר בטווח משקל תקין מעל 10 שנים,אך בנערותי הייתי עם הפרעות אכילה ועד היום אני לא מסוגלת להרגיש תחושה ל נפיחות,מה שקרה זה שהתרגלתי לנרות והגעתי למצב שאני משתמשת בכ6 ליום,3 פעמים כל פעם 2(ברגיל אני מתפנה 3 פעמים ולכן עשיתי זאת 3 פעמים) השאלה העיקרית שלי היא האם כעבור חודשיים של שימוש בנרות הגוף כבר לגמריי מכור ואני לא אוכל לגמול את עצמי לבד?וכמה זמן דבר כזה לוקח?
אני אוכלת סיבים,שותה לפחות 2 ליטר מים ביום והוספתי חצי שעה עד שעה של פעילות גופנית ביום,שאר הזמן אני בישיבה כי קיימת אצלי נכות קלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם אשמח לקבל התייחסות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2012לא צריך להיות התמכרות לנירות.
לפני שמתחילים בירור מציע לנסות konsylעד 3 פעמים ליום.
זה תוספת רצינית של סיבים ואם אין תגובה יש להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כעת כשאיני משתמשת בנרות אין
מיראל06/09/2012לי יציאה,מה זה קונסי?בדקתי בגוגל ולא מצאתי כלום :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כעת כשאיני משתמשת בנרות אין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2012קונסיל - konsyl
סיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן המרכזיתנוה04/09/2012
לפני כחודשיים לערך עברתי בדיקת גסטרו נמצא חיידק וטופל. הסתיימו הכאבים אך כאבים מסוג אחר חזרו בבטן המרכזית , מפוזרים מעל הטבור ולעיתים סביב הטבור. וגם מעט מתחת לצלעות בקיבה.
הם יתכן שפיתחתי כיב מאז? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן המרכזית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/09/2012לא מפתחים כיב מהטיפול.
הכאבים יכולים להיות למשל ממעי רגיז אך יש צורך לבדיקה של רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה אשמח לתשובה מפרושרון04/09/2012
שלום רב,
אני בת 37 כבר תקופה ארוכה סובלת מחולשה כללית בחילות שריפה באיזור בית החזה ואף קוצר נשימה. אקו לב במאמץ תקין. בבדיקות דם fe iron 20 ו ferittin 8 הומלץ על ידי רופא משפחה לגשת ליעוץ גסטרו שישקול לבצע בדיקת קולונוסקופיה. לפני 4 חודשים ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה. האם בבדיקת גסטרוסקופיה רואים ריפלוקס שכן נאמר לי שהכל תקין ואף אוזן אמר לי שיש לי רפלוקס חמור... אני ממש מיואשת מאחר ומטרטרים אותי מרופא לרופא ואף אחד לא יודע לומר לי מה יש לי?
אשמח לשמוע את דעתך פרופסור זמיר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה אשמח לתשובה מפרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/09/2012אם יש חוסר ברזל ופריטין של 8 אכן מצביע על חוסר ברזל וגם אין הסבר בגסטרוסקופיה אז בהחלט יש מקום לבצע קולונוסקופיה.
לגבי רפלוקס מהקיבה לא תמיד רואים דלקת בושט בגסטרוסקופיה ויתכן מאוד שיש רפלוקס לגרון.
הכי פשוט לנסות מינון גבוה של תרופא כגון אומפרזול ( עד 80 מ"ג ליום) שמפסיק היצור של חומצה מהקיבה. מומלץ לקחת חודש חודשיים לבחון התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות בצואהדיאטנית03/09/2012
מצרפת שוב את ההודעה שלי מלפני שבוע, דילגתם עלי.... מידי פעם אני שמה לב לנקודות שחורות קטנטנות בצואה (ממש בגודל של הנקודות האלה...........). היציאות שלי תקינות. לפני כשנה הייתה לי פיסורה אך היא עברה בעזרת טיפול. מה זה יכול להיות?...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2012אין חשיבות למראה של הצואה לדעתי.
אם יש דם אז זה משהו אחר.
אנני מכיר מחלה קשורה ומניח שיש קשר לסוגי האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל התחיל מזה שלא יצאו לי צרכים
חוה12/11/2012איזה יומיים שלושה אח"כ זה עבר לי וניהיו לי שילשולים עכשיו הכל ביחד גם עצירות הצואה יוצאת בקושי רב ויש פעמים שיוצאת כשילשול ויש מצבים שממש שורף לי אחרי יציאת הצואה ויש נקודות קטנטנות שחורות בצואה הייתי אצל רופא משפחה לא ידע להגיד מה זה ונתן לי תרופה אבילאק שלא עזרה לי מה שהכי מטריד אותי שכל יום אחרי יציאת הצואה כואבת לי הבטן במשך שעותזה מפריע לי לתפקוד היום יומי אם תוכל לעזור לי אני אודה לך מאוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכהליאת02/09/2012
שלום רב, אני בת 37, בריאה בד"כ. בחודש וחצי-חודשיים האחרונים היציאות שלי קצת השתנו. הצואה הפכה לרכה יותר, לפעמים בצבע חום בהיר מהרגיל, ולפעמים בצבע רגיל. והיא כמעט תמיד צפה. יש לי גם קצת יותר גזים, ולפעמים אחרי מתן צואה, אני מרגישה צורך לעוד, ולא יוצא כלום (אני מתנצלת על התיאורים). זה עובר כעבור רבע שעה, חצי שעה. חוץ מזה אין לי כאבי בטן או אי נוחות או משהו כזה. לפעמים יש לי הרבה צואה בפעם אחת. והתדירות היא פעם ביום-יומיים. הלכתי לעשות בדיקות דם וצואה, ושתי הבדיקות היו תקינות. רופא המשפחה אמר לי לעזוב את זה. אבל אני ממש מודאגת. האם להמשיך בירור? קראתי באינטרנט שצואה צפה או בהירה היא צואה שומנית. זה מדאיג אותי. בנוסף - יש לי אבנים מעטות בכיס המרה. עשיתי לפני כחודש אולטרסאונד מתוך רצון לעשות ניתוח, אבל היו ממש מעט, שתיים שלוש אבנים קטנטנות שהצליחו לראות. ועכשיו אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח או לא. בעבר היו לי כאבים של כיס מרה, אבל כבר כחצי שנה אין לי. האם תוכל לייעץ לי באשר לשתי הבעיות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רכה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/09/2012במידה שבדיקות הדם וצואה תקינות האבחנה הסבירה ביותר היא מעי רגיז.
ממליץ שתפני לרופא גסטרו על מנת לאשר האבחנה ולדון איתו על טיפול.
לגבי האבנים הכיס המרה- לא בהכרח הם גורמים לבעיות ואם לא אין צורך לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתשובתךשרית02/09/2012
תודה על התשובה ,אך התשובה לא מובנת לי בשפה הרפואית שענית עליה אודה לך על הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתשובתך - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/09/2012מה היתה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לקולונוסקופיה?דני02/09/2012
אני בחור בן25 שסובל שנים מאי סדר ביציאות בעיקר עצירות ממש לא קלה וכרגע משתמש די קבוע בפסיליום. סובל גם מגזים,חומציות מוגברת,יובש בגוף, אין כאבים מיוחדים. המשפחה בעסקי הרפואה האלטרנטיבית ולכן אובחנה בעיה של פטריית קנדידה(שלא ממש קיימת ברפואה המודרנית). שוב אציין שזו בעיה של 8 שנים לפחות. אין בעיה משפחתית ידועה של סרטן בקיבה או במעי.
האם יש איזשהי סיבה לעשות קולונוסקפיה רק כדאי לוודא שהכל בסדר שם בפנים? אני יודע שאני צעיר אבל אני מחשיב את המצב שלי כשונה לחלוטין מאחרים בגיל שלי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיבה לקולונוסקופיה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012איני חושב שהסיפור מצדיק קולונוסקופיה בגילך , אלא אם כן מדובר כחלק מבירור לקראת אפשרות טיפולית בBIOFEEDBACK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת קולונוסקופיהשרית01/09/2012
ךפני כחודש עברתי בדיקת קולונוסקופיה בבדיקה היה כתוב אשור קטן חשד לברט ,
אודה לכם באם תעזרו לי פענח את התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012רושם קליני (יש לראות אם יוכח ביופטית לאזופגיטיס ע"ש ברט-דיספלסית רירית וושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצרויותקרן30/08/2012
קונסיל האם זה אותו תרופה כמו הפסיליום ?
והאם פגלקס זה תרופה ממכרת ?
סובלת מעצירויות וחוסר התרקנות וכבר לא יודעת מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצרויות - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012קונסיל היא בדיוק פסיליום, פגלקס כמו כל סוגי הלקסטיב אינה ממכרת, תרופה המגדילה נפח צואה ויעילה מאד, ניתן להעלות מינונה בזהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין B12, FE ו-A1C גבוהרות30/08/2012
הובחנתי ב גסטריטיס אטריפית לפני מספר שנים--לא לוקחת תרופות . לאחרונה התברר ש- A1C הינו 6.8, סוכר 100, האם יש קשר אוו השפעה בין רמות נמוכות של B12 ,חומצה פולית ו- FE ורמה כה גבוהה של .A1C. בתודה, רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין B12, FE ו-A1C גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012יש קשר בין סכרת נעורים המופיעה בגיל צעיר לאנמיה אטרופית העושה B12 נמוך. HBA1C כזה מספיק במערב להגדרת סכרת , בישראל מסתמבים עדיין על רמות סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הליקובקטריריב29/08/2012
שלום
אני סובל שנים מבעיות בבטן, ומטופל באומפרדקס.. בעבר עשיתי בדיקת להליקובקטר שהייתה תקינה ועתה הרופא שלח אותי לבצע שוב עקב התלונות ( ריפלוקס, צריבה בבטן עליונה ). העניין הוא שיש צורך להפסיק את התרופה לשבועיים למען אמינות הבדיקה ומכיוון שאני חושש מכך, רופא המשפחה החליף זמנית את התרופה לזנטק עד לאחר הבדיקה, שעפ"י מה שהסביר היא ממשפחת הH2 בניגוד למשפחת הPPI.
האם אכן התרופה הזו לא תפגום בתוצאות הבדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012עדיף לא לקחת גם זנטג לפחות שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות וושטשי29/08/2012
שלום. כבר חצי שנה שאני סובל מבעיות בליעה, אכילה, חוסר תאבון, יובש בפה ובגרון, רעשים מוזרים בוושט כמו פיצוצים, לפעמים צריבות ותחושת שריפה וגירויים בחזה, תחושת התנפחות במעלה הגרון, בחילות, תחושת התכווצות בוושט, שעוקים.
עברתי קולונוסקופיה תקינה, גסטרוסקופיה תקינה, בליעת בריום תקינה מלבד מעבר איטי, CT בטן תקין, אולטרסאונד בטן עליונה תקין. בבדיקת המונומטריה התגלה לי GAGGING, DEFECT של 5 ס"מ בוושט העליונה, ריור יתר, בעיות בגוף הוושט, פריסטלטיקה לא יעילה ולא תקינה 40%, 40% מהבליעות לא עברו.
בתקופה זו גם התגלתה לי דרך בדיקת דם שעברתי בעיית בלוטת הרוק. יש לי תפקוד ירוד של בלוטות סוב מנדיבולריות דו - צידי שהובחן במיפוי רוק. רופא אחד אומר וושט גרמה לבעיית רוק, רופא אחר אומר הרוק זו הבעיה, לא ידוע מה יותר עושה בעיות ומה הבעיה בעצם ומה הקשר ביניהם.
פרפ' זמיר היקר הייתי אצלך לפני כ3 חודשים לפני שעשיתי מונומטריה ושהתגלתה בעיית בלוטת הרוק. הבאת לי נקסיום כי הערכת שזה רפלקס. מה לדעתך אפשר לעשות עכשיו? מה הבעיה שלי ומה אפשר לעשות איתה? אני מאוד סובל, חיי נעצרו ואני פשוט רץ מרופא לרופא כי לא יודעים מה יש בידיוק. עכשיו שהתשובות האלו הגיעו אשמח אם תאומר מה דעתך ואוליי תמליץ על טיפול מסויים. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות וושט - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/09/2012להעקכתי כדאית התרשמות במרפאה עם הדוחות המלאים והסיפור הקליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבד בשלב מוקדםמרסל28/08/2012
סיפור המחלה . בת 66,הפטיטיס C כרוניתגנוטיפ 1B, אין מידע אודות דרכי הדבקה.פנתה לכירורג בעקבות אבני כיס , מרה,והלה הפנה אותה למרפאת הכבד בשל החמרה במדדי המעבדה וחשד לשחמת.ברקע-יל''ד, עודף משקל { גובה 167ס''מ, משקל 91 ק''ג} תרופות נורמיטן,אמלודיפין 10 MG. מעבדה;אלבומין 4.1,בילירובין 1.2,1.1 INR, GGT 48,ALP112,AST 125,ALT 160, ס.ל.4, המוגלובין 13, טסיות 93,חלבון עוברי 2.6 . על קול; כבד שומני, טחול 17 ס''מ. סיכום והמלצות ;שחמת הכבד בשלב מוקדם,דרגת CHILD-PUGH A5 ,היפטיטיס C וגם NAFLD , ממליץ על גסטרוסקופיה וביצוע פיברוטסט .השאלה שלי:
לאור העובדה שקופת חולים כללית לא משתתפת בעלות בדיקת פיברוטסט 750 ש"ח. האם מצבי מחייב את הבדיקה או שביופסיה רגילה תספיק? האם ניתן לבצע את הביופסיה במהלך ניתוח הוצאת כיס המרה שהוחלט לבצע בחודש הקרוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד בשלב מוקדם - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/08/2012תיאורטית אפשר לבצע גם בלפרוסקופיה ובהחלט ניתן לבצע ביופסיה רגילה שהיא למעשה סטנדרט הזהב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)