מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- BILIRUB.TOTAL מעל הטווח בהריוןליבנת07/02/2011
שלום,
אני בשבוע 31 להריון (הריון מס' 2)
מאתמול עם שילשולים וכאבי בטן
היום ביצעתי בדיקת דם (הרופאה רצתה לבדוק תפקודי כבד)
תוצאת הBILIRUB.TOTAL יצא 1.3 MG/DL
בטווח מצויין (0.3-1.2)
רציתי לדעת האם זה חריג מידי? האם מעיד על תופעה מסויימת?
הרופאה אמרה שתיצור איתי קשר ביום רביעי בקשר לתוצאות.
האם כדאי לפנות כבר עכשיו לרופא לאור התוצאות?
מסכן איכשהו את ההריון?
מבקשת המלצה.
ליבנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BILIRUB.TOTAL מעל הטווח בהריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/02/2011אני לא חושב שזה משהו חשוב במידה ששאר בדיקות הכבד תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסדן06/02/2011
ערב טוב, אני בן 40, בריא בדר"כ, מעשן (10-15 סיגריות ביום ) סובל מזה כ-4 שנים מריפלוקס. מטופל בלנטון - כדור ביום. לפני כשנתיים הרופא הציע לי לבצע בדיקה לפרסקופיה (צילום מהגרון), מה שלא קרה בסוף מכיוון שהוא ניסה לבצע את הבדיקה ללא טשטוש!! ולא הצלחתי לשתף פעולה.
החיים שלי די מוגבלים עקב הריפלוקס, אם קורה שאני אוכל בטעות עגבניות או פרי הדר, אני "משלם" בתחושות של "שריפה" בחזה, לפעמים גם בידים וזה חולף רק תוך יומיים שלושה.
רציתי לדעת האם תוכל להמליץ לי על טיפול אחר, שאולי בעזרתו אוכל ל"שכוח" מהענין (גם כדורים) האם לדעתך אני צריך לעבור את הבדיקה? ובכלל מה המלצותיך.
תודה, דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2011מומלץ לעבור גסטרוסקופיה פעם אחת לבדוק מצב הושט.
לגבי טיפול לטווח הקצר ניתן להעלות מינון הלנטון לפעמיים ליום . רצוי מאוד להפסיק לעשן מכיוון שזה מחמיר רפלוקס.
אם כל זה לא מצליח יש מקום לטיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקודי כבדליטל06/02/2011
שלום
לאמא שלי יש אבנים בכיס מרה והיא הזניחה המון זמן את הניתוח...בסוף היא אושפזה בגלל שעברה לילה קשה של חום צמרמורות וכאבים חזקים...בבדיקות הדם שלה התברר שיש לה תפקודי כבד מאוד גבוהים.מאז אותו לילה היא לא סובלת מכאבים בכלל ולא רגישות בבטן אין לה חום..יש לה שתן כתום ומעט בחילה..וחוץ מזה היא מרגישה בסדר גמור..מה יכול לגרום לבעיה בתפקודי הכבד? ואיך יכול להיות שזה לא מלווה בשום כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2011באנשים מבוגרים ועם סוכרת יכולה להיות דלקת בכיס המרה ללא כאבים למשל.
יתכן במקרה של אמא שלך שיש אבן שעבר מכיס המרה לדרכי המרה וגרם לדלקת חריפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאסטרו
יעקב07/02/2011אשמח לקבל קצת תשובות מפורטות.
1 מה בודקים בבדיקת גאסטרו.?
2.האם באותה בדיקה שאני יעשה גאסטרו בודקים את מעי הרגיז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרויעקב06/02/2011
שלום רב
בן 50
ישנה נפיחות בבטן במשך היום אך לאחר יציאה בבקר הנפיחות של הבטן יורדת.
מלווה בלא מעט גרפסים וממש מרגשים שהבטן נפוחה .
הרופא שלח אותי לבדיקת גאסטרו
איזה הכנות יש לבצע לבדיקה הזאת ומה בודקים שם
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה
לפני חודשיים עשיתי בדיקת קולוסקופיה ונמצא פוליפ אחד רגיל שנכרת .
מה חושב שיכולה להיות בעית הנפיחות של הבטן ?
תודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2011אם מדובר על בדיקה של גסטרוסקופיה אז ההכנה 6 שעות צום.
אבחנה אחרת יכולה להיות מעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאסטרו
יעקב06/02/2011ומה עושים בצמידה של מעי רגיז ? איך ניתן לקבוע שהמעי רגיז? מה הן התופעןת
תודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2011דרוש בדיקה אצל רופא גסטרו. מעי רגיז היא אבחנה של שלילה של מחלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גאסטרו
יעקב07/02/2011אשמח לקבל קצת תשובות מפורטות.
1 מה בודקים בבדיקת גאסטרו.?
2.האם באותה בדיקה שאני יעשה גאסטרו בודקים את מעי הרגיז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/02/2011מעי רגיז היא אבחנה של שלילה . אם לא נמצאה סיבה אחרת ויש תלונות ממושכות אך החולה סה"כ בסדר ללא ירידה במשקל למשל אז זה חשוד.
הדרך לקבוע האבחנה היא על ידי בדיקה אצל רופא גסטרו.
יש קריטריונים למחקרים של מעי רגיז. תלונותיך חשודות גם למעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת החלמה?יריב06/02/2011
שלום לרופא היקר!
לפני כשנה וחצי(21/08/09) רחצתי בנחל מזוהם בארץ(נחל חדרה) לא טבלתי את הראש ולא שתיתי מהמים אך היו לי פצעים פתוחים, כבר באותו היום הופיע לי פריחה שלפוחית מגרדת בכל מיני אזורים בגוף שבאה ונעלמת ולאחר זמן התחילו להופיע גם כאבי ראש וכאבי בטן עייפות מצב רוח רע והזעת יתר חולשה וחוסר ריכוז שמגיעים אחרי כל ארוחה ונעלמים אחרי כניסה לשירותים. לאחר חצי שנה של בדיקות נמצאו אמבות ובלסטוציסטיס הומיניס בצואה בנוסף ige-total ב25/11/2009 גבוה מ2000 .
ב 19/02/10 טופלתי בפלג'יל 8 כדורים בסה"כ , מאז הסימפטומים רק החריפו הכאבי בטן נעשו יותר חזקים (אחרי כל ארוחה רצתי לשירותים) וישנתי כ16 שעות ביום.
ב11/03/2010 ige-total היה 1164.
ב22/04/2010 טופלתי באסקזול(14 כדורים)+פרוטוציד(12 כדורים) אך ללא שיפור.
ב31/05/2010 ige-total היה 852.
בדיקת סרולוגיה לסטרונגלואידיס שנערכה ב17/06/2010 יצאה שלילית אבל גבולית 0.124 שהתחום לחיובי הוא 0.2
לאחר שנמצאו שוב אמבות בצואה טופלתי ב29/07/2010 בהומטין 42 כדורים לאחר מכן חל שיפור אך עדיין הסימפטומים נשארו אך נחלשו.
06/09/2010 טופלתי שוב באסקזול 14 כדורים.
ב28/10/2010 ige-total היה 940 .
לאחר שבבדיקה שנערכה ב18/10/2010 נמצאו שוב אמבות בצואה (ע"י קופרואנטיגן לאמבות אך לא במיקרוסקופ) הוחלט לטפל שוב בהומטין 42 כדורים . קיבלתי את הטיפול ב13/12/2010 לאחר כשבועיים וחצי עשיתי בדיקת צואה במשרד הבריאות במיקרוסקופ לא מצאו כלום אך קופרואנטיגן לאמבות היה חיובי גבוה ובנוסף cpr לאמבה היסטוליטיקה היה שלילי. לאחר מספר ימים חזרתי שוב על הבדיקה,שוב במיקרוסקופ לא ראו כלום וגם לא בתרבית לאמבות אך קופרואנטיגן לאמבות היה שוב חיובי אך פחות גבוה מהפעם הראשונה.
אני עדיין סובל מכאבי ראש,כאבי בטן,פריחה,עייפות, הזעת יתר, חוסר ריכוז, חולשה, והרגשה כללית רעה אחרי כל ארוחה שנעלמים אחרי כניסה לשירותים.
הרופא טוען כי כבר אין לי יותר טפילים(ולכן לא ראו כלום כלום במיקרוסקופ ובתרבית,ומדובר בעניין של זמן עד שהקופרואנטיגן לאמבות יירד ויהיה שלילי ) אך אני סובל מהתסמינים הנ"ל כי מדובר בתקופה של התאוששות של המעי שיכולה לקחת חודשים אף שנים.
העניין הוא שאני אמור להתגייס בקרוב ואני פוחד שעדיין יש טפיל שקיים אך לא מצאו אותו בבדיקות , לפי מה שהבנתי אמבות לא מסבירות את הפריחה והige-total הגבוה אלא רק זיהום תולעי מסביר זאת (הרופא טוען כי מדובר בזיהום תולעי שעבר ולכן הig-e total בירידה והוא יירד עם הזמן).
שאלתי היא האם יכול להיות שמדובר באמת בתקופת התאוששות של המעי והגוף ואין יותר טפילים והתסמינים יילכו וייפחתו עם הזמן כמו גם בדיקת הקופרואנטיגן לאמבות ובדיקת הige-total או שאני צריך להמשיך במירוץ בדיקות וחיפושים אחר זיהום טפילי או או תולעי כלשהוא שעדיין קיים?
האם יש לך חשד לטפיל מסוים?
אודה לך על תשובתך.יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלמה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/02/2011לפעמים לאחר זיהום במעי יכול להופיע מעי רגיז. יתכן וזה המצב כאן. יש לזכור גם שיש ויכוח אם בלאסטוציטוסיס גורמת למחלה בכלל.ige יכול להיות גבוה גם עקב אסטמה למשל.
יכול להיות שיש מקום לקולונוסקופיה לבדוק המעי גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאלי06/02/2011
שלום ד'ר
אני סובל ממעי רגיז קרוב לשנתים,יש לי תופעה בחודשים אחרונים מי זה שבועים שאני מרגיש חנק(נחנק)בעיקר אחרי אוכל לפעמים גם באוכל,כשעה שעתים אחרי האוכל אני מוצא תצמי אם הפה סגור ממש הרבה פעמים זאת אומרת שהוא נסגר לבד יש בחילות קצת,ושזה קורה הקיבה ממש נהיית קשה
עברתי את כול הבדיקות האפשריות כולל פולשניות סיטי אולטרסאנוד וקולונסקופיה שבהכול יצא תקין מה זה יכול להיות לדעתך?
האם זה קשור לציסטה שמצאו אצלי ברגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/02/2011התלונה נשמעת פונקציונאלית ויש לה קווים של "גלובוס" אם כי פר הגדרה זה לא אמור להיות באוכל. באם עשית גם גסטרוסקופיה, כדאי לשקול בדיקת PH (האם יש לך צרבות?) ומנומטריה בשל קשר לטונוס יתר של הסוגר העליון של הוושט ולאכלזיה. במידה ולא ימצא ממצא פתולוגי בשורת בדיקות אלה, כדאית הערכה ]סיכולוגית ואם יש אלמנט חרדתי יתכן שיפור עם וובן ודומיו או קבוצת SSRI. אין קשר לציסטה ברגל, אלא אם מציאתה גרמה לך לחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
אלי06/02/2011שלום
הייתי רוצה לדעת קודם מה זה גלובוס,?
לפי מה שאתה אומר זה מסוכן חייב להמצא משהו בגלל העניין?אני עשיתי את כול הבדיקות כולל בדיקות דם של הכול ממש הכול וסיטי בטן שזה כולל את את כול חלל הבטן,מה שכן אני כן מפחד מהציסטה הרבה חושב על זה ועכשיו ממש הפחדת אותי יותר שאמרת שחייב להיות משהו פתלוגי לחנק הזה יש לי לפעמים צרבות,יש לי המון גזים ואוויר בבטן השאלה שלי שוב האם זה מסוכן יש לזה טיפול?
המצב הנפשי שלי לא הכי טוב בכללי,אני סוג שלהיפוחנדר אבל אני לא חושב שזה קשור
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/02/2011תחושת גלובוס מוגדרת ע"י קיום מספר קריטריונים"1. תחושת גוש או גוף זר בגרון.
2. הופעת התחושה בין הארוחות. 3.העדר קושי בליעה או כאב בבליעה.
4.העדר הפרעות מטיליות (תנועתיות) מבוססות ממצא היסטולוגי
5העדר רפלוקס כסיבה לסימפטומים.
6. 3 חדשים של קיום קריטריונים אלה ותחילת סימפטומים מזה לפחות 6 חדשים
זה לחלוטין לא מסוכן אך צריך לעשות את הבדיקות שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשוב
אלי06/02/2011כול מה שציינת לגבי סיפטומים זה אכן מה שיש לי כמו לפעמים גוש כזה בגרון,המון בחילות
איזה בדיקה בדיוק אני צריך להגיד לרופא שלי לעשות לי.?האם מדובר בבדיקת דם מהו סוג הבדיקה?
שאלה קצת לא קשורה לגבי ציסטה,לפני חודשים עשיתי סיטי והיה רשום שנמצא משהו בירח שברגל שמואל,הופנתי לאורטפד לבירור אורטפד אמר שאין ממה לחשוש זה שפיר לחלוטין עשה לי בדיקה תנועתית,והוא אמר שכנראה זה משהו שנולדתי איתו מה שכן אני חושש זה שיש לי בתקופות האחרונות כאבים כזה בירח שמקרין לגב ולבטן,כאב כזה של חולשה שם אני עדיין מאוד חושש מי זה לא מפסיק לחשוב על זה אני בפרנויות,בגלל עצם הכאב אני כבר ממש לא יודע מה לעשות בתיסכולים רבים לפעמים לעשות משהו לעצמי בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי06/02/2011שאתה אומר ממצא פתלוגי מה זה אומר?
אני אומר שוב עשיתי את כול הבדיקות חוץ מהפה,בדיקות דם את כול האפשריות
מיואש ממש זה קורה לי הרבה שאני קם ישר בבוקר מהמיטה אז יש בחילות והרגשה של חנק
יש לציין אחרי יציאה זה קצת מתאזן ובסדר אחרי זה שוב זה חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/02/2011גם השילוב עם תסמונת מעי רגיש תומך באבחנה. אין לך ממצא פתולוגי-משמע אין שוב דבר אורגני בבדיקות עד אתה ואתה יכול להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי06/02/2011כול מה שציינת לגבי סיפטומים זה אכן מה שיש לי כמו לפעמים גוש כזה בגרון,המון בחילות
איזה בדיקה בדיוק אני צריך להגיד לרופא שלי לעשות לי.?האם מדובר בבדיקת דם מהו סוג הבדיקה?
שאלה קצת לא קשורה לגבי ציסטה,לפני חודשים עשיתי סיטי והיה רשום שנמצא משהו בירח שברגל שמואל,הופנתי לאורטפד לבירור אורטפד אמר שאין ממה לחשוש זה שפיר לחלוטין עשה לי בדיקה תנועתית,והוא אמר שכנראה זה משהו שנולדתי איתו מה שכן אני חושש זה שיש לי בתקופות האחרונות כאבים כזה בירח שמקרין לגב ולבטן,כאב כזה של חולשה שם אני עדיין מאוד חושש מי זה לא מפסיק לחשוב על זה אני בפרנויות,בגלל עצם הכאב אני כבר ממש לא יודע מה לעשות בתיסכולים רבים לפעמים לעשות משהו לעצמי בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אלי06/02/2011סליחה קצת על ההודעות המהירות,לגבי הגלובוס שאמרת במידקה וזה קים יש לזה טיפול תרופתי?איך זה נקרא.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין
אלי06/02/2011ממתין לתשובה,זה חשוב לי מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי07/02/2011ד"ר
אני אשמח לקבל תשובה לגבי ההמשך שרשמתי
אני דואג
בבקשה להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר
אלי07/02/2011כול מה שציינת לגבי סיפטומים זה אכן מה שיש לי כמו לפעמים גוש כזה בגרון,המון בחילות
שאלה קצת לא קשורה לגבי ציסטה,לפני חודשים עשיתי סיטי והיה רשום שנמצא משהו בירח שברגל שמואל,הופנתי לאורטפד לבירור אורטפד אמר שאין ממה לחשוש זה שפיר לחלוטין עשה לי בדיקה תנועתית,והוא אמר שכנראה זה משהו שנולדתי איתו מה שכן אני חושש זה שיש לי בתקופות האחרונות כאבים כזה בירח שמקרין לגב ולבטן,כאב כזה של חולשה שם אני עדיין מאוד חושש מי זה לא מפסיק לחשוב על זה אני בפרנויות,בגלל עצם הכאב אני כבר ממש לא יודע מה לעשות בתיסכולים רבים לפעמים לעשות משהו לעצמי בגלל זה
סליחה קצת על ההודעות המהירות,לגבי הגלובוס שאמרת במידקה וזה קים יש לזה טיפול תרופתי?איך זה נקרא.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/02/2011הטיפול לגלובוס הוא הורדת החרדה, אם ע"י טיפול פסיכולוגי או תרופות הרדעה כוובן, ווליום או SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי07/02/2011כול מה שציינת לגבי סיפטומים זה אכן מה שיש לי כמו לפעמים גוש כזה בגרון,המון בחילות
שאלה קצת לא קשורה לגבי ציסטה,לפני חודשים עשיתי סיטי והיה רשום שנמצא משהו בירח שברגל שמואל,הופנתי לאורטפד לבירור אורטפד אמר שאין ממה לחשוש זה שפיר לחלוטין עשה לי בדיקה תנועתית,והוא אמר שכנראה זה משהו שנולדתי איתו מה שכן אני חושש זה שיש לי בתקופות האחרונות כאבים כזה בירח שמקרין לגב ולבטן,כאב כזה של חולשה שם אני עדיין מאוד חושש מי זה לא מפסיק לחשוב על זה אני בפרנויות,בגלל עצם הכאב אני כבר ממש לא יודע מה לעשות בתיסכולים רבים לפעמים לעשות משהו לעצמי בגלל זה
סליחה קצת על ההודעות המהירות,לגבי הגלובוס שאמרת במידקה וזה קים יש לזה טיפול תרופתי?איך זה נקרא.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,יוסי05/02/2011
אני בן 21 ועשיתי בדיקות דם כלליות ואחד מהם יצא בתוצאה שמעל לנורמה:
bilirubin,total: 1.52
כאשר הטווח התקין נע בין 0 ל1.40
האם תוכל להסביר לי מזה אומר והאם זה חמור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2011בד"כ מדובר בתסמונת גילברט (זאת בתנאי שרוב הבילירובין בלתי ישיר ושאר הבדיקות תקינות). תופעה גנטית נטולת משמעות בשל הפרעה מולדת בגלוקורינצית הבילירובין. בולט בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין..
יוסי06/02/2011שעשיתי עד לפני שנה וקצת דיאטה חריפה והשלתי ממשקלי 15 קילו תוך חודש וחצי עד חודשיים..הייתי 80 קילו וירדתי ל63. היום אחרי חצי שנה בערך עליתי ל70 קילו בערך.
יכול להיות שזה מושפע מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטבוררחל ארבל04/02/2011
בת 30 בריאה בדרך כלל יש לי ציסטות מפושטים מעל פני אונה ימית של הכבד אולטראסאונד גילו לי פוליפ בכיס מרה בגודל 0.5 סמ העים יש קשר לכאבים בטבור ועים כן מה ניתן לעשות אודך ע למלצה העים כדי ללכת לרופא כבד בכבוד רב רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטבור - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2011חשוב גודל הציסטות (עד 4 ס"מ ומראה שפיר) והאם יש בהן מחיצות (אפשרות לאכינורור). בד"כ ציסטות קטנות בכבד הן שפירות ולא בעיתיות. פוליפ בגוגל כזה מצריך מעקב בלבד (מעל 1 ס"מ כורתים ליתר בטחון את כיס המרה). 2 הממצאים אינם צסבירים את הכאב בטבור . בהחלט כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבן04/02/2011
רציתי לשאול מאיזה תרופות כדאי להימנע במצב של כבד שומני ?
הכוונה לתרופות ללא מרשם שלוקחים לפעמים כמו אקמול, אדוויל, סירופ לשיעול וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/02/2011איני יכול לתת לך הצהרה כוללנית כזו מאחר ותלוי בחומרת המחלה שמוערכת בצורה לא אמינה ע"י ההפרעה בתפקודי כבד , בצורה אמינה יותר ע"י US ׁ או CT.
ההערכה המדוייקת ביותר המראה גם סחמני פיברוזיס וכיוב ע"י ביופסיה שאיננו עושים כשגרה לדרגות הקלות. במידה וניתנות תרופות כמו אסטרוגנים וגלולות, תרופות ממשפחת הסטטינים וכיוב ההנחיה היא לעקוב אחרי תפקודי הכבד ובמידה ואין הרעה אין קונטרא אינדיקציה בדרגות חומרה קלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על תרופותסרג04/02/2011
לאחר בדיקות דם שעשו לי נתגלה כי alt-90.ast-39.Cholesterol-308.Triglycerides-450.רופא משפחה שלח אותי לus כבד ורשם לי כדורים semvastatin-40mg.גם בדיקות הפטטיסים שיצאו שליליים.לאחר שהתיעצתי עםעוד רופא-יעצו לי להמתין עם הכדורים כי alt בוה.יש לציין כי חודשיים אחרונות הייתי בסטרס ומתוך כך אכלתי המון שומני.עכשיו אני בדילמה אם לקחת את הכדורים או לא.יש להם השפעה על תיפקודי כבד?אולי יותר טוב לעשות דיאתה של כחודש ולבדוק עוד פעם את רמת הכולסטרול?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה על תרופות - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/02/2011אמנם כשעולים טראנסאמינזות עולים מעל פי 3 מערכם הקודם נהוג להפסיק או לפחות לשחלף לבן משפחה אחר מהסטטינים, ברם כאן מדובר באנזים מוגבר עוד לפני הטיפול ולפי השומנים (ועודף משקל?) יתכן ומדובר בכבד שומני, כך שאם צריך ניתן להתחילם תוך מעקב תפקודי כבד ואם תהייה עוד עליה, ניתן להפסיק. אם US יראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןגבי04/02/2011
שלום! האם יכול להיות שיש לי הרעלת מים כי כל פעם שאני שותה אז כואבת לי הבטן (בערך 4.5 ליטר ביום) או שזה קשור לעליית האינזמים כי עשיתי בדיקות לפני שבועיים בערך ויצא 80 77 ומאז אני חושב על זה הרבה יכול להיות שזה פסיכולוגי אין לי מושג אני מבולבל (לפני הבדיקה לא היו כאבים) בבקשה מחכה לתשובה תודה . דרך אגב אני מתאמן שנים בחדר כושר ועושה המון אירובי..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/02/2011שאלתך לא ברורה לי כלל. קרוב לוודאי שאתה אכן שותה יותר מידי. על איזה בדיקות מדובר, טראנסאמינזות? אם כן הן אכן מוגבר, אגב GOT יכול להיות מוגבר גם בפעילות שרירית חריגה.
שתיית מים מרובה לא עושה כאב בטן ובד"כ אדם צעיר ובריא שכליותיו תקינות נפטר מעודפי המים, בשתיית כמויות ענק אפשר לסבול מתת נתרן לעיתים נדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניבן04/02/2011
שלום
אני בן 20, בריא, ולפני מספר חודשים מצאו אצלי באקראי תפקודי כבד גבוהים
ALT 140
ALP 80
AST 70
bili' 1.46
בדיקה חוזרת הציגה תוצאות דומות
נשלחתי ל US אשר הציג כבד שומני קל
מאז התחלתי לאכול פחות ובריא (בדגש על פחות אוכל שומני) ו 2 בדיקות תפקודי כבד מאז תקינות לחלוטין
חשוב לציין שתייה חריפה אני שותה כוס בירה עד 2 בפעם בשבוע לא יותר (הפסקתי מאז)
בירור מחלות מדבקות - שלילי (אבל יש נוגדנים ל EBV)
קראתי קצת על המחלה והבנתי שזה יכול להיגרם משומנים בדם
אז אני גובה 1.87 משקל 87, אחרי חודשיים אני כבר 80 קילו
בדיקות שומנים בדם גם לפני שנה וגם לאחרונה תקינות לחלוטין !
(אמנם הרבתי בשוקולדים וג'אנק פוד - אני משער שכמו כל נער בגילי, אך הבדיקות דם תקינות לגמרי)
עשיתי גם ספירת דם, כימיה, קרישה, כליות - הכל תקין.
השאלה שלי היא אם אני לא אלכוהוליסט, ולא שמן - ממה זה נגרם ?
בנוסף אשמח לדעת האם יש סיבה להמשך בירור (למשל מחלות מטבוליות), מהם האינדיקציות לביצוע ביופסיה, ובמידה ואני מקפיד על תזונה נכונה מהם הסיכויים להחלמה ?
כתבתי קצת הרבה אז תודה על הסלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי גם לציין
בן04/02/2011שבדיקת גלוקוז תקינה
ועוד שאלה ששחכתי לשאול: מהי האינדיקציה לשיפור\החמרה במחלה ? האם US או בדיקות דם ?
כי הבדיקות דם האחרונות תקינות, האם זה אומר שיש שיפור כ"כ מהר ?
שאלה נוספת היא האם כדאי לאמץ הרגל של שתיית מעט יין אדום בכל יום על מנת להעלות עוד יותר את ה HDL ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי גם לציין - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/02/2011אם הסרולוגיה כולה אכן תקינה ובהתאם לאולטרא סאונד מדובר אכן בכבד שומני, הירידה במשקל נרמלה התפקודים כצפוי. יתכם מעט כבד שומני גם מעודף משקל קל בלבד. אולטרא סאונד בקורת יראה קרוב לוודאי שיפור. אם יש כבד שומני עדיף להמנע מאלכוהול למרות שבאדן רכיל כוסית יין אדום ליום לא תזיק. שוב הפרעה חולפת בתפקודי כבד כזו יכולה גם להיות מסתם מחלה וירלית חולפת או מתרופות, אך כנראה אצלך מעודף משקל קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה
בן04/02/2011שנית, אשמח לתשובה מהם האינדיקציות לביופסיה, ומהם הסיכויים להחלמה.
עוד שאלה היא, שבמידה ויש שיפור, האם אני אצטרך כל חיי להזהר מאוכל שומני ואלכוהול כי יש לי נטייה לפתח כבד שומני ?
תודה רבה על הסבלנות,
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת USדנה03/02/2011
שלום לכם!
אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים
ראשית קיבלתי תוצאות של US בטן עליונה רציתי לדעת מה זה?
CHOLELITHIASIS
MILD SPLENOMEGALY
מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/02/2011כולליטיאזיס=אבני מרה-אבנים בכיס המרה שיכולות להיות כל החיים ללא תלונות ומאידך יכולות לגרום להתקפי כאב בבטן ימנית עליונה. ספלנומגליה-הגדלת טחול, לה יכולות להיות סיבות רבות כו מחלה זיהומית, נגיפית ואחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקני סטרואידים וצניחת רקטוםשרון03/02/2011
קב פרוקטיטיס קשה, דימומים וחשד לקרוהן (עיבוי דופן הרקטום והאילאום הסופי בקולונסקופיה ובCT בטן ונוגדנים חיוביים בבדיקות דם)
אני אמורה להתחיל להשתמש בחוקני בטמטזון BETAMETHASONE למשך שבועיים. (נרות ראפסל לא עזרו. בכדורי ראפסל אני ממשיכה - 3 ג"ר ביום)
1. האם יש לחוקנים אלו תופעות לוואי (בכל זאת - סטרואידים...) ?
2. בביופסיה של הרקטום נמצא "צניחת רקטום". ממה זה נובע והאם יש קשר לדלקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקני סטרואידים וצניחת רקטום - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/02/2011כן, גם לחוקני סטרואידים יש ספיגה מסויימת ומעט השפעה סיסתמית, אך המינון וההשפעה הסיסתמית נמוכים. צניחת רחם לא מאובחנת בביופסיה אלא בהסתכלות ואמצעי הדמיה ואינה סיבוך שכיח של דלקת ברקטום. יכולה להגרם בגיל מבוגר בעקבות עצירות כרונית , טראומות לידה וכיוב'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונה צד שמאליפה03/02/2011
שלום אני בת 36 , 4 ילדים, בד"כ בריאה , סובלת מזה יומיים מכאבים בבטן שמאל עליונה , בלחיצה על המקום הכאבים מתגברים, ללא חום או משהו חריג אחר.
מה זה יכול להיות? לאיזה רופא עליי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה צד שמאל - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/02/2011את בהחלט יכולה אחרי יומיים כאבים כאלה בלבד לפנות קודם לרופא המשפחה.
חשוב אם יש חום, אם היציאות תקינות והתיאבון תקין, האם היו כאבים כאלה בעבד, מה עוצמת הכאב. חשובה בדיקה גופניתוהתרשמות ממנה. האפשרויות רבות ותלויות בשאלות הנ"ל ובבדיקה. האבחנה המבדלת נעה בין גזים במעי הגס בכפף הטחול, דרך דלקת ריאות בבסיס ריאה שמאלית, מחלה פפטית ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)