מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום ממערכת עיכול תחתונהרועי02/07/2011
שלום רב,,
אשתי בת 26 בריאה בד"כ, לאחר לידה לפני כחודשיים, מניקה בהנקה מלאה.
השבוע ביקרה אצל גסטרולוג שמאנמנזה מסתבר שקיים דם גלוי בצואה מאז החודש השני להריון. הרופא קבע שלא מדובר בטחורים וכי יש לבצע קולונוסקופיה בהקדם.הרופא גם קבע כי עליה להפסיק להניק למספר ימים עקב התרופה.
1.האם יש תרופה אותה ניתן לתת לריקון ולא לפגוע ברציפות ההנקה? אם כן מה שמה?
2.האם מומלץ במקרה זה לעשות הידרוקולונוסקופיה?
3.מה לגבי קולונוסקופיה ללא ריקון כדוגמאת קולונוסקופית חירום.
בתודה מראש על זמנך,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ממערכת עיכול תחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2011אני לא חושב שיש בעיה עם הכנה לקולונוסקופיה והנקה.
נשמע שיש התויה לבדיקה.
לא ממליץ הידרוטרפיה- אינה בטויה לדעתי כהכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בקע סרעפתישרה01/07/2011
אימי בת 73 עקב יציאות שחורות והקאות בוצע גסטרוסקופיה ובו נצפה כיב מדמם. החלה טיפול בלוסק. כיוון שההקאות המשיכו עשו סי טי ונצפה בקע סרעפתי בינוני מכיל קיבה.
1. האם בקע בינוני יכול לגרום להקאות? כי אחרי שהיא אוכלת , עולה לה אויר ולפעמים היא ממש מקיאה את מה שאכלה.
2. האם טיפול בלוסק הוא הטיפול האולטימטיבי לכיב מדמם בקיבה?
כרגע היציאות השחורות הפסיקו.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בקע סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2011יתכן שיש קשר בין הבקע להקאות - מומלץ לשאול רופא הגסטרו איזה סוג של בקע.
לגבי הכיב - אם יש החיידק הליקובקטר אז טיפול נגד זה הטיפול המכריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALKPאימא30/06/2011
שלום רב
אני חמישה חודשים אחרי לידה. עשיתי בדיקות דם ויצא לי Alkaline Phosphatase 137 ללא הפרעה בשאר אנזימי כבד. יש לציין כי אחרי לידה ראשונה גם היה לי ערך זה מעט גבוה, ביצעתי אז (לפני שנתיים וחצי) אולטרה סאונד כבד- יצא תקין. לאחר לידה ראשונה ערך זה התאזן לבד אך לאחר כחודשיים מהלידה. שאלתי האם זה מצריך בירור נוסף או דבר יכול להתרחש זמן כרב מהלידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALKP - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/06/2011זה רק מעט גבוה ודורש מעקב בלבד. יש לבדוק ggt ואם זה גם גבוה זה מהכבד. אחרת זה יכול להיות ממוקר העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפאאטלו30/06/2011
שלום רב
אני בת 38, בבדיקת אולטרסאונד התגלה כבד שומני בדרגה בינונית.
במסגרת טיפול נטורופתי קיבלתי כדורים של צמח בשם בולדו
אני קוראת באינטרנט שיש לתת עליו את הדעת במצבים כאלו. האם הצמח מותר לשימוש עם בעיה כשלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/06/2011אין הוכחות שטיפול תרופתי יעיל לכבד שומני ובודאי לש טיפול צמחי.
יתכן שטיפול צמחי יכול להזיק.
אני לא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהרמה29/06/2011
שלום,
מה שבוע יש לי כאבים בבטן התחתונה ממש ממש למטה נבדקתי אצל גניקולוג והכל בסדר. הכאבים מלווים בלחץ כמו צורך להתפנות למרות שאין לי צורך. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011יתכן בעיה במערכת העיכול התחתונה כמו דלקת למשל ובעיה עם שרירי האגן.
יש לפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT ו-AST גבוהיםדנה29/06/2011
שלום,
לפני כחודש עשיתי בדיקת דם כי הקרקפת שלי מגרדת מאוד כבר הרבה זמן. עשו לי הרבה בדיקות שלא קשורות לכבד אבל להלן הבדיקות הקשורות לכבד שביניהן יצאו תוצאות החורגות מהטווח הנורמלי (לא בצום):
HEMOLYTIC - 8 mg/dL
ICTERIC - 8 mg/dL
LIPEMIC - 8 mg/dL
UREA - 23 mg/dL
CREATININE - 0.52mg/dL
BILIRUBIN-TOTAL - 0.4 mg/dL
BILIRUBIN-DIRECT - 0.1 mg/dL
BILIRUBIN INDIRECT - 0.3 mg%
ALK. PHOSPHATASE - 76U/L
GOT (AST) - 40U/L
GPT (ALT) - 51U/L
IRON - 80 ug/dL
TRANSFERRIN - 315 mg/dL
TRANSFERRIN SATURATI - 20.1 %
לא חליתי לאחרונה, לא לקחתי אנטיביוטיקה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת (סיגריות\חשיש), לא לוקחת תרופות (עם מרשם או סתם אקמול). הדברים היחידים שאני לוקחת זה חומצה פולית וברזל (בהמלצת הרופא). בנוסף אני משתמשת בטיפות ובשמפו שרופא העור נתן לי על מנת להקל על הגירוד שיש לי בקרקפת (הטיפות זה סטרואידים והשמפו זה לטיפול בפטריות בעור אני חושבת). יש לציין שגם התזונה שלי בסדר - אני אוכלת הרבה ירקות ופירות ולא מגזימה בבשר, מטוגנים או שוקולדים.
הרופא שלח אותי לבדיקה חוזרת לאחר כחודש שבה יצאו התוצאות (בצום 10 שעות לפני הבדיקה):
HEMOLYTIC - 0 mg/dL
ICTERIC - 0 mg/dL
LIPEMIC - 0 mg/dL
BILIRUBIN-TOTAL - 0.3 mg/dL
BILIRUBIN-DIRECT - 0.1 mg/dL
BILIRUBIN INDIRECT - 0.2 mg%
ALK. PHOSPHATASE - 81U/L
GOT (AST) - 37U/L
GPT (ALT) - 52U/L
PROTEIN-TOTAL - 6.6 g/dl
ALBUMIN - 4.0 g/dl
GLOBULIN - 2.7g/dl
PT-INR - 1.05
PT-SEC - 14.70 Sec
%PT% - 91
CONTROL PT - 14.3 SeC
APTT-sec - 33.3Sec
CONTROL PTT - 27.5Sec
FIBRINOGEN CALCU - 296 mg/dL
ALPHA FETOPROTEIN TM - 4.0ng/ml
מה התוצאות האלו יכולות להעיד? האם יש לי סיבה לדאגה? מה אתה חושב שהצעד הבא צריך להיות?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זה רלוונטי אבל...
דנה29/06/2011הפסקתי גם לקחת גלולות נגד הריון לפני כ-3 חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהALT ו-AST גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011יש הפרעה קלה מאוד באנזימי הכבד וממליץ לפנות לרופא כבד לבירור. זה לא דחוף אך כדי לעשות מאמץ להגיע לאיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך ד"ר...
דנה02/07/2011אגיע לרופא מומחה על מנת לבדוק יותר לעומק את הבעיה, אבל האם זה נכון
שהדרך היחידה שניתן יהיה לאבחן את הבעיה ולדעת למה הערכים הם גבוהים היא באמצעות ביופסיית כבד? האם דימום מהכבד הוא סיכון נדיר או שזה קורה?
אני לא מבינה מה קורה לי בגוף...אין לי סימפטומים של מחלה כלשהי, אני לא עייפה/צהובה/חלשה, כל שאר הערכים הם די בסדר. אני לא יודעת אם מחלות צהבת כאלה ואחרות מועברות אך ורק ביחסי מין לא מוגנים אבל אני עם בן זוג קבוע כבר שנתיים....
מה יכול לגרום לזה פתאום? אני אשמח לקצת פירוט כי אני לא מקבלת תשובות מאף גורם וזה מאוד מתסכל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכות שחורות בצואה מידיי פעםמיכל29/06/2011
שלום, אני בחורה בת 27 האם יכול להיות שאכילת חסה יום יום גורמת להופעת חתיכות שחורות בצואה כלומר החתיכות השחורות הללו המופיעות מידיי פעם בצואה הן חתיכות חסה שלא התעכלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתיכות שחורות בצואה מידיי פעם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011לא נשמע לי הגיוני.
לא ברור לי מגורם לתבע השחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל29/06/2011אז האם חס וחלילה זה יכול להיות חתיכות של דם שמקורו בקיבה? כי הבנתי שאם יש דימום מהחלקים העליונים של הבטן הוא מופיע בצבע שחור, אני ממש מודאגת!!!
חשוב לציין שהצואה חומה אבל יש חתיכות קטנות שחורות מידיי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011דמם ממקור עליון מופיע כנוזל שחור כמו זפת ולא כמו התיאור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ממושךתהל29/06/2011
כבר חודש ימים יש לי כאב בטן באזור הטבור ולמטה
אולטרא סאונד בטן תקין
בדיקות דם תקינות
בדיקות גניקולוגיות תקינות.
איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות?
קבעתי תור לרופא מומחה (גסטרו) ונקבע לי תור לעוד חודש
נראה לי לא אחראי להיות חודש ימים עם כאבים אלו
אין מקום בארץ שכואב לך משהו אתה הולך לעשות את כל הבדיקות שצריך?
אשמח אם תמליצו לי מה לעשות כי אני ממש מרגישה חסרת עונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ממושך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011קשה לענות בפורום. יש הרבה בדיקות ברפואה ומחליטים איזו בדיקות להזמין לאחר שבודקים החולה.
אין one stop shop שבודק הכל במכה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת הכבד- גסטרוסקופיהדנה27/06/2011
ד"ר נכבד,
אמי סובלת משחמת הכבד ולצורך בירור ירידת אנמיה ל8.1 נשלחה לביצוע גסטרוסקופיה.מה משמעות תצאות הבדיקה ומה זה אומר לגבי מחלת השחמת?
דליות בדרגה 2-3 ללא דמם.
קיבה- אירוזיות מרובות באנטרום.
תריסריון- הבצל תקין לימפאנדיאקטזיות מרובות.
והומלץ על נטילת לוסק.
אשמח לתשובה מהירה כי אני מאוד מודאגת ויש לנו רופא גסטרו רב עוד חודשיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד- גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2011יתכן שיש מקור של דימום מהדליות ויש גם סימנים של דלקת בקיבה. הטיפול שהוצע טוב לקיבה אך יתכן שיהיה מקום לקשירה הדליות עם גומי דרך אנדוסקופיה על מנץ להקטין הסיכוי לדימום.
בנוסף יהיה מקום לטיפול להקטין לחץ הדם בתוך הדליות למנוע דימום- כדורים בקבוצה של חוסמי בטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-
דנה28/06/2011תודה על התשובה המהירה!
כרגע אין לה דמדם מהדליות , למרות זאת מומלץ לעשות קשירה?
קשירה זה פעילות פולשנית כואבת? הרדמה מלאה?
צריכים לקבוע תור דחוף לרופא גסטרו ?
תטדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2011חייבים לקחת טיפול תרופתי למנוע דימום כמו שפרטתי.
לגבי קשירה יש להתיעץ עם הרופא שעשה הגסטרוסקופיה.
קשירה היא פעולה דרך אנדוסקופיה ולכן פולשנית אך לא בהרדמה כללית.
כדי לראות רופא הגסטרו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US - חוות דעתדנה27/06/2011
שלום
בשל כאבים בבטן שמאל עליונה ביצעתי US .
הממצאים הראו דווקא ממצא בכבד ? להלן הממצאים :
כבד בגודל תקין . בסגמנט 7/5 מבחינים ברקמה דל הידית הומוגנית , מוגדרת היטב אשר בדופלר צבע מראה זרימת הדם קלושה בהיקפה , גודלה 4*4.7*5.5 , יתר פרנכימה של הכבד השומני במקצת באופן דיפוזי.
שאלת הרדיולוג : לשלילת מנגיומה מומלץ MRI וכן מיפוי ארטרוציטים ??
אנ י יודעת שאני צריכה לפנות לרופא , אבל זה זמן עד לתור לצורך המשך בירור ואני די לחוצה .
לציין אני חולת קוליטיס , שבבדיקה קולנו האחרונה , הכל היה תקין כולל דגימות .
אשמח לשמוע קצת הסבר .
בברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US - חוות דעת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2011יש חשד להמנגיומה שהיא גידול שפיר של הכבד עשיר בכלי דם ומאוד שכיח. בהרבה מקרים ניתן לאבחנה בודאות על ידי us אך לא תמיד.
לכן יש דרכים אחרות.
נראה לי שכדי לעשות מיפוי ורק אם מיפוילא חד משעי אז לעשות mri .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש למחלת ווילסוןרפי27/06/2011
שלום רב
ליפני כחודש ביצעתי בדיקות כלליות ,הכל יצא תקין כולל תיפקודי כבד ,חוץ מבדיקה אחת בשם צרלופלזמין שיצאה 18.2 .רופאת המשפחה הפנתה אותי לרופא עיניים שביצע בדיקת טבעות קייזר והתוצאה היתה שלילית .כמו כן ביצעתי אולטראסאונד בטן עליונה לבדיקת הכבד והכל יצא תקין בגודל ובמרקם .בנוסף חזרתי על בדיקת הצרלופלזמין שוב והתוצאה היתה 17.2 . ביצעתי איסוף שתן ל24 שעות להלן התוצאות :
COPPER- URINE SAMPLE 2.9 µg/dl
COPPER-URINE 24h 46.40 µg/24h
IgG 897 mg/dl
IgM 42 mg/dl
IgA 284.00 mg/dl
HEPATITIS Bs Ab 5.84 negative mIU/ml
HEPATITIS A IgG Negative
DNA (ds) Ab 2.0 IU/ml
PT-INR 1.06
PT-SEC 15.6 Sec
PT % 93
APTT-sec 32.1 Sec
ALBUMIN 4.7 g/dl
BILIRUBIN-TOTAL 1.0 mg/dl
BILIRUBIN-DIRECT 0.17 mg/dl
GOT (AST) 30 U/L
GPT (ALT) 41 U/L
GGT 25 U/L
ALK. PHOSPHATASE 102 U/L
היתכן שזה מחלת וילסון לאור התוצאות? מה עלי לעשות ומדוע צרלופלזמין כה נמוךכששאר הבדיקות לא מראות דבר ,
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש למחלת ווילסון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2011הצרולפלזמין לא מאוד נמוך. הכמות של נחושת בשתן לא תומך בוילסון. יתכן ויהיה צורך לבצע ניקור כבד ובדיקה בחו"ל של כמות הנחושת בכבד.
בינתיים יש צורך לחיסון נגד דלקת בכבד מסוג ש a ו גם b.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזליאורה27/06/2011
בתקופה האחרונה, סבלתי מכאבים בבטן , פניתי לרופא ואמרו לי שייש לי מעי רגיז, ממה שקראתי יש לי את כל התסמינים של זה (כאבי בטן,גזים, צואה משונה , לפעמים קיבה רכה, לפני קשה,ריר) קיבלתי כדורים-שמתי לב שברגע שהפסקתי לשתות חלב, חזרתי לעצמי (כבר שבועיים)
אני מרגישה הרבה יותר טוב, אך שמתי לב שמבחינת הצואה עדיין לא השתנה, יש לי עדיין ריר שיוצא, (אין לי דם) אבל הכאבים עברו, והגזים גם
האם אני צריכה לפנות שוב לרופא, אני עוד כמה ימם מסיימת את הטיפול התרופתי, האם הריר הזה זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/06/2011הריר חלק של מעי רגיז.
מציע כן להפנות לרופא- יש אפשרות לבצע בדיקה לבחון אם יש אי סבילות ללקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- reflux - טיפולtacat26/06/2011
תוד על התשובה. אני לא מעשנת ורזה. הבעיה תמשיך ויש סיכוי שתחמיר? צריך לפנות לרופא גסטרו, או מספיק שרופא אא"ג זיהה בעית גסטרו? תזונה נכונה יכולה להחליף טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר reflux - טיפול - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011לא ברור אם תמשיך - לכן ממליץ פשות נסיון לש חודשיים ואזל להפסיק לעקב. אם אין שיפור אז כדי לראות רופא גסטרו. תזונה נכונה יכולה לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנה- פילאטיסoshi26/06/2011
לאחר תרגיל פילטיס עם כדור ענק ( שכבתי עליו התגלגלתי ופתאום הרגשתי כאילו אני צריכה להוציא אויר מהפה ואז הרגשתי שעלו לי מיצים חמים מהקיבה ולמחרת הייתה לי מלנה במשך יומיים שעברה . ) יש קשר לזה שהשכיבה מעל הכדור עם הבטן יצרה לחץ כלשהו , ופצעה משהו בקיבה או בתרסריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנה- פילאטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011אני לא חושב שיש קשר לתרגיל בבלון אבל ממליץ להפנות לרופא לברר עינן המלנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיס אטרופיתראובן26/06/2011
שלום!
אבחנה בגסטרוסקופיה - היא גסטריטיס אטרופית , אישה בריאה בת 64.מה ניתן לעשות?האם יש טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס אטרופית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011אין צורך לעשות משהו- מעבר לביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)