מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןדני18/02/2011
שלום רב,
אני בחור כן ב22 בריא בדרך כלל.
לפני כשנה התחילו לי כאבים בבטן{בעיקר בבטן התחתונה בצד שמאל}
זוהי תחושה בעיקר של אי נוחות מצד שמאל שלאחרונה אף הגיע לי לגב ולעמוד השידרה
היציאות הם פעם אחת בבוקר-יציאות שורפות.
ישנה תחושה כאילו יש כדור בגרון וחוסר תאבון.וכשאני עומד בטן קשה לא בשכיבה.
בדיקות שביצעתי:
תבחין נשיפה של החיידק-תקין.
קולונסקופיה-תקין.
אולטרסאונד בטן{3 פעמים}-תקין.
בדיקות דם שונות פעם בחודש{ספירות דם,תפקודי כבד,תפקודי כליה ועוד..}-תקין.{למעט crp קצת מוגבר}
אני מאוד מוטרד מזה וסובל...בנוסף נכנס לדכאון עקב פחדים שזה לא מחלה מסוכנת כלשהי..האם זה יכול להיות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
דני18/02/2011**** אי נוחות בבטן העליונה מצד שמאל..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/02/2011הסיפור אינו נשמע אורגני כי אם פסיכוסומטי-נפשי. אם זאת כדאי לשקול גם בדיקת קפסולה של המעי הדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדיוסי18/02/2011
שלום רב
לאחר שעשיתי בדיקות דם כלליות,נמצא אצלי חריגה ב-Mitochondrial Ab תוצאה של 46.51 . עשיתי אולטרסאונד והכול תקין למעט כבד שומני,שנאמר לי להוריד במשקל ולשפר תזונה.
מעבר לזה לא נאמר לי לעשות שום דבר חוץ ממעקב שנתי,וזה גם לאחר שנבדקתי ועברתי חיסונים לצהבת B ו C.
אשמח לקבל הסבר על החריגה הזאת,והאם עלי לעשות משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/02/2011מספר כשלעצמו אינ ו משמעותי. מה הCUT OFF כלומר עד איזה מספר זה תקין (על מנת לדעת אם זה חיובי חזק או גבולי.
בהנחה שהתשובה חיובית, חשוב לבדוק פוספטזה בסיסית וGGT לשלילת צמקת מררתית ראשונית דבר שאני מניח שעשו ותקין.
בדיקה כזו חיובית עם תפקודי כבד תקינים מצריכה מעקב תקופתי בשל הסיכון לפיתוח צמקת מררתית ראשונית, ביחוד עם את אשה בעשור שליש-חמישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לגביי העמילאז-ליאת17/02/2011
ד"ר תודה על תשובתך,
קבלתי כעת את בדיקת העמילאז בדם ויצא 160 (עלה מחודש נובמבר שהיה 116), האם זה שהעמילאז עולה יש משמעות?
ומה הכוונה לקחת ליפז? זו בדיקת דם?
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לגביי העמילאז- - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/02/2011עמילז 160 ללא כאב בטן אינו אבחנתי לכלום , העדר עליית ליפז בדם שוללת בעיה פנקריאטית (לבלבית). עמילז עולה במצבים רבים (חזרת, פרפוצית כיב, סלפינגיטיס ועוד ועוד כולל מצב שפיר לחלוטין הנקרא מקרועמילזמיה (הצטברות אגרגטים של עמילז בדם וירידת הפרשתו בשתן בשל כך-אישור ע"י רמות עמילז גבוהות חוזרות ללא כל הסתמנות ועמילז תקין בשתן.
אם אין לך שום כאב בטן, שלשולים, סכרת שתיית אלכוהול, בדקי ליפז בדם ועמילז בשתן ואם הם תקינים אפשר להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית ייןגבי17/02/2011
שלום רציתי לדעת האם חצי כוס יין ביום משפיע על הכבד (על עליית האינזמים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית יין - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/02/2011מנה אחת של אלכוהול ליום לאשה ומנה עד שתיים לגבר לא נחשבות מזיקות לכבד. (מנה=כ15 גרם אלבוהול נקי -כוס יין של 100 דרם, פחית בירה של 350 30 גרם וודקה או ויסקי. עם זאת, אם יש לך דלקת כבד B'C עבד שומני, או כבד שומני אלכוהולי מומלץ להמנע גם מזה. חצי כןס יין ליום לא גורמת לעליית אנזימי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםגבי17/02/2011
שלום רציתי לדעת מהן ההשפעות של הגזים כי אני סובל מזה הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/02/2011ההשפעות הן סביבתיות חברתיות בלבד, אין נזק מהותי. הגזים מורכבים מגזי אטמוספרה רגילים +מתאן+נגזרת גפרית האחראית לריח. לריבוי גזים אחראית הפלורה החידקית+תזונה (שעועית למשל)+בליעת אויר בשל עישון משקאות תוססים וכד. כמות הגזים עולה עם הגיל. ניתן לקחת כדורי פחם סופחים כמו אנצפלמד, קרבוסילן ואחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרטיסאירית17/02/2011
בבדיקה גסטרוסקופיה נתגלה גסטריטיס ובדגימה שנלקחה הממצא: MILD SUPRFICIAL GASTRITIC - מה הפירוש. הבנתי שיש כמה סוגי גסטריטיס- כרונית ואח' . האם זוהי כרונית. או שהיא תעבור ומתי והאם אומפרדקס 20 פעם ביום מספיק.( לא נמצא חיידק ההליקובטר ) והאם לקחת פרוביוטיקה - ואם כן איזה סוג.
שאלה אחרונה - יש לי גם בקע סרעפתי 2 ס"מ ואני מרגישה כאבים באמצע החזה עם הקרנה לגב (עשיתי צילום חזה שיצא תקין) ממה נובעים כאבים אלה מהדלקת או מהבקע ואיך אפשר לטפל בהם.
בתודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אירית17/02/2011ממצאים בבדיקה עצמה: ERYTHEMA IN GASTRIC ANATRUM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011יש לך בסה"כ דלקת קלה שתעבור הן ספונטנית והן עם אומפרדקס (מהר יותר). באם לקחת כדוריםנוגדי דלקת (אביטרן, נורופן, נקסין) לכאבי מחזור או אחרים, המנעי מכדורים כאלה ככל האפשר. לגס\בי ההרניה וכאבי החזה, יתכן ויש לךמחלת ההחזר הוושטי-קיבתי. האם יש לך צרבת, שיעול יבש, גירוי בגרון ? גם לזה יעזור אומפרדקס ודומיו , אך יתכן שתצטרכי פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alt ast גבוהים מאודdorit17/02/2011
אני מטופלת במטאטרקסט (בגלל ארטריטיס) כבר שנתיים והכל היה בסדר.
לפני כחודשיים הוסיפו לי את התרופה- ערבה או ERAVA
בבדיקות דם-
ALT GPT = 131
AST GOT = 76
הרופאה הראומטולודית לא מקבלת תור עד ליום רביעי הא וגם אז אצטרך לדרוש...
1. מה מעידים הממצאים הנ"ל?
האם עלי להפסיק בו זמנית תרופות אילו?
האם הרופאה הכללית יכולה להחליט בעצמה לגבי שינוי או הטיפול במקרה זה?
אודה לכם על כל תגובה והתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alt ast גבוהים מאוד - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011איני יודע מהי ערבה-זה שם מסחרי, האם מדובר בתרופה ביולוגית כנגד TNF.? גם מטוטריקסט עושה פיברוזיס כבדי בטיפול ארוך טווח עם מינינים מצטברים גדולים, אך כנראהפחות משחשבנו בעבר. בכל מקרה למרות שההפרעה לא דרמטית אם התפקודים היו תקינים לחלוטין לפניהתרופה ולא השמנת פתאום או התחלת לשתות אלכוהול או מחלת חום וירלית בימים האחרונים כדאי לקחת סרולוגיות להפטיטיס, לחזור על הבדיקה ובעקרון לשקול להפסיקה או להחליפה, מאחר וזו הנטיה כשההפרעה בALT למעלה מפי 3 מהנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרוסקופיהשואלת17/02/2011
שלום,
עברתי בדיקת גסטרו ואלו התוצאות שקיבלתי:
ושט - ללא הרחבה. חיבור מרחק 39 ס"מ.
קיבה - קרדיה - ללא התרחבות, רטרופלקציה -כן.
גוף- רירית - דלקת מתונה.
אנטרום - רירית - דלקת מתונה.
תריסריון - נלקחה ביופסיה.
(היו עוד הרבה שורות אבל בהן כתוב שהכל תקין, אז כתבתי רק את אלו שהן לא תקינות או לא מובנות לי).
בנוסף, כתוב:
GASTRITIS, GENERAL
H.PYLORI - TAKEN
ושנלקחו ביופסיות מהתריסריון.
האם ניתן לראות שקיים הליקובקטר פילורי כבר בבדיקה? או שמחכים לביופסיות? לא הבנתי האם זה סופי או לא.
בנוסף, האם דלקת באנטרום ובגוף הקיבה זה כיב קיבה? או שזה משהו אחר?
באופן כללי, אני מעוניינת להבין קצת יותר את תוצאות הבדיקה. אם תוכלו להסביר...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011בסה"כ יש לך דלקת קלה בקיבה נלקחה בדיקה להליקובקטר, או בביופסיה, אך כנראה דגימה למבחנה זעירה לתגובה מהירה (אם המבחנה מוורידה תוך יומיים יש חידק ואפשר לקחת טיפול משולש). לא כתוב במכתבך למה נלקחו ביופסיות מהתריסריון- יתכן שנלקחו מחלקו השני בחשד קליני קודם לצליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- asca חיוביאנונימי16/02/2011
שלום עשיתי בדיקת מעבדה והתוצאה:
ASCA (IGG+IGA) ראה פירוט
ASCA (IGG) 75.98 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGA) 11.18 UNITS ( 0.00- 20.00) (....*....)
Negative
ANTI DGP 2.05 IU/ML ( 0.00- 20.00) (*........)
Negative
עקב כך עשיתי בדיקת קולונוסקופיה עם כניסה ל IT והבדיקה יצאה תקינה.
מה זה אומר? האם אני צריכה לעשות עוד משהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר asca חיובי - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011בדיקת ASCAאינה בדיקת סינון, למרות שאנו נוטים לקחתה בחשד לקרוהן והיא קיימת ב30-60% ממקרי הקרוהן בלבד ומשמשת לעיתים להבדלה בין קרוהן לקוליטיס אולצרטיבית. בדיקת IgA היא האמינה יותר והיא תקינה אצלך.אם בירור קולונוסקופי +_איליאוסקופיה.קפסולה שלל קרוהן, קרוב לוודאי שאין לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אנונימי17/02/2011תודה רבה על התגובה המהירה.
את הבדיקת קפסולה של המעי הדק לא עשיתי אבל הייתה כניסה בקולונוסקופיה לתחילת המעי הדק.
האם זה מספיק או שלדעתך יש צורך גם בבדיקת המעי הדק בקפסולה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011כאן צריך להתרשם מהקליניקה ומיתר בדיקות המעבדה אישית. כפי הנראה לא התרשמו מסיכוי גבוה לקרוהן ואולי הסתפקו בצילום מעי דק וקולונוסקופיה ואיליאוסקופיה. בד"כ בקרוהן של מעי דק מעורב הקצה שמתחבר למעי הגס. קפסולה אינה חובה בכל בירור קרוהן, למרות יתרונותיה האבחנתיים הברורים (סקירה וצילום של כל המעי הדק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קיבהאלי16/02/2011
שלום
מי זה 3 ימים יש לי בחילות קשי נשימה מרובים,זאת אומרת שאני רוצה לקחת אוויר כול הזמן מרגיש גולה בגרון ואיזור הקיבה נהיית ממש קשה לחץ גם כן לחץ בחזה לרוב זה קורא לי באוכל שאני מרגיש חנק,עשיתי את כול הבדיקות האפשרויות ,הלכתי אפילו לפרופסור מומחה גדול שאמר שהכול בסדר ויש רקע נפשי שמצריך טיפול פסיכאטרי,אני המון בחרדות שאני חולה ומפחד כול הזמן ממחלות,לגבי החנק הזה אני כול הזמן מפחד ודואג אני כבר משתגע,יש לציין שאני לא עושה פעילות גופנית בגלל המצב רוח לא עובד פשוט מיואש,האם הקיבה נמצאת באיזור הריאות זה משהו מסוכן?
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב קיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/02/2011סיכוי טוב שאכןמדובר בגלובוס על רקע חרדתי וכדאי לשקול טיפול הרגעתי בוובן או תרופות כמו סימבלטה, זאת בהנחה שאין כל צרבת כעדות להחזר קיבתי-וושטי (נסיון קצר של לוסק פעמיים ביום ללא הטבה ישלול זאת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אלי18/02/2011יש לי צרבות לפעמים,אני מרגיש שכאילו נתקע אוכל בקיבה והוא לא יורד יחד אם זה זה מגיע למצב של חנק כזה ממש מיואשחסר אונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/02/2011תנסה טיפול בלוסק או דומיו וניתן לשקול חזרה על גסטרוסקופיה באם נעשתה מזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותנגה16/02/2011
יש לי תוצאות של כמה בדיקות דם שקשורות לכבד. האם תוכלו לידע אותי האם תתכן תחושת עייפות בגלל התוצאות הללו?
GPT (ALT) 37
ALK.PHSPHATASE 143
GGT 922
תודה נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011יש לך הפרעה כולסטטית בתפקודי כבד שמצריה בדיקות מקיפות כולל סרולוגיה מלאה זיהומית לB C אך ביחוד AMA לשלילת צמקת מררתית ראשונית. חשוב לדעת בת כמה את, כמה זמן ההפרעה, האם את נוטלת תרופה כלשהיא שיכלה לגרום לכך האם יש לך גרד ומחלות אחרות בנוסף לבדיקות הדם וUS כדאי לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז גבוה בבדיקת דםליאת16/02/2011
שלום רב,
לפני כשנה וחודשיים החלו בעיות הגסטרו אצלי. אני בת 39. התחיל מהליקובקטר- קבלתי טיפול אנטיביוטי לפני כשנה. מאז הסימפטומים החריפו.
עשיתי גסטרוסקופיה- בה נמצא גסטריטיס, דלקת בושט (מביופסיה שנלקחה), וחשד לבארט. לא נמצא הליקובקטר. כמו כן עשיתי מנומטריה- נמצא תנועתיות נמוכה בושט. ניטור חומצה טרם עשיתי.
אני נוטלת מזה שנה סותרי חומצה.
עדיין סובלת מבחילות, גיהוקים, וחוסר נוחות תמידי סביב אוכל בעקבות המצב. יש לציין שאני רזה ושומרת על כל כללי התזונה של ריפלוקס בצורה מאוד אדוקה.
בנובמבר רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת דם, בה נמצא עמילאז בערך של116 (הערך הגבוהה בסקאלה הוא 100), ורק השבוע היא קראה לי והראתה לי שיש צורך לעשות שוב בדיקת דם , ואם הערך יהיה שוב גבוה אז אפנה לרופא הגסטרו שלי.
שאלותיי הן:
1. מה זה אומר חשד לבארט? זה אומר שיש רק חשד אבל אין לי בארט? מה עליי לעשות במקרה זה על מנת שלא אגיע למצב סרטני חס וחלילה.
2. האם העמילאז הגבוה יכול להעיד על בעיות בלבלב ולהסביר את הסימפטומים? האם יש טיפול למקרה זה? השבוע היו לי פעמיים כאבי בטן פתאומיים שהקרינו גם לגב וחלפו מייד. האם זה קשור לבעיות בלבלב?
תודה מראש על תגובתך, כמובן שאגש לרופא הגסטרו שלי אבל עד אז,
אני קצת לחוצה...בכל פעם מוצאים לי משהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילאז גבוה בבדיקת דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011חשד לברט משמעו בד"כ (וזה קורה הרבה) שבאנדוסקופיה היה רושם של ברט, שלא הוכח בהיסטולוגיה, אפשר וכדאי לחזור עלהבדיקה אם התרשמות האנדוסקופיסט חד משמעית. בנוסף הברט שנוטה לממאירות הוא זה ארוך הסגמנט וכנרה הרבה פחות אם בכלל קצר הסגמנט. ביקורת פעם בשנתיים עם ביופסיות חוזרות להורדת סכנת הממאירות מומלצת (יש לקבל דברים בפרופורציות עדיין כאשה יש לך סיכון גבוה יותר לשאת שד מאשר לשאת וושטית בשל הברט).
בנוגע לעמילז הערך נטול משמעות לעמילז יש משמעות כשהוא לפחות פי 2-3 יותר מגבול נורמה עליון וכדאי לקחת גם ליפאז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי הגס מורחברחל ארבל16/02/2011
שלום דר ברצוני לשאול אותך היום היתי בקפלן בשל ביקורת לגבי גסטרופיה קיבלתי טיפול נגד חיידק פלורי נתיי לה סיטי בטן שאראה שיש בעיה מממעים שהיא חושבת שזה מולד מה זה רקטום מורחב מאוד 9 סמ הרופאה טוענת איזה בירור ניתן לעשות ועים אתה חושב שזה מחלה הרשפונג אודה לך על המלצתך בכבוד רב רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי הגס מורחב - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/02/2011מה גילך? הרחבת רקטוםיכולה להיות חלק מתמונת עצירות כרונית (פסאודואובסטרוקציה כרונית-בד"כ כל המעי הגס מורחב)ובין היתר ביחוד בילדים וצעירים גם ממחלתהירשפרונג. צריך כאן הערכת גסטרואנטרולוג שיראה הצילום, יבצע בדיקה רקטלית ויבדקך, את יכולה לקבוע תוראלי או לגסטרואנטרולוג אחר
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן יציאותמיקי15/02/2011
שלום רב,
אני בת 38 בריאה בדר"כ.
מעולם לא היו לי בעיות בעיכול או ביציאות.
נהפוך הוא, המע' עובדת אצלי כמון שעון.
לאחרונה התרבו היציאות מפעמיים ביום ל-4 ביום.
יש לציין שהיציאות הינן רגילות לחלוטין.
התזונה שלי מאוזנת למעט העובדה שאני צורכת אלכוהול במידה רבה לאחרונה בעקבות טרגדיה אישית שעברתי, מה שמקל קצת על הכאב..
ברור לי שהשתייה מזיקה וברור לי שעליי להפחית או להפסיק, וזה כבר נושא לפורום אחר, אך שאלתי היא, האם יש קשר בין שתיית אלכוהול ליציאות מרובות? האם זה מעיד על פעילות לא תקינה של הכבד?
בנוסף, לעיתים אני ממש נפצעת באזור פי הטבעת בשל המס' הרב של ה"ניגובים" (סליחה על התיאור) ובימים האחרונים יש לי ממש כאבים חזקים וצריבה נוראית לאחר כל יציאה.
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן יציאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/02/2011כן, אלכוהול יכול לגרום ליציאות מרובות ואפילו שלשול, הן בשותה אפיזודי של כמות גדולה והן בשתיין כרוני. השתיינים הכבדים יכולים לשלשל בשל דלקת כרונית של הלבלב המתפתחת לאחר 10-15 שנות שתיה. כיום לא מומלץ לנשים שפגיעות יותר מגברים לאלכוהול לא לשתות יותר ממנה ליום (פחית בירה, כוס של 100 גרם יין או 30-50 גרם וודקה.קוניאק.ויסקי (50 גרם זה קצת יותר מידי). לטווח ארוך נגרם נזק לכבד, ללבלב ואף שכיחות יתר של גידולי שד בנשים ועוד...גם שתיה ניכרת לטווחים קצרים יכולה להרוג. הגירוי בפי הטבעת יכול להיות מריבוי יציאות וניגובים אך מצדיק בהחלט התרשמות גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנינויה15/02/2011
בבדיקות דם יצא ALT - 71
ובאולטרסאונד הכל תקין. שאר בדיקות הדם, בסך הכל תקינות.
כל הנושא של כולסטרול ושומנים - גבולי....
נאמר לי כי סביר להניח שזה כבד שומני. האם ייתכן שבאולטרסאונד הכל תקין
ולפי בדיקות הדם זה מראה כבד שומני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/02/2011בדיקות הדם אינן מראות כבד שומני אלא הפרעת תפקודים קלה, רק שלילת כל היתר (הפטיטיסים כרוניים ותרופות וכד...)אם יש לך עודף משקל ואינך שותה אלכוהול וסרולוגיה שלילית סביר להניח שזה כבד שומני, שמאובחן בUS או CT ובוודאת בביופסיה.יתכן מאד שיש שינוי שומני קל שהבודק לא שםפ לב אליו או החליט שהוא לא שווה התיחסות בUS מה עוד שהתופעה שכיחה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)