מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר בין תרופת לוסק וטעם מר?טל10/06/2011
שלום,
לפני כשבוע עשו לי בדיקת גסטרו ונמצא שיש לי ריפלוקס שגורם לי ליובש צרבת ואי נוחות בגרון.
הרופא נתן לי לקחת לוסק פעמיים ביום חצי שעה לפני האוכל.
לקחתי עד עכשיו בערך 7 כדורים ואני מרגישה טעם מר בגרון. במיוחד כשאני בולעת אוכל. כשאני לועסת הכל תקין ואני מרגישה את הטעם של האוכל אבל כשאני בולעת אני פשוט מרגישה טעם מר.
האם זה קשור ללוסק?
האם צריך לחזור לרופא המטפל להחליף תרופה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין תרופת לוסק וטעם מר? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011זאות לא תופעת לואי קלאסי אך ניתן לבדוק על יד הפסקת לוזק והחלפה לתרופה אחרת באותה קבוצה כגון לנטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש10/06/2011
רציתי לדעת האים חיידק בקיבה יכול ליגרום ליציאות מרובות או שאין קשר. ומה ניחשב למצב תקין של יציאות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
ש11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011לא סביר שחיידק פילורי בקיבה יגרום לתלונות כאלו.
מספר היציאות התקין מאוד גמיש- מ3 ליום עד 3 לשבוע למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוכס?אמיר10/06/2011
שלום רב,
אני רופא בן 45. מזה מס' חודשים כאשר אני אוכל, אני חייב לשתות אחרת משתעל. פרט לכך לא מפריע דבר. האם יתכן ומדובר ברפלוכס? האם מומלץ לטפל? כדי למנוע החמרה או סכנות בעתיד (דוגמת סכנת ממאירות).
במידה ויש לי הרניה סרעפתית (לא בטוח)- האם יש לכך השפעה על הווצרות רפלוכס או על נחיצות הטיפול?
מה מומלץ לעשות (איזה בירור ואיזה טיפול אם אכן מדובר ברפלוכס)?
תודה רבה,
אמיר אמיתי - [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוכס? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011יתכן רפלוקס ובעיה בתנועה של הושט.
מציע לעבור גסטרוסקופיה לשלל בעיה מבנית בושט וגם להתחיל לוזק. בקע שערפתי יכול להיות גורם מסייע אבל ממצא שכיח מאוד בגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק
אמיר11/06/2011שלום רב,
אני רופא בן 45. מזה מס' חודשים כאשר אני אוכל, אני חייב לשתות אחרת משתעל. פרט לכך לא מפריע דבר. יתכן ומדובר ברפלוכס. מה הסבה שכדאי לטפל בלוסק אם זה לא ממש מפריע לי? כדי למנוע החמרה או סכנות בעתיד (דוגמת סכנת ממאירות)? כמה חשוה הטיפול בלוסק ומה תופעות הלוואי?
תודה רבה,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פברינוגןנעמה09/06/2011
שלום
יש לי פברינוגן 483. אני חולת FMF ובעלת מעי רגיז
האם עצם המצאותו של פיברינוגן גבוה יכולה לגרום לבעיה בגוף
אמנם זה מדד לדלקת אבל אני רוצה לדעת אם עצם המצאותו בגוף יכול לגרום בעתיד לבעיות נוספות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פברינוגן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/06/2011אני א חושב שעצם פיברינוגן גבוה גורם למחלה- זה סימן של דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אותו בדיקה שביקשת? האם יש צורך לחזור עליה?
פרופ' דורון זמיר12/06/2011קודם כל תודה רבה על תשובותיך, מעיון בבדיקות דם שנעשו בעבר ראיתי כי בשנת 2000 ו-2003 נעשתה בדיקת דם של anti mitochondria (לא רשום antibodies) והתוצאה היתה negative
האם זה אותו בדיקה שביקשת? האם יש צורך לחזור עליה?
שוב תודה, זהו הפורום המוצלח ביותר שמקבלים מענה מהיר ומפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך3
יחזקאל12/06/2011ז"א שהבדיקה תקינה והמחלה הזו נשללה?
אם כן מה נראה לגבי האבחנה כעת? מה אומרת תוצאת הביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני בביופסית כבדיחזקאל09/06/2011
עקב GPT מעט גבוה (61) וצרולופלזמין נמוך (14) הומלץ לי לעשות ביופסית כבד וזה עיקר התשובה: נמצא ריבוי והתרחבות של צינוריות מרה עם פיברוזיס קונצנטרי סביבם וכן נראו שינויים בורידים הפורטלים. בפרנכימה נמצא שינוי שומני מאקרו וזיקולרי מוקדי וליפוגרנולומות. הורידים המרכזיים ללא ממצא פתלוגי. מאז הבדיקה אני נמצא במעקב של בדיקות דם פעמיים בשנה ותמיד הGPT תקין כיתר תפקודי בכבד. כמו כן אולטראסאונד דופלר של הכבד תמיד היה תקין. כמו כן נבדקה רמת הנחושת בריקמה בבי"ח סיני והיתה תקינה.
נשלחתי גם לבדיקת MRCP שהיתה תקינה.
רציתי לדעת האם התשובה הפתלוגית מדאיגה ויך זה מסתדר עם שאר הבדיקות שהן תקינות ולגבי שאר הבדיקות שהן תקינות.
האם האבחנה אמורה להשפיע לי על חיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/06/2011יש בעיה בכבד אך לא ברורה לי האבחנה.
יתכן מחלה של דרכי המרה כגון pbc ויתכן שיש מקום לטיפול עם ursolit- שהוא מלחי מרה.
אין עדות למחלת וילסון לדעתי.
יש צורף להתייעץ עם רופא יחד עם כל הבדיקות כולל כל בדיקות הדם ואפילו יעוץ עם פטולוג לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני המשך
יחזקאל10/06/2011פניתי ל-2 רופאי כבד אחד ייחס את האבחנה לNASH והשני לכבד שומני בלבד. אחד מהם גם הפנה אותי לMRCP כדי לשלול מחלות בדרכי המרה וזו היתה התשובה: דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינם מורחבים. כיס המרה שמור, צינור הלבלב שמור. נגעים בעלי אות גבוה ב-T2 זעירים בקוטר עד 4 מ"מ, יתכן ציסטות. שאר אברי הבטן שהודגמו שמורים. לסיכום: ללא עדות לפתולוגיה בדרכי המרה.
האם זה לא מספיק כדי לשלול מחלה בדרכי הכבד והמרה? איזה בדיקות דם צריך לבקש כדי לאבחן?
בנוסף רופא המשפחה נתן לי בדיקות סרו-אימונו בטעות, כל התוצאות נראות בתחום מלבד ערכי RNP ו RNP-A שהיו 2.3H אך רופא המשפחה לא ידע להסביר לנו את תוצאות הבדיקות. האם זה קשור למה שציינת? מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני המשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011צריך לראות תשובה של ama anti-mitochondrial antibodies.
הmrcp שולל מלה של דרכי המרה הדולים.
אין הסבר לריבוי של דרכי המרה- לא ממש טיפוסי ל nash .
יתכן נסיון טיפולי עם ursolit יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני המשך2
יחזקאל12/06/2011קודם כל תודה רבה על תשובותיך, מעיון בבדיקות דם שנעשו בעבר ראיתי כי בשנת 2000 ו-2003 נעשתה בדיקת דם של anti mitochondria (לא רשום antibodies) והתוצאה היתה negative
האם זה אותו בדיקה שביקשת? האם יש צורך לחזור עליה?
שוב תודה, זהו הפורום המוצלח ביותר שמקבלים מענה מהיר ומפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני המשך2 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011כן זו בדיקת הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך3
יחזקאל12/06/2011ז"א שהבדיקה תקינה והמחלה הזו נשללה?
אם כן מה נראה לגבי האבחנה כעת? מה אומרת תוצאת הביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך3 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/201195% של pbc עם נוגדנים אז האבחנה לא נראת סבירה.
הביופסיה בעצמה אינה מאפשרת אבחנה- צריך לשלב הניתונים מהקליניקה ומהמעבדה.
יש מקום לחוות דעת פטולוגית נוספת. יתכן בהחלט כבד שומני בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 4
יחזקאל13/06/2011האם שייך עדיין לקחת חוו"ד פתלודית נוספת על ביופסיה שנעשתה ב-2003? האם אתה מכיר מישהו מומחה בתחום? (ביופסיה זו נבדקה ע"י פרופ' אמיר גייל מהדסה) האם גם האפשרות של NASH נשללה לדעתך?
תודה על הסבלנות ומענה היוצא מן הכלל. היינו שמחים אילו המרפאה שלך היתה באזור ירושלים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 4 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011זה יכול להיות כבד שומני והפטולוגים מהדסה מצוינים. ללא הסננה דלקתית לא נראה כמו nash.
קצת לא טיפוסי בעיני התמונה בדרכי המרה.
אני מסכים ש8 שנים הרבה זמן.
אם אתה מרגיש טוב ואין שינוי ניכר בבדיקות הכבד אז מציע רק מעקב קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבני מרה אצל ילדיםא09/06/2011
שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי אבני מרה אצל ילדים:
- מהם הגורמים לכך? האם אבנים יכולות להווצר כתוצאה ממחלה (עקב חוסר תאבון/עליה של רמות הסוכר וכו'?)
- במשך כמה זמן מתפתחות אבנים? האם תתכן הווצרות אבנים רבות בתהליך מהיר של ימים ספורים?
- מה ניתן לעשות על מנת למנוע המשך הווצרות אבנים? האם יש צורך במעקב כל עוד אין כאבים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבני מרה אצל ילדים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/06/2011יש מחלות במערכת הדם עם הרס של כדורים אדומות שקשורות לאבנים בכיס המרה.
האבנים לא מווצרים תוך מספר ימים ולא כתוצאה מסוכר וחוסר תאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמשה09/06/2011
test result/remark units low High
iron 181 H ug/di 27 138
wbc 8.1 k/ul 4.8 10.
rbc 5.77H M/ul 4.5 5.3
HB 16.8H g/dl 13 16
50.5H % 37 49 HCT
PLT 189 K/ul 150 450
mcv 86.7 fL 78 98
mch 29.1 pg 26 31
mchc 33.5 g/dl 33 36.7
rdw 13.3 % 11 16
mpv 9.7 fl 4 13
LUC% 1.7 % 0 4.5
LUC abs 0.1 0 4
MACRO% 0.2 0 15
micro% 0.8 0 10
HYPER% 0.2 0 10
HYPO% 1.9 0 10
LYMP abs 2.6 k/ul 9 4.5
LYM% 31.9 % 20 50
NEUT.ABS 3.9 k/ul 1.9 8
NEUT% 49.0 % 40 75
MONO.abs 0.4 k/ul 2 1
mono% 4.9 % 2 12
EOS.abs 1.0 H K/UL 0 .6
EOS% 11.9H % 0 7
BASO abs 0.1 k/ul 0 .1
BASO% 0.6 % 0 2
ESR 2 mm/h 2 28
אנדו-הורמון
TSH 5.51H mIU/L .35 4.2
T4-FREE 19.5H pmoI/L 10.7 18.7
סרו-אימונו
ANTISTREPTOLYSIN O 87 U/ml 0 230
C-REACTVIEPROTEIN <0.08 mg/dI 0 .5
RHEUMATOID FACTOR <11.30 IU/ml 0 15
*ANTINUCLEAR AB Negative
DNA )ds) ab 3.0 IU/ml 0 6
COMPLEMENT C3 103 mg/dl 90 180
COMPLEMENT C4 17 mg/dl 10 40
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS bclgm - negative
HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml
HEPATITIS Be ab - negative
HEPATITIS bc ab tot, - negative
tsh-5.51 t4-free19.5
lg-total 1200.9H
בקשתי לעשות בדיקת איידס זה התוצאות מה זה אומר
שיש לי או שאין נוגדנים אני מבולבל עם הכל פה תודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/06/2011אין כאן תשובה של בדיקת aids. אין עדות לדלקת נגיפית בכבד מסוג b.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהליאור09/06/2011
הנני נשאית של הפטיטיס B.
תוצאות הבדיקות הן:GLOCOSE 109 , CHOLESTROL 206.3 ,ASTׁGOTׂ 23, GPT ALT 22, HEMOGLOBIN A1C 5.2 ,ALPHA FETOPROTEIN 5.82,HBV QUNTITATIVE PCR 14,273,
בבדיקת אולטראסאונד: הכבד תקין בגודלו , משרעתו כ- 14 ס"מ , מרקמו מעט אקוגני.
מה זה אומר מבחינת ההפטיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/06/2011קודם כל זה אומר שאען נזק קשה לכבד אבל יתכן שיש מקום לטיפול. יש צורך לברר עוד כמה מאפיינים של הנגיף.
כדי להתייעץ שוב עם הפטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע של בעיות עיכולאני09/06/2011
מזה שבוע אני סובלת מחוסר תיאבון, וחולשה כללית. אני בת 25 ובריאה בד"כ ומה שמפחיד אותי זה העובדה כי כאשר אני נכנסת לשירותים ישנה כאילו חסימה (לא עצירות, יש מעט יציאות אבל הצואה דקה כאילו משהו חוסם ממנה לצאת רגיל). אני מרגישה נפוחה ומלאה ולא משנה מה אני אוכלת סיבים תזונתיים ירקות וכו' זה לא משתפר, ואין מספיק יציאות. מה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע של בעיות עיכול - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/06/2011זה יכול להיותמעי רגיז אך גם בעיות אחרות באגן.
יש חשיבות לעבור בירור של גסטרואנטורולוג לזהות הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדבוקי08/06/2011
בן 48 מאובחן כשנה בתסמונת פיברומילאגיה מטופל מזה 6חצי שנה בסימבלטה
בנוסף באולטראסאונד בטן נמצאה הסננה שומנית קלה הבודק אמר לא להתרגש שזה כלום
בדיקת אניזם כבד מצורפת מחוץ לתחום מחוץ לתחום
35 - GOT
בתחום 40-130ALK. PHOSPHATASE 87 U/L 87
בדף מידע של סימבלטה רשום שעלול להעלות אינימי כבד,עלי לציין שעד כה בדיקות אילו היו תמיד בתחום כמו כן בכל בדיקות אולטרסאונד בטן שבצעתי בשנים אחרנות בדיקות הכבד היו תקינות ללא הסננה.
שאלותי
1.האם העליה באינזימי כבד קשורה אכן לסימבלטה ואם כן האם כדאי להפסיק ליטול את הכדור.
2.האם הסננה שומנית קשורה גם כן בסימבלטה? ומדוע הבודק אמר לא להתרגש להתעלם מכך ואם היא לא קשורה לסימבלטה למה כן היא קשורה?
3.איך מתקדמים הלאה?
עלי לציין שאני בן אדם רזה נמצא מתחת לב.מ.י הרצוי לגובהי ומשקלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/06/2011כבד שומני יכול לגרום לעליה קלה באנזימי הכבד. זה יכול להיות קשור לעודף משקל אלכוהול ותרופות וגם כן למזון מהיר.
סימבלטה יכולה גם להעלות את אנזימ הכבד אך אין חשיבות לרמה שלך.
מציע להתייעץ עם רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוק בעל ריח רערונית08/06/2011
היי,
מדי פעם יש לי שיהוקים בריח מאוד רע (כמו ביצה סרוחה), אשר יוכלים להעלם ליום ולחזור למחרת.
אני בשבוע 35 להריון (לא בטוחה שזה קשור...)
האם זה יכול להיות משהו ספציפי שאכלתי, או שזה מצביע על בעיה רפואית שכדאי לבדוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוק בעל ריח רע - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/06/2011יש החמרה של רפלוקס בהריון ואני מניח שזו הבעיה.
לרוב אין חשיבות אבחנתית לריח וקשה לבצע בירור במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כבר מזה שנה...אנט08/06/2011
שלום.. שמי אנט בת 22 ..
מזה שנה אני סובלת מבעיות במערכת העיכול.. לאחר שעשיתי את כל הבדיקות האפשריות פחות או יותר (US בטן עליונה ותחתונה, בדיקות צואה ושתן, ספירת דם ושקיעת דם, גסטרוסקופיה ובדיקת נשיפה) מצאו לי חיידק הליקובקטר ואולקוס... החיידק הושמד אך האולקוס נשאר וטופלתי בנקסיום לאחר שאומפרדקס לא עזר ולנטון גרם לי להרגשה לא טובה... במשך חודש נטלתי את התרופה הזו וכשהפסקתי לקחת אותה הרגשה טוב למשך כמה שבועות... הסימפטומים העיקריים מהם אני סובלת הם צרבות ובחילות קשות (אפילו מאוד) אך ללא הקאות ברוך השם.. מה גם ששמתי לב שחום הגוף שלי עומד לעיתים קרובות על 36.8-37 גם בשעות הבוקר כאשר החום הקבוע שלי מזה שנים במצב בריא כמובן, היה עומד על 36.4-36.7.. עכשיו הבחילות והצרבות חזרו לי ואף במצב יותר חמור... התחלתי ליטול נקסיום בשנית והפעם למשך חודשיים רצופים... הגסטרולוג שלי בחו"ל עד סוף אוגוסט .. אני יודעת שלנקסיום לוקח זמן להשפיע ורק אחרי שבועיים בערך של נטילה יומיומית מתחילים להרגיש הקלה.. יש לי תור לMRI ב-10 ליולי שזה עוד חודש... אני סובלת מעייפות וכאבי ראש.. ומדי פעם גם נדודי שינה... אני כבר לא יכולה לסבול את זה ואני ככה כבר קרוב לשנה... בגסטרוסקופיה נמצא חשד לקרוהן (גם אחותי חולת קרוהן) ולאחר בדיקת צואה שנעשה דרך בי"ח וולפסון, הגסטרו שלי אמר שהתוצאות יצאו שליליות ושהחשד לקרוהן במעיים פחת בצורה משמעותית אך לא נשלל לחלוטין... הוא אמר לי בפירוש שיש לי משהו בקיבה לפי תוצאות הביופסיה בגסטרוסקופיה.. האם אתה ממליץ לי לחכות עד סוף אוגוסט או לנסות לפנות למישהו אחר? לאכול דברים שונים? לבקש בדיקות ספציפיות? לפנות לרופא מומחה בנושאים אחרים שאולי יכולים להיות קשורים? אני כבר די מיואשת.... זה משפיע לי מאוד על איכות החיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות כבר מזה שנה... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/06/2011קשה כמובן לתת אבחנה דרך הפורום אך נראה לי שי ש די ניתונים לשקול המצב שוב.
אנני חושב שכדי לחכות עד סוף אוגוסט ומציע להבדק אצל משהו חדש לנסות לקחת את כל הניתונים ולהגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשלומית07/06/2011
ד"ר שלום
יש לי מזה זמן ממושך כאבים מוזרים בבטן, כאבים שמופיעים לסירוגין במקומות שונים בבטן (בדרך כלל בתחתונה, לפעמים בעליונה, לרוב באמצע מבחינת רוחב), בנוסף הבטן נוטה להתנפח ולהיות קשה בחלק התחתון, עד היום הבטן הנפוחה הייתה חוזרת למצבה הרגיל לאחר כחצי יום אבל עכשיו היא נפוחה כבר מספר ימים ברצף. באופן קבוע היא מתנפחת אחרי שתיית אלוכוהול, אבל לא רק.
הייתי אצל רופא גסטרו בקופת החולים אשר לא מצא בעיה מסוימת והמליץ על "פרוביוטיקה". לקחתי את הכדורים כ- חודשיים, במהלך נטילת הכדורים תדירות הכאבים והנפיחות פחתו אך לא באופן משמעותי . כיום אני כבר לא משתמשת בכדורים אלו.
*אני נוטלת גלולות "מליאן".
אשמח לדעתך, אולי בדיקה ממומלצת או כיוון מסוים..
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/06/2011אם יש תלונות זמן רב ולא נמצא בעיה בבירור אז יתכן תסמונת המעי הרגיז. זו אבחנה של שלילה.
אופציה נוספת היא אי סבילות למוצרי חלב.
ממליץ להחזור לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לרגישות לחלב
שלומית11/06/2011ד''ר מלניק, תודה רבה על תגובתך
הייתי רוצה להגיע לרופא מוכנה עם מידע רב ככל האפשר,
אנא ענה לי לשאלה נוספת, יש בדיקת מעבדה שניתן לבצע לרגישות למוצרי חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לרגישות לחלב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011כן בדיקת נשיפה שעושים במכוני גסטרו של בתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנירות07/06/2011
שלום.האים בבדיקת סונר בטן ניתן לאבחן כבד שומני?והאים אבן קטנה בכיס מרה יכולה לגרום לעליה של אלקלי פוספטזה בדם עליה קטנה.? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/06/2011בדיקת US אמינה לניבוי כבד שומני. אבן בכיס מרה לא גורמת לעליית פוספטזה בסיסית, אך אם היא נודדת לדרכי המרה היא יכולה לגרום לכך. גם כבד שומני יכול לגרום לעליית פוספטזה בסיסית כמו גם לעליית טראנסאמינזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים ובעיות ספיגהיוסי07/06/2011
שלום!
אני בן 25, ומלפני כשש שנים התפרצה אצלי סוכרת נעורים (לפי טענת הרופאה) יחד עם בעיות עיכול.
אני סובל משלשולים כל הזמן, עיפות, חולשה, לעיתים חזרה של מזון לושט גם לאחר זמן רב מהארוחה, לעיתים קרובות קושי להירדם, לאחר ארוחות גדולות מהרגיל - תחושת מלאות ונפיחות. בצואה ניתן להבחין במזון לא מעוכל. דבר נוסף- כאשר התסמינים מחריפים זה מתבטא גם בעליית ערכי הסוכר וקושי לשמור על איזון, כך שאני בהחלט רואה קשר בין הדברים אך רופאת הסוכרת לא יודעת להסביר, לאחרונה אני סובל מירידה בתשוקה המינית (למרות בדיקה הורמונלית תקינה).
יש לי כולסטרול מעט גבוה מהנורמה, תת פעילות של בלוטת התריס שאני לוקח אלטרוקסין עבורה, ברזל, המוגלובין ופריטין בגבול התחתון של הנורמה (ולעיתים גם היו מחוץ לנורמה)
אני מטופל במרפאת סוכרת ובמרפאת גסטרו בבלינסון.
קלינית- ביצעתי בדיקות מרובות ובהם: לקטוז, פרוקטוז, בדיקת אנדוסקופיה, קולונוסקופיה, C.T בטן, בדיקת קפסולה, שומנים בצואה ועוד.
בבדיקות אלו הרוב היה תקין מלבד - שומנים בצואה מעל הנורמה (למרות כמות האנזימים שהייתה בטווח הנורמה) ולקחתי אנזימים תקופה אך ללא הרגשת שיפור, ודלקת כרונית בקיבה שלקחתי לוסק בשבילה.
היה לי הליקובקטר פילורי שהוקחד מלפני שנתיים.
כרגע הופנתי לבדיקת MRI של הלבלב אך הקופה לא מאשרת לי בטענת - חוסר סיבה מוצדקת..
אציין שאין לי כלל כאבים והתחושה היא שהמעיים תקינות והבעיה נמצאת עוד לפני המעיים.
אשמח לדעת האם יש לך רעיון לתופעה ואיזו בדיקה כדאי עוד שאבצע עפ"י התסמינים שתיארתי. כאמור אני מרגיש שיש אצלי בעיה שגורמת לפגיעה מערכתית ולא בעיות מבודדות משום שאני חש שהתסמינים מופיעים ביחד.
אם יש צורך אני מוכן לבוא ולהיפגש, אני די חסר אונים ואני מרגיש שהרופא שלי לא מצליח לעלות על הבעיה כבר זמן רב מדי.
ממש תודה על כל שביב עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ובעיות ספיגה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/06/2011רמת שומן גבוהה בצואה תתכן בכל מחלת שלשולים (במקום עד 7% תתכן עלייה עד 20% בשל העובדה כנראה שבשלשול יש הפרעה בספיגה יעילה ולא תת ספיגה אמיתית, מעבר ל20% זה נחשב לפתולוגי גם במשלשל). שלשול שכיח מאד בסכרת אך יותר לאחר 10-15מ שנה כחלק מפגיעה אוטונומית (כמו גם עצירות) ומסיבות אחרות.אינני בטוח לאור הבירור (האם נשלל BACTERIAL OVERGROWTH בוודאי שנשלל צליאק ונלקחו ביופסיות עוורות מהמעי הגס) ניתן לשקול בנוסף בדיקת קפסולה של המעי הדק או CT ENTEROSCOPY המקרה מורכב ונראה לי שהתרשמות ממשית מחייבת בדיקה ואנמנזה אישית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)