פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בקיבה
    ניצה
    20/09/2011

שלום לאחרונה עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה בעקבות מחלת הקרוהן בה סובל בני וגם בגלל גילי 55 וגם בעקבות כאבים בקיבה מזה זמן רב. נלקחו ביופסיות אשר יצאו תקינות. נתגלתה דלקת משמעותית בקיבה - לא פעילה. אינני מבינה את המושג לא פעילה , כשאני סובלת בכל זאת מכאבים וחומצה לאחר אוכל. בהזדמנות זו אומר כי אני סובלת מכבד שומני והגאסטרואנטרולוג אמר כי במידה וארד במשקל גם זה יעלם. אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בקיבה

הוספת תגובה

• דלקת בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/09/2011

הסיבה המרכזית לכבד שומני היא עודף משקל כך שהורדת משקל תעזור, דלקת לא פעילה-כנראה הכוונה לסימני דלקת כרונית קלה, קיום צרבת אינו מעיד על דלקת פעילה אלא יותר על רפלוקס מהוושט לקיבה וגם כאב לא חייב להעיד על דלקת פעילה בקיבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבליעת מזון ותחושת מחנק
    אורטל
    20/09/2011

בחודש האחרון אני מרגישה קושי רב לבלוע מזון מוצק וביומיים האחרונים זה החמיר לרמה כזאת שגם כשאני מועכת אוכל מוצק ואוכלת ביסים קטנים-אני עדיין מרגישה תחושת מחנק קלה ושהאוכל נעצר לי באמצע הגרון ואחרי כ10 דק' שסיימתי לאכול-אני מתקשה לנשום.
    הלכתי לרופאת משפחה שאמרה לי לשתות נוזלים ולאכול נוזלי (מרק,יוגורט,שייקים וכדו') והפנתה אותי לבדיקת גסטרולוג אבל זה רק בעוד כמה ימים.
    אני נורא סובלת מכאבים בצד שמאל וימין של הגוף-כנראה מרעב כי לפני כמה ימים זה לא היה וגם יש לי המון רוק בפה.
    בשעות הלילה המאוחרות אני קמה מתוך שינה עקב תחושת מחנק וזה לא עובר אפילו אם אני שותה מים .
    חשוב לציין שלפני כשבועיים עשיתי צילום של הגרון באמצעות צינור שהוחדר דרך האף אצל אא"ג ושם יצא כי יש לי רפלוקס קל ולא יותר ולפני כשנה עשיתי בדיקת הליקובקטור ולא נמצא דבר-הכול כשורה; גם בבדיקת דם כללית שעשיתי לפני פחות משנה לא נמצא דבר חריג בבלוטות התריס.
    אני חולת אסתמה מגיל קטן (בת 22 היום) ומטופלת במשאף באופן יומיומי ומדי פעם גם עושה אנילציות (לא יודעת אם יש קשר בין החומרים לבין התופעה בגרון...)
    2 שאלות:
    1)יכול להיות שמדובר באספירציה /דיספגיה /בעיה במיתרי הקול?
    2)האם ישנה סכנה לבריאותי בכך שאני לא אוכלת מזון מוצק ?

הוספת תגובה

• קושי בבליעת מזון ותחושת מחנק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/09/2011

בכל דיספגיה=קושי בבליעה כדאי לבצע גסטרוסקופיה ובדיקת אא"ג אם כי הסיכון לממאירות בגילך אפסי אך תתכן היצרות וושט בשל רפלוקס או אכלזיה למשל=הפרעה בהרפייתהסוגר הוושטי שבה יש הפרעת בליעת מוצק ונוזל כאחת. בעיה במיתריהקול -לרינגס אינה עושה הפרעת בליעה.אין סכנה ממשית לבריאותך ממזון נוזלי או דייסתי מספר שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזוטופ
    זוהר
    19/09/2011

שלום רב,

כמה זמן לאחר סיום אנטיביוטיקה+אומפרדקס אפשר לעשות שוב בדיקת נשיפה?הרופאה אמרה לי להמתין חודש אבל אני מנסה להיכנס להריון,ובמידה שאצליח,אינני רוצה לבלוע את האיזוטופ בבדיקה זו.

האם אפשר לערוך בדיקת נשיפה מיד עם סיום נטילת שבוע אנטיביוטיקה+15 יום אומפרדקס?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איזוטופ

הוספת תגובה

• איזוטופ - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/09/2011

להמתין שבועיים מתום הבדיקה.
    ולא לבדוק - מותר להיות בהריון עם הליקובקטר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר בטן ושלשולים לא פוסקים
    לאוניד
    19/09/2011

בילדותי חליתי ב-hepatitis b, לפני כמה חודשים החלו אצלי כאבי בטן ושלשולים לא פוסקים. בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יצאו תקינות. לפני בדיקה הומלץ לי להפסיק אכילת מוצרי חלב למשך שבועיים - אך כאבי בטו ושלשולים לא פסקו. לעיתים יש ימים שכמעט ואין לא יציאות, ויש ימים שאני לא יוצא מהשירותים. אודה לעצתך

הוספת תגובה

• כבר בטן ושלשולים לא פוסקים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/09/2011

אין קשר להפטיטיס.
    נראה לי סביר שי מעי רגיז אך דורש יעוץ של רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד.
    אסף
    19/09/2011

בעקבות בדיקת דם שגרתית שביצעתי לפני 3 חודשים,קיימת חריגה בתיפקודי כבד
    ALT-83
    נשלחתי לבצע אוטרסאונד,להלן התוצאה:
    כבד-בעל מרקם הומוגני,אינו מוגדל,לא הודגם ממצא מוקדי
    לבלב-תקין,הומוגני
    כיס מרה-באזור צוואר כיס מרה,רושם של בליטה היפראקואית בגודל עד כ 0.5 ס"מ-מתאים לפוליפ קטן,לא הודגמו אבנים,דרכי מרה אינן מורחבות
    הכליות בדגר הנורמה בגודל ובמנה
    אין לראות גוש מוצק,אבן או הידרונפרוזיס
    טחול-תקין הומוגני
    ביצעתי שוב בהמלצת הרופא בדיקת תיפקודי כבד בשלושה חודשים האחרונים-התוצאה-80,64.
    יתר בדיקות הדם תקינות ובנורמה.ALT היחיד שחורג מהנורמה.
    שאלתי-ממה יכולה לנבוע החריגה ומה פשר הממצא בכיס המרה האם שכיח/מסוכן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תיפקודי כבד.

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד. - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    19/09/2011

הממצא בכיס המרה ללא חשיבות.
    לגבי העליה בalt יש להפנות לרופא המטפל ורופא גסטרו על מנת לעבור בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד.

אסף
    19/09/2011

תודה רבה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ?
    יגאל
    18/09/2011

אחר צהריים טובים,

היום כשעה לאחר ארוחת הצהריים התחלתי להשתעל (שיעול שטחי) אחת לדקה/שתיים וזאת לזמן רב.
    לאחר כשעה של שיעול קמתי ממושבי והתחלתי ללכת כאשר לפתע השיעול התגבר ובנוסף פלטתי 2-3 פעמים כיח מאוד צמיגי ושקוף.
    השיעול המשיך עוד כשעה בהפסקות גדלות וכעת הוא מופיע אחת למספר דקות.

** האם התיאור מתאים לתופעת ריפלוקס ?
    ** האם יתכן כי חלק מהמאכלים שאכלתי מגרים את הקיבה וגורמים לריפלוקס ? כוונתי למאכלים הבאים:

- פסטה
    - כרוב לבן
    - נקניקיות
    - אורז
    - שתיית 3-4 כוסות תה ליום

** האם ישנם מאכלים נוספים שגורמים לריפלוקס, מגבירים אותו או מעוררים אותו ?

להוסיף שבימים האחרונים אני סובל אחת למספר ימים מצרבת שמתחילה במהלך הלילה ונעלמת בשעות הבוקר המאוחרות - כך אגב היה גם הלילה !

תודה על חוות הדעת

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס ?

הוספת תגובה

• ריפלוקס ? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/09/2011

יתכן אספירציה- כניסה של אוכל לריאות ולא לקיבה.
    נשמע שכעת מסתדר.
    דרוש מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הסיפור ...

יגאל
    19/09/2011

בשעות אחה״צ תדירות השיעול ירדה מעט, אך עדיין נמשכה מאחר והרגשתי תחושה של דקירות בלוע, דבר שגרם לי להשתעל מידי פעם (יתכן כי השיעול מקודם גרם לפציעה כלשהיא בלוע שגורמת כעת לדקירות ובעקבות זאת לשיעול ?)
    בנוסף לכך החלו התעטשויות מידי פעם ואף מנוזל.

לקראת ערב לכל המתואר כאן הצטרף עיבוי של הקול (קול בסי נמוך) והשיעול יבש יותר, כמעט נבחני. (יתכן שהשיעולים במשך היום עיבה את מיתרי הקול וגורם לקול נמוך ?)

האם כל המתואר בא כתוצאה מהשיעול שהיה לי במשך היום או שפשוט לכל החגיגה הצטרפה גם הצטננות ?
    האם יתכן כי כל הסימפטומים במהלך היום היו הקדמה להצטננות שבאה לאחר מכן, או שאין קשר בין התופעות ?
    האם יש צורך בבדיקה כלשהיא או שלנהוג עכשיו בתופעות כבהצטננות ?

אני מודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירב
    18/09/2011

אני סובלת מכאבים בצד ימין של הבטן. יש תקופות שיש לי שקט מזה אבל זה חזר שוב. אני מתפקדת כרגיל ואני מרגישה טוב ויש לי תיאבון. אני סובלת ממעי רגיז יכול להיות שהכאבים זה בגלל זה?
    יש לציין שבשנת 2010 עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד של הבטן בגלל הכאבים והבדיקות יצאו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/09/2011

זה נשמע כמו מעי רגיז אך דרושה הערכה של רופא גסטרו לשלל מחלות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות כבר...
    אנונימי
    17/09/2011

לפני חודש אכלתי והרגשתי בזמן שבלעתי חתיכה של אוכל שהיא עוברת בצד ימין
    כאילו ממש הרגשתי אותה.. עכשיו בימים האחרונים אני מתחיל להרגיש שמשהו
    מפריעה לי בגרון וגם לא מזמן הרגשתי שבצד ימין משו עולה למעלה, אז שתיתי מים
    וזה ירד שוב ועד עכשיו אני מרגיש שמשו מפריעה לי שם וגם שאני בולעה אז אני לא בולעה
    כרגיל.. קצת יותר קשה לי לבלועה.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות כבר...

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות כבר... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/09/2011

כדאי להגיע לבדיקת אא"ג ואם אינו מחצא דבר והתלונות נמשכות לגסטרואנטרולוג. יתכן ששרטת את הפרינגס או הוושט העליון מעט אם מזון נוקשה, סביר שהתהסתמנות תעלם בתוך כמה ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר אונים- גסטריטיס
    snir29
    17/09/2011

אני כבר לא יודע מה לעשות...באמת שזה לא הוגן.

אני בן 22, חייל משוחרר. ב-12.2010, יצאתי עם חברים למועדון. חבר קנה בקבוק וודקה זולה מאיזה קיוסק מפוקפק, ואני שבד"כ לא שותה כלום אמרתי "יאללה ניקח שלוק בקטנה". שתיתי כולה כוס אחת.
    כבר אחרי דקה-שתיים התחלתי להרגיש כאבי בטן עזים, כמו גם עוד 2 חברים ששתו.

בעוד שעל שניהם זה לא השפיע יתר על המידה, אני הקאתי את הנשמה שלי, ואח"כ חזרנו הביתה כשאני מכווץ באוטו (כמובן שלא נכנסנו למועדון כשאני במצב כזה).

חשבתי שזה סתם איזו הרעלת קיבה ושזה יעבור תוך יום-יומיים, אבל זה פשוט לא עבר. הבחילה הבלתי פוסקת המשיכה, וכאבי הבטן גם. שבועיים לא הייתי בעבודה, כשהרופאים אומרים לי בהתחלה שזה אמור לעבור תוך שבוע.

בסופו של דבר רופא גסטרו נתן לי אומפרדקס שקצת הקל על הכאבים והבחילות, ועשיתי טיפול משולש להכחדת חיידק הליקובקטר פילורי שהיה.

בסופו של דבר באפריל 2011 (4 חודשים אחרי המקרה) עשיתי גסטרוסקופיה שגילתה גסטריטיס, ומביופסיה שנלקחה נמצא שהחיידק הוכחד בטיפול המשולש.

מאז הטיפול המשולש האומפרדקס פחות עזר ואף עשה תופעות לוואי של בחילות מדי פעם, אז פשוט הפסקתי לקחת אותו ומה שעשיתי זה לא לאכול מרגע שאני קם איזה 4-5 שעות עד שהבטן נרגעת, ואז לאכול במנות קטנות...מדי פעם הייתי חוטף כאבי בטן אחרי האוכל, והרבה "גרעפסים" ובחילות, והיו פעמים שביטלתי יציאות בגלל זה, אבל סה"כ איכשהו הצלחתי לתמרן ולחיות עם זה.

לפני כמה ימים (ביום רביעי האחרון, 14.9) אחרי יום שלם כמעט שלא אכלתי, חזרתי הביתה ב-8 בערב, ואכלתי 2 צלחות של פסטה. ישר הרגשתי כאב בטן אדיר, כאילו דקרו אותי שם, ובחילה חזקה מאוד.
    לקחת אומפרדקס שלא ממש עזר...הלכתי לישון כמובן עם נדודי שינה, כי קשה מאוד להרדם עם הכאבים האלה. יום למחרת לא הלכתי לעבודה, ועד היום אני יושב בבית מתפתל מכאבי בטן ובחילות. מדי פעם יש הפוגה כשאני אוכל, אבל עכשיו אפילו על בטן ריקה אני עם כאבי בטן עזים ופשוט אובד עצות...

ביום שישי הקרוב יש לי תור אצל מומחה, אבל אני בספק אם זה יעזור.

באמת שאם יש למישהו מושג איך אפשר לטפל בזה אני אודה לו, אני מרגיש חסר אונים ומרגיש שהחיים שלי נלקחים ממני, שאני צריך לבטל יציאות עם חברים ובנות, לא יכול לעבוד, והכל בגלל טעות טיפשית כזאת-וזה כשלפני כן בחיים שלי לא היתה לי אף בעיה בקיבה, אפילו לא בתור ילד.

אני באמת אשמח לשמוע הצעות...אני מאוד מפחד במיוחד אחרי המקרה האחרון עם הפסטה, אם יש לי משאלה זה באמת שאני אוכל לאכול רגיל כמו פעם, זה כל מה שאני מבקש.

תודה, רון.

לקביעת תור
    סגירה
    חסר אונים- גסטריטיס

הוספת תגובה

• חסר אונים- גסטריטיס - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/09/2011

וודקה זולה אינה עושה גסטריטיס משתיה בודדת, היתה לך גסטריטיס מחידק שטופלה וחש כנראה עדיין רגישות עזה של דרכי העיכול העליונות ותלונות דיספפטחות ניתן לחזור על הגסטרוסקופיה ולראות אם עדיין יש בעיה או לחילופין לקחת PPI אחר קונטרולוק או נקסיום ולחכות לשיפור. מקווה שאינך נוטל NSAID כמו אביטרן\נורופן או נקסין מסיבות אחרות וזה מקור התלונות מאחר והם יכולים לגרום לדלקת או כיב . כמובן יתכן שהתלונות פונקציונליות-מעין קיבה רגישה שהתעוררה. בכל מקרה תועיל בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג פנים אל פנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת
    תמרה
    17/09/2011

שבוע טוב שמי תמי אני בת 29 נשאית צהבת מ2006 וחולה כשש שנים לפני שנה ספירת הוירוסים שלי הגיעה ל3200000 וקיבלתי טיפול של זריקות פיגסיס במהלך הטיפול חל שיפור במצב היו לי תופעות לוואי מאד קשות אבל לקראת סוף הטיפול הספירה הגיעה ל39 בלבד חודש לאחר הטיפול הספירה עלתה ל4700000 מס' שאלות : התופעות לוואי של הטיפול (כאבי שרירים ברגלים) עדיין לא עברו כחודשיים אחרי מאד קשה לי ללכת אני לא יכולה בכלל לתפקד בלי טראמדס 200 OD לפחות אחת ליום השאלה היא כמה זמן בדרך כלל לוקח עד שעוברים התופעות לוואי.
    שאלה הרבה יותר חשובה היא האם יש עוד טיפולים לסוג הצהבת שלי מכיוון שתפקודי כבד תקינים הרופאים לא ממהרים לטפל אבל אני עוד מעט בת 30 ואני מאד רוצה ילדים ומשפחה אבל אף גבר לא מעוניין להתקרב אלי במצב שלי אני יודעת שבריאות זה הכי חשוב וזו כביכול סיבה משנית אבל זה הרי לא באמת משנה אני רק רוצה להבריא לא משנה למה.
    שיהיה שבוע טוב ותודה רבה מראש על כל המלצה

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת

הוספת תגובה

• סליחה אבל האם פוספסתי???

תמרה
    19/09/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/09/2011

לא ברור לי אם מדובר בהפטיטיס C (כנראה אך אז לוקחים גם קופגוס=ריבווירין) או הפטיטיס B שאז אפשר לטפל בפגסיס לבד. אם אכן מדובר בהפטיטיס C איזה גנוטיפ ? אם גנוטיפ 1 ויש פיברוזיס מתקדם יש אפשרות לטיפול משולש ברלפסרים בתוספת בוצפווחר למשל. תופעות הלוואי בד"כ נעלמות תוך זמן קצר מסיום הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

תמרה
    19/09/2011

צהרים טובים ,

מדובר בצהבת B

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן והקאות
    גילי
    17/09/2011

בני בן 18 , סובל מזה כחודש כאבים בבטן התחתונה שהולכים והופכים כרוניים , הוא חסר תיאבון ומקיא מפעם לפעם , אך אינו משלשל
    על מה יכולים להעיד התסמינים וובאיזה כיוון להתחיל את הברור .
    אני, ( האם) חולה במחלת קרוהן מטופלת בתרופות ומזה מספר שנים נהנית מרמיסיה במחלה . לא זוכרת שגם בתקפות הקשות סבלתי מהקאות .
    האם בכל זאת זה הכיוון

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן והקאות

הוספת תגובה

• כאבי בטן והקאות - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/09/2011

לאור התיאור והסיפור המשפחתי כדאי מאד לשלול קרוהן. כדאי לקחת ספירת דם תפקודי כבד וכליה שקיעת דם CRP ASCA תרביות צואה ולהבדק בהקדם ע"י גסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילורוס מעט מעובה
    שרה
    16/09/2011

בעלי בן 62, עבר בדיקת גסטרוסקופיה ביום רביעי האחרון.
    בסיכום הבדיקה, נרשם קיבה: הקיבה נסקרה ובוצע היפוך. גסטריטיס מינימלית, פילורוס מעט מעובה. ונלקחה ביופסיה. תרסריון: דואדניטיס מינימלית. חלקו השני תקין
    אשמח לקבל הסבר על התוצאות. בעיקר בקשר לפילורוס. האם יש מקום לדאגה?!
    בברכה, שרה

לקביעת תור
    סגירה
    פילורוס מעט מעובה

הוספת תגובה

• פילורוס מעט מעובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/09/2011

לא נשמע שיש סיבה לדאגה, מדובר כנראה בשוער קיבה מעט גס וולשלילת פוליפ.גידולבאיזור נלקחו תרביות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה!!!!!

שרה
    16/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרטייס
    מרינה
    16/09/2011

יש לי הפטיטיס ב' וירידה באנזימי הכבד לאחר בדיקת אנדוסקופיה יש לי גם גסטריטיס.
    במצבי איזו תרופה מתאימה יותר אופרה, אופדקס, לנטון או נקסיום. אני פוחדת שהתרופות תפגענה בכבד גם ככה אני מותשת ומוחלשת ,ירדתי במשקל.

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרטייס

הוספת תגובה

• גסטרטייס - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/09/2011

אף אחת מתרופות אלה אין להמנע מהן במקרי הפטיטיס C ירידת אנזימים מעידה בד"כ על דלקת קלה בלבד מתרופות אלה יכולותלעשות רובן הפרעה קלה בתפקודי כבד ותו לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי בפעם השלישית
    גלי
    15/09/2011

שלום רב.
    אני בת 26,התחלתי אתמול את הטיפול המרובע בחיידק (לפני כן קיבלתי פעמיים את הטיפול המשולש-לא ברור לי למה פעמיים את אותו טיפול כושל?שניתן מרופאת המשפחה)..
    אני צורכת מהיום 21 כדורים כל יום (למשך 10 ימים),הכוללים 2 אנטיביוטיקות,קל בטן ולנסו.
    שאלתי היא,ממה נגרם החיידק?
    האם באמת ברבות השנים יכול החיידק לגרום לסרטן קיבה?
    אם הטיפול המרובע לא ישמיד את החיידק,מה עליי לעשות?
    יש לציין שאני צמחונית,בתוצאות הבדיקות דם האחרונות שלי,הוחרפה האנמיה והויטמין בי 12 גם על גבול הנמוך.(מקריאה באינטרנט הבנתי שהחיידק "גוזל" את הויטנים הללו וגורם לאנמיה..)..

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי בפעם השלישית - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/09/2011

יעילות הטיפול המרוןבע גבוהה ואםיכשל ניתן לנסות קורס עם TAVANIC החידק עובר מאיש למשנהו במשפחה או בקרבה אחרת DROPLET INFECTION כנראה החידק יכול לטוח ארוך לגרום לגסטריטיס אטרופית ולבעית ספיגת B12 גם ריבוי חידקים אחרים במעי הדק יכול לפרק B12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד עם הסננה שומנית משמעותית
    m
    14/09/2011

שלום רב
    עשיתי סי טי חזה ואולטראסאונד (בנוגע למשהו אחר) ובשניהם נכתב לי על הכבד: "לא מוגדל, הסננה שומנית משמעותית", ובשני: "כבד בעל מרקם שומני מאד".
    מה זה אומר?
    איך מטפלים בזה?
    האם זה קשור לכאבים מאד חזקים שיש לי מדי פעם מתחת לשד ימין, על גבול הצלעות? (כמו דקירת סכין שורפת, ממש כואב).

אודה על כל תשובה!

הוספת תגובה

• כבד עם הסננה שומנית משמעותית - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    15/09/2011

זה אומר שיש לטפל בכך בשל סיכון למחלת כבד מתקדמת כמו שחמת. הטיפול הפשוט והיעיל ביותר הוא הורדת משקל בהנחה שיש לך עודף, כדאי להוריד גם רמת טריגחיצרידים אם גבוהה ולהפסיק אלכוהול ותרופות בעיתיות לכבד לבדוק תפקודי כבד ולשלול מחלות כבד אחרות. אם אתה מרבה לשתות אלכוהול גם סיבה טובה-הפסק מיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

m
    16/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה