מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקסשאול14/06/2011
שלום, איך אני יכול לדעת בוודאות אם אני סובל מהמחלה?
יש לי לפעמים צריבות בחזה ויש לי הפרשה רבה של רוק אחרי מאכלים חריפים או שומניים, חמוצים וכדומה.
והאם יש דרך לטפל בזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2011בדרך כלל מטפלים עם תרופות שמקטינים יצור החומצה. אם זה עוזר זה מספיק הוכחה.
אם אתה מעל גיל 45 וירדת במשקל אז יש מקום לשקול גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאה CERULOPLASMINרפאל14/06/2011
דוקטור יקר שלום רב ,
אני בחור בן 34 בריא בד"כ ,לאחרונה ביצעתי בדיקות כלליות ,והכל יצא תקין ,כולל תיפקודי כבד,חוץ מבדיקה אחת בשםCERULOPLASMIN שיצאה 18.2 ,ביצעתי אולטראסאונד בטן עליונה והכל יצא תקין בגודל ובמרקם כולל הכבד ,אני לא סובל מהשמנה ,וספורטאי מטבעי ,האם יש לי סיבה לדאוג שמה זה סימפטום של מחלת ווילסון,תודה מראש . BILIRUBIN-TOTAL 1.0
BILIRUBIN-DIRECT 0.17
GOT (AST) 30
GPT (ALT) 41
GGT 25
102 ALK. PHOSPHATASE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי תוצאה CERULOPLASMIN - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2011בדיקת אנסימי הכבד לא תקינים והצרולופלזמין מעט נמוך. קיימת שאלה של וליסון (אגירת נחושת) ויש להשלים בדיקת עיניים ואסיף שתן לנחושת ל24 שעות.
לאחר מכן להתייעץ עם רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' זמיראורית14/06/2011
לפני 7 ימים התארחנו במלון בים המלח, במלון עובדים זרים כנראה סודנים.
עקב כך שנשברו כוסות אחד העובדים הכושים (סליחה על הכינוי) הרים את הזכוכיות וכשעברתי בהמשך ראיתי מעט דם על הרצפה (אינני יודעת ,ייתכן שזה של המלצר שהפיל אולם באופן הניקוי אני מנחשת שזה של העובד הכושי(התנצלות).
בני בן ה 14 עבר שם לאחר שניות עם נעלי בית וגרביים וטען לאחר מכן שדוקר לו משהו בכף הרגל (ולפי שראיתי עדיין שברי זכוכית קטנים שנשארו אני חוששת שזה הגורם).
אני חוששת ומבקשת לשאול:
האם ניתן להידבק כך מאיידס או מצהבת מסוג סי (לבי הוא מחוסן)
הבנו שמדקירה חד פעמית הסיכון קטן אולם אם חדר שבב זכוכית אפילו עם דם יבש ישנם למעשה דקירות חוזרות המגדילות את הסיכון האם אני צודקת?
האם עובדים זרים אלו שעובדים במלון מוסדר וכחוק נבדקו ונמצא שאינם נשאים(קראנו ששיעור גבוה מאוד נשא איידס)
נא תשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/06/2011סיכון ההדבקה הוא נמוך בעקבות סיפור כזה הן לאיידס והן להפטיטיס C בניגוד לB המדבק יותר (האם הוא מחוסן היטב-כדאי לבדוק טיטר נוגדנים אצלו-רק 95% לערך ממקבלי החיסון המלא בעלי טיטר מגן.
ניתן לבדוק נוגדנים לאיידס בעוד 6-12 שבועות (זמן הדגירה ולHCV בעוד 4-5 חדשים (זמן דגירה עד 22 שבועות). הסיכון נמוך ביותר לאור הסיפור. אני סקפטי למדי בנוגע לסיכוי שעובדים זרים נבדקים לנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אורית15/06/2011מה כוונתך ב"סיכון נמוך ביותר". הבנו שבדקירת מחט מזוהמת ההסתברות להדבקה
כ-0.3% .האם נמוך יותר/פחות? כפי שכתבתי עקב החשש לחדירת שבב זכוכית ,החשש הוא מדקירות חוזרות. האם ההתייחסות לסיכון נמוך נובעת מכמות דם מעטה מדיי עקב נעל הבית והגרב. (המחשבה היא שדווקא אם הדם יבש אזיי הנעל והגרב לא "ניגבו" את הדם
וזה יכל לדקור שוב)
שוב, לדעתך ,באופן מעשי עד כמה יש סכנה.
והאם אתה יודע עד כמה נגיף האיידס שורד מחוץ לגוף ועלול לדבק במקרה זה
תודה על סבלנותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל בבקשה להשיב
אורית16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן?
אורית17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבהעדי14/06/2011
שלום רב,
זוהי הפעם השלושית בחודשיים שיש לי סוג של קלקול קיבה. זה מלווה בכאבי בטן חזקים (שגורמים לי לקום משינה) ושלשול חזק.
לא נראה לי הגיוני שאכלתי משהו לא טוב 3 פעמיים ברציפות.
יכול להיות שיש לי חידק שמידי פעם מתפרץ ?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2011יתכן ואני ממליץ לבצע בדיקת צואה קודם כל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאול13/06/2011
שלום, אני כבר כמה שנים סובל מריח פה
עשיתי מלא בדיקות אצל רופא א.א.ג והוא לא מצא אצלי סימנים שגורמים לזה.
הוא עשה לי בדיקות אף, שקדים והוא רק מצא שיש לי מחיצה קטנה באף והוא אמר שזה לא גורם לריח פה... יכול להיות שהוא טעה?
בכל מקרה הוא הפנה אותי לבדיקת גסטרו שאין לי מושג בכלל אם זה קשור, מהם הגורמים לריח רע מהקיבה? והאם אפשר כבר עכשיו לטפל בזה למה אני ממש מתוסכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011בדרך כלל לא קשור לבעיות של מערכת העיכול.
מקום ראשון מהפה - אם יש דמם מהחניכיים אז יכול להיות דלקת.
נדיר שיש מקור בקיבה וושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנהלי הפורום המצויין הזהגיא13/06/2011
נמצא אצלי חיידק הליקובקטר על ידי בדיקת נשיפה וקיבלתי טיפול אנטיביוטי במשך שבוע ולאחריו כדור לנטון 30 כל יום למשך חצי שנה.
השאלה שלי האם אפשר לקצר את משך לקיחת הלנטון 30 ל4 חודשים ?
אני אציין שהחיידק התגלה אצלי במקרה כאשר התלוננתי על תלונות דומות לאלו שמתלוננים אנשים הסובלים מהחיידק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למנהלי הפורום המצויין הזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011בהחלט ניתן לקצר תקופת הלנטון- גם להרבה פחות מ4 חודשים.
אם מפסיקים אולי כדי לעשות בהדרגה- יום כן יום לא למספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה שהאוכל תקוע בגרוןיעל13/06/2011
שלום.
אני בת 42 מזה כחודש יש לי תחושה שיש לי משהו תקוע בגרון וכאבים ברום הבטן שמקרינים לחזה.
רופא א.א.ג אחרי בדיקה אמר שיש לי דלקת בושט ורשם 2 כדורי אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים במים
אני נוטלת את התרופה כבר שבוע ואין שיפור, התחושה שהאוכל תקוע ברום הבטן ולא מחליק מטה.
עשיתי לפני כחצי שנה גסטרוסקופיה שהיתה תקינה (ללא קשר לעניין הר"מ)
מה דעתכם? אנא עזרו לי אני ממש אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה שהאוכל תקוע בגרון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011התלונות של רפלוקס ודלקת בושט יכולים לקחת מספר שבועות להחלוף. בינתיים מציע להעלות מינון האומפרדקס עד 40 מ"ג פעמיים ליום ואם אין שיפור לשקול גסטרוסקופיה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה?אנונימי12/06/2011
שלום רב,
בכמה ימים האחרונים (אולי אף שבוע) אני שם לב לצבע מוזר בצואה, צבע הנוטה לירקרק אך לא ממש התייחסתי לכך, היום זה הגיע למצב של ירוק וודאי בצבע בהיר וזה ממש הלחיץ אותי, קבעתי תור לרופא משפחה אבל אני עדיין לחוץ.
מה זה יכול ליהיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011אני לא חושב שאפשר להסיק הרבה מסקנות מצבע של הצואה- יתכן שיש עליה במהירות המעבר של הצואה לאורך המעי ואז רואים יותר נוזל מרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפהדנה12/06/2011
שלום רב,
לפני כחודש עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטר. רופאת המשפחה טענה שאין צורך להפסיק טיפול אנטיביוטי נגד דלקת בשתן שלקחתי באותו זמן, אלא רק את הלוסק שלקחתי לצרבות.
בזמן הבדיקה נאמר לי שאסור היה לי ליטול אנטיביוטיקה באותו שבוע.
האם הבדיקה תצא נכונה למרות התרופות שנטלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011תלוי איזו אנטיביוטיקה.
אם התשובה חיובית אז היא חיובית אך אם שלילית אולי יש מקום להחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקורד12/06/2011
בדיקות דם לצליאק יצאו שליליות, בבדיקת גסטרו קיבלתי את התשובה הבא:
fragments of duodenal mucosa with preserved villous architecture show marked intraepithelial lymphocytosis with accentuation on the tips of villi. the features suspicious of celiac disease
מה משמעות התשובה ומה צריך לעשות כעת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011יתכן צליאק.
יכול להיות שיש מקום להתחיל דיאטה למשך מסםר חודשים ואז לעשות בדיקת גסטרוסקופיה חוזרת עם ביופסיה לראות אם יש שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עד חנקיפעת12/06/2011
מזה שבועיים-שלושה, פעם-פעמיים ביום (פלוס מינוס) אני סובלת משיעול ולפתע אני לא מצליחה לנשום, אני מנסה להוציא ולהכניס אוויר ולא נכנס ולא יוצא ואני ממש נחנקת. אני בכוח מנסה לנשום ולאט לאט מקבלת אוויר ומוציאה אוויר שמלווה בגרפסים, זאת הרגשה נוראית, כי אני נחנקת וגם נבוכה מאד מהסביבה. זה קורה לי בדרך כלל כשאני אוכלת, או לפעמים סתם, אבל פעם אחת קרה לי בזמן שינה, ולא התעוררתי, אלא מתוך שינה נחנקתי ועשיתי מה שאני עושה ביום יום כשזה קורה, הצלחתי לאט לאט להשתלט על החנק. אין לי חיידק הליקובקטר פילורי.
1. מה יכולה להיות הבעיה?
2. לאיזה רופא אני צריכה ללכת?
3. יש משאף שאני יכולה להיעזר בו בינתיים? אני חייבת שיכנס לי
אוויר ברגעים כאלה, ואני עושה את זה בקושי רב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול עד חנק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011אני חושב שהשלב הראשון הוא להבדק אצל רופא ריאות ולבצע תיפקודי הריאות.
אם אין הסבר במערכת הריאות יש להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי צילום ריאות
יפעת12/06/2011והכל בסדר.
אז לפנות לגסטרו? כי קיבלתי הפניה לאף אוזן גרון, יש טעם ללכת אליו או ישר לגסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי צילום ריאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011קודם לאאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לא מתעכלהודיה12/06/2011
שלום,
אני בת 24, ובמשך החודשים האחרונים שמתי לב, שיש לי בצואה מזון לא מעוכל,
אני יכולה לזהות בבירור בעיקר ירקות- קליפת עגבניה, או זיתים,
אך מעבר לכך, הצואה לא נראית גוש ברור ומוצק, אלא מין ערבול של מזון חצי מעוכל.
יש לי לעיתים עצירות, ובנוסף, אני צריכה בזמן האחרון לאכול יחסית מעט כל ארוחה,
אם אני אוכלת כמות מזון שלאחרים היא נחשבית רגילה- מיד כואבת לי הבטן.
בשבועות האחרונים ירדתי מעט במשקל- אבל אולי זה בגלל שאני אוכלת פחות מלפני כן ולא בגלל שהאוכל לא מתעכל או נספג.
האם יש צורך בבירור כלשהוא?
מה יכולים להיות הגורמים למצב כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לא מתעכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011יתכן שיש עליה במהירות מעבר המזון. יש לזה מספר סיבות. מציע להפנות לרופא גסטרו אך קודם לרופא המשפחה לבצע מספר בדיקות של הקו הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-מודאגתטלי11/06/2011
שבוע טוב,
אימי בת 80. ביום ד' האחרון בלילה היא חטפה כל הלילה התקף של שילשולים בלתי פוסקים ואף הקיאה. היא תארה זאת כגל של קיא שפתאום עלה לה ובמקביל גל של שלשולים. היא לא חשה כאבים ובחילות ולא היה לה חום או תחושות נוספות. ההתקף נרגע בבוקר. היא פנתה לרופא המשפחה המכיר אותה (יסודי ובעל ראייה מערכתית) שאמר לה שאם שוב זה יחזור על עצמו - שתיטול כדור קלבטן (להקלה סיפטומטית). הוא חשב שאולי אכלה משהו שגרם לה לקלקול קיבה. בבוקר שלפני ההתקף היא אכלה באיזה אירוע ככף קטנה של איטריות מבושלות עם ירקות וזהו (כל יתר המזון שאכלה אחר כך היה מזון ביתי טרי שאני ואנשים נוספים אכלו גם כן). היא חשדה שאולי זה המקור (אם כי לי זה לא נראה). מאז ועד היום בבוקר (שבת בבוקר) היא לא שלשלה ולא נטלה את הכדורים אך היום בבוקר היא שוב חטפה התקף של שלשולים, לדבריה מתון יותר מהפעם הקודמת אך היא רצה כשלוש פעמים מ 7 בבוקר עד הצהרים לשרותים ושילשלה. בעקבות זאת היא נטלה את הכדור (קלבטן). אני מתחילה לדאוג שמא לא מדובר כאן בקלקול קיבה או איזה וירוס כי אני מניחה שלו היה מדובר במשהו ויראלי, או סתם קלקול קיבה, זה היה ממשיך ברציפות ואז נרגע ולא מפסיק ליומיים ושוב מתחדש. אני בחרדה שמא זה ביטוי למשהו פתלוגי יותר. עד כה לא היו לה בעיות מעי. היא לא ביצעה מעולם בדיקת קולונסקופיה לשם איתור מוקדם ומניעה, משום שהיא אלרגית לחומר המרוקן. אני עדיין מאוד מקווה שזו אפיזודה חולפת אך לאור העובדה שזה הפסיק ליומיים ושוב התחדש הבוקר, אני מאוד חרדה שזה חלילה ביטוי לסרטן המעי. מה זה עוד יכול להיות??? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-מודאגת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011מציע לבצע תרבית צואה ולשקול אפילו טיפול אנטיביוטי.
האירוע עדיין חרישלשול כרוני מעל 6 שבועות.
כדי שהיא תבדק אצל הרופא שלה שוב- לבדוק שלא מדובר על הדבקויות, ובקע ובעיה של אספקת דם למעי.
בגיל 81 אני מעדיף כמה שאפשר להמנע מקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
טלי11/06/2011קודם תודה רבה רבה!! אני כל כל מודאגת ומקווה שזה באמת לא ביטוי לסרטן המעי. לא הבנתי מה כתבת בשורה השניה של תשובתך כי המילים התחברו. אודה לך אם תחזור שוב על הכתוב. לגבי הדבקיות - היא מעולם לא עברה ניתוח - האם עדיין יש מקום לאופציה הזו של הדבקיות? ואגב, בשל האלרגיה שלה לחומר המרוקן - אסור לה לבצע קולונסקופיה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011ההגדרה של שלשול כרוני היא מעל 6 שבועות מאחר שרוב הדברים החריפים חולפים תוך פחות זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי11/06/2011תודה רבה על התשובות! שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסיגאל11/06/2011
שלום,
התחלתי לקחת לפני כשבוע אומפרדקס 20 פעמיים ביום עפ"י הנחיית רופא גסטרו, לאחר תלונות של התקפי שיעול.
הערב כחצי שעה לאחר נטילת הכדור, הרגשתי תחושה של בחילה קלה ומטרידה בגרון שנמשכה מספר שעות. להרגשה זו נוספה חולשה וצורך ליציאה ושיעול שבא והלך שבמהלכו פליטה של ליחה צמיגה ומעט כאבי בטן חולפים. (התופעות גרמו לי לאבד תיאבון ולא לאכול).
* רציתי לדעת, האם התופעות יכולות להגרם בגלל האומפרדקס ?
* האם יתכן כי התופעות יחלו רק לאחר שבועה של נטילת התרופה ?
* האם ישנה הגבלת שימוש כלשהיא מאחר ואני לוקח גם - סרנדה, מטפורמין, וכדור נגד קולסטרול ?
* האם להמשיך עם האומפרדקס ?
תודות על היעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
יגאל11/06/2011מזמן המייל הראשון ועד עתה היו לי כבר 2 יציאות מיימיות לחלוטין.
האם עובדה זו משנה משהו בהמלצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011יתכן תופעת לואי של אומפרדקס ומציע הפסקה למעקב. אם התלונות חולפות יש לקחת הכדור מחדש ולבדוק אם התלונות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו.....
יגאל13/06/2011רציתי לדעת האם יתכן כי תופעות הלוואי האלה יגיעו לאחר שלקחתי את הכדור כבר כשבוע ? (כ-12 כדורים).
הבנתי שטיפול באומפרדקס מתחיל להיות יעיל לאחר לפחות חודשיים של שימוש - האם נכון הדבר והאם יתכן כי בתקופה הזו הסימפטומים של הרפלוקס יתחזקו ?
האם יש להמשיך ולקחת את הכדור גם לאור התופעות הנ"ל (כרגע כבר אין שלשלול וכאבי בטן) כאשר אני התחלתי לקחת אותו שוב אתמול בבוקר כי עם הזמן התופעות ייחלשו ויעברו ?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011תופעות לואי לתרופה יכולות להופיע אפילו לאחר הכדור הראשון אבל אם תוך כדי טיפול התלונות נעלמות אז כנראה שאין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של התרוקנות לא מלאהירון10/06/2011
שלום שמי ירון בן 20
מזה כחצי שנה אני סובל מבעיות של עצירויות בשירותים ומרגיש שיש לי עוד להוציא ולא מצליח
התחלתי בזמן האחרון לעשות חוקני מים באמבטיה עם זרם הטוש בערך כ 3-4 חוקנים
ושמתי לב שיוצא לי כמו סלילים לבנים עד חומים בהירים (כנראה בגלל צבא הצואה ) הדומים מאוד לתולעים וגם לפעמים יוצאת צואה הנראית ממש כמו חול
יש לציין גם שלאחר 2 -3 חוקנים אני מצליח להוציא מלא מלא צואה היוצאים עם המים וקשה לי להגיע למצא של מים נקיים וגם אני רואה אוכל לא מעוכל יוצא בחוקן כמו קליפות של עגבניות חסה גרעינים שהיו בלחם ועוד
אשמח מאוד לקבל מאיזה בעיות יכולה לנבוע הבעיה והאם יש סיכוי שזה תולעי מעיים או בעייה כלשהיא אחרת
בתודה ירון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של התרוקנות לא מלאה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2011קשה לתת אבחנה רק לפי התיאור.
אני מציע קודם כל לקבל סיבים בכמות גדולה- לנסות תרופה כגוןkonsyl שהוא סיבים .
זה יכול לעזור.
במקביל יש לראות רופא גסטרו ולהתחיל בשלבי איבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי אצל רופא גסטרו
ירון12/06/2011אבל בגלל שגיוסי קרוב (בעוד חודשיים ) אין תורים פנויים עד אז כדי לקבל בדיקות
קיבלתי סיבים בשם נורמלקס והם לא עוזרים אני איתם כבר ארבעה - חמישה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי אצל רופא גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2011קודם כל 4-5 ימים זה בכלל לא הרבה זמן.
לא נראה לי שיפתרו הבעיה לפני הגיוס אך כדי להתחיל אצל רופא גסטרו לפני הגיוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)