מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטיבות בפי הטבעת לאחר מאמץ קל ביותראציל10/07/2011
כבן 60 בריא בד:כ נוטל לנטון 30 מ"ג ליום+ויטמין d +b12 מזה כמה חדשים אני מרגיש רטיבות בפי הטבעת לאחר מאמץ קל/הטלת שתן, בדיקות לחצים בפי הטבעת +גסטרוסקופיה+קולונוסקופיה +בדיקות דם תקינות נראה לי שהרופא המטפל לא יודע כיצד להמשיך ,המיץ על סטופ-איט טיפול בתופעה ולא בבעיה ,כיצד ממשיכים מכאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות בפי הטבעת לאחר מאמץ קל ביותר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/07/2011יתכן שיש קשר בין מערכת השתן לרקטום והרטיבות היא דליפה של שתן. לא סביר שמדובר על דלקת במעי אם קולונוסקופיה תקינה.
לעתים תרופות גורמות לסוג של שלשול.
צריך בירור נוסף אצל פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני והריוןרויטל10/07/2011
שלום,
לפני כחצי שנה אובחן אצלי מצב של כבד שומני. אני בת 33 עם עודף משקל גבוה (BMI 33). היום אני בהריון בחודש שלישי.
האם יש סכנה לי ולעובר? מה ההשלכות על ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני והריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/07/2011ההשלכות של כבד שומני הם לטווח הארוך.
יש סיבוכים של השמנה גם בהריון כגון סיכון גבוה לסוכרת בהריון ומומלץ מאוד לרדת במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהיהודית10/07/2011
לנכדי בן ארבע וחצי התגלה ציסטה באונה הימנית של הכבד בגודל 3 ס"מ.
מטופל בביה"ח שניידר ע"י פרופ' לרון בעקבות תיסמונת גמדות.מזה כמה שנים.
מקבל זריקת הורמונים כל יום .
רציתי לדעת מה הטיפול לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/07/2011עדיף לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים כי ההתיחסות שונה בילד ובמבוגר. במבוגר אם יש מחיצות נהוג לבדוק סרולוגיה לאכינוקוק ואם שלילית והציסטה נראית שפירה לקחת מרקרים ולהסתפק במעקב אולטרא סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טרי בצואהשרון10/07/2011
בוקר טוב , לפני כיומיים שמתי לב כי יש לי דם טרי בצואה היה באסלה וגם על הנייר טואלט. מעט כאבי בטן וגזים לרוב. זוהי לא פעם ראשונה שיש לי דם בצואה ועברתי בירור של קולונסקופיה לפני כשנה ובדיקת כירורג ללא ממצאים מיוחדים (היו טחורים ונתן לי טיפול). עברתי גם את הבירור בשל חסר בברזל שנמצא ממקור גניקולוגי (דמם ויסתי רב). אני ממש מפחדת מגידול. אם הקולונסקופיה לפני כשנה היתה תקינה מה הסיכוי שזה גידול? האם לפנות שוב לכירורג ולבדוק האם מדובר בטחורים? אני ממש מפחדת. האם גזים ובחילות ויציאה דמית יכולים להעיד על מעי רגיז? עד כמה זה דחוף בשביל ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טרי בצואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/07/2011ראשית קולונוסקופיה נותנת בטחון בסבירות גבוהה שאין גידול אמינותה 95% בלבד מאחר ולא תמיד ההכנה טובה, לא תמיד הבדיקה מלאה (הכנה, מעי בעיתי, חולה בעיתי וכד).כדאי לראות את הדו"ח ולהחליט לפיו אם יש לחזור על הבדיקה בחילות וגזים יתכנו במעי רגיש, דם בצואה לא. יתכן כמובן שילוב מעי רגיש וטחורים.לא מדובר כנראה בבעיה דחופה אך כדאי להגיע לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בALT בעקבות נאוטיגזוןאורי09/07/2011
אני לוקח כדור נאוטיגזון אחד ליום במשך שנה כבר.
הכל היה בסדר עד לפני חודש . פתאום נהייתה לי עלייה רצינית בALT בכבד. 144 .
מה צריך לעשות על מנת לחזור למספר נורמלי ? האם הפסקה בלקיחת הכדור תעזור או שאני צריך לעשות עוד משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בALT בעקבות נאוטיגזון - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/07/2011אם אין מחלת חום חריםה נלווית וסרולוגיה שלילית, ובהנחה שגם AST עלה יש להניח שלמרות משך הטיפול האשמה בכדור ולאחר בדיקה חוזרת אם הערך עקבי כדאי להפסיק התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי הגס יורדרמה09/07/2011
שלום, יש לי כאבים איזור מעי הגס יורד כשלושה שבועות. בדיקות דם תקינות, צילום כיבה תקין בדיקת גניקולוג תקינה, קיבלתי קולוטאל לטיפול במעי רגיז. אני לא מצליחה לתפקד, בעקבות הכאב. אשמח להמצלה חוות דעת להמשך ברור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי הגס יורד - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/07/2011התיאור לא ספיציפי מידי, חשובים גילך ויציאותייך ואופי הכאב, האם מעירך מהשינה בלילה, מוקל ביציאה וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי גס יורד
רמה10/07/2011אני בת 38, הכאב מגיע בהתכווצויות של האזור וברב מקרים גורם ליציאות, צבע היציאות שחור אך יכול להיות שנובע מצריכה במרובה של קלבטן לפני 4 ימים. כרגע הכאב מעומעם, אך מלווה בבחילות,חולשה וחוסר שקט בקיבה ובמעיים שמדיר שינה מעיניי.
מקווה שהפרטים שהוספתי יוכלו לאפשר לך לתת לי המלצה לטיפול או הכוונה להמשך ברור. המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי גס יורד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/07/2011hיכול להאתים למעי רגיז.
יש לבצע מספר בדיקות דם וצואה ויתכן גם קולונוסקופיה- לפי המלצה של רופא גסטרו שעוקב אחריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בליעהמיכל08/07/2011
בוקר טוב. מזה כשבועיים סובלת מקושי בבליעה. תופעה מטרידה ביותר.
בקרתי אתמול אצל רופא אף אוזן וגרון. לטענתו יש לי בצקת של צרבת=רפלוקס. לעמדתו ברגעי לחץ הקיבה מיצרת חומציות יתר. האמנם??
נתן לי כדור בשם אומיפרדקס.
שאלתי: האם עלי להסתפק באבחנה זו או לפנות לרופא גסטרו??[ברקע המשפחתי סרטן מעי גס- מקפידה להבדק כל 5-6 שנים
לחברתי הטובה נמצא סרטן ושט וקיבה. אחת הסיבות היא צרבת. ולכן אני כל כך לחוצה
תודה מראש על תשובתך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בליעה - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/07/2011אין סיבה להלחץ אך בכל מקרה של דיספגיה חדשה מומלצצ גסטרוסקופיה לשלילת תהליך תופס מקום , הסיכון לכך לא גדול וחשוב גילך וסימנים מדאיגים כמו ירידה במשקל , טיב הדיספגיה (למוצק א ונוזל) ואם יש צרבת במקביל וקודם להסתמנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדנה3507/07/2011
בזמן האחרון, שאני אוכלת למשל אתמול (אכלתי בערב 2 סנדויצים עם אבוקודו חביתה וגבינה) שעה לאחר מכן הבטן שלי התנפחה, והיו לי כאבים עד שהלכתי לישון, וכשקמתי בבוקר עדיין היה לי אבל הרגשתי הקלה, מערב שלפני
אני חייבת לציין שהכאבים היו בכל הבטן, והיו לי גזים שיצאו, ככה שנראה לי שזה נפיחות, ובבוקר שקמתי עדיין היו לי גזים
במצבים כאלו, מה אני אמורה לעשות כדי להקל על הכאב? אתמול פשוט שכבתי על הבטן, וזה קצת הקל עליי
דרך אגב ממה שקראתי במחשב, אני לא אוכלת את כל הקטניות,חומוס,ממתיקים,ודברים מוגזים, אז ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/07/2011בין הגורמים לגזים:עישון, בליעת אוויר באוכל ומשקאות תוססים כמו גם אכילת כרובית וכד ו וביחוד פלורת חידקים יוצרת גזים, חסר לקטז על רקע תזונה עתירת לקטוז וכד. המנעי מארוחות גדולות עם ערב ואם סובלת את מגזים השמרי ממה שציינתי ואם זה לא עוזר כדורים סופחי פחם:אנצפלמד, גזים X או פנקריאופלט שהוא מסוג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי רעליםיוספה07/07/2011
ד"ר נכבד
אני מבקשת את התיחסותך לשני נושאים:
האחד- הידרוקולוניקס=שטיפת המעי הגס
השני-צום של מיצי ירקות למשך מספר ימים.
השאלה שלי היא האם באמת שני הנ"ל עוזרים לטיהור הכבד, הדם והגוף כולו מרעלים. אם לא האם הם תורמים במשהו למערכת הגופנית? האם למשל נחוץ באמת לשטוף את המעי? אחרי שלוש שטיפות יוצאת עדיין כמות עצומה של צואה ישנה שדבוקה לדפנות המעיים ונאמר לי שלוקח לפחות 20 שטיפות עד שהמעי מתנקה. מצד שני ישנם קשישים בריאים שמעולם לא שטפו את מעיהם.
כמו כן, האם שתיית מיצי ירקות אכן מועילה במשהו לטיהור הכבד והדם? האם תזונה מאוזנת מספיקה כדי שמערכת העיכול והגוף כולו ישאר בתפקוד טוב?
תודה מראש על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי רעלים - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/07/20112 קשקושים שרךלטניים, המעי מעביר צואה מידי יום, איזו השפעה בדיוק יכולים להיות לחוקנים עליו?? מיצי ירקות טובים בדיוק כירקות עצמם שהם מרכיבי מזון בריאים ולא משמינים יחסית.שיטות טיפול אלה תופסות מקום של כבוד על מדף הפעלולים לצד הטיפולים בקנדידה הטיפולים ההומיאופטיים ואחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכותרוני07/07/2011
הי,
בחודשים האחרונים שמתי לב שהיציאות שלי תמיד מאוד רכות ובצבע חום בהיר.
היציאות רכות ונמרחות, אין גושים של צואה אלא עיסה אחת שיוצאת..
לאחר היציאה יש תחושה שלא התרוקנתי לגמרי.
אני הולך לשירותים בין פעם לפעמיים ביום.
הקיבה שלי תמיד היתה רגישה ותדירות הליכה לשירותים תמיד היתה גבוהה.
האם המצב דורש בדיקה? מה יכול לגרום למצב הזה? י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רכות - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/07/2011תיאור פלסטי מרתק. אם אין שינוי משמעותי ביציאותיך וזה טיבן הרגיל ואתה צעיר, לא יורד במשקל ואין דם בצואה, ספק אם התיאור מצריך בירור נוסף. מצד שני אם אתה בגיל מתקדם יותר (40+) ויש שינוי לעומת היציאות הרגילות, זה מצדיק התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאדמודאגת מאד06/07/2011
שלום,
אני נשואה כבר 4 שנים וחיה עם בעל סובל מאד, כבר לאורך השנים והקודמות לנישואין חש בעלי בכאבי בטן בחלק מהטבור וצפונה. כשקם בבוקר 2-3 יציאות לעיתים היציאות שחורות, בטן נפוחה לכל אורך היום בעליות וירידות, גרפסים מרעידי בית לאורך כל היום במיוחד לפני אוכל ואחרי,כאבי בטן איומים לעיתים,אציין פה כי לבעלי כח סבל רב כמו כן ביצע בדיקת נשיפה שיצאה חיובית להליקובקטר פיירולי- ניתן טיפול אנטיביוטי, לאחרונה נזכר בעלי כי לפני 6 שנים השתתף בניסוי לבליעת מצלמה וכי ביקש תשובות ועקב נסיעה דחופה לחול לא לקח את התשובות, ביררתי לגבי התשובות וגיליתי את הדברים הבאים: פוליפים במעי הדר, דלקת במעי הדג ועוד משפט אותו לא הצלחתי להבין במלואו והוא:
small bowel polyp -whithin the range of enteroscopy
האו ייתכן כי גדלו והתרבו הפוליפים במעלה השנים?
האם הדבר מצביע על מחלת קרוהן?
מה השכיחות של פוליפים ממאירים?
אנא עזרתך בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מאד - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2011צר לי אך איני מבין אילו ממצאים היו בבדיקת הקפסולה-גם למשפט באנגלית אין משמעות ברורה-פירושו "פוליפ מעי דק בטווח הבדיקה ואולי מדובר בפוליפיםמרובים והשמטת זאת. לא ברור לי אם מדובר בפוליפ אחד או כמה ומה גודלם-בד"כ בבדיקה כזו מצרפים גם צילןמים (אם כי מדובר עלתחילת הניסויים הקליניים בקפסולה אז), אם הממצא חשוד לקרוהן מציינים זאת או שמדובר גם בהפטות, כיבים פסאודופוליפים וכד. אני מציע לך שיגיע בעלך לבדיקה קלינית של ממש עם הדו"ח המלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין חום נכנסת ליום השישי כבר.רונית06/07/2011
אולי פיספסתם את הודעתי
סליחה על הנידנוד
חום במשך 6 ימים
לא נעשתה בדיקה של בילירובין
2 בדיקות קצת מעל הנורמה לגבי אינזמי כבד רשמתי לכם בהודאות הקודמות
הרופא היום שלח אותי למנוחה.
מה עושים להמשיך לנוח
או לומר לרופא שיעשה לי בדיקות של בילירובין.
אני כל כך חלשה ויש לי קצת בחילות עדיין.
בבקשה תכתבו לי מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין חום נכנסת ליום השישי כבר. - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2011זה עדיין יכול להיות סתם נגיף או חידק כמקור. אחרי 6 ימים כדאי לקחת בדיקות דם ואולי גם לעשות צילום חזה. אם את רוצה התרשמות קלינית ממשית ובדיקה הגיעי למרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום במשך שישה ימים
רונית06/07/2011מחר אם הרופא לא יתן לי בדיקות אני באמת אקבע תור אצלך.
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף - מודאגתדנה3506/07/2011
לפני כחודשיים חל שינוי ביציאות שלי, נהייה לי כמו ריר שיוצא, ממה שקראתי בפורום זה נשמע כמו מעי רגיז
אין לי שום כאבי בטן, הכל תקין למעט הריר שיוצא (בעבר גם הקיבה היתה נריאת שונה כמו חתיכות קטנות, וקיבה קשה-אבל עכשיו זה נראה כאילו שהקיבה חזרה לעצמה) אך הריר לא השתנה, אני מודאגת מזה מעולם לא היה לי תופעה כזו, אני מרגישה מצוין , אך האם הריר הזה שיוצא לי בזמן הקיבה זה מעיד על משהו מסוכן? והאם אני צריכה איזהו כדור, או שאפשר להמשיך הכל כרגיל? אשמח לתשובה מפורטת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
דנה3506/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה
דנה3507/07/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףף - מודאגת - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/07/2011אני מניח שהכוונה לריר ביציאה-סימפטום שפיר שיכול להיות במעי רגיש כמו גם בבעיות אחרות. וכאמור עלי לחנה הסירי דאגתך (במקורות יינך)מעלייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה כבר 7 שניםשירן06/07/2011
בגיל 20 היה לי התקף של כאבים ברום הקיבה שגרמו לי להקיא כל הזמן עם בחילות ושלשולים איומים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ואובחן אצלי בקע סרעפתי קטן עם דלקת חמורה בקיבה. קיבלתי מאז אומפרדקס 20 מ"ג כאשר יש לי התקף חוץ מזה לא נאמר לי כלום. לאחר כמה שנים שוב סבלתי מהתקף חזק של כאבים שנמשכו מעל שבועיים ושוב בחילות ושלשולים. אפשר לומר שתמיד היו לי כאבי בטן בחילות ושלשולים מאז רק שבזמן ההתקפים זה הפך חמור יותר וכלל הקאות מרובות עד כדי התייבשות.. כיום אני בת 27 בדיקות הדם שלי תקינות רק הקיבה כנראה שלא.. אני מתלוננת כל הזמן על הבטן ואיכות החיים שלי שואפת לאפס אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה ושתיית מים בלבד וכרגיל אומפרדקס. לפני חודש וחצי שוב קיבלתי התקף אבל הפעם החמור מכולם הקאות שלשולים בחילות חוסר תיאבון ירידה דרסטית במשקל ובנוסף חולשה ורעידות בכל הגוף שגורמת לי להיות מרותקת למיטה ולבית (בנוסף הייתי מעשנת 5 סיגריות ביום וגם מזה אני נגעלת והפסקתי) לפני שבועיים עברתי אולטראסאונד של הבטן הכל יצא תקין ושוב גסטרוסקופיה ושוב אובחן בקע סרעפתי קטן ורירית קיבה מגורה דלקתית היפרמית. נלקחה ביופסיה להליקובקטר פילורי והתוצאות צריכות להגיע עוד שבוע בערך כך נאמר לי. לבינתיים רופא משפחה נתן לי טיפול משולש ל10 ימים שכלל מטרוג'יל 250 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום מוקסיפן 500 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום ואומפרדקס.. סיימתי את הטיפול שכלל תופעות לוואי של שלשולים צהובים הקאות מרובות וכאבים איומים בקיבה. כנראה שללא הועיל כי סיימתי את הטיפול לפני 4 ימים ואני עדיין באותו מצב איום ונורא. ניגשתי שוב לרופא וכנראה בגלל שאני מתלוננת הרבה כבר חסר סבלנות המשפט שהוא אמר לי ואני מצטטת "את בסדר את בריאה את בחורה צעירה" איך אני בסדר אם עדיין הקיבה בוערת לי מבפנים??? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. בקושי אוכלת עקב הבחילת מתפתלת מכאבים בקיבה וחלשה מאוד סחרחורות ורעידות בגוף.. (והרופא כנראה קיבל רושם שאני מדמיינת את הכל וזה נפשי) כבר אובדת עצות..
מה זה יכול להיות כבר.?. ולמה לרופאים בימינו יש נטייה לחשוב שהחולים לא דוברים אמת.. ומתנערים מהר מידיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה כבר 7 שנים - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2011במקרה שלך יש ללא ספק אלמנט פונקציונאלי ניכרת משמע שאין קורלציה בין חומרת התלונות לממצאים האובייקטיביים. חלק גדול מהתלונות הנלוות שלך כמו רעידות בגוף ואחרות מאפיינות הפרעות פונקציונאליות. לרופאים לא תמיד נעים לאומר זאת לנבדק מאחר ולפציאנט קשה לקבל תשובה שכזו. תלונותייך מתאימות לNUD NON ULCER DYSPEPSIA משמע הסתמנות פפטית בלי ממצא משמעותי וגם קיום הליקובקטר יתכן במקרה כזה כמו גם גילךומינך המתאימים ועקשנות ההסתמנות,תגובה חלקית או העדר תגובה ללוסק ודומיו. עם זאת קיוםחוזר של דלקת וחידק מצדיק נסיון טיפולי בהם ואם עדיין יש חידק אחר טיפול משולש ניתן לנסות שילוב תרפתי אחר עם טווניק למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומשהו נוסף
שירן07/07/2011אני בסך הכל רוצה שזה ישתפר או יעבור. לחיות עם סבל כזה זה נוראי. הרעידות בגוף יכולות לנבוע מכמה סיבות לא רק נפשיות.. יש אפשרות של חולשה מהסיבה שאני לא מצליחה להזין את הגוף כמו שצריך.. ויש אפשרות שזה מבלוטת התריס שאני כרגע בודקת כי יצאה לי בדיקת דם גבולית לגבי תת פעילות 7.2 TSH ואם אתה אומר שאולי צריך טיפול אחר למה הרופא בעצמו שלח אותי הביתה עם משפט כזה בלי לבדוק אם אכן הדלקת עברה בלי מעקב הרי אני עדיין מתלוננת על כאבים.. זה נראה כאילו הוא פשוט אמר לי להרים ידיים ללכת הביתה ולסבול בשקט... ואם זה מה שאתה אומר NUD איך ניתן לשפר את איכות החיים במצב כזה? תודה על התמיכה והסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיקול לאחר הוצאת כיס המרהגל06/07/2011
שלום רב!
אני בת 29 ולפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה.
בחודש האחרון אני סובלת בכאבי בטן עזים לאחר ארוחה (במיוחד בצד שמאל מתחת לצלעות) ולרוב זה מוביל לשלשולים.
כמו כן, הפסקתי לעקל מוצרים מחלב פרה.
האם זה קשור לניתוח והאם יש מה לעשות בנדון?
תודה, רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיקול לאחר הוצאת כיס המרה - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/07/2011לאחר כריתת כיס מרה שכיחה תסמונת POST CHOLECYSTECTOMY SYNDROME עם שלשולים ולעיתים גם כאבי בטן לאחר האוכל, יתבן בשל איבוד מלחי מרה |(שהם דיארוגניים-משלשלים בצואה. זה קרוב לוודאי ההסבר להפרעות העיכול שלך.עם זאת כאב בטן ממוקד לאחר הניתוח יכול להיות סיבוך ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיקול לאחר הוצאת כיס המרה
גל08/07/2011תודה רבה לך על התגובה!
כמה זמן התופעה הזאת בד"כ נמשכת והאם יש מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיקול לאחר הוצאת כיס המרה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/07/2011כאבי בטן ושלשולים לאחר כריתת כיס יתכנו גם שנים לאחר הכריתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)