מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןל03/10/2011
ד"ר שלום
לפני מספר ימים(כבר שבוע) החלו אצלי תסמינים של דלקת בשתן (שתן עכור , שתן בריח של חמוצה וכד')דיברתי עם הרופאה אמרה שיש צורך לקחת אנטיביוטיקה טרם קבלת התשובות של התרבית , עוד לפני לקיחת האנטיביוטיקה החלו אצלי כאבי בטן תכופים , שלשול , צואה מלווה ברירית לבנה /צהובה חוסר תאבון , קימה מתוך שינה לשירותים , מה עליי לעשות , גם היום עדיין ישנה רירית מוזרה בצואה .
היום קיבלתי את תשובות השתן ואכן היה חיידק - אי קולי , איני יודעת מה לעשות ?
האם יכול להיות קלקול קיבה כל כך הרבה ימים ? וירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/10/2011ההסתמנותנשמעת כשייכת לזיהום בשתן כולל מעט שלשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ל09/10/2011סיימתי לקחת את האנטיביוטיקה
ביצעתי תרבית צואה - שלילית לאנטרטוגנים
ישנה הטבה בכאבי הבטן , אך עדיין הצואה רכה ושילשולית עם מרקם לבן
האם השליליות בתרבית מרמזת כי אין חיידק בקיבה ?
האם יתכן כי יש הליקובקטר ? יצויין כי לחברי היה חיידק זה - ואיננו גרים יחד ,
הרופאה אמרה שאין צורך לעשות את הבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תכשיר נגד התקרחות על הכבדנון03/10/2011
שלום רב,
בבדיקה דם שגרתית שביצעתי נמצאו החריגות הבאות: רמת
ALT בגובה 125
AST בגובה 50
ביצעתי בדיקת דם נוספת והממצאים היו דומים. ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שנמצא תקינה ללא חריגים ובדיקות וירוסים שכמו כן נמצאו תקינות.
רופא המשפחה שלי המליץ לי להפסיק טיפול בתכשיר נגד התקרחות מסוג מינוקסידיל 5 מתוך השערה שלו כי זה הגורם המשפיע על כך.
לאחר כ-4 חודשים (בהם הפסקתי את הטיפול בתכשיר) ביצעתי שוב בדיקת דם. ALT היה בגובה 55. AST תקין בגובה 30.
רופא העור איתו התייעצתי טען כי אין כל קשר בין התכשיר לשיער לאנזימים אלו.
שאלתי היא כזו:
1. האם אכן קיים קשר בין תכשירים להצמחת שיער (מינוקסי או פרופסיה) לבין האנזימים הללו?
2. מהי המלצתך - האם ניתן לחזור ליטול תכשיר זה או כדורי פרופסיה.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תכשיר נגד התקרחות על הכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/10/20112 התרופות דווקא אינן ידועות כלל כפוגעות בכבד, אם כי כל תרופה עקרונית יכולה לגרום לכך .יתכן שהיתה לךמחלה ויראלית חולפת שגרמה להפרעה שחלפה או אף תרופה אחרת. בכ"ז לאור ההארעות למרות תמימותן הכבדית הידועה, הן חשודות פוטנציאליות אם כי מינוקסידיל מקומית כמעט בלתי אפשרי כחשוד. קפיצת אנזימים חוזרת אם החשיפהתוכיח זאת-אך איני ממליץ על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בכבד ובמעיםללי03/10/2011
אני בת 27 וסובלת כ-5 שנים מבעיות מעיים קשות (בעיקר כאבי בטן) שאובחנו כמעי רגיז.
לפני שנתיים גילו לי ציסטה אדנומה ענקית בכבד ובדרכי המרה וכרתו אותה בניתוח פתוח עם כיס המרה.לפני חודשים היתה לי צהבת חסימתיתשנגרמה מפוליפ מרתי שחסם את צינ ור המרה השמאלי ועברתי ניתוח כריתת אונה שמאלית.
מה יכולה להיות הסיבה לכל התופעות הללו ומה אני יכולה לעשות שלא יקרו לי דברים דומים בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בכבד ובמעים - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2011מדובר בשתי בעיות לא שכיחות שלפי הסיפור כנראה שאין קשר ביניהן וסביר שלא ישנו בהנחה סבירה מאד שהן שפירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ללי04/10/2011תודה על התשובה.
כמה זמן אחרי ניתוח לכריתת אונה ניתן להכנס להריון?והאם צפויים סיבוכים מיוחדים בהריון אחרי כזה ניתוח ועם צלקת כ"כ גדולה(35 ס"מ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/10/2011לדעתי מספר חדשים לאחר מכן ולכל היותר שנה-נשמע בטוחדיו. איני צופה סיבוכים מיוחדים-יש לך די רקמת כבד תפקודית לכמה הריונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום
ללי05/10/2011תודה על התשובות.עוד שאלה קטנה:האם חודשיים אחרי ניתוח כריתת אונה מותר לי לצום ביום כיפור או שזה יכול לסכן אותי ? (היו הרבה סיבוכים אחרי הניתוח של דלף מרתי ואבצסים ואני עדיין חלשה וכאובה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/10/2011אין התווית נגד אך אם את עדיין חלשה ומתאוששת, אני ממליץ בפה מלא להמנע מצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לבנות כמו חוטיםרז03/10/2011
לאחרונה שמתי לב שסביב היציאות שלי יש כמו מן חוטים לבנים ולפעמים החוטים האלה יוצאים ללא יציאה, זה נראה כמו כדור צמר לא מסודר, כמו שורש כזה... בצבע לבן.
מה זה יכול להיות?? אני מאד מאד מפחדת.
יש לציין שיש לי קנדידה חוזרת בנרתיק. זה קשור? יכול להיות שיש לי את פטריית הקנדידה גם במעי? ואם כן, השורשים האלה מצביעים על מצב חריף במיוחד? מה אני צריכה לעשות??
בבקשה עזרו לי
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לבנות - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2011הרגעי אין קשר לקנדידה בנרתיק יתכן שמדובר בתולעים וכדאי לבצע בדיקת צואה בכל מקרה אין מדובר בשום בכיה רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההרגעה. אעשה בדיקה.
רז03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותתהל02/10/2011
אני מאושפזת בבית החולים עקב בעית תת-תזונה...בעקבות דיאטה חריפה שעשיתי.
הגעתי למצב גופני ירוד,עם דופק איטי מאוד והתחילו לי בטיפול של זונדה כדי לייצב את מצבי.
לאחר מספר שבועות,כשהדופק קצת עלה,עליתי במשקל והרגשתי טוב יותר..הוחלט שאני אתחיל לקבל תזונה דרף הפה.
במסגרת הדיאטה שעשיתי היו לי הקאות,יזומות בתחילה,ולאחר מכן הקאות לא רצוניות ובלתי נשלטות,אחרי כל מה שאכלתי.
אחרי הזונדה שקיבלתי בבית החולים הוצב מצבי והוחלט שאני אוכל תזונה רגילה דרך הפה...אך שוב לא הצלחתי להשתלט על ההקאות..
למרות כל הרצון הטוב שלי לעלות במשקל ולהבריא ולצאת מבית החולים.
עשו לי כל מיני צילומי רנטגן,על מנת לבדוק אם יש חסימה בוושט...וע"פ הצילומים הכל תקין.
הרופאים לא יודעים להסביר את התופעה.בתחילה חשבו שאולי זה נובע מכך שאני עדיין רוצה לרדת במשקל.
אך לאחר שישבו איתי וראו כיצד אני מנסה ומשתדלת לבלום את הבחילות,פליטות וההקאות.וכיצד אני לא שולטת בזה,
שללו את הדעה הזו.
רופא אחד טוען שיכול להיות ששוער הקיבה נחלש...השאלה:איך באמת אפשר לדעת אם זה נכון?
והאם יש דרך לטפל בכך,במידה וזה נכון?
ומה דעתך על הבעיה?!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011הסיפור נשמע פונקציונלי כנראה על רקע אנורקסיה נאורוזה או בולמיה...ביחוד אם את צעירה כפי שאת נשמעת. ק\שה לחוות דיעה על סמך ידע כה מועט עם מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקינות אבל עדין כואבאורנה02/10/2011
שלום ד"ר אני סובלת מכאבים עזים בקיבה כבר 5 חודשים. עשיתי פעמים בדיקת נשיפה יצא תקין. עשיתי אולטרסאונד בטן יצא תקין. לפני כשבועיים עשיתי גסטרוסקופיה וגם יצא תקין, אבל אני ממשיכה לסבול מכאבים בקיבה, טעם רע בפה וחולשה.
מה לעשות???.???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות תקינות אבל עדין כואב - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011כדאי לשקול נסיון טיפולי בלוסק או אומפרדקס ולראות אם יש הטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב02/10/2011
בשנת 2010 היו לי כאבים בצד ימין של הבטן ובאותה תקופה החלה לי תופעה של המעי הרגיז שנמשכת עד היום אבל לא כל הזמן. באותה תקופה נשלחתי לבדיקות דם ואולטרסאונד והכול היה תקין. כעת שוב נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד של בטן תחתונה ועליונה כולל כליות ושוב יצא שהכול תקין . אני מתפקדת ויש לי תיאבון. מה זה יכול להיות ? מעי רגיז? יש לציין כי הרופא גם אמר שזה כנראה מעי רגיז והוא גם בדק לי את הבטן כבדיקה שגרתית ויצא שהכול תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011אם יש גם שינוי ביציאות, כאב בטן שמשתפר ביציאה העדר כאב לילי ובדיקות דם תקינות קרוב לוודאי שהצדק עמם, אם כי כדאי לשקול שלילת קרוהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכהמישהי30/09/2011
שלום רב,
יש לי יציאות רכות כל יום בדרך כלל מייד כשאני מתעוררת משינה, ולפעמים גם אחר הצהריים.התזונה שלי עשירה בירקות פירות ודגנים מלאים. האם זה קשור לכך שהיציאות של רכות?
ובנוסף, ביומיים האחרונים, הצואה שלי היתה בעלת גוון ירקרק, וכשניגבתי היה על הנייר צבע צהוב ממש, בניגוב השני כבר לא היה כלום.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רכה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011כל יציאה שאינה מהווה חריג מהיציאות \בזמן האחרון ואיןבה דם או צבע שחור הינה תקינה ומעידה בד"כ עלהתזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנידוד30/09/2011
שלום ד"ר
קיבלתי את התשובה שלך ואני מודה לך על התשובות
יש לי עוד מספר שאלות בנושא :
1.האם המחלה של שומן בכבד כמו שמצאו לי מסוכנת ?
2.האם יש סיכוי שהכבד יחזור למצב הקודם האם השומן בכבד יעלם ?
3.האם יש טיפול או סוג של דיאטה לטיפול בשומן בכבד ?
אם תוכל לענות לשאלותיי אודה לך מאוד
שנה טובה ותודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011שומן בכבד הינו שכיח מאד וכשאין פיברוזיס ויורדים במשקל הסיכון נמוך והשומן אכן יכול להעלם מהכבד, התיעץ עם דיאטנית כדאי להוריד שומנים וסוכרים בדיאטה ופשוט לרדת במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזא29/09/2011
שלום,
אני כבר כמה שנים סובלת מעצירות ושלשולים לסירוגין וכאבי בטן באופן קבוע
עברתי בדיקת קולונוסקופיה חלקית על לקולון הימני לפני כחצי שנה שיצאה תקינה ועברתי אנדוסקופיה שהראתה דלקת קלה בקיבה
הבעיה היא שבזמן האחרון שמתי לב שמדי פעם יש באסלה מן הילה אדומה אך ורק מסביב לצואה, לא ראיתי שום סימנים של דם בנייר טואלט או בצואה עצמה זה ממש מלחיץ אותי
האם זה משו תקין? מה זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011איני יודע מה זו הילחה אדומה . אם יש דם אין זה תקין אךלפי תאורך מדובר בספק דם. בצע ליתרבטחון 3 בדיקות דם סמוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
בוריס02/10/2011אגש לרופא המשפחה לבקש בדיקה לצהבת B .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה פתאומית בתפקודי כבד AST ו ALTבוריס29/09/2011
שלום רב.
אני בן 28, בריא ומרגיש טוב ברוב הזמן.
החלטתי להיבדק בבדיקת דם וגילו לא עלייה חדה בתפקודי כבד.
ראה בדיקה -
כשבוע ובהתייעצות רופא הופניתי לבדיקת דם שנייה:
אולטרה סאונד:
הדם לא נלקחו בסמוך לפעילות ספורטיבית כלשהי.
לדעתך, מה יכול לגרום לעליה ב AST ו ALT כאשר הכל תקין?
בבדיקה השניה רואים שהרמות האלו ירד וקצת.
תודה רבה על התייחסותך,
בוריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה פתאומית בתפקודי כבד AST ו ALT - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011אשמח אם תכתוב את תשובת הבדיקות והUS שנית מאחר ואינן מופיעות במכתבך. אם הסרולוגיה לB C שלילית ואינך שותה אלכוהול הרי כבד שומני הוא הסיבה השכיחה להפרעה קלה בתפקודי כבד. מה משקלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאעלה את התוצאות כתמונות- תוצאה I
בוריס01/10/2011מצורף:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שבוע נבדקתי שנית - משקלי 72
בוריס01/10/2011עם גובה של 170 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוצאת בדיקת אולטראסאונד:
בוריס01/10/2011אני לא נוהג לשתות אלכוהול ולא נוטל תרופות באופן קבוע.
תודה רבה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוצאת בדיקת אולטראסאונד: - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011הבדיקה אינה מעידה על כבד שומני חשוב לוודא כמה זמן ההפרעה, להשלים בדיקות סרולוגיה בדברים שוליים יחסית כמו איסוף שתן לנחישת, משק ברזל וכד אם ההפרעה קיימת כבר מספר חדשים ואין תרופה חשודה (כזו שאפילו הופסקה כבר
), ניתן לשקול למרות היות ההפרעה מתןנה ניקור כבד אך עדיף כמובן לעשות זאת רק אם משך ההפרעה כחצי שנה ואין שיפורוהסרולוגיה כולה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
בוריס11/10/2011עשיתי בדיקת דם שלישית.
התוצאות:
האם יש לי סיבה לחשוש?
רמת ה ALT הקודמת היתה 106 ולפני זה 150.
רמת ה AST הקודמת היתה 52 ולפני זה 77.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
בוריס11/10/2011עשיתי בדיקת דם שלישית:
רמת ALT היום היא 97. בבדיקה השניה - 106 . בראשונה - 150.
רמת AST היום היא 54 . בבדיקה השניה - 52 . בראשונה - 77 .
ראה תוצאות נוספות:
מה לדעתך הגורם לעליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה
בוריס11/10/2011עשיתי בדיקת דם שלישית:
רמת ALT היום היא 97. בבדיקה השניה - 106 . בראשונה - 150.
רמת AST היום היא 54 . בבדיקה השניה - 52 . בראשונה - 77 .
ראה תוצאות נוספות:
מה לדעתך הגורם לעליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ניסיון
בוריס11/10/2011תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שבוע נבדקתי שנית - משקלי 72 - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011חסרה סרולוגיה לB- י HBs
סיכוי סביר לכבד שומני-האם נעשה US.? ליפידוגרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לתזונה טבעונית, כמון ושלשולדנה29/09/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי לתזונה טבעונית כמעט לחלוטין (עוף/בשר פעם בשבוע, ללא מוצרי חלב וביצים). לפני כן אכלתי בשר כל יום, מוצרי חלב וביצים.
במסגרת ה"טבעונות", בישלתי את הקטניות עם כמויות גדולות של כמון (כפית וחצי על 250 גרם קטניות).
עם הזמן הצואה התחילה לצאת בחתיכות קטנות יותר, ולבסוף בשלשול.
כיום, המזונות הבאים מתעכלים טוב (ללא כאבי בטן, צואה תקינה ואחידה פעם ביום): בשר אדום, עוף, חלבון ביצה, מוצרי קמח כמו לחם (לא שיפון), פסטה, שיבולת שועל, הפירות מנגו, ענבים ובננות, וכן שקדים ואגוזים.
מזונות שעושים לי שלשול: אורז, קטניות, קפה, אגסים, אבטיח.
ירקות לא בדקתי.
רופא המשפחה שלי טען ש"הוצאתי את המערכת מאיזון" כתוצאה מהשינוי הפתאומי בתזונה בצירוף הכמויות הגדולות של הכמון, והמליץ שאתמקד בחלבון מהחי במשך כשבועיים, בהנחה שהבעיה תחלוף מעצמה.
ליתר ביטחון שלח אותי לבדיקות (דם בלבד, ללא שתן או צואה). אלה החריגות מהנורמה (לא ניתן לכלול את כל התוצאות מפאת אורך ההודעה):
PLATELETS 147.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........
MCH 33.10 PG ( 27.00- 33.00) (.........)*
CPK 653.00 U/L ( 32.00- 294.00) (.........)*
אציין שאני מתאמן במשקולות בחדר כושר.
מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לתזונה טבעונית, כמון ושלשול - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011אין כל רע בדיאטה טבעונית כזו מה עוד שיש בה בשר פעם בשבוע כך שאינה טבעונית באמת CPK מוגבר יש לך מאימוני המשקולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הפטיטיס-דחוף!דנה26/09/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 11 ורופאת הנשים שלחה אותי לבדיקות וביניהן להפטיטיס.
בתוצאות יצא HEPATITIS C Ab Low Positive והרופאה קצת נלחצה ושלחה אותי לבדיקה חוזרת, שגם בה יצאה את אותה התוצאה.
מה זה אומר? מה ניתן לעשות? האם זה מסוכן?
חשוב לציין שלא קיבלתי עירוי דם למיטב ידיעתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הפטיטיס-דחוף! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/09/2011יתכן ורק יתכן שהיה לך חשיפה ל hcv.
יש צורך לבדוק אנזימי הכבד ובדיקה של hcv pcr.
לאחר מכן מציע להפנות לרופא גסטרו וכבד להמשך ביור והסברים.
דרך אגב hcv לרוב לא עובר בהריון ולידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה26/09/2011תודה על התשובה המהירה!
לפי בדיקות הדם, אנזימי הכבד תקינים, אפילו בגבול התחתון.
LDH מתחת לנורמה (אם קשור בכלל).
אז יתכן ואין לי כלל את הנגיף ומדובר בטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2011יש 3 אפשרויות
1- עטות מעבדה
2 היה לך הנגיף והוא חלף לבד שקורה ב20% של האנשים
3 יש דלקת בכבד אבל קלה.
לכן יש חשיבות להמשיך אצל רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בליעת בריום+2 שאלותאורטל26/09/2011
תוצאת בדיקת בליעת בריום:
הבדיקה : צלום מערכת עיכול - ושט, קיבה ותריסריון
.מעבר חופשי לאורך הוושט ללא עיכוב
.לא הודגמה הרניה סרעפתית
.לא הודגם רפלוקס
.קיבה עם גבולות תקינים
.הודגם מעבר חופשי לאורך התריסריון
2 שאלות יש לי לשאול:
1) האם לפי הממצאים יש לי דיספגיה/אספירציה?
2) האם ניתן לגלות קנדידה לאורך הושט בצילום בליעת בריום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בליעת בריום+2 שאלות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/09/2011הצילום תקין.
לא ניתן לרוב לראות קנדידה בושט בצילום ולמעשה זאות מחלה קר באנשים עם פגיעה קשה במערכת החיסון כמו aids למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוף קיבהגיל26/09/2011
שלום, לאחר 3 שנים בהם אני סובלת מהתקפים חזקים של כאבים פתאומיים בבטן העליונה הופנתי לשיקוף RF לקיבה ותריסריון.
עשיתי בדיקת דם לבדיקת חיידק הליקובקטר והבדיקה יצאה תקינה.
שאלתי היא מהי בדיוק בדיקת השיקוף ואיך היא מתבצעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקוף קיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/09/2011נותנים לך לשתות חומר כמו סיד ובולעים אותו. לאחר מכן עושים צילום של מערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
גיל26/09/2011איך הצילום נעשה? כמו רנטגן? בעירום מלא? חשוב לי לדעת לפני בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/09/2011הצילום ברנטן ולא בעירום מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)