פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקה

קיבלתי תשובות פתולוגיות אחרי קולונוסקופי לשתי דגימות;
    באחת היה כתוב: tubular adenoma dysplasia low g
    ובשניה היה כתוב בין השאר:,HIGH G
    TUBULOVILLOUS ADENOMA ..מה ההבדל??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    07/06/2011

HIGH GRADE DYSPLASIA משמעה CARCINOMA IN SITU כלומר ממש פוליפ ממאיר אך ללא פריצה מעבר לפןליפ, לפיכך אם הגבעול נכרת ונקי או יש שוליים נקיים סבירים במידה והממצא שטוח יותר די בכך. איחור במספר שנים בבדיקה כזו יכל להביא לגידול מתקדם. LOW GRADE DYSPLASIA משמעו שבפוליפ שינויים קלים יותר שאינם מנבאים ממאירות כעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במעיים
    אבי
    07/06/2011

שלום ד"ר , אני בן 29 , משבוע ימים סבלתי משלשול וחולשה כללית וכן חום גבוהה עד שקבלתי 2 ליטר נוזלים והחום ירד ומאז אין חום אך עדיים יש בעיה במערכת העיקול . אני עדיין סובל משלשולים לעיתים או שהתשואה רכה, כמו כן, אני מרגיש פרפרים בבטן . יש לציין שאושפזתי במיון בית החולים למשך 4 שעות . מה עליי לעשות , אני מאוד מודאג נא עזרתך בבקשה להלן תוצאות בדיקת דם לבנות:
    wbc 14.07 טוול 4-10.8
    % 86.1 neutro טווח 40-74
    lympho% 6.8 טווח 19-48
    eos 0.9% טווח 0-7
    monocytes% 5.4 טווח 3.4-9
    % 0.1 baso טווח 0-1.5
    luc % 0.7 טווח 0.7
    neutro abc 12.11 טווח1.5-----8
    lympho no 0.96 טווח 0.9----3.5
    mono no 0.76 טווח 0.16----1
    eos no 0.13 טווח 0----0.6
    baso no 0.01 טווח 0---0.02
    plt 197 טווח 130----400
    hypocytosis blood 0.1% טווח 0-4
    large unstained 0.1 טווח

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במעיים

הוספת תגובה

• בעיות במעיים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    07/06/2011

שבוע שלשול עם חום בקיץ בארצנו משמעו בעונה זו דלקת חידקית זיהומית של המעי והטיפול או נוזלים ותרופות מקילות או אנטיביוטיקה לקיצור ההסתמנות (רק בשלב מוקדם-ראה מאמרי SINGLE DOSE QUINOLONE FOR GE-ZAMIR ET ALׁ)
    הגורמים המובילים לכך בארץ בקיץ הם סלמונלה ושיגלה. גם שלשול מתון יותר בשבוע השני עדיין מקובל. במידה והשלשול נמשך מעבר לשבועיים עם או ללא חום, עם או ללא דם הענין מצדיק בירור גסטרואנטרולוגי לשלילת מחלת מעי דלקתית או גידול\.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי.
    ירון
    05/06/2011

שלום
    בן 36 רקע של NASH כחודשיים כבר עם כאבים צורבים באזור בית החזה וצרבות נורא חזקות כאבים באזור הכבד מתחת לצלעות ויש לי מאין "כאילו"אני צריך להקיא אך לא הקעתי אף פעםהרגשה של וואקום .
    מה זה יכול להיות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלתי.

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/06/2011

הסיפור נשמע יותר כרפלוקס-נסה טיפול באומפרדקס ודומיו, לא יזיק לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר טרם הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ירון
    06/06/2011

לקחתי אומפרדקס וזה לא עזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי. - תגובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/06/2011

נסה פעמיים ביום או החלף לתרופה אחרת כמו קונטרולוק או נקסיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקיבה
    יעקב
    05/06/2011

שלום רב אימי בת 78 עם לימפומה פוליקולרית המערבת תירסריון עם עדות לגוש בפנקריאס שככל הנראה ציסטה לפי בדיקת יו אס בטן אין עיבוי של כיס המרה כתוצאה מכך עברה כבר 6 טיפולי כימוטרפיה לטיפולים הנ"ל היתה תגובה טובה אבל אימי ממשיכה לרדת במשקל כתוצאה מאי אכילה קושי בבליעה ואובחן גסטריטיס קשה היא משלשלת כל דבר שהיא כן מצליחה לאכול ומדובר במזון במידה מועטה מאוד מה ההמלצה לעשות
    היא היתה מועמדת לטיפול המשל בכימו ע"י MABTHERA אך הטיפול בוטל עקב מצב בריאותי הכללי הירוד בתאריך 04/05/11 עשתה אנדוסקופיה דרכי עיכול עליונות:ושט שרידי תוכן מזון לאורך הושט אך ללא פתולוגיה של הרירית ,קיבה-קפלים מעובים נוקשים בקיבה פרוקסומלית ואנטרום פרוקסימלי נילקחו ביובסיות מקיבה דיסטלית ומקיבה פרוקסימלית טרם התקבלו תשובות תירסריון-בצל תקין,בחלק שני רירית תקינה למעט קפל יחיד מעט מתבלט סליחה על המכתב הארוך אבל הנ"ל מאוד דחוף אשמח לקבל חוות דעת מה ההמלצה לעשות ויזה המלצות לטיפול ניתן לקבל כדי לטפל בבעיית האוכל והדלקת החריפה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בקיבה

הוספת תגובה

• בעיות בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    05/06/2011

השחשול יתכן הן מהמחלה הבסיסית והן מהכימותרפיה שקבלה. כדאי מאד גם לבצע בדיקות לצליאק שבוודאי עברה, שהוא אחת הסיבות לT CELL LYMPHOMA של המעי, תרבית צואה ובדיקת צואה לטוקסין של CLOSTRIDIUM DIFICILE כדאי לוודא תשובות ביופסיות הקיבה ולטפל בגסטריטיס לפי תשובות ביופסיה-אם יש החעקובקטר טיפול בו ואם מדובר בסתם דלקת-טיפול באומפרדקס ודומיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

שלום רב, ואני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
    אני בן 29, סובל מזה מספר שנים מכאבי ראש בתקופות משתנות ובעוצמות שונות.
    אני מציין את העובדה כי כל בדיקות הדם שביצעתי תקינות+ שתן+דופלר ( בשנת 2007 ביצעתי בדיקת סי.טי. שגם היא היתה תקינה)+ ביקורים אצל נוירולוג שגם הוא ל מצא ממצא מסויים וטען שמדובר ב-tension headache.
    היתה גם תקופה מסויימת לפני כשנתיים שהיית רגיש ללקטוז.
    בשנה האחרונה המיקום של כאבי הראש השתנה - כעת הוא יותר בצדדים (טמפולרים) וגם התדירות שלו. הכאב קיים לאורך רוב שעות היום, אך הוא מתגבר בצורה משמעותית ביותר לאחר הארוחות, בעיקר בארוחת הצהריים שלאחריה אני מרגש גם לעיתים סחרחורת, כבדות בראש והרגשה לא טובה בכל הגוף.
    בחודשים האחרונים חלה אצלי גם תכיפות במתן שתן במיוחד לאחר הארוחות.
    אני בחור רזה - 1.60 ושוקל 48 ק"ג, עוסק מידי יום בספורט, אך לעיתים גם הספורט לא מחפה על כאבי הראש והתחושות הלא טובות.
    האם יכול להיות שפיתחת אי סבילות לאוכל? בעיית סוכר? - למרות שבבדיקת הדם האחרונה שכשיתי לאחר צום רמת הגלוקוז היתה 82 ובבדיקת השתן גם לא היה כל ממצא מחשיד.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    04/06/2011

לא נראה לי שהתלונות קשורות למערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפיחות בבטן
    עומר
    04/06/2011

שלום,
    אני בן 22 וסובל ממחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, לא בטוחים) ופיברומיאלגיה. למעשה, לרוב התסמינים שלי דומים יותר לתסמינים של מעי רגיש, אם כי לעיתים רחוקות יש גם מעט דם, בד"כ בניגוב.

מזה שנים - עוד לפני שהחלו אצלי בעיות המעיים ועוד כשהיציאות שלי נראו תקינות לחלוטין - אני סובל מתופעה שמציקה לי מאוד אסתטית: יש לי תפיחות בבטן התחתונה. אני בגובה 1.88 מ' ושוקל 74 ק"ג - בהחלט משקל תקין, והתופעה הנ"ל היתה אפילו בתקופה שבה, עקב הרגשה לא טובה, ירדתי במשקל עד לכדי 63 ק"ג (אותו גובה) כשאז למעשה הייתי בתת-משקל. כך שאני לא חושב שלמשקל שלי יש כאן תפקיד.

התפיחות הזאת גורמת לכך שנראה כאילו יש לי כרס קטנה, ושוב, למרות שאני ממש לא שמן ואני בעיקרון דווקא רזה. זה לא יפה ולא נעים וזה גם גורם לי המון המון פעמים במהלך היום לכווץ את הבטן, דבר שאני משער שבפני עצמו הוא לא בריא - אבל זה כבר הרגל כמעט בלתי נשלט אצלי בגלל התופעה הנ"ל.

יש לציין שבמשך תקופה של חודשים לא מעטים לקחתי בכל יום שקיק של VSL3, אך הדבר לא עזר לתופעה הנ"ל (וגם לא עזר הרבה ליציאות).
    אני כן סובל מריבוי גזים (גם לזה ה-VSL לא עזר), אבל אינני יודע אם זה מה שגורם לתפיחות בבטן התחתונה אצלי.
    כחלק מהתופעות במעיים, אני סובל מתחושת אי-התרוקנות, תמיד.

עוד צריך לציין שאין ספק שהתפיחות בבטן מורגשת ונראית יותר לאחר אוכל - אבל חשוב להדגיש שהיא קיימת גם כשאני קם בבוקר וגם אם צמתי לפני כן 12 שעות. דומני שאפילו לאחר שאני צם ביום כיפור התפיחות נשארת שם.

כאמור, הבעיה מאוד מציקה לי.
    אשמח לדעת:
    1) האם יש בדיקות כלשהן שכדאי לערוך בנושא זה כדי למצוא את מקור הבעיה.
    2) מה אפשר לעשות בנושא ועד כמה כל דבר יעיל.
    3) ספציפית - האם כדאי לנסות כדורים של האנזים לקטאז?

תודה מראש!
    עומר.

לקביעת תור
    סגירה
    תפיחות בבטן

הוספת תגובה

• תפיחות בבטן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    04/06/2011

ממליץ לבצע בדיקת נשיפה לחוסר לקטייז ואם חיובי לקחת לקטייז. זה יכול להסביר חלק של התלונות.
    אבל הכי סביר שיש מעי רגיז. יתכן גורם משותף למעי רגיז ופיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים בבטן בהמשך לתשובה
    יהודה
    03/06/2011

לא הבנתי את התשובה שרשמת לי ברשותך.

לגביי הסימפטומים שיש לי

שוב תודה על הכול

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים בבטן בהמשך לתשובה

הוספת תגובה

• רעשים בבטן בהמשך לתשובה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/06/2011

רעשים בבטן הן כתוצאה מתנוע של המעי. לעתים התנועה יכולה להיות חשקה יותר -אך לא אבחנתי של מחלה מסוימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים בבטן
    יהודה
    03/06/2011

שלום בן 31 משקל 76

לאחר כול ארוחה יש לי רעשים דיי חזקים בבטן ובבטן העליונה ממש מתחת לסרעפת.

מה זה יכול להיות?

והאם זה מצויי?

ראויי לציין שהכול התחיל מאז שהתחלתי דיאטה.

ירדתי כבר 12 קילו.

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים בבטן

הוספת תגובה

• רעשים בבטן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/06/2011

יש התגברות של תנועות המעי לאחר ארוחות אך אנני מכחא מחלה עם הסימפטומים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר הנחמד שלום רב-תוספת פרטים
    דנה
    03/06/2011

שמי דנה ואני בת 20.
    אני כבר שנתיים בבירור למחלת קרוהן.
    עברתי המון בדיקות.
    עשו לי סיטי למעי הדק ובו היה חשד למחלת הקרוהן.
    בנוסף לזה בדיקת סי ר פי היה כל הזמן מעל הטווח הנורמה.
    פעם מעל 5 ופעם היה 7 ופעם אפילו 9.

עכשיו לא מימזמן עשיתי בדיקת קולונוסקופיה והיא יצאה תקינה לחלוטין.
    (כולל ביופסיות).

עכשיו כמו שכתבתי לך אני עם הקאות ובחילות שתמיד מתחיל לי אחרי אוכל או שתיה.

אני ככה כבר יותר מחודש.

אני החודש אמורה לעשות גסטרוסקופיה.

אני מטופלת באיכילוב במכון הגסטרו אצל ד"ר פישמן.

היתי אצל הרופא המשפחה והוא טוען שזה כניראה מהמחלה למרות שאין עדיין אבחנה סופית.

כלומר אני עוד לא מאובחנת שסובלת מקרון.

אני נוטלת פנטזה 4 גרם ביום.

וכדור בשם מוטיליום נגד ההקאות.

היתי גם מקבלת תקופה ארוכה בודזון אבל עכשיו לא רוצים לתת לי אותו.

כמו כן אני עם כאבים נורא חזקים בבטן העליונה.

אני כבר מיואשת דוקטור.

מאת

דנה

הוספת תגובה

• לד"ר הנחמד שלום רב-תוספת פרטים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/06/2011

אני לא יכול לתת אבחנה מתיאור המקרה.
    את נמצאת בידיים טובות באיכילוב.
    יתכן בדיקת קפסולה של מעי הדק יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר הנחמד שלום רב!
    דנה
    03/06/2011

לד"ר הנחמד
    שמי דנה ואני בת 20.
    אני רוצה לשאול שאלה.
    אני סובלת מבחילות ומהקאות כבר המון זמן.
    ואני לפני בדיקת גסטרוסקופיה בשל תופעת ההקאות והבחילות.
    כמו כן ההקאות והבחילות נגרמות לי אחרי אוכל או שתיה.
    וגם יש לי כאבי בטן עליונה חזקים.
    השאלה שלי היא מהם הסיפטומים למחלת קרוהן במערכת העיכול העליונה?
    האם זה כולל בחילות והקאות?
    וגם כאבים בבטן העליונה?

תודה תודה תודה

דנה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר הנחמד שלום רב!

הוספת תגובה

• לד"ר הנחמד שלום רב! - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/06/2011

הקאות הן תלונה לא ספיציפי כולל התקפת לב לדוגמה. ברמה הטיורטית יכול להיות משני למחלת קרוהן אך דרוש בדיקה כוללת של רופא לעשות אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות כולדכוס
    אורה
    03/06/2011

בבדיקת סי טי נמצא: היצרות כולדכוס במפגש דרכי מרה ימני ושמאלי.
    אורך משוער של הקטע המוצר 4 מ"מ.
    במרכז הכבד מודגם קשר היפודנסי בלתי מוגדר בגודל 11 מ"מ, מתחתיו מודגמת הרחבה של דרכי המרה התוך כבדיות.
    האם ממצאים אלו מעידים על סרטן בכבד?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות כולדכוס

הוספת תגובה

• היצרות כולדכוס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/06/2011

זה אומר שמשהו בתוך הכבד לוחץ על דרכי הרה.
    סרטן אןפציה אחת אך גם כן גידולים שפירים.
    יש חשיבות ללכת לרופא גסטרו בהקדם להמשיך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה פרוביוטיק מומלץ לקחת ?
    משה
    02/06/2011

שלום,

הרופא המליץ לקחת KLARIDEX ו- MOXYPEN נגד Helicobacter pylori. איזה פרוביוטיק מומלץ לקחת? הרי פרוביוטיק זה שם כללי וישנם שמות תרופות מסוימים...

תודה רבה,
    משה

הוספת תגובה

• איזה פרוביוטיק מומלץ לקחת ? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/06/2011

אני לא מכיר עבודה המשווה היעילות של התערובות השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NASH
    ירון
    02/06/2011

שלום
    יש לי NASH מעל שנה לאחרונה חולשה מוגברת,בלבול עייף מאוד חולשה ברגל ימין הרגשה כמו בצקת וכאבי שרירים ברגל זאת ולחיצות מאוד חזקות באזור הכבד ויצאו לי נקודות אדומות בבטן ובחזה האם יש החמרה במצב הכבד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    NASH

הוספת תגובה

• NASH - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/06/2011

קשה לענות בלי לבדוק את החולה.
    לרוהב האנשים עם כבד שומני אין תלונות.
    עדיף להתייעץ עם הרופא גסטרו שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה או קשר לצליאק
    מישהי
    02/06/2011

שלום
    כבר מספר חודשים יש לי תופעות מאוד מוזרות זה התחיל מסחרחורות לא סיבובית ומשם המשיך לתחושת מחנק בחילות ללא הקאה כאבים של בהלה באזור הוושט רעידות ופחדים תחושה של משהו מתפרץ אל תוך הפרצוף ועולה לראש ומציף אותי בפחד לעיתים זה גם קושי להכניס אויר למרות שהחמצן מראה 98 כאילו נסתם האף או בית החזה לעיתים החרדה נהפכת לתחושת דכאון הנמצאת בתוך אזור העצבים ליד הוושט (למרות שאני בהחלט לא בדכאון כי החיים שלי טובים וגם לגבי החרדה אני לא ממש חושבת על דברים מפחידים)
    התופעות האלו מאוד מוזרות לי בחיים לא נתקלתי בדבר כזה ולאחר סדרה של בדיקות גילו שיש לי צליאק
    האם תופעות אלו קשורים לצליאק ???? או שחטפתי הפרעת חרדה ללא סיבה ?

אני בת 39 ועד המקרה הזה הייתי בריאה הן נפשית ואין פיזית ולא מבינה מה נפל עליי כי כל התופעות האלו ממש מפחידות ואני לא יודעת למי לפנות הגסטרולוגית שלי לא יודעת על סיפטומים של צליאק מלבד כאבי בטן ושילשולים.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה או קשר לצליאק

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה או קשר לצליאק - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/06/2011

צליאק יכולה להיות קשור למספר תלונות במספר מערכות של הגוף אך לא נרראה לי שהתלונות שלך קשורות.
    יתכן כן קשור לדכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה?
    רון
    01/06/2011

שלום רב,
    חולה ב-UC קל
    אינזימי כבד GOT ו GPT עלו מעט וירדו ללא טיפול ויציבים כך כבר שנה וחצי.
    בדיקת MRCP ללא אבחנה ברורה ל- PSC.
    כל בדיקות הדם תקינות לחלוטין לאורך שנים כולל PANCA CANCA ו- c19.9 ונוספות.
    התגלו בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד שלא נעלמות רק גדלות.עם כאב מסוים באיזור.
    MRCP חוזר החודש מראה בלוטות מוגדלות ודרכי מרה לא תקינות ללא היצרויות.
    תבוצע קולונוסקופיה בעוד שבועיים.
    דעתך?
    האם נראה בהול יותר? אולי סרטן מעי או בלוטות הלימפה?או דרכי המרה? קיימת בכלל אפשרות שזה לא נוראי כמו PSC או סרטן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה?

הוספת תגובה

• אבחנה? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/06/2011

קשה לתת אבחנה מהניתונים. לא ברור לי מה זה דרכי מרה לא תקינים.
    נשמע לי שהבלוטות בשער הכבד תגובתיות.
    אולי יהיה צורך לבצע בדיקות נוספות כגון PET CT וביופסיה של כבד.
    יכול לסבול דיחוי עד לאחר הקולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה