מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס קשה ואי תגובה ל- PPIטלי03/03/2011
שלום רב,
אני סובלת מרפלוקס קשה מעל 10 שנים. הייתי מטופלת בלוסק 20 מ"ג פעמיים ביום במשך כל השנים והמצב היה בסדר. במהלך השנים עברתי אנדוסקופיה והיה חשד לבארט, אך בבדיקה לפני שנתיים יצא תקין.
בחודשיים האחרונים חלה החמרה קיצונית, עד כדי כך שהלוסק הפסיק לעזור. ניסיתי להחליף לתרופות שונות אחרות כמו: קונטרולוק, נקסיום וכו', לשלב מוטיליום. וכלום, יש צרבות קשות, בעירות ללא כל פיתרון.
בנוסף בתקופה זו החלו יציאות צהובות - עד שלשול צהוב.
חיי קשים ביותר. הכל השתנה. איני מסוגלת לעבוד. אינו מסוגלת לאכול. ירדתי מאוד במשקל.
אני עומדת לעבור אנדוסקופיה בקרוב וכן בדיקות נוספות.
מה יכולה להיות הסיבה להחמרה? והעובדה שאף תרופה מקבוצת ה- PPI לא עובדת?
האם יכול להיות שחיידק הליקובקטר פילורי גורם להחרפה זו? בנוסף לרפלוקס,
שכן ברפלוקס היה בשליטה שנים רבות עם הלוסק.
אני מיושת ומותשת לגמרי
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קשה ואי תגובה ל- PPI - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/03/2011כדאי לעשות גם PHMETRY לראות כמה המצב גרוע ותמיד קיימת גם אלטרנטיבה ניתוחית. יכולות להיות סיבות רבות כמו שינוי תזונה, תרופות המרפות עוד יותר הסוגר, אלכוהול, קפה, עליה במשקל. ניתן לנסות לעבור לתרופה אחרת מהמשפחה כמו נקסיום 40 מ"ג. לא סביר שהליקובקטר אחראי לכך. בנוסף כדאי לבדוק רמת גסטרין בשל אופי ההסתמנות אך מובן שעם הפסקת PPI קצרה. בכל מקרה כדאית התיעצות עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי06/03/2011הבנתי שיכול להיות מצב שמיצי מרה או אדי מרה עולים בוושט ולא חומצה, וייתכן וזו הסיבה שכדורי ה- PPI לא עוזרים. האם יש תרופות שמנטרלות מרה ומנעות ממנה לעלות במסגרת הריפלוקס?
תודה
אני סובלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה!!
טלי08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/03/2011אפשרלנסות כולסטיראמין=קווסטרן, אם כי לאחרונה קשה להשיגה בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת הקיבהענת02/03/2011
הי,
אני בחורה בת 36 ויש לי בעיית התרוקנות.
אני מתפנה פעם בשבוע ובזמנים טובים פעמיים בשבועץ
במשך הזמן הזה אני לא מרגישה לחץ יתר על המידה (יכול להיות שכבר התרגלתי)
אבל אין ספק שזה לא נורמלי.
במשפחה יש לי תורשה לסיפור , אמא שלי סבלה כרונית מעצירויות
ולבסוף עשו לה קולוסטומי
.
יש המלצות לגבייי??
יש לציין שאני עושה ספורט ואוכל עם סיבים וכו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת הקיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011עצירות היא תופעה שכיחה בתרבות המערבית ובארצנו גם , בפרט בנשים צעירות, זאת למרות התזונה הים תיכונית עתירת הסיבים ביחס לכלכלה המערבית. קיימת נטיה משפחתית לעצירות.
בשלב ראשון הייתי מציע שינוי תזונתי עם דיאטה עשירת סיביםונוזלים, תוספת שמן זית נדיבה לסלטים לא תזיק וכנ"ל שזיפים יבשים או טריים (ייעוץ מפורט עם דיאטנית). תוספת הליכה או ריצה יומית של כחצי שעה לפחות יכולה להועיל.
במידה ואין שיפור ניתן להשתמש בשלב ראשון במשלשלים קלים כמו אגיוקור או קונסיל גם במינונים גבוהים שהינם נטולי נזק ואקווילנטים לתוספת סיבים. בהמשך אם אין שיפור ניתן לעבור למשלשלים קשוחים יותר.
כמו כן כדאי לשקול בירור בהתיעצות עם גסטרואנטרולוג ביחוד עם אמצעים סטנדרטיים אלה לא עוזרים. הסיבות המובילות לעצירות הן תנועתיות איטית במעי ואנאיזמוס (לו ניתן לעזור עם bio feedback* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלבאלי02/03/2011
ערב טוב
בתחילת שבוע שעבר כ 20 דקות לאחר ארוחה,חשתי כאב בטן חזק,כעין כאב חגורתי מסביב לבטן ואף מסביב לצלעות, היה לי קשה לזוז ממקומי מעוצמת הכאב
כעבור כשעה או יותר כשזה נחלש הלכתי לישון
מאז ובכל יום הרגשתי כאב עמום בצד ימין של הבטן ממש מתחת לצלעות
בתחילה הוא היה דיי חזק כדי לגרום לי דאגה ממש במיקרה
באותו שבוע היה לי תור לגסטרו שהוזמן לפני מספר חודשים,הרופאה שלחה אותי לאולטראסאונד ובדיקת דם, לתפקודי כבד ולבלב
באולאראסאונד לא נמצא דבר חריג,בבדיקת הדם היו הערכים האלה,
lipase 33
got22
gpt15
alk phosphatase64
amylase145
הייתי אצל רופא המשפחה ששמע את הסיפור ושלח אותי לבדיקת דם חוזרת של אנזימי לבלב ,כדי לברר האם הערכים השתנו , ההפרש בין הבדיקות הוא 4 ימים. התוצאה היא:
lipase 45
amylase 146
שעושה רושם שהאכב מתמתן,הוא עדיין קיים הרבה שעות ביום,ומציק לי,גם ההרגשה הכללית לא משהו,
מה משמעות הממצא הזה? על איזה מצב הוא עשוי להצביע? מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011חשובים כמה נתוים כמו גיל, משקל והרגלי שתיית אלכוהול...
הכאב יכול להתאים להתקף של דלקת חריפה של הלבלב אך ערכי הדיאסטזה בהנחה שגבול נורמה עליון אצלכם עד 90-100 אינם גבוהים דיים להיות חד משמעיים מה עוד שליפזה שלא עלתה אינה תומכת באבחנה. US תקין אינו שולל, אך לאתומך גם הוא.
התקף כאב ביליארי בשל אבני מרה מצריך קיום אבנים שאין כנראה בUS.
אפשרות נוספת-כאב פפטי (דלקת או כיב בקיבה או בתריסריון) לא אופיני אך אפשרי.
לסיכום: כדאית התיעצות עם גסטרואנטרולוג ושקילת ביצוע גסטרוסקופיה וCT בטן על ידיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת שלא חולפתויקטוריה02/03/2011
שלום רב לכם,
קיבלתי במפתיע צהבת שהתחילה עם בחילות,הקאות,שתן כהה מאוד,חוסר תאבון וגירודים חזקים בכל הגוף,
פניתי למיון בבית חולים נהריה, אחרי בדיקות דם שהצביעו על רמת בילירובין גבוה החליטו שיש לי תופעות של צהבת ואשפזו אותי, אחרי שבוע במחלקה פנימית שבה בדקו ושללו היפטטיס A,B,C ומחלות וראליות נוספות הקשורות לצהבת, שחררו אותי לביתי וביקשו לבצע בדיקת דם בקופת החולים לאחר כ-10 ימים ולראות אם המצב משתפר.
תוצאות ספירת הדם תוך כדי האשפוז: (אצייןי את הקיצוניים ביותר)
bilirubin total 3.13
bilirubin direct 2.07
cholesterol total 276
GGT 183
HDL cholesterol 23
alkaline phosphatase 191
AST GOT aspartate aminotrans 141
ALT GPT alanine amino trans 403
עכשיו,שבוע אחרי שחרור מבית חולים, אני סובלת מאותם תופעות הלוואי כמו לפני אשפוז ולא חל שיפור במצבי, הגירודים מביאים אותי למצב שאני לא יכולה להירדם בלילות והתרופה שרשמה לי רופאת המשפחה (אהיסטון) לא מועילה כלל.
רציתי לשאול אתכם מה אתם ממליצים לי לעשות, לחכות עוד מספר ימים ולעשות בדיקות דם בקופת החולים ועוד פעם לחכות כמה ימים שיגיעו התוצאות ואיתם לגשת לבית החולים למחלקה הפנימית שבה הייתי, או שאין מה לחכות וכדאי לי לגשת שוב למיון ולאתאשפז?
רציתי לשמוע את דעתכם כי אני מפחדת שהזמן משחק לרעתי...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת שלא חולפת - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011אין מה להכנס לפניקה, הצהבת שלך בעלת גוון הפטוצלולרי והיא קלה. גם צהבת חריפה כזו יכולה להמשך מספר שבועות. כדאי לחזור על בדיקות הדם ולבדוק שוב סרולוגיה זיהומית ואולי גם לסוגי צהבת אחרים כמו מחלת וילסון, צהבת אוטואימונית וכד. אני מניח שעשית US שהיה תקין, כדאי לוודא שאינך שותה אלכוהול או נוטלת תרופות שיכלו לגרום לכך ובנוסף סרולוגיה לEBV CMV (מחלת הנשיקות וציטומגלווירוס. הכל ניתן לעשות אצל גסטרואנטרולד\כבדולוג ודרכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלה נוספת...Sonic02/03/2011
תודה רבה למענה.
בנוסף רציתי לשאול אם זה בסדר שאין לי שום תופעות לוואי... לא כאב ראש לא חום לא כלום.
יכול להיות שהזריקה נעשתה בצורה לא נכונה ובגלל זה אני לא מרגישה שום דבר?
העניין הוא שבפעמים הקודמות היו לי צמרמורות וכל החבילה של התופעות. כן, סבלתי :)
אולי בגלל שכמות הוירוס נמוך יחסית, 51 אלף אז הגוף התרגל מהר מהרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ושאלה נוספת... - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011יש אנשים שיש להם פחות תופעות לוואי ויש כאלה שלא סובלים מחום או תמונת "שפעת" לאחר הזריקות-בד"כ צעירים ובריאים. למרות שיש מעין אמונה שתופעות לוואי קשורות להצלחת הטיפול חוששני שאין מחקר מבוקרהמוכיח זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי: תופעותSonic02/03/2011
שלום, אני בת 21 ומשקלי תקין בדרך כלל, לעיתים אני יורדת במשקל.
אני סובלת מהפטיטיס סי כשנתיים ולאחרונה שוב התחלתי טיפול בpegasys ו copegus, הפעם באופן נכון...
תופעות הלוואי לא היו חזקות כבעבר, זה הוא רק השבוע השני (זריקה שניה).
אתמול כמה שעות לאחר ההזרקה הופיעו לי גרד בעיניים ורגישות וכעת נוצרו לי כתמים אדומים יבשים מתחת לעיניים. האם זו תופעה ידועה בטיפול מסוג זה? מה אפשר לעשות כדי להקל על תופעות כאלה ואחרות בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס סי: תופעות - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/03/2011תופעות הלוואי מאינטרפרון הן רבות וכוללות פגיעה לא שכיחה בעינים ופריחות עוריות
הסיפור נשמע שפיר אם אין ירידת או טשטוש ראיה, ברם, אני ממליץ עלבדיקת רופא עינים בשל תופעות עיניות אפשריות בעיתיות יותר שוודאי אין לך. הפריחה (באם אין לך מחלת רקע אחרת כמו פסוריאזיס ) היא שפירה ושכיחה וניתן לקחת טלפסט מידי ערב (אנטי היסטמיניקה לאלרגיה) כדי להעלימה או להקל עליה. במידה ואין שום בעיה עינית משמעותית ניתן להמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כבדדני02/03/2011
שלום אני בן 31 עקב פרטין גבוהה וחשד לכבד שומני נשלחתי לבדיקת מיפוי כבד להלן התוצאות:
" הכבד: בגבולות הנורמה בגודלו.
ריכוז החומר : חוסר הומוגניות בקליטה באזור בין אונתי.
ללא עדות לתהליך תופס מקום פוקאלי תוך כבדי.
הדגשה קלה בקליטה במח העצמות.
הטחול : מוגדל במידה קלה.
אורך צפלו קאודלי כ- 13 ס"מ.
הדגשה קלה בקליטה בטחול יחסית לקליטה התקינה בכבד."
האם יש לי שחמת הכבד? מה אומרות הבדיקות? האם זה כבד שומני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/03/2011קשה לי להאמין שיש לך שחמת על רקע כבד שומני כבר בגיל 31 (האם יש לך עודף משקל גדול , האם יש לך הפרעה מהותית בתפקודי כבד והאם הסרולוגיה הזיהומית והאוטואימונית כולה שלילית, אני מנית שכן וגם שאינך שותה אלכוהול בכמות משמעותית)
המיפוי מצביע על מחלת כבד כרונית עם הגדלת טחול . קליטה מעל מח העצם אם היא משמעותית ולא קלה יכולה לכוון אכן לשחמת באמינות סבירה (ספיציפיות של 80%, אך לא קליטה קלה שספיציפיותה נמוכה מידי. נראה לי שיש מקום להתיעצות גסטרואנטרולוג פנים אל פנים ולשקילת ניקור כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כבדענת01/03/2011
לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקות כלליות שגרתיות ונמצאו שם ערכים גבוהים של alt ו -ast
ערכים גבוהים פי 2 מהטווח
חזרתי ועשיתי מאז עוד כ 4 פעמים את הבדיקה ולמעט פעם אחת שבה הערכים ירדו כמעט לנורמה , בכל שאר הפעמים יצאו גבוהים
היום הערכים עומדים על ast-41 alt-65
מה זה אומר? לאיזה רופא עליי לגשת
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/03/2011לגסטרואנט. או לרופא כבד. זוהי הפרעה קלה שיכולה להעיד על כבד שומני (ביחוד אם יש עודף משקל-הסיבה השכיחה ביותר) יש גם לקחת סרולוגיה לדלקתכבד B C ולמחלות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת כבד
ענת02/03/2011בהמשך לשאלתי מאמול..
לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקות כלליות שגרתיות ונמצאו שם ערכים גבוהים של alt ו -ast
ערכים גבוהים פי 2 מהטווח
חזרתי ועשיתי מאז עוד כ 4 פעמים את הבדיקה ולמעט פעם אחת שבה הערכים ירדו כמעט לנורמה , בכל שאר הפעמים יצאו גבוהים
היום הערכים עומדים על ast-41 alt-65
ראשית, תודה על המענה.
שנית , היום קיבלתי את התשובה של האולטראסטונד של הבטן העליונה
והכל יצא תקין לרבות הכבד.- אזי זה שולל את הכבד השומני.
אם כך איזה עוד בדיקות עליי לעשות ואיך להמשיך את הברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן וזמני נטילת תרופותמשה01/03/2011
אני בן 52 בגלל היצרות בקרוטיס של 25% אני מקבל מיקרופירין וכהגנה אומפרדקס 20
האם ישנה חשיבות לזמני הנטילה של הכדורים ,ואם כן מתי לוקחים אומפרדקס ומתי מיקרופירין?
אני מתהלך עם קביים בגלל אוסטאורטריטיס בברך, שהיא במצה גרוע, מאוד כואבת,וכל עומס הקל ביותר, מכאיב, לכן אני לא לוקח את המיקרופירין, בבוקר או בצהריים, כי אני צורך אותו עם ארוחה כבדה,ושותה אותו עם כמות מים, לכן את האומפרדקס אני נוטל בשעה 2 בצהריים בערך, וכשאני חוזר מהעבודה קרוב ל11 בלילה, אני נוטל את המיקרופירין , הם זה אופן שימוש תקין? ואם לא מה לשנות?
עם איזו כמות אוכל יש לקחת את האספירין? האם סנדוויץ אחד מספיק?ומה כמות השתיה שיש לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן וזמני נטילת תרופות - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/03/2011את האומפרדקס כדאי לקחת בבקר טרם הקפה או ארוחת הבקר (20-30 דקות לפני) הוא יכסה גם את מתן האספירין אפילו אם תקח אותו בערב. עדיף לקחתו אם אוכל בשעות הבוקר (או הערב) בכל אופן בזמן קבוע את שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאן ניתן ,ולא מזיק לקחת את המיקרופי
משה02/03/2011את המיקרופירין בשעה 11 בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך על GGT גבוהשירה28/02/2011
ביצעתי בדיקות דם כרוטינה ספירת דם, שקיעת דם, וכיוצ"ב. רקע: הנני בת 53. משקל גוף רזה. לא מעשנת. לא שותה אלכוהול. בדרך כלל בריאה. לא לוקחת כדורים כלשהם למעט בחודש האחרון התחלתי ויטמין D עקב ירידה קלה בויטמין D כמו כן, לקחתי למשך 7-8 ימים דוקסילין, ו-FLAGYL 250 MG TAB . את הכדורים סיימתי לשתות בערך לפני שבועיים ימים. רופאת נשים נתנה לי הכדורים הנ"ל כי יש לי הפרשה נרתיקית במשך זמן רב והיא רצתה לכסות מספר חיידקים/זיהומים כי התרבית וגינלית יצאה תקינה. בבדיקות דם שערכתי אתמול שוב, כרוטינה, תוצאות אנזימי כבד GGT יצאו גבוהות מהנורמה והן 77 IU כשטווח הנורמה הינו מ-8-36. שאר הבדיקות כגון GOT(AST יצא תקין. GPT (ALT-יצא תקין. אף פעם לא היתה לי תוצאה כזו ב-GGT כאמור לעיל. כמו כן כולסטרול 229 . כשהטווח הוא עד 200. כולסטרול LDL 130.8 כשהטווח הוא עד 130. תשובת RDW יצאה 10.7 מעט נמוך כשהטווח 11.5-14.7. WBC גם יצאה נמוך 4.6 כשהטווח 4.8-10.8 ESR יצאה 26 מעט גבוה כשהטווח 0-25. בבדיקת שתן לכללית ליקוציטים 500 U/L אריטרוציטים 25 U/L. אני מוטרדת מאוד מתשובת ה- GGT. מה דעתך? איזה בדיקות עלי לבצע? ממה זה יכול להיות? מה הדחיפות ? אודה על כל הסבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGT גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/03/2011GGT הוא אנזים מאד רגיש שעולה בקלות העליה היא מיהימלית אצלך ויכולה להיות אפילו מכבד שומני והשמנת כמה ק"ג. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד 2-3 חדשים. יתכן והדוקסילין גרם לעלייה לא משמעותית זו והיא תעלם. במידה וההפרעה הקלה נותרת כדאי לעשות US ובדיקות סרולוגיה וביחוד AMA וASMA .ואת התוצאות להראות לגסטרואנטרולוג. בכל מקרה אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGGT גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/03/2011GGT הוא אנזים רגיש מאד והרמה אצלך אינה דרמטית כל עיקר. יתכן שהעליה מהטטראציק. ויתכן שקיימת מזמן. כבד שומני בשל עודף משקל קל יכול לגרום לכך אך כדאי לקחת סרולוגיה מלאה כולל AMA וUS בטן ולהתיעץ עם גסטרואנטרולוג בהתאם לתשובות. ההפרעה קלה ואין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
שירה17/03/2011ד"ר שלום רב,
בהמשך להתייעצות שלי עמך לגבי GGT גבוה (שאר הערכים של תפקודי הכבד היו תקינים)
ביצעתי US בטן עליונה והתברר שיש לי כבד שומני בדרגה קלה (כששאלתי את הטכנאית היא אמרה שיכול להיות על רקע חילוף חומרים). לא הבנתי למה התכוונה.
בכל אופן להזכירך, התייעצתי עמך בנושא GGT גבוה 77 שהתגלה אצלי באקראי עקב בדיקות דם כרוטינה שביצעתי. כל הפעמים בהם ביצעתי תפקודי כבד תמיד היה תקין.כמו כן פעם ראשונה שהופיע אצלי כולסטרול 230 כשהנורמה 200.
שאלתי, הנני בת 53. מאד מאד רזה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת ולא לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. כמו שציינתי הערך של הכולסטרול הופיע אצלי גבוה בפעם הראשונה.
היתכן כבד שומני לאדם רזה וכבר בפעם הראשונה שמוצאים לו כולסטרול?
אני מכירה המון אנשים, וגם במשפחה שיש להם כולסטרול אך ללא ממצא של כבד שומני.
אני חוששת שכמו שזה התגלע כך באקראי, זה יכול להתדרדר למצב קשה יותר מהסיבה שכבר בפעם הראשונה שהתגלה אצלי כולסטרול יש לי כבר כבד שומני !!!
מה עושים? איזה מעקב עלי לבצע? האם זה מצב הפיך? כל כמה זמן צריך לעשות אולטרסאונד חוזר? האם היו מצבים שאתה מכיר שנמצא כבד שומני וכעבור זמן בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לא ראו את הממצא הנ"ל?
אשמח לתשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Gastrin -אם יש קשר עם צליאקקרן28/02/2011
אני בת 47,לפני כשנה וחצי גילו אצלי מחלת צליאק.שלחו לעשות בדיקות נוספות,
חלק התשובות אימונולוגיה רשמתי למטה
==================
Gliadin 9.3
TransGlutaminase IgA Ab-3 U/ml
Parietal Cell Ab -positive
Mitochondrial Ab -1.18
ASCA IgA -11.8
ASCA IgG -25.8 NORMA 0-20
C-ANCA -NEGATIVE
P-ANCA -NEGATIVE
Antinuclear Ab Adults-2.2-norma 0-1
Imunoglobulin A 228 norma 70-400
Gastrin - גדול מ-1000 -???
העם יש קשר בין GASTRIN וצליאק ?
מה דעתך על התוצאות הבדיקות האלו?זה מדאיג אותי מאוד.
המון תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת Gastrin -אם יש קשר עם צליאק - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/02/2011רמת גסטרין גבוהה בערכים של מאות עד 1000 אופינית לגסטרינומה אך גם לטיפול בסותרי חומצה וביחוד מעכבי משאבת הפרוטון כמו לוסק ובגסטריטיס אטרופית. קיום נוגדנים פריאטלייפ אצלך מחשיד בגסטריטיס אטרופית (הולך ביחד עם חסר B12 ) וזו יכולה להיות הסיבה לגסטרין הגבוה (האם לא לקחת לוסק או אומפרדקס לאחרונה?). ביופסיה מפונדוס\גוף הקיבה תראה חוסר תאים פריאטליים כעדות לגסטריטיס אטרופית. גסטרינומה יאשר צבחן סקרטין (הגורם לעליית גסטרין מרשימה רק בגסטרינומות. רמת נוגדני הצליאק הנמוכה מעידה כנראה שהקפדת היטב כל דיאטה נטולת גלוטן (אם כי איני יודע את גבול הנורמה העליון של גליאדין במעבדה אצלכם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGastrin
קרן28/02/2011המון תודה על תשובתך המהירה.
בהמשך להודעה שלך, לפעמים אני לקחת OMEPRADEX 20.בקשר לויטמין B12 תמיד תוצאות היו בגבול הנמוך ,אבל בתוך הגבולות.עשיתי בסוף השנה שעברה ביאופסיה .
בתשובה כתוב:
increase intraepithelial lymphocytes(including villous tip),with no evidence of villous atrophy.
בקשר לצליאק,אני מאוד מקפידה בדיאטה נטול גלוטן .כמה זה מסוכן גסטרין הגבוה? האם יש אפשרות להוריד הערכים של גסטרין ? כמה מסוכן גסטריטיס אטרופית או גסטרינומה ?קראתי שגסטרינומה זה גידולים .האם מדובר בגידול סרטני בלבלב?
אבא שלי נפטר מסרטן בלבלב וזו הסיבה לדאגה שלי.
שוב תודה על התשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGastrin - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011גסטרין גבוה אינו מחלה כשלעצמו הסברתי לך את הסיבות האפשריות לכך כולל נטילת אומפרדקס. גסטריטיס אטרופית גורמת לחסר B12 אך אינה מסוכנת כשלעצמה גסטרינומה היא סוג גידול שיכול להיות ממאיר ומקורו באיי הלבלב,אך יש להוכיח קיומה מה שעוד לא נעשה אצלך וקרוב לוודאי אין לך אותו..אם את בחרדה התיעצי אישית עם גסטרואנטרולוג, עמי או עם אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקיבה ואנטיביוטיקהמודאגת27/02/2011
לאחר בדיקת גסטרוסקופיה, גילוי חיידק הליקובקטר פילורי ודלקת בקיבה, נטלתי אנטיביוטיקה ל-7 ימים, וכעת אני ממשיכה עם לנסופרזול למשך שבוע נוסף.
בכל הימים האחרונים אני סובלת מיציאות מרובות בשירותים (בעיקר צואה רכה, 4-5 פעמים ביום בעיקר מאחרי הצהריים שאני אוכלת ארוחה מבושלת ולא סנדוויצ'ים בבוקר).
האם זה טבעי? או שיש מקום לדאגה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקיבה ואנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/02/2011תופעה שכיחה למדי אחרי אנטיביוטיקה בטיפול משולש או בכלל, ביחוד אם יש גם מעי רגיש בסיסה. התופעה היא self limited חולפת מעצמה ופרוביוטיקה יכולה לקצר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך.
מודאגת28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מרעשים חזקים במיוחד מהבטןטל27/02/2011
שלום, יש לי בעיה כבר תקופה ארוכה שנעשתה חריפה יותר בחודשים האחרונים... אני סובלת מקרקורי בטן חזקים ומביכים, גם (ואפילו בעיקר) כשאני לא רעבה.
גם אחרי שאני אוכלת הבטן "מזמרת" לה בקולי קולות, פשוט בלתי נסבל ומשפיל כי כולם שומעים...
הגעתי למצב שבו אני צריכה לאכול בערך כל שעתיים פרוסה כדי להרגיע אותה, וגם זה לא תמיד עוזר... אני ממש סובלת מזה, בלימודים המצב גורם לי לצאת מהשיעוים כל הזמן כי זה פשוט מביך. התחושה המקדימה שנלווית לקרקורים מתקיימת בערך בכל שעה, זה נורא.
אני בקושי שותה חלב (שהבנתי שזה אחד הגורמים).
מה עושים??? טבליות פחם?? מיץ לימון?
הצילו - זה עינוי רציני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מרעשים חזקים במיוחד מהבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/02/2011התופעה בד"כ נטולת משמעות קלינית אלא אם כן היא מלווה בשלשול או גזים (כמו בחסר לקטז). . ניתןלנסות נירבקסל או קולוטל שיכולים להקטין ההסתמנות או לערוך שינויים בדיאטה בהתיעצות עם דיאטנית או גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות אחרי אנדוסקופיהרועי27/02/2011
שלום רב. היום עברתי אנדוסקופיה של דרכי העיכול העליות.
קצת רקע. בן 28-בריא, בשנה וחצי האחרונות הפחתתי משמעותית במשקל בליווי דיאטנית והמון ספורט.
בזמנו (לפני ההפחתה סבלתי המון מאוכל שעולה, וכן מהרגשה -לעיתים של "משהו תקוע בגרון").
מכיוון שכל הרגלי התזונה שלי השתנו - כרגע כמעט ואין עלייה של מזון. אבל לעיתים עדיין יש לי הרגשה של "משהו שתקוע בגרון".
היום עברתי אנדוסקופיה אבחנתית. (מכיוון שהייתי תחת טישטוש, לא זכרתי לשאול הכל...)
להלן התוצאות.
ושט-מעבר תקין בעומק 40 סמ ללא בקע וללא דלקת מעל המעבר.
קיבה-גוף פונדוס וקרדיה תקינים אנטרום תקין
תרסריון-בולבוס ולחקים 2ו3 תקינים
היפוך -תקין
בנוסף נקלחו 3 ביופסיות.
1.אנטרום
2.ושט תחתון
3.ושט אמצעי
יש לי מספר שאלות..
1. הכל תקין? אם כן למה נלקחו ביופסיות?
2.יש לי הרגשה לא כ"כ נעימה מתחת לחזה בצד ימין מזה מספר שעות.תקין?
3.האם מותר לי לחזור לפעילות ספורטיבית?מתי?
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 דברים נוספים שאולי רלוונטיים
רועי27/02/20111.בעבר היה לי "הליקובקטר" שלאחר טיפול-עבר. (נעשו 2 תבחיני נשיפה לפני ואחרי הטיפול).
2.בבדיקות דם אחרונות שעשיתי לא מזמן. הכל היה תקין-מלבד כולסטרול טוב ורע, שהיו נמוכים...
בנוסף לשאלות ששאלתי מקודם?
האם יש לך המלצות לגבי המשך בירור? האם מה שנעשה מספק?
(לא אכפת לי שיש לי מדי פעם תחושה לא נעימה בגרון-אני בעיקר רוצה לדעת שזה לא משהו רציני....)
תודה רבה!
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 דברים נוספים שאולי רלוונטיים - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/02/2011בדיקת אא"ג לא תזיק, ניתן לשקול מנומטריה או בדיקת PH וושטית. כדאית התיעצות עם גסטרואנטרולוג להמשך בירור אםבכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות אחרי אנדוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/02/2011יתכן שמהאנטרום נלקחה ביופסיה להליקובקטר. לא ברור לי למה נלקחו ביופסיות מהוושט אלא אם כן מישהו אכן חשב על אזופגיטיס אאוזינופילית שיכולה לתת תסמינים דומים. אתה בהחלט יכול לחזור לפעילות ספורטיבית סבירה, עדיף לא הרמת משקולות כבדות מה שעלול להגביר רפלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניחנה בר27/02/2011
לדר' מלניק שלום.
אני בת 65 ומקבלת פרדניסון 6 מ"ג בגלל PMR וכן פרווסטטין 40 מ"ג. באולטרסאונד כבד שומני. בדיקות דם תקינות כולל תפקודי כבד, למעט שומנים גבוהים בדם. לאחרונה חלה התפרצות פטרת בכףהרגל (בגלל סטרואידים?). קיבלתי מרופאת עור כדורי למיסיל. האם יש קונטראינדיקציה לקחתם עם הנתונים שלי?
תודה על תשובה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/02/2011אם ההפרעה קלה, ניתן לקחתם אך תוך מעקב תפקודי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)