מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בבליעה , בהריון שבוע 22אפרת25/09/2011
שלום רב
אני בהריון בשבוע 22 מזה כחודש וחצי הרגשתי קושי מוזר בבליעה לאט לאט זה הלך והחמיר
פעמיים נחנקתי וממש נתקע לי האוכל בעלי טפח לי על הגב שמתי אצבעות והקאתי .
אני צריכה ממש ללעוס את האוכל כמו תינוק עד שיהפוך כמו גרבר
במידה ולא עושה זאת לגמרי נתקע לי במעבר האוכל ונורא כואב לי תוך איזה 20 שניות בערך זה נפלט לי המפה עם חומר לבן סמיך ורק מה שנתקע יוצא .
היום עשיתי בדיקת הליקובטור , האם יש סיכוי שיש לי את החיידק במידה וכן מה אפשר לעשות בהריון ?< כמו כן יש לי צרבות לא כל היום מידי פעם או בלילה יש לי צרבות חזקות גם כן לא כל יום .
\ה ממש משבש לי את החיים אני כל כך אוהבת לאכול ומצד שני מפחדת
מה אפשר לעשות ?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעה , בהריון שבוע 22 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/09/2011כמובן המצב לא תקין.
ההריון מקשה על הבירור כי עדיף לא לעשות גסטרוסקופיה במהלך ההריון.
יש סבירות שקשור לרפלוקס של חומצה לושט עם דלקת בושט.
מציע נסיון טיפולי עם כדור כמו לוזק שאפשר לקחת בשלב שלך של הריון.
בכל מקרה כדי להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אפרת26/09/2011תודה רבה לך ד"ר
שנה טובה וחג שמח !
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אפרת26/09/2011עשיתי בדיקת נשיפה (הליקובטור) האם יהיה אפשר לדעת אם יש לי דלקת בווסט ?
או שהבדיקה רק מגלה המצאות החיידק ?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/09/2011הבדיקה מגלה רק נוכחות של החיידק.
לבדוק דלקת בושט צריך לעשות גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדסקופיה בהריון
אפרת28/09/2011האם יש אפשרות לעשות את הבדיקה הזו בהריון ?
קיבלתי תוצאות הבדיקה של הליקובטור יצא שליש קטן מחמש
המצב שלי ממשמחמיר כואב לי ושורף לי נורא בסוף לוע הגרון בפנים וגם קצת בכיבה
קראתי שהמצב ממש יכול להחמיר אם לא תופסים בזמן יש לי תור לגסטרולוג רק ביום רביעי בערב, האם אתה ממליץ להתפנות לבית החולים ?
תודה מקרב לב
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדסקופיה בהריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/10/2011אין כל דחיפות בבדיקת גסטרואנט. ואיני רואה כל הכרח בגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011הבדיקה רק מעידה על קיום חידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- blastocystis hominis להיפטר מטפילישעיהו24/09/2011
שלום רב
בבדיקת צואה שעשיתי נמצא טפיל זה ורציתי לשאול האם תופעות של גזים
ובטן נפוחה וכאבים לעיתים בבטן עליונה קשורים לטפיל זה בצעתי אולטראסאונד
בטן עליונה לא נמצא כל ממצא .
קבלתי מהרופאה את התרופה מטרוגיל metronidazole האם היא תעזור לי
להפטר מהטפיל כמו כן רציתי לדעת האם זה מדבק.
תודה
מחכה לתשובה בהקדם
ישעיהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר blastocystis hominis - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/09/2011בדרך כלל לא מטפלים בזה אם החולה בריא ולא עם פגיעה במערכת החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוטסטאירן ת.23/09/2011
שלום רב, אמא שלי חולת הפטיטיס C והציעו לה לעבור בדיקת פיברוטסט במקום ביופסיה על מנת להחליט האם להתחיל בטיפול נוסף. ניסיתי למצוא מחקרים על אמיתות הבדיקה והתקפות שלה אולם כולם היו נכונים ללפני כמה שנים. האם תוכלו לתת לי תשובה על אמינות ותקפות בדיקה זו היום, ומספר מילים לגבי אופן ביצועה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברוטסט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/09/2011פיברוטסט היא בדיקה יחסית אמינה למחלה מתקדמת יותר - פיברוסיס דרגה f3 ו4f מתוך 4.
אם מדובר על טיפול חןזר אז יתכן הרופאים רוצים לבדוק אם f3 ו4 על מנת לתת טיפול חדש במסגרת טיפול חמלה.
אם לא אני מקווה שהטיפול החדש יהיה בסל בשנה הבאה.
יש להתייעץ שוב עם הרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, שאלה נוספת
אירן ת.28/09/2011הרה של מחלת ההפטיטיס C של אימי היא f4. מה זה אומר? מה ההשלכות של זה ומה הטיפולים האפשריים? יש לציין שנכון להיום היא עובדת ומתפקדת באופן מלא, אם כי מתעייפת מאד, במיוחד לקראת סוף היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, שאלה נוספת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2011f4 מצביעה על מחלה מתקדמת
יצריך לשקול טיפול.
בגיל מבוגר יותר הטיפול יכול להיות קשה ודרוש שיקול דעת של הרופא כבד המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנידוד23/09/2011
שמי דוד בן 76
חולה כרוני לוקח הרבה כדרוים לטיפול בהרבה מחלות
לוקח ליפיטור 80MG עקב כולסטרול גבוה כדי לאזן את הכולסטרול
יש לי בעיות לב וסכרת מאוזן
לפני שנה עשיתי בדיקת U.S בטן ומצאו לי בכבד -"לא מוגדל מרקמו מעט היפראקוני מהרגיל
יתכן על רקע הסננה שומנית ,לא הודגם ממצא פוקאלי חשוד ."
לפני שבועיים שוב עשיתי בדיקת US בטן ומצאו את אותה תשובה כמו קודם
כל יום שישי אני שותה מעט יין אדום ולא שותה משקאות חריפים אחרים
אבקש לדעת מה מצבי מבחינת הכבד לאחר בדיקות ה U.ד שביצעתי ,
ומה זה אומר הסננה שומנית
שנה טובה ד"ר
מחכה לתשובה בנושא
בתודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011לפי מחקר אחד שביצעתי עד 40% של אנשיפ מעל גיל 80 עם כבד שומני.
יש לך כמראה בעיה עם שומנים בדם עם אתה לוקח מינון כה גבוה של ליפיטור.
במידה שתפקוד הכבד שמור אז אפשר להמשיך עם מעט יין.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירי גוף לחולי צליאקרקפת23/09/2011
שלום רב,
אני בת 36 ואני מאובחנת כחולת צליאק א-סימפטומטית מזה 5 שנים.
רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות בנוגע לתכשירים כדוגמת קרם גוף וקרם לחות.
ישנם הרבה מוצרים שמכילים ויטמין E או שרשום שהמוצר מכיל טוקופריל, ואני לא יודעת איך להתייחס לזה.
האם מותר לי להשתמש במוצרים האלה?
בברכת חג שמח ושנה טובה,
רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי גוף לחולי צליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011לדעתי כן- אין חשיפה למערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושג מבדיקה שלא מובן לילא מבינה22/09/2011
למנהלים היקרים שלום :)
לאחרונה נבדקתי אצל גסטרואנטרולוג וכחלק מסיכום הבדיקה נכתב משהו שאני לא מבינה מה הוא.. יש לציין שבדיקה מעמיקה במחוזות גוגל לא העלתה דבר, ולכן פניתי לפורום:
המונח הוא "periumbilical sclerodermatome t10-t12, and as well in the paravertebral area".
המונח הספציפי אותו חיפשתי ולא מצאתי הוא ה"סקלרדורמטום".. בזכות ידע (מועט) שיש לי באנטומיה, הבנתי את משמעות המילים המתארות את האזורים המדוברים, אך לא מצאתי פירוש למילה זו..
אשמח לעזרה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושג מבדיקה שלא מובן לי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011אני גם לא מכיר הביטוי- נראה ליש שמובר על אזור צלקתי בעור במקרה הזה סביב לתבור.
נשמע כמו ממצא ברנטגן ללא חשיבות קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורם לצרבת ?ישראל22/09/2011
ערב טוב,
היום אחה"צ אכלתי 2 צלחות מרק עוף עם שקדי מרק.
לאחר שעתיים+ התחלתי להרגיש צרבת מטרידה.
האם מאכל זה גורם לצרבת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם לצרבת ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011הצרבת קשורה לשפיכת חומצה מהקיבה לושט.
אנני חושב שיש קשר לאוכל מסוים יותר לכמות האוכל ושינוי תנוחה כמו שכיבה לחר ארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ענקית בכבדנישה22/09/2011
לד"ר סטיבן מלניק שלום רב
אני בת 68 להלן תוצאות בדיקת US בטן עליונה
באונה שמאלית הודגם מוקד ציסטי בגודל 2.6 ס"מ
באונה הימנית נצפתה ציסטה ענקית בגודל 10ס"מ
ללא שנוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת.
עלי לציין שלפני 19 שנה עברתי כריתת שדיים עקב הסרטן
מה עלי לעשות?
האם יש צורך לבדוק את הציסטה בביופסיה, או שיש בדיקה אחרת.
בזמנו נאמר לי שזה לא המנגיומה
תודה וחג שמח
נישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ענקית בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011מאחר שאין שינוי בגודל למשץ זמן אין חשד לקשר לגידול.
אם אין תלונות קשורות לסיסטות אז אין צורך לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בליעת בריום , בליעה בוושטאורטל22/09/2011
שתי שאלות:
1)כמה זמן לוקח צילום וושט בריום -יותר משעה - פחות/יותר ?
2)מה אופן הבדיקה-כלומר,כיצד היא מתבצעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום בליעת בריום , בליעה בוושט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011לוקחת פחות משעה.
בולעים הבאריום ועושים כמה צילומי רנטגן שהחומר יורד לקיבה ולתריסריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה מודאגתיהודית22/09/2011
שלום רב
אני בגיל 42 ויש לי סוכרת שמטופלת על ידי כדורי מטפורמין
לאחרונה מזה זמן רב אני סובלת מכאבי בטן ושילשולים, חולשה גופנית הרופא שלח אותי לאולטרסאונד בטן עליונה וכליות. בתוצאות הבדיקה יצא שהכבד שלי מעט מוגדל ושומני, ויתכן שיש לי פוליפים בכיס המרה ויש לבצע שוב אולטרסאונד בעוד שלושה חודשים עשיתי לפני חודש
מה זה אומר התוצאות האלה אני מאוד מודאגת כי אני גם ממשיכה להרגיש בחילות ואי נעימות בבטן למרות ששילשולים יש פחות. מחכה לתשובה ומאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשה מודאגת - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/09/2011כבד שומני בד"כ בשל עודף משקל תופעה נפוצה מאד והטיפול בעודף משקל-דיאטה פוליפ בכיס המרה עד 10 מ"מ ביקורת US מידי 6-12 חדשים בלבד. גדול יותר-כריתת כיס מרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות בקיבהדוד22/09/2011
שלום בחור בן 32 בריא
בדרך כלל
לפני שנתיים היה לי חומציות בקיבה
הרופא נתן לי אומפרדקס
ועכשיו אחרי שנתיים זה חזר
לי
עשית בדקה השאלה האם לעשות ברור
לגבי חיידק בקיבה או משוה
מה יכול להיות כמה זה מסוכן זה חוזר לי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות בקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/09/2011חומציות בקיבה-מושג לא מדעי. אם התכוונת לצרבת משמעותית בלבד בד"כ מדובר בחולשת סוגר ולא בהליקובקטר (העושה דלקת, כיב אך לא צרבת לבד). הטיפול בצרבות הורדת אלכוהול עישון ומשקל ואומפרדקס ודומיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה לגבי חומציות
דוד22/09/2011שלום שוב
דבר ראשון לא מעשן
לא שותה
אלכוהול
האם יכול פשטו לקחת כדורים
האם לבדוק לעומק את חיידק בקיבה שגורם לדברים
אלה?
שוב סלחה ותודה על תושבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה לגבי חומציות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/09/2011אם אין ירידה במשקל מקובל רק לתת כדורים בגיל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים מרוביםגלית21/09/2011
שלום רב
בחודשם האחרונים אני סובלת נגרפסים מרובים , אפילו איך שאני מתעוררת בבוקר ומבטן נפוחה.
הבטן משתנה כל הזמן
מה זה יכול להיות?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים מרובים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/09/2011יתכן מעי רגיז ובליעת אוויר לקיבה.
זאות אחת הסיבות השכיחות לגיהוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בושט?אני21/09/2011
שלום האם תסמין של כאב חד בגב העליון יכול להיות סימן לדלקת בוושט?
חשוב לציין שאין לי שום תסמין אחר שקשור
אורטופד קבע דלקת בחיבורי הצלעות אבל בגלל שסבלתי לפני 3 שנים חשבתי שאולי יש קשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בושט? - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/09/2011דלקת בוושט מתבטאת לעיתים בצורת כאב בחזה בבליעת מוצקים או ללא בליעתם ובד"כ יש צרבת נלוות, יתכן גם כאב שמקרין לגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
אני21/09/2011האם על סמך הכאב בגב בלבד אני יכולה לגשת לגסטרולוג?
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עוד כמה שאלות...אנונימי20/09/2011
שאלות אחרונות...
אני יכול לאכול כל סוג אוכל שאני רוצה?
ובקולנוסקופיה עושים הרדמה כללית? ומה משך הבדיקה?
תודה רבה לך פרופסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עוד כמה שאלות... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/09/2011אתה יכול לאכול כרגיל.
קולונוסקופיה נמשכת כ20 דקות עם זריקץ טישטוש אך לא הרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה להתייעץ אני מאוד דואגאנונימי20/09/2011
אינ בן 17, יש לי דם בצואה כבר מחודש יולי, אז הופנתי להיום לכירורג והוא עשה לי
בדיקת אנוסקופיה, עכשיו הוא הביא לי הפנייה לרופא גסטרואנטרולוג וכתב:
"ממצאים בבדיקה:
רקטלית - תקינה
אנוסקופיה - רירית מדממת בקלות - פריחה- פרוקטיטיס
אבחנה משוערת: Proctitis"
מה זה רירית מדממת בקלות פריחה- פרוקטיטיס?
ומה זה הבחנה משוערת Proctitis?
האם זה מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להתייעץ אני מאוד דואג - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/09/2011התיאור הוא של דלקת ברקטום, איןלך מה לדאוג, ממאירות מעי גס בגילך כמעט לא קיימת ויש לעשות קולנוסקופיה ולראות אם אכן יש דלקת מעי גס וכמה ממנו מעורב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)