מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדוסקופיהתמי09/01/2011
שלום וברכה! שלשום עבר בעלי את הבדיקה ואלא התוצאות: חיבור ושט-קיבה בגובה 38 סמ מן השיניים בקע היאטלי ודלקת נודולרית של רירית האנטרום, נלקחה דגימה לתבחיו אוריאז שיצא שלילי
שאלתי היא ,האם הטיפול התרופתי,לנסופרסול, תרפא את הדלקת והאם הבקע יסגר? שנתיים הוא סובל מבחילות בבקרים!! תודה והמשך יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2011הבקע נשאר אך הלנסופרזול מונעת יצור של חומצה שעלה לושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדת ומיואשת - בעיות מעייםבר08/01/2011
שלום, שמי בר ואני בת 21. בחורה בריאה בדר"כ, עובדת ובקרוב גם מתחילה ללמוד. אצלי הכל התחיל לפני כחצי שנה בערך כשמצאו לי פטרייה בנרתיק (קנדידה) בה טיפלתי לפי טיפול שניתן על ידי רופאת עור. שבועיים-שלושה לאחר מכן, התחילו לי כאבי בטן , עצירות די קשה (היו ללי יציאות פעם בשבוע וגם בקושי) , יציאות ריריות וקשות. ניגשתי לבדיקות דם ושתן פעמיים. בדיקות הדם יצאו תקינות פרט לTSH גבולי. תרבית שתן (פעמיים) יצאה שלילית . תרבית צואה נעשתה פעם אחת אך יצאה שלילית גם היא. אפילו שלחתי דגימת צואה למעבדה פרטית שבודקת את הימצאות פטריית/מחלה הקנדידה אך לא נמצאה אצלי המחלה/פטרייה. מאז הכל התחיל להידרדר. הכאבים יותר התרכזו בבטן העליונה אף על פי שעדיין אני סובלת מכאבים בכל הבטן, ביצעתי בדיקת נשיפה לחיידק ההליקובקטר, בדיקה אשר יצאה חיובית והתחלתי לקחת את הטיפול המשולש. כל זה היה לפני חודש כאשר רק אתמול סיימתי את הטיפול נגד החיידק. אני עדיין סובלת מבחילות לפחות פעמיים ביום, די חזקות צרבות, עצירות (יציאה אחת לשלושה ימים- בעלת ריח חריף ולעיתים אפילו חתיכות מזון בתוכה, צואה רכה אך לא שלשול ) , עשים בבטן (כמו של רעב) לאורך כל היום ולפעמים שאני נוגעת לי בבטן אני מרגישה מן משהו קשה , לא הייתי קוראת לזה גוש כי אני לא מרגישה ממש גולה אבל זה כל פעם באזור אחר של המעי ואפילו אפשר להרגיש את זה פועם (קצת מוזר לא?) . ביצעתי בדיקת סיגמואידוסקופיה והמעי הגס אובחן כתקין עד אורך של 50 ס"מ. הגסטרולוג אמר לי להמשיך את הטיפול בלנטון שבועיים לאחר הטיפול בחיידק כדי לתת לוושט להתאושש בגלל כל הצרבות. אני מרגישה הקלה מאוד מאוד מועטה.. זה משפיע לי על חיי היומיום בצורה משמעותית, אני מוציאה ימי מחלה מהעבודה ולא מרבה לצאת מהבית בגלל ההרגשה הלא טובה (אני גם אמטופובית מה שמכניס אותי עוד יותר לסטרס ומגביר את התחושות והפחדים שלי) . בימים האחרונים אני כל היום עם חום גוף של 37-37.2 מעלות גם בשעות הבוקר (אני לא יודעת אם זה נקרא חום אבל המעלות הנורמליות שלי הן בדר"כ 36.3-36.6) ומרבה לקום באמצע הלילה, בדר"כ בסביבות 2-3 עם כאבים בבטן העליונה מתחת לצלעות ובחילות.. לוקח לי בערך חצי שעה עד שעה וחצי להירגע ולחזור לישון.. אני גם יותר עייפה יותר חלשה... זה די משבש לי את כל אורך החיים הנורמלי שחייתי עד היום... יש לציין גם שיש לי פיסורה שנתגלתה כבר לפני בערך שלושה-ארבעה חודשים, אחותי חולת קרוהן ויש לנו עבר משפחתי מצד האבא של סרטן המעי הגס (אך לא בגיל צעיר). יש לי תור רק בעוד חודשיים לגסטרולוג ואני כל כך לא רוצה לסבול את ההרגשות האלה עוד חודשיים.. אני מאוד מפוחדת וחוששת מאולי מחלה נוראית כמו סרטן.. מה דעתך בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה-
בר08/01/2011שכחתי לציין שגם עברתי אולטראסאונד של בטן עליונה ותחתונה ונמצא כי כיס המרה תקין , אאורטה בטנית ברוחב תקין, לא אובחן משהו שונה בדרכי השתן ונדמה לי שגם בדקו לי את הכליות אך כל הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפוחדת ומיואשת - בעיות מעיים - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011להערכתי יש לך מעי רגיש ואם תאושש אבחנה זו יש לטפל בך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אבל
שני08/01/2011תודה ד"ר!
אבל האם באמת בגלל תסמונת IBS אנשים מרגישים ככה כל כך הרבה זמן? או מרגישים ייאוש כזה? אני פתאום נתקפת בחוסר תאבון , בחילות חזקות וכאבים בבטן העליונה.. אני מגיעה למצבים שזה מעייף אותי ואני פשוט בוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אבל - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011כמובן שזו התרשמות ראשונית ויש צורך באיבחון פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי שכך!
שני08/01/2011תודה ד"ר , אני מקווה שאכן ההתרשמות שלך זו אכן התשובה לבעיה שלי... לפי התרשמותך ממה שאני מרגישה, יש לזה קשר לסרטן? חס וחלילה? או למחלת הקרוהן כמו שיש לאחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי שכך! - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011כל האפשרויות אינן סבירות לאור התיאור אולם יש לבדוק זאת ביסודיות אצל גסטרואנטרולוג מומחה - אולי כדאי שתנסי להקדים תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!
שני08/01/2011את האמת ד"ר שממש הצלחת להרגיע אותי ותודה על הסבלנות שלך! אני בחורה מאוד חרדתית ... כל דבר מלחיץ אותי במיוחד שזה קשור למערכת העיכול כי כמו שאמרתי לך אני אמטופובית
תודה לך!!! אקדים את התור לאמצע פברואר
תודה!
שבוע טוב@* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה! - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011ok
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , שאלה דחופה !!!מרים הרשקוביץ07/01/2011
שלום לכם ,
בני סובל כבר מכאבי בטן , בבטן העליונה , רוב היום הוא מגהק ובמיוחד אחרי ארוחות עולה לו האוכל , לפעמים הוא מקיא וגם מדי פעם מתלונן על כאבים בחזה ועל טעם מגעיל בפה .
עשינו לו בדיקות דם ושתן הם יצאו תקינות חוץ מסעיף אחד עליו היה כתוב פוספטים והיה כתוב כי הכמות המקסימאלית של פוספטים היא 125 אך לבני יש 245 ראיתי במילון המושגים של כללית שפוספטים הם פוספטזה בסיסית - Alkaline Phosphatase
אחד מתפקודי הכבד. אחד האנזימים של הכבד אותו ניתן למצוא בזרם הדם. עליה ברמתו
מעל לסף מסויים עלולה להעיד על בעיה בכבד ויש לברר זאת. חומר זה מופרש גם ממקורות
אחרים וניתן לבדוק תת מרכיבים של חוצר זה לאיתור המקור (איזואנזימים).
עשיתי לו גם בדיקת נשיפה ואני אמורה לקבל אותה עוד חודש ועוד שבועיים אמור להיות לו תור לגסטרואנרולוג הוא כבר לא הולך לבית ספר שבועיים הוא סובל נורא אני כבר לא יודעת מה לתת לו לאכול מה לעשות ?
לחכות , ללכת לנטרופתים , ללכת לגסטרואנרולוג פרטי ? כל אוכל שהוא אוכל עולה לא בבקשה אשמח לתשובה מהר מה לעשות במצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום , שאלה דחופה !!! - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011פני עם בנך לגסטרואנטרולוג מומחה בילדים. ערך הפוספטזה הבסיסית גבוה בילדים בגלל צמיחת עצם ויש מעבדות בהן רשומות הנורמות לכל קבוצת גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bilirubin, Totalרון07/01/2011
שלום,
אני בן 42.
בבדיקת הדם נמצא Bilirubin, Total חריג 1.12.
הטווח לפי קופת חולים : 0.4-1
האם יש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Bilirubin, Total - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/01/2011אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד, הריון - דחוף!מיקי06/01/2011
האם בכולסטזיס הריוני יש סכנה לכבד של האם?
האם יש קשר לכמה גבוהים ערכי האנזימים של הכבד? (ואם כן, מהו התחום המסוכן? מדובר על ערכים בסדרי גודל של מאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד, הריון - דחוף! - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/01/2011לציין כי קיים טיפול טוב למצב זה שניקרא אורסולט - מלח מרה שאינו מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד - דחוףמיקי06/01/2011
האם בכולסטזיס הריוני יש סכנה לכבד של האם?
האם יש קשר לכמה גבוהים ערכי האנזימים של הכבד? (ואם כן, מהו התחום המסוכן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - דחוף - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/01/2011כולסטזיס הריוני אינו מסוכן לאם אולם יכול לגרום לנזק עוברי. אין קשר בין הנזק העוברי לרמת האנזימים, אולם קיים קשר לרמת מלחי המרה בדם - בדיקה שאינה שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מיקי06/01/2011אשתי מטופלת באורסוליט, הטיפול התחיל היום. ערכי ה- GPT הם בסביבות 450 והרופאים
(במחלקת הריון) ממליצים על יילוד אם ימשיך לעלות בגלל חשש לכבד של האם. האם ידוע לך על נזק אפשרי לכבד האם בערכים גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/01/2011שוב, אם מדובר בכולסטזיס הריונית ולא במחלת כבד אחרת של האם אין חשש לכבד של האם. הילוד המוקדם נעשה בגלל הילוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותבדיקהgalia05/01/2011
אני בת 59, בריאה, עוסקת בפעילות ספורטיבית ובעלת משקל תקין
בבדיקת דם הופיעו שתי התוצאות הבאות שהן חורגות מהנורמה .
בכל הבדיקות הקודמות שערכתי במשך השנים התוצאות היו תקינות.
65 (ALT (GPT
|
AST (GOT) 42*
כל שאר הערכים בבדיקת הדם היו בתחום הנורמה.
אני נוטלת סימבסטטין 10 מ"ג וליויאל (הורמונים)
מה דעתכם לגבי תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
galia05/01/2011ב3 חודשים האחרונים רזיתי באופן מבוקר 6 ק"ג
גובהי 1.65 ומשקלי 63 ק"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011הסיבה הסבירה לעלית אנזימי הכבד הינה השימוש בסימבסטטין עם או ללא נוכחות כבד שומני. עצם העליה המתוארת אינה מהווה הוריה להפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יונה06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרהיונה05/01/2011
בבדיקת סונר של בטן עליונה-כיס המרה: עם אבנים מרובות, עם דופן מעט מעובה, קיימת הרחבה של דרכי מרה תוך כבדיות, ה-CBD מורחב עד 1 ס"מ. לסכום: 1) אבנים מרובות בכיס המרה 2) הרחבת דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות בבדיקת EUS שנערכה לאחר כחודש כיס המרה מכווץ, דרכי המרה לא מורחבות, ללא ממצא פטלוגי, דרכי לבלב מודגש לא מורחב, ראש לבלב בגדר הנורמה כמו גוף לבלב, זנב הודגם חלקי. (בהסתכלות ישירה מספר פוליפים בקיבה, גוף פונדוס יכולים להתאים לפונדוק גלנד פוליפס). המלצות: גסטרוסקופיה + ביופסיה מתהליכים פוליפוידים שבקיבה. האם ייתכן שהאבנים יצאו מכיס המרה? יונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011ה- EUS אינו הדרך המיטבית לאיבחון אבנים בכיס-המרה בעיקר כשהוא מכווץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מרה
יונה06/01/2011מהי הבדיקה המתאימה לזהוי אבנים בכיס מרה (מצומק)?
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיס מרה - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/01/2011אולטראסאונד רגיל או CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יונה06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד''ר יעקב מאור06/01/2011OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינות באופן עקביצחי05/01/2011
שלום רב,
בשנה וחצי האחרונות אני מתנהל עם תוצאות גבוהות מאוד של אנזימי הכבד
( ggt-270,gpt 85,got 60 בממוצע)בבדיקות דם תקופתיות כול 3 חודשים לערך.
הבדיקה האחרונה נערכה לאחר הפסקה של 3 שבועות מאלכוהול לחלוטין והתוצאות נשארו עדיין גבוהות.
בנוסף אינני נוטל שום כדור על בסיס קבוע.
אינני אוכל דברים שמנים מיידי ומרבה לאכול פירות וירקות
יש לציין שבתקופה זו עברתי 2 בדיקות אולטרא סאונד שהראו כבד ולבלב נקיים לחלוטין. ואפילו לא שומניים
יש לי עוד שבועיים פגישת ייעוץ אצל רופא גסטרו,אשמח לדעת לאחר הנתונים שציינתי את דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לא תקינות באופן עקבי - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011יש צורך לבצע בירור לסיבה לעליה באנזימי הכבד שבעיקרו בדיקות דם בכוונים שונים ובעיקר דלקות על-ידי נגיפי כבד, כבד שומני, מחלות של מערכת החיסון, מחלות של חילוף החומרים. כל זה יותווה על-ידי רופא המשפחה. בינתיים, טוב פעלת כשהפסקת לצרוך אלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם גבוהות באופן עקביצחי05/01/2011
שלום רב,
בשנה וחצי האחרונות אני מתנהל עם תוצאות גבוהות מאוד של אנזימי הכבד
( ggt-270,gpt 85,got 60 בממוצע)בבדיקות דם תקופתיות כול 3 חודשים לערך.
הבדיקה האחרונה נערכה לאחר הפסקה של 3 שבועות מאלכוהול לחלוטין והתוצאות נשארו עדיין גבוהות.
בנוסף אינני נוטל שום כדור על בסיס קבוע.
אינני אוכל דברים שמנים מיידי ומרבה לאכול פירות וירקות
יש לציין שבתקופה זו עברתי 2 בדיקות אולטרא סאונד שהראו כבד ולבלב נקיים לחלוטין. ואפילו לא שומניים
יש לי עוד שבועיים פגישת ייעוץ אצל רופא גסטרו,אשמח לדעת לאחר הנתונים שציינתי את דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם גבוהות באופן עקבי - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה הפטוצלולרית מסיבה לא ברורהא.ג04/01/2011
בעלי בן 32 בדרך כלל בריא. לא שותה ולא מעשן . בשנה האחרונה בבדיקות דם יצאו תיפקודי כבד פי 3 מהנורמה .ניגש לרופא כבד אשר שלח אותו לבדיקה מיוחדת בירושלים ולאחריה ביופסיה .צוין כי יש לו כבד שומני ובתוצאות הבדיקה כתוב לבדוק מחלת הנשיקה EBT CMV וHCV.במקביל אנו מנסים להיכנס להריון (עם הפלה 1 השנה ) האם כדאי להמשיך או שעדיף לקבל אבחנה מדויקת וטיפול ורק אז??איזה בדיקות צריך עוד לבקש להמשך בירור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה הפטוצלולרית מסיבה לא ברורה - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/01/2011הייתי ממליץ לקבל חוות דעת אבחנתית והמלצות טיפוליות בטרם תמשיכו בנסיונות להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד בדיקות ניתן לעשות?
א.ג05/01/2011יש לנו פגישה עם פרופסור טור-כספא בפרבואר האם צריך לעשות בדיקות מסוימות ל EBV ,CMV וHCV לפני הפגישה איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד בדיקות ניתן לעשות? - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011באם לא בוצעו בדיקות בסיסיות להפטיטיס B ו- C יש להשלים אותן. אני בטוח שפרופ' טור-כספא יתן לכם תוכנית בירור מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן הנשיפה שלי גבוה מאודאמירה04/01/2011
מבחן הנשיפה שלי גבוה מאוד delta C 38.536
מה זה אומר?האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר C13 UREA BREATH TEST - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/01/2011אין חשיבות לערך אלא רק באם הבדיקה מראה נוכחות או העדר חיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק C13 וכאבים בקיבה
אמירה05/01/2011מעשר שנים אני סובלת מכאבים בקיבה שלי . לפני חודש עשיתי מבחן נשיפה C13 וקיבלתי תוצאה חיובית . הרופא הציע לי לקחת תרופות מודאל ופמוטידין .
איך משפיעות תרופות אלה על החיידק ? למה כאשר אני לוקחת תרופות אלה הכאב מופחת למשך זמן מסויים ואז הכאב חוזר שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק C13 וכאבים בקיבה - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/2011התרופות שציינת מגבירות את תנועתיות הקיבה ומפחיתות את יצור החומצה בקיבה מה שיכול להקל על התסימים אבל לא לפגוע בחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עיכול או התרוקנותנטלי03/01/2011
שלום,
כללי: אני בת 30, גובה 165, משקל 58 קילוגרם. עוסקת בספורט לפחות 3 פעמים בשבוע. אני חושבת שהצטננתי פעמיים בשנה האחרונה, והתפרץ לי לראשונה בחיי ממקור לא ידוע הרפס וגינלי - זה קרה פעם אחת, והעובדה שזה הרפס אינה חד משמעית (עפ"י הרופא).
הבעיה:
אני הולכת לשירותים כ-4-5 פעמים ביום כבר מעל שנה (ההרפס הופיע רק לפני כחודשיים, למקרה שזה קשור). ככלל, היציאות אינן סדירות. יש ימים בהם מספר היציאות נמוך יותר ויש ימים שבהם הוא מגיע ל-5. בדרך כלל תהיה יציאה אחת יותר גדולה ואחרות קטנות יותר - ממש כדורים קטנים. לעיתים מספר היציאות הגבוה מתאפיין בכך שהן צמודות זו לזו מאוד בזמן, ממש בהפרש של 20 דקות - כאילו שלא הצלחתי להתרוקן באופן מלא ועכשיו צריך ללכת לסיים.לעיתים אני מרגישה שאני חייבת ללכת עכשיו אחרת זה ייצא עוד רגע.
אין כאבי בטן כרוניים. לעיתים יש נפיחות. כמות הגאזים שיש לי נראית לי סבירה. אני מאוד משתדלת לא להפליץ בפומבי - יכול להיות זה גורם ללחץ במעי? או בעיות אחרות כלשהן? למעשה אני לא מפליצה במיוחד במהלך היום.. נשים לא מפליצות, אה? :)
הצואה עצמה גם כשמדובר בגושים קטנים וגם בגדולים - לפעמים רכה ולפעמים קשה, לפעמים אחידה ולפעמים קרועה כזאת כאילו מחוררת קצת ומלווה את הגוש עננה של קרעים קטנים, כמו אבק כוכבים כזה מסביב למטאוריט :)
לעיתים קרובות יש גרד בפי הטבעת, ועוד פחות לעיתים, אבל גם קיים, תחושה של תולעים בפי הטבעת. אין דם בצואה. אין כאבים ביציאות.
הלכתי לרופא משפחה עם התסמינים הנ"ל - נבדקתי לטפילים ותולעים - ולא נמצאו כאלה. הוא עשה לי בדיקה של הרקטום, אמר שאין עדות לפיסורה ושצבע שרידי הצואה באמפולה תקין. הוא אמר שזה בטח עצבים ושזה יעבור מעצמו. זה לא עובר ואין לי מצבי חרדה מיוחדים, פרט אולי לחרדה המצטברת נוכח המצב הזה.
הוא הפנה אותי לפרוקטולוג לאחר שהתעקשתי. טרם הלכתי.
פרט רקע: מאז ומעולם ישבתי בשירותים בישיבה זקופה פשוט, ללא הישענות לאף כיוון, קדימה או אחורה. בחודשים האחרונים אני שמה לב שאם נדמה לי שנגמר לי כבר, ואז אני נשענת אחורה, יוצאת עוד צואה. זה לא משפר משמעותית את המצב הכללי, אבל זה פשוט מוזר - יכול להשתנות המבנה הפנימי שמוביל ליציאה?
ואחרי שסיפרתי הכל (זהו הסיפור המדויק שהייתי מספרת לרופא אישית):
1. דוקטור, מה יש לי?
2. למי ללכת אם צריך? גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג?
3. אילו בדיקות בדיוק כדאי לבקש מהרופא?
4. ואם זה בעיה נפוצה, האם יש טיפול ביתי כלשהו? אוכל? אימון שרירי פי הטבעת?
5. האם יש קשר בין הופעת הרפס גניטלי לבעיות העיכול? אולי חולשה של מערכת החיסון?
6. האם תיתכן תופעה דומה להרפס, שאינה הרפס, שהיא תוצר של בעיות במערכת העיכול?
אמנם אני צוחקת קצת בפוסט, אבל הבעיה מאוד מטרידה והניתוח שלה לפרטי פרטים כנראה לא עוזר לי להיפטר ממנה. אשמח מאוד לעזרתכם האדיבה.
תודה,
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עיכול או התרוקנות - תגובה
ד''ר יעקב מאור04/01/2011בקצרה את זקוקה ליעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיתן לך את הבדיקות הנחוצות לאחר עיון בסימפטומים, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה ראשוניות. יתכן ואת סובלת ממעי רגיש. אין קשר להרפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית עיכול או התרוקנות - שוב שאלה
נטלי05/01/2011ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה!
ועוד מספר שאלות:
(1) המלצת ללכת לרופא גסטרו, אך רופא המשפחה, עפ"י התיאורים שלי - הפנה אותי לכירורג(על ההפניה כתוב כירורגיה - אני מניחה שזה פרוקטולוג). האם יש טעם ללכת לפי הפניה זו לכירורג או כדאי לשוב לרופא משפחה לקבל הפניה לרופא גסטרו?
(2) בחזרה לבעיה עצמה - לעיתים סתם כך שום דבר לא יוצא ואני צריכה להפעיל מאמץ - זה לא מאמץ גדול, וזה לא כואב, אבל לרוב המאמץ אינו מספיק בשביל להתרוקן. האם ניתן לכנות זאת עצירות?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית עיכול או התרוקנות - שוב שאלה - תגובה
ד''ר יעקב מאור05/01/20111. המומחה המתאים לעזור לך בבעיתך הינו גסטרואנטרולוג.
2. כן, זו עצירות - אבל ההגדרה פחות חשובה מהאיבחון ופתרונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נטלי07/01/2011ד"ר, הבנתי את עצתך ואלך לרופא גסטרו. הצלחתי לקבוע תור לסוף ינואר. עד אז, הייתי רוצה, במידת אפשר לעשות לפחות בדיקות כלשהן שיוכלו לתת לרופא יותר כלים להבין מה יש לי.
האם ישנן בדיקות ספציפיות שאני יכולה לבקש מרופא המשפחה שתוצאותיהן כבר יהיו בידי כשאלך לרופא?
ועוד שאלה: אתמול כמעט לא אכלתי כלום בגלל מחלה, וגם לא היו לי יציאות. היום יש לי יציאות, שוב, כבר 4, בצורות משונות, דק וקטן, גם גדול, לפעמים קשה יותר לפעמים רך יותר, אבל יש דבר נוסף: הצואה מאוד בהירה, בצבע חרדל כזה.
אני מתחילה להתבלבל מכמות הסימפטומים. האם צואה בהירה מעידה על בעיה נוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011בקשי מרופא המשפחה שלך בדיקות דם כלליות. שאר הבדיקות הינן של מערכת העיכול הנתנות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסרים של ויטמינים עקב בעיות ספיגהshlomo02/01/2011
שלום רב,
בבדיקת ויטמין D=6.8 כנראה עקב בעיות ספיגה במעי (בעבר אובחון קרוהן שלא הגיב לטיפול, ירדו מהאבחנה ונשאר חשד לצליאק).
ויטמין B12=170
ויטמין B1 עדיין בבדיקה.
ישנם בעיות נוירולוגיות מזה זמן שאינו מוסברות.
א. מה הטיפול האפקטיבי להשלמת חוסרים ומהן הבדיקות הנוספות שכדאי לבצע?
ב. בעבר הרחוק טופלתי בהשלמת חוסרים B1 IV B-12 IM.
קיימת אי סבילות לשמן ולחלב וביופסיות מעי דק וגס הראו שינויים לא ספציפים.
האם בדיקת קפסולה יכולה לתת אבחון יותר מדןייק והאם יכולה לכלול גם מעי דק וגס באותה הקפסולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסרים של ויטמינים עקב בעיות ספיגה - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011את רוב החוסרים ניתן להשלים דרך הפה ולעיתים ויטמינים כמו B12 צריכים להנתן בזריקות לשריר. קפסולה עשויה לעזור באיבחון מחלת קרון של המעי הדק. הקפסולה למעי הגס הינה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהיםדניאל02/01/2011
לפני שנה עברתי ניתוח לב לתיקון מום מלידה.אני מקבל כדור בשם קרדילוק 2.5.
בחודשיים האחרונים עשיתי שני סיבובים של בדיקות דם ותוצאות בדיקות הדם של אנזימי הכבד בשתי הפעמים יצאו גבוהים :
got ast 50
gpt alt 65
ggt 180
alk 128
ldh 369
אני רוצה לציין שבחודשים האחרונים אני עושה הליכות מהירות של 6 קילומטרים כל יום
פעם ראשונה בחיי
ולוקח את הקרדילוק 2.5 ליום
שותה כוס יין אדום אחת ביום
ורזיתי 8 קילו במשל החודשים האחרונים.
האם לדברים אלא יכולה להיות השפעה על התוצאות הנל
תודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת -כריתת כיס מרה
דניאל02/01/2011שכחתי לציין שעברתי גם לפני שלוש שנים כריתת כיס מרה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער שכחתי לציין גם את גילי-59
דניאל02/01/2011הגיל שלי הוא 59
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר יעקב מאור02/01/2011קרדילוק אינה בין התרופות הגורמות להפרעה כבדית בשכיחות גבוהה. יתכן שעלית האנזימים הינם ביטוי לצריכת האלכוהול היומית, אפשרות אחרת היא ירידה דרסטית ולא מבוקרת במשקל שעלולה לגרום להפרעה כבדית באנשים עם כבד שומני. עליך להתיעץ במומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)