פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי נוגדנים להפטטיס B
    שירה
    30/08/2011

פרופסור שלום רב,

על מנת לסבר את העין, מרוב כל כך הרבה אימיילים שלי אליך בענין זה כתבתי את תוכן ההודעה הנ"ל שוב כהודעה חדשה.

אני עדיין מנסה להבין האם פיתחתי נוגדנים להפטטיס B והאם יש לי כמות מספקת או שעלי לקבל חיסון מכיוון שאני עדיין בבירור לכבד שומני, ללא כל רקע מתאים.

כמו כן רופא גסטרו אמר לי שעפ"י הבדיקות שצרפתי כאן באחד האימליים שלי אליך עלי לקבל חיסון. כמו כן עלי לבצע בדיקות נוספות
    HBEAG

HBEAB

HBV DNA

PCR

אני מאד לחוצה ולא מבינה למה עוד בדיקות ובירור. האם אני נשאית של הפטטיס B?

מה הבדיקות הנוספות יגלו?

אני יכולה להתחסן? כן או לא?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש לי נוגדנים להפטטיס B - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    31/08/2011

יש לך רמת נוגדנים נמוכה לHBs , לכאורה לא מחוסנת, ברם יש לך גם נוגדנים לHBcore משמע עברת המחלה ואין צורך בחיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• alkaline phosph. גבוה
    שרון
    30/08/2011

שלום רב,
    לבתי בת פחות משנתיים נמצא ערך גבוה של alkaline phosph. - 1068
    בבדיקה חוזרת לאחר כחודש נמצאה תוצאה של 1188 ובנוסף:
    AST - 43
    ALT - 40
    את הבדיקות התחלתי משום שמרפס הראש לא היה סגור לגמרי (כמעט סגור)
    ממה עליי לדאוג? מה זה יכול להיות?
    אשמח לקבל תשובה מהירה.
    תודה, שרון

לקביעת תור
    סגירה
    alkaline phosph. גבוה

הוספת תגובה

• alkaline phosph. גבוה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/09/2011

מציע לשאול השאלה בפורום של רופא ילדים.
    אין לי נסיון בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    אתי
    30/08/2011

אני בת 53 ואימי נפטרה בגיל 83 מסרטן המעי הגס, מזה תקופה שאני סובלת מכאבי בטן, חוסר ברזל ולאחרונה גם צואה שחורה לפני 3 שנים ביצעתי קולונוסקופיה, בגלל מעי מפותל הצליחו להגיע עד כפף הטחול והבדיקה עד כפף הטחול היתה תקינה, באותה תקופה היה לי דלקת קרום הלב וההמוגלובין צנח לי מ13 ל8 תוך פרק זמן של חודש ואז הומלץ לי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית ואכן לפני שנתיים וחודשיים עברתי קולונוסקופיה וירטואלית בבית חולים בלינסון (על פי היתרשמותי המכשיר היה מיושן) ונכתב כי הבדיקה תקינה ולא נראו פוליפים מעל 8 מ"מ עשיתי בדיקת דם סמוי שיצא חיובי כיום הרופא המליץ לי ראשית לבצע בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בהרדמה ואם שוב לא יצליח לבצע קולונוסקופיה רגילה עלי לבצע שוב בדיקת קולונוסקופיה וירטאלית שאלותי הן : 1. האם יש צורך לבדוק גם את המעי הדק?
    2. האם בדיקת הקולונוסקופיה הוירטואלית שעברתי לפני כ- שנתיים מספיק אמינה וניתן בשלב זה לותר עליה, לאור הקרינה המרובה? 3. האם לא מסוכן לבצע קולונוסקופיה רגילה תחת הרדמה שמא לא אחוש בכאב ואז עלולים לנקב לי את המעי (ניסו 3 פעמים לבצע קולונוסקופיה רגילה ולא הצליחו)
    ראוי לציין כי בתשובה של הקולונוסקופיה הוירטואלית רשמו שאין עדות לפוליפים מעל 8 מ"מ וכן היו שם שני משפטים סותרים שמעוררים בי ספקות 1. ההכנה נעשתה כנדרש 2 .יש עדויות לשאריות צואה שמשנות מיקום. אם יש שאריות צואה האם ההכנה באמת נעשתה כראוי אולי יש פוליפים שלא נראו ובטעות נחשבו כצואה? אני בדילמה האם במידת הצורך יש טעם שוב לעבור בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית עם כל השלכות הקרינה או להסתפק בתשובה שנתקבלה לפני שנתיים עם כל חוסר הבהירות של ולאור העובדה שלא נראו פוליפים מעל 8 מ"מ
    תודה וסליחה על הפנייה הארוכה

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    30/08/2011

1. בשלב ראשון ניתן להסתפק בקולונו וגסטרו ולא לבדוק מעי דק-זאת נעשה אחרי שלא נמצא דבר ב2 הראשונות ויש דמם פרסיסטנטי נראה או אנמית חסר ברזל, העייתי חוזר על קולונו ולא עושה שוב CT (קולונוסקופיה וחרטואלית)בשלהקרינה גם חוקן בריום -ניתן להסתפק בו אם קולונוסקופיה נכשלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת
    עמי
    29/08/2011

כמה אחוז ממי שנדבק בהפטיטיס בי הופך נשא. האם תתכן הדבקה מבלי להרגיש סימפטומים אבל גם מבלי להפוך נשא? האם הגוף יודע ברוב המקרים לפתח חיסון נגד הנגיף

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת

הוספת תגובה

• צהבת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    30/08/2011

5-10% הופכים לכרוניים, רוב החולים עוברים מחלה חריפה ללא הסתמנות או עם קצת כאב בטן ושלשול בלי אבחנה, כשהגוף נפטר מהנגיף-90% מהמקרים משמע שהוא פיתח נוגדנים נגדו ואין הדבקה נוספת אפשרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    עדי
    29/08/2011

שלום רב, אני בת 23.
    הרבה דברים קורים לי בשבועיים האחרונים.
    קודם כל מאחר לי המחזור כבר 10 ימים ולי בדר"כ יש מחזור ממש כמו שעון. ביצעתי בדיקות הריון ביתיות פעמיים ובשתיהן יצאה תוצאה שלילית.
    החלו לי גם כאבי בטן מאוד מאוד חזקים, בהתחלה חשבתי שאולי בגלל שאני צריכה לקבל אבל אח"כ שמתי לב שאלו כאבים בכל הבטן ולאו דווקא בבטן התחתונה.
    אלו כאבי בחיים לא חוויתי, מאוד חזקים ואף העירו אותי פעם אחת בלילה.
    לקחתי קל בטן וגם נורפן אבל הם לא הכי משפיעים.
    ביומיים האחרונים הבחנתי שהצואה שלי כהה מהרגיל, והכל מאוד מדאיג אותי.
    (יש לציין שהיה לי קשה לצאת לשירותים לפני, כלומר לא הרגשתי כל כך צורך ופתאום בשבוע האחרון אני יוצאת כל יום ואפילו פעמיים ביום)
    אני לא חושבת שאכלתי משהו שאמור לגרום לצואה כל כך כהה...אכלתי סלט רגיל שכלל מלפפון, עגבנייה, טונה ותירס.

אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני ממש לחוצה .

תודה רבה לכם על עזרה שהיא!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

אם הסיפור כמה ימים כמו שנשמע יתכן פשוט שמדובר בדלקת זיהומית של המעי-גסטרואנטריטיס. כדאי שיבדקך גם גניקולוג וישלול זיהום- PIDׂ (כאן יש גם הפרשה וכאב בקיום יחסי מין.כדאי לבצעספירת דם ותפקודי כבד ודיאסטזה ו...בדיקת רופא להתרשמות היכן הרגישות בכל זאת ממוקמת בבטן תחתונה , ימנית עליונה? וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת לבלב כרונית
    רוני
    29/08/2011

שלום רב! אימי חלתה בדלקת לבלב כרונית לאחר הסרת כיס המרה. כבר במבלך הניתוח
    חלו סיבוכים ודימום שחייב מתן מנות דם ואישפוז של 13 ימים (כנראה שהיה כשל שלא
    דווח לנו עליו) מאז כבר כשלוש שנים אימי מאושפזת בתדירות של אחת לחודש!!! עם התקפת
    דלקת של הלבלב לניקוז נוזלי המרה, אנטיביוטיקה, אינפוזיה ולאחר 4 ימי אישפוז משוחררת
    היא נחלשה גופית ונפשית ומחפשת נואשות פיתרון אמיתי לאחר ערות איזפוזים! אבקש עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת לבלב כרונית

הוספת תגובה

• דלקת לבלב כרונית - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

דלקת כרונית של הלבלב נגרמת בד"כ ע"י אלכוהול עישון ומומים מולדים. לא ברור לי החיבור בין ניתוח כיס המרה לדלקת כרונית של הלבלב , פגיעה בלבלב? אבן שנשארה בפפילה? לא סביר? אשמח לעזור ברם יש לראות את התיק הרפואי המלא ואת החולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת נוגדנים לבן 5
    יוליה
    29/08/2011

לבני בן 5
    HB Surface Ab - 18.06 Reactive mIU/ ml
    HB Surface Ag - Nonreactive
    HB Core Ab IgG&Ig - Nonreactive
    הוא קיבל את כל החיסונים לפי תכנית חיסונים
    סבא שלו חולה הפטיטיס בי ולכן חשוב לי לוודא שהילד מחוסן.
    האם רמת הנוגדנים מספקת או שכדאי להוסיף חיסון נוסף? האם יש סף תחתון לרמת נוגדנים או שכל רמה היא תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    רמת נוגדנים לבן 5

הוספת תגובה

• רמת נוגדנים לבן 5 - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

עניתי כבר, רמת הנוגדנים מספקת מעל 10

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    יוסי
    28/08/2011

מזה כמה חודשים שאני מרגיש לחצים בחזה, צרבת, ובלילה תחושה שהאוכל עולה לי, לכן אני ישן על כמה כריות ואחרי אוכל תחושת מחנק שהאוכל עולה למעלה. בתחילה חשבתי שזה קשור ללב, אבל עברתי צינתור ווירטואלי שהוריד את זה מהפרק. אחר כך עשיתי בדיקה של גסטרוסקופיה, והרופא אמר לי שיש לי בקע סרעפתי קטן ורפלוקס, ודלקת בוושטת למטה. כל הכדורים נגד חומצה לא עוזרים לי, אני מרגיש כאבים בגב לפעמים, ולאחרונה גם בזרוע של יד שמאל, ולפעמים אפילו באצבעות של היד ולאורך היד, רציתי לשאול עם יש קשר? או שזה שני דברים שונים ומה עושים עם הרפלוקס הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

כאב בחזה צרבת עליית מזון לפה, שיעול טורדני וצרידות-כל אלה יכולים להיות במחלת ההחזר הקיבתי וושטי. אמנם הקרנה ליד אינה מאפיינת הסתמנות זו. כדאי לנסות קודם תרופות כאומפרקס\לוסק\לנטון או נקסיום במינון מלא ואם לכך אין תגובה יתכן שההסתמנות העכשווית הינה של רפלוקס, אם כי ניתן לעשות בדיקת PH שתעזור לאבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב תשובה דחופה לגביי קבלת ביופסיה
    דוד
    28/08/2011

בבדיקת קולונוסקופיה קצרה שעברתי לפני כ3 שבועות הרופא חשד שיש לי דלקת במעיים הנקראת פרוקטיטיס.לאחר קבלת הביופסיה קיבלתי תשובות ורציתי לדעת מה הן אומרות.
    החשד:proctitis?
    התשובה בביופסיה:
    יש התאמה בין פרטי הנבדק שעל גבי ההפניה לבין הפרטים המופיעים על מיכל הדגימה.
    איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת?(זו היא האבחנה של הרופא).
    בדיקה מאקרוסקופית:
    התקבל פירור בקוטר 0.2 ס''מ.
    בדיקת מאקרוסקופית/אבחנות
    fragment of rectal mucosa wlthin normal llimits/

אודה מאוד אם תוכלו להחזיר לי תשובה לגביי תשובת הביופסיה.תודה רבה!!

הוספת תגובה

• חייב תשובה דחופה לגביי קבלת ביופסיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/08/2011

בהסתכלות חשד לדלקת קלה ברקטום, אך בביופסיה אין עדות לכך-תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי דבר אחד

דוד
    28/08/2011

הרופא הפנה אותי בחשד לפרוקטיטיס,והוא רושם:איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת?ואז רשום לי בביופסיה שישנה התאמה בין פרטי הנבדק שעל גביי ההפניה לבין הפרטים המופיעים על מיכל הדגימה.יש כאן מין סתירה שכאן רשום שיש התאמה ובביופסיה הכל תקין.פשוט אני חייל וסובל מזה כ-3 חודשים אני רץ מבדיקה לבדיקה וזה מגביל אותי ביום יום לתפקד נורמלי.
    האם ישנה דלקת או שאין?כי אני ממש סובל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת

משה
    28/08/2011

לא הבנתי,אם הביופסיה תקינה,זה אומר בעצם שהחשד של הרופא ("איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת? proctitis?) לא נכון והכל תקין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

מה שמתואר הוא ממצא אנדוסקופי מינימלי שנראה תקין בביופסיה בודדת יתכן שהאודםמטראומה קלה של המכשיר או החוקנים-נטול משמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובנת לי התשובה.

משה
    29/08/2011

ד''ר נכבד,ממה שמשתמע מהתשובה שלך זה אומר שאם התשובה של הביוספיה תקינה,זאת אומרת שאין דלקת? כי תחילה הרופא חשד שזה פרוקטיטיס.אם זה כך אז למה אני סובל כ''כ משלשולים ולעיתים שלשולים דמיים?או שאם אני לא משלשל יוצא לי צואה ומסביבה ריר לבן כזה.יש הסבר לכך?האם אתה חושב שיכול להיות סיבה מסוימת או מחלה אחרת הקשורה לתיאור שלי?
    יש לציין שאני סובל מכאבי בטן תחתונה כבר תקופה של 3 חודשים מלווה עם שלשולים לעיתים דמיים ,בנוסף יצא לי בפי הטבעת מין חתיכת בשר מוזרה.האם יש קשר לתיאור?
    אודה לך מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובנת לי התשובה. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

פענחתי לך את תשובת הביופסיה בלבד. יתכן ויש צןרך במספר ביופסיות כי בודדת פספסה איזור הדלקת, אם השלשול הינו דמי ונמשך מספר שבועות או חדשים יש לחשוב על קוליטיס אולצרטיבית (העושה פרוקטיטיס כמתואר אך יש בד"כ ביופסיה אבחנתית ) או קרוהן, ביחוד אם אתה בחור צעיר כפי שאתה נשמע. גם קוליטיס זיהומית של קיץ מסלמונלה או שיגלה יכול להסביר שלשול חלקו דמי אך כאן ההסתמנות בד"כ שבוע-שבועיים ולא יותר. זיהום טפילי של המעי כסכיסטוסומה או אמבה יכול לגרום לשלשול דמי ממושך, נדיר ובד"כ יש ממצא של פרוקטיטיס-קוליטיס באנדוסקופיה ובביופסיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה...

משה
    29/08/2011

ד''ר יקר ,תודה רבה לך על ההתייחסות והתשובות המעמיקות.
    בבדיקת צואה שערכתי לא נמצאו חשדות יוצאות דופן חוץ מכך שהצואה יצאה מוצק+רירית.לרוב אני סובל משילשולים חלקם דמיים אך גם מצואה קשיחה ורירית וכאב בלתי נסבל בהוצאת הצואה.אם הביופסיה תקינה יכול להיות שצריך לעשות בדיקות חוזרות כדיי לעלות על הבעיה?ואם כן איזה בדיקות אתה ממליץ להגיע לעומק הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

אם הסיפור ממושך, הרבה מעבר לחודש, כדאי לשקול ביצוע בדיקת קפסולה של המעי הדק לשלילת קרוהן ואולי לעשות בדיקה קצרה חוזרת של המעי הגס וביצוע ביופסיות מהאיזור הנראה דלקתי. כדאי כמובן לשלול צליאק (בדיקת נוגדנים, שלשול תמיד ללא דם )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות באיזור הקיבה
    נ
    28/08/2011

שלום.
    מזה מספר שבועות אני סובלת מהתכווצויות לא רצופות באיזור הקיבה שמקרינות בעיקר לאיזור הגב ולעיתים גורמות למעין תחושת בחילה (מופיעות מספר פעמים ביום/בלילה ונוטות להשתפר כאשר אני אוכלת או שותה משהו).
    בדיקות דם שעשיתי, כולל אנזימי כבד ולבלב, חזרו תקינות (פרט ל- CRP=0.8 שהבנתי שהוא מעט גבוה אבל לא חריג) ואני ממתינה ל- US ובדיקת נשיפה.

היתה לי בעבר דלקת בקיבה ובתריסריון אך התחושה היתה שונה.
    ממה התכווצויות יכולות להגרם? האם יש משהו שניתן לעשות כדי לטפל בהן עד לבדיקות? (הפסקתי לקחת אומפרדקס לפני 10 ימים בגלל המבחן נשיפה).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות באיזור הקיבה

הוספת תגובה

• התכווצויות באיזור הקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/08/2011

עדיין יתכן שמדובר בדלקת בקיבה או בספסם סרעםתי סתם (שיהוקים) בצעי את מבחן הנשיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ועצירויות לילדה עם צליאק
    סימונה רותם
    27/08/2011

שלום רב,
    בתי בת 14 אובחנה בחולת צליאק לפני שלוש שנים שומרת על תזונה נטולת גלוטן
    סובלת מכאבי בטן חזקים ואי סידירות של יציאות שמתגבר לאחרונה
    לצערי גם יש לה פיסורה המון זמן עם גרד בלתי פוסק וקבעו לה ניתוח
    נותנת לה סיבים תזונתיים,פירות יבישים ניסיתי גם כדורים טבעיים לקיבה ועדיין
    הקיבה כמעט ולא עובדת ובנוסף יש לה דימום לפעמים בצואה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ועצירויות לילדה עם צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/08/2011

הדימום יתכן שמהפיסורה (האם אובחנה בהסתכלות?) אם יש לה עצירות כפי שאני מבין בקושי אין זה מעיד על פעילות של צלירק אלא להפך, כדאי לקחת רמת נוגדנים לווידוא אמינות הדיאטה ובדיקות ספירת דם וCRP ESR ומשק ברזל וכדאית התרשמות אישית של גסטרו-ילדים לגבי סבל, ירידה במשקל וכד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ועצירות ילדה בת 14

סימונה רותם
    29/08/2011

תודה על תשבותך המהירה
    הילדה אובחנה בבדיקות מקיפות ואכן יש לה צליאק.
    ללא קשר לכך יש לה בעיות עצירות קשות לעיתים עם דימום
    הייתי אצל רופא כירורג אתמול והוא טוען שאין לה פיסורה כרגע אני מאד מבולבלת
    איך ייתכן שרופא אחד מאבחן משהו והשני סותר לאחר שכבר קבעו לי תור לניתוח?
    בינתיים לא מגיבה לתזונה עם סיבים ואפילו חוקן שעשיתי לה בקושי עזר רק מעט
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ועצירות ילדה בת 14 - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    29/08/2011

פיסורה יכולה להיות זעירה ונראית בקושי וגם להרפא בינתיים. כדאי לקבל יעוץ תזונתי טוב ולפנות לגסטרואנטרולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתיכות אדומות בצואה וכאבי בטן
    א
    27/08/2011

שלום,
    אני בת 26, בחודשים האחרונים סבלתי משלשולים וכאבי בטן ואף עשיתי קולונוסקופיה לפני 4 חודשים שיצאה תקינה. בשבועיים האחרונים יש לי כאבי בטן בלתי פוסקים, שלשולים חריפים וחתיכות אדומות בצואה (אני חושבת שזה דם). קבעו תור לגסטרואנטרולוג רק בעוד חודש. האם זה מסוכן לחכות חודש שלם? ממה זה יכול לנבוע?
    אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• חתיכות אדומות בצואה וכאבי בטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/08/2011

את יכולה להמתין ללא חשש להערכתי בשל גילך הצעיר וקולונו תקינה לפני מספר חדשים. אני סקפטי אם אכן מדובר בדם, אם כי בקיץ יתכנו גסטרואנטריטיסים חידקיים הנמשכים שבוע ומעלה (סלמונלה, שיגלה...) כדאי לשלול צליאק (בה יש שלשול ללא דם) ומחלת מעי דלקתית-גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב וגרפסים אחרי בדיקת גסטרוסקופיה
    עירית
    26/08/2011

שלום רב,
    בת 29.
    לפעמים סובלת מרפלוקס חומציות בקיבה וצרבות-זה עניין של תקופות בא והולך- לרוב אני בסדר.

לפני יומיים עשו לי גסטרוסקופיה ,נלקחו ביופסיות מהקיבה מאזור שנראה כמו מטפלזיה-הרופא אמר שהוא רוצה לשלול שינויים ברירית, הסביר שלפעמים הריקמה של הקיבה נראית כמו רקמה של מעי- לא ממש הבנתי למה התכוון - ושזה מה שהוא רוצה לבחון כי אם יש שינויים חשוב לעקוב כי זה ממצא שיכול בעתיד בסיכויים קטנים להפוך לסרטן וושט
    עוד נלקחו ביופסיות מאזור שנראה תקין רק ם כמו מעט גבשושיות- אמר שזה נראה כמו צלקות שחיידק ההליקובקטר שהיה לי בעבר משאיר- והוא רוצה לבדוק ליתר ביטחון

הרקע לבדיקה הקפדנית הוא מותה של אימי בגיל צעיר מאוד (_49) מסרטן קיבה כיבי (מסוג תאי חותם) שלא אובחן בזמן למרות בדיקות גסטרוסקופיה לה לפני גילוי המחלה.

מאז הבדיקה עברו יומים- אחרי כל ארוחה יש לי גרפסים מטרידים ויחסית רבים (בדרך כלל אין לי גרפסים) והם גם מלווים בכאב די חזק באזור הקיבה (מרכז החזה)

בגלל שהנושא רגיש אצלי (הפחד מסרטן קיבה)- אני מאוד מודאגת מהגרפסים- אני זוכרת שגם לאימי כל הזמן היו מאין גרפסים כאלה,

האם עלי לעקוב אחרי העניין, לפנות לרופא בעניין ולדאוג או שזה ייתכן בגלל הבדיקה ויעבור תוך כמה ימים?

אני פוחדת שהפצעים שהתירו הביופסיה יהפכו לכיב ומשם לסרטן..האם יש סבירות שכזו?

סליחה עם אני היסטרית יתר על המידה- הנושא טרי ובאמת קיים בי חשש )):

תודה רבה!

הוספת תגובה

• כאב וגרפסים אחרי בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    26/08/2011

את אכן נשמעת בחרדה, אגב שאת הקיבה נדירה מאד בגילך. גיהוקים בהחלט יתכנו בשל ניפוח באוויר בבדיקה, ביופסיה לא עושה צלקת משמעותית ואיןחשש לממאירות בעטיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וצריבה במתן שתן
    Libi
    25/08/2011

שלום רב,
    לפני כמה ימים התחלתי להרגיש צריבה קלה בזמן השתן ווהרגשה שאני צריכה ללכת תכופות לשירותים למרות שלא תמיד באמת היה בכך צורך. אני חושבת אך לא בטוחה כי ביממה הראשונה היה לי מעט דם בשתן. אתמול התחלתי להרגיש כאב בצד הימני של הבטן האמצעית הכאב עמום ואני מתקשה למקם אותו במקום ספציפי אך הוא מורגש ומתגבר. הכאב מציק מאוד ומקשה עליי, אך כרגע לא משתק אותי ומכיוון שאני נמצאת כרגע בטיול במרוקו אני מעדיפה לדחות את הבדיקה לשבוע הבא בו אגיע לאירופה. האם זה כדאי או שעדיף למהר ולבדוק?
    תודה רבה
    ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן וצריבה במתן שתן

הוספת תגובה

• הערה-

Libi
    25/08/2011

הערה- הצריבה התחילה אצלי כבר לפני 5 ימים. ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וצריבה במתן שתן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    26/08/2011

יתכן ומדובר אכןבזיהוםבדרכי השתן ועם הזמן זיהום תחתון כזה טיפס מעלה לכליה-פילונפריטיס, במידה ומופיע חום, צמרמורות או כאב עז במותן זה תומך באבחנה ויצריך רופא בהקדם. אם אינך זמינה לטיפול רפואי אותרבית שתן, הייתי שוקל תחילת טיפול בציפרוקסין או רספרים (אם איןלך G6PD או רגישות) במידה והצטיידת בהם למקרי שלשולים.-זה יכול לחסוך צרות בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובטר פילורי ברזל והריון
    מיכל
    25/08/2011

לאחרונה קיימתי יחסים עם אדם הנגוע בהליקובטור פילורי ואף נמצא באותה עת בטיפול כנגד החיידק (לא ידעתי את זה באותה עת) . כמדומני שחוויתי אחר כך כמה מהתסמינים המתוארים כמו חוסר תיאבון עד כדי חוסר רצון לאכול, חולשה אי ונוחות בבטן.

עשיתי כעת כחודש אחר כך , בדיקות דם (לטיפולי פוריות) ומתברר שהברזל מאוד נמוך 36 (בעוד הפריטין דווקא נורמלי). בנוסף יש איזה תחושה מאוד מינורית של התחלת בחילה וחולשה.

האם יתכן שנדבקתי ? האם ירידה מהירה בברזל היא תסמין מוכר? האם דחוף לטפל בחיידק לפני הריון ?

ברצוני להוסיף שאני אלרגית לפנצילין.

תודה

הוספת תגובה

• הליקובטר פילורי ברזל והריון - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    26/08/2011

ההדבקה היא כנראה טיפתית כך שאת יכולה להדבק גם מבני ביתך. כולנו כמעט נדבקים בחידק עם השנים ולא בדרך מינית. \כנראה לא זו הסיבה לחסרהברזל שלך ואם את אשה צעירה הכי סביר שמחזורים עשירים או מיומות אחראיים לכך. אין שום דחיפות לטיפול בחידק אלא אם כן יש כיב או דלקת קשה בעטיו, אם כי נראה לי שעדיף באשה סימפטומטית להכחידו (קודם הוכיחי קיומו בתבחין נשיפה) טרם ההריון והסתנויות מערכת העיכול שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה