מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ת. כבדאיתן28/12/2010
שלוםהבן שלי בן 35 ת. נעשו ת כבד בפעם הראשונה גבה לאחר כמה חודשים היה בסדר ושוב לפני שבוע התוצאות GOT AST 40 GPTALT 88 GGT 98 LDH 537 ALK PHOSPHATASE 117 הציעו לו ביופסיה מה עלינו לעשות . עלי לציין שהפטטיס ומחלת הנשיקה יצאו תקינים. לתשובתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת. כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/12/2010לבצע ביופסיה של הכבד בבחור צעיר כאשר האבחנה לא ברורה זה בהחלט צעד נכון והגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים - אנזימי כבדנועם28/12/2010
שלום
בבדיקת דם יצאו התוצאות הבאות:
GOT (AST) - 39
GPT (ALT) - 76
כפי שניתן לראות, ערכי אנזימי הכבד שלי גבוהים
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים - אנזימי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2010לא ניתן להסיק מסקנות מרק הניתונים אלו. קודם מציע להתייעץ עם הרופא המטפל . בכל מקרה לא נראה משהו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AST ALTאפרת28/12/2010
שלום,
שבוע 28 להריון, במהלך השבועות האחרונים נשלחתי כמה פעמים לעשות פרופיל הורמונלי ע"י רופא הנשים ולהן התוצאות .בת 43 עם סכרת נעורים מזה 22 שנה מטופלת המשאבת אינסולין
ALT(GPT
28.11 66.80
30.11 88.30
12.12 69.60
23.12 90.40
AST(GOT)
28.11 47
30.11 61
12.12 46
23.12 62
1. מה משמעות הערכית הגבוהים הנ"ל ?
2. והאם זוהי תוצאה מהריון שיחלוף בסיומו ?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AST ALT - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2010קשה לדעת מהניתונים אך רצוי להתייעץ עם רופא נשים וגם רופא כבד. יתכן כבד שומני עקב סוכרת אך לא ניתן לענות מהניתונים כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין28/12/2010
בת 36 בריאה בד"כ פעם הייתי מטופלת בלנטון קבוע בגלל כאב בקיבה וחנק בגרוןזה עבר לי כבר.אתמול אכלתי מאכל שומני מאוד(כבד אווז)בלילה היו לי בחילות היה קשה לי להרדם מתחושת נק כזאת...בבוקר קמתי עם בחילות וכאב חזק בקיבה...מה אני צריכה לקחת כדי להרגיע את זה?לקחתי קודם כדור גסטרו 20 מ"ג ועדיין אין כל כך שיפור עברה חצי שעה מאז שנטלתי...הכאבים חזקים ותחושת חולי מזה יש לי אנא עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קארין28/12/2010החלו לי גם שילשולים קחתי 2 כדורים קל בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2010נשמע לי כמו קלקול קיבה וקלבטן טיפול טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולכיציןאורן27/12/2010
שלום רב,
עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור עמוד השדרה הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולכיצין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2010לכל תרופה יכולה להיות תופעות לואי אבל יש נסיון טוב עם שימוש בקולכיצין מאחר שנותנים אותו באופן קבוע לחולים עם קדחת ים תיכונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMOOTH MUSCLE ABטינקרבל27/12/2010
לאחרונה תוצאות תפקודי הכבד שלי גבוהים ולא תקינים.
וזאת כנראה בגלל נטילת כדורים נרקוטיים כמו אוקסיקונטין ומירו - לטיפול בפגיעה עיצבית.
הבדיקה הנ"ל יצאה חיובי חלש כל שאר הבדיקות כמו שליליPARIEL CELL AB
MITOCHONRIAL AB שליל
מה אומרת הבדיקה הזאת האם יש מקום להילחץ?
מחכה לתור לרופא כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMOOTH MUSCLE AB - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/12/2010זה תלוי כמה שזה חיובי ועל עוד כמה פראמטרים. לבד זה לא מצביע על מחלה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות נמוכות של HDL...אדם רול26/12/2010
שלום,
אני בן 26 ומזה שנים רבות(מאז שאני זוכר עצמי) רמות הHDL שלי היו נמוכות (30-37), אני מתאמן קבוע ולא מעשן- כמו כן תזונתי מאוזנת.
רמת הLDL שלי נעה סביב ה45 והכולסטרול סביב ה80-110.
מה יכולה להיות הסיבה והאם יש השלכות כל שהן(גופניות, מנטליות וכו) ל HDL נמוך לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות נמוכות של HDL... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/12/2010מאחר שערכי הכולסטרול כל כך נמוכין אנני חושב שיש חשיבות לhdl מעט נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתשוש26/12/2010
שלום רב.
אני בת 30, בהריון בשבוע 11.
במשך שלוש השנים האחרונות סבלתי מגיהוקים.
עכשיו במהלך ההריון היו לי צרבות (אך בניגוד לאנשים שמתארים שרפה בחזה) אצלי הכאבים מופיעים רק בגרון
עצמו.
השתמשתי מספר ימים על הבוקר באומפרדקס אל ללא הועיל.
הכאבים התגברו, החלה להופיע המון לחה ורוק, ואני כבר 3 ימים לא ישנה. כל בליעת רוק מלווה בכאבים איומים עד חנק. יש גם קצת בחילות והקאות.הגרון שלי כרגע שחוק לחלוטין ושקלנו ללכת למיון. אני ממש לא יודעת מה לעשות. האם ישנה תרופה שתרגיע תכף ומייד? ביום האחרון הפכתי ממש לחולה עם נזלת, לחה, שיעול וכאבי אוזניים איומים מרוב קינוחי האף. איך אפשר למנוע את זה ? האם הצרבת ניתנת לטיפול? ומדוע הפכתי לחולה ממנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/12/2010לפני שמדברים על טיפול אני מציע להבדק אצל רופא אף אוזן גרון על מנת להגיע לאבחנה.
אם אכן קשור לרפלוקס יש מקום למינונים גבוהים של אומפרדקס שמותר בהריון והרבה יותר זמן משיומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGTקובי25/12/2010
אני חולה קרוהן ובבדיקת דם שיגרתית התקבלה תשובה שה-GGT עם ערך של 76
האםהערך גבוה? ומה זה אומר האם יש צורך בבירור נוסף?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGT - תגובה
ד''ר יעקב מאור25/12/2010בעיקרון עליה מבודדת של GGT ניגרמת מצריכת אלכוהול ותרופות מסויימות. עליה כזו יכולה להופיע גם במקרים של כבד שומני כמו שמופיע לעיתים במחלת קרון. לבירור מקובל לבצע בדיקות מעבדה והדמיה כגון אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זית למאורמילנה23/12/2010
שלום,
לא שמתי לב שהשמן שקניתי הוא שמן למאור וטיגנתי איתו די הרבה זמן. קראתי קצת באינטרנט ורשום שיש בו כימיכלים מסרטנים. האם זה נכון והאם ניתן לתקן איכשהו את המצב? האם נגרם נזק בלתי הפיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית למאור - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/12/2010אינני מניח ששימוש חד פעמי יזיק לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסאפרת23/12/2010
לפני כחודשיים הייתי אצל רופא אף אוזן גרון כיוון שהיו לי ליחות ממושכות וכאבי גרון לעיתים קרובות ובנוסף יש לי בחילות, כאבי בטן גרפסים וכאבים באזור החזה והיא איבחנה שיש לי ריפלוקס. הייתי אצל רופא גסטרו והוא שלח אותי לבדיקת גסטרוסקופיה. השאלה שלי היא למה הוא שלח אותי לבדיקה זו? אם הוא יודע שיש לי ריפלוקס אז למה צריך לעשות בדיקה? מה המטרה של הבדיקה הזו? כי אני מאוד חוששת ושוקלת לא לעשות אותה.
אני בת 18.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/12/2010מטרת הבדיקה לאתר נזק חושט הניגרם מעלית חומצה מהקיבה לושט. ממצאים אלה חשובים להחלטות טיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהליז23/12/2010
שלום. אני בת 37, בריאה בד"כ. לפני כחודשיים התחילו אצלי תופעות מוזרות של כאב עמום בקיבה, תחושת גרפסים שבד"כ תקועים ויוצרים חוסר נוחות, גזים מרובים ויציאות לא סדירות ובעלות מרקם שונה מהרגיל. .כמו כן מידי פעם צרבות ובכלל תחושת אי נוחות כללית. רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבצע בדיקת נשיפה להימצאות חיידק ההליקובקטור אך זו יצאה תקינה.
עליי לציין כי אני מוטרדת במיוחד לאור העובדה כי בבדיקת דם מיוחדת נמצא אצלי הגן האחראי לסרטן המעי. סבא שלי חלה כשהיה בן 55 (הוא עדיין חי טפו, טפו..) אך דודה שלי נפטרה לפני כשנה מסרטן בחלל הבטן (לא יודעת היכן בדיוק) וגם היא היתה בת 55. אני אמנם בת 37 אבל מאוד חוששת מכך שהתופעות שאני חשה קשורות במשהו להתפתחות סרטנית. איזה בדיקות היית ממליץ לי לעבור? שמעתי על בדיקה של בליעת גלולה עם מצלמה שבודקת את כל מערכת העיכול והיא נשמעת לי הרבה פחות קשה משאר הבדיקות הפולשניות. אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עצה - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/12/2010תכנון בדיקות נעשה על סמך צורך אבחנתי ולא על-פי נוחות. לכן לפי התלונות ממליץ כי תעברי גסטרוסקופיה. העובדה שסבך ודודתך חלו אינם מהווים סיכון משפחתי מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גסטרוסוקופיטלי23/12/2010
שלום. ברצוני לשאול האם ניתן לעשות את הבדיקה גסטרוסוקופי בהריון? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גסטרוסוקופי - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/12/2010מומלץ לבצע בדיקות אנדוסקופיות בהריון רק אם קיים צורך שישנה את הגישה הטיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדוסקופית?
טלי23/12/2010תודה על תשובתך. מה זו בדיקה אנדוסקופית? המלצת לי על בדיקה זו מפני שהבדיקה גסטרוסוקופי יכולה להוות בעיה/לפגוע חלילה בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדוסקופית? - תגובה
ד''ר יעקב מאור23/12/2010אנדוסקופיה שם כולל לגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. שכיחות הפגיעה בעובר כתוצאה מהבדיקה אינו ידוע אך ככל הניראה נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי נירבקסלאבי22/12/2010
שלום
אני נוטלת כדורי נירבקסל למעי רגיז . לאחרונה הופסק יצורם .האם יש תחליף ?
בברכה
יוספה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי נירבקסל - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010ישנם תכשירים אחרים כגון קולוטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של גלולות הריון עם אומפרדקסקרן22/12/2010
האם מותר לקחת גלולות למניעת הריון (פמינט) יחד עם אומפרדקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/12/2010מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)