מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטורמיכל07/09/2011
שלום,
לפני 11 שנים בגיל 20 נמצא שיש לי הליקובקטור פילורי בצבא.
קיבלתי את הטיפול של כל האנטיביוטיקות ולוסק ומאז בעצם לא הייתי מסוגלת לבדוק
בתבחין נשיפה אם החיידק הוכחד מאחר שאני סובלת מבקע בסרעפת ורפלוקס
שמאוד החמיר עם השנים(כבר מועמדת לניתוח) ואני לקוחת קונטרולוק במינון גבוה.
הבנתי שיש בדיקת דם שבודקת נוגדנים להליקובקטור.
במידה וכבר היה לי לפני 11 שנים, האם הבדיקה תוכל להיות מאיימנה ולתת לי
תמונה לגבי מה שקורה היום?
או שזה יכול להראות שיש את הנוגדנים וזה עלול להיות בגלל שכבר היה לי?
ושאלה אחרונה: במידה ולוקחים את הטיפול להליקובקטור ואין באמת הליקובקטור(אבל נאמר אצליח לשכנע את הרופא שתיתן לי טיפול)
האם יכול להגרם נזק כלשהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2011בדיקת הנוגדנים היא בדרך כלל שלילית חצי שנה לאחר הטיפול.
לא מומלץ לקחת טיפול אנטיביוטי ללא צורך- יש תופעות לואי ואלרגיה וזה גם תורם להתפתחות של עמידות של החיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'יארדיהגידי07/09/2011
היי
אחרי שבוע ימים של כאבי בטן עשיתי בדיקת צואה ונמצא לי טפיל ג'יארדיה.
נתנו לי אנטיביוטיקה פלג'יל 4 כדורים ביום של 250 מ"ג למשך שבוע.
סיימתי את הטיפול ועדיין יש לי כאבי בטן חזקים והרגשת חולשה כמו הרגשה של וירוס.
חזרתי לרופא משפחה והוא טוען שאין מה לעשות יותר.
האם זה יחלוף לבד או שצריך טיפול נוסף וכמה זמן זה אמור לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'יארדיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2011רוב הסיכוי שיסתדר לבד בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מפריע באזור הוושטצילה וקנין06/09/2011
לאחר כחודש הרגשתי משהו תקוע לי בגרון קיבלתי כדורים כלום לא עזר.. לפני כשבוע וחצי אושפזתי בבית החולים ואמרו לי שיש לי בצקת ודלקת .. הוציאו לי את הבצקות והביאו לי כדורים לדלקת...
ועכשיו אני מרגישה משהו מפריע באזור הוושט..
אני קצת מודאגת מה זה יכול להיות? וזה מפחיד..
יש לי עוד שבועיים בדיקת RF מה אתה ממליץ לעשות ביינתים?
אולי אתה יכול להריע אותי בנוגע למה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מפריע באזור הוושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2011לרא ברור מה זה. יתכן ויש מקום לבצע גסטרוסקופיה לבדוק מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה לאחר פעילות גופניתאבישג06/09/2011
שלום רב,
בת 32. סובלת מיציאות לא סדירות
בכל פעם שבה אני עושה פעילות גופנית מאומצת (הליכה מהירה למשל), הבטן שלי מאוד מתנפחת. הנפיחות נעלמת לגמרי במהלך הלילה, ואני קמה כרגיל. האם זוהי תופעה המצריכה בדיקה? אם כן, איזו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה לאחר פעילות גופנית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2011יש התגברות של פעילות המעי לאחר התעמלות. זו תופעה מוכרת לאצני מראטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBV PCRישראל06/09/2011
מזה שלושה חודשים אני נוטל ברקלוד 05 אינטיקאוויר לאחר שבבדיקת PCR כמותי הקודמות היה מינון של 11,800 לפני שבוע עברתי את הבדיקה שנית וHBV PCR הכמותי התגלה כשלילי. מה עליי לעשות האם להמשיך בטיפול?
התפקודי כבד שלי הם
GOT 31
GGT 36
GPT 59
יש לציין שאני מטופל שלך בקפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV PCR - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2011התרופה מצליחה ויש להמשיך איתו - אחרת הנגיך יכול להשתחרר לפתח עמידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US... דחוףמודאגת06/09/2011
שלום רב,
עשיתי אתמול US בטן והתוצאות הן כאלה, אשמח לדעת מה משמעותן?האם אמורות להיות בלוטות באזור או לא?
הודגמו מספר בלוטות מזנטריאליות עד קטור 2.5 ס"מ באזור האפגיסטריום ובשער הכבד.
בקוטר עליון של כליה שמאלתי הודגם התבלטות של פרכנימה בקוטר 3.5 ס"מ: עמודה ע"ש ברטיני? אחר?
אשמח לתשובתכם המהירה, מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US... דחוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2011הבלוטות יכולות תגובתיות למשהו-
איו חשיבות לממצא בכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מודאגת11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בין הושט לקיבה בבליעהדן05/09/2011
אני בן 28, בימים האחרונים אני מרגיש כאב קל בבליעה של אוכל מוצק וקשה כאשר האוכל נכנס לקיבה (מרגיש כאב מאחורי הצלעות). הכאב הינו כאב חלש יחסית ממש באמצע בית החזה. הכאב הוא סוג של דקירה נקודתית אך לא צריבה. לעיתים כאשר יש לי גזים שעולים אני גם חש בו.
באופן כללי אני לא סובל משום מחלה ולא נוטל שום תרופה באופן קבוע.
כמו שאמרתי הכאב לא חזק ובהחלט סביל כרגע, אבל מאוד מלחיץ כי הוא חדש ולא מפסיק כבר כמה ימים. אין לזה השפעה על התיאבון ואני אוכל כרגיל.
מה זה יכול להיות? גם אם זה מצריך בדיקות נוספות אשמח לשמוע מה לדעתך יכול להיות החשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בין הושט לקיבה בבליעה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/09/2011קשה לל אבחנה רק דרך תיאור.
יתכן בעיה של רפלוקס של חומצה מהקיבה לושט.
מציע להפנות לרופא גסטרו כדי להחליט על המשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ALT ו- ASTyul05/09/2011
שלום רב,
אני בת 27 ומזה חודשיים ערכי תפקודי הכבד שלי גבוהים מהטווח התקין.
ALT- 51
AST- 41
יש לציין כי הם עלו מחודש הקודם.
האם יש קשר בין הפסקת נטילת גלולות על מנת לאפשר כניסה להריון לתופעה זו?
האם כדאי לבצע בדיקות נוספות או לחכות מספר חודשים ולראות האם הערכים ישתנו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ALT ו- AST - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/09/2011אני לא חושב שיש קשר להפסקת הגלולה אך מציע לעבור בירור כדי להגיע לאבחנה לפני הכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה בבקשהלירן05/09/2011
אני בת 24 וכבר חצי שנה סובלת מכאבי בטן שלא נפסקים, לפעמים הם כל כך חזקים שאני לא זזה מהמיטה כמה ימים. גילו אצלי את החיידק הליקובקטר לפני חודשיים וקיבלתי טיפול. אבל זה לא עזר לכאבים. עשיתי בדיקות דם, צואה ושתן, הכל תקין. עשיתי אולטראסאונד שיצא תקין. גסטרוסקופיה עם ביופסיה- תקינה.
שמעתי על הבדיקה של כדור המצלמה, ואני שוקלת לעבור אותה למרות ששמעתי שהיא יקרה וזה יהיה מעמסה כלכלית לא קלה. השאלה שלי אם כדאי לי לעשות אותה כבר עכשיו או ללכת לרופא פרטי שבוודאי ייתן לי בדיקות אחרות שיעלו לי בסוף אותו הדבר?(לחזור לרופא של קופת החולים זה כבר לא אופציה, אני יותר לא יכולה להרשות לעצמי לחכות 3 חודשים לכל לבדיקה)
עד כמה הבדיקה עם הכדור טובה ככלי אבחון, אם אתה יודע?
אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה בבקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/09/2011נראה לי שאין קשר בין הכאבים לבין החיידק.
לא ממליץ לעשות הקפסולה - בסל רק לדימום ממקור לר ברור ויש סיבה רפואית לזה.
גם יכול לגרום לחסימת מעי אם יש היצרות של מעי הדק.
מציע יעוץ רופא גסטרו כדי לעשות חושבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלות וכואבותפרופ' דורון זמיר04/09/2011
חולה UC ברמיסיה מתמדת (מטופל בראפסל).
אינזימי כבד תקינים (אחרי שעלו לפני שנתיים וחזרו לנורמה ללא טיפול) MRCP תקין (בוצע פעמיים בהפרש של שנה-לאחר שהיה במחלוקת).
קולונוסקופיה תקינהכמעט לחלוטין (דלקת קלה מאד בחלק התחתון (כולל בביופסיות))
בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד כ 2.5 ס"מ ללא שנוי.
כאב מסויים בבטן ימנית עליונה,
מה צריך לעשות אם ביכלל?
האם יכול להיות שאין משהו כשהבלוטות מוגדלות וכאב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/09/2011אני לא חושב שצריך לעשות משהו .
יש מצבים של דלקת בכבד עם בלוטה תגובתית.
דרוש רק מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEL.PYL.NESHIFAעדי04/09/2011
שלום רב,
שבוע שעבר עשית בדיקת HEL.PYL.NESHIFA לאחר כאבי בטן ממושכים. היום קיבלתי את התוצאות והן HEL.PYL.NESHIFA 20.63 DELTA POSITIVE
לפי הבנתי הבסיסית התוצאה אינה תקינה ויש לגשת עמה לרופא. האם תוכל לומר לי אם התוצאה הינה נורמאלית, ואם לא, מה יכולה להעיד תוצאה כזו?
תודה רבה
עדי המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HEL.PYL.NESHIFA - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2011התוצאה מצביעה על נוכחןת החיידק.
צריך לדון עם הרופא לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHEL.PYL.NESHIFA
קאטרין14/06/2012HEL.PYL.NESHIFA 29.28 DELTA ( 0.00- 5.00) *(.........). POSITIVE אלו התוצאות שקיבלתי ..... זה ממש מפחיד חיידק , יש אפשרות ליותר מידע מה זה ומה זה עושה ? בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרולירן04/09/2011
שלום, עשיתי את בדיקת הגסטרו,וקיבלתי היום מכתב בדואר בקשר לביופסיה, אבל אני לא מבינה אם זו התשובה או לא. תחת תיאור מיקרוסקופי רשום Normal doudenal mucosa
מה זה אומר, שהכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2011שהרירית של התריסריון תקין- למשל אין צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנידויד04/09/2011
מאז שאמרו לי שהכבד בגודל תקין. מראה על הסננה שומנית..
התחלתי לאכול יותר בריא משתדל..ועושה פעילות גופנית. מאז ירדתי מ 72 קילו ל 67 קילו וממשך לרדת .הגובה שלי זה 163.בעקבות המלצותכם של דיאטת חמש קילו..
השאלה שלי היא האם זה ישפר את הכבד השומני..והאם אחרי חודשיים מאז הבדיקה אם אני יעשה שוב אולטראסאונד יהיה שינויי במצב לטובה..
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2011אולטראסאונד לא מספיק רגיש במיוחד לאחר חודשיים.
בעבודות מחקר עם ביופסיות חוזרות לאחר שנה של טיפול יש שיפור בחלק של הפראמטרים.
אבל בהחלט השינוי בהרגלי החיים שעשית ישפר הרבה מרכיבים של הבריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס ביעמי04/09/2011
מה הסיבה שיש כאלה שהופכים לנשאים וכאלה שמפתחים נוגדנים. האם זה קשור לחוזק מערכת החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס בי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/09/2011זה תלוי על הרבה דברים כולל גנטיקה אישית. חלק ניכר לא מובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד אחרי מחלת נשיקהעמי03/09/2011
שלום פרופסור. אני כשלושה וחצי חודשים אחרי מחלת הנשיקה. ה-alt עדיין ברמה של 43. ast בגדר נורמה -25 ו-ldh 342. עדיין לימפוציטים גבוהים48.3 אחוז וערך מוחלט שלהם 3.94. האם זה ביטוי ששירי המחלה קיימים. האם רמת alt חריגה מאוד בחלוף הזמן הרב. היה לי אגב cmv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד אחרי מחלת נשיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2011זה יכול לקחת הרבה זמן להחזור לנורמה אך אין חשיבות למספרים שאת מציינת.
סבלנות קצת וזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)