מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד מוגדלאמיר02/01/2011
אני בן 26 בעל משקל עודף : גובה 178 משקל 105 לאחרונה בוצעו מספר בדיקות כאשר הכל היה תקין מלבד ערכי כבד גבוהים.
ast-40
alt-70
נשלחתי ע"י הרופאה ל u.s בטן עליונה שבה נמצא:
כבד מעט מוגדל, היפראקואי
כל השאר תקין. בסיכום נכתב: כבד מוגדל יתכן הסננת שומן קשה.
יצויין כי בבדיקת צואה שנעשתה לי התגלה חיידק מסוג Campylobacter sp
אשמח לתשובה תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מוגדל - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011כבד שומני הינה הפרעת הכבד השכיחה ביותר בעולם ומופיעה על-פי-רוב באנשים עם הפרעות מטבוליות כמו עודף משקל, יתר-שומני הדם, יתר לחץ-דם וסוכרת. הכבד השומני אינו גורם לפגיעה משמעותית בכבד ברוב המוחלט של האנשים הלוקים בה. יש צורך לאבחן את הבעיה על-ידי מומחה למחלות כבד ולהתחיל בתוכנית טיפולית הכוללת בעיקר ירידת משקל מדורגת מבוקרת על-ידי דיאטנית ופעילות גופנית נימרצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד מוגדל - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011אגב החיידק בבדיקת הצואה אינו קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדהודי02/01/2011
תודה רבה על התגובה
שאלה נוספת : האם יש קשר בין בעיות כבד לדימום רחמי/נרתיקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011כנ"ל לא ניראה על-פניו קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילרובין גבוהדינה02/01/2011
שלום רב, אני בת 30 לפני שנתיים עברתי כריתת כיס מרה.
בבדיקות דם יצאו התוצאות הבאות: אני קצת דואגת מה אני אמורה לעשות:
BILIRUBIN-TOTAL 1.9 mg/dl
0.3
1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.31 mg/dl
0.1
0.29
מה עליי לעשות??? הבנתי שיכול להיות שזה תסמין שנקרא גילברט??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילרובין גבוה - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011באם אנזימי הכבד תקינים ואין אנמיה יתכן ויש לך תיסמונת ג'ילברט שאין לה משמעות קלינית מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדהודי01/01/2011
ביצעתי בדיקות דם תוצאות :
ggt:87
bilirubin-total:1.3
וחוסר גדול בויטמין די
יש לציין שאני בת 29 שוקלת 51 ק"ג לא מקפידה על תזונה בריאה
האם יש לגשת לבדיקות נוספות והאם יש קשר בחוסר ויטמין די לתוצאות הבדיקות הנ"ל
ועל מה הן מעידות ? זה מסוכן?
אשמח לקבל תשובה
הודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011אם שאר בדיקות הדם של הכבד תקינות לא ניראה שיש בעיה משמעותית בכבד.
אין קשר ישיר בין חסר ויטמין D והפרעה הכבדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תרופה שגורמת לעצירות?נדב31/12/2010
אני רוצה תרופה שיוצרת עצירות. באופן טבעי יש לי יציאה פעם בשבוע (תקינה), אבל בגלל תת פעילות בלוטת תריס (כמה שנים כבר) אני צריך לקחת אלטרוקסין שלא גורם לשלשולים אמנם - אך בהחלט לצואה רכה מידי (כל יום).
בבקשה אל תגיד לי להתייעץ עם אנדוקרינולוג - כבר עשיתי ניסויים בעצמי, רק כאשר אני לוקח אלטרוקסין הבלוטה מאוזנת (בדיקות מעבדה)- וכשאני מפסיק כדי לייצב את היציאות, היא שוב בתת פעילות.
אני צריך איזה תוסף שיוכל לגרום לי לקחת אלטרוקסין מבלי להגביר את פעילות מערכת העיכול בצורה כזאת דרסטית.
בבקשה אל תפנו אותי סתם לדבר עם רופא, לא בא לי לדבר על זה אם אני לא יודע מראש שיש פתרון לבעיה.
10x* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תרופה שגורמת לעצירות? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/12/2010מציע קודם לנסות konsyl אשר יגרם יציאות גדולות יותר ואם לא עוזר imodium שמקטין יציאות.
לא ממליץ על imodium לטווך הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין גבוה בבדיקת דםדרור30/12/2010
בבדיקת דם שעשיתי נמצא בילירובין כללי גבוה ברמה של 1.99 ובילירובין ישיר ברמה של 0.43
שאר בדיקות תפקודי הכבד תקינים וגם הכולסטרול והטריגליצרידים תקינים
בן 32 סובל מטלסמיה מינור .
האם יש סיבה לרמה הגבוהה של הבילירובין ואיזה בדיקות נוספות תמליץ לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין גבוה בבדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/12/2010יש אפשרות של תסמונת גילברט שזה חסר של אנזים. זה לא מחלה ולא גורמת למחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהשלי30/12/2010
האם למי שעבר ניתוח הרניה מומלץ לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית? או שבגלל ההרניה עדיף לעשות את הרגילה?
האם גם בבדיקה הוירטואלית יש סיכון לנקב במעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/12/2010לאחר ניתוח הרניה גם אפשר לעעבור קולונוסקופיה רגילה.
יש גם סיכון נדיר לנקב במעי גם בקולונוסקופיה וירטואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתגובזה30/12/2010
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי הדבקות בצהבת, לפני כחצי שנה גילו אצלי צהבת מסוג B וזה קרה אחרי חודשיים שעברתי ניתוח לחסרת תוספתן.הרקע שלי הוא כזה, עליתי מאתיופיה לפני 22 וחצי שנה . מומחה למחלות כבד אמר לי יכול להיות שנדבקתי מאימי עוד באתיופיה והנגיף רק התפרץ הפעם. אולם בבדיקות דם שעשית במקרה מלפני 3 שנים לא מעיד על קיום של הנגיף. השאלה שלי מהו הסיכוי שנדבקתי במהלך הניתוח?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/12/2010הסבירות יותר גבוה שקבלת המחלה באטיופיה משבניתוח בארץ. השאלה היא אזיה בדיקות עשית לפני 3 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם עם GPT גבוהיסמין30/12/2010
שלום רב
בבדיקת דם שיעור ה-GPT היה 85 ולכן נשלחתי לבדיקת
אולטראסאונד של בטן עליונה שהיתה תקינה
בעבר קיבלתי חיסונים נגד צהבת A ו-B
האם אני צריכה להמשיך ולבדוק מה הסיבה ל-GPT זה ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם עם GPT גבוה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/12/2010הgpt הגבוה יכול להיות מהרבה סיבות וחשוב להשלים הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בעקבות הצטברות גזים קבועהעומר29/12/2010
שלום רב
לפני מספר חודשים עברתי ניתוח להסרת אבן בכליה וכחודשיים לאחר מכן התחלתי לצבור גזים מאוד מהר - רק אחרי שיחרור הכאב יורד - אך אני הולך לשרותים פעמיים ביום גם רק אם מדובר בגזים בלבד (ולרוב)
עשיתי בדיקות דם (לבדוק אם מדובר במעי רגיז) ואלה התוצאות - אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי:
IgG 1540 mg/dl
IgM 107 mg/dl
IgA 212.00 mg/dl
CELIAC SCREEN 2.5 U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA See CELI SCREEN EU/ml
ENDOMYSIAL Ab See CELI SCREEN
------------------------------------------------------------ SCREEN
Includes TTG and DGP
TRANSGLUTAMINASE_IgA
IgA isotype of tTG
ENDOMYSIAL Ab
IgG+IgA iso. of endomys.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בעקבות הצטברות גזים קבועה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010הבדיקות דם תקינות ואין אפשרות של אבחנה רק לפי ניתונים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סיליאת29/12/2010
לפני מספר שנים עשיתי בדיקה להפטיטיס סי. נמצא כי יש נוגדנים נגד הוירוס אך אין את הוירוס עצמו. הופניתי לרופא גסטרו והוא אמר שכנראה חליתי כשהייתי תינוקת אבל עכשיו הכל בסדר (תפקודי הכבד היו תקינים). מאז לא עשיתי שום בדיקות. השאלה שלי האם זה אומר שאני נשאית למחלה או האם אני בריאה? יש צורך לעשות מעקב ובדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס סי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010המצב שלך הוא בדיוק המצב שאנחנו רוצים להשיג לאחר טיפול- כלומר הבראת לבד. מציע רק לבדוק אנזימי הכבד פעם לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי - שאלותלימור28/12/2010
שלום,
לפני כמעט שנה עשיתי בדיקת הפטיטיס סי במסגרת בדיקות לפני כניסה להריון ובתוצאות יצא חיובי, אבל לאחר שנשלח ל-PCR יצא שלילי. כמה חודשים לאחר מכן, בנובמבר האחרון שוב ביצעתי את הבדיקה ושוב יצא חיובי וב-PCR שלילי. אנזימי הכבד שלי תקינים. מה זה אומר?
האם אני עדיין נחשבת נשאית שלי המחלה?
האם המחלה עדיין יכולה להתפרץ אצלי בעתיד?
האם עדיין עלי לחשוש מלהדביק את הקרובים לי?
האם עליי להיות במעקב אצל גסטרולוג?
האם יש חשש מהריון נוסף?
כמו כן, יש לי ילדה בת שלוש וחצי שלפני ההריון איתה לא בדקתי את ההפטיטיס. האם יכול להיות שהיא גם כן נשאית שלו?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס סי - שאלות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010היה לך הפטיטיס c בעבר והבראת. אין סיכון להעברה לאנשים אחרים וכמעט אין סיכוי להופעה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהק28/12/2010
שלום
יש לי NASH עבדתי עם חומריים כימיים במשך 4 שנים כ 8 חודשים לא הייתי קרוב לחומריים ותפקודי הכבד ירדו משמעותית לפני חצי שנה שוב פעם נחשפתי לחומר בשם הקסן ואושפזתי והגעתי לביה"ח ונצפתה עלייה באנזמי הכבד האם יש קשר בין חומריים לאנזמי הכבד או ל NASH?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010יש חומרים כימיים שיכולים לתת תמונה של כבד שומני. זה לא בהכרח nash.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק30/12/2010תודה על המענה
אילו חומריים פוגעים האם אתה יכול לכוון אותי אודה לך מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/01/2011התגובה היא אינדיבידואלת ולא ניתן לתת רשימה.
יש חומרים כגון אלכוהול ג'אנק פוד שתיה מוגזת .
אם חשיפה לחומר מסוים מעלה אנזימי הכבד אז יש להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק03/01/2011תודה על התשובה
אז שאינני יודע אילו חומר כן פוגע בכבד ואני מתכוון לחומרים כימיים בתחום התעשייה/תרופות האם לפי דעתך יש מקום לבדוק את הנושא שלי אודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור03/01/2011באם אתה חשוף במסגרת עבודתך לחומרים כימיים ניתן לברר אצל רופא תעסוקתי אילו חומרים במקום עבודתך עלולים לגרום לכבד שומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותימית28/12/2010
שלום רב,
מזה כ-3 חודשים הנני מטופלת אצל פרוקטולוג בשל פיסורה בפי הטבעת (שכל תקופה תוקפת אותי, לפני 8 שנים עברתי ניתוח), ישנם כאבים עזים,דימומים, וצריבה במהלך היום, אך מה שמטריד אותי יותר זה העובדה שמזה כשבועיים אני סובלת מגזים ללא שליטה,עצירות,וכן בעת שאני מתפנה מופיעה רירית דלקתית בצואה
אינני יודעת למי עליי לפנות.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010אם לא עברת קולונוסקופיה יש מקום לעשות כך- על מנת לבדוק אם יש דלקת במעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלאיק כן או לא ?אנדריאה28/12/2010
בתי בת השמונה וחצי סובלת מזה מספר חודשים מתופעות כגון כאבי בטן (שבאים והוכלים), כאבי ראש ונזלת אין סופית.
לאחר בירור שערכנו מול רופא הילדים תוצאות בדיקות הדם מראות ש:
ANTIENDOMYSIAL - positive
23.63 - ANTI TTG(IGA)
ANTI DGP - 21.45
IGE - 472.47
האם תשובות אלו אכן יכולות להעיד על מחלת צליאק בבירור ?
האם יש דרך נוספת לוודא במה מדובר חוץ מביופסיה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלאיק כן או לא ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010זה נראה מאוד חשוד לצליאק ואנני בטוח שיש צורך לבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)