מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם במהלך ה"יציאה"טל22/12/2010
שלום רב,
כבר תקופה ארוכה אני סובלת מעצירות (תופעה המופיעה בעיקר כתוצאה מלחצים). לפני כשבועיים תוך כדי "יציאה" כנראה נפצעתי והיה לי דם תוך כדי ה"יציאה". חשבתי שהדם יעבור אך מאז, בכל פעם שאני הולכת לשירותים יוריד לי דם תוך כדי ה"יציאה". מלבד זאת, אני חשה כאבים עזים תוך כדי ה"יציאה" וגם לאחריה במהלך כל היום. הדבר מאוד מטריד אותי ומאוד כואב לי. מה זה יכול להיות? האם עליי לדאוג? האם עליי לפנות לרופא גסטרו?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם במהלך ה"יציאה" - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010ממליץ כי תפני קודם לפרוקטולוג שיאבחן אם את סובלת מפיסורה (סדק) בפי הטבעת. בכל מקרה יש צורך לבצע קולונוסקופיה אם כי באם יש סדק רצוי לדחות את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגות ופצעים בכל הגוףאמא של תות22/12/2010
שלום,
בני בן השנה (כמעט) סובל כבר כחודש מפצעים בכל הגוף (התחילו מיד לאחר סיום טיפול במוקיסיויט). לאחר שאנטיביוטיקה ומשחה שרופא העור נתן לא עזרו, התעקשנו על בדיקת דם.
בין היתר קיבלנו את התוצאות:ALT(GPT) 133.0, AST(GOT) 80.0,
BILIRUB.TOTAL 0.24, EBV-IGM: NEGATIVE.
רופא העור שקרא את התוצאות אמר שזה שום דבר, ושנעשה בדיקה חוזרת בעוד כחודש. בשביל הפצעים הוא נתן פניסטיל טיפות.
נשמח לקבל חוות דעת נוספת ו/או הפנייה לרופא בתחום המתאים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם חריגות ופצעים בכל הגוף - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010ממליץ כי תפנו למומחה בגסטרואנטרולוגית ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות - בהמשך לתגובתךמיכל21/12/2010
תודה על תגובתך המהירה. אמרת שיש צורך בהתייעצות עםם רופא גסטרו מומחה - ובכן כל הבדיקות שציינתי נעשו בהפנייתו של רופא גסטרו מומחה, ובהתייעצות עמו. לאחר הברור, ולאחר שהבדיקות היו תקינות, הוא שלח אותנו הביתה בעצם ללא מענה.
לכן פניתי אליך, אשמח לכל התייחסות, פשוט תבין שכבר עברנו את הבירור...תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - בהמשך לתגובתך - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010כאמור, הבעיה סבוכה ולכן פורום אינו הפתרון. ניתן להתייעץ עם מומחה אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותמיכל21/12/2010
שלום
בעלי בן 34 סובל מזה כשנה וחצי מתופעה בלתי סדירה של הקאות , בחילות וחולשה. ההקאות נמשכות כיממה במהלכה הוא חלש ביותר, ולאחר מכן הוא מרגיש מצויין. זה קורה לו בערך כל חודש וחצי חודשיים, ללא כל קשר למשהו מסויים או חריג שאכל. הוא עשה בעבר בדיקה גסטרוסקופית ואולטרהסאונד בטן ולא נמצא כלום, כמו גם בדיקות דם שונות כולל בדיקה לצליאק ובדיקה לגילוי הליקובקטור שיצאו שליליות. רופא המשפחה אמר שבגלל התדירות הלא עקבית של ההקאות, כנראה מדובר ברגישות מוגברת לוירוס בטן. מה דעתך? מה ניתן לעשות? האם יש בדיקות נוספות שיש לבצע? מה זה יכול להיות? האם יתכן שמדובר בתופעה פסיכו-סומטית? תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותמיכל21/12/2010
שלום
בעלי בן 34 סובל מזה כשנה וחצי מתופעה בלתי סדירה של הקאות , בחילות וחולשה. ההקאות נמשכות כיממה במהלכה הוא חלש ביותר, ולאחר מכן הוא מרגיש מצויין. זה קורה לו בערך כל חודש וחצי חודשיים, ללא כל קשר למשהו מסויים או חריג שאכל. הוא עשה בעבר בדיקה גסטרוסקופית ואולטרהסאונד בטן ולא נמצא כלום, כמו גם בדיקות דם שונות כולל בדיקה לצליאק ובדיקה לגילוי הליקובקטור שיצאו שליליות. רופא המשפחה אמר שבגלל התדירות הלא עקבית של ההקאות, כנראה מדובר ברגישות מוגברת לוירוס בטן. מה דעתך? מה ניתן לעשות? האם יש בדיקות נוספות שיש לבצע? מה זה יכול להיות? האם יתכן שמדובר בתופעה פסיכו-סומטית? תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/12/2010תודה על שאלתך אולם המקרה הלא ברור דורש התייסות פרטנית של גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בתפקודי כבדדנה21/12/2010
שלום רב
בבדיקת תפקודי כבד ראשונה קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 35
GPT(alt) 60
GGT 42
בבדיקה נוספת לאחר כחמישה ימים קבלתי את התוצאות הבאות:
GOT(ast)34
GPT(alt)62
GGT48
הפסקתי את הכדורים הקבועים שאני לוקחת-ליפיטור כנגד קולסטרול
,מקרודנטיין כנגד דלקות בשתן, וליויאל כנגד תופעות גיל המעבר.
במקום מקרודנטין אני מקבלת כעת זינאת 250 מ"ג ,כי אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות בדרכי השתן ונורמיטן 25 מ"ג כנגד לחץ דם.
ובבדיקה חוזרת לאחר הפסקה של כשלושה שבועות של ליפיטור 10 מ"ג ושל כשבועיים וחצי מיקרודנטיין קבלתי תוצאות אלה:
GOT(ast) 41
GPT(alt)82
GGT 55
כלומר למרות הפסקת התרופות "הבעיייתיות" לכאורה ,ערכי הכבד עלו.
שאלתי:האם זינאת או נורמיטן עשויים לגרום לעלייה בערכי הכבד?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בתפקודי כבד - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/12/2010יש לחפש סיבה לעלית אנזימי הכבד כגון כבד שומני שלא מאלכוהול היות ותרופות שציינת אינן גורמות להפרעה באנזימי כבד באופן שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורסופאלק - להמשיך או להפסיק ?יוסי20/12/2010
בעקבות עליה באנזימי הכבד ,רופא גסטרו של קופת חולים נתן לי מינון של 1000 מ"ג אורסופאלק, עקב חשש לדלקת בדרכי המרה.
בדיקת MRCP שללה חשד ל-PSC, למעט מציאת אבנים קטנות בכיס המרה, הכל היה תקין.
סיבת הפניה: חשד ל-PSC.
ממצאים:
אין מיימת.
כבד – בגודל ומרקם תקין.
דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. אין עדות להתרחבויות והיצרויות לסירוגין.
צינור הלבלב שמור .
כיס המרה – ללא עיבוי דופן. חשד לאבנים קטנות בחלקו הדפנדנטי.
הטחול , הלבלב , האדרנלים והכליות ללא ממצא חריג.
.PSC- בסיכום : אבנים בכיס המרה. אין עדות לממצאים התומכים ב-PSC.
לפני ה-MRCP הלכתי לחוות דעת נוספת אצל פרופ' זיו בן ארי שאמרה, כי במידה וה-MRCP יוצא תקין "זרוק את הכדורים , תוריד במשקל, ולך לדיאטנית, ותעשה ספורט".
למרות שהודעתי בטלפון על שלילת החשד ל-PSC , הגסטרו של קופ"ח , אמר לי דרך הטלפון, להמשיך עם הכדורים עד לפגישה המתוכננת בעוד חודש.
1) אני רוצה לדעת האם יש צורך (עד לפגישה עם הגסטרו בעוד חודש) להמשיך עם האורסופאלק.
2) האם אין מדובר ב"סתם" כבד שומני, כך שהורדת משקל+דיאטנית מספיק
3) האם האורסופאלק ניתן גם עבור המסת אבנים קטנות בכיס המרה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורסופאלק - להמשיך או להפסיק ? - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010אורספאלק שהינו מלח מרה במינון לא גבוה אינו מזיק כך שנטילתו עד לפגישה עם הגסטרואנטרולוג המטפל והחלטה סופית אינה מסוכנת גם אם אינה מועילה. הטיפול העיקרי בכבד שומני הוא אכן ירידת משקל מבוקרת ופעילות גופנית נימרצת. יש מקום גם לתת ויטמין E. האורסופלק אינו ממיס אבנים מסוידות גם אם הינן קטנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nashי20/12/2010
האם יש קשר למחלת הNASH ולחומריים/ממסים כימיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nash - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010מספר מצומצם של חומרים כימיים עלולים לגרום לכבד שומני בחשיפה ישירה וממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
י20/12/2010תודה רבה על התשובה האם תוכל לפרט בבקשה אילו חומריים פוגעים אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010השכיח ביותר ויניל כלוריד שלזיכרוני משמש בתעשיות צבע. לפירוט נוסף יש לעבור על סיפרות מיקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך קטן..
י21/12/2010תודה רבה על התשובה אבל מה זאת אומרת "ספרות מקצועית"?איך אדע את כל החומרים שפוגעים בכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך קטן.. - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/12/2010הדרך הנכונה היא לבדוק לאילו חומרים אתה חשוף במקום העבודה למשל ולברר אם הם רעילים לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןאלי20/12/2010
שלום רב
לפעמים יש לי יציאה שהיא לא כול כך טובה,וכמה שאני מתאמץ זה לא הולך,יש לציין שאני נכנס כול יום לשירותים פעם ביום
אני מאד מפחד מאפדנציט הבנתי שזה נובע מי זה תוכן צעותי שנשאר אבל אני נכנס כול יום פעם טוב פעם לא
רציתי לישואל האם זה בא מי זה?יש ללי ממה לחשוש?בדרך כלל זה בא שיש עצירות כמה ימים?אשמצח לתשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010עליך לעבור יעוץ להסדרת פעולות המעיים על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה ודיאטנית קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי20/12/2010לא הבנת את שאלתי,היתתודהכוונתי ממה זה בא האם אפנדציט יכול לבוא מי זה?
אם אפשר יותר דיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010הבנתי היטב והסברתי כי עליך לסדר את פעולות המעיים ולא להיות מוטרד מאירוע לא שכיח של אפנדיציטיס שאינו קשור במרבית המקרים לעצירות.
אלי21/12/2010לפי מה שהבנתי מהרופאים בבית החולים שזה כן קשור ,היה לי חשש פעם..
האם יש אפשרות להוריד את זה בניתוח בלי שזה מודלק,לדעתי אני ממש סובל מי זה וכול הזמן מפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/12/2010דלקת התוספתן יכולה להתרחש באנשים עם וללא עצירות. לא מנתחים אלא אם יש חשש לדלקת תוספתן. לכל הבהרה נוספת יש צורך ביעוץ פרטני של מומחה לגסטרואנטרולוגיה או כירורגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה
אלי22/12/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אולסניק לתקופה ארוכהליאת20/12/2010
שלום רב.
אני סובלת מריפלוקס ועל אף סותרי החומצה קונטרלוק שאני נוטלת מזה כשנה עדיין סובלת מבחילות קשות גראפסים ולעיתים כאבים תוך כדי אכילה.
כשאני לוקחת אולסניק יש הקלה בסימפטומים .(בגסטרוסקופיה מלפני חצי שנה היה גסטריטיס, דלקת בושט וחשד לבארט).
שאלתי היא- האם ניתן ליטול אולסניק לתקופה ארוכה מבלי לחשוש מהתמכרות או תופעות לוואי, כי כנראה שיש משהוא בתרופה הזו שמרפד את הושט הקיבה ומאפשר לאכול בפחות חשש.
שאלה נוספת- הבנתי שזו תרופה ישנה, האם יש תרופות חדשות מהסוג הזה שעובגות על אותו מנגנון?
תודה על מענה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אולסניק לתקופה ארוכה - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/12/2010אולסניק אינו ממכר. לא קיימות תרופות חדשות במנגנון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאלאירית19/12/2010
אני כחודש וחצי חאחר ניתוח טבעת
מרגישה מצויין אוכלת הכל אבל בכמות קטנה ויורדת במשקל לאט אבל בטוח.
בשבוע האחרון סגרו לי את הטבעת בפעם הראשונה תחת שיקוף. יידעתי את הרופא שיש לי כאבים בצד שמאל והוא אמר שהכיבה בצד הזה.ולא הסביר יותר.
האם ידוע לכם על פשר הכאבים?
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד שמאל - תגובה
ד''ר יעקב מאור19/12/2010אני סבור כי עליך לקבל יעוץ יסודי יותר מהרופא המנתח ובמקביל לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה לברר מקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאד -בחילותהלנה18/12/2010
בת 50+לםניכחודש וחצי חבר טוב שלנו התגלה גידול במעי הדק, יומיים לאחר מכן
התחלתי להרגיש בחילות וקושי בהתרוקנות, הבחילות לא עוזבות אותי מאז ,יש ימים
שאני מרגישה שהכל בסדר ועוד פעם אני מתחילה להרגיש בחילות,וחרדה עם חוסר תאבון,כל שמחת החיים נעלמת לי.
בצעתי את הבדיקות הבאות:גסטרוסקופיה-תק לקחת לוסקה סאונד בטן-תקין בדיקות דם תקינות, למה יש לי בחילות אנא תתיחס לזה .
רופא גסטרו הציע לקחת לוסק למרות שאין לי צרבות בכלל.
מה לעשות האם זה משהו רציני?
הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
הלנה18/12/2010שיבושים בטקסט גסטרוסקופיה תקינה ואולטרה סאונד בטן-תקין
הרופא הציע לקחת לוסק למרות שאין לי צרבות האם זה טיםול נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור19/12/2010העדר הקאות והבדיקות התקינות מרגיעות במקצת. באם לוסק לא יעזור ממליץ כי תעברי CT בפרוטוקול מעי דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בליעה ובחזהמישהי17/12/2010
שלום, אני בת 24, בריאה עם אסטמה קלה.
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי בליעה, כאב שנמצא באמצע החזה ומעיק במיוחד בזמן בליעה, מלווה בהמון "גרפסים" ועליה של האוכל כלפי מעלה בגרון, תחושה של בחילה או שאוכל כל הזמן עולה מעלה בגרון (מה שיותר לא נעים כששוכבים לפני שינה), וכשאני בולעת זה כאילו האוכל יורד ממש לאט בחלק התחתון של הגרון- קרוב לחזה. יש לציין שזו ממש ממש לא הפעם הראשונה שזה קורה לי, זה קורה פה ושם (נגיד כל חודש פעמיים בערך- תלוי). נמשך כמה ימים ונעלם, וזה כזכור לי תמיד נובע מבליעת כדור כלשהו שמצופה פלסטיק (אני נוטלת תרופה קבועה כזו כל יום), הכוונה כמו אלו של המוקסיפן למשל (הקפסולות האלו שהעטיפה שלהן היא פלסטיק כזה), הרבה פעמים כשאני בולעת עם המים, אני מרגישה כאילו הפלסטיק הטעם שלו בגרון, כאילו הוא מתפרק שם, ואז מתחיל הכל לכמה ימים.
כרגע אני בלי קשר סובלת גם משיעולים אבל לא נראה לי קשור בכלל. העניין הזה שחוזר על עצמו פה ושם מאוד מעיק, לא נעים. האם יש דרך להימנע מזה/להעביר את זה מהר יותר? מה זה בכלל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בליעה ובחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/12/2010יש מקום להערכה אצל רופא גסטרו- יתכן שירצה לבצע גסטרוסקופיה לבדוק הושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AST ALTירון17/12/2010
משמש בתרופה להורדת קולסטרול "פרבליפ" 20 ותוצאות הבדיקות שלי מראות ערכים גבוהים שך AST=66 ALT=114 התוצאות הגבוהות הן לאורך זמן סביב תוצאות אלו.
מבקש עצה האם נדרשות בדיקות כבד נוספות או להתחיל בהחלפת תרופה ומה המומלצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AST ALT - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/12/2010אם הבדיקות לא היו כך לפני הטיפול אז יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקת טיפול ולשקול טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול וכבדשני17/12/2010
שלום,
אבי החל בטיפול אלטרנטיבי בו הוא צורך מיצוי של צמחים עם אלכוהול בריכוז של 50%
מדובר במנה שנלקחת מספר פעמים ביום בתוך כוס מהולה במים.
סה"כ כמות האלכוהול המצטברת שצורך ביום הינה כמעט כוס מלאה של אלכוהול 50%.
האם המנה הנ"ל יכולה להזיק לו לכבד?
בנוסף, לאחרונה התגלו אצל אבי מספר ציסטות בכבד וכן בכיליה.
האם יתכן שיש קשר בין צריכת האלכוהול לציסטות הנ"ל?
בברכה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול וכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/12/2010כמות כזו של אלכוהול לא טוב לכבד במיוחד אם יש מחלה קודמת.
אין קשר לסיסטות בכבד וכליה לאלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)