מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומנינויה15/02/2011
בגלל כבד שומני המליצו שאעשה דיאטה (צריך להוריד 10 ק"ג). ולאחר חצי שנה לעשות שוב בדיקת דם ולבדוק את
עברו שלושה חודשים וירדתי את ה-10 ק"ג.
האם ניתן אחרי שלושה חודשים לראות שיפור בתוצאות? כי את המשקל שהיה צריך להוריד הורדתי. אין לי סבלנות לחכות עוד שלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/02/2011ניתן לראאות אם עודף המשקל של 10-20 ק"ג שיפור מעבדתי ולעיתים גם בUS אחרי דיאטה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןאלונה15/02/2011
ד"ר שלום רב,
לפני כשלושה חודשים וחצי התחלתי לקחת טיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול בדם.
תחילה הרופאה נתנה לי למשך 3 חודשים סימבקסון 20 ולפני כשבועיים הוחלפה לי תרופה זו בסימבסטטין 10.
כמו כן לפני כשבועיים החלו לי כאבים ברום הבטן, בעיקר אחרי ארוחה.
תחילה לא קישרתי בין הדברים ועל כן אני לא זוכרת מה קדם למה (החלפת התרופה או התחלת הכאבים)..
האם יכול להיות שהכאב נובע מהתרופה החדשה? ייתכן והכדור הזה לא מתאים לי?
בתודה,
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/02/2011כאב ברום הבטן אינו תופעה אופינית לסטטינים בניגוד להפרעות בתפקודי כבד, או עליות אנזימי שריר ופגיעה שרירית. כדאי לבדוק תפקודי כבד כמובן אך במחשבה של מחלה פפטית (כיב או דלקת-האם יש צרבת ? הטבה עם אוכל?) כדאי לבצע גם בדיקת נשיפה להליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תפקודי כבדרותי15/02/2011
בת 40 ובעקבות חום ושעול שנמשכו שבועיים נשלחתי לבדיקות דם כלליות. תפקודי הכבד:
GGT 47
uric acid 2
שקיעת הדם 120
והמוגלובין מאוד נמוך.
האם יש מקום לדאגה בגלל ממצאי הכבד? כל שאר בדיקות הכבד יצאו תקינות לחלוןטין.
האם יתכן כי וירוס או חיידק גרם לעליה במדדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/02/2011אם יתר תפקודי הכבד תקינים ורק GGT גבוה (מה גבול נורמה עליון 35 או 50?) אין סיבה לדאגה זהו אנזים רגיש העולה בקלות במחלה וירלית , בכבד שומני ועד'.
כדאי לחזור על הבדיקה בעוד חודש חודשיים ואם מוגברת מעט לקחת סרולוגיה וביחוד AMA
יותר רצינית נשמעת האנמיה שאם של חוסר ברזל כדאי בגילך לשלול קודם בעיה גניקולוגית (מחזורים עשירים, התקן תוךרחמי, מיומות רחמיות...) והיה ואין הסבר גניקולוגי, אינך צמחונית והאנמיה חדשה כדאי להדוק נוגדנים לצליאק ולשקול בירור דרכי עיכול בהתיעצות עם גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בפי הטבעתאמה14/02/2011
בת 52 בריאה בדר"כ -מזה מכשנה אני סובלת את הבעיה המתוארת אבל לפני כמס' שבועות מצבי הכללי החמיר אני סובלת מכאבים בצד שמאל התחתון של הבטן, מלווים בגזים תמידיים ובלתי פוסקים שיוצרים לחץ על הפי הטבעת וגורמים ליציאות מרובות מאוד (רכות) ובזמן הצואה ישנה תחושה של צריבה ושריפה בפי הטבעת מה שגם אני סובלת מפיסורה פתוחה בפי הטבעת
אני נואשת הייתי אצל מס' רופאים ולא מצאו מאיפה הבעיה- אוסיף כי עשיתי בדיקה כשנה של גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה והתשובות לא העלו דבר
לא יודעת אם ישנו קשר אבל אני שותה המון קפה עם חלב ואינני אוכלת דברים חריפים
אנא ממך תנסה לעזור לי, לא רואה פתרון לסבל הזה-תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בפי הטבעת - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/02/2011כדאי לנסות דיאטה דלת חלב ומוצריו כי במקרי חסר לקטז יתכנו גזים וריבוי יציאות, דיאטה כזו 10 ימים תשפר המצב באם זו הסיבה. לגבי הגזים הפסקת משקאות תוססים יכולה גם להועיל או תוספת כדורי פחם כאנצפלמד או קרבוסילן. ייעוץ דיאטני באם כל הנ"ל נכשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדודו14/02/2011
שלום אני בן 32 וקרוב ל6 שנים שאני סובל קשות מכאבים בחזה וקושי בנשימה לחץ בחזה שמלווה אותי כל היום ומוציא אותי משלוותי בצורה הקשה ביותר גורם לי רק לחשוב כל היום על מצבי הבריאותי לרוב זה מחמיר בשני מצבים או שאני אוכל או שאני לא אוכל הרבה זמן
ניסיתי לאחר בדיקות רבות כגון קרדיולוגיה ובדיקות דם רבות לעלות על הבעיה אך ללא הצלחה לאחרונה פניתי לאירדיולוגית שאמרה"שכנראה יש לי בעיות במעי שהוא חסום וכו" התייעצתי עם הרופא שלי שלא התלהב מהרעיון של הארדיולוגית ושלח אותי לעשות בדיקת נשיפה נמצא שיש לי את החיידק הליקובקטר וחוסר ויטמין D לאחר טיפולי אנטיביוטיקה לא השתפר מצבי ברוב עוונתי פניתי גם לטיפול פסיכיאטרי נטלתי במשך חצי שנה לוסטרל ומדי פעם קסנקס גם זה לא עזר (קסנקס משכיח טיפה את הבעיה)
אשמח לעזרה אני אובד עצות מוכן לקבל גם עזרה אם צריך בתשלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/02/2011יתכן מאד אמנם שמדובר בבעיה חרדתית והסיפור מכוון לכך, אך גם מחלת ההחזר הקיבתי וושטי יכולה לתת הסתמנות דומה וכדאי לעשות בירור גסטרו כולל גסטרוסקופיה ונסיון טיפולי בלוסק ודומיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C לקראת טיפולנועה 514/02/2011
אני בת 26 והתגלתה אצלי הפטיטיס C (HCV-C GENOTYPE 1A), מבדיקת האולטרסאונד שערכתי הכבד אינו שומני אך יש עלייה באנזימי כבד הפטצלולרים.
מהתייעצות עם רופא מומחה, הבנתי שהטיפול המומלץ לסוג הזה הוא שילוב של זריקה שבועית של Peginterferon וכדור פעם ביום מסוג Ribavirin למשך שנה.
מספר שאלות:
א. האם תופעות הלוואי של התרופות הן קשות? (חולשה בגוף, נשירת שיער...)
ב. האם יש סיכון לאחר מכן להיכנס להריון?
ג. האם התרופות משפיעות על ההתנהלות היום- יומית או שניתן לשלוט בכך על ידי כמות ומינון?
ד. האם רצוי להתחיל את הטיפול במהרה או שניתן להמתין?
ה. האם יש תרופות חדשות יותר או שזה הטיפול המקובל?
תודה רבה ואשמח לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C לקראת טיפול - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/02/2011תופעות הלוואי די קשות אם כי קל יותר לשאתן בגיל צעיר והן כוללות חום בתוך מספר שעות מההזרקה, תחושת שפעת ממושכת, נשירת שיער חלקית, הפרעות בתפקודי בלוטת התריס, ירידה בכל ספירות הדם, פריחות עוריות, דכאון במועדים ועוד... כדאי להמנע מכניסה להריון מספר חדשים לאחר סיוםהטיפול.
התרופות יכולות להחליש וביחוד החום אך ניתן לקחת 2 כדורי אקמול שעתיים לאחר ההזרקה השבועית ולמנעו כמעט לגמרי.
הטיפול אינו דחוף בד"כ כי המחלה איטית וסיבוכיה איטיים וניתן לדחותו בד"כ במספר חדשים.
יש תרופות חדשות המעלות היעילות בסוג שלך מ50-55% ל65-70% . הפופולריות יותר הן בוצפוויר וטלפרויר. עדיין רק במסגרת מחקר ותוך כשנתיים תאושרנה בארץ להערכתי. ניתנות בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי. כדאי לשקול במקרה שלך כבכל מקרה גם אופציה של דחיית הטיפול בהמתנה לחדשות -לכך כדאי ייעוץ גסטרו.כבד אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמתי14/02/2011
שלום,
יש לי כבר תקופה כאבים בצד(מותן) ימין באים והולכים.
לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת דם והחומצה האורית הייתה גבוהה 8.4עכשיו עשיתי בדיקות דם הערך היחיד שחורג (חוץ מכולסטרול יחסית גבוהה 220) הוא ALT GPT שיצא 45. ה AST יצא 31- בתחום.
עשיתי לפני כמה חודשים אולטראסאונד של כליות ודרכי השתן. הכל היה תקין. אולי הכאבים שלי בגלל הכבד. על מה יכולה להצביע התוצאה הזו? בחצי שנה אחרונה אני לקוח 10 מג ציפרולקס. ויש לי עודף משקל של כ 10-15 ק"ג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/02/2011ההפרעה בתפקודי העבד היא מזערית ויכולה להעיד בקיום עודף משקל על כבד שומני (האם היה בUS או שהתיחסו רק לדרכי השתן. כדאי לבצע US של הבטן כולה ולהדגים כבד וכיס מרה ולחזור על תפקודי כבד ואם ההפרעה המינימלית חוזרת לקחת סרולודיה להפטיטיסים הזיהומים ואחרים.
חשוב הגיל שלך ומשך הכאב. האם היציאות תקינות. הכאב יכול להיות גם ממקור של קיבה.תריסריון למרות מיקומו. האם יש קשר לאוכל או רעב. ניתן לשקול ביצוע תבחין נשיפה להליקובקטר ואם התמונה דרמטית גם גסטרוסקופיה (גם פונקציה של גיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדניאל13/02/2011
שלום
בן 36
מזה מספר שנים בבדיקות דם שגרתיות ניתן לראות אנזימי כבד מוגברים מעט, שהוסבר בכך שיש לי כבד שומני שאובחן ב US בטן.
אין לי בעיה של שומנים בדם, לא סוכר, בדיקות כלליות תקינות, מלבד עודף משקל (1.78 משקל כ- 90).
לאחרונה (לאחר 3 שנים) עשיתי בדיקת US בטן בפעם השניה, ושוב זה הראה על כבד שומני יותר ומוגדל יותר משהיה בבדיקה קודמת.
נשלחתי לרופא גסטרו בעל התמחות בכבד, והוא הפנה אותי לבדיקות דם, לא כל התוצאות ישנן, ואשמח לדעת האם יש קשר בין הכבד לנוגדנים החיוביים שישנם בבדיקות הדם, ובמידה ואין קשר, למה זה כן יכול להיות קשור.
CERULOPLASMIN 21.00 MG/DL ( 16.00- 60.00) (*........)
AFP-TUMOR MARK. 1.47 NG/ML
.9 NG/ML-ב-98% מהאוכלוסיה פחות מ
(הבדיקה לצורך מעקב (אינה מיועדת לאבחנה INR 0.95 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)
PT(%) 116.50 % ( 75.00- 140.00) (.....*...)
PT(SECONDS) 10.00 SEC
HBS ANTIGEN NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
ANTI TTG(IGA) טרם בוצע
P-ANCA טרם בוצע
C-ANCA טרם בוצע
ANTI DGP טרם בוצע
AMA טרם בוצע
בתודה ובברכה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/02/2011קרוב לוודאי שאכן מדובר בכבד שומני והורדה במשקל של 10 ק"ג תפתור הבעיה. עם זאת יש לך נוגדן עצמי אנטינוקליארי שיכול להחשיד גם בהפטיטיס אוטו-אימוני ולכן כדאי לבדוק ASMA ואימונוגלובולינים, במידה ויהיה חשד ניתן לשקול ניקור כבד, התיעצות גסטרואנט. כדאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובחילותנועה13/02/2011
שלום שמי נועה , אני בת 23
אני סובלת כבר יותר משבועיים מכאבי בטן (מהפופיק מעלה , אל מתחת לצלעות) ובחילות , במשך היום הכאב מתחזק וזה כמו איזה התקף פתאומי של בחילה חזקה מאוד וכאבי הבטן מתגברים והכאב בלתי נסבל , ההתקפים האלה , או הכאבים שמתגברים בדרך כלל מופיעים אחרי אוכל.
הייתי אצל רופא משפחה שהפנה אותי לאולטרסאונד לבטן העליונה , טרם עשיתית את הבדיקה.
אשמח לקבל ייעוץ , ולמשוע את דעתכם.
תודה נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ובחילות - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/02/2011הכאב יכול להיות פפטי או ביליארי.
כאב פפטי-בד"כ מוקל באוכל (אך לעיתים גם מורע עם אוכל-חשובה השפעת האוכל. שורף יותר באפיו ולעיתים תכופות מלווה צרבת. יותר שכיח בגילך בנוטלותNSAID קרי וולטרן, נורופן ודומיהם.
כאב ביליארי-בשל אבן בכיס מרה מופיע בעקבות מזון שומני והוא קוליקי באפיו ונמשך חצי שעה עד 2-3 שעות לכל היותר. יותר בנשים בעשור רביעי חמישי ובשמנות.
חשוב אם יש שינוי ביציאות , האם הכאב מעירך משנתך?
כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג.להשלמת בדיקות דם, שקילת גסטרוסקופיה והתרשמות קלינית, ניתן בינתיים לעשות גם תבחין נשיפה להליקובקטר ולאחריו להתחיל לוסק או אומפרדקס ואם יש שיפור מדובר בכיב או דלק.
בנשים צעירות תתכן גם הסתמנות פפטית ללא מחלה פפטית (כיב או דלקת) של ממש=דיספפסיה פונקציונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ובחילות
נועה13/02/2011תודה רבה.
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרותי12/02/2011
תהליכים ציסטיים בקוטר 1.1 ס"מ. אונה ימנית אזור בלתי הומוגני 7.5 ס"מ.אזורים סולידיים היפואקואסים 2 ס"מ בתוכו.
אלו ממצאים שהתקבלו מבדיקת אולטראסאונד בטן.
מה זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2011הציסטות ללא חשיבות. התהליך ההיפואקוגני יכול להיות המנגיומה- סוג של גידול שפיר- אך דרוש בדיקה אצל רופא כבד להיות בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהקארין11/02/2011
בת 36 בריאה בדרך כלל.מזה שנים אני סובלת מתחושת חנק וחוסר אויר אוכל עולה לפעמים עשיתי גסטרוסקופיה היתה דלקת קלה נלקחה ביופסיה הכל תקין עשיתי את זה לפני שנתיים.לוקחת לנטון בקביעות.אך בחצי שנה האחרונה לא לקחתי רק בשבועיים האחרונים חזרתי לקחת כי התחילו לי חזרת אוכל.לפני שבוע שהחזרת אוכל היתה קשה התחילו לי כאבים חזקים הגרון הלכתי לרופא הפנה אותי לבית חולים כי היה חיידק בגרון טופלתי באוגמנטין .עירוי נוזלים ושם נלקחו לי בדיקות דם והתברר לי שהמוגלובין ירד ל10.9 ויומיים אחרי ירד ל9.3 ובדקו גם פריטין 51 ואיירון 12 שצריך להיות 80 האם יש קשר לקיבה?כי התחילו לי כאבים ברום הבטן עם נטיה לימין עליון..חזרתי ללנטון פעמיים ביום 30 מג.האם מסוכן להיות עם IRON 12 אני מודאגת ואיך זה שמוגלובין יורד במדד 1 ביומיים אנא עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2011זה לא מסוכן אך יש צורך לגלות סיבת החוסר ברזל. יתכן משני לדלקת חוזרת בושט ןיש להחזור לרופא גסטרו לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי בטןאורה11/02/2011
אני סובלת מריפלוקס, בצקת במיתרי הקול והליקובקטר בקיבה.
בקשתי בדיקה לשלול קיום בעיות במקומות הנ"ל.
הרופא הפנה אותי ל-סי טי בטן.
שאלתי: האם צילום זה אמור לבדוק את המקומות שציינתי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/02/2011אני לא בטוח וזה עם הרבה קרינה. מציע להתייעץ שוב עם הרואפ המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטזיס ואורסוליטמיקי10/02/2011
אני סובלת מכולסטזיס הריוני, כיום בשבוע 32 להריון.
מטופלת באורסוליט 300x2 שלוש פעמים ביום(כלומר 1800)
לאחר ירידה של חודש בערכי ת. הכבד, הם התחילו לעלות שוב.
האם אפשר עוד להעלות את המינון (כמובן בהתייעצות רופא)?
מה המינום המקסימלי לשימוש בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס ואורסוליט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/02/2011אפשר להעלות עוד - עד 30 מ"ג לק"ג אבל קודם לבדוק אם הרופא שזו האבחנהעקב השינוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us כבדאולג10/02/2011
שלום רב!עשיתי בדיקה us עקב alt גבוה ובתוצאה כתוב כך:מירקם הכבד נוטה לשומני.איזור מעט היפואקוגני קדמי לפורטה בגודל 2.5 ס"ם מתאים יותר ל focal sparing.
השאלה מה זה?משהו מסוכן?או שלא אמות בקרוב?:))
תודה רבה על עזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר us כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/02/2011לא משהן מסוכן- רק שיש אזורים בכבד עם שומן ואזורים בלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף מתה מכאביםמימי10/02/2011
לפני כשלושה ימים הגעתי לחדר מיון בעקבות כאבי בטן עזים, בקושי יכולתי לעמוד. מאחר ואני בתחילת ההריון חשבו שזו בעיה גניקולוגית אך לבסוף נאמר לי כי מאחר וכאבי הבטן הם בבטן עליונה, נשלל הקשר להריון.
מאז אני מתפתלת מכאבים, עשו לי ספירת דם ובדיקת שתן שיצאו תקינים וכל פעם אחרי האוכל, עוברת שעה שעתיים ואני מתחילה לסבול מכאבים, ממרכז הבטן ועד למעלה והיציאות שלי לעיתים שלשול ולעיתים צואה פשוט רכה.
אחרי שהייתי היום בטרם אמרו לי שזה רגישות של המעי.
אני אובדת עצות. מה זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף מתה מכאבים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/02/2011יתכן קשור לחומצה מהקיבה שעולה לושט. זה שכיח בהריון ויש תרופות שאפשר לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)