מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- refluxtacat25/06/2011
שלום, יותר משנה אני סובלת מליחה בגרון (אובחן כרפלוקס ע"י רופא אא"ג). כמעט ואין צרבת או אי-נוחות בבטן.
יש לי הרבה שאלות בנושא: האם עלי להתחיל טיפול תרופתי? איזה תרופות מומלצות? מה אם לא אטפל בבעיה? האם תרופות ירפאו וא רק יקלו סימפטומים? האם דיאטה קשוחה יכולה לפתור את הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר reflux - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011יתכן משני לרפלוקס ומציע נסיון טיפולי עם כדור כגון אומפרדקס.
חש להתייעץ עם הרופא שלך.
אורך הטיפול יכול להיות עד 3 חודשים עד שיש השפעה.
במקביל יש להפסיק לעשן ולרדת במשקל אם רלואנטי.
ללא טיפול הבעיה תמשך כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול reflux
tacat26/06/2011תודה על התשובה. אני לא מעשנת ורזה. הבעיה תמשיך ויש סיכוי שתחמיר? צריך לפנות לרופא גסטרו, או מספיק שרופא אא"ג זיהה בעית גסטרו? תזונה נכונה יכולה להחליף טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול reflux - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/06/2011מציע שאם אין שיפור לאחר חודש לפחות של טיפולהפנות לרופא גסטרו. שינוי בהרגלי חיים יכול להוסיף גם אך העיקר בשלב זה הוא טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שומניתעומר25/06/2011
השארתי פה בעבר הודעה
בן 20 סובל מעצירויות חצי שנה
אחרי בדיקה עם רופאת גסטרו קיבלתי נורמלקס
התחלתי לקחת את התרופה וזה עשה לי שלשולים ולא הרגשתי הקלה אז הפסקתי אותי
הצואה שלי חזרה לעצמה אחריי ארבעה ימים
ועכשיו לאחר חודש הצואה שלי צפה בשירותים ויש לה מרקם שומני
מה עליי לעשות ואיזה בדיקות אני אמור לעבוד לזיהוי הבעיה ?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שומנית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011לא ניתן להסיק הרבה מסקנות ממראה מהצואה.
מציע לשלוח לתרבית לובדיקה פרזיטים וללאחר מכן להפנות שוב לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר
עומר27/06/2011תודה רבה יש לציין גם שהצואה שלי ממש בהירה
והיום היא הייתה צהובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלילי25/06/2011
שלום רב,
יומיים ו- 3 ימים לאחר לידה ערכו לי במח' יולדות 2 בדיקות דם נפרדות שמצאו עליה בטרנסאמינזות ו- GGT. במכתב שחרור נכתב שערכי מקסימום ביום שחרור היו :
GGT - 39
SGPT - 89
SGOT - 60
ספירת דם ותקר"ש היו תקינים.
הומלץ על בדיקת דם חוזרת לתפקודי כבד עןד שבוע.
בבדיקת דם חוזרת לאחר שבוע נמצא
GOT ׂASTׁ - 39
GPT ׂALTׁ - 85
GGT - 82
ALK.PHOSPHATASE - 131
BILIRUBIN-TOTAL - 0.5 MG/DL
BILIRUBIN-DIRECT - 0.1 MG/DL
IRON - 47
POTASSIUM - 4.30
SODIUM - 141.3
רופא משפחה המליץ לעשות בדיקות דם חוזרות עוד שבוע שיכללו:
COMPLETE BLOOD COUNT'
GOT, GPT, GGT, ALK.PHOSPHATASE, BILIRUBIN BLOOD,
EBV VCA IGM, EBV VCA IGG, CMV IGG, CMV IGM/
אני מוטרדת כי אין סיבה נראית לעיין לתוצאות הגבוהות.
מה האבחנה לבעיה יכולה להיות, האם המצב חמור,
האם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות ובאיזו רמת מיידיות צריך לבצען,
האם עליי להבדק אצל רופא מומחה, איזה רופא ומה רמת הדחיפות לגשת למומחה,
האם יש טיפול לבעיה?
סליחה על השאלות אבל אני שבועיים לאחר לידה ודי בלחץ מהלא נודע...
תודה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 38
לילי25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/06/2011אני לא חושב שיש בעיה קשבה ורוב הסיכוי שזה יסתדר בשבועות הקרובים.
רואין לעתים שינוים לאחר לידה והבירור הראשונינראה סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס ע"י רידלאביבה25/06/2011
אימי בת 60 הופנה ל- CT כבד וטחול לאחר שנראו מוגדלים ב- US .חשוב לציין כי מצאת בבירו עקב ירידה בכדוריות דם לבנות ואדומות. בתוצאות ה- CT שנערך נמצא כי כנראה קיים "טיפוס ע"ש רידל". לא מצאתי מידע בנושא . האם מישהו יכול להסביר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוס ע"י רידל - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/06/2011כמדומתני הכוונה לאונת רידל בכבד=ווריאנט אנטומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסמירב24/06/2011
שלום אני נוטלת אומפרדקס לטיפול משולש ואנטיבוטיקה לחיידק ההליבקטור בנוסף אני לוקחת לעיתים ברזל עדין למניעת אנמיה מבעיה של " ברזל גבול " האם זה אפשרי להמשיך אם הברזל והאם אין בעיה בספיגה שלו מאומפרדקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/06/2011תתכן הפרעה קלה בספיגה, אך בהקשר שציינת לא נראה לי שזה משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לביצים או מזונות אחריםדנה24/06/2011
שלום,
אני בת 24, סובלת כבר מגיל צעיר ממעי רגיז. שמתי לב שלפעמים לאחר אכילת ביצה (משהו כמו 15 דקות) אני מפתחת כאב בטן חזק שמהר מאוד מתבטא בשלשול. לפעמים זה רק כאב בטן.
הדבר מתרחש בצורה לא קבועה. כלומר לפעמים אין שום סימפטומים.
האם יכול להיות שאי סבילות לביצים תתבטא בצורה שכזו? והאם ייתכן שהדבר מתרחש לסירוגין?
כיצד ניתן לבדוק האם אכן קיימת אי סבילות למזונות מסויימים והאם אפשר לדעת לאיזה סוג מזון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות לביצים או מזונות אחרים - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/06/2011תגובה אלרגית יכולה להיות לסוגי מזונות שונים אך פני לאלרגולוג, במידה וביצה גורמת לך לכאב בטן המנעי ממנה, אולם בד"כ התגובה צריכה להיות קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולש להליקובקטראורניקו24/06/2011
שלום רב,
לפני 11 ימים התחלתי טיפול משולש להליקובקטר פילורי שהתגלה בתבחין נשיפתי.
כ מנה מורכבת מ 2 כדורי מטרוגל ו 2 כדורי קרין וכדור אומפרדקס.
מאז תחילת הטיפול אני סובל משילשולים וטעם מר בפה (ככל הנראה מאחת האנטיביוטיקות)
הרופא נתן את הטיפול ל 14 יום שאלתי הא זה קריטי אם אפסיק כעת את הטיפול
אינני מסוגל ליותר לסבול את השלשולים והטעם הר
אודה לתשובתכם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולש להליקובקטר - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/06/2011אמנםבשילוב הנ"ל עדיף שבועיים אך לאור תופעות הלוואי אם כבר נטלת 7-10 ימים עדיף להפסיק .הטעם המר=פלגיל ושלשול יתכן מקרין. ניתן לתת שילוב תרופות אחר במידה ותבחין נשיפה שבועחחם מסיום הטיפול חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהסהר24/06/2011
שלום רב
עד היום לא נמצא שאני סובל מצאליק אבל הרופא אמר לי לנסות כמה חודשיים ללא גלוטן לראות לגבי משקל וכאבי בטן .
השאלה אני אמור לעבור בקרוב בדיקת קולנקופיה ויקחו דגימה לצאליק,האם בגלל שאני ללא גלוטן כבר 3 חודשיים תשפיע על איתור וגילוי צאליק בביופסיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/06/2011ביופסיה לצליאק נעשית בגסטרוסקופיה ממעי דק קריבני (חלק שני של התריסריון) ולא בקולונוסקופיה (למרות שאפשר תיאורטית לקחת ממעידק סופי אך הוא מעורב רק בצליאק קשה).
אתה צודק דיאטת המננעות של מספר חדשים עלולה לדפוק את הביופסיה ולתת ביופסיה תקינה ולכן כדאי לקחת ביופסיה קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטן עליונה צד שמאלאאא24/06/2011
שלום רב,
לפני כ 3 שבועות התחילו כאבים מוזרים שמהתלחלה הרגשתי אותפ באזור הגב העליון והצלעות. בוצע צילום חזה תקין.
לפני כשבוע הכאבים התמקדו בבטן עליונה צד שמאל.
הייתי במיון- בדיקות דם תקינות. צילום חזה וצילום בטן תקינים. בבדיקה בטן רכה ללא גירויים.
יציאות תקינות. אין בחילות.
אני בת 28 בריאה בדרך כלל.
הכאב-הוא כאב פנימי, כלומר בלחיצה זה לא כואב.
אני מאוד מפחדת.
קראתי כבר המון כתבות ואני חוששת מסרטן הלבלב.
האם זה יכול להיות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטן עליונה צד שמאל - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011בגיל 28 הסיכוי לסרטן הלבלב אפסי. הכאב יכול להגרם מסיבות שונות דלקת בקיבה, אוטם טחולי ואפילו-מה שסביר יותר אצלך גזים שמצטברים בכפף הטחול של המעי הגס. כדאי לבצע US בטן שדווקא גזים לא יאבחן אך ישלול סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרנעמה23/06/2011
שלום רב
שמתי לב שאם אני אוכלת לחם מחיטה מלאה או שיפון אז יש לי גזים
אך אם אני אוכלת מצה אני מרגישה יותר טוב.
האם נראה לכם הגיוני שאוכל רק מצות?
איך אתם מסבירים את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011ריבוי סיבים בתזונה יכול לגרום לגזים בשל ריבוי בחידקים מסוימים עלרקע שיפור בתזונתם (תאית) . אלי בהתאם ניתן גם לנסות פרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עמומים בבטןנעמה23/06/2011
שלום רב
כבר שבועיים שכל הזמן יש לי כאב עמום בצד השמאלי או בצד הימיני של הבטן
כלומר או צד אחד או שני.
הדבר גורם לי לחולשה ואי נוחות וגזים מרובים
כאשר אני נוגעת בנקודת הכאב אני מרגישה פעימות כאילו יש לי שם דלקת
אחרי שאני אוכלת אני מרגישה את הכאב באזורים הללו יותר
התחלתי ליטול פריוביוטיקה בהמלצת חברה.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עמומים בבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011יתכן מאד שהענין נגרם מגזים, פרוביוטיקה יכולה לעזור כמו גם סופחי גזים (קרבוסילן,אנצפלמד, פנקריאופלט ואחרים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס או דרכי המרה - כריתת הכיס?עומר23/06/2011
שלום,
יש לי קרוב משפחה שנמצא כרגע באשפוז עקב אבן בכיס המרה או בדרכי המרה - אינני משוכנע מה מביניהם. לאחר שעבר בדיקת ERCP ובה לא הצליחו להוציא את האבן, הושתל לו סטנט. עם זאת, הבנתי שהרופאים כבר מדברים על אפשרות לכריתת כיס המרה.
ברור לי שהרופאים שמטפלים בו הם רופאים טובים והם בוודאי יודעים על מצבו טוב יותר ממני, ובכל זאת אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות:
1) האם הסטנט שהושתל לא אמור להספיק כדי לפתור את הבעיה, מבלי להזדקק לכריתת כיס המרה?
2) האם לא קיים טיפול אחר שיכול לפתור את הבעיה? קראתי על מלחי מרה ועל טיפול בגלי הלם. במה תלוי הסיכוי להצלחת טיפולים אלו?
3) אם וכאשר מבתצע ניתוח לכריתת כיס המרה - האם לאחר מכן, כשאדם חי ללא כיס מרה, יש לכך סימפטומים? האם זה משפיע על התזונה שהוא צריך לצרוך, על הדרך שהוא צריך לאכול, האם זה גורם לבעיות כלשהן?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שעקב האבן התפתחה אצלו דלקת
עומר23/06/2011ומצבו היה רע, עד היום - היום חל שיפור ניכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין שעקב האבן התפתחה אצלו דלקת - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011אבן תקועה בדרכי המרה יכולה לגרום לASCENDING CHOLANGITIS דלקת קשה בדרכי המרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבן בכיס או דרכי המרה - כריתת הכיס? - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011כראה מדובר באבן התקועה בדרכי המרה הגדולים ולכן הסטנט. עם בנוסף יש כיס מרה עמוס אבנים כדאי לשקול כריתתו למרות הסטנט שאינו תמיד פתרון דפיניטיבי של 100% המסה נועדה לאבנים נוחות ורק מיעוט החולים מתאים לכך גלי הלם מקומם באבי כליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשחר23/06/2011
ביצעתי לפני כחצי שנה בדיקות דם כלליות בהן יצאו לי שני ערכים חריגים הקשורים לתפקודי כבד: GGT-116; ALT;67
ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בה נאמר לי שצבעו של הכבד מעט מוזר אך הבדיקה יצאה תקינה ואמרו לי להיות במעקב.
לפני כשבוע, בצעתי בדיקת דם של תפקודי כבד לביקורת, ושוב יצאו לי תוצואת חריגות, הפעם GGT 120...
אני מחכה לתור שלי לרופא, אך בינתיים אנילחוץ.
האם אלו ערכים חריגים מאוד? ידוע לי שטווח הנורמה של אנזים זה הוא עד 55 ושלי יותר מכפול...
על מה זה יכול להעיד? יש לומר שבדיקת צהבת יצאה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/06/2011חשוב מה גילך משקלך האם אתה שותה אלכוהול? או לוקח תרופות GGT הוא אנזים רגיש מאד שעולה בקלות בין היתר בשתית אלכוהול קבועה , עודף משקל (פחות מALT AST ) חסימה בדרכי מרה ומחלות כמו PSC PBC ואחרות. צבע כבד מוזר-כנראה כבד אקוגני שומני. כדאי לבדוק בנוסף לסרולוגיה זיהומית גםAMA ובדיקות אחרות במידה וההפרעה בGGT מתמידה ומטפסת ניתן לשקול MRCP לשלילת PRIMARY SCLEROSING CHOLANGITIS אך רק אם נשללו דברים שכיחים יותר. התרשמות גסטרואנטרולוג כדאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהס23/06/2011
האם תתכן הדבקה של חיידק כמו סלמונלה או אחרים שעושים בעיות ביציאה והרגשה לא טובה, ע"י שירותים ציבוריים, מאז שנכנסתי אני מרגישה לא טוב, יתכן מצב שבידית של הדלת שסגרתי את תא השירותים ולאחריו ניגבתי את איבר מיני אחרי הטלת שתן היו אולי חיידקי קולי או סלמונלה, הם יכולים להכנס לנרתיק האישה ולגרום להדבקות בחיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/06/2011הסיכון קלוש, ההדבקה בד"כ אורו פקלית במקרי סלמונלה ודומיו כלומר חדירת מרכיבי צואה למזונך (מי שתיה מזוהמים-נדיר, מגע ידני עם צואה ללא שטיפת ידיים וכד) בעקרון שימוש בשירותים מזוהמים בחידק יכול להדביק אך נדיר ולכן מומלץ לנקות אסלה חשודה וביחוד לרחןץ ידיים לאחר מכן. מגע נרתיק עם אסלה מזוהמת הוא אפשרות תיאורטית אך דחוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול - הדבקה בצהבת Bשלומי23/06/2011
שלום רב,
אני נשא של צהבת B מזה שנים רבות, והייתי בטוח שלא ניתן להדביק אחרים מלבד דרך דם ויחסי מין, והנה אתמול התקשרה אלי בחורה שאני יוצא איתה (ושסיפרתי לה על את הענין) מבוהלת כולה - רופאת המשפחה שלה סיפרה לה שבגלל שהיא לא מחוסנת, אולי היא נדבקה בגלל שהתנשקנו ארוכות.
אני מבוהל גם כן (עליה, לא עלי) ומבקש את עזרתכם הדחופה - האינטרנט מלא בדיס אינפורמציה ומידע סותר (גם באתרים מקצועיים) ואני לא יודע מה לעשות:
- האם צהבת B יכולה לעבור דרך נשיקות "צרפתיות"?
- האם זה יכול לעבור במין אוראלי (גבר נשא שמעניק לאישה)?
- האם חיסון נגד צהבת B תקף לכל החיים, ואם לא, כל כמה זמן צריך לחדש?
- האם אישהמחוסנת שנמצאת עם גבר נשא יכולה להעביר את המחלה לתינוק?
המון המון המון תודה,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהול - הדבקה בצהבת B - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/06/2011ראשית אגן צהבת B עוברת במגע מיני או במתן דם או שימוש במזרק מזוהם (נרקומנים). תיאורטית ניתן להעביר את המחלה גם בנשיקה צרפתית ביחוד אם היא טראומטית וגורמת לדימומים זעירים או יש פצע או שריטה בחלל הפה לבני הזוג. באותה דרך ניתן להעביר זאת גם במין אורלי ובוודאי במין אנלי שהוא טראומטי יותר. הסיכון לא גדול אבל בהחלט קיים. לא די בקבלת 3 זריקות החיסון, במקרה של חשיםה לזיהום כדאי לבדוק שהחיסון יעיל (מעל 100 יחידות עדיף). רמת הנוגדנים יורדת עם השניםולעיתים צריך בוסטר. על מנת שאשה תעביר המחלה לתינוק עליה להדבק בעצמה אם הכוונה להעברה בלידה הסיכון קלוש כי בודקים נשאות בנשים הרות והתינוקות מקבלים חיסון יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
שלומי23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)