פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח CT בטן בבקשה
    אא
    22/06/2011

בן 43 בדיקות דם ושתן הראו כ.דם אדומות (25) וחריגה קלה באנזימים כבד. בדיקות כעבור שבוע תקינות לחלוטין. אולטראסאונד הראה כבד מעט מוגדל. בדיקות פעם שלישית אנזימים תקין כ.דם אדומות בשתן שוב 25. כל זה מלווה בנפיחות קלה בבטן צד ימין בין המותן למרכז, כאב באיזור כולל כאבים קלים בבטן עד האשכים, חולשה, כאבי שרירים והמון המון חרדה. מאז אולטראסאונד חוזר תקין לחלוטין, והשבוע CT בטן להלן התוצאות:
    בסיסי ראות תקינים. בקע היאטלי קטן. כבד בגודל תקין מרקמו אחיד. ציר עורקי 17.5 ס"מ. דרכי מרה תוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. טחול לבלב ואדרנלים תקינים בגודל ובמרקם. הכליות במימדים תקינים. מודגמת האגרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס. לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמפשעות. ריכוז קשרי לימפה קטנים בשורש המזנטריום. מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דפנותיו. שלפוחית בעלת דופן סדיר. ללא נוזל בבטן ובאגן. מבנה גרמי תקין. סיכום: כבד בגודל תקין מרקמו אחיד, שאר הבדיקה כמתואר.
    ושאלותיי... ראשית מה זה קשרי לימפה קטנים בשורש המזנטריום (מפלס החרדה שוב בשמיים!), האם הבקע דורש התייחסות ומה משמעות אי הבדיקה של דופן הקולון?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח CT בטן בבקשה

הוספת תגובה

• פענוח CT בטן בבקשה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    23/06/2011

אין סיבה לדאגה הCT תקין הרניה סרעפתית יש ל30% מהאנשים ואילי מספר בלוטות מזנטריאליות קטנות זהו גם ממצא נפוץ ותגובתי לעיתים לדלקות שונות בעבר. יש לך מיקרוהמטוריה שצריך לברר אם בשל זיהום בשתן שחלף,אבן שעברה או תסמונת ברגר הנדירה יותר ורק את זה יש לברר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסור!

אא
    23/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין נשיפה
    דורון
    22/06/2011

שלום,
    לאחר תבחין נשיפה לחיידק הליקובקטר הגיעו התוצאות:
    0.775 DELTA C
    טווח נורמה 0-3.5

האם תקין?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות תבחין נשיפה

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין נשיפה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    23/06/2011

אם מדובר אכן ב0.775 משמע שאין חידק. אמינות הבדיקה כ 90% והיא תלויה באי נטילת אנטיב' ותרופות כאומפרדקס וגסטרו בשבועיים שלפני הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ס
    22/06/2011

שלום,
    כבר שבוע שיש לי יציאות רגילות לא שילשול ולא עצירות צבע הצואה רגיל, חום כהה אך כשאני מנגבת הוא בצבע צהוב בהיר ולפעמים כשאני מנגבת הוא חום כהה אבל רירי, מעולם כשנגבתי לא היה צהוב ולא היה רירי אלא חום כהה כמו היציאה עצמה אני גם הולכת לשירותים יותר מהרגיל 3-4 פעמים ביום, ובנוסף יש לי תמיד תחושות בבטן של אי נוחות, כאילו הרגשה של רצון לעשות יציאה ההרגשה הזו לא כואבת, אך כשאני לוחצת על הבטן יש תחושות של אי נוחות, מה זה יכול להיות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    22/06/2011

יכול להחות סתם שינוי בתזונה ויתכן זיהום שבתקופה זו הינו חידקי בד"כ סלמונלה או שיגלה במידה והתלונה תמשך עוד למעלה משבועיים יתכן צורך בבירור נוסף בהתחשב בגילך ובהסתמנות נוספת אם קיימת בינתיים לאחר שבוע ניתן להסתפק בתרבית צואה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות בבטן
    הגר
    21/06/2011

כבר חודש חשה בבטן מין תנועות, משהו זז, בעיקר בצד ימני עליון אך גם במקומות נוספים. ממש דומה לתנועות עובר. (בדיקת דם להיריון שלילית). לפני חודש היו כאבי בטן תחתונה שהתפשטו מעלה שנמשכו חודש וחלפו מעצמם. התנועות בבטן לא מקושרות לאחרי אוכל ומרגישה אותם במשך כל היום. בת 48 רזה מאוד. הייתכן שקשור למערכת העיכול? לפני כ-10 שנים עברתי בדיקות וברורים לחשד לאכלזיה ללא ממצא שמאמת. גם היום ישנה הפרעה בתנועתיות המזון אך לגמרי מסתדרת עם זה מודאגת וטרודה מהתנועות המוזרות עד כדי פגיעה בתפקוד היומיומי. תודה-תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות מוזרות בבטן

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות בבטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    22/06/2011

אלה קרוב לוודאי תנועות ניע מעי שבשל רזונך את מרגישה ורואה אם אין סבל כלשהו ירידה במשקל או הפרעה מעבדתית איני רואה סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה
    יסמין
    21/06/2011

מיום שבת האחרון, פרצו לי כאבי בטן בלתי נסבלים במרום הקיבה. הכאבים נמשכים כבר מספר ימים ואין רגיעה של הכאב. אין בעיות אחרות מלבד כאב משתק.
    לאחרונה אובחנתי בחיידק ההליקובקטר (שהיה לי בעבר וחזר כעת).
    הרופא המליץ על טיפול אנטיביוטי, האם כדאי לקחת אותו שאני סובלת מכאלו כאבים עזים? האם זה יכול להיות קשור?
    (עברתי גסטרוקופיה לפני חודש שיצא תקין, לכן לא מבינה איך בכזו מהירות יכול להתפתח כיב)
    האם הכאב יכול להיגרם מסיבה אחרת, מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן עליונה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

אם לפני חודש היתה גסטרוסקופיה תקינה קשה לי להאמין שמאז התפתח כיב.יתכן מאד וזנה נפוץ בצעירים שיש לך NUD -NON ULCER DYSPEPSIA כלומר הסתמנות פפטית ללא כיב או דלקת. כמו כן יתכן שמדובר בדלקת לבלב חריפה, דלקת כיס מרה או סתם הרעלת מזון טיפול משולש אינו משמעותי בNUD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    חנן
    21/06/2011

בצעתי בדיקת גסטרו
    esophagitis-established-esophagous lower third
    gastritis-established-antrum
    duodentis-established-whole bulb
    מה הפירוש?

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

שיש לך דלקת בוושט, בקיבה ובתריסריון-חומרה לא מפורטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי גולש
    מרי
    20/06/2011

שלום ! אני מספר שנים סובלת מבקע סרעפתי - בקע 7 ס"מ (לפי גסטרו לפני חצי שנה)- מנומטריה תקינה . ניתור PH עם 2 לוסק תקין .צילום כיבה תקין . אני סובלת מאוד מרפלוקס במיוחד בלילה במקרה עם נרדמתי ולא לקחתי לוסק, במשך היום אם לא אכלתי כמה שעות רע לי ואם אוכלת יש לי גרפסים וקשיי נשימה אחרי האוכל (אם אכלתי לא הרבה - לדוגמה בייגלה או פיתה). האם במצב שלי מומלץ ניתוח (אני בשבועות הקרובים צריכה לעבור ניתוח לה פולסקופיה בתחום הנשים ) והאם מומלץ לשלב שני ניתוחים ביחד. עודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע סרעפתי גולש

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי גולש - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

עם הנתונים הנ"ל לא נראה לישכירורג אחראי ינתחך מאחר והמנומטריה והPHMETRY תקינים. האפשרות הסבירה היא הסתמות פונקציונלית ESOPHAGEAL HYPERSENSITIVITY כלומר משהו שניתן לכנות "וושט רגיש" יתכן גם שמדובר ברפלוקס לא מרתי ולכך תועיל בדיקת IMPEDANCE/ כבל מקרה יש לנסות טיפול סימפטומטי עם דיאטה מתאימה והרגלי חיים נכונים (הפסקת עישון קפה ואכילה לפני השינה, מומלצת שינהעםשתי כריות וכד) וטיפול אופטחמלי בPPI -אם כדור ליום לא מספיק לעלות לשניים או להחליף לנקסיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי גולש - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

עם הנתונים הנ"ל לא נראה לישכירורג אחראי ינתחך מאחר והמנומטריה והPHMETRY תקינים. האפשרות הסבירה היא הסתמות פונקציונלית ESOPHAGEAL HYPERSENSITIVITY כלומר משהו שניתן לכנות "וושט רגיש" יתכן גם שמדובר ברפלוקס לא מרתי ולכך תועיל בדיקת IMPEDANCE/ כבל מקרה יש לנסות טיפול סימפטומטי עם דיאטה מתאימה והרגלי חיים נכונים (הפסקת עישון קפה ואכילה לפני השינה, מומלצת שינהעםשתי כריות וכד) וטיפול אופטחמלי בPPI -אם כדור ליום לא מספיק לעלות לשניים או להחליף לנקסיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז
    ליאורה
    20/06/2011

התגלה לי שייש לי בעיות במעי הרגיז, אני בת 35, אני לוקחת טיפול, אני מרגישה הרבה יותר בעקבות הטיפול, רק הצואה שלי עדיין לא חזרה לעצמה, עדיין יש לי קיבה יחסית קשה,ו וזה יוצא בחתיכות קטנות, ועדיין יש לי מעט ריר- ובעקבות זה נהיה לי עכשיו טחורים
    אני משתדלת לאכול המון פרות וירקות ומרבה עם שתייה, אך עדיין הקיבה אותו הדבר.
    אני שוב רוצה להדגיש שבשבועיים האחרונים ממש אני מרגישה טוב, ונכנסת לשירותים כל יום, רק היציאות הקשות , גורמות לי לדאגה, האם אני צריכה לעשות משהו בנדון, אני חייבת לציין שכל זה נמשך כבר חודש אם לא יותר

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז

הוספת תגובה

• מעי רגיז - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

הסתמנות חדשה של "מעי רגיש" , יש לוודא שאכן כזאת היא האם יש לך שינוי ביציאות מספר ימים בשבוע לפחות במשך מספר חדשים, האם יש כאב בטן שנרגע ביציאה ואם אינך מתעוררת בלילה בשל כך, אינך יורדת במשקל ואין לך דם בצואה ולאחר שנשלל LACTOSE INTOLERANCE=רגישות לחלב, אז כנראה יש לך באמת מעי רגיש. שני את התזונה לפי טיב היציאה ואם יש לך עצירות כעת הוסיפי סיבים לתזונתך (פירות ירקות ונד או אף קונסיל ודומיו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת קלסקופיה-
    ישראל
    20/06/2011

שלום!
    אודה על הסבר של הממצאים הבאים:
    במעי גס ימני 70 ס"מ ביציאה - פוליפ רך והוה - 1 ס"מ - ליפומה נצפו סעיפים בסיגמה.
    נצפו טחורים פנימיים גדושים.
    ביופסיה- לא

אבחנות- diverticulosis hemorrhoids

תודה, ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת קלסקופיה-

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת קלסקופיה- - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

הפוליפ היה ליפומה=גוש שומני שרובנו מיטיבים לזהות בהסתכלות ואין הכרח לכרתו אם זיהויו ברור (רך וצהבהב) כמו כן היו טחורים ודיברטיקולי (סעיפים של המעי שרובנו נפתח ככל שנזדקן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסופרזול תופעות לוואי
    מני
    19/06/2011

שלום רב,
    מזה מספר שנים אני סובל מצרבות קשות לאחר בדיקה של גסטרוסקופייה נמצא שאני צריך לקבל טיפול בגלל פתח קיבה עליון שלא נסגר כראוי שאלתי האם לתרופות כגון לונטון או לנסופרזול וכו יכולות לגרום לירידת ערכים בהמוגלובין וברמת הברזל בגוף?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לנסופרזול תופעות לוואי

הוספת תגובה

• לנסופרזול תופעות לוואי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

זוהי תופעת לוואי נדירה ביותר אם בכלל. תרופות אלה יכולות לנטרל את PH הקיבה ולהשפיע במידה מזערית על ספיגת מרכיבים שונים, תיאורטית תהיה גםהשפעה על פלורת המעי ואולי נטיה לצמיחת חידקים במעי הדק (דבר שיכול להשפיע על B12 לא ברזל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפסט
    מירב
    19/06/2011

האם אנטיביוטיקה מסוג קלאריתרומיצין(קארין) לטיפול משולש.
    בשילוב טלפסט עלולה לשנות את המטבוליט של טלפסט ולגרום להפרעות מסוכנות בקצב הלב?

לקביעת תור
    סגירה
    טלפסט

הוספת תגובה

• טלפסט - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

אנטי היסטמיניקה (ביחוד הדור הישן כמו היסמנל ולכן הורדו ברובם מהמדף) כמוה כמקרולידים (ביחוד אריתרומיצין ופחות קלריתרומיצין, אזניל ואחרים) נוטים להאריך את מקטע QT באק"ג דבר המעורר הפרעות קצב שיכולות להיות קטלניות, קרי טאכיקרדיה חדרית). למרות שהנגזרות שציינת פחותבעיתיות השילוב של מקרוליד ואנטי היסטמיניקה איננו מומלץבשל סיכוןמצטבר (אם כי פרקטית נמוך למדי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפסט המשך.

מירב
    20/06/2011

האם גם לגבי מוקסיפן שגם כלול בטיפול המשולש. יש אינטרקציה שעלולה להיות מסוכנת אם טלפסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפסט המשך. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

לא, מוקסיפן לא מאריך QT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AMILAES - גבוהה
    מודאגת :(
    19/06/2011

שלום רב,
    תודה מראש על עבודת הקודש שאתם נותנים פה בפורום.
    הסיפור שלי כזה...בת 28 בריאה בד"כ, ילדתי לפני כשנה ושלושה חודשים את בני הראשון, מאז ומעולם אני זוכרת את עצמי כסובלת מכאבי בטן ומאי נוחות מאכילה מרובה וכו'...לפני 10 חודשים הכאב הפך לגדול יותר ומטריד יותר, בהתחלה חשבתי שמדובר בוירוס מסויים שפשוט חוזר כל הזמן...מאוחר יותר הבנתי שזה בלתי אפשרי.
    תקופת הסיוט היא כ-10 חודשים בהם כל חודש, או שלושה שבועות אני חוטפת התקף שמרגיש כמו וירוס,צכאבי בטן "נודדים" כל פעם במקום אחר צמרמורות, בחילות, חולשה, הקאות ושלשולים וחום בחלק מההתקפים שחולפים רק לאחר 5 ימים...הופני
    תי למיון פעמיים בעקבות התקפים טראגים של התפתלות ואפילו עילפון, שם עשו בדיקות כלליות, צילום בטן, אולטרסאונד ושוחררתי בהרגשה שהכל בסדר...העניין שזה חוזר,
    בשבוע האחרון נשלחתי לבצע בדיקות דם מקיפות יותר ושם נמצא שיש לי AMILES גבוה - 135 כשהנורמה זה עד 100, זה מאד הלחיץ אותי, הרופא הפנתה אותי לביצוע בדיקת נשיפה,וגסטרו...ירדתי במשקל ב-10 חודשים 6 ק"ג, כל לילה אני מרגישה שמישהו חי אצלי בבטן...כמו "עובר נע" בימיו הראשונים...באופן כללי הרגשתי הכללית היא הרגשה של חולשה כללית..
    כמו מה זה נשמע לך?
    מה אתה ממליץ לעשות קודם {סדרת הבדיקות}?
    האם יכול להיות שמדובר באותו וירוס שחוזר כל הזמן?

לתשובתך אודה,
    המשך ערב טוב,
    אני...

לקביעת תור
    סגירה
    AMILAES - גבוהה

הוספת תגובה

• AMILAES - גבוהה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

ברוך השם שההתקפים אינם טראגיים (שסופם טרגדיה) אלא דרמטיים ככל היותר. ולעניננו חשוב מאד אם יש אכן חום נמדד בהתקפים אלה. התקפים של כאבי בטן וחום יכולים להיות מסיבות שונות כשאחת הנפוצות בארצנו היא קדחת יםתיכונית FMF (אם מוצאך אשכנזי הסיכוי לכך אפסי מאידך אם מוצאך צפון אפריקאי וביחוד אם יש לך קרוב מדרגה ראשונה עם המחלה, כדאי לעשות בדיקה גנטית). אין כמעט נגיפים הנותנים הסתמנות כזו אולם אם ירדת במשקל וביחוד אם כאב הבטן ממוקם בבטן ימנית תחתונה בייחוד יש לחשוב על מחלת מעי דלקתית (בייחוד קרוהן) ושוב חשוב אם יש במשפחה. לגבי העמילאז הרמה , קצת מעל לנורמה, אינה אבחנתית. הסיפור מורכב ומצדיק בדיקה והתרשמות של ממש ע"י גסטרואנטרולוג ותוכלי לפנות למרפאה שלי או של גסטרואנטרולוגים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיב מדמם בקיבה
    שרה
    19/06/2011

אמי בת 73 לאחר 3 טיפולי כימו בלימפומה, התפתח כיב בקיבה בגודל 1 ס"מ אשר מדמם והודגם בגסטרוסקופיה.
    התופעות שהיו לה הם הקאות של כל דבר שאכלה או שתתה, וירידה בהמוגלובין.
    כרגע אין עדיין תשובה לגבי הימצאות הליקובקטר.
    כיוון שהיא בבי"ח ומטופלת שם, נאמר לה שכרגע תטופל עם סותרי חומצה.
    שאלתי - תוך כמה זמן בממוצע מתרפא כיב כזה? האם זה עניין של ימים או חודש ?
    בהמשך יראו אם יש צורך באנטיביוטיקה להליקובקטר.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיב מדמם בקיבה

הוספת תגובה

• כיב מדמם בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/06/2011

כיב בזה נרפא בד"כ עם טיפול יעיל בPPI לוסק ודומיו(קרוב לוודאי שבאלה היא מטופלת) בתוך מספר שבועות של טיפול.
    כיבים ממאירים לעומת זאת אינם נרפאים בקלות כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לכך

שרה
    20/06/2011

האם כיב מדמם בגודל 1 ס"מ יכול לגרום להקאות?
    אימי מקיאה כל מה שהיא מכניסה לפה. אציין שאין לה כאבים בקיבה.
    מדוע לא צורבים כיב מדמם בזמן הגסטרוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לכך - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/06/2011

אם היה דימום בגסטרוסקופיה קרוב לודאי שהוזרק אדרנלין שעצר הדימום, כיב פעיל יכול לגרום להקאה מה עוד שדם בקיבה הוא אמטי (מעורר צורךלהקיא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס הקאה
    זוהר
    19/06/2011

בוקר טוב,
    מזה כשנה בעלי חש תחושת ריפלוקס הקאה בשני מצבים:
    1. מיד כשהוא קם בבוקר
    2. לאחר מאמץ פיזי- ריצה וכו'.
    אציין שרק מידי פעם הוא מקיא באמת.

אני קצת מודאגת כיון שהוא לא הולך להיבדק מחוסר זמן, הוא נמצא בעבודה מאוד תובענית

ממה זה יכול לקרות? האם יש סיבה לדאגה המופרזת שלי?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס הקאה

הוספת תגובה

• ריפלוקס הקאה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/06/2011

חשוב לדעת אם יש לו צרבת בד"כ, כאב בטן או ירידה במשקל ובן כמה הוא. בכשור 3-4 מתחילה קליניקת רפלוקס אצל חלק מהאוכלוסיה בשל חולשת סוגר או רלקסציות אפיזודיות שלו. מאמץ פיסי יכול להחמיר זאת (יותר משקלות וגלילות בטן מריצהשאולי כדאי למתן מעט). כדאי להפסיק עישון, אלכוהול קפה ומשקאות תוססים, לא לאכול 3 שעות לפני השינה ולישון מעט גבוה על שתי כריות.אם אין הקלה משמעותית ניתן לנסות תרופות כמו אומפרדקס פעם ביום (לא ישפיע על עליית מזון אך יוריד תחושת צרבת). במידה ויש סימנים מדאיגים כמו ירידה במשקל או העדר הטבה עם ההנחיות הנ"ל יש לשקול גסטרוסקופיה.סה"כ ההסתמנות אינה נדירה או מדאיגה במיוחד, במידה וגילו צעיר ואין ירידה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

זוהר
    19/06/2011

תודה רבה על התתיחסות המהירה!!
    הוא בן 27 לא שותה, מעשן וכו'.
    מידי פעם סובל מצרבות.
    לאיזה רופא כדאי לנו לפנות? במידה ויש בעיה עם הסוגר כמו שכתבת, מה הטיפול הנדרש?

יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/06/2011

לגסטרואנטרולוג הטיפול הוא הרגלים נכונים שצינתי והטיפול בגסטרו או אומפרדקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס B - דחוף!
    מודאגת
    19/06/2011

היי,
    אני בת 25 , אחרי לידה ראשונה עם מעקב הריון תקין.

לפני 3 שנים טסתי למרכז אמריקה (ל- 4 חודשים) ולפני הטיסה חוסנתי לפי מה שדרשו ב"למטייל" (נראה לי טטנוס, טיפוס הבטן ועוד איזה משהו...)
    לפני שנה טסתי לתאילנד (לחודש וחצי) ולא חוסנתי באיזה חיסון נוסף.

יש לציין שכל הטיולים עברו בשלום ללא כל מחלה!

בבדיקת דם הראשונה לאחר גילוי ההריון נמצא :
    ANTI HBS 1.00 MIU/ML
    NONIMMUNE.
    לא הייתה שום התייחסות מהרופא , עד להיום -שהייתי אצלו לשם ביקורת לאחר שישה שבועות מהלידה...

תרמתי דם טבורי , ושם נמצא בדם הורידי שלי היפטיטיס B חיובי.

הרופא ממש דואג והאמת שגם אני...
    הוא מפחד שישנן השלכות בנוגע לביתי שנולדה , שהדבקתי אותה.
    הוא שלח אותי מיד לעשות בדיקות דם בהקשר לתפקודי הכבד והפנה אותי לאחר מכן להתייעצות עם מומחה.

האם יש סיכוי שישנה טעות בתוצאה של הדם הורידי?
    מה משמעות הדבר במידה ואין טעות, איך ממשיכים משם?

להלן תוצאות בדיקת הדם אליה נשלחתי:

LIPEMIC INDEX NORMAL
    HEMOLYTIC IND. NORMAL
    ICTERIC INDEX NORMAL
    ALK.PHOSPHAT. 95.00 U/L ( 30.00- 140.00) (....*....)
    ALT(GPT) 8.70 U/L ( 5.00- 40.00) (*........)
    AST(GOT) 14.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......)
    BILIRUB.TOTAL 0.45 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.*.......)
    ESR 19.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (......*..)
    WBC 7.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (....*....)
    NEUTROPHILS 4.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (....*....)
    NEUTROPHILS % 58.30 % ( 46.00- 68.00) (....*....)
    LYMPHOCYTES 2.30 K/UL ( 1.10- 3.50) (....*....)
    LYMPHOCYTES % 31.70 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
    MONOCYTES 0.50 K/UL ( 0.08- 0.90) (....*....)
    MONOCYTES % 7.60 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
    EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
    EOSINOPHILS % 2.10 % ( 0.00- 6.00) (..*......)
    BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
    BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
    RBC 4.53 M/UL ( 3.90- 5.40) (...*.....)
    HEMOGLOBIN 11.70 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
    HEMATOCRIT 34.60 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
    MCV 76.40 FL ( 80.00- 98.00)*(.........)
    MCH 25.90 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
    MCHC 33.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....)
    PLATELETS 310.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.....*...)
    MPV 9.10 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
    RDW 20.70 % ( 11.00- 16.00) (.........)*
    HBE ANTIGEN NEGATIVE
    HBS ANTIGEN NEGATIVE
    .החל מה 17.08.2009 שונתה שיטת הבדיקה
    HCV ABS NEGATIVE

אשמח לתגובה מהירה , ואם היא תרגיע אותי - אשמח עוד יותר...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס B - דחוף!

הוספת תגובה

• הפטיטיס B - דחוף! - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/06/2011

הסירי דאגה מלבך, הבדיקות מעידות על נשאות שקטה עם אנזימים תקינים. הסיכון להדבקת היילוד קטן למדי אך קיים. החיסון האקטיבי מספיק בד"כ (כמדומתני שמקבלת בחודשים 2 4, ,6, ) במקרה של אם נשאית הנטיה להוסיף גם חיסון פסיבי של גמה גלובולינים לתינוק.
    נראה שרמת HBs היתה כה נמוכה שלא נמצאה בבדיות טרום לידה שלך.
    כדאי לבדוק את רמת הנגיף אצלך HBV DNA שנראה לי שתהיה נמוכה ולא תצריך בירור נוסף וכמובן גם נוגדנים כנגד נגיף דלתא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה