מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות מרובים על פני הכבדרחל ארבל26/01/2011
שלום אני בת 30 בריא בדרך כלל לפני מספר חודשים היה לי כאבי בטן צד ימין בלתי מוסברים וירידה במשקל הקאות ןבחילות רופא משפחה הפמתה אותי לכמה בדיקות דם אוטראסאנד בטן רופא כירורג בבדיקות דם הראה עליה של אזנים של הכבד וויטמין בי 12 בגובה הנוראמה US בטן עליונה גילו פ]וליפ בכיס מרה בגודל 0.5 סמ בין היתר הכל תקין כירורג המליץ על סיטי בטן בסיטי בטן גילו היפונדסים מרובים על פני אונה ימנית בבקשה אלי אליך מה עושים אודה לך על המלצתך בכבוד רב רחל ארבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות מרובים על פני הכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/01/2011ציסטות של הכבד הינן תופעה שכיחה , 1% מהאוכלוסיה ומעלה. התופעה שכיחה יותר בנשים ויותר באונה הימנית של הכבד. חשוב לדעת מה גודל הציסטות, ציסטה קטנה היא בד"כ ממצא שפיר ולכל היותר מצריך מעקב רנטגני לאחר חצי שנה או שנה.ציסטה עם מחיצות ו.או קלציפיקציה מצריכה בדיקה סרולוגית לאכינוקוק. מדוע לא נמצא הממצא בUS? כפי הנראה כי מדובר בציסטות זעירות. חשוב לוודא על סמך הCT אם אכן מדובר בציסטות (דנסיטי מתאימה במדידה) ואם כאב הבטן וההפרעה בתפקודי כבד והירידה במשקל עדיין קיימים, אם כן, כדאי לחשוב גם על אופציה (לא סבירה בגילך) של ממצאים אחרים ולשקול בדיקות נוספות כ MRI בכל מקרה הסיפור מצריך הערכת גסטרואנטרולוג.
לגבי הפוליפ בכיס המרה-גודל המעיד על שפירות ויש צורך במעקב US מידי 6-12 ס"מ. קרוב לוודאי שלא ישתנה גודלו מהותית, אולם מגודל 1 ס"מ ומעלה נהוג לכרות את כיס המרה.
לסיכום:1. ייעוץ פנים אל פנים של גסטרואנטרולוג.
2. לוודא אם ההסתמנות (כאב, ירידה במשקל והפרעה בתפקודי כבד)חלפה.
3. מה אופי הציסטות וגדלן-להעריך.
4.חשוב לחפש באם נעשה US או CT ישן והאם נראו בו כבר הציסטות.
בברכה
פרופ זציר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסאורית26/01/2011
שותפי לדירה נמצא חולה בקוליטיס ברמה בינונית, הוא סובל מכך קשות.
אבקש להבין אם זה מדבק בצורה כלשהי ואם כן במה ניתן להיזהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/01/2011אם מדובר בקוליטיס אולצרטיבית ULCERATIVE COLITIS או בקוליטיס של קרוהן, אין שום סכנת התדבקות.
קרוב לוודאי שמדובר בקוליטיס אולצרטיבית שהיא מחלה כרונית שסיבתה לא ברורה אך עם נטייה גנטית או משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' דורון זמיר לשאלת היפטיטיס Bא.ג25/01/2011
בהמשך לשאלה קודמת באם לפי ממצאי בדיקות דם כי הנני נשאית של היפטיטיס B = משמעות הדבר שאני חולה כרונית עם מחלה שקטה ? האם זה אומר שכבר חליתי בעבר אך מערכת חיסונית לא פתחה נוגדנים . כלומר נכנסתי ל 10-15% של אלו שחולים כרונית.
האם יש סיכוי להתפטר מהוירוס או שזה "לכל החיים"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' דורון זמיר לשאלת היפטיטיס B - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/01/2011את אכן שייכת לקבוצה הכרונית. השלמת הסרולוגיה ותפקודי הכבד תסמנך קרוב לוודרי כנשאית שקטה (אם אכן HBe שלילי והטראנסאמינזות תקינות ורמת הנגיף נמוכה). זהו מצב כרוני, בד"כ לכל החיים. אך במידה ואכן כך, יש צורך במעקב בלבד-אולטרא סאונד בטן ובדיקת אלפא פטו פרוטאין אחת ל6-12 חדשים ומעקב תפקודי כבד. מצב זה לא צריך להדאיגך ולא ישפיע כלל על חייך, למעט צורך לבדוק סרולוגיה או לחסן פרטנרים מיניים קבועים (לחסן באם לא נחשפו לנגיף בעבר). כמו כן, במידה ולא נבדקו הפרטנ.רים כדאי להשתמש בקונדום המספק הגנה טובה . כמו כן אם יש מישהו נוסף כבן. בת שלך שלא נחשף, כדאי לחסנו ולא לחלוק אף לא אפיזודית סכין גילוח או מברשת שיניים עמו. הנגיף אינו עובר במגע סתם או באוכל אלא רק פראנטרלית (בקיום יחסי מין או דרך הדם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך ALT גבוהנדב25/01/2011
שלום רב!
בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי לפני כחודש עלה כי ערך ה- ALT שלי גבוה ועומד על 65.
שאר תפקודי הכבד תקינים.
אציין כי בשתי בדיקות אולטראסאונד בטן שביצעתי בשנים 2003 ו-2005 נמצא "כבד בגודל תקין עם פרנכימה אקוגנית מתאימה להסננה שומנית לא הומוגנית אך ללא ממצא מוקדי".
נאמר לי כי עלי לערוך בדיקות נוספות על מנת לברר ביתר רצינות את הנושא.
העניין הוא שאני אמור לצאת בעוד מספר ימים לטיול ארוך של כחצי שנה בחו"ל.
האם לדעתך יש סיבה לבטל את הטיול או שאוכל לצאת אליו ולהמשיך לערוך את הבירור כשאחזור בעוד מספר חודשים?
לתשובתך המהירה אודה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך ALT גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011סיכוי סביר שההפרעה בתפקודי כבד הינה אכן בשל כבד שומני שהוא שכיח מאד במקרי עודף משקל, אפילו קל. בדיקת US וסרולוגיות לHBV HCV אתה יכול לעשות בתוך כמה ימים בקופות והייתי משתדל לעשות לפחות את זה לפני הנסיעה. ההפרעה היא קלה וכדאי לחזור על הבדיקה ולראות אם לא חלפה בינתיים (גם שפעת , מחלת הנשיקות וכל מחלה נגיפית כמעט יכולים לגרום להפרעה קלה כזו). אם עלית מאז במשקל, או יש לך עודף משקל, סביר להניח שזהו כבדך השומני.
בברכה
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדל בין נושאי היפטיטיס B לחולהא.ג25/01/2011
שלום רב
בהמשך לשאלה שנשאלה (פענוח בדיקות דם) מה הבדל בין נושאי היפטיטיס B לחולה כרוני. לפי הכתוב באתרים שונים באינטרנט חולים בהיפטיטיס זה ב 90-95% מהמקרים מפתחים נוגדנים למחלה. ולא יכולים יותר להידבק . באיזה מקרים זה קורה? האם זה אומר שהמחלה אמורה להתפרץ כדי שהחולה יפתח נוגדנים? והאם במצב של נושאי היפטיטיס הוירוס פוגע באיטיות ויכול לגרום לשחמט ולסרטן הכבד בעתיד ? אבקש הסבר לגבי המחלה והדלים בין נושאי הוירוס וחולה.
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבדל בין נושאי היפטיטיס B לחולה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011רוב הנדבקים בהפטיטיס B נרפאים מעלימים את הנגיף ומתחסנים כך טבעית. . 5-10% נותרים חולים כרוניים, רובם "נשאים" שקטים עם מחלה שקטה ואתסמינית ללא הפרעה בתפקודי כבד. כרבע מהכרוניים יפתחו מחלה פעילה יותר שיכולה לגרום לשחמת וסיבוכיה. גם הנשא השקט עלול לפתח מחלה סוערת יותר במצבי חסר אימוני (סרטן, איידס...) אך בד"כ מצריך מעקב בלבד (בשל שכיחות גבוהה יותר של גידולי כבד גם אצלו). על הנשא להזהר מלהדביק את בת זוגו למשל ויש להשתמש באמצעי מניעה הולם ועדיף לחסנה.רובם הגדול של הנשאים השקטים יגיעו לזקנה באותו מצב של נשאות שקטה ולא יסתבכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דורון זמיר בהמשך להיפטיטיס b
א.26/01/2011האם גם אם אני נשאית אני צריכה לפנות לרופא מומחה לקבלת טיפול מתאים. או שכל עוד המחלה אינה "מתעוררת" אין מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT GPT גבוה.טניה25/01/2011
שלום דוקטור.
אני בחורה בת 21, מנהלת אורח חיים בריא. [לא שותה אלכוהול, לא מעשנת, עושה ספורט].
בבדיקת הדם האחרונה, ALT GPT יצא גבוה, 102.
כל שאר הבדיקות שהיו יחד איתו, יצאו תקינות. [בילירובין תקין, וכל שאר בדיקות הכבד תקינות].
ALT GPT בעבר תמיד יצא אצלי תקין, אני לא בדיוק יודעת למה הפעם הוא יצא גבוה... לא שיניתי כלום באורח החיים שלי.
מה שכן, לפני כשבוע וחצי, התחלתי לרוץ הרבה יותר, כמעט כל יום, 5 קילומטר כל פעם.
האם יש קשר?
ובכלל, האם ישנה סיבה לדאגה?
קבעתי תור לרופא, אך התור הוא רק בשבוע הבא....
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT GPT גבוה. - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011ALT הוא אנזים ספיציפי יחסית לכבד , הרבה יותר מAST למשל, עם זאת הוא יכול אכן לעלות מעט בפעילות פיסית חריגה. הוא יכוללעלות גם בשל מחלה וירלית כמו שפעת שעברת באותה תקופה, או בשל תרופה חדשה כלשהיא
הדבר הסביר ביותר לעשות הוא לחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות ורק אם הענין נשנה לעשות בירור בסיסי כמו סרולוגיות להפטיטיסים השונים , US בטן ובדיקות אחרות.
בברכה
פרופ זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור !
טניה26/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםא.ג25/01/2011
שלום.
אני בת 31.5 ונימצאת בהריון שבוע 6+
מבדיקת דם התגלו ממצאים הבאים : האם זה אומר שאני חולה/נשיאת היפטיטיס B /C ?
כיצד הדבר יכול להשפיע על ההריון והאם ניתן להחלים מזה?
תודה
HB Surface Ag Reactive (C) בדיקה בוצעה פעמיים
Confirmed by HBsAg conf. test
BD1
HB Surface Ab mIU/mL 0.00 Nonreactive BD1
HB Core Ab IgG&IgM Reactive בדיקה בוצעה פעמיים
BD1
HB Core Ab. IgM Nonreactive BD1
CMV Ab IgG AU/mL > 250.0 Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
BD1
CMV Ab IgM Index 0.51 Nonreactive Nonreactive: <0.85 Index
Reactive: >=1.00 Index* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011הבדיקות מראות על נשאות HBsAg , תופעה נפוצה בישראל. יש להשלים הבדיקות ולראות האם יש הפרעה בתפקודי הכבד (ביחוד ערכי GOT GPT ) וכן לבדוק HBeAg anti HBe ab-s שיהיו קרוב לוודאי שליליים ולבדוק רמת נגיף HBV-DNA כדי חראות את פעילות המחלה אצלך. קרוב לוודאי שתתגלי כ"נשאית שקטה" עם פעילות נגיף מזערית. בכל מקרה תינוקות מקבלים חיסון אקטיבי למחלה (ותינורות של נשאיות גם חיסון פסיבי) כך שסיכוי ההעברה לילוד נמוך ביותר (ראי גם בעבודה שפרסמנו לפני כ15 שנה על יעילות החיסון בעתון זיהומי פדיאטרי). בנוסף כדאי לך גם לעשות US בטן.
בכל מקרה אין לדאוג.
בברכה
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר 5.12 בבדיקה: כמה רציני זהמשה24/01/2011
שלום,
אני בן 34 ומזה כחצי שנה מרגיש מחושים שונים באזור הקיבה ( זה פחות מכאב). לאחר הפניית רופא עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטר ויצא לי ערך 5.12 (גבול עליון הוא 5). כביכול כיוון שאני מעל הרף, אזי עלי לקחת אנטיביוטיקה נגד הליקובקטר. אך ברור שערך שקבלתי הוא בתחום סטיית תקן. האם זה חכם במצבי לעשות טיפול תרופתי נגד הליקובקטר? עד כמה סביר שזהו הליקובקטר שאחראי למחושים שלי?
תודה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר 5.12 בבדיקה: כמה רציני זה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011הערך הוא אכן גבולי ולא מרשים. כידוע צריך תמיד להיות ערך שיוגדר כגבול התקין. האם נמנעת מאומפרדקס ולנטון , כבטרו ודומיהם בשבועיים האחרונים ומאנטיביוטיקה בחודש האחרון? אם לא כדאי פשוט לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות.
באם נמנעת מתרופות אלנ, נסה טיפול בן חודש באומפרדקס 20 מ"ג בבקר לפני ארוחת הבקר. במידה וההסתמנות חולפת -די בכך. אם ההסתצנות נותרת כך קורס טיפולי בן שבוע בלבד של אומפרדקס פעמיים ביום , מוקסיפן (במידה ואינך רגיש לפניצילין ונגזרותיו כמובן)1 גרם פעמיים ביום וקלריתרומיצין חצי גרם פעמיים ביום.
בברכה
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עבור תשובתך המפורטת
משה26/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלי24/01/2011
קיבלתי הפנייה לביצוע בדיקת helico.pylori breath test- 06677. אני נוטלת בקביעות אומפרדקס פעמיים ביום במינון של 40 למ"ג. שאלתי היא האם עליי להפסיק נטילת התרופות לצורך עשיית הבדיקה? ואם כן, לכמה זמן?
לא ברור לי האם בעייתי לבצע את הבדיקה בסמוך לנטילת סותרי חומצה, ואודה למשובך. תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011מומלץ להפסיק טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי משאבתהפרוטון(PPIׁׂ )ׂ ׂכמו אומפרדקס ולנטון שבועיים לפני בדיקת הנשיפה.נשימה להליקובקטר, מאחר ותרופות אלה מורידות את פעילות החידק בלי להשמידו ויכולות לתת תשובה שלילית שגויה (כאילו אין חידק). בדומה לכך כדאי גם להמנע מטיפול אנטיביוטי עד חודש לפני הבדיקה ושוב בשלהורדת פעילות החידק ללא הכחדה אמיתית שלו (לשם כך צריך טיפול משולש).
בברכה פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם- תוצאותשני23/01/2011
שלום,
בגלל תלונות לגבי מערכת העיכול : כאבי בטן, התכווצויות של הקיבה, עצירות\שלשולים, בחילות קשות, צרבות , טעם מר בפה, רעשים מהקיבה וכאבים בבטן העליונה הופניתי לבדיקות דם.
ספירת דם יצאה תקינה פרט ללימפוציטים שהופיעו 44 כאשר הגבול הוא 43 ושקיעת דם 22 כאשר הגבול הוא 20. הבנתי מהרופאים שאלו תוצאות לא מדאיגות
בבדיקת ASCA ANCA וCRP
CRP יצא תקין (קטן מ-0.5)
ASCA LGA יצא 6.5
ASCA LGG יצא 19.7
ANCA יצא שלילי
מה זה אומר בעצם? על מה זה מצביע?
יש לאחותי קרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם- תוצאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011שני שלום
ראשית, תלונותייך מצדיקות התרשמות גסטרואנטרולוג, פנים אל פנים.
הסיפור הקליני יכול להתאים לתסמונת המעי הרגיש, יש לשלול גם חסר לקטז,אולי עם שילוב של מחלה רפלוקטיבית (בחילות, צרבות וכיוב).
בדיקות המעבדה תקינות כולל הטיטר הלא משמעותי להערכתי של ASCA (חשוב הCUT OFF- המצויין בד"כ לצד התוצאה שבמקרה שלך כנראה הינו גבוה יותר).
עם זאת כידוע קיימת נטיה משפחתיתבצחלות מעי דלקתיות ושכיחות של עד 20-25% בקרובי משפחה דרגה ראשונה, לפיכך כדאית התרשמות קלינית ובדיקת גסטרואנטרולוג, על מנת להחליט באם יש צורך בבירור נוסף.
ASCA חיובי אגב יש ב40-80% מחולי הקרוהן והוא קשור במעורבות המעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם...
רונה24/01/2011הכאבים שלי מתמקדים יותר בבטן העליונה מאשר בתחתונה...
ולפי מה שאתה אומר בעצם הבדיקות יצאו שליליות משמע החשש לקרוהן הופחת (אך לא נשלל לחלוטין) ? האם 19.7 כאשר הגבול הוא 20 זה לא מעט גבוה? אני פשוט סובלת מזה כבר ארבעה חודשים בערך מסימפטומים שעם הזמן רק הולכים ונהיים גרועים יותר ואני די מיואשת מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף פרופסור...
רונה24/01/2011אני מחר ניגשת לרופאת משפחה.. התור שלי אלצ גסטרו זה רק בעוד חודש מהיום.. תוכל בבקשה להגיד לי על איזה בדיקות אתה ממליץ לי לבקש ממנה הפנייה? יש לי הפנייה כבר לחיידק ההליקובקטר אחרי שסיימתי את הטיפול המשולש ועליי ללכת לבצע את הבדיקה עוד השבוע.. האם יש עוד בדיקות שעליי לבקש הפנייה אליהן?
תודה מראש פרופסור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף פרופסור... - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011למעט בדיקת תפקודי כבד וכליה כולל אלבומין,, INR B12 ונוגדנHם לצליאק( anti TTG anti DGP ) , אין להתקדם בבדיקות אלא לפי התרשמות הגסטרואנטרולוג. לתסמונת מעי רגיש יש קריטריוניים קליניים והתשמות מטיב התזונה עם תוספת של דיאטה בת שבוע שבועיים ללא תוצרת חלב, מספיקה בד"כ לשלילת חסר לקטז (גם ללא H2 LACTOSE BREATH TEST )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם... - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011אבחנת קרוהן אינה נעשית ע"י בדיקות דם, אלא ע"י התרשמות קלינית וסיוע הדמיה בעיקר אנדוסקופית ובד"כ אישור בביופסיה-היסטולוגיה. אין ספק שבדיקות המעבדה שלך אינן תומכות בקרוהן פעיל, אך אין דרך להמנע מהתרשמות קלינית בה ישקל צורך בביצוע בדיקות כמו קולונוסקופיה עם איליאוסקופיה וביופסיות או בדיקת קפסולה.
גם כמחצית מחולי הקרוהן הפעיל בעלי ASCA שלילי.ערך ASCA מטיפוס IgG אינו אבחנתי ואינו מחליף בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשני23/01/2011
בהמשך להודעה הקודמת שלי, אני סובלת מבחילות קשות... בנוסף לכל שאר הדברים שאני עוברת.. אני לא אוהבת כדורים אבל האם כדור פראמין יעזור? כי זה כבר די מתסכל .
ואם כן כמה פעמים ביום לכמה זמן ולפני או אחרי הארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/01/2011ניתן בהחלט לקחת פרמין , עד 3 פעמים ביום, שעה-שעה וחצי לפני כל ארוחה.
פרופ' דורון זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באינטרפרון ופגסוסמקס22/01/2011
שלום אני מטופל כבר חודש, רציתי לדעת כמה זמן אחרי טיפול לא מומלץ להכניס אשה בהריון, ושאלה שנייה האם מותר לטול כדור סובוטקס בזמן טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינטרפרון ופגסוס - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/01/2011עדיף לא להכניס להריון (גבר שנוטל התרופות) ולא להכנס להריון (במקרה של אשה שנוטלת התרופות בתוך 6 חדשים מסיום הטיפול. הטיפול טרטוגני ולכן ההמלצה היא אפילו אמצעי מניעה כפולים.
בנוגע לסובוטקס, שאלה קשה, לא תרופה בשימוש נפוץ מידי, מצאתי תיאור אחד בספרות על תופעות לוואי לשילוב, בתוך מספר שעות תקבל תשובה סופית.
בברכה
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באינטרפרון ופגסוס - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/01/2011לאחר בדיקת הענין, לדעתי ניתן ליטול בבטחה סובוטקס.
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ותסמיניםשני20/01/2011
שלום, לפי כל מיני מאמרים שקראתי באינטרנט הבנתי שחיידק ההליקובקטר הוא מאוד נפוץ ולרוב אין לו סימפטומים אלא אם הוא גורם איזשהו נזק ואז זה גורם לסימפטומים...
מצאו אצלי את החיידק לפני כחודש וחצי.. אחרי שהתלוננתי על בחילות קשות ברוב שעות היום ולעיתים אפילו ימים שלמים , עייפות, צרבות, חוסר ותאבון, כאבי בטן, עצירויות, צואה רירית ורכה (לאחרונה יצאו גם שלשולים פעמיים), גזים מרובים, קושי בבליעה (לא בזמן האוכל) , בטן רגישה ונפיחות לעיתים באזור התבר (כנראה מהגזים) ורעשים מהקיבה בכל שעות היום...
אני נמנעת מלשתות קפה ואלכוהול.. גם משתדלת שלא לאכול אורז כי זה לא תורם במיוחד לעצירות וכלום לא עוזר..
נטלתי את הטיפול המשולש אך אני עדיין סובלת מאותם סימפטומים ואף חום נמוך (מדובר על 36.8-37.1 כאשר בדר"כ יש לי 36.3-36.5)..
הבחילות חזקות... אני בקושי יוצאת מהבית , אני מדוכאת ומיואשת... אני מתחילה ללמוד עוד פחות מחודש וכל כך מפחדת שאני לא אצליח ללכת ללימודים ולעבור יום לימודים נורמלי... אני לא עובדת כבר שבועיים .. מרגישה כמו חולה..
כולם אומרים לי שזה בראש שלי אבל אני יודעת שלא, אני אמנם חרדתית ואמטופובית אבל אני יודעת שזה נובע ממשהו.
עשיתי US בטן עליונה ותחתונה והכל יצא תקין, סיגמואידוסקופיה עד 50 ס"מ יצא תקין .
לאחותי יש קרוהן והגסטרו נתן לי הפניות לבדיקות דם- שקיעת דם יצא 22 כאשר המקסימום הוא 20 והלימפוציטים ( % ) יצא 44 כאשר הגבול הוא 43... בדיקת CRP יצאה תקינה (מתחת ל0.5) וASCA ANCA התוצאות צפויות להגיע בימים הקרובים...
התור שלי אצל הרופא הוא רק בעוד חודש וחצי.. ניסיתי להקדים אך אין תור מוקדם יותר.. אני לא יכולה לסבול את ה'חוסר חיים' הזה יותר.. וכן אני הולכת לטיפול פסיכולוגי והמצב נהיה יותר גרוע מפעם לפעם.. אובחן אצלי פיסורה ולפני כחודש בערך היה לי פצע ליד פי הטבעת (לא יודעת אם זה פיסטולה או לא) וזה עבר ללא טיפול אחרי 4-5 ימים (יש לציין שלא הבחנתי באיזושהי הפרשה מהפצע, לא מוגלתית ולא דמית).. בדיקות שתן יצאו תקינות פעמיים, תרבית צואה יצאה שלילית.... די מיואשת... מפחדת גם וחוששת ממה יהיה לי החל מחודש הבא כאשר אתחיל ללמוד...
אם תוכלו בבקשה להדריך אותי, לכוון אותי, משהו שיקל עליי , משהו שיעזור לי...
אודה לכם מאוד! תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר ותסמינים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2011קודם כל ספק רב אם התלונות קשורות להליקובקטר בכלל. חלק מהבחילות ושינוי בצואה עלולים להיות תופעות לואי של האנטיביוטיקה נגד החיידק.
ככלל כאשר יש הרבה תלונות וכל הבדיקות תקינות (ואצלך הסטיות לא משמעותיות) חושבים על תסמונת המעי המרגיז- אולי קשור לתחילת הלימודים?
מציע בינתיים להתחיל פעילות גופנית קבועהאם את לא עושה ולהמשיך עם הטיפול הפסיכולוגי.
גם לדבר על האפשרות של מעי רגיז עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
שני21/01/2011העצירות התחילה הרבה לפני שהתגלה החיידק, עוד לפני שהתחלתי עם התרופות...
כל אלה יכולים להיות תסמינים של המעי הרגיז? עד כדי כך ? זה כל כך מייאש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/01/2011זה יכול להיות ויש חשיבות קודם כל להגיע לאיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדרחל19/01/2011
שלום רב
בתי הינה 5 חודשים לאחר השתלת מח עצםעקב לוקימיהץ בבדיקת דם מלפני
3 שבועות נמצאו ערכים גבוהים בתפקודי הכבד SGOT 1000 SGPT 390
לדברי הרופאים סביר להניח שמדובר ב GVHD . מקבלת 80 מ"ג פרדינזון ליום.
לאחר שבוע הערכים ירדו ב50% ושבוע לאחר מכן עלו שוב. נכון להיום לאחר 3
שבועות טיפול הSGOT 600 U ן SGPT 80
השאלה היא כזו היתכן כי מדובר במחלת כבד כלשהיא המצריכה טיפול מסוג אחר
ובעצם אנו מאבדים זמן האם ניתן עשות בדיקות נוספות על מנת לשלול זאת?
הרי אין בדיקה חד משמעית לGVHD והכל עניין של הגיון ונסיון של הרופאים.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/01/2011יתכן בהחלט גורמים אחרים ודרוש ירור על ידי רופא כבד.
יתכן מאוד שיהיה צורך לבצע ביופסיה של הכבד על מנת להגיע לאבחנה וטיםול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
רחל19/01/2011ד"ר מלניק שלום
א. תודה על תגובתך
ב. האם ביצע ביופסיה של כבד הינו דבר מסוכן?
איזה סיבות או מחלות יכלות להיות לערכים כה גבהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק21/01/2011הרבה גורמים יכולים להיות קשורים להפרעה באנזימי הכבד כולל נגיפים, מחלות מטבוליות, תרופות.
ביופסית כבד היא בדיקה שגרתית עם הרדמה מקומית עם סיבוך אפשרי של דימום בשיעור של 1 ל1000 בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה בתפקודי כבדשי18/01/2011
שלום רב,
אני בן 23 ספורטאי, ולאחר ביצוע בדיקות דם נתגלו אנזימי כבד מוגברים:
GOT(AST) 61 u/l הנורמה עד 44
GPT(ALT) 82 u/l הנורמה עד 50
האם המצב נחשב כמסוכן או עתיד להתפתח מחלת כבד?
חשוב לי לציין כי מאחר ואני מפתח גוף אני נטלתי AAS גם בזריקות וגם באופן אוראלי,
בנוסף נטילה של חודש נולבדקס להחזרת ייצור הטסטסטרון הטבעי.
כיום אני שלושה חודשיים בהפוגה לאחר המחזור הנ"ל.
האם הוא עתיד להשתפר או שמא נגרם נזק בלתי הפיך?
דבר נוסף, האם תוספי תזונה טבעיים כדוגמת "טוקס-ריד" (ניקוי כבד) עשויים לשפר את תפקודי הכבד?
לתשובת אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/01/2011קשה לקבוי במדויק אך סביר להניח שהתכשירים הללו קשורים למחלת הכבד. מציע להפסיק את הכל ולהפנות לרופא כבד ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)