מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן רגישהיוסי12/01/2011
אם אני אוכל פירות אחרי האוכל, זה גורם לשלשול.
אם אני לוקח כדורי מינירלים, בכמות יחסית גדולה, זה גם גורם לי לשילשול.
בשנתיים האחרונות אם אני אוכל ארוחה יותר גדולה, ממה שאני רגיל זה גורם לי להפחות
מה הגורם להנ"ל?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן רגישה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011לא ברורה לי הסיבה ואני יכול רק להמליץ להמנע מדברים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה אונוקולוגיתאורמן נאוה11/01/2011
הנני חולה אונוקולוגית שד משנת 2004 עם גרורות 4 בעמוד שדרה לפני כ 3 חודשים
היתה לי דלקת מעי עם מחלת סעיפים אושפזי קבלתי אנטיביוקטיה כיום עשיתי סי.טי חוזר
יש הטבה הדלקת נעלמה ויש הקטנה סמ' הסעיפים אך לצערי גילו גורם בכיפת הכבד
שלא ידוע לא נקבו מה זה הגורם הנני לחוצה מאוד איך אפשר לדעת מה זה צויין גוןרם קטן בכיפת הכבד לחזור על סי.טי עוד 3 חודשים אך הנני חושזדת מלחכות 3 חודשים
ומי יודע אם זה סרטני?????????????אוןדה לחוות דעתכם אם יש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה אונוקולוגית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011כנראה שהם לא חושבים שזה גידול ממאיר אבל עקב הרקע רוציןלהיות בטוחים ולבחות אותו שנית בעוד 3 חודשים. ניתן להמתין פרק זמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוראן ומחלת חוםמיקה11/01/2011
עקב הפטיטיס אוטואימונית אני נוטלת אימוראן (100 מ"ג ביום).
מאתמול יש לי חום גבוה (38.8), שיעול כבד והרגשה כללית רעה. בבדיקת רופא הריאות נקיות.
אציין, שזו הפעם הראשונה מזה 6 שנים שיש לי חום גבוה.
האם מחלת חום תחת אימוראן מחייבת התיחסות מיוחדת? מאיזה חום עלי לפנות שוב למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוראן ומחלת חום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011יש פגיעה במערכת החיסון תחת אמורן. יש צורך לבדוק ספירת דם באופן דחוף ולעבור בדיקה של רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם החום ירד ואני מרגישה
אביגיל12/01/2011הרבה יותר טוב?
אני לא ששה להתקרב לקופ"ח, לאור העובדה שמע' החיסון שלי מוחלשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם החום ירד ואני מרגישה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011אם החום ירד אז כנראה זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותא.ג11/01/2011
בבדיקות הנוספות שיצאו התקבלו המדדים הבאים
CMV AB IgG >250
CMV AB IgM 0.21
EBV 187
מה זה אומר ??? האם זה מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011זה מצביע על זיהום ישן עם שני הנגיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
א.ג12/01/2011האם הזיהום הזה היה יכול להסתבך לכבד שומני או לדלקת בכבד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/01/2011לא- אין סיבוכים מאוחרים הדלקת בכבד מנגיפים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה סנהמירי11/01/2011
פעם בשבוע אני לוקחת תה סנה כבר שנתיים למחרת משלשלת , ומרגישה טוב עם זה ושותה הרבה מיים במשך השבוע אני הולכת לשירותיים ללא תה ווכול יום
האם זה יכול להזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה סנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/01/2011שימוש כרוני עם מוצרי סנה כן פוגע המעי . ממליץ סיבים במקום סנה. סנה פוגעת ברירית המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזשני10/01/2011
היי שמי רונה ואני בת 26.
עוד מילדות התחלתי לסבול מפוביה נוראית - אמטופוביה, פחד מהקאות.
במשך כל חיי הייתי בחורה מאוד בריאה טפו טפו, חייתי חיים מאוד בריאים וטובים, לא הקאתי מזה 12 שנים. לאחרונה בחודשים האחרונים אני סובלת מרגישות במעיים, לא יודעת בדיוק איפה להצביע אבל אני כאילו מרגישה את הבטן שלי לאורך כל היום.. אפילו אם היא לא כואבת אני כאילו תמיד מרגישה אותה.. יש לי עצירויות וצואה בריח רע .. בחילות והרגשה כללית רעה.. יכול להיות שזה קשור לפוביה שלי? כי הבנתי שהתסמונת הזו היא יכולה לנבוע מלחצים נפשיים.. גם נהייתי אגרופובית מזה, אני בקושי יוצאת מהבית.. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011אני סבור שעם המגוון של תלונות פסיכולוגיות שיש לך התלונות במעיים יותר קשורות למעי רגיז.
הטיפול כנראה צריך להיות משולב גם בגסטרו וגם בבריאות הנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטון ופראמיןשני10/01/2011
שלום, אני כרגע נוטלת לנטון בגלל שנמצא אצלי חיידק ההליקובקטר, אני סובלת מהרבה בחילות במשך רוב היום , לפעמים די פתאומיות- ככה צצות להן משום מקום. האם זה בסדר לקחת פראמין לאחר הלנטון? או שעדיף לא לנטול את 2 התרופות ביחד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון ופראמין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011אין בעיה לקחת שניהם ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע למל"ל -הפטטס Bישראלי10/01/2011
אובחנתי כחולה בצהבת B .זאת בעקבות בדיקות דם עקב חולשה ועייפות שנמשכת עד היום. אינני מטופל בשום טיפול. אלא נבדק אחת לחצי שנה. עקב מצבי הבריאותי, האם אני רשאי להגיש בקשה לנכות במ"לל?וכדי להגן עליי בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע למל"ל -הפטטס B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011הפטיטיס b יכול להיות מנשאית ללא תלונות עד למחלה סוערת מאוד. ללא ניתונים אחרים לא ניתן להעריך המצב.
מציע להפנות לרופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן לאחר ארוחת צהרייםאיתמר10/01/2011
שלום רב.
יש לי שאלה שמסקרנת אותי.
אני יודע (ותקנו אותי אם אני טועה) שהקיבה ממוקמת מעט מתחת ללב.
אם זה אכן כך, מדוע לאחר ארוחה דשנה הבטן (איזור הכרס) נפוחה.
האם האוכל מגיע כל-כך מהר לאיזור זה בגוף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן לאחר ארוחת צהריים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011לאחר ארוחה מתחיל גל של ניע של המיע וזה מסביר למה ישנפיחות באזורים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת ו- ALT GPTמיה10/01/2011
שלום,
אבי, בן 69, סבל לאחרונה מחוסר תיאבון, הקאות ותחושה כללית לא טובה. אתמול, הבחינה הרופאה כי עיניו צהובות והוא אושפז בבי"ח, שם אובחן כחולה צהבת, עדיין לא ידוע מאיזה סוג.
מעבר לדאגה הרבה לאבי, אני מודאגת כי ילדתי לפני שבוע בת ואני חוששת שגם אני נדבקתי ואעביר את המחלה אליה (אני מניקה)
לפני מספר ימים התחלתי לסבול משלשולים בגוון חרדלי (לא יחסתי לכך חשיבות וקישרתי את זה להנקה או לכדור ברזל חדש שהתחלתי בדיוק לקחת - האם זו סיבה הגיונית?) מעבר לזה אני מרגישה מצוין.
היום ביצעתי בדיקות דם לתפקודי כבד, והתוצאה של ALT GPT היא 50.8. הערכים של יתר המדדים (מצ"ב) נמצאים בטווח.
- האם ניתן להסיק מהבדיקות הנ"ל אם אני נשאית של צהבת או לא?
- מה אתם ממליצים לי לעשות?
LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
ALK.PHOSPHAT. 130.00 U/L
ALT(GPT) 50.80 U/L
AST(GOT) 39.00 U/L
BILIRUB.TOTAL 0.96 MG/DL
BUN 11.00 MG/DL
CALCIUM SERUM 9.16 MG/DL
CREATININE SER. 0.78 MG/DL
SODIUM SERUM 140.00 MMOL/L
POTASSIUM SERUM 3.90 MMOL/L
PHOSPHORUS 3.96 MG/DL
URIC ACID 5.27 MG/DL
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת ו- ALT GPT - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011קודם כל לא כל צהבת זיהומית. יש חשיבות להגיע לאבחנה אצל אביך. הבדיקות שם שלך לא מתביע על דלקת חריפה בכבד.
קשה לומר יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעיאלי09/01/2011
שאלה כללית האם מוגלבין קשור לתזונה?
האם זה קשור למעי רגיז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011אני מניח שמדובר על המוגלובין. יכול להיות נמוך עקב חוסר ברזל. במעי רגיז כל בדיקות הדם תקינות כך שאין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי10/01/2011הכול תקין,עשיתי גם סיטי ועוד מלא בדיקות היה לי 12.6 עכשיו עלה ל 12.8
יש ממה לחשוש?או שפשוט להתחיל לאכול כמו שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי11/01/2011ממתין לתשובה,חושש מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/01/2011אין ממה לפחד. אין שינוי משמעותי בהמוגלובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילוריימית09/01/2011
שלום רב!
לפני מס' שנים בעקבות תלונות על כאבי בטן סביב איזור הקיבה, יציאות תכופות וכו' עשיתי את הבדיקה של הנשיפה ואכן התגלה הליקובקטור פילורי לקחתי את הטיפול המשולש והחיידק נעלם. לפני כשנתיים עברתי בדיקת אנדוסקופיה ושוב התגלה החיידק (הליקובקטור פילורי) הפעם לקחתי את הטיפול המרובע ולאחר זמן מה עשיתי בדיקה על-מנת לוודא שאין חיידק והתוצאה הייתה חיובית. לא הצלחנו ונארתי כך במשך כשנתיים הכאבים היו נסבלים. לפני כחודש עשיתי שוב בדיקת אנדוסקופיה ושוב נתגלה הליקובקטור פילורי ודלקת כרונית שאלתי היא מה לעשות האם לקחת שוב את הטיפול שלא הועיל בעבר ? אם אני לא אטפל מהן ההשלכות? ואם כן מהו הטיפול המדויק שאני צריכה לקחת (שמות התרופות)? תודה רבה ימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור פילורי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011קודם כל יש לזכור ש50% של האוכלוסיה היא עם החיידק. יש מצבים שברור שצריך לתת טיפול כגון אולכוס, גידול בקיבה וסיפור משפחתי של גידול בקיבה.
במקרה הזה בכלל לא בטוח שיש קשר בין התלונות לנוכחות החיידק.
לכן לא צריך למחוק את החיידק בכל מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרולוגיה לסטרונגילואידסדני09/01/2011
היי,
היכן ניתן לבצע את הבדיקה הנ"ל?
הרופא משפחה לא הכיר את המונח ואת הבדיקה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרולוגיה לסטרונגילואידס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2011אני חושב שעושים בבאר שבע אך ניתן גם לבדוק בתריסריון אם יש strongyloides וממיץ קיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות נוראית בבטן- עוד משהו קטן...טל09/01/2011
קרוב ל-10 שנים שאני נוטלת כדורי פחם , אך בשנים האחרונות יעילותם ירדה באופן משמעותי מאוד וניתן לומר כי הם כמעט חסרי השפעה. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות נוראית בבטן- עוד משהו קטן... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2011מציע להפנות לרופא גסטרו ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות נוראית בבטןטל09/01/2011
שלום רב ,שמי טל ואני בת 32. מאז ומתמיד (לפחות ב-15 שנה האחרונות) סבלתי מבטן נפוחה מאוד מאוד וזאת ללא קשר כמעט למה שאני אוכלת או לא. הדבר מתסכל במיוחד מכיוון שאני בחורה רזה והבטן כ"כ לא פרופורציונלית עד שנראה כי היא שייכת לגוף אחר.. עם תוספת הבטן הזו אני נראית 5 ק"ג יותר ונאלצת להתלבש בהתאם עם בגדים גדולים עליי בשתי מידות.
כדי לסבר את האוזן ,עמדתי לפני מספר ימים ליד חברתי שהיא בחודש 6 להריונה ויש לנו אותה בטן!!!
אם היה מדובר באסתיקה בלבד ,מילא, אבל הדבר מתבטא אצלי בתחושת אי נוחות גדולה מאוד, עייפות, כבדות ,ולפעמים גם כאבי בטן אשר מתפשטים לאזור הגב.
הייתי שמחה לדעת מה יכול לגרום לתופעה זו ? לפני שנים הרופא פטר אותי בחצי תשובה של "מעי רגיז" , אך המצב פשוט בלתי נסבל ונראה לי שמדובר במשהו אחר או לפחות משהו נוסף.
מבחינת אוכל, אני לא נוגעת כלל במשקאות מוגזים שהם מבחינתי גזירת דין מוות לבטן , לא מתקרבת למאכלים שאני יודעת שמחמירים את המצב (דוגמת כרוב או צנון) ועדיין - שום דבר לא עוזר. מהרגע שאני קמה בבוקר ,כשהבטן יחסית שטוחה ועד שאני הולכת לישון ,אני מסתובבת עם בטן של כדורסל מתחת לחולצה ואני אומללה.
האם כדאי פנות לייעוץ אצל גסטרולוג? האם בכלל יכולות להיות סיבות נוספות למה שתיארתי ?אילו בדיקות כדאי לעשות??
אשמח לתשובה ועצה.
יום טוב, טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות נוראית בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/01/2011נשמע כמו מעי רגיז אך אני ממליץ להפנות לרופא גסטרו לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)