מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבתי בת ה-6 עשן בדיקת דםמוטי25/08/2011
וה-AST היה גבוה (45). מה זה אומר? בזמן האחרן היא אינה אוכלת הרבה אבל היא לא חלשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתי בת ה-6 עשן בדיקת דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/08/2011איני רופא ילדים אך זוהי הפרעה מינימלית שיכולה להיות בכל מחלה ויראלית ולהעלם בבדיקת בקורת-שהייתי עושה עוד לפני בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה - בעייה קשה שחוזרתנ.25/08/2011
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים נבדקתי וגיליתי כי אני סובל מאי סבילות ללקטוז. הורדתי בצריכת מוצרי החלב וחשבתי שכאן נגמרה לי התופעה.
אתמול הופתעתי לגלות שוב את התופעה מכה בי - כאבי בטן , שלשולים (עד לרמה של ריקון כל מה שאכלתי ,בכל המקרים) , בחילות , הקאות (שוב, עד לרמה של ריקון כל מה שאכלתי) , גזים ובעיקרם המון גרפסים ממש דוחים ומגעילים שקשה מאוד לתאר עד כמה הטעם שלהם לא שגרתי ומעורר תחושת גועל. כל התופעה הזאת למרות שלא אכלתי או שתיתי משהו המכיל לקטוז. הכי קרוב ללקטוז היה כשאכלתי כ - 50 גרם שוקולד יומיים לפני , דבר שלא גורם לי תופעות לוואי בשיגרה.
חשוב לי לציין כי התופעה הזאת חוזרת לי כל מס' חודשים , לפעמים כל חודש - חודשיים , ולעתים כל שלושה ארבעה חודשים , בבמהלך השנתיים וקצת האחרונות. כשהתופעה מתפרצת לי היא נמשכת כיומיים שלושה ואף יותר.
האם אני סובל ממחלה או בעייה בדרכי העיכול?
איזה בדיקה כדאי שאני יעבור?
אנא עזרו לאבחן את הבעיה , ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - בעייה קשה שחוזרת - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/08/2011הסיפור בהחלט יכול להיות גסטרואנטריטיס עונתי (סלמונלה או שיגלה) או הרעלת קיבה 2-3 אפיזודות כאלה בשנה הינןלגיטימיות בארצנו כדאי לבצע בדיקות דם רגילות-ספירה ותפקודי כבד וכליה סרולוגיה לצליאק CRP ESR בהתקף ותרבית צואה, אך כאמור התכיפות הנ"ל שכיחה בארצנו הים תיכונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרלילי25/08/2011
שלום רב
התגל אצלי חיידק ההליקובקטור בקיבה וקיבלתי טיפול משולש רציתי לדעת מה מותר לאכול כי הנבתי שאסור לאכול כמעט כלום...! תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/08/2011אין שום הגבלת תזונה לאחר הטיפול וגם במהלכו ניתן לאכול בצורה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפסולת וידיאושופל25/08/2011
האם הבדיקה הנ"ל נחשבת כבדיקה פולשנית ? מהי ההגדרה לבדיקה פולשנית ברפואה בכלל והאם יש איזה שהוא מקור כתוב מקובל להגדרה זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קפסולת וידיאו - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/08/2011שאלה טובה, הבכתני. ובכן כל בדיקה עם חדירה לגוף נחשבת חודרנית ובעלת סיכון מידי (לא כמו צילום שבו יש סיכון מצטבר לטווח ארוך של קרינה
כאן בולעים קפסולה החודרת למערכת העיכול ולפיכךהבדיקה חודרנית ואף יש סיכון זעיר של התקעותה מה שעלול להצריך ניתוח (סיכון נמוך מאד). הייתי מגדירה כבדיקה חודרנית מינימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת נוגדנים לילד בן 5אמא ממודיעין24/08/2011
לבני בן 5
HB Surface Ab - 18.06 Reactive mIU/ ml
HB Surface Ag - Nonreactive
HB Core Ab IgG&Ig - Nonreactive
הוא קיבל את כל החיסונים לפי תכנית חיסונים
סבא שלו חולה הפטיטיס בי ולכן חשוב לי לוודא שהילד מחוסן.
האם רמת הנוגדנים מספקת או שכדאי להוסיף חיסון נוסף? האם יש סף תחתון לרמת נוגדנים או שכל רמה היא תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת נוגדנים לילד בן 5 - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/08/2011רמת נוגדנים מעל 10 נחשבת כמספקת. מתחת לכך נחשב בלתי מספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכבדניב24/08/2011
לפני כשנה התחלתי לקחת כדורים נגד התקרחות, כדורים בשם פרופסיה, לאחר כחצי שנה עשיתי בדיקת דם וראיתי שתוצאות הכבד שלי לא תקינות AST , ALT, ו GGT
ALT גבוה(100). הפסקתי לקחת את הכדורים ל5 חודשים והלכתי לעשות בדיקת דם נוספת כדי לראות אם הכבד חזר לתפקד כמו שצריך כי הכדורים הנ"ל יכולים להשפיע על תפקוד הכבד, היום קיבלתי תוצאות שמראות שיש עוד ירידה בתפקוד הכבד. מה יכול לגרום לזה? למי פונים עם זה? איזה רופא מטפל בזה? מה המצב באמת של הכבד? עד כמה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/08/2011התיאור אינו מפורט דיו ונטול בדיקות, אתה יכול להגיע למרפאתי או לגסטרואנטרולוג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה טרם נענתה
יוליה29/08/2011סליחה, האם תוכל להשיב על שאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה , טעות
יוליה29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטטיס BC AB TOTשירה24/08/2011
בת 53.3 נשואה 30 שנה.
עקב בירור אחר כבד שומני
בצעתי בדיקות דם והתוצאות: HEPATITIS A IGG = POSITIV HEPATITIS BS AB = 2.64 NAGATIVE HEPATITISBS AG = NAGATIVE HEPATITIS BC AB TOT = POSITIVE HEPATITIS C AB = NAGATIVE HEPATITIS A IGG = POSITIV HEPATITIS BS AB = 2.29 NEGATIVE HEPATITIS BS AG NEGATIVE HEPATITIS C AB = NEGATIVE אנזימי הכבד בתווך הנורמה. מה התוצאה אומרת לגבי אפטטיס B???? אני מוטרדת מאד מהתוצאה החיובית של HEPATITIS BC AB TOT = POSITIVE
לא זכור לי שקיבלתי איזה חיסון לגבי זה בעבר.
דרך אגב בדקתי בדיקות של בעלי שביצע בעבר אף הוא לגבי אפטטיס וכל התוצאות אצלו יצאו שלילי כולל אפטטיס BC AB TOT.
מז משמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטטיס BC AB TOT - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/08/2011אם אכן הצלחתי להבין את מה שכתבת מדובר בסך הכל בנוגדנים כנגד core והם בשילוב עם HBS ab עדות לכך שכמו חלק ניכר מהאוכלוסיה כאן עברת דלקת כבד נגיפית B ולא הפכת לחולה כרונית כי אז HBsAg-
נוגדנים לאנטחגן המעטפה ולקור כאחת מעידים על הדבקות במחלה בעבר ללא כרוניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטטיס תשובות מעבדה נוספות שקיבלתי.
שירה24/08/2011פרופסור נכבד שלום רב,
תודה על תשובתך. אך למען הסר ספק אכתוב התוצאות יותר מסודר, מה גם שקיבלתי עוד תוצאות של בדיקות בענין זה.
כמו כן, לא הצלחתי להבין את תשובתך המפורטת, אולי מכיוון שהיא כתובה בלשון רפואית מידי עבורי, ושלכן אם אפשר להסביר לי ביתר פשטות למה התכוונת ולהלן תוצאות הבדיקות שגם התווספו.
IGG = 1470 כשטווח הנורמה הינו 700-1600.
IGM = 181 כשטווח הנורמה הינו 40-230.
IGA = 347 גשטווח הנורמה הינו 70-500.
אפטטיס A IGG =
POSITIVE
אפטטיס BS AB =
2.64 NEGATIVE
אפטטיס BS AG =
NEGATIVE
אפטטיס BC AB TOT =
POSITIVE
אפטטיס C AB =
NEGATIVE
אפטטיס A IGG =
POSITIVE
אפטטיס BS AB =
2.29 NEGATIVE
אפטטיס BS AG =
NEGATIVE
אפטטיס C AB =
NEGATIVE
אנזימי הכבד בתווך הנורמה GOT 30 כשטווח הנורמה 0-31.
GPT 32 כשטווח הנורמה 0-34
GGT 30 כשתווך הנורמה 0-30.
אני במעקב עקב כבד שומני ללא רקע של שומנים ו/או המשנת יתר וכו'
הנני בת 53. רזה מאד מאד.
האם כעת תוכל להסביר לי התוצאות בבקשה!
תודה מראש על סבלנותך.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטטיס
שירה25/08/2011ברצוני לציין עוד דבר ולנסות להבינו בשנת 2003 נבדק לי
הפטטיס C AB =
NEGATIVE
הפטטיס BS AG =
NEGATIVE
הפטטיס BS AB =
0 (כשטווח הנורמה 0-1000)
NEGATIVE
הפטטיס A IGM=
NEGATIVE
הפטטיס A AB TOTAL =
POSITIVE
לא נבדק ב- 2003 הפטטיס BC AB TOT.
מה זה אומר שבשנת 2003 פיספסו משהו?
שהיה לי הפטטיס ולא עלו על כך?
לציין, שלא זכור לי שעשיתי חיסון להפטטיס כלשהו אי פעם.
איך נדבקים מהפטטיס כזה? אני מאד מאד נקייה סטרילית וחרדתית לנקיון הגוף והבית
נשואה 30 שנה עם אותו בעל אז כיצד?
ועוד דבר האם כעט אני צריכה לעשות חיסון של הפטטיס?
תודה על תשובותייך וסבלנותך מראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/08/2011כנראה עברת מחלה שקטה ואקלינית מאז, בכל מקרה נרפאת ולא הפכת לכרונית, הדבקות בהפטיטיב B בלי להרגיש שכיחה מאד, אם חלית ונרפאת אין צורך בחיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטטיס
שירה25/08/2011תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי חיסון
שירה26/08/2011פרופ' שלום רב,
אני מאד מבולבלת ולכן אנסה לשאול שוב:
רוםא המשפחה אומר שאני מחוסנת כעת לוירוס אפטטיס A, ו-B כפי שגם אתה רשמת לי אין צורך בחיסון.
רופא גסטרו אומר לי שנחשפתי לוירוס בעבר, ולכן עלי לקבל כעת חיסון לאפטטיס B.
יוצא, שאיני יודעת כיצד לנהוג ומה ההשלכות לכך שלא אעשה חיסון ולשלכות שכן אעשה חיסון.
להזכירך, הנני בת 53. כנראה עם הגיל מערכת החיסון נחלשת.ואני די מודאגת מה גם שמידי פעם אנזימי הכבד עולים לי כנראה ולא בטוח על רקע כבד שומני.
להמלצותיך, והסבריך אודה מראש.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני יודעת שפיתחתי נוגדנים ומהי
שירה30/08/2011פרופ' שלום רב,
אני עדיין מנסה להבין האם פיתחתי נוגדנים להפטטיס B והאם יש לי כמות מספקת או שעלי לקבל חיסון מכיוון שאני עדיין בבירור לכבד שומני, ללא כל רקע מתאים.
כמו כן רופא גסטרו אמר לי שעפ"י הבדיקות שצרפתי כאן באחד האימליים שלי אליך עלי לקבל חיסון. כמו כן עלי לבצע בדיקות נוספות
HBEAG
HBEAB
HBV DNA
PCR
אני מאד לחוצה ולא מבינה למה עוד בדיקות ובירור. האם אני נשאית של הפטטיס B?
מה הבדיקות הנוספות יגלו?
אני יכולה להתחסן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטטיס תשובות מעבדה נוספות שקיבלתי. - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/08/2011למרות הכבד השומני תפקודי הכבד שציינת תקינים ועברת כנראה הפטיטיס A ו B והחלמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטטיס BC AB TOT - תגובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי תגובתך בגוף ההודעה
שירה26/08/2011בגוף ההודעה לא קיבלתי את תגובתך, אלא רק כותרת הנושא -תגובה.
אם תואיל לציין מהי תגובתך לגבי האם לחסן ומה הסיבות?
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטטיס B
שירה28/08/2011פרופסור שלום רב
שאלה נוספת בבקשה:
לפי מה שקראתי בפורום לגבי אפטטיס B שאם נדבקתי בעבר, האם קיים סיכוי של מספר אחוזים להפןך באופן ספונטני לנשא?
אני מאד חוששת ולחוצה. מה דעתך עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטטיס B - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/08/2011לא , אם אינך חולה כרונית\נשאית לאחר המחלה לא תהיי כזומלבד מקרים חריגים של התפרצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפניותיי אליך בענין אנזימי כב
שירה26/12/2011פרופסור שלום רב
בהמשך למיילים קודמים שלי אליך בענין אנזימי כבד ובירור הפטטיס אם תוכל לראות את המיילים הקודמים שלי, אשמח, ובכל אופן להזכירך הנני בת 54. רזה מאד. ללא כולסטרול, ו/או שומנים בדם. בריאה בד"כ.
בחודש פברואר 2011 בבדיקות דם שיגרתיות התגלה אצלי GGT 77 (ערכי טווח הנורמה 36).
שאר אניזימי הכבד היו תקינים.
נשלחתי לבצע בדיקת אולטרסאוד בטן שהראה בכל זאת -כבד שומני בדרגה קלה.
בתחילת חודש מרץ 2011 ה-GGT ירד ל- 69 .
שאר אנזימי הכבד היו תקינים ((GOT, GPT).
שלושה שבועות בערך בסוף חודש מרץ 2011 ביצעתי בדיקות אלה וה-GGT היה בגבול הנורמה 34.
כמו כן שאר אזימי הכבד היו תקינים.
בחודש מאי 2011 כל אזימי הכבד היו גבוהים :
GOT 36 (טווח הנורמה 32).
GPT 39 (טווח הנורמה 33).
GGT 55 (טווח הורמה 36).
בחודש אוגוסט 2011 כל הערכים של אזימי הכבד היו תקינים.
בוצעה בדיקה להפטטיס A,B,C :
הפטטיס A IGG =חיובי.
הפטטיס CABTOT=חיובי
הפטטיס BSAB 2.64 שלילי.
שאר הערכים תקינים.
(התייעצתי אתך בזמנו לגבי הערכים של הפטטיס וציינת בפניי שאין צורך בקבלת בוסטר /חיסון מכיוון שנחשפתי כראה בעבר להפטטיס שהוא אינו פעיל, ראה אימלים קודמים שלי אם אפשר על פי המייל שלי.
לציין שהנני מבצעת פעילות גופנית מתונה. מכיוון שאני מאד רזה. כמו כן פניתי לדיאטנית בכל זאת ובמשך 9 חודשים אני אוכלת על פי הנחיותיה לשמירה על כבד שומני.
אין לי כולסטרול, אין סוכר, ולא שומנים בדם. הדיאטנית לא חושבת שיש לי בכלל כבד שומני.
היום ביצעתי שוב תפקודי כבד לאחר 5 חודשים ושוב תפקודי הכבד גבוהים
GOT =39 (נורמה עד 31).
GPT =48 (נורמה עד 34).
GGT =45 (נורמה עד 38).
מה זה אומר? אני לא מבינה את התנודות של תפקודי הכבד!!!\
זו השנה הראשונה שקורא לי דבר כזה. בעבר לא היו לי ביות בתפקודי הכבד.
בשנת 2009 עשיתי פעמיים אולטרסאוד בטן עקב בירור כליות ולא היה לי כבד שומני.
מה דעתך? אני מאד מודאגת, כנראה שלא עלו על הבעיה שיש לי, כי לא יתכן שפעם יהיה תקין ופעם לא. מה גם שאין לי גורמי סיכון. מה המלצתך?
האם יש קשר להפטטיס כלשהו? האם יכול להיות שיש לי כעת דלקת כרונית כפי שחושב רופא המשפחה? איזה בדיקות עלי לבצע?
תודה מראש על סבלנותך האדיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לענות לי בבקשה
שירה27/12/2011האם אפשר לקבל תשובות אני די לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהןג'ני23/08/2011
שלום,
אני בת 26, לפני חודש עברתי קולונוסקופיה בגלל תלונות על שלשולים וכאבי בטן חזקים, ואובחנתי כחולה במחלת קרוהן. בתוצאות הביופסיה נאמר כי מדובר בדלקת כרונית קלה של המעי.
לטיפול בדלקת התחלתי לקחת 4 גרם של רפאסל (2 גרם בבוקר ו2 בערב). לאחר 10 ימים של נטילת כדורים, הופיע חום מאוד גבוה שנמשך כ-4 ימים. החום ירד רק כשהפסקתי לקחת את הכדורים.
כשחזרתי אל הרופא, החלטנו שננסה עוד תרופה מאותה המשפחה והתחלתי לקחת 3.2 גרם של אסאקול (1.6 גרם בבוקר ו1.6 בערב). ושוב לאחר יומיים הופיע חום גבוה שירד רק כשהפסקתי לקחת את הכדורים.
לפי מה שהבנתי, השלב הבא הוא תרופות מדכאות מערכת חיסון והבנתי שלתרופות אלו יש תופעות לוואי חמורות יותר שאחת מהן היא העלאת הסיכון ללימפומה.
אני מאוד מפחדת לקחת את התרופות האלה ורציתי לדעת האם יש לי אפשרויות אחרות.
האם יש דרכים טבעיות לטפל בדלקת או שאולי תרופות אחרות שאני יכולה לנסות לפני שאני עוברת לדיכוי מערכת החיסון.
תודה מראש, ג'ני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרוהן - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/08/2011אכן אופציה סבירה לטיפול היאמתן רמיקד או הומירה. הסיכון הוא נמוך ביותר ואינו צריך להיות שיקול בטיפול קצר טווח ואפילו בארוך טווח .
באם את מתעקשת, ניתן להשרות רמיסיה ולהמשיך במניעה עם אימורן או 6MP
ניתן גם לנסות טיפול בסטרואידים (אם כי עדיף במחלה קשה יותר ויותר תופעות לוואי מרמיקד והומירה ) סיסתמיים כפרדניזון או כאלה הנספגים פחות כבודזוניד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ג'ני25/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירויותחן23/08/2011
זמן רב אני סובל מעצירות כרונית, הייתי אצל רופאים רבים אשר אמרו לי לאכול שזיפים, לשתות סיבים("נורמלקס") לאכול סלט ולשתות הרבה מים.
שום דבר לא עזר....
השתן שלי יוצא צהוב למרות היותי שותה ללא הרף והעצירויות לא חולפות, הייתי מעוניין לדעת אילו בדיקות אפשר לערוך למשל תפקודי המעי הגס ,המעי הדק וכו.... בבקשה נא להפנות תשומת לב הבעיה גורמת לפיסורה מתמשכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירויות - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/08/2011חשוב הגיל, משפחתיות וכמות היציאות, העדר מחלות רקע או תרופות עוצרות.
כדאי להוסיף גם הליכה יומיומית לרפרטואר שיכולה מעט לעזור. אם בעיתך מצדיקה מבחינתך בירור ממושך ולא נעים עם הצלחה טיפולית בחלק מהמקרים, יש לבצע קולונוסקופיה תחילה ולאחריה שורת בדיקות כולל בדיקת תנועת סמנים במעי הגס שבגדול תבדיל בין תנועתיות איטית לטנסמוס (סגירה לא מכוונת של הסוגר במקום פתיחתו). הבירור יכול לכלול חלק או את כל הבדיקות הבאות בדיקת הדפקציה ע"י פליטת מעין בלון, מנומטריה של פי הטבעת , US שלו וכיוב'. במידה ואובחנת כסובלת מטנסמוס ניתן להועיל עם ביופידבק שילמדך להרפות הסוגר.
מדובר בבדיקות לא נעימות ובטיפול מורכב ולכך נכונו מכונים ספיציפיים המתעסקים בכך (ד"ר בירגבל בשיבא וד"ר טיומני באיכילוב ואחרים). הנושא הוא למעשה תת תחום של רפואת גסטרו שמצריך בקיאות ספיציפית. במידה ואינך מעונין בבירור ניתן לעלות ללקסטיבים רציניים יותר כמו לקסדין ודומיו ואחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיהאיילת מהמרכז23/08/2011
היי
אני יודעת שהתשובות לשאלות בפורום אינן בחזקת יעוץ ואינן מחליפות חוות דעת של רופאים בקהילה.
אני צריכה לעבור בשבוע הבא בדיקת אנדוסקופיה של דרכי העיכול העליונות.
יש לי כמה שאלות שהתשובות עליהן יכולות לעזור לכל נבדק עתידי: 1. האם מותר לקחת ריתמקס ונורמיטן 4 שעות לפני בדיקת אנדוסקופיה?
2. אני מעונינת לחזור לעבודה לאחר הבדיקה , הווה אומר לעבור את בדיקת האנדוסקופיה ללא טישטוש ו/או הרדמה האם זה מומלץ?
3. אני מבינה שצריך להפסיק נטילת אספירין 4 ימים לפני הבדיקה, השאלה מתי ניתן ליטול אספירין לאחר הבדיקה.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/08/20111 .מותר, אם כי בהחלט עדיף 7-8 שכעות טרם הבדיקה, אולחילופין מיד אחריה
2. ניתן לבצע את הבדיקה ללא כל טשטוש, פונקציה של יכולתך לסבול אי נוחות קצרה.
3. ניתן ליטול אספירין שעה לאחר הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
איילת מהמרכז23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהמיכל22/08/2011
שלום,
אני בת 39 וכבר מעל ל 10 שנים סובלת מבקע סרעפתי גדול ורפלוקס מאסיבי שאובחן
בכל בדיקות המונומטריה.
אני לוקחת את התרופה קונטרולוק במינון הכי גבוה, וגם מוטיליום שלא ממש עוזרת.
אני מופנת לניתוח לתיקון הרפלוס והבקע, אבל בשל מצב בריאותי לא כל כך טוב
מלבד הבקע אני כל הזמן דוחה את הניתוח.
רציתי בבקשה לברר:קראתי שברגע שאין מספיק חומצה בקיבה אז יכולים להווצר חיידקים וזיהומים מאוד לא טובים במעיים.
האם ניתן לבצע דרך קופת החולים בדיקת צואה לחיידקים, פרזיטים וכו'?
בשנים האחרונות אני סובלת מעייפות שמאוד מקשה על התפקוד.(שאר בדיקות הדם תקינות)
האם יכול להיות קשר בין חוסר החומצה בקיבה לכך שהעיכול לא תקין ובעצם הגוף לא מקבל את הויטמינים והמינרלים שהוא צריך בכמות הנכונה בשל כך?
והאם לכן יכולה להיות העייפות?
תדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/08/2011העייפות אינה קשורה בתרופות נוטלות החומציות כנראה את יכולה להחליפן ולראות אם יש שינוי. אין צורך בבדיקות צואה מניעתיות ואין להן ערך אכן מסיבות שונות מינון גבוה של תרופות כמו לוסק אינו מומלץ אלא אם כן אין ברירה (סבלוהתווית נגד לניתוח) זאת בשל החשת אוסטיאופורוזיס וזיהומי דרכי נשימה מרובים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוני בתוצאותאפי21/08/2011
בבדיקת אולטרסאונד התגלה אצלי כבד שומני במרקם לא אחיד באונה הימנית ממצא 17 ממ עם גבול הפואקוי לובולרי טיבו של הממצא לא ברור האם spared liver אוקשרית סולידית המלצה לסי טי ואכן תוצאות הסי טי רשום הכבד והטחול בגודל תקין ללא ממצא פוקלי ולסיכום כתוב סריקה תקינה השאלה שלי איזה בדיקה יותר מהימנה מכיוון שהתוצאות נראות לי ממש הפוכות וגם כתוב בסי טי שהטחול והכבד במרקם הומוגני שלא כמו האולטרסאונד שכתוב מרקם לא אחיד אשמח לתשובה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוני בתוצאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/08/2011כללית אמינות די דומה אם כי לכבד שומני יותר אמינות לUS כנראה מדובר באמת באזור חוסר פיזור שומן ספק אם יש טעם בבדיקה נוספת כMRI לאור הCT לכל היותר US ביקורת בעוד 6 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת אחרי קולונוסקופיהלילך21/08/2011
שלום רב,
שבועיים אחרי ביצוע קולונוסקופיה עקב שילשולים נמשכים נלקחו לביאופיסה מספר כיבים במעיים – עדיין אין תשובה .
התחושה שאני מרגישה אחרי ביצוע קולונוסקופיה זה כאילו דרדור , רוטט בתוך הגוף –בזמן הישיבה , מנוחה ת אחרי אוכל – זאת אומרת אחרי כל פעולה גופנית הרטוט הזה מזיז לי את הגוף – הגוף רוטט.
האם זאת יכולה להיות תופעת מעים לקולונוסקופיה ?
האם זה יעבור ?
ביצעתי כל הבדיקות : דם , us , א.ק.ג - הכל תכין
ניתן לצין שדופק שלי קצת מהיר – אז התחלתי את רדלין להורדת הדופק .
גם בזמן שהדופק תקין – מרגישה את הרטטות בתוך הגוף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת אחרי קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/08/2011התופעה נשמעת פונקליונאלית, בת חלוף ואינה מדאיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממושכיםרינת21/08/2011
שבוע טוב,
הבת שלי בת 12 סובלת כשלושה שבועות בערך מכאבי בטן לסירוגין, צרבת ובחילות כמו כן גם מתאבון ירוד.
יש לציין שלא מקיאה ולא משלשלת!
נשלחה ל U.S כליות דרכי שתן- יצא תקין
וגם לU.S בטן עליונה שהכל יצא תקין למעט:
חלל פריטוניאלי-נוזל חופשי בכמות מועטה באגן, מעבר לכמות פיזיולגית.
קשרי לימפה בשורש המזנטריום, בגודל עד 0.9 ס"מ.
אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות בחלק העליון.
לא הודגם תוספתן בבטן תחתונה ימנית, האזור לא רגיש בבדיקה.
כמו כן נשלחה גם ל U.S גינקלוגי-אגן קטן-שיצא תקין.
הילדה ממשיכה להתלונן ולסבול מכאבי בטן ואני חסרת אונים..
מה ניתן לעשות? יש עוד בדיקות שצריכה לבצע?
(בדיקות דם יצאו תקינות)
תודה מראש
אמא מודאגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ממושכים - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/08/2011כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים, הסיפור יכול להיות בעקבות מחלה נגיפית-לימפאדניטיס מזנטריאלית או לאחר דלקת מעי חידקית-עונתית.וכד. כדאי לבצע גם בדיקות צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות אצל אמי בת ה-53דניאלה19/08/2011
שלום רב,
אמי בת 53 ובשנתיים האחרונות סובלת מתופעות שלא נמצאה להן סיבה רפואית רשמית והיא חושבת שזה משינויים הרומונליים ואולי כיב בקיבהאו משהו בסגנון.
אחת לכמה זמן, יכול להיות פעם בשבועיים או פעם בחודש ולעיתים פעם בחודשיים, יש לה כאבי בטן חזקים בכל הבטן בעיקר בקיבה העליונה, בחילות,חולשה, כאבים חזקים בחזה ובגב, בא לה להתעלף, יש לה כאב ברום הבטן וכאילו צורב לה שם. התסמינים באים ונעלמים כמו שבאו.אם היא אוכלת משהו חריף התסמינים מחריפים ויכולים להימשך ימים וגם שבוע.
כשכואב לה היא חשה חולשה בכל הגוף וקשה לה לתפקד כאילו חולה.
מה זה יכול להיות? האם אולקוס או משהו דומה יכול לבוא וללכת?
וחלילה, יש סיכוי שזה סרטן קיבה או משהו חמור כזה?
מה ניתן לעשות ואיזה בדיקות יש לבצע?
תודה מראש, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אצל אמי בת ה-53 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק20/08/2011קשה לתת איבחון דרך הפורום.
כדי שתבדק אצל רופא גסטרו ולבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)